International Service Check Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o International Service Check Sp. z o.o.

Tajemniczy klient 2015-02-01 15:21:20
Ja polecam ta firmę. Jeśli otrzymujecie zlecenie, to kontaktuję się z wami koordynator telefonicznie, wyjaśnia wszystko. Ja miałem wątpliwości ale zapytałem i wszystko wiem. Co do pieniedzy, to firma jest zagraniczna i na polsckę robi przelewy co 5 tygodni, wiec ten czas trzeba odczekać. Co do wynagrodzenie za audyt to jest może niski, ale oddają za cały zakup, w innych firmach takiego zwrotu nie ma.
1
johnny 2015-02-03 20:05:55
Firmy z prawdziwego zdarzenia przelewają pieniądze na odbycie audytu (koszty dojazdu+ ewentualnie wydane kwoty+rozliczenie za audyt)od razu. Każda inna firma po prostu chce Cię zrobić w jajo:(
1
ba81 2015-02-17 14:41:11
Firma w porządku robiłem i robię dla nich audyty i zawsze mam przelew na koncie w ciągu 4 tygodni.
1
jaa 2015-03-16 17:33:42
A ja jestem bardzo zadowolona. Faktycznie kokosow nie ma ale o terminie zaplaty zawsze informuja. Mam bardzo fajna koordynatorke, ktora zawsze odpowiada i jest w pelni dostepna. Przeciez to nie etat. Ja sobie w ten sposob dorabiam i odkladam te pieniadze dla synka. Kiedys sie przydadza. Jezeli odrzucaja badanie to musza miec powod. Mi tez dwa odrzucili. Trzeba kiec troche cierpliwosci bo trzeba wypelnic ankiete, zrobic zdjecia itp ale na tym przeciez polega audyt. Firma fajna, co hwila mam propozycje badan wiec nie narzkam. A za paliwo zwracaja zgodnie z obowiazujaca cena paliwa (chyba bo po obnizkach na stacjach za to samo miejsce dostalam dwie rozne cenu). Praca dodatkowa dla ierpliwich i tych, ktorzy potrafia sobie zorganizowac plan dnia aby badania nie kolidowaly. Pracuje tam od (chyba) sierpnia i moge polecic. Z kolei mojego faceta szlag trafial jak osoby we wczesniejszych wpisach i dal sobie spokoj.
1
Patrycja 2015-04-07 15:28:25
Ja wykonuję dla tej firmy audyty od roku, co miesiąc mam ich kilka, jest to fajny sposób na dorobienie sobie pieniędzy, płacą z opóźnieniem ale jest to wyraźnie zaznaczone w umowie więc nie rozumiem zarzutów, przyjmując zlecenie zgadzasz się na warunki - proste, jeśli wykonujesz badania regularnie to wypłaty też potem wpływają regularnie. Nigdy nie zdarzyło mi się nie otrzymać wynagrodzenia za zlecenie lub nie otrzymać zwrotu kosztów za dojazd. Zawsze w raporcie końcowym również wpisujemy koszty zakupu, które są później zwracane więc nie pojmuję powyższych wypowiedzi.
1
zuzaaaa 2015-06-17 22:32:44
a na jakiej zasadzie sie z nimi rozlicza.....bo chce podjac wspolprace ale slyszlam, ze wówczas sie dziala jako freelancer a nie na umowe o dzielo...
jak to pozniej rozliczyc ze skarbówka?
1
Patrycja 2015-07-08 09:35:00
Nie zgadzam się. Na emaile wszyscy odpowiadają, poczta jest sprawdzana praktycznie cały czas. Nawet w wolnym czasie (nawet na wakacjach) koordynatorki sprawdzają, czy jakiś klient nie ma problemów z umówieniem badania, czy czegoś nie zmieniç. Przykro mi, nie podważycie mojej opinii, ponieważ jestem córką jednej pracowniczki i często obserwuję pracę mamy. Zresztą daje to po sobie znać na wakacjach, gdy np. Jedziemy w góry, mama zabiera laptopa...
1
Patrycja 2015-07-08 09:40:20
Przepraszam, ale koordynatorzy czasem zwracają pieniądze z własnej kieszeni, a także, gdy klientom nie podoba się wysokość wynagrodzenia, dokładają pieniądze ze swojej wypłaty, by tylko badanie było umówione. Przykro mi, ale to, że nie dostanie się wynagrodzenia za badanie, nie zależy od firmy, lecz od klienta, bo niestety niektórzy nie czytają instrukcji i potem tak to właśnie wygląda...
PS. Jestem córką jednej koordynatorki i codzień siedzę z nią w jednym pokoju, więc nie mówcie mi, że tak nie jest, bo wiem lepiej.
