Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Indykpol S.A.

zdjecie uzytkownika
palaciowikkkk - 2010-10-06 07:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwne metody pracy w tej firmie panują na pewno nie obowiązuje tam dosłownie kodeks pracy obowiązuje jedynie w przenośni...
zdjecie uzytkownika
??? - 2010-10-07 07:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kodeks pracy? jaki kodeks tam to feudalizm a Kur jak wszechmiłość wojewoda XVIIw. Polski czyli szlachetka na zagrodzie równy wojewodzie.
Kodeks pracy w ogóle tam nie obowiązuje, a ludzie u "władzy" zwłaszcza przez zatrudnioną na zasadzie nepotyzmu [usunięte przez moderatora](mistrzyni głupoty) i [usunięte przez moderatora] jakich mało w innych [usunięte przez moderatora] w Polsce! Work Up to firma złodziej firma feudał firma która winna zniknąć z rejestru sadowego!
zdjecie uzytkownika
zszokowany - 2010-10-13 23:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuję od nie dawna ale to co się tu dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie więzień z kurczaka prawie prze ruchał jakąś [usunięte przez moderatora]... z przetwórstwa na oczach ludzi w stołówce. Gdzie konwojęci co ich pilnują? nie mają żadnego nadzoru?
zdjecie uzytkownika
Kwoczka - 2010-10-16 22:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takich cichodajek w tej firmie nie brakuje,więc niechaj chłopaki korzystają!Tylko muszą pamiętać o rejestracji u lekarza wenerologa,bo mówiąc szczerze większość z tych kobiet żyje z brudem w znakomitej symbiozie.Fuuuj! Motto przewodnie: potwór,nie potwór,byle by miał otwór...
zdjecie uzytkownika
Selekcjoner - 2010-10-16 22:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję na kurczaku od pewnego czasu i jak na razie jest O.K.Tylko zarobki mogły by być troszkę większe.Pozdrowienia dla brygadzisty Pana [usunięte przez moderatora] i reszty pracowników!Trzymajcie się!P.S.Tak poza nawiasem- optymizmem napawa to,że wśród pracowników są osoby,którym nie jest obcy komputer i internet,bo szczerze mówiąc co niektórzy to zapewne liczą tylko do dziesięciu ,a podpisują się krzyżykiem...
zdjecie uzytkownika
bolo-zarobki - 2010-10-17 13:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to w końcu ile można zarobić np.na kurczaku?????????????
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-10-17 17:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bolo-zarobki - 2010-10-17 13:09:06

to w końcu ile można zarobić np.na kurczaku?????????????

Zatrudnij się po miesiącu się przekonasz jakie to"kokosy" za "niewolnicza pracę". Czytaj miedzy wierszami..., Juz wielu na tym komentatorskim "forum' dało do zrozumienia, że wyzysk, że praca niewolnicza, że nikt z kadry nie dba o narzędzia pracy potrzebne do realizacji zadania jakim jest wykonanie pracy w dniu przez mistrza tobie poleconej... Czyli alboś [usunięte przez moderatora] podszywający się pod poszukującego ( kokosowych zarobków), lub człek pozbawiony wyobraźni czyli TAM PASUJESZ! POZDRAWIAM;)
zdjecie uzytkownika
ZAZNAJAMIAM - 2010-10-18 20:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JESTEM PRACOWNIKIEM FIRMY ZW.POZNALIŚCIE JUŻ SAMO ZWAŃCZEGO MISTRZA KOŁTUNIAKA ZWANY TAKŻE PACHĄ. JAK TAM PRACUJESZ TO IDZ NA LINIE PRODUKCYJNĄ KURCZAKA SPOGLĄDNIJ OBOK LINI TAK OBOK STOŁU TAM STOJI TAKI ŚMIERDZIUCH TO WŁAŚNIE.NO TO JUŻ JEDNĄ OSOBE WYSOKO POSTAWIONĄ PRZY NISKIM STOLE ZNACIE.
zdjecie uzytkownika
Zimell vel gumowe uszko K informuje ;) - 2010-10-22 08:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zewnętrzna Firma WorkUp, zwana potocznie ?kurczakiem? wykonująca prace na rzecz Indykpol S.A. w Olsztynie i Dyrektor do spraw kadrowych sz.P. Janusza K.
Tak dla przypomnienia wszystkim; tak szanownemu kadrowcowi jak i mamom które są zatrudnione na umowę o prace mające na wychowaniu maluszka do lat 4 ( nie ma tu znaczenia określenia umowy o pracę; czy na okres próbny czy czas określony lub inny)

KODEKS PRACY
Rozdział V
Praca w godzinach nadliczbowych
Art. 151. § 1. Praca wykonywana ponad obowiązujące pracownika normy czasu pracy,
a także praca wykonywana ponad przedłużony dobowy wymiar czasu pracy, wynikający
z obowiązującego pracownika systemu i rozkładu czasu pracy, stanowi pracę w
godzinach nadliczbowych. Praca w godzinach nadliczbowych jest dopuszczalna w razie:
1) konieczności prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia
ludzkiego, ochrony mienia lub środowiska albo usunięcia awarii,
2) szczególnych potrzeb pracodawcy.
Przy czym jest to pojęcie dość szerokie i pracodawcy mogą je wykorzystywać,
jednak pracownik w sumie wie, czy rzeczywiście zachodzą szczególne okoliczności,
czy pracodawca ma takie widzimisie.
Jednak podążając ścieżka prawną:
Kodeks pracy narzuca wprawdzie pewne ograniczenia, jeśli idzie o regulację czasu pracy matek, ale nie ma wśród nich zakazu pracy w soboty. Art. 178 par. 2 kodeksu pracy mówi jedynie, że pracownika opiekującego się dzieckiem do ukończenia przez nie 4. roku życia nie wolno bez jego zgody zatrudniać w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej, w przerywanym systemie czasu pracy, ani też delegować poza stałe miejsce pracy.

Jeżeli zatem w zamian za pracę w sobotę pracodawca udziela czasu wolnego w inny dzień tygodnia i średnio nie pracuje Mama powyżej 40 godzin w tygodniu, to pracodawca postępuje zgodne z prawem.
Zgodnie z art. 148 Kodeksu pracy czas pracy pracowników opiekujących się dzieckiem do lat 4 nie może przekraczać 8 godzin na dobę
Podkreślając: w przypadku gdyby praca w te dni, była pracą w godzinach nadliczbowych, Mama ma prawo, po złożeniu stosownego oświadczenia, odmówić pracy we wskazanym czasie, bez negatywnych konsekwencji dla Mam.
Zatem szanowni mistrzowie w znajomości KP nie podejmujcie działań na rzecz tych co przepracowali ustawowe 40 g., bez ich zgody! (mamę opiekującą się dzieckiem do 4 lat, która wyraziła się w oświadczeniu, że nie będzie wykonywała pracy w godzinach nadliczbowych)
Do tego dochodzi treść dokumentu zwanego umowa o pracę?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-10-25 20:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie cos na temat oddzialu w lublinie podobno dzieja sie tam bardzo fajne rzeczy ???
zdjecie uzytkownika
Kurcze Pieczone - 2010-10-31 18:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jesteś dobrym obserwatorem i analizatorem ludzkich zachowań,to zapewne zwróciłaś uwagę jaki przekrój społeczeństwa reprezentują owe panie zatrudnione przez Indykpol...na ogół zwykła patologia,nie potrafiąca się dobrze wysłowić ,nie mówiąc już o ludziach pochodzących z wioch zabitych dechami w dosłownym tego słowa znaczeniu.Gdzie mogą poczuć się bardziej dowartościowani jak nie w owej firmie?Tu nikt ich nie pyta o wykształcenie,wiek,pochodzenie,ważnym jest by mieli dość sił by wykonywać to,za co mają płacone.Widocznie pracownice Indykpolu mierzą innego człowieka wielkościa i zasobnością portfela,bo nie od dziś wiadomo,że na kurczaku wynagrodzenia są znacznie niższe...Płytkie i infantylne myślenie ludzi z marginesu społecznego,a prawda jest taka,że ludzie reprezentujący ów przekrój społeczny to typowi posłuszni robotnicy fizyczni,nieświadomi swoich praw,którymi znakomicie się manipuluje i których można wykorzystać do maksimum.
zdjecie uzytkownika
Teleranek - 2010-10-31 18:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do mistrzyni [usunięte przez moderatora] to w zupełności zgadzam się ze spostrzeżeniami jednej z komentatorek tego forum.Chociaż dodałbym jeszcze kilka słów określających jej osobę, a przede wszystkim jej podejście do pracowników...A tak w gruncie rzeczy to niedowartościowana i zakompleksiona kobieta,która z pewnością spełniłaby się w roli [usunięte przez moderatora].
zdjecie uzytkownika
Zapalenie Spojówek - 2010-11-02 23:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sześć tygodni selekcjonowania tuszek i machania pędzelkiem tam,gdzie kurczaczek okaleczony...Fajnie było zobaczyć człowieka po kilku godzinach spędzonych w chłodzie i hałasie...No cóż...Zagrożenia eliminuje się jak najszybciej.Umowa na okres próbny dobiegła końca z dniem 31 października i do przewidzenia było dla mnie,że nie zostanie przedłużona.Dlaczego?Otóż ludzie z poziomem inteligencji wyższym niż przeciętny nie są w tej firmie mile widziani.Znałam swoje uprawnienia związane z macierzyństwem i...dlatego nie było mi dane dłużej pracować w firmie,która po prostu grzebie się w ludzkim gównie.W dzisiejszych czasach panie K.nie ma nic na przysłowiową gębę,więc niebawem zwrócę się z pismem odnośnie godzin nadliczbowych.Pan [usuniete przez moderatora] dobrze wie,że nie byłam złym pracownikiem,lecz pozostawało jedno ALE-zbyt duża wiedza na temat kodeksu pracy i...opinia brygadzisty legła w gruzach.Akta osobowe pracowników są prowadzone niechlujnie,więc może przydała by się kontrola PIP?Na temat książeczki wydanej w celach sanitarno-epidemiologicznych mogę napisać tyle,że należy do pracownika i to on powinien trzymać ją przy przysłowiowej [usunięte przez moderatora],bo kontrolerom z sanepidu winno wystarczyć zaświadczenie lekarskie wydane na podstawie tej książeczki.Oj...na ten temat jest wiele artykułów ,nawet kodeks karny wchodzi w grę.Tak więc żegnam się z firmą Work Up,z jej zdesperowanymi pracownikami,licząc na to,że takich ŚWIADOMYCH LUDZI jak ja będzie przybywało,jednak narazie to płonne nadzieje.Trzymajcie się KURCZACZKI będę tęsknić za Wami...
zdjecie uzytkownika
ONA 35 - 2010-11-04 14:28:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TRZEBA WIEDZIEĆ Z KIM JAK ROZMAWIAĆ, TROCHĘ DYPLOMACJI I JEST OK :)
zdjecie uzytkownika
kitka - 2010-11-08 15:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyjmują do was normalnych ludzi ( nie konfidentów) bo bym chciała przyjść :)
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2010-11-11 14:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyjdz do nas to zobaczysz !!
zdjecie uzytkownika
Byly pracownik - 2010-11-11 21:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam kontaktu z Marcinem z Kurczaka...Pomóżcie!
zdjecie uzytkownika
OBSERWATOR - 2010-11-12 16:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To brak pracy( choc jak by sie wysilil polak to by napewno zarobil wiecej niz 6 na rękę), pcha ludzi do tego syfu. Sama tam pracuje i wiem ze jak wytrzymasz fizycznie chociaz pierwszy tydzien to i tak Cie zniszczą po paru misiącaach... Bedą wiecej wiedziec [usunięte przez moderatora]. o Tobie niz Ty sama... na stołówce to człowiek sie czuje jak na dzungli... juz nie wypowiadam sie co podają na tej stołówce(np. 3 dni pod rząd serdelki....). podobno maja zlikwidowac te serwisy i work up-y... ogolnie pozdrawiam ludzi którzy nie mają perspektyw....
zdjecie uzytkownika
gal - 2010-11-13 10:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z wiekszoscia opini a to co dzieje sie na magazynie zaopatrzenia to dno zarobki marne warunki pracy ciezkie stres kadra kierownicza to zakute lby wiec omijajcie to miejsce z daleka
zdjecie uzytkownika
Ja - 2010-11-13 10:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale wy wszyscy jesteście beznadziejni
zdjecie uzytkownika
ja - 2010-11-13 10:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak na razie to przyjmują samych nienormalnych to lepiej nie przyczodz
zdjecie uzytkownika
były kurcok - 2010-11-14 18:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SZANOWNI CHĘTNI CHCĄCY ZATRUDNIĆ SIĘ [usunięte przez moderatora]. TAK JAK CI MYŚLĄCY BO DO MYŚLĄCYCH INACZEJ NIEWIELE DOTRZE - SIŁA[usunięte przez moderatora]. MIEĆ ROBOLA - FIRAMA "WU" OSZUKUJE NA WYPŁATACH NADGODZIN; NIE TO ŻE "ZAPOMINAJĄ" JE W OGÓLE NALICZAĆ - [usunięte przez moderatora].TO STAWKA GODZINOWA JEST NIŻSZA ZA NADGODZINY NIŻ STAWKA GODZINOWA PODSTAWOWA!!! ZATEM JEŻELI J E S T E S D E S P E R A T DAJ SIĘ WALIĆ W KUFER! WYSTARCZY POMYSLEĆ JAK FIRMA "WU" ROTUJE PRACOWNIKAMI JAK ROTAWIRUSEM U NIEMOWLAKA TO ILE "LEWIZNY" Z NIE WYPŁACONYCH NADGODZIN MAJĄ? [usunięte przez moderatora].
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-11-16 10:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja - 2010-05-23 23:30:59

a wolne etaty są.

Chciałam się zatrudnić w tej firmie ale każdy odradza po takich komentarzach strach tam iść dziękuję .
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2010-11-16 13:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zanim zdecydowałam się podjąć zatrudnienie w firmie działającej w Indykpolu,a mam tu na myśli Work Up,odwiedziłam tę stronę.Doszłam do wniosku,że opinie w znaczący sposób mogą mijać się ze stanem faktycznym i dopóki sama nie zobaczę jak wygląda praca w tej firmie,nie będę brać tych komentarzy pod uwagę.Zatrudniłam się i wiem już na pewno,że wszystkie komentarze są jak najbardziej adekwatne do tego,co dzieje się w tym zakładzie.Ludzie,którzy są inteligentni powinni omijać to miejsce szerokim łukiem,a ci,którym jest wszystko obojętne niech dorabiają ludzi,dla których człowiek jest tylko fizycznym,a przede wszystkim odmóżdżonym robotnikiem,pozbawionym uczuć i emocji humanoidem...
zdjecie uzytkownika
indol - 2010-11-16 16:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prawdziwa szkola prztrwania z elementami obozu... ochydne jedzenie, po którym człowiek [usunięte przez moderatora]. jak niemowle i [usunięte przez moderatora]. jak kot .... ktos sie powinien zając tą stołówką... ostatnio to babie zabrakło kiełby , to wyciągnęła z zamrażarki wrzuciła do wrzątku i podala.... a ja zanim doszłam do krzesłą juz mialam zimny regeneracyjny posiłęk.!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Indykpol S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x