Anwis A.G. Wiśniewscy Spółka Jawna

Włocławek

Opinie o Anwis A.G. Wiśniewscy Spółka Jawna

Ziuta 2016-03-21 21:07:30
Nie wiesz gdzie jestem w tej chwili. Mam się dobrze i pracuję z ludźmi, którzy nie mówią sobie słodkich słówek, a za twoimi plecami obrabiają d....Skąd wiem? WIem bo to są dorośli ludzie a nie przedszkolandia.
Poczytaj sobie wyżej, nie tylko ja wypowiadam się negatywnie o obecnych pracodawcach.
Człowieka trzeba szanować a nie traktować jak śmiecia....
PS. znajomymi to my napewno nie byliśmy, nie jesteśmy i nie będziemy!!!
Znajoma Ziuty 2016-03-22 20:10:44
Z doświadczenia wiem, że takie strony i portale są dla rozżalonych i sfrustrowanych pracowników, którzy słabo radzą sobie w pracy i w życiu i w taki sposób próbują poprawić swoje ego, szukają w ten sposób sprzymierzeńców. Pewnie tak odreagowują… (inni chodzą np. do psychologa- nic nie sugeruje, uczęszczają na różnego typu zajęcia, albo już pracują, idą dalej, do przodu) Cóż…. Zresztą większość tych, którzy wylecieli z pracy z jakiegoś powodu, o swoim byłym pracodawcy nie powie jednego dobrego słowa (rzadko zdarzają się wyjątki -Ty do nich nie należysz) . Pamiętaj świat jest mały , dobrze o tym pamiętać zanim na głowy naszych dawnych szefów czy kolegów i koleżanek wylejemy „wiadro pomyj”. A „lepszego” specjalisty od ciebie, od obrabiania d…….(jak ty to mówisz) chyba na tej stronce nie znajdziemy. Ci inteligentniejsi, nie potrzebują już chyba dowodów . Każdy kij ma dwa końce. The end.
zatrudniony 2016-03-23 22:24:47
A co sądzicie o obsłudze biura , gdzie się podania składa?jest tam taki znerwicowany gość, podejrzany jakiś, słyszałem różne rzeczy ... sam nie wiem
3
pracuś 2016-03-23 22:28:40
jest ok. trochę nieśmiały i tyle
2
zatrudniony 2016-03-23 22:31:28
no też mam takie odczucie. nie ma sie co uprzedzac na początek. dzieki
2
ziuta 2016-03-24 10:47:12
Pomyje to raczej Wy wylewacie na swoich pracowników. Jeżeli już mam być szczera to poprzedni właściciele byli dobrymi ludźmi,a nawet bardzo dobrymi. Przed zwolnieniem człowieka brali za i przeciw, a w tej chwili nad dyrektorstwem i kierownictwem górę biorą emocje i niestety kolesiostwo. Zwolniona była w ostatnim czasie osoba, wieloletni pracownik, który wiedział dużo, wytypowana była również z nowo przyjętych osób i co kierownik wytypował wieloletniego pracownika, ponieważ ten nowy to bliska znajoma kierownika.
W tej firmie przeszłam szkołę życia za co mogę powiedzieć DZIĘKUJĘ. Teraz wiem na co zwracać uwagę w kontaktach międzyludzkich.
Znajoma Ziuty z tego co widzę, ty również na tym forum działasz anonimowo - boisz się ujawnić? Czemu? Masz coś do ukrycia?
Poczytaj wyżej opinie na temat firmy i nie czepiaj się mnie, bo jak już wspomniałam nie znasz mnie.
PS. "Pamiętaj świat jest mały , dobrze o tym pamiętać zanim na głowy naszych dawnych szefów czy kolegów i koleżanek wylejemy „wiadro pomyj”. " - to też idzie w drugą stronę
marek 2016-04-05 17:08:04
Cześć Wszystkim! Byłem w Worku i mówili o pracy w Anwis na produkcji, dajcie znać jak tam jest? czy jest szansa na pozostanie dłużej czy to tylko praca na sezon? Szkoda mi czasu tracić jak mnie za 2 miesiące zwolnią to wolę poszukać coś na dłużej. Dajcie znać jak wam się tam pracuje i jakie są zarobki.
