Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o mecalit

Pracowałeś w firmie mecalit i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
urlyk - 2013-09-23 20:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli ogłoszenia pojawiają się tylko przez agencje pracy tymczasowej? nie ma żadnej mozliwości, żeby sie bezpośrednio zatrudnić?
zdjecie uzytkownika
hienja - 2013-09-25 22:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
orientujecie się, czy jest szansa z polskiej filii mecalitu awansować do brytyjskiej? bywały takie przypadki?
zdjecie uzytkownika
aniołek - 2013-09-29 00:07:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie i Panowie, po co toczycie pianę z ust? Powiedzcie czy ktoś pracuje na Wyspach Brytyjskich w Mecalicie?
zdjecie uzytkownika
yeti - 2013-10-03 10:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tam jest po prostu istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Ludzie, wystrzegajcie się tej firmy jak ognia.
zdjecie uzytkownika
cola - 2013-10-03 19:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
yeti to ten sam co sam odeszłem ? pewnie tak, hej baranie zmieniłeś imię? fakt coś w tym musi być kogoś mi przypominałeś teraz wiem że yeti
zdjecie uzytkownika
trauma - 2013-10-04 16:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos moze sie odniesc do wypowiedzi yeti? Czy naprawde w mecalit jest tak zle? Moze to zalezy od kraju?
zdjecie uzytkownika
Rafal - 2013-10-07 18:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie wy to macie problemy naprawdę firma wydaje się w porzadku tak jak pracownicy:) Pozdrawiam zmianę (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-10-08 16:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ogólnie firma i ludzie są ok. Warunki pracy do przyjęcia. Tylko dyrektorowi (usunięte przez administratora)odbija. Wyzywa na hali pracowników, szczególnie kierowników od (usunięte przez administratora) w, bluzga. Na szczescie do zwykłych pracowników tak nie mówi.
zdjecie uzytkownika
Komik - 2013-10-09 07:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracownik: Warunki do przyjęcia czyli jak jest? Skoro dyrektor nie ma pretensji to dobrze, a jak z kierownikami?
zdjecie uzytkownika
xx - 2014-01-20 14:59:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Komik - 2013-10-09 07:11:32]:
a co na to właściciel faryki - taki dyrektor bez ogłady się podoba !!!
zdjecie uzytkownika
u5tu - 2014-03-03 21:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sorry, ale osoby bez ogłady czy kultury nie powinny zajmować wyższych stanowisk bo to od razu rzutuje na postrzeganie firmy. Jeśli szef taki jest to z całego serca współczuję.
zdjecie uzytkownika
ReksT - 2014-03-13 23:42:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Większość ludzi pewnie narzeka na szefa w mecalit, bo to taki standard, pewnie w rzeczywistości tak źle nie jest.
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-04-06 12:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak naprawdę dopóki tam nie popracujesz to pewności miał nie będziesz. nie można wszystkich firm wrzucać do jednego worka
zdjecie uzytkownika
seku - 2014-04-22 15:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Jeżeli ktoś wybiera się na stanowisko Obsługi Klienta niech spodziewa się zupełnie innego stanowiska. Ogłoszenie ( i pieniądze) są nieadekwatne do opisywanego stanowiska w ogłoszeniu.
zdjecie uzytkownika
życliwy - 2014-09-22 21:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Jeśli ktoś ubiega się o pracę na stanowisku specjalisty obsługi kliena niech ma świadomość, że:
- od początku roku przez trzyosobowy dział przewineło sie kilkunastu pracowników
- pani kierownik działu obsługi klienta stosuje mobbing wobec pracowników i pewnie niebawem skonczy się to sprawą przeciw niej i firmie
- pani kierownik nie określa jasno obowiązków a potem robi awanture, że czegoś się nie zrobiło (choć wcześniej nie należało to do twoicj obowiązków)
- pani kierownik nie potrafi przeszkolić ani wdrożyć pracownika, licz się z tym że już pierwszego dnia bez żadnego szkolenia zostaniesz rzucony na głęboką wodę
- pani kierownik przedstawia dyrektorowi zakładu oraz właścicielom firmy jaka to ona jest niezastąpiona a jej pracownicy beznadziejni a prawda jest taka, że bez niej firma w końcu pracowała by tak jak należy, niestety nikt nie dostrzega że to ona jest problemem a nie jej podwładni.
