Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o

Pracowałeś w firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
działacz - 2014-07-19 22:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witaj jeżeli nie pasuje Ci szerzenie zasad demokracji to na Białorus ustrój totalitarno dyktaturo podobny właśnie tacy ludzie jak ty traktują z obrzydzeniem polityków i własne państwo wrzucając wszystkich do jednego wora a potem masz żal że jest jak jest właśnie nie patrz z okopu na to co się dzieje tylko działaj
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-19 23:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [działacz - 2014-07-19 22:56:32]:
Postaram się odpowiedzieć krótko i zwięźle.
1. Nie pasuje mi się mieszanie związków zawodowych do polityki (do dowolnego ustroju, obojętnie czy to demokracja czy dyktatura), zdaje się nie od tego są...
Karierowicze z Solidarności i innych ruchów spod ciemnej gwiazdy po akcji ze styropianem powoli i systematyczne ten kraj doprowadzili do takiego stanu w jakim jest, żaden dyktator by na to nie pozwolił ale to inna bajka.
2. Nie znasz mnie, więc nie masz pojęcia jak traktuję innych oraz to państwo a pyszczysz,
3. Z tym okopem to już pojechałeś w siną dal... Co to, wojnę jakąś mamy??? No chyba, że się szykuje kolejne pokolenie kombatantów...

Chyba poczekam, aż w firmie ktoś coś zacznie gadać nie po kryjomu, albo może jakaś informacyjka na tablicy się pojawi, bo tu chyba rzeczowej i na temat odpowiedzi się nie doczekam.

P.S.
Serdecznie pozdrawiam założycieli związku, gratuluję odwagi i determinacji której na pewno założenie związku wymagało, oraz życzę trafnych działań, tak żeby reprezentacja interesów pracowników nie zamieniła się w politykowanie i odskocznię do kariery dla cwaniaczków.

