brak logo

Astromal Sp. z o. o.

Wilkowice

Opinie o Astromal Sp. z o. o.

Praca 2013-12-04 20:05:13
Jak musisz gdzieś pracować to ok ale w innym przypadku stanowczo odradzam.
1
dolina 2013-12-04 21:58:06
Jestem świeżo po rozmowach z firmą. Praca w biurze z 10 letnim stażem i językami obcymi to 2 500 netto plus premia uznaniowa, której nigdy nie zobaczę.
Praca dla stażystów po studiach, ale pani prezes za te pieniądze próbuje zdobyć fachowców. (usunięte przez administratora). Odradzam ludziom aplikowanie, bo proces rekrutacyjny to 3 etapy... tak jakby się znali na psychologii...
(usunięte przez administratora)
Iris 2013-12-04 22:21:00
W rawickim Rawagu nawet lepiej płacą....
max 2013-12-12 23:13:05
a można wiedzieć dlaczego Maras czujesz się intelektualnie (usunięte przez administratora) po rozmowie???
pracuś 2014-01-10 21:32:04
Tydzień temu podjąłem pracę atmosfera super, warunki pracy bardo dobre nie widziałem lepszych, gorąco polecam!
mario 2014-02-13 21:18:00
pracuś, to ciekawe jakie masz wrażenia po miesiącu w Astromal, a jak nie widziałeś lepszych warunków, to pewnie nie wiele pracujesz ;).
2
jobadvisor 2014-02-25 16:40:39
Popieram mario. Trzeba trochę popracować by wiedzieć, że to firma gdzie można się zahaczyć ale nie zostawać.
Beer 2014-04-02 13:39:34
Sedno korporacyjengo kitu: KAPITAŁEM FIRMY JEST JEJ ZAŁOGA. POSTAW NA SIEBIE, DOŁĄCZ DO NAS! (usunięte przez administratora)
niko 2014-05-02 16:42:32
a Ciebie @Czeresniak co znowu tak denerwuje w Astromalu? czym nadepnęli Ci oni na odcisk tym razem?
Kierownik Cyrku 2014-05-18 19:17:58
Powiem Astromal tyle, [usunięte przez administratora] sie tak z rekrutacjami ze lepiej poszukać sobie prace pod Poznaniem
iuop 2014-05-20 16:40:32
@Kierownik Cyrku, ale czemu lepiej pod Poznaniem? Napisz proszę rzeczowo, bo ja słyszałem inne opinie o Astromal. o co chodzi?
Rekrut bubu 2014-05-27 21:51:32
Firmy maja problem z działami HR, armia psychologów bez doświadczenia w biznesie,jak również w zawodzie psychologa, krótko mówiąc bez żadnego doświadczenia. Poza szukaniem problemów u ludzi bo tego uczy sie psychologów, zajmuje się rekrutacją na wysokospecjalistyczne stanowiska biznesowe. Jak ktoś kto nigdy nie był u klienta, nie prowadził projektu w skali regionu-kraju, nie negocjował umowy ma zrekrutować pracownika. Ta nowo moda typu "badanie pojemności umysłu", "psychometryczne metody oceny kandydata" to maskowanie braku kompetencji w zakresie biznesu i branży do której szuka się kandydata. Wystarczy odbyć kilka spotkań z "rekruterami". Młodzi, bezczelni, wszystkowiedzący tylko nic nie osiągneli w biznesie. Brak kompetencji wieje jak z otwartej stodoły.
1
Zax 2014-05-29 11:48:19
Widac jeszcze sporo pracy przed Astromal, by takie komentarze się nie pojawiały, mają trochę niedociągnięć, a szkoda.
1
Czołg 2014-05-29 22:46:21
A mi ich nie szkoda, byłem, olał mnie a ja jego. Nie przejmuj się takie komenty bedą się pojawiać mysle coraz częściej. Obudzą się kiedyś z reką w nocniku.