- pani kierownik z pełną świadomością podrzuca świnie swoim pracownikom (np nie przekazuje informacji z produkcji o kończonczych się surowcach by potem obwinić o to podwładnego, ewentualnie mówi dyrektorowi, że ktoś coś zawalił choć doskonale wie że sytuacja wygląda zupełnie inaczej)

Reasumując.
Jeśli planujesz zmienić pracę, od razu daj sobie spokój.
Jeśli nie masz pracy a chcesz nabawić się wrzodów żołądka lub nerwicy - zapraszamy.
z wyrazami szacunku
pracownicy mecalit (choć pewnie już niedługo)
zdjecie uzytkownika
LIlu - 2014-10-20 08:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@życliwy Masz chociaż jakiś pomysł po co w takim razie organizują co i rusz jakąś rekrutację na to stanowisko w mecalicie? Rozumiem, że taki specjalista jest potrzebny w zakładzie, ale czy ktoś nie potrafi zrozumieć, że prawdziwy specjalista nie przyjdzie do zakładu, gdzie nie będzie się traktowało z szacunkiem pracy i umiejętności? Nikt normalny nie podpisze niekonkretnych warunków na umowie..
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-10-22 09:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam
Poszukujemy byłych pracowników firmy MECALIT wobec których stosowany był mobbing w celu wytoczenia sprawy przeciw firmie. Bardzo proszę o kontakt w tym wątku
zdjecie uzytkownika
Dizzi - 2014-11-26 02:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
powiedzcie teraz takszczerze, czy to wszystko co pisaliście wcześniej (znaczy pewnie pisał ktoś inny) to jest w stu procentach prawdziwe? bo jeslitak to dobrze ze tutaj sie zjawilem, zalu nie mam do nikogo ale na pewno dobrze ze takie miejsca sa chociaz mozna sobie posprawdzac firmy i miec swiety spokoj na przyszlosc
zdjecie uzytkownika
gado - 2014-11-26 18:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Większych bzdur w życiu nie czytałem. To tak apropo szczerości kogoś kto wypisywal te bzdury wyżej. Jak ktoś nie radzi sobie w pracy i ciągle robi błędy to nic dziwnego że kierownik się go czepia-taka jego rola. Jest to normalne zjawisko w tej jak i w innej firmie. A mobing? Wiecie co to w ogóle znaczy? Radzę zapoznać się z wikipedią.
zdjecie uzytkownika
alle - 2014-12-17 18:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [gado - 2014-11-26 18:02:21]:
Czepianie to jedno, brak szacunku i brak poprawnego wdrożenia drugie. Idź , popracuj i porozmawiamy :)
zdjecie uzytkownika
alle - 2014-12-17 18:03:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [życliwy - 2014-09-22 21:44:07]:
Przeszłam przez to samo . 100 % prawdy i racji.
zdjecie uzytkownika
Sialalalalala - 2014-12-17 19:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Niech cię to zaboli. Żałosne są Twoje nędzne workowate ciuchy oraz grube kulochy. Do tego to pełne nienawiści spojrzenie. Dosięgnie Cię sprawiedliwość, to tylko kwestia czasu. Pij tą lurowatą herbatę z cytrynką z tego ogromnego czerwonego kubła. Zachłyśnij się. I zwymiotuj na te karteluchy co masz na zaśmieconym biurku, danym ci z łaski….. Idź i policz kartony, bo system wskazuje inaczej… Mdli mnie jak o tobie pomyślę….. Jesteś żałosna, ale nie budzisz we mnie litości…. I pamiętaj, że RW jest wynikowe!!!!
