Allis Jacek Gryczka

Chorzów

Opinie o Allis Jacek Gryczka

Luk 2015-09-10 10:48:27
podaje jeszcze raz meila: diesel30@o2.pl
Luk 2015-09-10 11:30:11
Jak by ktoś chciał pooglądać fotki z wyczynami Pana Gryczki, wrzuciłem na stronkę, ponieważ tutaj administrator może skasować linka: proszę wpisać w wyszukiwarce: chorzow.naszemiasto allis jacek-gryczka Życzę miłego oglądania i komentowania mój adres: diesel30@o2.pl
Pozdrawiam i przestrzegam przed tym naciągaczem i partaczem
Mam nadzieje, że niedługo zajmie się sprzedażą pietruszki
nikt 2015-10-29 13:00:02
Ludzie potrzebuje info jakim samochodem jezdza teraz jego pracownicy. Jakis bialy dostawczak? Ma ktos jakies zdjecia, numery rejestracyjne etc.?
lolek 2015-11-11 17:11:13
3x opel astra i jeden sprinter
== 2015-11-11 17:12:59
oszust, cwaniak, manipulant, NIE POLECAM !
Były pracownik 2015-11-21 21:08:35
4 x opel astra
mercedes sprinter
audi q7
i ostatnio widziałem go w porsche cayenne
1
Luk 2016-01-13 07:54:18
Proszę ew o kontakt osoby poszkodowane w sprawie działalności Pana Gryczki, Allis, Zbuduj to.. i kolejnych jego "Tworów" zgłosiło się już do mnie parę osób.
Przypominam adres diesel30@o2.pl
Wojciech 2016-01-13 09:24:08
I tak nic nie wskóracie. Jakość pracy nie jest idealna, ale pokarz mi idealną robotę w budowlance. Taka branża. Jakość bardzo poprawił w porównaniu do twoich realizacji i nie bardzo jest z czym się szarpać. A doczepić się mogę do każdego wykonawcy. U mnie za poprawki warte kilkaset, może tysiąc złotych nie warto tracić czasu na sądy. A na większe szkody i tak ma polisę OC działalności.
Luk 2016-01-13 11:40:33
Kolego Wojtku, tu nie chodzi o poprawki warte kikaset lub tysiąc złotych, zgłosił się do mnie człowiek u którego Gryczka robił ocieplenie poddasza i dziwnym przypadkiem zapomniał dać wełnę mineralną pod pokryciem dachu, tak więc nie jest to błaha sprawa. Nie dość że spartolił robotą z którą wziął kasę, to dodatkowo naraził użytkownika na dodatkowe koszty związane ze stratą ciepła. Tak wiec miałeś dużo szczęścia, że u Ciebie tylko tyle kosztowały poprawki, albo jesteś po prostu z jego "otoczenia" i próbujesz ratować jego wizerunek. Wystarczy poczytać wcześniejsze wpisy co ten człowiek wyprawiał na budowach. Dorze, że u mnie współpraca skończyła się na etapie ław fundamentowych.
1
Wojciech 2016-01-13 12:34:40
Prace są odbierane przecież w etapach. Klient odebrał ocieplenie wykonawcy, a stelaż? A gdzie był kierownik budowy? I klient zapłacił za taką usługę? Ja bym nie zapłacił - w życiu, od razu rozwiązałbym umowę i wziął innego wykonawcę. Lub na zasadach gwarancji lub rękojmi kazał naprawiać na koszt wykonawcy. U mnie prac doglądał kierownik budowy i było ok. Miał poprawki bo coś się kierownikowi nie spodobało, ale poprawił, zapłaciłem i mam gwarancji 5 lat na usługę.
1
Ewa 2016-02-24 02:05:47
U nas z mężem prace przebiegły bez problemu. Termin sie przeciągnął o ok 2 tygodnie, ale nie bez znaczenia był poślizg w dostawach materiałów. Trudno wszystko nagrać na czas. Wyrozumiałość pracownikow. Kierownik prace odebrał bez zastrzeżeń. Oceniam prace dobrze. Firma wykonała nam dom w stanie surowym zamkniętym bez większych problemów. A cena naprawdę dobra. Polecam
karol 2016-03-29 14:41:07
Ocieplenie i modernizacja poddasza nie musi odbierać kierownik budowy, są to prace nie wymagające pozwolenia na budowę pod warunkiem, że bryła budynku zostaje bez zmian. Wynika to jednoznacznie z prawa budowlanego, a po za tym nie każdy zleceniodawca musi się na tym znać. Tak więc należy polegać na solidności, doświadczeniu i uczciwości Wykonawcy, w tym przypadku pana Gryczki, ale jemu z całą pewnością tego brakuje. Gwarancja to rzecz względna u tego człowieka, który robi wszystko żeby zrzucić odpowiedzialność na firme ubezpieczeniową i naciągnął już niejednego. A z umową niewiele się zrobi bo ma zapisy "uszyte" pod siebie. Widzę, że pojawiła się jedna "pozytywna" opinia. Widocznie Pan Jacek nałożył dodatkowe obowiązki na pracowników, żeby napisali czasami coś optymistycznego. Pozdrawiam