1
Mini 2014-06-25 10:00:15
Czemu nie mówi się o tym, że to pracodawcy/rekruterzy często nie stają na wysokości zadania? Okazywanie znudzenia, nieodpowiedni do sytuacji strój, brak rozeznania w temacie, spóźnianie się, czy odbieranie telefonu podczas spotkania. To wszystko prawda, z tym, że często robi to właśnie ta strona zapraszająca na rozmowę!! Czemu nie mówi się o tym, że kandydata, jego czas i przygotowanie też należy szanować? Byłam świadkiem sytuacji, w których te wszystki zasady były łamane właśnie przez pracodawców, więc aż mnie mdli z obrzydzenia.
Nu pagadi 2014-06-25 10:02:48
Zawsze, kiedy rozmowę kwalifikacyjną prowadziłem z prezesem firmy dostawałem pracę. Rzetelnie i na temat trwała rozmowa, nawet jeśli nie posiadałem kwalifikacji zawodowych.
Kiedy jednak rozmawiam z rekruterami, to sytuacja wymyka się spod kontroli rekrutującego, i kończy rozstaniem.
Nu pagadi 2014-06-25 10:06:11
Rekruterzy udziwniają,bo chcą udowodnić ,że bez nich pracodawca nie znajdzie kandydata do pracy.
2
Zax 2014-06-26 23:02:29
Czyli co, rekrutacja, czyli dział HRu w firmie jest zły? Jakie pytania padają na rozmowach, że tak trudno je przejść?
Nu pagadi 2014-06-27 10:26:16
Rekruter to taki filtr program antywirusowy co ma znależć na ciebie haki, wogóle to juz niech się nakryją obiema nogami. Jak gadać to tylko z Prezesem, właścicielem firmy...inaczej strata czasu
1
Zax 2014-06-30 18:49:47
Ja słyszałem, że sa programy do rekrutacji, które wyszukują słowa kluczowe, aby odsiać CV, ale żadnych haków to one nie znajdują.
Nu pagadi 2014-07-01 13:15:37
Piłeś, kpisz, paliłeś maryche? Daj człowieka a znajdzie się na niego paragraf
Zax 2014-07-01 17:38:49
Juz nie przesadzajmy z tymi paragrafami, po prostu mówię, że raczej nie jest mozliwe, by tak łatwo coś na kogoś znaleźli i z drugiej strony, to nawet nie widze powodu dla którego mieliby to robić.
1
Czołg 2014-07-23 11:56:46
Te pieniądze co proponują w Astromecie to kpina, Panie Prezesie...potrzebujecie murzynów albo desperatów do pracy
5
ktos 2014-07-23 13:22:14
Jedna z najlepszych firm w regionie, ale dla osób ambitnych i pracowitych, a nie dla leni i pasożytów, którzy myślą, że manna im z nieba sama poleci. Polecam osobom, które doceniają stałość zatrudnienia i kasę na czas.
1
Walec 2014-07-23 17:41:00
Dobry tekst, tylko ten wstęp ... bo region jest kiepski
white 2014-07-24 15:01:47
Powiało lizusostwem a może jakieś konkrety o firmie zamist o rekrutacji ?
awery 2014-07-24 21:57:27
Astromal to producent wyrobów z laminatów poliestrowych i epoksydowych na potrzeby przemysłu motoryzacyjnego jak elementy wyposażenia autobusów, zderzaki, spoilery, błotniki, elementy maszyn rolniczych i ciągników. Na rynku sa już 33 lata i zatrudniaja jakies 200 osób, czyli maja już sporo doświadczenia. Jakby ktos szukał pracy to na stronie napisali kontakt do hru z dopiskiem, że są otwarci na współpracę z ambitnymi studentami, absolwentami, a także ludźmi z doświadczeniem. Takie są fakty, a czy region kiepski, czy dobry to cóż.. Jak to mówią dobry koń to i po błocie pójdzie. Czyli nie ma co narzekać na region. Pozdrawiam.
Zassany 2014-07-26 20:06:32
Dobry koń to nie idota, po błocie nie pójdzie, złoży skarge na BHP.
pracownik 2014-08-07 17:52:55
dziadowska firma, wymagają dużo a płacą jak wszędzie, a przecież ludzie pracują tam w chemikaliach. poza tym liczą się tylko sztuki, najlepiej jak najwięcej oczywiście a jak coś (usunięte przez administratora)to twoja wina i trza za to zapłacić, lub jeśli się da naprawiaj se za darmo po godzinach. brak słów i nie polecam nikomu
Maniek 2014-08-08 12:26:13
Muszę wziąć kredyt 3tys, bo słabo mi płacą...gdybym zarabiał więcej tak chociaż z 370zł wiecej to bym odłożył, ale niestety to astromal
123 2014-08-11 23:04:11
Ej 2500 zł netto + ew premia (której częściej nie ma niż jest) dla inżyniera jakości z dobrą znajomoscią angielskiego, min 2 lata stażu i znajomoscią narzędzi jakości itd to jest kpina. Firma wygląda z zewnątrz przepięknie i te puchary ale tylko tu wygląda ładnie.
zort 2014-09-25 17:09:06
Firma pisze o sobie, że są otwarci na współpracę z ambitnymi studentami, absolwentami, a także ludźmi z doświadczeniem. Stabilna firma o silnej pozycji na rynku daje poczucie bezpieczeństwa i stwarza możliwości ciągłego doskonalenia umiejętności zawodowych. Ile jest w tym prawdy, czy student może sie u nich rozwinąć?
Bajerant I stopnia 2014-09-30 15:02:32
No comments. It's a fake. Ustawka ;)
pracownik 2014-10-05 19:13:51
Jest przerąbane pracuje już rok, na początku fajnie a potem coraz gorzej jest bo ciągle za mało robisz
hanna 2014-10-10 01:17:17
Obecnie Astromal poszukuje Księgowej. Wymagania to: -wykształcenie wyższe kierunkowe z zakresy rachunkowość, finansów , -minimum trzyletnie doświadczenie na stanowisku księgowym, -aktualna wiedza z zakresu rachunkowości i prawa podatkowego, -znajomość obsługi MS Office, -bardzo dobra organizacja pracy, -wysoko rozwinięta umiejętność analitycznego myślenia, -odpowiedzialność i skrupulatność, -dyspozycyjność, -mile widziane doświadczenie w zakresie kadr i płac. Jest ktoś w stanie polecić to stanowisko?
1
Wania 2014-10-28 11:07:26
Ten wasz Dyrektor...ehhh
doris 2014-10-30 14:04:02
a czy przyjmujecie do siebie księgowe z małym doświadczeniem? Pracowalam tylko rok, ale wiele sie nauczylam. Na jakie zadania jest szczegolny nacisk? Czy na rozmowie kwalifikacyjnej będe miala jakies testy, ktore pozwolą pokazać moją wiedze pracodawcy? Prosze o szczere i rzetelne odpowiedzi, zalezy mi na pracy
1
jugo 2015-01-09 02:56:43
a widziałaś właściwie @doris jakieś nowe oferty pracy dla księgowych ? bo takie szukanie w ciemno może okazać się naprawdę dosyć czasochłonne. Chyba , że masz czas... W końcu księgowe potrafią zarabiać tyle , że i jakieś oszczędności mogły Ci gdzieś pozostać ;) ale już nie wchodzę w Twoje życie ze swoimi butami ;)
Miźek 2015-01-29 00:18:35
Zakres usług jaki świadczy Astromal naprawdę technologicznie przyprawia o pozytywny zawrót głowy. Od różnego rodzaju laminowania po metodę wtrysku rtm czy frezowanie. Myślę, że klientów im nie brakuje, chociaż ciekawy jestem tego, czy to również przekłada się na stan konta pracowników. Dajcie znać, bo ciekawość mnie zżera.
kaja 2015-03-30 15:10:54
oki, czyli po prostu mają wszystko co potrzebne jeśli chodzi o takie techniczne rzeczy, faktycznie chyba pod tym wzgledem to nie mają sobie równych. Mam nadzieje, ze teraz będzie wszystko w porządku tak naprawde, bo nie wiem już sama jak sie do nich dostać, czy teraz koniecznie będzie tak jak mówisz, czy warto inwestować w siebie.