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-02-11 21:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
fakt faktem jak juz ktos napisal pracowalem kiedys w mecalicie i bylem na tej zmianie gdzie jest grupa tak zwanych wazelin zmianowego i faktycznie szwedaja sie caly tydzien udajac ze pracuja ogolnie robota jak robota jak sie jest sprytny zajara sie fajke bez problemu ogolnie zawsze sie znajdzie ktos kto bedzie narzekal no i faktem jest ze praca jest bardzo monotonna generalnie dla ludzi ktorzy nic w zyciu nie potrafja pozdro dla ekipy z mojej bylej zmiany J.A i innych z paczki :)
zdjecie uzytkownika
Kultura - 2015-02-27 14:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Sialalalalala - 2014-12-17 19:50:25]:
Kultura nie grzeszysz...
Radze zaczac od siebie, zamiast pouczac innych
zdjecie uzytkownika
greg - 2015-03-05 23:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kultura - 2015-02-27 14:30:10]:
Pani Magdo, w pracy jak sama nazwa wskazuje pracuje się a nie siedzi na Gowork.
zdjecie uzytkownika
cdb - 2015-03-09 18:30:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mecalit
zdjecie uzytkownika
cdb - 2015-03-09 18:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mecalit
zdjecie uzytkownika
sialalal - 2015-03-09 18:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mecalit
zdjecie uzytkownika
tosemja - 2015-06-21 11:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Komik - 2013-10-09 07:11:32]:
to nie dyrektor tylko kierownik produkcji jest taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
gandalf - 2015-08-25 16:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, że ktoś w końcu lekko odświezył ten temat. Może jest jeszcze ktoś na tym forum, kto orientuje sie w aktualnej sytuacji firmy i może polecic ewentualnie odradzić szukanie tutaj pracy. troche niepokoi mnie taka cisza na forum, ale z drugiej strony, gdyby było źle, to pewnie byłaby tu masa negatywnych komentarzy.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-08-26 08:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z dala od tej firmy. Syf, beznadziejna atmosfera, robienie "kolegom" z pracy za plecami i beznadziejne kierownictwo. A centrala ma to w d...
zdjecie uzytkownika
cornell80 - 2015-09-18 20:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie jest taka zła jak ją powyżej malują. Co prawda w jednym z działów rzeczywiście niegdyś były spore problemy, ale tak poza tym w innych działach nie ma horrorów, a nerwowość wydaje się mniejsza niż w dwóch innych firmach niemieckich w których wcześniej pracowałem. Większość kierowników jest normalna. Oczywiście to nie znaczy, że jest luz, trzeba się sprężać i nie podpadać. Płacą średnio, czyli znajdziecie pewnie lepiej płatną, ale też gorzej płatną bez problemu. A wracając do powyższych wypowiedzi to jeśli ktoś nie umie uporać się z dręczącymi go problemami, porozmawiać z przełożonym, czy dyrekcją, uargumentować swoje racje i problemy to później popłakuje na forum, bo jaki to skrzywdzony nie jest. Podsumowując firma nie jest idealna, ale takiej nie znajdziecie.
zdjecie uzytkownika
Wónió - 2015-09-24 20:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z @cornell80, ja teraz właśnie będę aplikować w łodzi na stanowisko magazyniera - operatora wózka widłowego, tylko zastanawiam się, czy ta oferta pracy jest nadal aktualna, bo pojawiła się bodajże jakoś koło 5 września... no nic, pożyjemy, zobaczymy, może nóż widelec mi się uda tam dostać...
