PILAB S.A.

Chocianów

Opinie o PILAB S.A.

gri44 2014-01-06 13:59:50
Staże w Pilab S.A to fikcja, szukanie darmowej siły roboczej. Project manager pozujący na wielkiego dyrektora marketingu blokuje Twoją pracę. Byłam i nie polecam.
2
Adalbert 2014-02-13 10:47:02
To chyba jednak kwestia spojrzenia. Byłem i polecam. Fajna atmosfera. Dużo się nauczyłem. Nie zostałem na umowie, bo nie byłem w stanie się wyrobić z czasem. Ale inni zostali i też sobie chwalą.
2
Moe 2014-02-13 10:53:58
Staże czy praktyki w większości przypadków są darmowe. Jeśli masz już doświadczenie i umiejętności - to nie ma sensu się na nie godzić. Szukaj pracy po prostu.
A jeśli szukają darmowej siły roboczej, to nie po to, żeby blokować Twoją pracę. Coś to nielogiczne ;-)
twqzm 2014-02-13 11:48:38
Byłam na praktykach, nikt mnie nie blokował. Super atmosfera w firmie. Później przeszłam na umowę, tak jak prawie wszyscy, którzy zaczynali od stażu/praktyk. No chyba, że ktoś był totalnym ignorantem w pracy i przez okres próbny jego największym osiągnięciem było poprawne ustawienie swojej stopki mailowej. Nie dziwmy się, że firma jednych pracowników zatrzymuje, a z innymi kończy współpracę. To normalna sprawa.
1
informatyk 2014-02-15 18:45:09
Super atmosfera, na praktykach można już zacząć robić porządne projekty - a nie kawę ! :)
info2 2014-03-31 13:45:50
Tyle czasu nie pojawiały się żadne opinie, a w ciągu godziny pojawiają się trzy pozytywne. Raczej nie przypadek. Dorzucę swoją - negatywną. Niskie płace, robienie rzeczy które nie przynoszą efektów to norma. Nie polecam. Współczuje stażystom (usunięte przez administratora)
2
mp 2014-05-29 11:24:46
Jak w każdej firmie: ile osób, tyle opinii.
Ale wrażenie generalne - OK.
Sporo osób to mówiło, jak zaczynałem staż, że można się tam nauczyć więcej niż w czasie studiów.
I to prawda. Zarobki różnią się od korpo. Atmosfera zdecydowanie też. I na plus.
Kwestia wyboru.
Mi pasuje.
2
OMT 2014-06-10 08:42:02
Byłem na stażu. Zostałem w pracy na część etatu.
Patrzę na relację cena/jakość.
To znaczy: w jakich warunkach pracuję, czego się mogę nauczyć, czym się zajmuję, jak ludzie się do siebie odnoszą i ile mogę zarobić?
Jeżeli ktoś patrzy tylko na "ile zarobię" to wyjdzie przeciętnie. Jeśli weźmie się pod uwagę wszystko - bardzo dobrze.
A miejsc idealnych raczej nie ma w realu.
1
nick 2014-06-27 13:15:39
Widzę, że zaczęło się usuwanie opinii przez administratora - firma ma coś do ukrycia? Poza tym, obie powyższe pozytywne opinie łudząco podobne.
2
pedro 2014-08-20 22:29:58
Ja również nie polecam. Firma sama sobie wystawia pozytywne opinie tutaj. Szkoda słów.
3
Pelletan 2014-08-30 19:24:09
Ja pracuje w PILABIE już blisko 2 lata. Jakby mi sie nie podobało to bym odszedł. Byłoby to proste bo bardzo dużo sie tutaj nauczyłem. Niktnie nie ograniczał, raczej zachęcał do rozwoju. To moja pierwsza praca, jak zreszta większości. Nie mam porównania, ale jestem w stuprocentach zadowolony. Mnie najbardziej odpowiada bycie częścią zespołu który buduje / tworzy coś zupełnie innego. Z tego powodu wybral spółkę technologiczna: tworzenie nowej technologii. Tomasz w pilabie, czy znalazb w innym miejscu. W Polsce chyba nie. Co do poruszanych tu zarobkow to mitem jest ze pilab złe płaci. Wystarczy popatrzeć z jakich firmy przyszli ostatnio zatrudnieni. Same duże korporacje.
3
ItGO 2014-10-27 17:18:17
Mój kolega pracuje w pilabie, a ja byłem na rekrutacji. Teraz zatrudniają tylko ludzi ze sporym doświadczeniem, robią dużą selekcję. Muszę przyznać, że pierwsze wrażenie jest imponujące, nie tylko ze względu na technologię. Zobaczymy co kolega powie po paru kwartałach pracy....
4
MIRo 2015-03-19 16:12:48
Normalnie po prostu.
Bez korpo.
Technologicznie - bardzo ciekawie.
Dzieje się i nie można się nudzić.
2
mpe 2015-04-21 17:23:37
Firma tragedia.
Byłem i najgorszemu wrogowi nie polecę.
Produkt nie jest żadnym przełomem i nikomu nie da się go sprzedać.
Podstawowe problemy na poziomie zarządzania.
Niemiła atmosfera.
Niskie płace.
Część pozytywnych komentarzy tutaj pisze ta sama osoba - zatrudniona w firmie. Widać to po stylu.
9
pill 2015-12-15 15:50:52
Beznadzieja - nie polecam, groszowe płace.
2
Jasiu 2016-01-07 17:10:54
Super firma, polecam! Bardzo ciekawy produkt i bardzo ciekawe technologie. Dużo się zmienia jeśli chodzi o projekt informatyczny na plus. Uważam, że niebanalna firma na wroclawskim rynku i jeśli ktoś chce poznać jak powinno się robić dobrze projekty informatyczne to wiele się tam nauczy. Głównie dzięki bardzo doświadczonym osobom, które od niepełna roku tam pracują.
1
vardo 2016-02-18 15:36:38
Byłem, pracowałem, niczego się nie nauczyłem. Produkt nie działa, nikt go nie kupuje.Fatalny zarząd. Groszowe płace.
2
Pola 2016-03-05 12:51:17
Na poczatku bylo super. Pozniej coraz wiecej pracy. 8 godzin to za malo zeby zdazyc ze wszystkim, ciagle wymogi wymogi wymogi, terminy, presja czasu, stres. A kasa??? Roznosic ulotki latem mozna wiecej zarobic...:/ warunki dla pracownikow okej
2
Mama Przemka 2016-04-01 15:51:56
Super firma, super ludzie. Daje okejke!
6
Sters 2016-07-21 13:25:50
Byłem na rozmowie, zaoferowane mi pieniądze niższe niż w Biedronce na kasie. A jakie wymagania. Nie polecam.
3
Zostaw swoją opinię o PILAB S.A. - Chocianów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PILAB S.A.