Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OBI szwedzka

Pracowałeś w firmie OBI szwedzka i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Obiwan - 2012-02-29 21:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapraszamy na forum OBI POZNAŃ
<(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2012-04-11 19:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)od tego derektora i proponuje wziasc sie do roboty a nie patrzec tylko gdzie tu tylko przygrac w .......... !!!!!!!
Ja pracuje w firmie zewnetrznej na obi i mam codziennie kontakt z Dyrekcją i wiem jedno, że niezasluguja na takie komentaze...
zdjecie uzytkownika
ciacho - 2012-05-13 11:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
...całą dyrekcję powinni wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ić, co oni robią nic, tylko patrzą kogo zwolnić, żeby jeszcze coś sobą reprezentowali, nikt z tej całej trójcy nie ma kultury osobistej, dyrektorka zachowuje sie jakby była na wsi ciągle przeklinając, a dyrektorzy nawet nie potrafia powiedzieć dzień dobry, skad ta wiocha sie wzięła na takich stanowiskach, najlepsze jest to że tworzą mafie wkrecając swoich znajomych i rodzinkę, zwalniaja pracowników którzy dobrze pracują a zatrudniaja firme zewnętrzą, przykład kas, tam juz teraz siedza same szare koszulki, nie wazne ze przepuszczaja towar, robia manko przecież i tak im to od wypłaty odciągną, przecież ta firma to wielkie nieporozumienie, dziwie sie ze regionalny i dyrekcja z warszawy tego nie widzi, no chyba ze sa po tych samych pieniadzach, unikajcie tego syfu, dla przyszłych pracowników, tam nie szanują ludzi nawet jakbyś 24h pracował, totalna zenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!nigdy do OBI
zdjecie uzytkownika
ciacho - 2012-05-13 12:51:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do tego xxx jestes p [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ony tak twierdząc, zawsze będziesz ich chwalił bo masz z tego korzyści
zdjecie uzytkownika
xx - 2012-05-14 11:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DO ROBOTY SIE WEZCIE A NIE PLOTAMI SIE ZAJMUJECIE TYLKO KTO Z KIM I W JAKIEJ POZYCJI, ŻYCIA SWOIEGO NIEMACIE..? CIEKAWE KOGO TERAZ DOPASUJECIE DYREKTOROWI..? Z TYLOMA KOBIETAMI PRZECIEŻ ROZMAWIA.
zdjecie uzytkownika
ciacho - 2012-05-14 17:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tej ty xxx sam sie weź do roboty, za takie grosze jak tam płacą i w chuja leca to trzeba ściemniać, a dyro Maciej już ma nowy nabytek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
LJKGFG - 2012-05-16 14:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ALE OCIEKA JADEM...... KTOS TU JEST ZAZDROSNY...??
zdjecie uzytkownika
cieć - 2012-05-22 14:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się cała dyrekcja powinna wylecieć, dyro (usunięte przez administratora) już niedługo całą rodzinkę wkręci, na budowlance ma juz siostrzeńca kapusia a teraz na info kuzyneczkę i wtyki są, to co się tam dzieje że jest wielki nie porozumienie a najlepszy jest ten Dawidek co nic nie robi tylko napędza (usunięte przez administratora) bogatych klientów, kiedy ktoś im się weźmie za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y.
zdjecie uzytkownika
DESPERATKA - 2012-09-07 11:44:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TAK BYM NIE PISAŁA,BO ZYJE SIE TYLKO RAZ.
zdjecie uzytkownika
blBL - 2012-10-05 18:00:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pisze sie swoJego nie macie
zdjecie uzytkownika
:) - 2012-10-19 22:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
narazie s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ił zastępca, żeby w papierów sobie nie zgnoić machlojami! reszta o dziwo zostało mimo że ich jazdy robią na oczach pracowników i klientów. "klienci" dyrcia chodzą po markecie - również części dla personelu - jak u siebie, dostają zniżki, a potem się dziwić, że nie ma planów!

jako jedyny market, poznań nie ma socjalnego! niby pokazali w liczbach na co poszedł, ale gdzie dowody? jak ktoś już pisał do dziś dnia nie ma premii za obiecane przez dyrektora miesiące!

