Curver Poland Sp. z o.o.

Słupsk

Opinie o Curver Poland Sp. z o.o.

Kamil 2015-10-24 01:39:15
Zgadzam się w 100% z powyższą opinią. Taka jest prawda że z firmą w pojedynkę się nie wygra, potrzeba do tego więcej ludzi. Dużo osób nie chce stracić pracy. Firma oczywiście zarabia podwójnie przyjmując osoby ze statusem ucznia/studenta. Odradzam firmę :/
2
nie polecam! 2015-11-03 18:59:05
Nie ciągły nabór - tylko kłamią w ogłoszeniach, niby umowa o pracę, a w rozmowie, że umowa o dzieło, tylko na miesiąc czasu itd. Nie polecam- jak już kłamią w samych ogłoszeniach, aby nałapać łosi. I te 3 zmiany na dobę - brak życia prywatnego!
2
Zatrudniona 2015-11-10 23:28:20
Nic nie kłamią - ja już pracuję drugi miesiąc i mam umowę o pracę. Każdy nowy który przychodzi też dostaje taką umowę. Pewnie przez HRC się zgłosiłeś Misiu a nie bezpośrednio przez Curver.
2
Robert 2015-11-11 10:33:21
Jakby to była prawda to ludzie którzy sprawdzili się w Curverze z HRC byliby przyjęci na umowę bez żadnych problemów.Prawdopodobnie prezesi (usunięte przez administratora)ma inne wytyczne z Izraela skąd dostaje wytyczne od właściciela.
ger 2015-11-11 17:43:24
Ci co się sprawdzili to pracują lub pracowali. Niestety nie wszyscy się sprawdzili i część została poproszona o poszukanie pracy w innym miejscu.
nie polecam! 2015-11-16 20:50:06
Wejdź na olx i zobacz te ich ogłoszenia, niech Twoja znajoma wyśle cv, a potem spytaj po rozmowie, co zaproponowali. Kłamią - proponują co innego, niż w ogłoszeniach. Gut firemka.
1
Zatrudniona 2015-11-17 20:33:38
Oferują z ogłoszenia to:

• Interesującą pracę w firmie o ugruntowanej pozycji
• Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
• Świadczenia socjalne
• Możliwość przyuczenia do zawodu i podnoszenia kwalifikacji poprzez szkolenia
• Miłą atmosferę pracy w przyjaznym zespole

Umowe o prace dostałam, świadczeń socjalnych jeszcze nie ale starsi pracownicy potwierdzili że są takie swiadczenia, atmosfera jak to w pracy raz lepiej raz gorzej. Nadal nie widzę zadnego kłamstwa. Moze do innej firmy aplikowałes? Pozdrówka
Zatrudniona 2015-11-23 19:05:35
Właśnie trzymam w ręku dokument który jest zatytuowany "Umowa o pracę". Dokument ten posiada wszelkie znamiona tego co jest napisane w tytule. Zalecam kontakt z jakimś lekarzem w Słupsku może jeszcze da radę cie uratować "nieogarnięty tępaku". Szkoda więcej mojego czasu na udowadnianie że Curver daje umowy o pracę a nie o dzieło. Ale żyj w takim przekonaniu że to wabik - nie bardzo mi się chce z tobą pracować w Curver i gdziekolwiek indziej. Nie pozdrawiam.
majka 2015-11-26 15:43:38
A czy kobieta w ciąży może pracować na stanowisku operatora wtryskarki. Czy jest to praca szkodliwa dla dziecka?
Js 2015-11-28 13:46:47
Ja pracuje w Curverze od 3 miesięcy,mam umowę o pracę,wypłata na czas,nawet premia juz mi się raz trafiła.Co do pracy,nie dać się zwariowac
Jednego dnia jest zapieprz ,drugiego luz ,ze w międzyczasie ebooka czytam.To zależy przede wszystkim od organizacji swojej pracy,da się ogarnąć.Pracownicy jak wszędzie,jedni fajni ,inni nie.Na chamstwo jeśli się zdarza trzeba reagować od razu i nie dać sobie w kasze dmuchać,wiadomo ludzie są rozni,mistrz Orzeł póki co w porządku chociaż kilka razy podszedł olewajaco do problemu,to jest najbardziej frustrujące,jest gburem to prawda ale pozatym to normalny facet.Praca różnorodna wiec przynajmniej się nie dluzy.
