Dolezych Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Dolezych Sp. z o.o.

whitenigger 2013-07-04 11:47:09
Dla wszystkich chcących rozpocząć " karierę " w tej firmie: OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM. Praca ciężka, zarobki śmieszne, kierownictwo szkoda mówić. Do tego dla ludzi zatrudniających się przez wszelkiego rodzaju agencje pracy tymczasowej będziecie zasuwać nawet 1,5 roku za najniższą krajową bez jakichkolwiek dodatków tj. premie, bony itd.
8
pracowity 2014-02-09 02:19:56
Jest ok. Robić trzeba, z nadgodzinami i premią nie jest źle.Fajna atmosfera. Płacą tyle ile uzgodnione bez spóźnień i kombinacji
3
novi 2014-03-13 00:37:37
Paru kolesi z niewielkim stażem pod firmą zapętleni w olimpie albo w innych płynach
(usunięte przez administratora)
1
pracownik 2014-04-28 19:04:50
Pracuje tu juz kilka lat.wyplata jest zawsze w terminie lub wcześniej.co do słów withenigger...z agencji ludzie dostają minimalna krajowa tak samo jak 70% pracowników fizycznych (szwalnia),pracownicy z agencji maja prawo do bonow świątecznych,pewni świątecznych odp.mniejszych niż pracownicy bonów.nadgodziny są dla wszystkich z tym ze pierwszeństwo maja osoby którym zalerzy i pokażą ze potrafią pracowac. Zarobki są uzależnione od działu,chyba najwięcej ale i najciezsza praca jest na linach. Na większości zmian ludzie są ok i atmosfera ogólnie pozytywna (usunięte przez administratora) W tej firmie nie zrobisz kariery ani majątku ale praca jest jest lepsza i pewniejsza niż w innych zakładach podobnych.
3
Mati 2014-07-31 12:06:33
Witam. Chce sie podzielic swoją opinia na temat tej firmy.
Omijajcie tę firme szerokim łukiem. Pracuje tam miesiąc a już nie mogę wytrzymać.
Dziennie przed pracą nerwy i stres co będzie w pracy. Ludzie idiotyczni, atmosfera beznadziejna, zamiast pokazać ci na spokojnie co masz robic to ci powiedza tylko mniej więcej tak jak to ma byc i masz robić, jak zrobisz źle to krzyk, ryk, i niewiadomo co jeszcze. Na każdym zleceniu jest czas wykonania, czyli jest ukryty akord(jak mi to powiedzieli). Ręce mam całe podrapane, a ile potu tam wydale to juz nawet nie gadam, tak jakbym z basenu wyszedł. Za takie śmieszne pieniądze tak harować.. To jest chore. Co toza życie jak nerwy i stres dziennie przed pracą. na początku wygląda fajnie po opowieściach MISTRZA działu ale już po 3 dniu pracy można swoje stwierdzić. pie*dolenie o nadgodzinach, nie ma tam takiego czegoś jak nadgodziny. zwolniłem się z poprzedniej pracy bo myślałem ze więcej bedą płacic i będzie inaczej ale teraz żałuje. Stawka większa a mniej zarabiam :/. Ludzie przychodzą i odchodzą po miesiącu bądź dwóch. dowodzący mają tam swoich pupili i tylko na nich polegają, a na dla nowych to zero szacunku. Myślałem żeby podać ich o mobing ale nie wiem czy to zrobie po juz mam dośc tych sądów wszystkich. Sam sie przekonałem jak tam jest.. ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE !!
4
Madziulaa 2014-08-07 17:52:03
Witam! Dostałam propozycje pracyw firmie. Chciałabym sie czegos dowiedziec jak wygląda okazanie w firmie i czy praca jest fajna czy nie
kludi 2014-08-09 01:44:19
No to przychodz. mamy fajny zespól i pewnie sie dogadamy. Co do pracy to na poczatku jest ciezko chyba ze juz bylas gdzie indziej ja bylam i znam firmy gdzie ci duzo obiecuja pracujesz 2 miechy a potem nie ma na wyplate. tu jak sie starasz i jestes z agancji masz szanse po pol roku przesc na stale musisz sie troche starac ale nie jest zle potem masz wczasy pod gruszo i premie na swieta
Do tego co pisze mati - trzeba najpierw sie postarac a potem cos jest
do zobaczenia
2
Adaś 1920 2014-08-25 20:49:22
zgadzam się w pełni z opinią Matiego. To firma idiotów pracowałem tez w tej firmie i musiałem się zwolnić bo nie wydoliłem psychicznie przede wszystkim.