wał na wale, cham goni chama!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-02 16:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie! szukam pracy jako sprzedawca najlepiej właśnie w markecie budowlanym. Mam doświadczenie w Castoramie. Napiszcie, jakie zarobki ta sieć oferuje tzw. ekspertom? umowy są na stałe czy na zlecenie?
zdjecie uzytkownika
Tisha - 2013-06-02 22:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obi płaci ekspetom 2500 brutto, umowa jest na rok, a potem albo przedłużana albo nie :-)
Jeśli zależy ci na dobrej współpracy i nie jesteś dupowłazem nie idź na TECHNIKĘ,pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-05 20:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tisha- dzięki:) za szybką odpowiedz i tyle informacji! MAŁO płacą, ale nie mam żadnej pracy, więc niech będzie do momentu, aż nastaną lepsze czasy. Co do działu- myślę o farbach, na tym się akurat znam:)
zdjecie uzytkownika
Tisha - 2013-06-06 21:01:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Farby???Czyli dział MIESZKAĆ,jest tam fajne towarzystwo :) ale mają już doradcę eksperta :)
zdjecie uzytkownika
Były pracownik OBI - 2013-06-19 13:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Przepracowałem w poznańskim oddziale Obi około 2 lata, przechodząc przez stanowiska serwisu logistycznego (układanie towaru) następnie sprzedaż aby ostatecznie zająć się systemową obsługą zamówień asortymentu oraz serwisem zleceń klientowskich. Osobom szukającym jakichkolwiek rzetelnych informacji mogę powiedzieć jedno - praca naprawdę nie jest zła... zarobki dla sprzedawców wahają się w zależności od wynegocjowanej stawki i jest to sprawa indywidualna ale wypłata zawsze jest na czas. W przeszłości zdarzały się premię za wypracowany target (osiągnięcie narzuconego obrotu) lecz w chwili obecnej poprzeczka stoi naprawdę wysoko i raczej nie prędko ponownie trafi się ta dodatkowa kasa. Wybór najlepszego działu nie jest wcale taki oczywisty. W końcu to jeden wielki tygiel charakterów. Osobiście stawiałbym obecnie na dział budować ze względu na chwilowy niedobór pracowników. Kierownicy działów jak i dyrekcja zwracają uwagę na szczegóły i potrafią czasem trochę przesadzić lecz taka jest ich rola - znajdywanie problemów i ich rozwiązywanie nie klepanie po plecach za wykonanie swoich obowiązków. Firma organizuje szkolenia asortymentowe oraz z obsługi wózków spalinowych / elektrycznych.W przeszłości funkcjonował system "benefit" dający darmowy dostęp do ponad 40 różnych form rekreacji sportowej - obecnie wycofany ale może wróci do łask... Proszę nie kierować się opiniami typu " nie polecam nikomu... firma krzak... dyrektor jest taki a taki..." Nieszczęśliwi pieniacze w domowym zaciszu dają upust swojej bezradności tworząc takie wypociny zza klawiatury domowego komputera. Pozdrawiam wszystkich rycerzy Jedi pomarańczowej strony mocy. Do zobaczenia po drugiej stronie lady :) Dariusz. S
zdjecie uzytkownika
M******* - 2013-07-01 11:24:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Były pracownik OBI - 2013-06-19 13:19:40

Witam. Przepracowałem w poznańskim oddziale Obi około 2 lata, przechodząc przez stanowiska serwisu logistycznego (układanie towaru) następnie sprzedaż aby ostatecznie zająć się systemową obsługą zamówień asortymentu oraz serwisem zleceń klientowskich. Osobom szukającym jakichkolwiek rzetelnych informacji mogę powiedzieć jedno - praca naprawdę nie jest zła... zarobki dla sprzedawców wahają się w zależności od wynegocjowanej stawki i jest to sprawa indywidualna ale wypłata zawsze jest na czas. W przeszłości zdarzały się premię za wypracowany target (osiągnięcie narzuconego obrotu) lecz w chwili obecnej poprzeczka stoi naprawdę wysoko i raczej nie prędko ponownie trafi się ta dodatkowa kasa. Wybór najlepszego działu nie jest wcale taki oczywisty. W końcu to jeden wielki tygiel charakterów. Osobiście stawiałbym obecnie na dział budować ze względu na chwilowy niedobór pracowników. Kierownicy działów jak i dyrekcja zwracają uwagę na szczegóły i potrafią czasem trochę przesadzić lecz taka jest ich rola - znajdywanie problemów i ich rozwiązywanie nie klepanie po plecach za wykonanie swoich obowiązków. Firma organizuje szkolenia asortymentowe oraz z obsługi wózków spalinowych / elektrycznych.W przeszłości funkcjonował system "benefit" dający darmowy dostęp do ponad 40 różnych form rekreacji sportowej - obecnie wycofany ale może wróci do łask... Proszę nie kierować się opiniami typu " nie polecam nikomu... firma krzak... dyrektor jest taki a taki..." Nieszczęśliwi pieniacze w domowym zaciszu dają upust swojej bezradności tworząc takie wypociny zza klawiatury domowego komputera. Pozdrawiam wszystkich rycerzy Jedi pomarańczowej strony mocy. Do zobaczenia po drugiej stronie lady :) Dariusz. S
To się nazywa odejście z klasą :) Pozdrowienia Dariuszu. :)
zdjecie uzytkownika
Jeszcze obecny paracownik - 2013-09-12 07:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Darek był jaki był, miewał swoje humory ale przynajmniej był ok. Miałem okazje kilka razy przekonać się że krył moje dupsko jaki i innych... niech sobie gadają głupoty - my wiemy jak jest i jak było... nie każdy odchodzi z własnej woli - czasami jest to ucieczka przed "gorszym" i zobaczcie jak skończył ogród... budowlanka obecnie to dno. Sam szukam czegoś żeby ucieć z tego co obecnie jest. NIC SIĘ NIE POPRAWIŁO !!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
buła - 2014-04-30 13:45:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dyrekcja pyta na rozmowie kwalifikacyjnej czy czytasz forum.ale beka
zdjecie uzytkownika
Rzetelny - 2014-05-18 12:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma OBI w Poznaniu pozostawia wiele do życzenia. Wyzysk pracownika za tzw. marne srebrniki. Szkolenia ? Tak przez okres 2 lat odbyło się jedno konkretne szkolenie umożliwiające poruszanie się wózkami widłowymi,następne ,, szkolenia" to chyba te przeprowadzane przez przedstawicieli handlowych odwiedzających market w celu kontroli swoich ekspozycji. I przepraszam bardzo najważniejsze, szkolenie z obsługi klienta pod kontem tajemniczego klienta,żenada.
Kadra kierownicza pozostawia także wiele do życzenia natomiast zastępca dyrektora, który ukończył Technologie żywności doskonale zna się na asortymencie marketowym.
Reasumując 0 możliwości rozwoju dla zwykłego pracownika chyba,że ktoś ma plecy.
Stanowczo odradzam !!
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zarobki - 2014-06-11 20:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie może wiecie ile zarabia kierownik działu i zastępcy kierowników?
zdjecie uzytkownika
Rzetelny - 2014-07-04 21:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umów się na rozmowę kwalifikacyjną to się dowiesz skoro tak Cie to interesuje.
zdjecie uzytkownika
kojot - 2014-10-21 04:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rzetelny - 2014-07-04 21:51:00]:
jak miło... A dla Ciebie pewnie wielkim problemem jest napisać ile ta kwota może wynosić? chyba to logiczne , że ludzie nie chcą tracić na niektóre firmy swojego czasu jeśli wiadomo , że wynagrodzenie u nich nie jest najwyższych lotów. Także teraz wszystko rozchodzi się o to czy właściwie Ty chcesz pomóc
zdjecie uzytkownika
XXXX - 2014-10-25 08:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej fimy jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach , zero organizacji pracy a Dyrektora nic nie potrafi heheh nie umie zarządzać marketem totalna porażka Nie POLECAM!!!!
zdjecie uzytkownika
hrabia olgierd - 2014-11-06 16:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popieram wpis użytkownika kojot, muszę tez wiedzieć konkretnie jaka jest stawka za pracę u nich w OBI jeśli wogóle mam im wysłać moje cv i list motywacyjny. a jak przebiega sama rozmowa kwalifikacyjna i czego można się spodziewać? nie lubię niespodzianek. chciałbym od razu uderzyć wyżej, nie chcę pracować na kasie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI szwedzka
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x