Spectrum Consulting Anna Dytko

Katowice

Opinie o Spectrum Consulting Anna Dytko

Stażystka 2 2015-02-20 10:01:06
... z tego co wiem 17 listopada " dziewczyny z Zielonej Góry " też były na stażu i zajmowały się głównie sprzedażą szkoleń a nie projektem i innymi stażystkami. Ja z nimi nie miałam problemów sympatyczne starały się jak tylko mogły mi pomóc, nawet jak nie miałam jak dojechać do pracodawcy mogłam liczyć na to że odbiorą moją listę obecności.
9
Poszkodowany 2015-02-22 20:00:12
Firma która nie potrafi w poprawny sposób wypełnić wniosku o wypłatę transzy z WUP-u reklamuje się Pozyskiwaniem Środków Unijnych... Żal i jeszcze raz żal. Nie polecam korzystania z projektów organizowanych przez tą firmę!!!
5
oszukana 2 2015-02-24 13:03:00
Niestety ja również nie mogę nic dobrego powiedzieć o tej firmie. Obiecują dużo robią niewiele by pomóc. Nie ma osób odpowiedzialnych gdyż, pracownicy zmieniają się co 3 miesiące bo tyle trwają staże.
4
stażystka 3 2015-02-24 13:05:20
Odebrali listę obecności bo musieli, inaczej by nie otrzymali zwrotu pieniędzy za twój staż
2
Stażystka 2 2015-02-24 13:43:59
Może i tak ale odebrały i ja kasę też dostałam na czas ;) ja tylko wiem że one też były na stażu i że same brały udział w projekcie a później musiały się nim zajmować !
2
poszkodowana N.S 2015-06-24 10:01:45
Firma, która otwiera biuro tam gdzie wygra kolejny projekt - zatrudnia stażystki na 3 miesiące i zwalnia!!! Oszuści!!! Tylko obiecują Gruszki na Wierzbie !!!! Nie polecam brania udziału w projekcie ani pracy w tej firmie!
7
były pracownik 2015-07-29 14:57:07
Ne polecam Firmy Spectrum Consulting- firma opiera się głównie na oszustwach pieniężnych, traktują ludzi jak zabawki- nie mają do nich szacunku. Głównym priorytetem, firmy jest oszukiwanie ludzi, aby zarobić, jak najwięcej kasy.Praca trwa maksymalnie 3 miesiące, potem pracownik jest zwalniany, dostając 20 min przed końcem pracy wypowiedzenie.Na początku obiecują złote góry, a potem okazuje się w trakcie pracy do czego są zdolni. Praca w tej firmie to jeden wielki wyścig szczurów, codzienny stres. A w firmie nie można liczyć na niczyją pomoc.Pracownik jest zostawiany sam sobie i sam musi sobie radzić z kolejnymi wyzwaniami. NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE,ZAJMUJĄ SIĘ SZKOLENIAMI- A TAK NAPRAWDĘ ZA KAŻDYM RAZEM OSZUKUJĄ SWOICH KLIENTÓW I ZBIJAJĄ NA NICH KASĘ .DBAJĄ TYLKO O SWOJE .
6
.... 2015-08-04 16:10:41
Pod każdym możliwym względem mnie zawiedli. Są wstanie obiecać wszystko aby tylko wyszło im na korzyść, a kiedy ktoś w firmie ma odmienne zdanie od razu jest atakowany. To nie jest praca dla osób uczciwych, a z pewnością nie dla osób, które chcą się ustabilizować. Pracownika traktują jak tanią siłe roboczą, która nie ma prawa mieć własnego zdania, a klientów jak stado baranów, które trzeba obskubać z pieniędzy. Są niekompetentni pod względem podstaw prowadzenia usług, ponieważ zatrudniają stażystów, a z wiadomych przyczyn (stażyści po stażu są zatrudniani tylko na trzy miesiące lub do czasu zatrudnienia innych stażystów) nie są oni szkoleni. Szczerze odradzam jakiejkolwiek współpracy z tą firmą.
5
BBBB 2015-09-13 18:59:11
ZŁODZIEJE ZŁODZIEJE I JESZCZE RAZ ZŁODZIEJE !!!!!!!!!
5
klient xxx 2015-09-29 12:42:41
Witam Państwa
Piszę tę opinie ,ponieważ chcę was ostrzec. Pewnego dnia zadzwoniła do mnie kobieta z propozycją darmowych szkoleń dla pracowników 45+. Chętnie umówiłem się na spotkanie ,ponieważ wydawało się to interesujące. Na spotkanie przyjechał Pan W. wszystko było ok czemu nie. Później okazało się , że to z Urzędu pracy i muszę dopłacić 80% , a firma napisała mi wniosek na kosmiczną cenę. Szkolenia tyle nie kosztują, a równie dobrze mogłem wykorzystać te pieniądze pozostałe na kolejny rok na inne cele. Lepiej samemu to wszystko zrobić bez takich pośredników.
7
Stażystka 2015-12-16 11:39:33
Odbyłam staż w Spectrum Consulting i byłam z niego bardzo zadowolona. Byłam bardzo dobrze traktowana, obowiązki jakie przypadły mi w udziale bardzo mi odpowiadały. Pracowałam w młodym, dobrze zgranym zespole. Nie podzielam negatywnych opinii, jakie się tu znalazły, ponieważ zostały napisane przez osoby, które były bardzo roszczeniowe w stosunku do pracodawcy, a nie robiły tak naprawdę nic. Ja pracowałam uczciwie i wszystko było w porządku. Pozdrawiam.
Stażystka-pracownik 2015-12-22 09:45:06
Ja także odbyłam staż w SC, a teraz jestem pracownikiem. Nie mogę powiedzieć, że SC to złodzieje. Dużo się nauczyłam podczas stażu i pracy. Spectrum stawia na samodzielność i w żaden sposób nie okrada pracowników (ani stażystów...).
Natomiast pracowałam z ludźmi, którzy odbywali staż i byli bardzo roszczeniowi. Czy pracownik, który nie wykonuje swojej pracy należycie może mieć pretensje do pracodawcy, że nie przedłużył mu umowy...?
stażysta 2015-12-22 16:30:11
Ja także byłem na stażu w SC i podzielam opinie osób, które piszą że są zadowolone i wszystko było w porządku. Na stażu było miło przyjemnie, pracownicy bardzo ok, nie było problemu z wypłatami, ze zwrotem kosztów za dojazd... jak sie zadania powierzone wykonuje solidnie bardzo dobrze i bez zarzutu wtedy nikt na ciebie nie będzie najeżdżał że coś jest nie tak, a jak sie komu nie chce pracować i ma wszystko gdzieś to już wogóle druga kwestia...
Uczestniczka 2015-12-28 15:25:28
Widzę, że pracownicy spectrum wzięli firmę w obronę jako "stażyści". Prawda jest taka, że firma opiera się na samych stażystkach, jesteśmy tanią siła robocza dla pani prezes,która nie ma pojęcia o prowadzeniu firmy! Doskonale wie za to jak Nakłonić firmy na oszustwa finansowe i łamanie prawa.
6
Pracownik 2016-01-18 14:42:07
Staż-forma nauki polegająca na zdobywaniu wiedzy w miejscu pracy.