ja 2016-05-13 21:00:02
Podstawowy brak wiedzy z zakresu budownictwa wszystko co zrobiła dla mnie ta firma albo sie rozpadło albo nalezało to zmienic. Brak rozliczenia sie z zaliczek na materialy nie wystawione faktury nie skonczona praca -budowa została przez firme porzucona ja zostaje z problemem .
Szukacz opini 2016-05-14 11:40:26
Od razu widać ze jakaś nagonka na ta firmę. Zero merytorycznych informacji. Moim zdaniem ktoś z tej firmy nadepnął nieźle komuś na odcisk. Ludzie. Takie wpisy nie maja szafnego sensu. Chciałbym sie czegoś dowiedzieć a tu przeważnie jakies porachunki. I jak my klienci mamy brać takie posty pod uwagę. Masakra. W ogóle nie przydatny post.
Ja 2016-05-14 14:49:58
To nie jest nagonka na firme tylko niestety prawda o firmie kto doświadczył wie o czym piszemy kto nie doświadczył - doświadczy bo taki jest system "pracy"tego Pana .Do dzis mam niedokończone prace , nie rozliczone materiały i pieniądze mój prawnik już podjął działania . Z tym Panem można dochodzić swoich praw tylko w Sądzie inna rozmowa jest bezprzedmiotowa - osobiście jestem w kontakcie z pięcioma osobami potraktowanymi tak jak ja szykujemy temu Panu "niespodzianke".
Szukacz opini 2016-05-15 14:46:08
To co tu widzę to w 80-90 % wypowiedzi merytorycznie bez żadnych argumentów. Jedynie negatywna informacja będąca kontynuacją kilku wypowiedzi sprzed kilku lat (lata 2013-2014). Te zaś są tylko w 3 przypadkach opisane i jako argumenty dają jakiś pogląd na sytuacje panującą w firmie lecz widzimy jedynie jedna stronę wypowiedzi bez wypowiedzi przeciwstawnej odpowiednio uargumentowanej. Po kolejne sytuacja przez okres 3 lat mogła diametralnie sie zmienić (poprawić lub pogorszyć) tego nie wiemy gdyż jest tylko jedna odpowiednio uargumentowana opinia w roku poprzednim do obecnego - zakładając aktualną sytuacje firmy, czego rownież nie wiemy (firma lub osoba mogłaby w takim czasie całkowicie zmienić podejście i albo poprawić zarządzanie w tym jakość pracy i terminowość świadczonych usług lub pogorszyć. Tego tez nie wiemy. Z tych merytorycznych informacji wynika ze dopiero szykuje sie w przyszłości udowodnienie tej firmie wad oraz nastąpi takze ocena merytoryczna sytuacji firmy. Żadna opinia nie jest poparta wyrokiem skazującym w tym zakresie ani udowodnieniem wad. "Pozew jest szykowany". Negatywna opinia bez odpowiedniej argumentacji. Lecz z powodu braku obrony stanowiska przeważa negatywna opinia, a zbyt rzadko prowadzona odpowiedz w tym temacie została zakrzyczana i zasłonieta przez wypowiedzi bez jakichkolwiek merytorycznych argumentow. Tak wlasnie wyglada nagonka. Która charakteryzuje sie obrona swojego stanowiska przez jedne i te same posty bądź podobne powielane przez jedne i te same osoby. Osobiście przeczytawszy te posty aby samemu zdecydować się na współpracę z ta firma należało by podjechać na budowy i do klientów opisujących swoje wady jak i ocenić argumenty przeciwstawne firmy, lecz z powodu jedynej słusznej formy oceny wad wymaga to zbyt wielkiego wysiłku i mało kto zechce rzetelnie ocenić sprawę tej formy i wtedy ogranicza sie do czytania postów. To ze tłum uważa coś i ma swoją opinie w tym temacie nie oznacza ze ma racje, i ze tak wlasnie jest. Ki
Szukacz opini 2016-05-15 14:55:27
Kiedyś uważano ze słońce krąży dookoła ziemi a nie odwrotnie i wszyscy tak uważali i w to wierzyli. Nie oznacza to ze tak jest. Tak wiec proszę o merytoryczne argumenty aby można było dokonać obiektywnej oceny.
Miś 2016-05-15 20:42:06
I tak. Nie ma ludzi w budowlance. Za granica wszyscy robią
ja 2016-05-15 22:03:30
Merytoryczne argumenty :))to nie miejsce na to. Chcesz na siłe przekonać nowych klientów że warto zaufać-jasna sprawa i jasne są powody tego działania:)
szukacz opinii 2016-05-16 08:04:40
Właśnie miejsce na merytoryczną dyskusję jak najbardziej. I wcale nie chodzi o przekonanie kogokolwiek tylko o rzetelną ocenę.

