Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe

Biała Podlaska

Opinie o Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe

admin 2015-11-12 18:00:27
Pracowałeś w firmie Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe? Czekamy na Twój komentarz. Nasze forum, Twoja szczerość.
1
Mika 2016-04-06 10:46:09
Witam
Proszę o opinie na temat tej firmy. Widzę że poszukują regionalnego managera sprzedaży. Czy warto tam startować, czy firma godna polecenia itd. ?
Pozdrawiam
5
Maniek 2016-07-19 22:05:32
Handluje ich drzwiami od jakiegos czasu. Zaczyna mnie irytowac ta rotacja na tym stanowisku. Co chwile nowy handlowiec. Probuj jesli aktualne jeszcze ale tylko handlowcy z tej firmy tak sie zmieniaja. U innych dostawcow wieksza stabilnosc. Powodzenia.
8
Okoliczny 2016-09-11 09:58:06
Wszystko ok ale wpychanie sie na krzywy ryj na każde okoliczne dożynki to trochę żenujące! Szkoda tych pracownikow, którzy muszą stac caly dzien. Pewnie brak kasy na dobry marketing.
7
Bobo 2016-09-14 17:58:36
Tak poszukują średnio co 3 miesiace.
9
Anonim 2016-09-20 16:09:50
Firma "krzak" - krzak wyrwiesz firmy niema.
Pracowalem i nie polecam nikomu prezes to nie człowiek i wiecznie wszystkiego mu malo.
8
Dj 2016-09-21 18:08:12
Po 3 mięsiscach ludzie rezygnują.Jest fatalny klimat , kasa żadna jak masz mieć dużo województw.Drzwi drogie w porównaniu do innych lepszych producentów.....nie polecam
Jeśli spróbujesz sam się przekonasz.
11
John 2016-09-21 20:36:16
Zarobki nędzne, pracownicy pod wielka presją prezesa. Tańczą jak prezes zagra. Ostatnio za czesto odchodzą regionalni kierownicy, niektorzy byli naprawdę dobrzy:-( tak mówią znajomi, ktorzy tam pracuja. Najwyższa pora firmo Vikking aby zaczac szanowac pracowników! To oni przeciez pracuja na majatek prezesa i jego rodziny.
8
:( :( 2016-10-06 13:47:24
zdecydowanie zgadzam się z poprzednikami.
w firmie atmosfera jak chmura gradowa, a jak Prezes się nie wyśpi to grad wielkości kurzych jaj leci.
reklamacje rozpatrywane ponad rok i bez skutku ( porażka )
handlowcy pod mega ciśnieniem i wymusza ( poleceniami służbowymi ) różnego rodzaju działania
osobiście nie polecam znam kilku handlowców
7
Sługa 2016-10-14 21:49:43
Bida z nędza jesli chodzi o zarobki! Jak żyć Panie prezesie??? No jak?????
5
Czujny Grubas 2016-11-09 21:39:04
Z przykrością należy podać do publicznej wiadomości, iż kolejny regionalny handlowiec zniknął ze strony! WTF??? Przypadek? Nie sądzę!
5
były klient 2016-11-16 21:01:21
No i pojawiło się ogłoszenie w pewnym branżowym portalu. Ciekawe czy kogoś znajdą?
Pamiętam jak zostałem jako klient kiedyś zaproszony do tej firmy, w gabinecie prezesa w oczy rzuciła się w antyramie formułka:
"Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty, tak, by swoim pojmowaniem sprawy nie peszyć przełożonego"
To świadczy tylko o tym jak ten człowiek traktuje ludzi.
Ja przygodę z nimi zakończyłem, zero stabilizacji w tej firmie.
8
Ksiondz 2016-11-20 23:57:52
Warto też dodać dla potencjalnych desperatów tj. pracownikow firmy, że po odejściu pracownika jeszcze z nikim firma się nie rozliczyła na zero. Dlatego gdy będziesz czuł, że mogą Cię zwolnić lub sam myślisz odejść to koniecznie najpierw wyciagnij należną kase a potem idź w swoją stronę. Taka dobra rada od byłego pracownika
6
Byly klient 2016-11-21 07:41:42
Tak dokładnie, maja również innowacyjne podejście do spraw pracowniczych. Chociaż czy ich drzwi lub okna są az tak innowacyjne? Chyba tylko jezeli chodzi o uprzykrzanie życia poprzez glupie procedury :-) ja tam wole sprzedawać produkty na ktorych zarobie a problemów miał nie będę :-)
5
XXX 2016-11-21 18:19:55
zgadzam się w 100% ....
4
Obserwator 2016-12-06 06:22:47
A ja uważam , że VIKKING robi naprawdę dobre drzwi, ale dla klienta który wie co chce . Jedni jeżdżą fiatami , inni mercedesami - serwisy tych aut tez bardzo różnie kosztują. Firma jest generalnie bardzo innowacyjna , pracownicy są non stop doszkalani. Pracowałam tam i wiele sie nauczyłam . To firma dla ludzi twardych w której nie ma miejsca na sentymenty. Podejście Prezesa do ludzi jest takie jakie jest bo pewnie i jego życie nie rozpieszczało nigdy i wymaga tego od swoich pracowników .....ale ogólnie robią bardzo dobry produkt , który nie każdy po prostu może mieć- ja mercedesem tez nie jeżdżę a chciałabym ;) Pomimo , że też pozostał mi niesmak po rozstaniu z firmą, winię za to tylko siebie , bo mogłam pewne rzeczy przewidzieć. Vikkingowi jednak życzę jak najlepiej ! Powodzenia!
P.S. a jak ktoś nie umie sprzedawać ich drzwi to tylko świadczy o tym , że handlowiec z niego żaden !
