Fev Polska Sp. z o.o. Projektowa

Kraków

Opinie o Fev Polska Sp. z o.o. Projektowa

admin 2015-11-08 16:19:49
Masz odmienne zdanie niż inni na temat firmy Fev Polska Sp. z o.o. Projektowa? Wypowiedz się na naszym forum.
1
OOOOOO 2016-07-01 20:15:44
ogólnie firma FEV zajmuje się min.rozwojem i konstrukcją silników spalinowych samochodowych, motocyklowych oraz dużych silników służących do napędu min. statków. Oddział w Polsce dotychczas był swego rodzaju wypożyczalnią taniej siły roboczej dla centrum w Aachen, można było jechać w delegacje do Niemiec nawet na 2, 3 lata i dorobić, ale w Polsce pensja lipa, od jakiegoś czasu FEV polska stała trochę mniej zależna od Niemiec i zaczeła szukać projektów na własną rękę no i stała się lipa delegacje się skończyły, kasy słaba, projektów nie ma przynajmniej jeśli chodzi o konstrukcje, biuro FEV mieści się w bloku mieszkalnym w którym nie działa klimatyzacja i gdy przygrzeje słoneczko temp. w biurze wzrasta do prawie 40 stopni także ciężko wysiedzieć w pracy. Ogólnie były wielkie plany rozwoju firmy w Polsce ale spełzły na niczym. Ogólnie firma w której już nie ma możliwości rozwoju.
39
tori 2016-07-13 18:00:52
sa tacy ktorzy z rozwojem "doszli do sciany" juz po kilku miesiacach okresu probnego, potem zakonczyli dzialalnosc i juz "wysiaduja" w innej pracy. Wiadomo ze wszystkie firmy inzynierskie/projektowe w okolicy dbaja o kieszenie swoich pracownikow, oferuja doskonale warunki rozwoju no i oczywiscie w standardzie jest klimka, donoszenie kawki przez hostessy i wachlowanie wzglednie masaz szyi dla zmeczonych/znudzonych tworcow.
Osoby tworzace zespol projektowy w FEV Polska sa swiadomi mankamentow, ale pracuja w miedzynarodowym srodowisku, powoli i systematycznie zglebiaja zasady projektowania, technologii, tworzenia dokumentacji na poziomie najlepszych firm swiatowych bo to dla nich projektuja wszystkie rodzaje silnikow od motocykla do wielkich silnikow okretowych. Kryzysy bywaja wszedzie, ale pasje mozna tu rozwijac zawsze, ta firma na to pozwala i pomaga oferujac szeroki wachlarz mozliwosci. Szkoda ze nie wszyscy z tego korzystaja, albo nawet potrafia to zauwazyc.
................ 2016-08-01 20:41:18
Pod pseudonimem tori kryję się wybitny konstruktor który zapewne już zgłębił wszystkie tajniki projektowania i technologi. Dodatkowo autor profesjonalnych artykułów naukowych na temat tuningu silników.
15
kopyto 2016-08-04 11:15:56
Tori to ten sam, co kilka miesięcy temu chciał wrócić, tylko nie chcieli przyjąć go z powrotem?
ramirez 2016-08-09 21:34:24
Widzę że nie które prawdziwe opinie zaczynają znikać, czyżby zarząd FEV założył konto na GOWORK.
19
,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 2016-09-07 20:50:10
Zacznij pisać na trzy konta - wtedy nikt nie będzie wiedział kim jest tori...
11
:D 2016-09-19 20:47:59
To jaką osobą jest "tori", widać po ilości lajków jaką dostają jego posty :P
11
odkran 2016-09-27 14:10:08
Niech szanowny Pan inżynier ps. tori powie, tylko szczerze jakie są te możliwości rozwoju w FEV Polska?
Bo ja myślę że w stricte biurze projektowym które na dodatek mieści się w bloku mieszkalnym, z obecnymi osobami które kierują działem konstrukcji (chodzi o chief and deputies) nie ma takiej możliwości. Więc proszę o udzielenie mi odpowiedzi, bo być może jestem w błędzie.
4
Damian 2016-09-28 10:23:01
Autora powyższego posta jak i wƗaścicieli lajków zachęcam do ujawnienia się - zapraszam na rozmowę. Proszę się nie ograniczać do bycia „na siƗę” miƗym na codzień. Bądzcie „sobą” nie bedziecie musieli sobie "ulewac" wieczorem przed kompem pod jakąś ksywką. ArtykuƗ w Auto Moto technice ukazaƗ sie bez mojej autoryzacji. Wiazanie mojej osoby z postem „tori” jest niestety nieuzasadnione.
Pozdrawiam „Kolegow”!
Damian 2016-09-28 11:04:42
Autora rownież zapraszam do siebie – najlepiej zanim otrzymam lokacje i adres IP.
dodna 2016-11-03 18:37:39
piękna wizytówka firmy, nie ma co :)
5
Ppp 2016-11-14 19:23:00
Wizytówka dla firmy piękna ale chyba sobie fev zasłużyl na taką wizytówkę. Zarobki poniżej oczekiwań, atmosfera nie zbyt dobra, rozwój zawodowy nie możliwy. Ludzie zaczynają opuszczać firme, a szefy dalej nie widzą problemu. Może jak ci z największym doświadczeniem odejdą to polityka się zmieni. W końcu zostanie tak mało pracowników że bedą się mogli pomieścić w jednym pokoju a wtedy władze dojdą do wniosku że należało by zmienić lokalizacje biura bo wynajem jest za drogi i kupią kontener przemysłowy i postawią gdzieś na parkingu i wtedy wreszcie fev będzie miał własne biuro a nie wynajmowane.
3
b6kowal 2016-11-24 15:35:47
Oj się dostało FEVowi. Raz było dobrze, raz było źle, ale co do pensji trzeba powiedzieć jedno - są żenująco niskie. Jeśli absolwenci (po wcześniejszym rocznym stażu za grosze) dostają dalej na "start" mniej niż osoba na słuchawce w call center w Krakowie, to dziękuję. Wynegocjowanie podwyżki na jakimś godnym poziomie w zasadzie nie ma miejsca - pan HJ znajdzie milion powodów dlaczego nie możesz jej dostać ;) W przypadku braku projektów totalna stagnacja - można spędzić przy biurku nawet pół roku nie robiąc totalnie nic . Firma jako start całkiem ok zwłaszcza jeśli chodzi (a w zasadzie chodziło bo jak wynika z wpisów wyżej z tym koniec) o delegacje - namiastka pracy w międzynarodowych zespołach i możliwość podpatrzenia nowinek technologicznych wdrażanych za kilka lat. Jeśli chodzi o możliwości awansu - brak. Firma ma ścieżkę kariery składającą się z dwóch schodków - inżynier > starszy inżynier. Powód - zero struktury w biurze.
2
emp 2016-11-24 20:07:07
Nie no, nie jest tak źle........żartowałem jest. To jest filia FEV Gmbh czy jakoś tak, tam jest wiedza a nie w Krakowie. W krk jest taka małe biuro outsourcingowe. Zrób to zrób tamto i tyle. Wiadomo mozna się sporo nauczyć ale nawet 5 lat w FEV Polska nie bedzie sie równało roku pracy w biurze z prawdziwego zdarzenia czytaj FEV Aachen. Tam są testy silników, tam jest bezpośredni kontakt ze specjalistami a w Krakowie no cóż..... chłopacy są dobrzy ale mogliby być jeszcze lepsi.
b6kowal 2016-11-25 09:19:57
Podzieli się ktoś informacją o który numer Auto Moto Techniki chodzi? :) Chętnie poczytam :)
gonek 2016-11-27 23:50:03
Pozdrawiam wszystkich FEV-owcow :)
1
Blzvb 2016-12-02 11:41:35
Przestancie kopac firme ktora lezy, to nie ladnie, ale tu rodzi sie pytanie czy gdyby firma nalezycie dbala o swoich pracownikow to czy w chwili kryzysu pracownicy odwrociliby sie od niej? Na to pytanie niech odp. osoby ktore zarzadzaja firma.
Zostaw swoją opinię o Fev Polska Sp. z o.o. Projektowa - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fev Polska Sp. z o.o. Projektowa