2
KamiQ 2016-01-15 05:04:32
Lekko przerobiony kawałek Kaliego ustawiłbym jako hymn Curvera:
Bo tutaj na kołhozie nie ma słońca Bóg o nas zapomniał,
bo tutaj na kołhozie tak łatwo wejść ale już gorzej się wydostać
bo tutaj na kołchozie ból nie ma końca cierpienia nowy rozdział
bo tutaj na kołchozie musisz mieć w sobie siłę aby temu życiu sprostać.
No to mniejwiecej wsio na temat. Pzdr xD
3
KamiQ 2016-01-15 05:14:48
A tak poważnie to da się przeżyć- miesiąc, dwa, no może trzy ale jakbym miał alternatywę do końca życia naQrwiać w Curverze albo skończyć ze sobą to poprosiłbym od razu o nabitą 45-tke tak dla pewności. :D
mack 2016-02-11 09:55:54
czy w soboty i niedziele też pracujemy jak to wygląda
curver 2016-02-12 10:15:59
produkcja pracuje w soboty i w niedziele a jak wyjdzie z grafika to i w święta też
mack 2016-02-15 10:41:22
a jak wygląda stawka na początek i ile godzin w miesiącu czy w tygodniu też można mieć wolny dzień no i najważniejsze atmosfera jaka panuje
curver 2016-02-16 00:44:25
zadzwoń do kadr to ci powiedzą jaka stawka a praca według grafiku często jest tak ze w tygodniu jest wolne, a godzin pracuje sie koło 160-168
ula 2016-03-06 13:27:24
mam pytanko do dłuzej pracujących, od kiedy nabywa się uprawnienia do świadczeń socjalnych, np bony na święta, dzięki
1
nick 2016-03-24 08:59:45
bony dają po przepracowaniu 5 miesięcy
Amanda McMarthy 2016-05-13 07:16:52
Przeczytałam wszystkie wpisy i zastanawiam się nad waszym stanem psychicznym. Mam na myśli ludzi broniących Curver.
Pracowałam w Curver/HRC przez okrągły rok. W zaledwie kilka miesięcy mówiłam że to świetne miejsce pracy i nie może być tak źle. Na początku mobbing pełną parą, mężczyźni rozbierali mnie wzrokiem a kobiety znienawidziły, dostałam nawet swój pseudonim który był powszechną w firmie tajemnica poliszynera. O tempie maszyn nie ma co mówić, takie jest zlecenie odgórne i zawsze można odkładać pojemniki na bok, zawsze zrobisz to później albo ktoś za ciebie w przeciągu doby. Jeśli chodzi o brak litości ze strony mistrzów czy ustawiaczy, pamiętajcie że te łajzy mają nad sobą inne łajzy. Inżynier i szef produkcji trzymają nad tym pieczę, inżynier ma pierdolca na punkcie tempa wyskakujących pojemników "zawsze mogę przyspieszyć maszynę"- powtarzał wielokrotnie - a szef/kierownik produkcji ukaże cię za wszelką cenę jeśli masz w obrębie stanowiska butelkę, telefon, słuchawki bądź brak kamizelki. Latem praca fizyczna w tym zakładzie jest piekłem, pamiętajcie że jesteście fizolami więc nie chodźcie dumni z nosem zadartym do góry. Gdy na dworze jest 25/30*C na hali jest o 10 więcej, a ty masz na sobie plastikową kamizelkę koloru błękitu, twoje ciało zaczyna się gotować, a ty masz ochotę wyskoczyć z ubrania albo nawet własnej skóry. Odgórni nie są wyrozumiali, bo skoro wszyscy mają swoje różnorodne ubranka to ty masz swoją kamizelkę, a co jak wszyscy zaczną się rozbierać? Może wyjdą sobie z pracy podczas zmiany hmm? - W Curver panuje logika gimnazjum, jeśli miała bym się przyczepić do szefa. Na szczęście szef jak i reszta mistrzów ma gorzej, bo biegają w dużo grubszych siwych płaszczach co powoduje na mej twarzy uśmiech gdy pomyślę o środku lata.