1
dax 2016-12-06 20:08:30
HAHAHAHAHA Obserwator czy Ty siebie rozumiesz?
Nie potrafi sprzedawać ich drzwi handlowiec z niego żaden? Ich drzwi wyginają się jeszcze na magazynie, są przypadki że schodzi z nich farba, reklamacje nie uznawane, do drzwi wciskają Ci pianki, sranki i 1000 innych rzeczy w cenie o wiele wyższej niż w innej dystrybucji. A z drugiej strony Obserwator czy Obserwatorka? bo nie wiem, użyty jest i rodzaj męski i żeński w Twoim poście. A może to Prezes prowadzi innowacyjny marketing i próbuje siebie wybielić?
Niestety w VIKKINGu nie jest kolorowo, wyzysk, marna kasa, ciągłe szpiegowanie ludzi, zwróć uwagę ilu było dyrektorów handlowych w tej firmie w ostatnim czasie. Ja wiem o dwóch i co? Prezes nie potrafi się podzielić władzą, nie zna pojęcia: delegowanie uprawnień, a produkt ma nie przystosowany do warunków rynkowych
3
Jojo 2016-12-07 19:29:26
A dlaczego piszesz ,,prezesa,, z dużej litery? Zajrzyj do słownika a dowiesz sie jak poprawnie to napisać. Ponadto bzdury piszesz i w błąd wprowadzadz czytelników.
3
Obserwator 2016-12-08 21:03:18
po pierwsze- NIEPRZYSTOSOWANY pisze się razem...to już świadczy o wiedzy i stopniu inteligencji niejakiego DAXA...... a co do reszty... no cóż oskarżenia poważne , ale jak czytam bardzo osobiste i subiektywne ......"wciskanie pianki do drzwi" ??? hmmmmm- raczej ciężko w kompozyt, pod warunkiem oczywiście, że ktoś ma pojęcie z czego te drzwi są zrobione, a w przypadku mojego rozmówcy raczej to pojęcie jest nikłe, żeby nie napisać : ŻADNE!. Ja mam swoje zdanie odnośnie tego produktu poparte wieloletnim doświadczeniem i uważam , że w tej cenie oferowany jest produkt adekwatny do kosztów wytworzenia , na który się składa wiele czynników , ale o tym nie tutaj i nie z tą osobą można dyskutować...
Co do atmosfery w firmie- atmosferę tworzą ludzie....błędem było zwolnienie osób , które tą pozytywną atmosferę tworzyły w tej firmie , ale ludzie przychodzą i odchodzą, może kiedyś w końcu właściwa ekipa tam zagości.Co do osoby Prezesa to, rzeczywiście miesza się do wszystkiego, ale jeśli ktoś widzi, że rzeczy nie idą jak trzeba , to jego prawo i obowiązek korygować- i tu się zgadzam bo trochę wiary w możliwości pracowników i danie im wolnej ręki powinno być. Do wiadomości wszystkich zainteresowanych : piszę Prezes z dużej litery ponieważ wyrażam w ten sposób szacunek dla osoby, która po pierwsze jest ode mnie starsza , a po drugie szacunek dla osoby , która nawet jeśli popełnia błędy, to jest największym pracownikiem tej firmy i z niczego zrobiła coś! Tak mnie uczono i uważam to za słuszne . nie cierpię wulgarnych , subiektywnych osób , które tylko potrafią płakać i o swoje niepowodzenia obwiniać innych zamiast zacząć od siebie !
2
Bolesław 2016-12-09 18:27:50
Korygujesz innym a sama masz zaległości. Nie uczono Cię, że przed przecinkiem nie daje się spacji? Umiejętność poslugiwania się klawiaturą, formatowania tekstu to podstawa. Dlatego moja propozycja: oceniajmy firmę, zwyczaje, jej plusy i minusy. Nie oceniajmy siebie. Ja juz nie będę a Ciebie pozdrawiam najserdeczniej jak potrafię
wacus 2017-02-15 19:02:23
I jak tam Vikkingi? Poprawiło się? :)
wacek 2 2017-02-23 20:00:41
Czekamy jak się swieża krew wyruszy....
romanse są teraz na topie
Rozmawiający 2017-03-08 17:23:13
Bardzo dziwna firma. Miałem "przyjemność" być u nich kiedyś (nie napiszę z wiadomych powodów kiedy) na rozmowie o prace na stanowisko handlowca czy jak oni to nazywają Regionalnego Menadżera Sprzedaży. Jak na firmę, która chce sprzedawać drogie produkty to nie wygląda to za dobrze. teren pracy 1/3 Polski, kasa śmieszna (właściciel wychodzi chyba z założenia że tanim kosztem można zbudować porządną markę), część płacona bez papierów, do jazdy Hyundai i20 i to z kratką (lepsze auta już w spożywce dają na kilka powiatów a nie województw), z tego co się później dowiedziałem to GPS namiętnie sprawdzany i awantura o każde 5 km prywatnych a nie daj Boże w weekend ruszyć samochodu. Nie polecam, szkoda kilometrów na wszelakie rozmowy.
6
lokalny obserwator 2017-03-18 08:52:42
Racja, kasa pod stołem dawana. Sprytnie, bo jak będziesz się zwalniał i chciał należną ci prowizję to zapomnij już teraz o niej. Dostaniesz tyle co na papierze i dowidzenia. A regionalny handlowiec u nich to zwykły popier.....d..dalcz w terenie szumnie zwanym managerem hahahahaha
Nie warto, lepiej siedzieć na kasie stonce.
5
Zostaw swoją opinię o Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe - Biała Podlaska
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe