Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o YAWAL S.A.

Pracowałeś w firmie YAWAL S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-03-08 16:16:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na szczęście ci, co tworzą taką atmosferę sami zaczynają odchodzić...
zdjecie uzytkownika
w - 2014-03-08 19:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Na jakim wydziale pracuje ten mleczgal ?
zdjecie uzytkownika
Worker - 2014-03-12 20:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No niestety kolesiostwo, ale dwóch już kolesi poleciało, szkoda ze przy okazji walki o stołki dla kolesi porządni tez polecieli potraktowani jak ...
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2014-03-27 12:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szkoda czytać takie rzeczy, jak dla mnie powinno się walczyć z kolesiostwem w YAWAL, bo przeciez to strasznie pogarsza atmosferę pracy.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-03-31 08:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca i atmosfera, jak w każdym innym zakładzie pracy. Standard
zdjecie uzytkownika
poli - 2014-04-05 17:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z @gosciem. Kolesiostwa w pełnym stopniu nigdy z biznesu się nie wyeliminuje, ale walczyć trzeba
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-04-11 17:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@poli, ale gosc nie napisał nic o kolesiostwie, czy czymś podobny, napisał, że jest normalnie, więc skąd takie wnioski o yawal to nie wiem.
zdjecie uzytkownika
Malarz - 2014-04-12 20:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma jest ok, ale ekipa ,która jest u władzy jest strasznie niepoukladana, handel rządzi produkcja , finanse nie kontrolują budżetu, HR rządzi wszystkimi i zna sie na wszystkim...
Omijajcie ta firmę z daleka !
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-04-13 22:53:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Malarz - 2014-04-12 20:32:37]:
hehe dlatego jest jak jest , sprzedaz lezy bo handlowy produkuje :) czlowiek orkiestra , wszystkim pomoze o kazdej porze !
A jak czegos nie wie to z pewnością pomoże mu pani kadrowa z wielkeigo samochodu
zdjecie uzytkownika
z - 2014-04-24 21:06:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma "na zakręcie". Pytanie, gdzie pojedzie
zdjecie uzytkownika
pakol - 2014-05-02 02:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie przez tydzień niewiele się zmieniło, ale może po majówce podejmą jakieś ważne decyzje dla firmy
zdjecie uzytkownika
Casandra - 2014-05-19 23:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie pomóżcie! Szukam pracy wszędzie i bez skutku. Tz. od kilku dni pracuje w Hucie za 5.50; to jakaś masakra. Chciałabym pracować na produkcji. Pomóżcie.Jak dostać się do Yawalu ? To przez jakąś ahencję się załatwia? Z góry dziękuję
zdjecie uzytkownika
komik - 2014-06-09 12:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Casandra - 2014-05-19 23:33:36]:
jeżeli potrzebujesz tej pracy tak na szybko to chyba tylko po jakichś znajomościach. Inaczej dość długa droga przed Tobą
zdjecie uzytkownika
rok - 2014-08-13 20:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [w - 2014-03-08 19:41:40]:
mleczgal robi w białym domu najwiekszy donosiciel gory. znany na wszystkich wydzialach i firmie
zdjecie uzytkownika
Casandra - 2014-08-15 05:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Wyjechałam i jestem bardzo zadowolona.A wam kij w oko narzryjcie się tym kołchozem.Nie chcieliście pomóc to cierpcie idioci
zdjecie uzytkownika
OKO - 2014-08-15 15:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Casandra - 2014-08-15 05:01:10]:
I TAK TRZYMAJ CASANOWO, POWODZENIA. DOBRZE NAPISANE CHOCIAŻ Z MAŁYM BŁĘDEM. TO PRAWDA OBECNIE W TYM PAŃSTWIE RZĄDZONYM PRZEZ POpaprańców ZOSTAJĄ Z MŁODYCH I NIE TYLKO SAME W POŁOWIE MIERNOTY, "BIZNESMENI" I NOWOBOGACCY OD SIEDMIU BOLEŚCI KTÓRYM SŁOMA WYŁAZI Z BUTÓW MIERNE ALE WIERNE "PROFESORY" I INNE GADAJĄCE W RTV ZŁODZIEJSKIE POSTKOMUNISTYCZNE ŁBY KTÓRE DOPROWADZIŁY DO ROZGRABIENIA POLSKI I ZROBIENIA Z POLAKÓW WASALI EUROPY. SZKODA TYLKO TYCH KTÓRZY MUSZĄ TU TERAZ ZOSTAĆ Z RÓŻNYCH POWODÓW. KTO ZDĄŻY TO PRZECZYTA TEN POST BO ZA JAKIŚ CZAS POPRAWNY POLITYCZNIE ADMINISTRATOR PONOWNIE GO USUNIE.:)
A W YAWALU NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO, CI CO DŁUBIĄ W NOSIE I GŁĘBOKO KŁANIAJĄ SIĘ W PAS ORAZ INNE MIERNE ALE WIERNE KABLE ZARABIAJĄ DOBRZE A LUDZIE Z PRODUKCJI ... ZLI TAK TRZYMAJ CASANOWO, POWODZENIA. DOBRZE NAPISANE CHOCIAŻ Z MAŁYM BŁĘDEM. TO PRAWDA OBECNIE W TYM PAŃSTWIE RZĄDZONYM PRZEZ POpaprańców ZOSTAJĄ Z MŁODYCH I NIE TYLKO SAME W POŁOWIE MIERNOTY, "BIZNESMENI" I NOWOBOGACCY OD SIEDMIU BOLEŚCI KTÓRYM SŁOMA WYŁAZI Z BUTÓW MIERNE ALE WIERNE "PROFESORY" I INNE GADAJĄCE W RTV ZŁODZIEJSKIE POSTKOMUNISTYCZNE ŁBY KTÓRE DOPROWADZIŁY DO ROZGRABIENIA POLSKI I ZROBIENIA Z POLAKÓW WASALI EUROPY. SZKODA TYLKO TYCH KTÓRZY MUSZĄ TU TERAZ ZOSTAĆ Z RÓŻNYCH POWODÓW. KTO ZDĄŻY TO PRZECZYTA TEN POST BO ZA JAKIŚ CZAS POPRAWNY POLITYCZNIE ADMINISTRATOR PONOWNIE GO USUNIE.:) A W YAWALU SZKODA GADAĆ I STRZĘPIĆ SOBIE JĘZYKA, NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO ... CI CO DŁUBIĄ W NOSIE I GŁĘBOKO KŁANIAJĄ SIĘ W PAS ORAZ MIERNE ALE WIERNE BIURO I WSZELKIEJ MAŚCI KABLE MAJĄ SIĘ DOBRZE A NA PRODUKCJI BAJZEL, BHP POD PSEM ( nie ubliżając psom ) I MIERNE ZAROBKI. NIECH ŻYJE NIEDOŁĘSTWO I BYLEJAKOŚĆ.
zdjecie uzytkownika
Koles - 2014-10-04 07:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka jest prawda to samo w finalu, rządzi sfora niby podwyżki dali ale tylko dlatego bo by zostali sami. kiedy związki zakładacie?
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-10-20 12:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a naprawdę uważacie, że jak założycie te związki zawodowe, to wtedy będziecie mieli od razu podwyżki? no niestety to nie tak działa jak byśmy chcieli, muszę Was rozczarować. Jak chcecie podwyżkę (rozumiem, że macie dobry argumenty) to trzeba iść do szefa po prostu i to załatwić, a nie czekać aż związki zrobią to za nas.
zdjecie uzytkownika
Zwiazek - 2014-10-30 21:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale związki nie sa po to by wydeptać podwyżki,
tylko po to by nie mieć rocznego okresu rozliczenia, by nas nie dymano, wtedy wszystko musza ze związkami ustalać...tylko najlepiej od arzu się zglosci do jakiś silnych zwiazkow...pomoga
zdjecie uzytkownika
Stary - 2014-11-10 20:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nosił wilk razy kilka ...ponieśli i wil...czyce...?
zdjecie uzytkownika
MMMM - 2014-11-18 18:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie piszecie same negatywne rzeczy o tej firmie, ale pociesze was ze tak sie dzieje w prawie kazdej firmie. Ja obecnie szukam pracy i bardzo chcialabym sie dostac do Yawalu na produkcje pomóżcie.
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-11-21 14:32:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie też interesuje praca na produkcji, podobnie jak napisał kolega powyżej, więc mam nadzieje, że faktycznie znajdzie się jakaś osoba, która napisała by szczegóły tej pracy u nich. Mam doświadczenie już spore, ale faktycznie firma YAWAL pasowała by mi jako pracodawca ogólnie.. dajcie znac co z tym
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-01-19 20:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to znaczy, że nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka, Ywal ma obecnie jakieś problemy, czy cos w tym stylu? Trochę martwi mnie, że nie ma tu zbyt wielu aktualnych komentarzy, tak rzadko rekrutują do pracy, czy co? W ogóle to jak wyglada owa rekrutacja, o co moga mnie zapytac, jak sprawdzą czy się nadaje?