Nie piszę tego ani złośliwie, ani w celu ubliżenia komukolwiek.
zdjecie uzytkownika
bart - 2014-07-19 23:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ry - 2014-07-18 17:29:25]:
a mnie najbardziej śmieszą takie mondrości tutaj, w oczy nikt nie powie tylko co z domu w komputer wpisze
zdjecie uzytkownika
roberto - 2014-07-20 14:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2014-07-19 23:17:14]:
cześć słuchaj a wypełniłeś deklarację że masz jakieś roszczenia co do organizacji to co piszesz zachowaj dla siebie a jak chcesz się udzielać to zapraszam do wspólnej pracy dziękuję za gratulację i nie martw się nie jesteśmy partyjni a także w kierunku upartyjnienia nie zmierzamy
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-20 19:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roberto - 2014-07-20 14:34:52]:
cześć
absolutnie nie mam żadnych roszczeń
zadałem zwyczajnie pytanie co związek ma zamiar robić w firmie i jakoś nie mogę otrzymać odpowiedzi.
wklepanie kawałka statutu za odpowiedź nie uznaję
jeśli działalność jest tajna to spoko, już nie będę taki ciekawski
a co do wypełnienia deklaracji to nie rozumiem... zaproszenie jak do randki w ciemno?
pozwolę sobie kawałek wypowiedzi zacytować: "to co piszesz zachowaj dla siebie" i nawet nie skomentuję... ale już tu ktoś próbował ludziom usta pozamykać ;-)
zdjecie uzytkownika
roberto - 2014-07-20 20:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2014-07-20 19:49:00]:
przepraszam jeżeli uraziłem masz rację to nie brzmi dobrze ale naprawdę zachęcam do działania naprawdę na tą chwilę nie mogę udzielić więcej informacji
zdjecie uzytkownika
wled - 2014-07-21 16:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze ale jak mamy taką dyskusję o tym co w firmie piszczy to chyba mogłyby paść tu jakieś konkrety nie tylko regułki. Chyba że chodzi tylko o ciepłe posadki dla kierownictwa związku.
zdjecie uzytkownika
ole - 2014-07-22 20:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz zmianowy to nie ma czasu się nawet odpryskać a co dopiero wypić.
zdjecie uzytkownika
wled - 2014-07-22 21:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiego pożywienia? Z tą Twoją tajemniczością to sory, ale trochę takie ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
kr - 2014-07-23 09:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ole - 2014-07-22 20:40:11]:
gadałem z kumplem z opla w Gliwicach tam trzeba sie odpisać żeby pójść do kibla. u nas pod tym wzgledem jest baardzo normalnie!
zdjecie uzytkownika
ronaldo - 2014-07-24 00:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kr dobrze pisze, w wielu zakładach trzeba się odbijać, żeby wyjść do głupiego kibla. Pewnie, że gdzieś na świecie może być lepiej niż w GPP, ale nie ma co wiecznie narzekać, poczekamy zobaczymy jakie beda efekty pracy tego związku.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-25 00:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hahaha
zdjecie uzytkownika
szczery - 2014-07-25 01:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie jesteście żałośni!!!Ukrywacie się pod nikomu nieznanymi nickami i wypisujecie swe mądrości... Pokażcie chociaż że zasługujecie na to by nazwać was mężczyznami i jeżeli macie cokolwiek do powiedzenia lub zarzucenia założycielom organizacji związkowej to zapraszam... Wszyscy wiedza gdzie mnie szukać. Grafik jest ogólnie dostępny więc można sprawdzić w jakim dniu jestem w pracy i na jakiej zmianie. Informacje na temat działania, powstania oraz dalszych celów organizacji tez zostaną wam udzielone. Wystarczy tylko podejść zamiast wymądrzać się na forum bezpieczny w domowym zaciszu. Żenada !!!
zdjecie uzytkownika
szczery - 2014-07-25 01:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A nową szanowną kadrę kierowniczą chciałbym tylko poinformować że ściany maja oczy i uszy... Wszystko prędzej czy pózniej i tak do nas dociera...Oby tak dalej... ;)
zdjecie uzytkownika
lars - 2014-07-25 09:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szczery - 2014-07-25 01:19:16]:
zgadzam się z kolegą a nawet mam podejrzenia co do tego kto to piszę już nie boicie się że pójdziecie siedzieć za kraty jak to na zebraniu było powiedziane już nie mówią nic o liście największych krytyków która miała być lub być wywieszona nick nazwisko adres itp. itd.powodzenia
zdjecie uzytkownika
roberto - 2014-07-25 09:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie jeżeli chodzi o związki to polecam artykuł w Gazecie Prawnej Jeszcze związki nie zgineły.Kto wygrywa wojnę na rynku pracy? to tylko kilka ciekawych spraw które dotyczą wielu
zdjecie uzytkownika
frela75 - 2014-07-25 10:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te cwaniaki! wezcie sie do roboty lepiej bo z tym wam gorzej idzie, a nie zabawa w politykow. Wałesa sie znalazl od siedmiu bolesci co bedziesz opony palil na hali?
zdjecie uzytkownika
pytający - 2014-07-25 13:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak se czytam i juz nie wiem warto szukać tam u was roboty, ale nie pytam o związki. Tylko czy robota jest, czy kasa jest równo? Widzę zgody u was nie ma ale wiadomo jak ludzi kupa to zawsze tak jest, ale jak warunki bo stron tu tyla a ja tołku nie moge dojść czy dobra robota tam czy nie?
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-25 13:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pytający - 2014-07-25 13:24:51]:
jak szukasz roboty to daj papiery do kadr, moze sie uda.
Praca jest w wiekszosci przypadkow dosyc ciezka i monotonna, przewaznie cala dniowka na nogach ale porownujac z kopalnia albo budowa drog to nie jest zle. kasa jak na region nawet ujdzie, jest na czas, i wszystkie zusy i srusy placone. Problem tylko w tym ze traktowany jestes prawie jak niewolnik i atmosfera w pracy do bani.
zdjecie uzytkownika
pytający - 2014-07-25 14:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2014-07-25 13:49:42]:
Dzięki za konkrety
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-07-25 19:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [frela75 - 2014-07-25 10:26:15]:
frela75 , stań przy maszynie w 30-sto stopniowym upale, poczuj odór chłodziwa i ciężar każdego włożonego do maszyny detalu a potem mów ludziom że mają wziąć się do roboty bo pewnie jesteś z tych co chodzą po hali i wydaje im się że coś robią.
zdjecie uzytkownika
kr - 2014-07-25 20:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolek - 2014-07-25 19:14:38]:
stoje, śmierdzi. co dalej? wychodze jak małe dziecko i się obrażam?? co mam ***** zrobić w takim razie?
zdjecie uzytkownika
ws - 2014-07-25 20:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolek - 2014-07-25 19:14:38]:
lolek, daj spokoj, dziewucha pewnie dzieciaki ma na utrzymaniu i sie boi o byt poprostu. z drugiej strony to troche racji ma, jak masz trudna sytuacje w zyciu to pracujesz. zawsze mozna lotto zlapac i zamiast na hali bedziesz na plazy lezol, tyla ze tam tez 30 stopni ha ha
zdjecie uzytkownika
kr - 2014-07-25 21:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ws - 2014-07-25 20:57:22]:
lotto. kolejna cenna rada na tym forum.
zdjecie uzytkownika
... - 2014-07-29 07:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szach i mat...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x