Patrycja 2015-07-08 09:42:48
A mogę spytać, jaka koordynatorka?
1
walduś kiepski 2015-09-11 14:19:13
wynagrodzenie srednie, ale z gory wiadomo co i jak, terminowo placone tylko malo badan jedno na miesiac, gora dwa... i maly wybor jestem u nich 4 lata i jak dotad 1 rodzaj fastfoodu, 1 rodzaj banku, 1 drogeria i 1 restauracja....
Andy 2015-09-30 11:22:29
Wykonałem dla tej firmy kilka zleceń i dałem sobie spokój, bo to się zwyczajnie nie opłaca. Wynagrodzenie za audyty żenująco niskie. Np. badanie fastfood za 16 zł; gdzie dojazd, badanie i ankieta wraz z obróbką pliku dźwiękowego zajmują średnio 2 – 3 h; drogeria 20zł; bank 25zł. Praktycznie w większości miejsc wymagany jest zakup jakiegoś produktu, za który firma zwraca tylko część pieniędzy (drogeria – 8zł; drogi sklep odzieżowy 40zł, w momencie, gdy najtańszy artykuł kosztuje koło 60; lub inna sieciówka odzieżowa w której zwracali tylko 30% kosztu zakupionego towaru, ale nie więcej niż 36zł).
Za dojazd oczywiście zwracają, jednak bardzo często trzeba się o to upominać. Zwrot za dojazd jest ok, pod warunkiem, że ktoś i tak kupuje bilet miesięczny na autobus, albo jeździ skuterem. Przy aucie palącym 5l ropy/100km , a więc dość oszczędnym, zwrot pokrywa jakieś 70% kosztów paliwa. A do niektórych badań auto jest wymagane. Więc zarobek na badaniach jest minimalny, a w dodatku są to kwoty brutto, od których należy odliczyć podatek.
Koordynatorki bywają niesamowicie bezczelne. Potrafią wysłać mail z prośbą o wyjaśnienie jakiejś kwestii z ankiety np. w sobotę o 18, z terminem odpowiedzi do 22. Mimo tego, że w regulaminie jest wyraźnie zaznaczone, że badający ma na odpowiedź 48h.
Na pieniądze czeka się średnio od 5 do 7 tygodni. Przy czym, to, że firma zaakceptuje badanie nie oznacza, że dostaniecie za nie wynagrodzenie. Często bywa tak, zwłaszcza w sieci fastfood, że bardzo krytyczne badania są odrzucane przez menadżerów badanej restauracji.
Reasumując – nie warto sobie tym zawracać głowy, bo przy 6 – 7 zleceniach na miesiąc nie zarobicie na czysto więcej jak 100zł.
Paula 2015-10-13 09:04:01
Firma wysyła na zlecenia w zasadzie tylko do Mc Donald’s i banku ING. Od czasu do czasu odzieżówka lub drogeria.
Za badanie Mc Donald’s w miejscowości odległej o 75km zapłacili mi 16zł + 38zł za koszty dojazdu + zwrot za zakup. Na dojazd poświęciłam w sumie 2,5 godziny, kolejne 30 minut spędziłam w McD, do tego jakieś 40 minut na napisanie raportu, wypełnienie ankiety. Wyszło mi jakieś 5zł za godzinę pracy.
Za badanie Mc Donald’s odległego o 13km zapłacili mi 16zł bez kosztów dojazdu, bo za blisko. Musiałam kupić za własne pieniądze dwa bilety na autobus po 2,6zł każdy.
Za badanie w oddziale ING dostałam 25zł. Dojazd, oczekiwanie w kolejce, rozmowa z doradcą, sprawozdanie, ankieta, konwersja pliku mp3 – w sumie zajęło mi 3 godziny. Acha, zwrócili mi za dojazd (w sumie 38km) 8,8zł.

Praca jest bez żadnej umowy, więc nie odprowadzają zaliczek na podatek. Kasa jest na koncie po 4 do 7 tygodniach. Moim zdaniem nie warto dla nich pracować, bo to jakaś kompletna kpina.
1
Paula 2015-10-13 09:12:01
Zarobioną kwotę musisz dopisać do rocznego PITu. Problem w tym, że wynagrodzenie i zwrot za zakupy wysyłają jednym przelewem. Pytałam w skarbówce jak to rozliczyć i powiedzieli, że dla nich całość tej kwoty to mój zarobek. Ewentualne paragony mają gdzieś. Więc jak zarobisz 16zł i do tego ISC odda ci zwrot za zakupy np. 18zł, to przelew dostajesz na 34zł i od tej kwoty powinnaś zapłacić podatek. Bzdura kompletna, ale nie wiem czy dla tych kilku złotych warto zadzierać z urzędem skarbowym?
