Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Indykpol S.A.

zdjecie uzytkownika
P - 2010-07-29 15:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
6 zl na produkcji , na czarno lepiej sie opłaca pracować
zdjecie uzytkownika
Kristofer - 2010-07-30 16:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A teraz tez przyjmuja ?,co jest robione na produkcji a wgl jak tam sprawa z umowami wyglada? 6 zł na reke?
zdjecie uzytkownika
benek - 2010-08-19 09:56:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko co tu pisza ludzie to prawda już trochę pracuję w tej firmie,kadra beznadziejna traktują nas jak [usunięte przez admina] a najbardziej szkoda mi chłopaków pracujących na linii dzielenia indyka pot leci im po plecach całe 8 godz. i zmusza się ich do pracy w soboty,a szef firmy zewnętrznej to czysty [usunięte przez admina]
zdjecie uzytkownika
Olo - 2010-08-20 22:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez admina], w skrócie omijać b.szerokim łukiem ten zakład
zdjecie uzytkownika
Ewcia - 2010-09-10 22:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od pewnego czasu pracuję w firmie i naprawdę mam kilka znajomych i kolegów z którymi dobrze mi się pracuje.Są to ludzie inteligentni znający swoje prawa jako pracowników i mam nadzieję, że potrafią z nich korzystać.Pozdrowienia dla Marcina!
zdjecie uzytkownika
indykpolka - 2010-09-26 12:41:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nawet cięzka, brygadziści uprzedzeni... wiadomo są zawsze lepsi i gorsi. a ludzie sami sobie i innym przy okazji psują atmosfere w pracy. naszczęści mam grono przyjaciol z kotrymi mozna pracowac i to tylko ze wzgledu na nich da rade przetrwac w tym obozowisku[usunięte przez admina]
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-09-27 06:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracownik - 2010-09-24 11:26:24

To gdzie ty k..wa pracujesz? Kible sprzątasz?

Na szczęście nie po tobie [usunięte przez moderatora]. Z drugiej strony dobre porównanie Indykpol jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
słuchaczka - 2010-09-28 10:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co wypisuje -sztywny pal azji- to chyba świadczy o tym że rzeczywiście ma sztywny pal i nie ma co z nim zrobić i innym zazdrości, przemawia przez niego zgorzknienie i złośliwość. może by tak zająć się więcej pracą a mniej plotkami i przesiadywaniem po kiblach-wstyd plotkarze
zdjecie uzytkownika
Anonimek!!!!!!!!! - 2010-09-28 11:03:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje trochę Indykpolu i uważam na temat tej firmy można książkę napisać jak są pracownicy poniżani traktowani i oczywiście nagminnie są łamane prawa pracownicze.Wiecie, co napisałem już bardzo dużo, ale wykreśliłem i pomyślałem sobie zatrudnijcie się w tym „[usunięte przez moderatora]”, bo nie można to inaczej tego inaczej nazwać.Chyba to będzie jeden z najlepszych dni mojego życia jak odejdę z tego [usunięte przez moderatora](Jak wielu przed mną około 30-40 osób, co znalazło sobie nową pracę).Może jednak tak na koniec ze dwa zdania, bo naprawdę, co się tam dzieje na nadaje się do „TVN UWAGA”.Wyobraźcie sobie, że przychodzisz do pracy i wszystko, co ci potrzebne musisz sobie sam załatwić, czyli pojemniki, palety, wózek itd. jak nie ma, (bo zazwyczaj tak jest) trzeba komuś ukraść i tak kradną wszyscy na okrągło cały dzień(a co ciekawe nikogo to nie interesuje masz sobie załatwić i tyle) to jedno a drugie to pracuje się tutaj bardzo ciężko non stop( ludzie mający 20-25lat nie dają rady fizycznie) to jeszcze nie można i nie ma czasu, aby iść toalety?A na pewno jesteście ciekawi, dlaczego tam ludzie jednak pracuję, bo w 75-85% to są ludzie przyjezdni poza Olsztyna i po prostu nie mają wyjścia muszą utrzymać swoje rodziny.ZATUDNIJ SIĘ A SAM SIĘ PRZEKONASZ
zdjecie uzytkownika
Nędzna Hołota - 2010-09-29 20:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O...proszę jaki szacunek do ludzi...Hmm...Niczym biali murzyni i Chińczycy podążmy jutro do obozu naszej katorżniczej pracy z pieśnią na ustach: Piejo kury piejo nie majo koguta!!!P.S. Nie wiecie gdzie podziała się ptasia grypa?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-09-30 11:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchaczka - 2010-09-28 10:48:10