1
george 2014-10-11 01:32:35
Fajna robota, nie jest żle. Kasa nie za duża ale za to w terminie. I nikt mnie w h.., nie robi
2
gal anonim 2014-10-21 21:28:47
robota żałosna, płaca nędzna. bez premi 1500zł a z premią 1700 hahaha
jeba* tam za nędzną kase jak nie macie przyszłośći plebsy
1
mat 2014-12-31 20:33:06
Tych wszyscy co krytykują. Możecie powiedzieć na jakim dziale pracowaliście, biuro czy produkcja?
lalika 2015-01-11 18:57:37
Witam pracowałam tam 6 miesięcy na szwalni , trzeba miec mocne nerwy i tzw "parę" w rękach aby tam pracować . Z perspektywy czasu uważam ,że jest to jeden z cięższych zakładów pracy , ja po 3 miesiącach zaczęłam robic normę więc mnie nie straszyli ,że nie przedłużą mi umowy ale wiekszość nowych dziewczyn które przyszły chwilkę przede mną i chwilkę za mną miały ciągle nad głowami znaki zapytania . Wypłata zawsze na czas , za nocki dodatkowe pieniądze i miałam zawsze do najniższej krajowej 100 zł premi. Kierownik -szkoda pisać -zupełny jaskiniowiec ,nieciekawy typ , za to brygadzistki sa spoko jak sie z nimi dobrze żyje i widza ,ze się starasz to Ci pomogą utrzymac sie w pracy. .
1
Rusica 2015-03-12 19:40:34
Witam i dopisuje się do opini że ten zakład to taki swoisty obóz pracy,ukryty akord i w zamian najniższa karjowa. Kierownictwo potwierdzam faworyzuje pryncypałów z krojowni a szwalnia to mrówki robotnice.Pracowałam i były to najgorsze doświadczenia zawodowe- musisz mieć silną psychikę aby wytrwać.
4
obserwator 2015-04-28 10:32:47
Znam pare osob które tam pracują i raczej nie zauważam w nich inteligencji , sadzac ta firma uratowala im zycie. By jednak w niej pracować trzeba przytakiwać i być jak cala reszta. Żenada.
2
lopi 2015-08-27 13:16:33
Obserwator, 100 % racji, oni Ci dają na chleb, tylko na chleb :)
2
Lena27 2015-09-02 14:39:00
Pracowałam w tej firmie miesiac czasu. Nie przedłuzyli mi uumowy bo...zekomo za wolno szyłam co było oczywscie nie prawda bo pracowałam na tym samym dziale z dziewczyna co szyła wolniej ode mnie i została. Mało tego o tym ze nie przedłuzaja mi umowy dowiedziałam sie ostatnia bez podania przyczyny. Nie polecam pracy.Brygadzistka chyba sama maa problem ze soba bo co chwile jedzie kurwami, jak cos uszyjesz to nawet nie sprawdzi czy dobrze nic ci nie pokaze musisz sama sie wszystkiego dowiadywac. Pomimo ze 1 miesiac to jest szkolenie oczekuja ze bedziesz pracowac jak ktos kto pracuje tam ponad 2 lata. Jak chcesz wziac wolne to tylko urlop bezpłatny lub wcale. Majster to cham. I tyle w tym temacie jesli chdzi o firme. Jedyny plus taki ze pracuja na niektórych dzialach fajni ludzie.
1
ktoś 2015-10-09 19:55:40
Bardzo nieciekawe wygląda to co się dzieje na dziale lin. Mistrz działu to "czlowiek" , który traktuje pracowników jak szmaty zdarzają się krzyki i delikatnie mówiąc nie ciekawe sytuacje. Wielkie wymagania i ciągłe straszenie obcięciem premii. Komu życie miłe i szukacie pracy w nieurągających ludzkiej godności warunkach (głównie chodzi o psychiczne )to OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM tą firmę. .