1
Ciekawski 2016-05-10 20:17:25
Hey. Co sie stało z prezesem ? Słyszałem ze już nie pracuje w Anwisie?
1
P.Maja 2016-05-10 23:06:59
A Co? Jesteś zainteresowany/zainteresowana posadą? To startuj...
Ciekawski 2016-05-11 15:03:11
Absolutnie NIE !!! jestem klientem i coraz większe badziewie dostaje - dlaczego ? Co tam się dzieje, że co chwilę ktoś się zwalnia lub kogoś zwalniają ? Niepokoi mnie ta sytuacja bo pośrednio dotyczy też mojej firmy w której sprzedaje produkty Anwis. Z drugiej strony jak jest taka rotacja to też tłumaczy jakość produktu.
3
Robol 2016-06-08 15:36:28
Witam pracuję jakiś czas w tej firmie mówią ludzie że to jest obóz pracy, przerwa 15 min co na nic nie starcza prawie że, brak wyznaczonego miejsca do palenia nie można palić ,ale tak jest w kodeksie pracy. Jak nie przychodzisz na nadgodziny mówią ci że możesz szukać nowej pracy :O . Stawka 12 złoty czyli 9.30 do ręki co bez nadgodzin daję najniższa krajową. Nie można chodzić w spodenkach roboczych w lato to jest katorga w innych firmach można. Pracownicy tymczasowi są poszukiwani cały czas ale pod koniec sezonu będą zwalniani i w zimę zęby w ścianę. Do zarządu FIRMY zróbcie dłuższą przerwę wyznaczcie miejsca do palenia (na przerwie). Zróbcie coś żeby ludzie chcieli u was pracować a nie odwrotnie Pozdrawiam
1
były_Robol 2016-06-16 12:14:13
Potwierdzone info zostałem zwolniony bo nie zostawałem na nadgodziny Pozdrawiam
3
zainteresowany 2016-06-16 19:18:05
Kiedy cię zwolnili?
Magda 2016-07-05 10:47:31
pytanko małe mam, poszukują kierownika magazynu, co się stało z poprzednim kierownikiem? Chciałam aplikowac na to stanowisko, byłam na rozmowie i ogólnie dobre wrażenie sprawiała Pani Kadrowa i jeszcze jedna Pani, której nazwiska nie pamiętam. Czy możecie coś więcej powiedzieć na temat pracy na magazynie? Jacy ludzie? Jak się układa współpraca?
Kolega 2016-07-06 17:06:22
Poczytaj wyżej komentarze, choć pewnie większość z nich mija się z prawdą to coś w tym musi być skoro jest tam taka rotacja i nawet prezes tej firmy się zwolnił lub jego zwolnili. Nie pomogę Ci w precyzyjnej informacji jak jest tam na magazynie i dlaczego zwolnili kierownika, ale z opinii znajomych ta praca nie wygląda kolorowo. Jeśli nie masz co zrobić ze sobą to zawsze można spróbować choć to praca raczej dla faceta.
