Ba-Ku Przedsiębiorstwo Usługowe Monika Dudek

Rawa Mazowiecka

Opinie o Ba-Ku Przedsiębiorstwo Usługowe Monika Dudek

manix express 2015-09-30 17:39:58
W firmie zatrudniona bylam jako manikiurzystka w punkcie manicure express w szczecinie. Pani monika prowadzi kilka takich punktow -3w szczecinie ,w gdyni, bialymstoku zdaje się że chyba też w warszawie oraz prowadzi firme sprzatajaca takze pod nazwa ba-ku. Sama praca w sobie jestw porządku jeśli ktoś lubi swój zawód. niestety wszystko inne oceniam bardzoo źle. mianowicie praca po12godzin co jest bardzo uciążliwe na wyspie w centrum handlowym ale dało by się przeżyć gdyby praca była dzień na dzień jak zapewnia kierownik stoiska w praktyce ciągle brakuje ludzi do pracy i po czterech 12-tkach jest jeden dzień wolny przed kolejnym maratondm 3dniowym. Dla wytrwałych pół roku można dać radę,jeśli ktoś na rodzinę i obowiązki 2-3miesiące później organizm odmówi posłuszeństwa -lepiej nie zatrudniać się wwogóle. Gdyby nie to że pani monika życzy sobie aby większość stanowisk manicure było zajętych przez pracownice czy są klienci czy nie to można było zrobić etat a nie 220h ale taka polityka firmy manikiurzystki więc siedzą głodne zmęczone wymuszonym uśmiechem a dodam że jak tak siedzą nie zarabiają (3zl-h). jeśli chodzi o przerwę to jest 30minut na cały dzień jednak w sezonie wakacyjny kiedy klientek jest multum o przerwie można zapomniec, może jak się wyblaga kierowniczke o14powoli zjeść kanapkę śniadaniowa. jeśli chodzi o zarobki to sprawa indywidualna z każdym pracownikiem ale żeby mieć2000zl nie ma Problemu pod warunkiem że się zamieszka w pracy nie chodzi toalety i na posiłki!! umowa-zlecenie w polowie na czarno jak się dowiadujemy długo po tym jak pracujemy bo początku są zapewnienia że nie jest smieciowa a fakty są że składek zus nie ma, wpisana kwota zarobków jest bardzo mała ,i brak ubezpieczenia dla osób uczących się . oczywiście zwolnić można nas z dnia na dzień -my musimy dać miesiąc wypowiedzenia . i finał. kiedy już damy wypowiedzenie możemy liczyć na brak lub częściowe wynagrodzenie przez ostatni miesiąc lub 2-jak w moim przypadku. teraz pozostało mi sądowe
5
kaskada szczecin 2015-10-16 13:46:45
Wyzysk, marne pieniadze, nieoryginalne produkty w opakowanich opi, oszustwo klientow i pracownikow. Manicure express w kaskadzie
5
lola 2015-10-23 16:23:01
A ja pracuję od samego początku i nie zgadzam się z opiniami poprzedników. Wszytko jest ok. Gdyby było tak jak mówią nie byłoby mnie tam do dnia dzisiejszego. Niestety nie wszyscy potrafią wywiązywać się ze swoich obowiązków tak jak należy i swoje żale muszą gdzieś umieścić. KIJ ma zawsze dwa końce i czemu nie opisały jakimi to super pracownicami nie były.Gdyby zarabiały po 5 tyś tez by nie pasowało.
asix91 2015-10-23 17:05:54
Nie pracowałam długo, bo musiałam wyjechać ale współpracę wspominam dobrze, z sentymentem. Nigdy nie miałam problemu z uzyskaniem potrzebnego wolnego, czy z jakimiś nieterminowym wynagrodzeniem. Każdy pracuje na własną opinię, koleżanki po fachu też. Jeśli ktoś miał problem to na pewno poniekąd sam się do tego przyczynił. Dużo się nauczyłam i poznałam wielu fajnych ludzi, z niektórymi utrzymuję kontakt do dzisiaj. Polecam i radzę by sprawdzić samemu, bo z tego co widzę firma się rozrosła, zamiast czytać komentarze sfrustrowanych.
mijka 2015-10-25 22:31:26
W manicure express pracowałam dość długo ale niestety ciągle brakuje dziewczyn do pracy ze względu na nadgodziny musiałam się zwolnić bo nie dałam tak dużej ilości godzin 180+ wzpracowac zajmując się jednocześnie domem. w efekcie narazilam się pani monicf bo pracowników zamiast przybywać ubywa znałam po tak długim czasie nie miło potraktowana ,moja pensja w ost atnim miesiacu pracy bardzo zmalała. taka kara za odejście a i nic z tym nie można zrobić bo na umowie jest wpisana inna dużo mniejsza suma.
1
adi1368 2015-10-28 10:54:09
Tak owszem pani Monikal płaci terminowo i zgodnie z ustną umowa do póki się nie pójdzie na zwolnienie lekarskie lub jak kilka naszych koleżanek- złoży wymienie . Gdy niebedziemy a szefowa przyjedzie z wypłata już do nas nie zadzwoni po odbiór wynagrodzenia... nie polecam pracy ale wystarczy pójść na dzień próbny i się można przekonać oczywiście umowy od razu nie dostaniemy a itak nie polecam jej podpisywać jeśli PRZECZYTACIE- a nikt tego nie robi tylko podpisuję to będziecie wiedzieć o co chodzi..
2
cristal 2016-06-30 14:57:58
Jest to osoba nieuczciwa, nieprofesjonalna i nieznająca prawa. Nie wspominając o zupełnym braku kultury. Polecam wystrzegać się tego pracodawcy!!!
3
Brunetka 22 2016-11-02 19:43:07
Witam każda pozytywna opinia na temat tego pracodawcy to czysty fałszzz .... lub próba podlizania sie pani Monice bo uwielbia jak ktoś jej du... liże . Moje doświadczenie jest takie pracowałam w galaxy w gabinecie nie na wyspie. Atmosfera straszna jak miała pojawić się dama z Warszawy poza tym kamery i obraźliwe komentarze jak chwile usiądziesz a wynagrodzenie Hmmmjak się zwolniłam to oczywiście za kare nie dostałam całego o nad godzinach nie wspomnę :( :( . Zdecydowanie odradzam !!!ludzie wierzę, że są jeszcze tacy pracodawcy którzy potrafią być uczciwi w tym Szczecinie wiec po co ładować sie w taki s..
2
Zostaw swoją opinię o Ba-Ku Przedsiębiorstwo Usługowe Monika Dudek - Rawa Mazowiecka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ba-Ku Przedsiębiorstwo Usługowe Monika Dudek