Luduk 2015-04-22 04:34:39
Czy oni oferują w miarę dobre zarobki? Przyznam, że za mniej niż 2000 na rękę nie przyjdę ale chyba można liczyć na znacznie pieniądze.
czempion 2015-10-06 01:23:37
Internet ma to do siebie, że gwarantuje pozostanie anonimowym. Jeżeli masz maniek inne pomysły jak dotrzeć do takich osób i czeogś więcej się dowiedziec, czy też coś ulegnie zmianie... cz raczej dzłowiek nie powinien za wszelkie skarby z nimi się wiązać bo źle to się skończy w końcu i tak dla praocwnika ?
Odp.czempion 2015-10-06 18:13:11
I ten ktoś ma szczeście że internet gwarantuje mu anonimowość bo tak jak pisałem łepetyną o forme z 3x i dla tego delikfenta na bank by się to zle skończyło.Można wiedzieć kto usunoł moją wczorajszą odpowiedz ?
jugo 2015-11-05 13:39:35
Witam wszystkich. Ostatnio gdy pracowałem pracodawca obiecywał , że żadnych rotacji nie przewiduje. Niestety okazało się, że to tylko gadanie. Tutaj podobno również dużych rotacji nie ma. Mam nadzieję , że tym razem to pewniejsze info. Oglądam to forum od dłuższego czasu i rzeczywiście @odp czempion wykasowali coś co jednak nie nadawało się do pozostania na forum
1
3ert 2016-04-11 19:56:02
@jugo no ale przeciez skoro Ci powiedzial ze nie ma to znaczy ze tak jest..chjociaz w sumie ngidy nic nie wiaodmo oni oferuja stabilne zatrudneie ale przeciez zawsze to sam pracownik moze sie zwolnic..
waste 2016-05-11 10:57:31
No może się zwolnić, ale po co ma to robić, skoro ma zapewnione fajne warunki pracy i dobrze zarabia @3ert? Bez sensu by to było.
były pracownik produkcja 2016-06-15 09:45:19
Astromal to złodziejstwo, niby premia 30% a i tak zarabiasz 1700 na reke. pracowałem prawie przez 3 lata. Żadnych podwyżek tylko patrzą żeby dołożyć roboty, sami namawiają do oszukiwania na matach po to żebyś więcej zrobił, gdzie tu kontrola jakości ? Na halach produkcyjnych nie ma klimy, co to średniowiecze ? Latem jest ok 30 stopni przez te opary jesteś jak na haju. Pozdrawiam Pana Prezesa dla którego już się nie liczy jakość sztuki wyprodukowanej. Nie polecam tej pracy !
pracownik 2016-06-15 10:05:16
Witam Prezesa, który pozwala na to co się dzieje w firmie. Już się dla nikogo nie liczy dobrze wykonana sztuka tylko ich ilość. Dziwie się że zagraniczne i polskie firmy kupują te sztuki. Pracuje 4 lata i zarabiam 1750 zł i w tym jest już premia 30%, śmiechu warte a i przeważnie jest tak że premii. Jak dostaniesz kartkę z wypłatą to można dostać zawał takie nędzne zarobki
pracownik 2016-06-16 09:08:33
Witam, nie polecam tej pracy. Pracuje już ok 4 lat, śmieszne pieniądze 1700 zł razem z premią 30 % ha ha ha. Przypadkiem popsujesz sztukę płacisz najmniej 200zł i każą Ci jeszcze przyjść w sobotę odrobić za darmo. Każą oszukiwać na matach i w technologi produkcji po to żebyś więcej zrobił a jak spierniczysz to się nie możesz potem wypłacić. Astromal to złodziejstwo dostaniesz kartkę to można zawału dostać. Nie szanują pracownika. Na hali latem jest ok 30 stopni powinna być klima w końcu nie żyjemy w średniowieczu.
bn n 2016-06-19 23:25:41
@procownik a nie jest tak przypadkiem że jak zniszczysz wieksza ilość to dopiero wtedy płacisz ????
Zostaw swoją opinię o Astromal Sp. z o. o. - Wilkowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Astromal Sp. z o. o.