J-Tor Jacek Pietruszka

Toruń

Opinie o J-Tor Jacek Pietruszka

witek 2014-12-02 13:31:21
Potwierdzam zdanie kolegi powyżej i chcę dorzucić, iż od października nie można skontaktować się z w.w. Panem Sławkiem Pietruszką, który jest bratem szefa firmy Jacka Pietruszki i zalega z naszą pensją. Do tego komentarza przyłącza się 4 współpracowników tej firmy. Stanowczo odradzam współpracę z tą firmą.
mietek 2015-01-11 19:27:18
Pan Sławek Pietruszka to złodziej i dyletant sztuki budowlanej.Mnie i moich trzech kolegów oszukał na pensji. Przy ostatnim rozliczeniu wziął nr. konta na które miał wpłacić resztę zaległych pieniędzy , termin już dawno minął a konto wciąż puste. Ponadto gdyby wydawał polecenia zgodne z ogólnie przyjętymi normami przy budowaniu tego typu konstrukcji [ Skatepark ] Urząd Miasta Tychy nie rozwiązał by z nim umowy, a pracownicy mieli by pracę do końca i być może nie było by problemów finansowych. Materiał do obejrzenia z placu budowy na Tychy burak. Rozmawiałem z urzędnikami podczas inspekcji obiektu ponieważ Pan Sławek udawał , że ich nie widzi twierdzili oni zgodnie że nie ma z nim żadnej komunikacji. Reasumując stanowczo nie polecam go jako szefa a tym bardziej jako wykonawcę, ponieważ w połowie budowy trzeba szukać sobie nowej pracy. PS. Wpisuję bodaj siódmy raz tą opinie ponieważ prawda która jest tutaj napisana bardzo drażni P.Sławka i co kilka dni ją usuwa. W sumie z miasta Tychy zostało oszukanych czterech pracowników i z miasta Bierunia [ k.Tychów] co sygnalizuje kolega powyżej, również czterech. Wygląda na to że oszukiwanie miejscowych pracowników jest jakąś metodą na zasobniejsze życie, ponieważ cała nasza ósemka od momentu ostatniego rozliczenia straciła wszelki kontakt .Nie odpowiada na email-e nie odbiera
mietek 2015-01-11 19:31:12
ciąg dalszy mojej opinii z góry---telefonów. Nie dość że pracowaliśmy na czarno i pracodawca nie odprowadzał za nas podatków ,To jeszcze mu było mało i orżnął wszystkich miejscowych pracowników na pensji. Jedno mu trzeba przyznać ma talent aktorski. Jak zaczął spóźniać się z płatnościami wówczas, Pan Sławek mnie uspokajał mówiąc poważnym tonem pełnym empatii - " proszę się nie martwić ja pana nie oszukam" Nasza historia jest przestrogą dla innych potencjalnych pracowników ale również inwestorów- bo na przykład Pan Sławek dostał wyrażne polecenie od inspektorów aby łączenie kątownika z konstrukcją betonową wypełnić twardym silikonem [ np.żywicą ] a on z uporem maniaka aby obniżyć koszty własne kazał uzupełniać to miękkim silikonem. Więc pytam czy takie nieprofesjonalne podejście [pomijając nieuczciwość w stosunku do robotników ] kwalifikuje się do tego aby bezpiecznie nawiązać z nim jakąkolwiek współpracę?
Alicja 2015-02-10 00:52:24
W odróżnieniu od przedmówców mój mąż współpracuje z Panem Jackiem od kilku lat. Bardzo solidna firma. Naprawdę polecam.
mietek 2015-02-11 21:35:54
Kobieto sorry postaraj się skupić następnym razem na czytaniu.Jakie imię wymieniłem w drugim słowie swojej opini?
mietek 2015-02-25 18:32:11
Materiał z "Twoje Tychy "które ukazało sie w dn.10.02.2015 w sprawie odstąpienia od umowy Urzędu Miasta z uwagi na zaniedbania niezgodne z projektem.
"Jak informowaliśmy, w pazdzirniku ub.roku maiasto odstąpiło od umowy zawartej z wykonawcą na przebudowę skateparku w Parku Jaworek,na skutek rażących błędów w wykonaniu inwestycji a także nie dotrzymaniu terminu umowy.O sprawie pisaliśmy w nr.372 "Twoich Tychów.Już na pirwszy rzut oka widać nierówności w wylewce betonowej,wadliwy montaż metalowych detali-pasków,kątowników barierek,itd.W czasie kontroli przeprowadzonej przez pracowników Urzędu Miasta Tychy stwierdzono,iż wykonawca nie zrealizował prac w sposób zgodny z umową,projektem,normami oraz sztuką budowlaną.Na dodatek nie dotrzymał terminu oddania inwestycji.Po dokonaniu oględzin i na podstawie przedłożonych dokumentów Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego nakazał jednak dokonanie rozbiórki urządzeń skyteparku.....cd - poniżej
mietek 2015-02-25 18:51:37
cd.artykułu z "twoje Tychy z dn.10.02.2015r.
"...Miasto nie poniosło do tej pory żadnych kosztow związanych z wykonaniem inwestycji.Kosztami demontażu skateparkowego bubla,obciążony zostanie jego wykonawca.Planowane jest ogłoszenie kolejnego przetargu na wykonanie remontu skateparku" Tytuł materiału redakcyjnego to "Po dwóch ekspertyzach i decyzji PINB .Skatepark do rozbiurki" gazeta lokalna "Twoje Tychy" z dn.10.02.15r.
mietek 2015-02-25 20:27:11
Cały artykuł dostępny na pdf-e, poczta sunrisemalala@hotmail.com mietek
robinj80@interia.pl 2015-04-16 03:20:03
Potwierdzam zdania panow u gory,mnie jest winien 1/3 tego co zarobilem.Oczywiscie pan Slawek.Pozdrawiam wszystkich co tam robili.Robert Tychy.
Zostaw swoją opinię o J-Tor Jacek Pietruszka - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie J-Tor Jacek Pietruszka