6
malutka 2015-10-22 00:18:26
Witam,myślę,że wiem dlaczego akurat tobie nie przedłużono umowy....kobieto zastanów się jak rokuje pracownik, który po niespełna miesiącu pracy chce iść na urlop? I akurat w kwestii właśnie urlopów nie masz racji bo należy się, nawet tym co są zatrudnieni za pośrednictwem agencji tyle, że po upływie pierwszego miesiąca pracy i zależnie ile ogólnie lat ma się przepracowane ale ok. dwa dni za każdy przepracowany miesiąc. Zgadzam się, że praca nie należy do łatwych, lekkich i przyjemnych ale taka jest specyfika tej produkcji, o czym każdy kandydat do pracy jest informowany. Jeśli chodzi o atmosferę wśród pracowników to jak ktoś lubi ludzi to ludzie lubią jego....owszem da się zauważyć,że niektórzy są traktowani lepiej i mają"fory" ale jak się robi to co ma się robić to nikt się nie czepia. Kierownictwo owszem, ma wysokie mniemanie o sobie i adekwatnie niskie o "mrówkach pracownicach" ze szwalni...najlepiej to nie przejmować się i nie zniżać do kierowniczego poziomu bo to jak oni oceniają innych świadczy tylko o ich poziomie inteligencji a to, że ktoś pracuje ciężko jako szwaczka, pakowaczka czy operatorka nie oznacza, że jest głupi czy nie douczony ( wiele z nas ma średnie wykształcenie)nie mieści się w ich bardzo wąskim światopoglądzie. Może nie jest to najwspanialsza firma i wymarzona praca ale wypłaty są zawsze w terminie, jest dodatek nocny, nadgodziny (jeśli ktoś chce przyjść w sobotę bo nie ma przymusu), ośmiogodzinny dzień pracy i wolne wszystkie święta i dni ustawowo wolne. Pracowałam już w niejednej firmie, wiem co to jest wyzysk, praca po 14, 17 godzin na dobę, wyzwiska i upokarzanie przez przełożonych dlatego uważam, że DOLEZYCH to może nie najlepsza ale też nie najgorsza z firm. a wszystkim tym którzy po ukończeniu zaledwie gimnazjum chcieliby nie spocić się w pracy i zarabiać 5000 na rękę życzę powodzenia.....naprawdę.
2
Jo 2015-10-22 14:51:26
Co do tej opinii nie zgadzam się z nią ponieważ jesteś człowiekiem ze wsi i ci sie robić nie chce lub nie potrafisz.Podejrzewam że jak ci pokazać prawą rękę 10 razy, a potem sie zapytać która to prawa to pokażesz lewą po dłuższym zastanowieniu się, a jak już się uda ci zapamiętać to przez noc włącza ci się reset i na następny dzień zaczynamy cie uczyć od nowa praca jest lekka łatwa i przyjemna mało płacą bo mało ale w terminie
2
jo 2015-10-22 15:00:04
Sorki to miała być odpowiedź na to co napisał "ktoś".
1
dlugi 2016-03-21 18:46:52
Witam,dawno dawno temu pracowalem na linach,majster Jacek,chlop ktory wie co robi i zna sie perfekcyjnie na robocie.drugi Jacek czyli dyrektor tez facet w porzadku.atmosfera hmm... maja te swoje auftragi und zeit:-).geltag katastrofa malo placa to fakt,ale wynagrodzenie jest nz czas,pani dorota z kadr mila zawsze,technolodzy ewa mirek,exportowy tez spoko....
Ogolnie milo wspominam ten zaklad.pozdrawiam sikora i owce:-)
Ps na serio tak teraz zle? A kto na zaplataniu jest teraz jacek?
4
Bad Boy 2016-10-01 11:48:12
I tak mi to pewnie skasują, ale niech tam, napiszę. Pozdrawiam PIĘKNĄ dziewczynę dojeżdżająca do pracy w tej firmie i siadającą zawsze samotnie na końcu autobusu. Też mam tam ciężką pracę, ale cieszę się stojąc na przystanku, bo wiem, że za chwilę ją zobaczę :)
4
Moi 2016-11-11 12:18:05
Chyba pracowałeś tam baaaaaaaaaaardzo krótko.
marko 2016-11-27 02:10:13
Chopie
Tera jest nas coś koło 20
Mnie kasa pasuje
1
Maxi 2016-11-27 02:12:28
A ja dostałam 2400 i znowu dostane
No i zaraz 13
1
Zostaw swoją opinię o Dolezych Sp. z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dolezych Sp. z o.o.