Aby wylądować wyżej nie tylko trzeba się czegoś nauczyć ale też reprezentować sobą jakiś poziom. A wiele z tych stażystek mało sobą reprezentowało. Byłam na stażu i nadal pracuję, jestem zadowolona z pracy.

Skoro stażystki wiedzą jak prowadzić firmę, to dlaczego rozpoczęły karierę od stażu...? ;)
2
. 2016-01-18 15:18:28
Myślę, że jeśli chodzi o "firmę" Spectrum, kluczowe jest jednak to, jak oceniają ją osoby, które miały z firmą styczność. Nie tylko obecni pracownicy, lecz także byli pracownicy,stażyści oraz przedsiębiorcy, którzy mieli wątpliwą przyjemność współpracy z ową firmą. Myślę, że większość z nich- podobnie jak ja- ma na temat firmy i jej działalności wiele przemyśleń, którymi chętnie podzieli się z osobami zainteresowanymi współpracą z firmą Spectrum. Ze swojej strony jakąkolwiek współpracę odradzam.
6
Pracownik 2016-02-01 01:36:29
Widocznie Pani nie poinformowała konsultanta że nie jest Pani mikro-przedsiębiorcą, z Urzędu Pracy ponieważ z funduszy które Pani to refundują. W innym wypadku nie miała by Pani żadnej refundacji. Drogo? za to że nie musi Pani robić niczego? Firma pisze za Panią wniosek wszystkie dokumentacje, przeprowadza przez cały proces pozyskania środków aż po zapiętą pod klucz teczkę rozliczeniową. Na dodatek szkolenia są głównie indywidualne, a jest to kolosalna różnica od szkoleń otwartych.
3
pracownik 2016-02-03 23:10:48
Droga "Uczestniczko" - poważne zarzuty nie poparte żadnymi konkretnymi argumentami. Łatwo jest rzucać anonimowo oszczerstwa w internecie ...
1
bk 2016-03-10 13:38:32
Bardzo niski poziom pod każdym względem, choć pracuje tam parę rzetelnych osób z wiedzą i doświadczeniem. Nie mam na myśli zarządzania i sprzedaży :P ale życzę powodzenia zgodnie z powiedzeniem "życz a będzie ci życzone ;)
7
Firma 2016-04-30 09:51:06
Witam serdecznie,

Chciałbym podzielić się opinią i ostrzec innych pracodawców przed tym "pseudopozyskiwaczem" środków unijnych o tak dużej skuteczności.