Można by na ten temat rozmawiać godzinami. Najgorsza w tym wszystkim jest ochrona. Kto lubi jak im się przetrzepuje rzeczy? Gdybym miała coś ukraść z curvera były by to wasze portfele a nie litrowy pojemn
5
Amanda McMarthy 2016-05-13 07:20:46
... Najgorsza w tym wszystkim jest ochrona. Kto lubi jak im się przetrzepuje rzeczy? Gdybym miała coś ukraść z curvera były by to wasze portfele a nie litrowy pojemnik. W ochronie jantar pracuje blondyna po 40-stce z twarzą jak łasica, kobieta zawsze dawała mi w kość, kazała otwierać plecak i przeciągała 'inspekcję' tylko gdy widziała jak się spieszyłam, znając moją twarz bardzo dobrze zawsze prosiła mnie o dowód gdy byłam spóźniona, czyli w jednej szóstej mojej 'kariery' - ogólnie szorstka baba. Zawsze wychodząc z curvera miałam ochotę pozabijać kilku ludzi, a rozpoczynając zmianę w głowie miałam tylko - jeszcze 8 godzin ... jeszcze 5 godzin ... jeszcze 3 godziny ... 10 minut - Praca jest monotonna, męcząca, odmóżdżająca i przykra. Gdyby można było poza nockami słuchać muzyki/audiobooków uznała bym że ta robota jest 7/10 - dobra i tyle. Są kobiety które zachowują się jak by ta praca była ich priorytetem, spokojnie, jak przepracujesz więcej odemnie i zaaklimatyzujesz się z tymi krowami, też będziesz się tak zachowywać, widziałam mnóstwo przemian ludzi i podtrzymuję tą tezę. Są ludzie którzy chętniej poderżnęli by ci gardło od ucha do ucha niż poprawiali z tobą warstwę pojemników, nie panikuj, nie słuchaj nikogo, odkładaj na bok i zapewniaj że zaraz zniknie, ludzie z większym stażem liczą na co miesięczną premię, to jak piątka z zachowania na koniec semestru. Jeśli tobie coś nie wyjdzie, i kontrol cię złapie, to za ciebie ponosi karę pracownik stały (tzw, tymczasowy opiekun) z którym tyrasz już parę godzin, albo jeśli jesteś sam, pakowaczka. Tak, to właśnie dla tego wiecznie gęgają, biegają i siedzą na palarni, bo już przeżyły setki takich jak ty. Polecam mieć wszystko w dupie pracując w Curver, oczywiście ładnie pracować i starać się, ale na ludzi nie patrzeć, odwalić swoje i wracać do domu.
7
Pan Arek 2016-05-26 11:51:53
Masz raaację <3
a to jeszcze nic co tam się odpierdala
1
hmmm 2016-07-14 20:57:20
witam.
Może mi ktoś powiedzieć jakie są zarobki ?? co się składa na wynagrodzenie ?
Chodzi o stanowisko produkcyjne oraz magazyn
z góry dziękuję
Amanda McMarthy 2016-09-25 13:07:24
Nie najgorzej, jeśli przez HRC to masz 12,-/h jeśli na stałe to bodajże 10,-? Dodaj sobie złotówkę extra za nockę.
1
Anonim 2016-10-04 20:26:17
Dzisiaj zakończyłam swą 3-miesięczną karierę w Curverze z HRC, i z całego serca nie życze tego doświadczenia nawet największemu wrogowi. ZERO szacunku dla młodych pracowników, ja np. już pierwszego dnia zostałam zbluzgana, dlaczego? Ponieważ byłam nowa, a pani z którą miałam pracować, nie bardzo chciało się tłumaczyć co miałam robić. Po pewnym czasie, to już nic nowego, że każdy ma tam jakiś problem, a szczególnie, jak maszyna stanie, oczywiście - z Twojej winy. I tak najśmieszniejszą rzeczą w tej całej farsie jest kara za NIE przyjście jednego dnia, w którym zarobisz ok. 80-90 zł, a kara to 200 zł. Pani N., która zajmuje sie grafikiem jest człowiekiem, który nie ma za grosz człowieczeństwa, potrafi wpieprzyć 3 zmianę, a na drugi dzień zapierdalasz na 2 zmianę, i nikogo nie obchodzi, czy może akurat umiera Ci mama, albo masz sraczkę, albo idziesz, albo bulisz 200 zł.
Rozwodzić mogłabym się tak na kolejne kilka stron, ale zawsze można tam pójść i się przekonać.
Ja, po tych 3 długich miesiącach, zastanawiam się, czy nie skorzystać z usług psychologa, bo godność traci się tam od razu, po wejściu na halę.
A, ale dla zainteresowanych ową ofertą pracy, podnieśli stawkę o 1,50 zł, jeśli jako uczeń przepracujesz 64 godziny w tygodniu.

P.S ODRADZAM Z CAŁEGO SERCA.
2
szczęściarz 2016-10-16 17:48:54
Akurat Pani N. w mojej opinii jest w porządku, problemów z grafikiem z nią nie ma. Kary z tego co wiem też nie są tak oczywiste nawet jeśli faktycznie raz zdarzy się nie przyjść. Co do samej pracy i atmosfery tam panującej- mam tu wiele więcej do powiedzenia. Sama praca jest monotonna i przykra, człowiek przez 8 godzin wykonuje te same stałe ruchy, najgorsze jest to jak trafi się na coś bolesnego, gdzie każde wciśnięcie ramki w kosz, złożenie części skrzynek bądź składanie pokrywy składającej się z 2 elementów boli, na palcach pojawia się odcisk a ty dalej musisz to robić przez kolejnych kilka godzin.
Kolejną przykrą rzeczą są przerwy, które są wręcz śmieszne, liczą bowiem całe 15 minut (!!) liczone od momentu zejścia z maszyny do powrotu, tak więc faktycznej przerwy na stołówce zostaje jakieś 10 minut. Chyba jeszcze gorszą rzeczą jest pora przerw, czasem przerwę dostaniesz o 7:30, a czasem o 12- 13.
Kilka słów o mistrzach- ps. Orzeł- dość ogarnięty, mimo że trochę gburowaty głównie z rana to większych zastrzeżeń nie można mieć. Wiechu i Paweł również ogarnięci, spokojni i co ważne przez kilka dni dają tą samą robotę, przez co człowiek może nabrać wprawy. No i Marcin, celowo zostawiłem go na koniec. Bo takie też miejsce zajmuje w moim prywatnym rankingu mistrzów. Chaotyczny, niezdecydowany, potrfi wysłać na daną maszyną, po czym przychodzi i robi zmianę, albo co gorsza dodaje jeszcze jakieś maszyny. Trochę też fałszywy, niby miły uśimechnięty, miły ale jako jedyny z mistrzów chodzi i kontroluje i nie omieszka się dać czerwonej karty, W ogóle mam wrażenie, że te pojemniczki, plastiki i wszystkie te badziewia to dla niego cały świat.
Jeżeli chodzi o ustawiaczy to tu dopiero pojawiają się kwiatki, Otóż panowie są oburzeni gdy jakaś maszyna staje i pytają się dlaczego stanęła. Twierdzą, że nie mają czasu, gdy np. trzeba założyć na maszynę etykiety kodowe, a gro czasu spędzają na wspólnych pogawędkach vis a vis biura mistrzów, chociaż od czasu kiedy
5
Zostaw swoją opinię o Curver Poland Sp. z o.o. - Słupsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Curver Poland Sp. z o.o.