Tom-Bud FUH Tomasz Chorąży

Włodawa

Opinie o Tom-Bud FUH Tomasz Chorąży

Gość 2012-02-24 20:23:06
Z tego co słyszałem to owa pseudo firma to jeden wielki "WAŁEK"..
Oczywiście chodzi tu o problemy z odzyskaniem zarobionych pieniędzy a jeżeli już doczeka się na "wypłatę" to na pewno okrojoną jak tylko jest to możliwe..

NIE POLECAM ! ! !

Więcej można zarobić u ogrodnika albo robiąc "NIC".
przemko 2012-11-07 15:46:12
pracowalem w firmie tom-bud i nie zgadzam sie z opinia powyzej.pieniadze odrazu sa wypalcane -dobre warunki pracy,pracowalem w tej firmie dluzszy czas i zlego slowa nie powiem.wiem ze prowadzial ta firma prace na duzej budowie i musiala zatrudnic wiel osob polowa z nich zostala zwolniona z powodu braku doswiadczenia i spozywania alkoholu z czym sie zgadzam bo w kazadej firmir w ktorej pracowalem sa obrywane pieniadze za alkohol i kradzieze a z tego co wiem na tej budowie polowa pracownikow miala lepkie lapy-sam bylem swiadkiem dlatego polecam prace w tej firmie. pan [usunięte przez moderatora] to osoba bardzo mila i zyczlwa
marek 2016-05-11 23:09:05
Odradzam współpracę z tą firmą. Ekipa tynkarzy nie potrafiła nawet zabezpieczyć jednej klamki z drzwi balkonowych, o co zresztą ich prosiłem, którą zniszczyli wapnem, następnie ją zaklejając tak, żeby nikt nie widział uszkodzeń przy odbiorze robót. Właściciel firmy p. T. Chorąży niestety nie poczuł się do odpowiedzialności, aby zwrócić pieniądze za uszkodzoną klamkę, mimo, że na początku zobowiązał się do jej wymiany na nową.
Ponadto tynkarze tej firmy krzywo osadzają puszki elektryczne, które na dodatek słabo się trzymają ściany, co trzeba teraz je wyrywać (wszystkie gniazda) i osadzać ponownie.
Dodają sobie również m2 przy obmiarze robót, u mnie dodali tak ok. 30m2.
Podsumowując współpracę z firmą Tom-Bud, odradzam usługi tej firmy, gdyż są to zwykli partacze i nie uczciwi ludzie.
1
mirek 2016-05-23 19:54:44
warszawiacy to cwaniacy............... a przy odbiorze to gdzie gały były///?????
mirek 2016-05-23 20:05:57
panie "marek", smarować po firmach łatwo, jak tacy byli partacze, to po co pan płaciłeś????, krzywych gniazdek pan nie widziałeś, i nie mogłeś poprosić żeby poprawili???, miarki pa nie miałeś, i nie mogłeś z wykonawcą razem zmierzyć lub porównać pomiarów??? ja z nimi współpracowałem i byłem bardzo zadowolony. błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi, a firma jest ok, starają się chłopaki, komunikatywny właściciel. polecam.
agnieszka 2016-05-24 07:05:46
ja też polecam tą firmę, tynki pierwsza klasa, posadzki również, cena normalna, ze wszystkim idzie się dogadać, doradzą, pomogą, normalnie idzie pogadać. również bardzo polecam(:(:(:
marek 2016-08-06 18:47:21
panie "mirek", po pana wpisie można stwierdzić, że wie pan dokładnie o jaką sprawę chodzi. Tak potwierdzam, robota miała miejsce w Warszawie. Mogę się tylko domyślać, że brał pan udział w tej fuszerce. Gdyby był pan dobrym fachowcem, to by pan wiedział, że na wszystkie roboty budowlane (nawet bez pisemnej umowy) są dwa lata gwarancji jakości, czyli można w tym okresie zgłaszać wady i niedoróbki. Niestety nie wszystkie wady i niedoróbki można od razu wychwycić, zwłaszcza jak człowiek zwyczajnie się na tym nie zna. Nie potraficie nawet poprawnie osadzić puszek gniazd, albo są krzywo osadzone i słabo się trzymają ściany, albo porobione są bulwy na ścianach. Fuszerkę tę uświadomili mi dopiero kolejni fachowcy, nie zależni od siebie, którzy weszli na obiekt (elektrycy i od wykończeniówki). Ja będąc przekonany przy odbiorze, że praca jest dobrze wykonana, uczciwie się z wami rozliczyłem, co do złotówki, więc, o jakim pan cwaniakowaniu mówi, kto tu jest cwaniaczkiem?
Panie "mirek", po pana wpisie można stwierdzić, że jest pan zwykłym partaczem, oszustem i drobnym pijaczkiem, a nie uczciwym fachowcem, którego można polecać innym.
Co do zniszczonej klamki, to faktu jej zniszczenia nie podważał właściciel firmy, jak mu to następnego dnia po zakończeniu robót zgłosiłem, co więcej zobowiązał się do zwrócenia kosztów za nią, słowa nie dotrzymał.
Podsumowując współpracę z tą pseudo firmą mogę stwierdzić, że jest to firma nieuczciwa i pracują w niej zwykli partacze, a nie fachowcy.

2
Aleksandra B. 2016-08-16 10:00:58
A u mnie wszysko poszlo super i bez zastrzezen. POLECAM.
Zostaw swoją opinię o Tom-Bud FUH Tomasz Chorąży - Włodawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tom-Bud FUH Tomasz Chorąży