W tym tygodniu zadzwoniła do mnie Pani Justyna (nie pamiętam nazwiska) i namawiała na spotkanie w sprawie pisania projektu, bo wpisuję się w INTELIGENCJE. Drodzy Państwo...nie ma czegoś takiego jak Inteligencje.
Są Inteligentne Specjalizacje. A już tym bardziej firma nie wpisuje się w inteligencje.

Dodam, że Pani z którą rozmawiałem gadała od rzeczy. Miałem wrażenie, że nie wie o czym mówi.

Moja firma jest na zaawansowanym etapie pisania wniosku. Po rozmowie z Panią nie odnosiłem wrażenie, że firma Spectrum napisała jakiś "twardy" projekt.

Ostrzegam potencjalnych przedsiębiorców, że chyba warto pisać projekty z firmą z doświadczeniem, bo ze strony SC wynika, że mają doświadczenie w pisaniu miękkich projektów.

Pozdrawiam,
Właściciel firmy
15
Ewelina 2016-06-20 17:00:14
Też zaczynałam swoją „karierę” w Spectrum od stażu. Na początku było wszystko fajnie, można było się sporo nauczyć. Ale nauczyć SAMEMU. Stażyści wrzucani są na głęboką wodę. Wsparcie z „góry” raczej znikome.
Obiecują złote góry, a jak przyjdzie co do czego to doceniani są pracownicy, którzy nic nie robią i ślizgają się na pracy innych. Donoszenie na innych pracowników to podstawowy fundament Oddziału Lublin. Kierownika Oddziału Lublin nikt nie lubił, no bo jak można lubić kogoś kto uważa że ludzie z niższym wykształceniem to śmieci… Atmosfera, którą generowała ta osoba była straszna. Stawianie się w centrum oraz pokazywanie, że tylko ona pracuje i zarabia na oddział…żałosne. Nie życzę nikomu takich współpracowników!
Pracowników zwalania się, bo sytuacja firmy kiepska ale rozdaje się prezenty dla domów dziecka i oddaje niepotrzebne komputery… Wszystko na pokaz.
Myślę, że wiele osób podziela moją opinię, że ta firma to kiepska ścieżka rozwoju.
NIE polecam współpracy z firmą Spectrum, nie warto tracić czas. Istnieje wiele innych firm, z którymi warto pisać projekty i się szkolić.

Pozdrawiam
Ewelina
24
Pracownik. 2016-07-01 15:53:56
Pani Ewelino zamiast wylewać swoje smutki, niespełnione ambicje i ból d**y, proszę się zająć swoją dalszą "karierą" owocująca w same sukcesy.
6
Cu 2016-07-05 13:43:17
Jak widać pracownicy firmy Spectrum prezentują tak samo wysoki poziom wypowiedzi jak i świadczonych usług.
14
Ewelina 2016-07-06 23:10:01
Pracowniku, nie masz dowagi się podpisać?

Jaka firma taka opinia. Żadne smutki tylko prawda.
Patrząc na opinie osób, które pracowały i zostały zwolnione - żadna nie ma dobrej opinii.
19
A *** 2016-07-20 19:51:44
Muszę zgodzić się z opiniami jakie zostały tutaj zamieszczone. Pani Prezes w tej firmie jest w stanie obiecać wszystko i każdemu. Problem pojawia się jeśli z tych obietnic i zobowiązań trzeba się wywiązać. Wtedy czar pryska i zaczyna być nieprzyjemnie. Zarówno klientów jak i pracowników traktuje przedmiotowo. Rotacja pracowników jest niesamowita. Przewinęło się tutaj dziesiątki osób, które zostały zwolnione bądź też same zrezygnowały i złożyły wypowiedzenie, a takich w ostatnim czasie też jest całkiem sporo. Nikt na dłuższą metę nie wytrzymuje atmosfery permanentnego stresu i presji. Nawet ci którzy osiągają najlepsze wyniki sprzedaży nie są w stanie sprostać wymaganiom Pani Prezes, która jak nikt inny hołduje dewizie "APETYT ROŚNIE W MIARĘ JEDZENIA" i tworzy coraz to nowe plany sprzedaży tak nierealne, że nawet nie sposób wskazać jednego, który udałoby się zrealizować. Wszystko to oczywiście jest winą pracowników, którzy w tak optymalnych warunkach jakie stwarza firma nie kwapią się do pracy.
Ze swojej strony szczerze odradzam współpracę z tą firmą zarówno potencjalnym pracownikom czy stażystom jak też klientom.
21
Zostaw swoją opinię o Spectrum Consulting Anna Dytko - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spectrum Consulting Anna Dytko