to co wypisuje -sztywny pal azji- to chyba świadczy o tym że rzeczywiście ma sztywny pal i nie ma co z nim zrobić i innym zazdrości, przemawia przez niego zgorzknienie i złośliwość. może by tak zająć się więcej pracą a mniej plotkami i przesiadywaniem po kiblach-wstyd plotkarze

Jak tak Go pragniesz to WorkUp! Pal czy secam czeka na Ciebie. Nie mam zamiaru plotkować a wyrazić pogląd o obozie pracy i jego pracownikach co [usunięte przez moderatora] się jak stringi w rów po kaka i śmierdzi plotami dookoła. Widzę żeś jedna z tych co plotkują nie pracują. Po wtóre jak jestem w domciu to robię co chce stawiam ma sztorc PAL i tuszka po nim jeżdżę gładząc Go! Buhahahahahahaha!
zdjecie uzytkownika
Była pracownica - 2010-10-02 17:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając Wasze wpisy włos jeży sie na głowie.Pełno chamstwa i wzajemnego ubliżania. Wiem, że jest tam ciężko ale dlaczego zwykli pracownicy tak się odnoszą do siebie? Myślę,że czas kadry kierowniczej też się kiedyś skończy. Zostaną wymieceni z firmy przez niemieckie tornado.Wszystko do czasu. Mam nadzieję, że to samo czeka firmy tzw zewnętrzne.Życzę powodzenia i trochę więcej wzajemnego szacunku
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-10-03 11:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Była pracownica - 2010-10-02 17:34:00

Czytając Wasze wpisy włos jeży sie na głowie.Pełno chamstwa i wzajemnego ubliżania. Wiem, że jest tam ciężko ale dlaczego zwykli pracownicy tak się odnoszą do siebie? Myślę,że czas kadry kierowniczej też się kiedyś skończy. Zostaną wymieceni z firmy przez niemieckie tornado.Wszystko do czasu. Mam nadzieję, że to samo czeka firmy tzw zewnętrzne.Życzę powodzenia i trochę więcej wzajemnego szacunku

Jak można to pospolite ludowe ruszenie przodowników w nic nierobieniu nazwać? Przecież to cham na chamie jedzie w zaprzęgu z chamów i chamem pogania... Wiatr z zachodu może i przyniesie zamieć i wymięcie tych co tam są na zasadzie kto co kto komu po co i dlaczego w jakim celu i po kiego? Nie zaś zajęciem stanowiska w pracy i zajęciem się tym co im zlecono w do wykonania. Tacy oto są pracownicy indyka Kurczaka może potem i Gołębia a jak "władze" przejmie "EB" to i Strusie... ja osobiście życzę by człowiek w tum miejscu pracy nie był ani ptakiem ni wilkiem a po prostu człowiekiem; jednak u ludi z MAŁYM ego nie można wymagać szacunku...
zdjecie uzytkownika
palaciowikkkk - 2010-10-06 07:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwne metody pracy w tej firmie panują na pewno nie obowiązuje tam dosłownie kodeks pracy obowiązuje jedynie w przenośni...
zdjecie uzytkownika
??? - 2010-10-07 07:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kodeks pracy? jaki kodeks tam to feudalizm a Kur jak wszechmiłość wojewoda XVIIw. Polski czyli szlachetka na zagrodzie równy wojewodzie.
Kodeks pracy w ogóle tam nie obowiązuje, a ludzie u "władzy" zwłaszcza przez zatrudnioną na zasadzie nepotyzmu [usunięte przez moderatora](mistrzyni głupoty) i [usunięte przez moderatora] jakich mało w innych [usunięte przez moderatora] w Polsce! Work Up to firma złodziej firma feudał firma która winna zniknąć z rejestru sadowego!
zdjecie uzytkownika
zszokowany - 2010-10-13 23:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuję od nie dawna ale to co się tu dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie więzień z kurczaka prawie prze ruchał jakąś [usunięte przez moderatora]... z przetwórstwa na oczach ludzi w stołówce. Gdzie konwojęci co ich pilnują? nie mają żadnego nadzoru?
zdjecie uzytkownika
Kwoczka - 2010-10-16 22:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takich cichodajek w tej firmie nie brakuje,więc niechaj chłopaki korzystają!Tylko muszą pamiętać o rejestracji u lekarza wenerologa,bo mówiąc szczerze większość z tych kobiet żyje z brudem w znakomitej symbiozie.Fuuuj! Motto przewodnie: potwór,nie potwór,byle by miał otwór...
zdjecie uzytkownika
Selekcjoner - 2010-10-16 22:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję na kurczaku od pewnego czasu i jak na razie jest O.K.Tylko zarobki mogły by być troszkę większe.Pozdrowienia dla brygadzisty Pana [usunięte przez moderatora] i reszty pracowników!Trzymajcie się!P.S.Tak poza nawiasem- optymizmem napawa to,że wśród pracowników są osoby,którym nie jest obcy komputer i internet,bo szczerze mówiąc co niektórzy to zapewne liczą tylko do dziesięciu ,a podpisują się krzyżykiem...
zdjecie uzytkownika
bolo-zarobki - 2010-10-17 13:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to w końcu ile można zarobić np.na kurczaku?????????????
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-10-17 17:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bolo-zarobki - 2010-10-17 13:09:06

to w końcu ile można zarobić np.na kurczaku?????????????

Zatrudnij się po miesiącu się przekonasz jakie to"kokosy" za "niewolnicza pracę". Czytaj miedzy wierszami..., Juz wielu na tym komentatorskim "forum' dało do zrozumienia, że wyzysk, że praca niewolnicza, że nikt z kadry nie dba o narzędzia pracy potrzebne do realizacji zadania jakim jest wykonanie pracy w dniu przez mistrza tobie poleconej... Czyli alboś [usunięte przez moderatora] podszywający się pod poszukującego ( kokosowych zarobków), lub człek pozbawiony wyobraźni czyli TAM PASUJESZ! POZDRAWIAM;)
zdjecie uzytkownika
ZAZNAJAMIAM - 2010-10-18 20:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JESTEM PRACOWNIKIEM FIRMY ZW.POZNALIŚCIE JUŻ SAMO ZWAŃCZEGO MISTRZA KOŁTUNIAKA ZWANY TAKŻE PACHĄ. JAK TAM PRACUJESZ TO IDZ NA LINIE PRODUKCYJNĄ KURCZAKA SPOGLĄDNIJ OBOK LINI TAK OBOK STOŁU TAM STOJI TAKI ŚMIERDZIUCH TO WŁAŚNIE.NO TO JUŻ JEDNĄ OSOBE WYSOKO POSTAWIONĄ PRZY NISKIM STOLE ZNACIE.
zdjecie uzytkownika
Zimell vel gumowe uszko K informuje ;) - 2010-10-22 08:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zewnętrzna Firma WorkUp, zwana potocznie ?kurczakiem? wykonująca prace na rzecz Indykpol S.A. w Olsztynie i Dyrektor do spraw kadrowych sz.P. Janusza K.
Tak dla przypomnienia wszystkim; tak szanownemu kadrowcowi jak i mamom które są zatrudnione na umowę o prace mające na wychowaniu maluszka do lat 4 ( nie ma tu znaczenia określenia umowy o pracę; czy na okres próbny czy czas określony lub inny)

KODEKS PRACY
Rozdział V
Praca w godzinach nadliczbowych
Art. 151. § 1. Praca wykonywana ponad obowiązujące pracownika normy czasu pracy,
a także praca wykonywana ponad przedłużony dobowy wymiar czasu pracy, wynikający
z obowiązującego pracownika systemu i rozkładu czasu pracy, stanowi pracę w
godzinach nadliczbowych. Praca w godzinach nadliczbowych jest dopuszczalna w razie:
1) konieczności prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia
ludzkiego, ochrony mienia lub środowiska albo usunięcia awarii,
2) szczególnych potrzeb pracodawcy.
Przy czym jest to pojęcie dość szerokie i pracodawcy mogą je wykorzystywać,
jednak pracownik w sumie wie, czy rzeczywiście zachodzą szczególne okoliczności,
czy pracodawca ma takie widzimisie.
Jednak podążając ścieżka prawną:
Kodeks pracy narzuca wprawdzie pewne ograniczenia, jeśli idzie o regulację czasu pracy matek, ale nie ma wśród nich zakazu pracy w soboty. Art. 178 par. 2 kodeksu pracy mówi jedynie, że pracownika opiekującego się dzieckiem do ukończenia przez nie 4. roku życia nie wolno bez jego zgody zatrudniać w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej, w przerywanym systemie czasu pracy, ani też delegować poza stałe miejsce pracy.

Jeżeli zatem w zamian za pracę w sobotę pracodawca udziela czasu wolnego w inny dzień tygodnia i średnio nie pracuje Mama powyżej 40 godzin w tygodniu, to pracodawca postępuje zgodne z prawem.
Zgodnie z art. 148 Kodeksu pracy czas pracy pracowników opiekujących się dzieckiem do lat 4 nie może przekraczać 8 godzin na dobę
Podkreślając: w przypadku gdyby praca w te dni, była pracą w godzinach nadliczbowych, Mama ma prawo, po złożeniu stosownego oświadczenia, odmówić pracy we wskazanym czasie, bez negatywnych konsekwencji dla Mam.
Zatem szanowni mistrzowie w znajomości KP nie podejmujcie działań na rzecz tych co przepracowali ustawowe 40 g., bez ich zgody! (mamę opiekującą się dzieckiem do 4 lat, która wyraziła się w oświadczeniu, że nie będzie wykonywała pracy w godzinach nadliczbowych)
Do tego dochodzi treść dokumentu zwanego umowa o pracę?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-10-25 20:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie cos na temat oddzialu w lublinie podobno dzieja sie tam bardzo fajne rzeczy ???
zdjecie uzytkownika
Kurcze Pieczone - 2010-10-31 18:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jesteś dobrym obserwatorem i analizatorem ludzkich zachowań,to zapewne zwróciłaś uwagę jaki przekrój społeczeństwa reprezentują owe panie zatrudnione przez Indykpol...na ogół zwykła patologia,nie potrafiąca się dobrze wysłowić ,nie mówiąc już o ludziach pochodzących z wioch zabitych dechami w dosłownym tego słowa znaczeniu.Gdzie mogą poczuć się bardziej dowartościowani jak nie w owej firmie?Tu nikt ich nie pyta o wykształcenie,wiek,pochodzenie,ważnym jest by mieli dość sił by wykonywać to,za co mają płacone.Widocznie pracownice Indykpolu mierzą innego człowieka wielkościa i zasobnością portfela,bo nie od dziś wiadomo,że na kurczaku wynagrodzenia są znacznie niższe...Płytkie i infantylne myślenie ludzi z marginesu społecznego,a prawda jest taka,że ludzie reprezentujący ów przekrój społeczny to typowi posłuszni robotnicy fizyczni,nieświadomi swoich praw,którymi znakomicie się manipuluje i których można wykorzystać do maksimum.
zdjecie uzytkownika
Teleranek - 2010-10-31 18:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do mistrzyni [usunięte przez moderatora] to w zupełności zgadzam się ze spostrzeżeniami jednej z komentatorek tego forum.Chociaż dodałbym jeszcze kilka słów określających jej osobę, a przede wszystkim jej podejście do pracowników...A tak w gruncie rzeczy to niedowartościowana i zakompleksiona kobieta,która z pewnością spełniłaby się w roli [usunięte przez moderatora].
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Indykpol S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x