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-10-07 14:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcesz pracować bez nerwów i w fajnej atmosferze? To daj sobie spokój z mecalitem.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2015-10-25 00:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@misiek a to dlaczego, napisz proszę konkretnie. Wiele osób tutaj pewnie zagląda, tak jak ja i chcemy dowiedzieć się, co firma sobą reprezentuje. Słyszałem o nich trochę, ale raczej z perspektywy klientów, a nie pracowników. Zastanawiam się, czy są wypłacalni i ile dni w miesiącu można mieć wolne.. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kimpson - 2015-10-25 03:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z takim podejście raczej ogólnie ciężko będzie Ci znaleźć jakąkolwiek pracę, musisz podejść do tego wszystkiego bardziej z dystansem, po pierwsze atmosfera wcale nie jest tak zła jak mówisz, bo tworzą ją pracownicy, a z każdym można się dogadać, a po drugie każda praca jest w pewien sposób stresująca.
zdjecie uzytkownika
Noris - 2015-11-11 14:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Slyszałem że można wyciągnąć 3.000 tyś.Napiszcie prosze czy to prawda.
zdjecie uzytkownika
asdf - 2015-11-18 10:08:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Noris - 2015-11-11 14:44:44]:
@Noris można wyciągnąć 3000 ale na pewno nie w mecalicie.
zdjecie uzytkownika
alle02 - 2015-11-19 20:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Logistyce można. 2500 brutto/umowa próbna,potem 3000 brutto/umowa na 5 lat
zdjecie uzytkownika
kamol - 2015-11-25 14:19:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba chodziło koledze o 3000 złotych, a nie 3000 tyś. bo to jednak subtelna różnica, chyba, że było to napisane umyślnie i chodziło o jakieś roczne zarobki. Sam widziałem teraz ofertę pracy od mecalit, jak to szukają inżyniera wdrożeń do Łodzi. Może wiecie jakie widełki sa tutaj, bo jednak takie stanowisko inżynierskie powinno mieć 3 z przodu.
zdjecie uzytkownika
kkkk - 2015-12-01 13:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alle02 - 2015-11-19 20:59:03]:
Podawanie pnsji brutto jest jak podawanie długosci przyrodzenia z długością kręgosłupa.... 2500 brutto to jakieś 1800 a po próbnym ze 2150. Po prostu żal...
zdjecie uzytkownika
gela - 2015-12-01 16:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kkkk, to chyba i ta nie jest nie najgorzej, poza tym pozniej jest podwyzka po za pewne 3 miesiecznym okresie probnnym ale pewnie i jakies benefity tez sa
zdjecie uzytkownika
kleks - 2015-12-03 19:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie sa benefity za prace, a slyszallam gela ze aktualnie poszukuja osoby na stanowisko inzyniera wdrozen w lodzi do firmy? mozna by sprobowac bo oferta wydaje sie ciekawa
zdjecie uzytkownika
aleks - 2015-12-05 22:47:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma zapewnia na tym stanowisku stabilne zatrudnienie, ale nie wiem czy oznacza to umowę o pracę. Poza tym zapewniają szkolenia, co jednak przyciąga.
zdjecie uzytkownika
golex - 2015-12-08 11:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aleks - 2015-12-05 22:47:39]:
na pewno takie szkolenia mogą być ciekawą opcją na rozwój, ale niemniej bardziej na Twoim miejscu skupiłbym się na tym aby kasa się przede wszystkim zgadzała
zdjecie uzytkownika
Luki - 2015-12-15 17:26:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudnijcir się do sonoco to dopiero zobaczycie co to jest prawdziwy syf . ide pojutrze do do mecalitu przez manpower i na pewno będzie lepiej.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-12-18 16:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem jest spoko, nie można się za bardzo doczepić o nic, jak na Łódź to stawki są całkiem niezłe, praca też nie jest jakoś bardzo wymagająca, polecam
zdjecie uzytkownika
Abobel - 2016-01-19 20:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe w którym? Możesz coś więcej napisać?
zdjecie uzytkownika
ipek - 2016-01-19 20:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie mecalit to dobra firma i nie ma o czym mówić, a tym bardziej się doszukiwać @Abobel. Mało osób pisze tu konkrety niestety, więc niczego się nie dowiesz.
zdjecie uzytkownika
Lisek - 2016-02-01 22:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez tak myślałem dopóki nie zacząłem tam pracować. W takich opiniach jest niestety część prawdy. Szczególnie o jednym z działów. Współczuję dziewczyną które tam siedzą

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mecalit

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert