Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o

Pracowałeś w firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ale jaja - 2014-07-18 13:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co najbardziej rozśmieszyły mnie słowa które padają z ust kierownika i jego majstrów ile to podwyżek nie mieli podpisanych dla pracowników firmy wszystko przez to że powstały związki dało w łeb proszę o mniej hipokryzji nie ośmieszajcie się jeszcze bardziej i nie straszcie ludzi zwolnieniami bo to przestaje być śmieszne a staje się tragiczne w waszym wykonaniu wy bogowie życia i śmierci proponuje zejść na ziemie bo jak pospadacie z tej chmury to będzie bolało
zdjecie uzytkownika
ry - 2014-07-18 17:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ale jaja - 2014-07-18 13:57:21]:
ale akurat związki to też nie jest dobry pomysł. powiem tak, związki byly ok w czasach pracy mojego ojca bo oni faktycznie coś zalatwiali. dziś to państwo w państwie, nie zaleznie od firmy.
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-18 23:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ale jaja - 2014-07-18 13:57:21]:
Związek powstał - spoko, niektórzy dostają z tego powodu rozwolnienia - też spoko, głupia gadka o anulowanych podwyżkach - żenada...
A mnie ciekawi jaki był cel powstania związku? Jakie są plany? Jakie cele do zrealizowania? Może ktoś przybliży o co chodzi.
zdjecie uzytkownika
działacz - 2014-07-19 15:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Celem Związku jest obrona godności, praw i interesów pracowniczych (zawodowych i socjalnych) członków Związku, a w szczególności:

zabezpieczanie praw pracowniczych w zakresie wykonywanej pracy zawodowej, wynagrodzenia, warunków socjalno-bytowych oraz bezpieczeństwa i higieny pracy,
przeciwdziałanie zjawisku bezrobocia i pomoc członkom Związku pozostającym bez pracy,
dążenie do zapewniania pracownikom warunków podnoszenia kwalifikacji zawodowych,
ochrona interesów zdrowotnych, materialnych, socjalnych i kulturalnych członków Związku oraz ich rodzin,
podejmowanie działań w duchu dialogu społecznego, zmierzających do zharmonizowania interesów pracodawcy z interesami pracowników,
wpływanie na kształt polityki gospodarczej i społecznej,
szerzenie zasad demokracji i występowanie w obronie uniwersalnych wartości humanitarnych,
kształtowanie aktywnej postawy działania dla dobra Ojczyzny,
działanie na rzecz osób niepełnosprawnych i potrzebujących szczególnej troski,
umacnianie rodziny oraz ochrona życia rodzinnego,
współpraca z organizacjami międzynarodowymi w zakresie solidarnej obrony interesów pracowniczych i respektowania praw człowieka,
ochrona i promocja kultury oraz szeroko pojętej edukacji,
podejmowanie działań na rzecz ochrony naturalnego środowiska człowieka,
reprezentowanie interesów pracowniczych na forum międzynarodowym.

§ 7

Związek realizuje swoje cele między innymi poprzez:

reprezentowanie swoich członków wobec pracodawców, władz i organów administracji państwowej, samorządu terytorialnego oraz organizacji i instytucji społecznych,
zawieranie i wypowiadanie układów zbiorowych pracy oraz innych porozumień z pracodawcami,
organizowanie i kierowanie akcjami protestacyjnymi, do strajku włącznie, w przypadku naruszenia interesów pracowniczych,
udzielanie pomocy prawnej i podejmowanie interwencji w sprawach dotyczących zakresu działania Związku,
sprawowanie kontroli nad przestrzeganiem prawa pracy oraz sprawowanie nadzoru nad przestrzeganiem przepisów, a także zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, podejmowanie przewidzianych prawem działań w przypadku występowania zagrożeń dla życia i zdrowia pracowników oraz zapewnianie okresowej kontroli stanowisk pracy,
tworzenie funduszy celowych, w tym strajkowego, szkoleniowego, eksperckiego, rozwoju Związku, pomocy niepełnosprawnym, pomocy bezrobotnym oraz funduszu związanego z organizowaniem i wspieraniem sportu, turystyki i rekreacji,
opiniowanie i inicjowanie projektów aktów prawnych z zakresu objętego zadaniami związków zawodowych, prowadzenie działalności badawczej w celu przygotowania opinii Związku wiążących się z jego działalnością,
szkolenia związkowe i przekwalifikowania zawodowe,
tworzenie podmiotów dla prowadzenia działalności gospodarczej w celu uzyskania środków na realizację zadań statutowych,
powoływanie agend dla realizacji zadań statutowych,
współdziałanie z organami władzy, administracji państwowej i samorządu terytorialnego w zakresie wynikającym z przepisów prawa,
udział w działalności organizacji międzynarodowych,
inicjowanie i organizowanie samopomocy członków Związku,
udzielanie pomocy materialnej członkom Związku,
podejmowanie starań mających na celu zapewnienie członkom Związku i ich rodzinom odpowiedniego udziału w świadczeniach z funduszu socjalnego i innych funduszy pracodawcy,
współudział w tworzeniu i działaniu funduszy emerytalnych i różnych form ubezpieczeń,
informowanie członków o działaniach Związku oraz prowadzenie działalności prasowej, wydawniczej i innej medialnej,
współdziałanie ze służbą zdrowia na rzecz ochrony zdrowia pracowników i ich rodzin,
z prowadzenie badań nad warunkami życia ogółu pracowników, w szczególności nad poziomem kosztów utrzymania,
popieranie inicjatyw w zakresie usprawnienia gospodarki, rozwoju kultury, oświaty, nauki i postępu technicznego,
przeciwdziałanie przyczynom i skutkom patologii społecznej,
prowadzenie działalności oświatowo – kulturalnej,
organizowanie i wspieranie działań na rzecz rekreacji, sportu i turystki,
prowadzenie różnych form działalności charytatywnej.to tyle dużo tego można powiedzieć że trudne do realizacji ale do odważnych świat należy myślę że to ostatni dzwonek na przebudzenie krytyków nie brakuje ale to było wiadome
organizacja związkowa to my wszyscy jak kolega wcześniej napisał że to dobre za czasów jego ojca czas to pojęcie względne czasy są zawsze takie same

zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-19 17:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [działacz - 2014-07-19 15:11:31]:
Sorki, ale jak doczytałem do: "szerzenie zasad demokracji..." to mnie jakieś dziwne uczucie ogarnęło.
Coś w rodzaju niechęci połączonej z obrzydzeniem, podobnie mam jak słyszę wypowiedzi polityków którzy lubią sobie pogadać ale nic konkretnego z tego nie wychodzi.
Jak zadałem moje pytania to liczyłem raczej na coś dotyczącego działalności związku w firmie.
Na pewno nie interesuje mnie cytat ze statutu związku.
Bez urazy, ale liczyłem na jakiś konkret a nie taki suchar...
Chętnie się dowiem jak związek ma zamiar reprezentować interesy pracowników, a więc i moje, w firmie w której pracujemy.
zdjecie uzytkownika
działacz - 2014-07-19 22:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witaj jeżeli nie pasuje Ci szerzenie zasad demokracji to na Białorus ustrój totalitarno dyktaturo podobny właśnie tacy ludzie jak ty traktują z obrzydzeniem polityków i własne państwo wrzucając wszystkich do jednego wora a potem masz żal że jest jak jest właśnie nie patrz z okopu na to co się dzieje tylko działaj
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-19 23:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [działacz - 2014-07-19 22:56:32]:
Postaram się odpowiedzieć krótko i zwięźle.
1. Nie pasuje mi się mieszanie związków zawodowych do polityki (do dowolnego ustroju, obojętnie czy to demokracja czy dyktatura), zdaje się nie od tego są...
Karierowicze z Solidarności i innych ruchów spod ciemnej gwiazdy po akcji ze styropianem powoli i systematyczne ten kraj doprowadzili do takiego stanu w jakim jest, żaden dyktator by na to nie pozwolił ale to inna bajka.
2. Nie znasz mnie, więc nie masz pojęcia jak traktuję innych oraz to państwo a pyszczysz,
3. Z tym okopem to już pojechałeś w siną dal... Co to, wojnę jakąś mamy??? No chyba, że się szykuje kolejne pokolenie kombatantów...

Chyba poczekam, aż w firmie ktoś coś zacznie gadać nie po kryjomu, albo może jakaś informacyjka na tablicy się pojawi, bo tu chyba rzeczowej i na temat odpowiedzi się nie doczekam.

P.S.
Serdecznie pozdrawiam założycieli związku, gratuluję odwagi i determinacji której na pewno założenie związku wymagało, oraz życzę trafnych działań, tak żeby reprezentacja interesów pracowników nie zamieniła się w politykowanie i odskocznię do kariery dla cwaniaczków.

Nie piszę tego ani złośliwie, ani w celu ubliżenia komukolwiek.
zdjecie uzytkownika
bart - 2014-07-19 23:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ry - 2014-07-18 17:29:25]:
a mnie najbardziej śmieszą takie mondrości tutaj, w oczy nikt nie powie tylko co z domu w komputer wpisze
zdjecie uzytkownika
roberto - 2014-07-20 14:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2014-07-19 23:17:14]:
cześć słuchaj a wypełniłeś deklarację że masz jakieś roszczenia co do organizacji to co piszesz zachowaj dla siebie a jak chcesz się udzielać to zapraszam do wspólnej pracy dziękuję za gratulację i nie martw się nie jesteśmy partyjni a także w kierunku upartyjnienia nie zmierzamy
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-20 19:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roberto - 2014-07-20 14:34:52]:
cześć
absolutnie nie mam żadnych roszczeń
zadałem zwyczajnie pytanie co związek ma zamiar robić w firmie i jakoś nie mogę otrzymać odpowiedzi.
wklepanie kawałka statutu za odpowiedź nie uznaję
jeśli działalność jest tajna to spoko, już nie będę taki ciekawski
a co do wypełnienia deklaracji to nie rozumiem... zaproszenie jak do randki w ciemno?
pozwolę sobie kawałek wypowiedzi zacytować: "to co piszesz zachowaj dla siebie" i nawet nie skomentuję... ale już tu ktoś próbował ludziom usta pozamykać ;-)
zdjecie uzytkownika
roberto - 2014-07-20 20:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2014-07-20 19:49:00]:
przepraszam jeżeli uraziłem masz rację to nie brzmi dobrze ale naprawdę zachęcam do działania naprawdę na tą chwilę nie mogę udzielić więcej informacji
zdjecie uzytkownika
wled - 2014-07-21 16:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze ale jak mamy taką dyskusję o tym co w firmie piszczy to chyba mogłyby paść tu jakieś konkrety nie tylko regułki. Chyba że chodzi tylko o ciepłe posadki dla kierownictwa związku.
zdjecie uzytkownika
ole - 2014-07-22 20:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz zmianowy to nie ma czasu się nawet odpryskać a co dopiero wypić.
zdjecie uzytkownika
wled - 2014-07-22 21:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiego pożywienia? Z tą Twoją tajemniczością to sory, ale trochę takie ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
kr - 2014-07-23 09:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ole - 2014-07-22 20:40:11]:
gadałem z kumplem z opla w Gliwicach tam trzeba sie odpisać żeby pójść do kibla. u nas pod tym wzgledem jest baardzo normalnie!
zdjecie uzytkownika
ronaldo - 2014-07-24 00:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kr dobrze pisze, w wielu zakładach trzeba się odbijać, żeby wyjść do głupiego kibla. Pewnie, że gdzieś na świecie może być lepiej niż w GPP, ale nie ma co wiecznie narzekać, poczekamy zobaczymy jakie beda efekty pracy tego związku.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-25 00:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hahaha
zdjecie uzytkownika
szczery - 2014-07-25 01:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie jesteście żałośni!!!Ukrywacie się pod nikomu nieznanymi nickami i wypisujecie swe mądrości... Pokażcie chociaż że zasługujecie na to by nazwać was mężczyznami i jeżeli macie cokolwiek do powiedzenia lub zarzucenia założycielom organizacji związkowej to zapraszam... Wszyscy wiedza gdzie mnie szukać. Grafik jest ogólnie dostępny więc można sprawdzić w jakim dniu jestem w pracy i na jakiej zmianie. Informacje na temat działania, powstania oraz dalszych celów organizacji tez zostaną wam udzielone. Wystarczy tylko podejść zamiast wymądrzać się na forum bezpieczny w domowym zaciszu. Żenada !!!
zdjecie uzytkownika
szczery - 2014-07-25 01:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A nową szanowną kadrę kierowniczą chciałbym tylko poinformować że ściany maja oczy i uszy... Wszystko prędzej czy pózniej i tak do nas dociera...Oby tak dalej... ;)
zdjecie uzytkownika
lars - 2014-07-25 09:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szczery - 2014-07-25 01:19:16]:
zgadzam się z kolegą a nawet mam podejrzenia co do tego kto to piszę już nie boicie się że pójdziecie siedzieć za kraty jak to na zebraniu było powiedziane już nie mówią nic o liście największych krytyków która miała być lub być wywieszona nick nazwisko adres itp. itd.powodzenia
zdjecie uzytkownika
roberto - 2014-07-25 09:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie jeżeli chodzi o związki to polecam artykuł w Gazecie Prawnej Jeszcze związki nie zgineły.Kto wygrywa wojnę na rynku pracy? to tylko kilka ciekawych spraw które dotyczą wielu
zdjecie uzytkownika
frela75 - 2014-07-25 10:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te cwaniaki! wezcie sie do roboty lepiej bo z tym wam gorzej idzie, a nie zabawa w politykow. Wałesa sie znalazl od siedmiu bolesci co bedziesz opony palil na hali?
zdjecie uzytkownika
pytający - 2014-07-25 13:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak se czytam i juz nie wiem warto szukać tam u was roboty, ale nie pytam o związki. Tylko czy robota jest, czy kasa jest równo? Widzę zgody u was nie ma ale wiadomo jak ludzi kupa to zawsze tak jest, ale jak warunki bo stron tu tyla a ja tołku nie moge dojść czy dobra robota tam czy nie?
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-25 13:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pytający - 2014-07-25 13:24:51]:
jak szukasz roboty to daj papiery do kadr, moze sie uda.
Praca jest w wiekszosci przypadkow dosyc ciezka i monotonna, przewaznie cala dniowka na nogach ale porownujac z kopalnia albo budowa drog to nie jest zle. kasa jak na region nawet ujdzie, jest na czas, i wszystkie zusy i srusy placone. Problem tylko w tym ze traktowany jestes prawie jak niewolnik i atmosfera w pracy do bani.
zdjecie uzytkownika
pytający - 2014-07-25 14:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2014-07-25 13:49:42]:
Dzięki za konkrety
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x