Sam chciałbym się dowiedzieć, ponieważ poszykuję wykonawcy, ale przeczytawszy takie posty jak powyżej to w znacznej części jakaś kpina i groteska, raczej odwrotność tego co pan pisze.

W przeważającej części tu chodzi tylko o przekonanie potencjalnych klientów, że nie warto ufać. A jak przychodzi co do czego i proszę o konkrety to odpowiedź na poziomie, że to nie miejsce na to - a właśnie tu m.in. powinno się móc zweryfikować firmę. Pomijając fakt, że to jest portal dla pracowników.
Ja 2016-05-16 09:14:14
Kpina? groteska? mocne słowa podobno szukasz wykonawcy a wychodzisz z pozycji osoby która ocenia tych co doświadczyli i wyrażają swoja opinie - mamy do tego prawo , bo mamy doświadczenie i namacalne efekty partactwa. Chcesz tego wykonawce Twoja sprawa już w bibli jest napisane ...po owocach ich poznacie ..Jeśli jest to portal dla pracowników a Ty szukasz wykonawcy ?to dlaczego interesuja Cię nasze opinie ?
2
Czech 2016-06-05 22:58:48
budowa domu w Świerklancu na ul. Gornej. Polecamy, mimo pierwotnych watpliwosci. Zdjęcia z naszej realizacji na innych portalach.
boss 2016-06-15 14:41:02
Żadna nagonka, wcześniej ludzie podawali konkretne argumenty, fakty, lokalizację i opisy sytuacji z budowy. Część fotek z wyczynami pana Gryczki można zobaczyć wpisując w "googlach" chorzów nasze miasto gryczka. Późniejsze zdjęcia i wpisy to już tylko próba ratowania dupy temu Panu, z resztą wiadomo kto wystawia pseudo-pozytywne opinie.
Czarny 2016-06-15 21:32:19
Po prostu w Polsce aby firmę budowlaną prowadzić trzeba albo samemu wszystkiego pilnować lub mieć szczęście trafić na ludzi którzy są godni zaufania i nie bedą co 2 dzień na kacu bo z takimi to nawet robić nie chcemy, zamiast robić swoją robotę to pilnować lewusów trzeba. Liczy sie zgrana brygada. Jak jej nie ma to i robota nie idzie i narzekania potem są. Albo trzeba mieć kierownictwo od tego i majstrów. Aby roboty dopilnować. A szefu nie pozwala sobie na to. I potem są narzekania nowych pracownikow, ze alkomat codziennie, ze patrzą na ręce. A jak firma działa od blisko 10 lat na rynku a od tego chyba czasu szefu w ceidg ją ma zarejestrowaną i ją prowadzi to poza tylko samymi niezadowolonymi pracownikami i klientami są i rownież zadowoleni. Bo inaczej roboty by nie było. A mamy w cholerę i nawet juz na wiosnę 2017 r. umowy popodpisywane. Klienci jeżdżą po budowach, oglądają, a 2 czy 3 negatywne opinie - każdy je ma. Nie ma budowy idealnej. Każdy kiedyś na czymś się uczył i utopił. Byle płacił na czas to i robota dobra będzie. A chyba to juz nawet nie firma jego tylko jakaś spółka.
***** 2016-06-21 13:46:26
Cytat z opinii rzeczoznawcy na temat wykonania instalacji wodno-kanalizacyjnej przez prezesa.
,, Prace zostały wykonane niezgodnie z obowiązującym prawem i procedurami reżimu technologicznego. Z punktu widzenia technicznego wykonana instalacja nie spełnia warunków użytkowych. Z punktu widzenia prawnego zagraża zdrowiu i życiu użytkowników. WYKONANA INSTALACJA NIE JEST DOPUSZCZONA DO RUCHU,, Sprawa w sądzie.
Zostaw swoją opinię o Allis Jacek Gryczka - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Allis Jacek Gryczka