3
Andy 2015-11-04 11:14:48
No niestety Mc Donald's nie lubi negatywnych opinii. Pewnym wyjaśnieniem może być fakt, że każde badanie, które wykonamy weryfikowane jest przez menadżera restauracji, a dopiero potem odsyłane lub nie dalej. Najprostszym sposobem na uwalenie badania są rzekome błędy w pomiarze czasu. Raz restauracji się oberwało za zimne frytki i inny napój niż zamawiałem, i co? Okazało się, że według monitoringu mój czas oczekiwania na linii Drive był 6 sekund krótszy, niż podałem. Problem w tym, że czas mierzyłem stoperem i video rejestratorem w aucie i jestem pewny, tego co zmierzyłem. Tym prostym sposobem uwalili mnie na prawie 50zł. Podobnych przypadków miałem jeszcze kilka i zwyczajnie nie widzę sensu robić tych badań. Zwłaszcza, że przy kilku zleceniach miesięcznie zarobki są naprawdę groszowe. Jednak hitem ostatnich dni była propozycja badania w salonie z samochodami klasy wyższej. Pytanie o ofertę, odbycie jazdy próbnej, zdjęcia salonu, ankieta i wypracowanie za całe... 20zł!
3
tajemniczy klient 2015-11-14 22:59:08
Robię od czasu do czasu badania dla tej firmy i jestem zadowolona.Jako studentka mogę sobie dorobić i zawsze wpadnie jakaś kasa do kieszeni. Na kasę trzeba poczekać ale zawsze jest w ustalonym terminie i przelewają tyle ile było uzgodnione. Instrukcje do badań są bardzo pomocne jeszcze przez telefon tłumaczą jakieś najważniejsze rzeczy. Wydaję mi się, ze w innych pokrewnych firach trochę gorzej jest to rozwiązywane.
1
Paula 2015-11-17 10:54:08
Też jestem studentką i mimo to uważam, że szkoda się w to bawić. Za 6 zleceń w Mc Donald's dostałam 96zł. Od tego muszę jeszcze zapłacić podatek, bo z powodu jakichś groszy nie będę ze skarbówką zadzierać. Prosto licząc, za taką pracę wychodzi około 5zł na godzinę. Sorry, ale już nawet na promocjach lepiej płacą.
1
migo 2015-11-19 13:55:38
Stanowczo odradzam współpracę, wynagrodzenie z audyt to jakies smieszne pieniadze a trzeba stracic czasu na chodzenie do mcdonalda albo kase na dojazd swoim autem, siedziec i wypelniac ankiete plus pisac raport na 1600 znaków. Porażka. A na dodatek zazwyczaj dostajesz zlecenie na strefe dobrych cen i zjesz sobie zimnego cheesburgera za 3,50... Na dodatek jak napiszesz coś niepochlebnego w ankiecie to zaraz poszukają błędu przez który uznają Twoje badanie z źle przeprowadzone. Szkoda czasu, nerwów, pieniędzy, warto może się trochę bardziej szanować i za 19 zł nie robić z siebie murzyna bo w innych agencjach płacą dużoooo lepiej.
2
MonikMonik 2016-01-10 23:22:33
Zdecydowanie odradzam za wizyte płacą max 19 zł, gdzie musi trwać min 15 min. do tego długa ankieta, wielokrotnie wpisujesz to samo, zazwyczaj odległe lokalizacje, a jeśli cokolwiek ocenisz negatywnie w ankiecie, to dostajesz niską ocene a naet brak refundacji i zapłaty. Strata czasu i kasy!
1
McDonaldowyJa 2016-02-15 19:44:54
Stanowczo ostrzegam przed tą firmą. Mimo wielu negatywnych opinii jakie czytałem na ich tema w internecie zanim założyłem u nich konto, postanowiłem się "skusić" i zaryzykować podjęcie współpracy. Wszytko fajnie dopóki opinie o McDonaldzie są dobre. Wspomnisz coś złego - nagle twój raport (swoją drogą pisany 2-3 godziny) jest zły a pomiary czasów nie mogą zostać użyte. Pieniędzy nie dostaniesz a czas zmarnowany. Brak słów. Wykonuje zlecenia tajemniczego klienta dla trzech różnych firm i uważam to za bardzo fajną pracę, zwłaszcza dodatkową. Wykonywanie takich zleceń to świetne doświadczenie ale NIGDY w życiu i POD ŻADNYM POZOREM nie radzę przyjmować zleceń od internationalservicecheck. Pieniądze mniejsze o 2/3 niż u innych firm z którymi współpracuje a czas jaki trzeba poświecić na badanie i ankietę dłuższy 2 albo i 3 razy. Nie życzą sobie prawdy tylko pochlebstw (jaki sens w ogóle mają takie badania jeśli nie chce się poznać prawdy?). Mam nadzieję, że szybko uda mi się wymazać z głowy wspomnienia współpracy z tą firmą.