3
Pan duze P 2016-07-06 17:17:09
na początku był kierownikiem pan Paweł M. kierownik idealny, wiedział co gdzie i jak, jednak z przyczyn mi nieznanych został on przeniesiony na inne stanowisko, a w jego miejsce ściągnięty został Konrad B. zaraz po prezesie Jacku G. (koleżki z jednej firmy) Niestety nie popracował zbyt długo na swoim stanowisku i został zwolniony. Niedługo po jego zwolnieniu pożegnaliśmy się również z prezesem (Kondzio niecały rok był kierownikiem, prezes chyba rok wytrzymał). Następnie od listopada 2015 (może to być również październik nie pamiętam dokładnie) kierownikiem został sam ON Mariusz P. (ten sam co pozuje na facebooku z zimnym leszkiem w ręku, afro na głowie i wielką kulką analną która najwyraźniej już się nie mieściła bo w jego dupsku już ręke trzymał świeżo mianowany brygadzistą Marcin G.) chyba najbardziej ambitny kierownik z całej tej gromadki. Jako plan ujął uchować swoje dupsko na stanowisku nieco dłużej niż poprzednicy poprzez ograniczenie do minimum nadgodzin (minimum w jego zdaniu to 0). Można nazwać go samozwańczym władcą magazynu z tego powodu, iż każde ograniczenie nadgodzin, sobót było spowodowane jedynie jego fanaberią, bez ustalania takich ważnych aspektów pracy jakim są nadgodziny z prezesem, zarządem czy kimkolwiek kto ma dupę wyżej postawioną niż on sam. W momencie kiedy całą firma w ramach sezonu popytowego (oprócz oczywiście komórki magazynu) pracuje obowiązkowo w soboty, a ludzie, którzy nie chcą zostawać na nadgodziny są zwalniani, wzrasta zapotrzebowanie na towar. Pracownicy magazynu nie są w stanie w ciągu 8 godzin wydać towaru, którego produkcja potrzebuje na swoje 8 godzin + 8 godzinną drugą zmianę + nadgodziny + soboty w które pracują, więc na magazynowych biureczkach leżą stosy dyspozycji z rozpisanym towarem. Towar nie jest wydawany na czas a zamówienia są opóźniane. Za taki stan rzeczy odpowiada zatem kierownik Mariusz P. który to cel swój (brak nadgodzin dla pracowników magazynu) chciał po trupach osiągnąć. Ograniczenie finansowe dla prac
11
Pan duze P 2016-07-06 17:20:48
Ograniczenie finansowe dla pracowników wziął sobie na tyle poważnie, że sam zaglądał do kieszeni swoich podwładnych, którzy to jego zdaniem za dużo zarabiali i ciął im pensje. Pensje, którą wypracowali sobie latami , niezbędną wiedzą i doświadczeniem. Ile piwa sobie nawarzył ten śmieszny i niesłowny człowieczek tyle teraz musi wypić dlatego szukają już nowego kierownika magazynu. Na sam koniec pragnę Cie uprzedzić, ta firma zeszła na psy i każdy pracownik Ci to powie. Nie będziesz się droga Magdaleno dla nikogo liczyć w tej firmie nawet pełniąc tak ważna funkcję kierownika. Będziesz tylko kozłem ofiarnym na którego zarząd zwali winę za swoje błędy. Pozdrawiam
7
były_robol 2016-07-08 09:32:49
Niech ta firma najlepiej upadnie Pozdrawiam !!
5
Życzliwy 2016-07-08 18:44:54
Do Pan duże P
Znam trochę sytuacje która się tam dzieje i muszę Ci powiedzieć że nie podoba mi się co robi Pan Mariusz P. bo trzeba z ludźmi umieć rozmawiać a obcinanie wypłaty za dobra pracę to na pewno żadna motywacja. A Pan Paweł M.wcale idealny nie był może poprzedni właściciele tak uważali bo potrafi wiele rzeczy tak jak i stwarzać pozory. to jest "specjalista wysokich napięć" na jakim stanowisku by nie był tworzy napięcia.zajmował się transportem i magazynem to interesowały go tylko samochody. Jest w transporcie i wszystkim robi pod górę. Jakby był taki idealny to tego co teraz dzieje się w magazynie nie było by w takim stopniu bo to po też jego wina.
4
Pan duze P 2016-07-10 09:01:01
Masz klase facet :) cos tam jeszcze jestes w stanie sklecic czy twoj poziom intelektualny rowny poziomowi ameby wiecej juz nie wyciagnie?
1
Miś Puchatek 2016-07-10 10:10:06
" Jestem Misiem o Bardzo Małym Rozumku i długie słowa sprawiają mi wielką trudność " ( " Kubuś i przyjaciele")
Pracownik 2016-07-11 12:31:04
Powiem Ci szczerze - nie pakuj się w to bagno. Tutaj problem tkwi w ogólnym podejściu do działu MAGAZYN, jest on na samym końcu w hierarchii firmy i przez to takie rotacje. Po drugie brak jest sztywnych zasad które regulują współpracę MAGAZYNU z poszczególnymi działami, a jeśli są takowe to raczej na niekorzyść MAGAZYNU - za co później jest rozliczany na minus. Nic tutaj w tym zakresie się nie zmienia od lat i zawsze była najważniejsza sprzedaż, która za niepowodzenia i problemy obarczała produkcję, a ta MAGAZYN i tak to było jest i będzie. Niestety w tym łańcuchu wzajemnych oskarżeń MAGAZYN jest na samym dole i nie ma na kogo zrzucić winy, a więc to ON jest zawsze winny i tak negatywnie odbierany przez wszystkich. Przyszedł nowy prezes II, który miał to wszystko usprawnić i nawet się początkowo tym zajmował - wynik widzimy dzisiaj wszyscy, a bardziej jego brak. Reasumując, póki "góra" nie unormuje pracy i współpracy w firmie w sposób mierzalny i realny do wykonania to na nic kolejne osoby na to stanowisko - bo i tak zawsze będzie źle, a winą zostanie obciążony kierownik. Z dnia na dzień jest coraz bardziej antysocjalnie i tak jak pisał poprzednik, chyba lepiej aby to upadło - była by wtedy jakaś odprawa za lata pracy i mobilizacja do zmiany na coś innego.
6
Winnetou 2016-07-13 22:57:48
Wypowiedź byłego pracownika z 8 lipca ( byly_robol) notabene pewnie dobrze że byłego, nie wróży dobrze tej firmie o ile będzie więcej takich jak On. Specjalistów od wszystkiego jest zawsze dużo, ojców sukcesu również ( jak widać ) Natomiast porażek.....hm....Wszyscy winni tylko nie JA. Spójrzmy może z innej, szerszej perspektywy? Źycze firmie ANWIS aby rozwijał się w satysfakcjonującym tempie , uczciwych współpracowników a PRACOWNIKOM życzę aby firma była na tyle silna aby mogła w nich inwestować i być źródłem satysfakcjonującego dla nich dochodu. A sobie życzę aby wynaleziono taką przesłone okienną aby oglądany przez nią świat stawał się jeszcze piękniejszy niż jest :) Nie zapominam o Włocławku...Miastu aby żadna z firm nie upadła a wręcz odwrotnie. Aby rosły jak grzyby po deszczu.
4
kondziu 2016-10-12 17:34:39
Witam. Dawno nie zamieszczono kolejnego wpisu. Ciekawe czego to zasługa lub wina. Czyżby ktoś z firmy był obrażony i próbował zamknąć usta tym co niepochlebnie się wypowiadają? Wypowiedź powyżej jest przecież od kogoś kto broni firmy ale jaki miał w tym interes? Czyżby jakiś dyrektor od spraw ważnych?
Chmura 2016-10-14 22:45:54
Kondziu =były_ robol=typ społeczny, który nie może ścierpieć braku hejtu. Chciałby aby wszyscy mieli takie same zdanie na dany temat co on/ona. Gdy ktoś nie myśli tak samo, to albo jest głupi albo zaraz... dyrektor :) Nikt nie może być zadowolony, bo przecież on nie jest.
A teraz puenta: "Jeśli spędzasz życie wciąż czekając na burzę nigdy nie nacieszysz się słońcem"
5
Zostaw swoją opinię o Anwis A.G. Wiśniewscy Spółka Jawna - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Anwis A.G. Wiśniewscy Spółka Jawna