5
Kuba 2016-03-01 14:22:27
Niby poważna międzynarodowa firma, a pogrywają z ludźmi, że aż przykro. Koordynatorka na siłę wcisnęła mi trzy badania. Bardzo jej zależało, miała być wdzięczna i bardzo zobowiązana. No to się zgodziłem. Okazało się, że w rachunku nie ma ujętych kosztów dojazdu. Dzwonię, pytam o co chodzi, ona mówi, że pomyłka i zaraz przyśle poprawione rachunki. Za godzinę dostałem maila, że w sumie to koszty dojazdu wyszły duże, po 11 zł od badania, więc ona te badania przydzieliła już komuś innemu. Wnioski wyciągnijcie sami.
2
kika31045 2016-04-09 19:15:11
niestety ja też nie polecam tej firmy, nie uwierzycie ale mnie odpowiedzieli że nie zapłacą bo z treści nagrania wywnioskowali że osoba z którą przeprowadzałam badanie to moja znajoma ha ha ha
to jakaś bzdura zdecydowanie odradzam
1
jaz 2016-04-16 21:21:20
Przeprowadziłem dla tej firmy kilkadziesiąt badań w różnych miejscach w ciągu 5 ostatnich lat. Nie zdarzyło mi się, żeby moje sprawozdanie było odrzucone, nawet to negatywne dla miejsca, które badałem. Nie było też sytuacji, żebym nie dostał wynagrodzenia z kosztami dojazdu, które są z góry wiadome. Nie są to kokosy, ale wynegocjowałem sobie nieco wyższą stawkę za badanie i zawsze wpada kilka dodatkowych groszy. Traktuję to na luzie, wybieram badania, które mi pasują.
Jeżeli ktoś ma problem z napisaniem 1600 znaków, to widocznie nie potrafi się wypowiadać.
2
Jerzy2003 2016-07-19 11:02:35
wykonałem 6 badań. Na pieniądze czeka się tygodniami. Pod byle pretekstem nie zaliczają badań i nie płacą. Kolejna, wydaje mi się, że nieuczciwa firma. Uważajcie!!! Ja zerwałem współpracę, bo pieniądze żadne, np. za 4 godziny w niedzielę ( dojazd 43 km ) 16 zł!!!! i tez nie zapłacili, nawet nie zwrócili kosztów zakupu. UWAGA!!!!!
1
Max Maksymilowicz 2016-09-11 12:21:31
Jeżeli nie macie innej pracy, nie mieszkacie blisko kilku McDonaldów, to praca nie jest dla was.
To jest praca, żeby dorobić, a nie zarobić. Robię u nich tylko tylko McDonaldy. Współpracuję z ISC ponad 2 lata. Mam kilka Maców w okolicy więc sobie zawsze tak ustawiam, żeby nie jechać na badanie specjalnie, tylko po drodze, inaczej by się to nie opłacało, przy dalszych badaniach trzeba zawsze dogadywać kasę za dojazd przed badaniem. Pieniądze zawsze otrzymywałem za poprawnie przeprowadzone badanie, ale czasem trzeba kilka tygodni poczekać i sprawdzać czy to co oni maja w systemie pokrywa się z naszym kontem.
1
Wiecie kto. 2016-10-21 12:25:36
W ISC byłem ponad 2 lata - na dzień dzisiejszy są SKREŚLENI!!
BANDA ZŁODZIEI I PIER*OLONYCH KRĘTACZY!!!
1- Doszło do sytuacji gdzie stawki za audyt są żenujące.
2 - Wydaje im się że samym posiłkiem (mc donald's) powinien wystarczyć jako wynagrodzenie(jak jakiś pieprzony niewolnik!)
3 - Raz, pomimo błędu nie z mojej winy, NIE zapłacono mi za badanie ( a było ono zwiazane z wyjazdem 180km w obie strony! )
4 - Ze względu na trwający proces reklamacyjny powyższego. Zgodziłem się ostatnio zrobić badanie wyjazdowe (350km) pomimo ustaleń NIE ZWRÓCILI KOSZTÓW DOJAZDU!!!
SK*RWYSYŃSTWO I ZŁODZIEJE!!!!
1
Zostaw swoją opinię o International Service Check Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie International Service Check Sp. z o.o.