zdjecie uzytkownika
Ed - 2015-01-22 17:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Adam - 2015-01-19 20:18:10]:
Mała rotacja pracowników, a jak już ktoś się zwalnia to aby tam wskoczyć, to trzeba mieć kogoś aby Cię wprowadził
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-02-05 03:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki za odpowiedź, jednak nie odpowiedziałeś na moje pytanie odnośnie rekrutacji, jakie pytania na niej padają, czy robią jakieś nietypowe testy, zadania do wykonania? Powaznie bez znajomości nie mam co liczyć tutaj na pracę? Chyba nie zrezygnują z dobrego pracownika tylko dlatego, że nikogo nie znam wewnątrz...
zdjecie uzytkownika
bedsuo - 2015-02-23 23:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Są jakies teraz premie, bo ja chce osobiście zanieść swoje cv i musze przygotowac sie na ewentualna rozmowe, więc napiszcie pod jakim względem oceniają pracownika z czego sie przygotowac i jaka jest atmosfera w pracy czy dobra ze strony przelozonych i wspolpracownikow.. z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-03-10 11:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam, że Yawal S.A. jest jednym z największych dostawców architektonicznych systemów profili aluminiowych w Polsce. Stronę mają całkiem profesjonalną, piszą że dbają o środowisko, same plusy jak widzę. O pracownika też tak dbają? czy ludzie polecają sobie ich produkty aluminiowe? ciekaw jestem waszego zdania
zdjecie uzytkownika
Dariusz - 2015-06-24 17:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oferowali wam pracownicy do nabycia akcje yawal w atrakcyjnej cenie ? Właściciel udzialał sie w mediach ze pracownicy dostali oferte i nie chcieli ...
zdjecie uzytkownika
bezel - 2015-06-28 18:16:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Yawal to jeden z najbardziej znanych dostawców architektonicznych systemów profili aluminiowych w Polsce. Jeśli chodzi o pracę u nich to ostatnio co raz trudniej mają przedstawiciele handlowi moim zdaniem bo produkty nie sprzedają się tak dobrze jak z góry zakładali to właściciele. Tyle ode mnie
zdjecie uzytkownika
minister - 2015-11-03 15:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
@bezel - ale za to praca jako przedstawiciel handlowy jest bardzo opłacalna. Zarobki są dobre, a przecież każdego cechuje profesjonalizm w działaniu. Ciekawe tylko czy pracownicy mają jakieś benefity, może ktoś coś wie na ten temat? Może niedługo się pojawi jakaś oferta pracy, bo znaleźć zatrudnienie jest na pewno warte. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pola - 2016-01-20 20:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciekawe czy rzeczywiście ten nowy dyrektor się pojawi.. jak na razie jest tylko oferta jako Koordynator ds. Projektów Architektonicznych na pomorskie ale stawki przecietne.
zdjecie uzytkownika
mojżesz - 2016-01-21 17:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Stary - 2014-11-10 20:01:08]:
Dziadek to ty?
zdjecie uzytkownika
michaś - 2016-01-22 08:42:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tyle wypowiedzi tyle mądrych słów a prawda jest taka że dzieje się coraz to gorzej . A to tylko za sprawa ekipy rządzącej
zdjecie uzytkownika
Mojżesz - 2016-01-22 19:35:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [michaś - 2016-01-22 08:42:18]:
Dziś dzień Dziadka.
zdjecie uzytkownika
komik - 2016-01-22 20:37:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [michaś - 2016-01-22 08:42:18]:
tylko czy mówisz w tej chwili o ekipie rządzacej w Yawalu czy naszym kraju. Do tych z Yawalu niczego nie mam. Wiem, że sama firma szuka koordynatorów jakichś ciekawych nowych projektów
zdjecie uzytkownika
sledzacy - 2016-01-24 09:44:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
mafia z finalu prezesowi kolejny raz zawiazali oczy i robia go na kase
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2016-01-24 12:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nowa prezes i dyrektor p.P.obnirzaja zarobki chca zwalniac pracownikow zmagazynu i lakierni a prezes nic nie wie mydla mu oczy tabelkami i wykresami
zdjecie uzytkownika
mikus - 2016-01-24 12:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
grunt ze prezesowi kasa sie zgadza
zdjecie uzytkownika
ols - 2016-01-24 20:52:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może kasa się zgadza, ale niestety pracownikom nic do tego @mikus. Mówię szczerze, nie powinniśmy się tym interesować. Ważne, że Yawal nie wstrzymuje wypłat.
zdjecie uzytkownika
Sfinks - 2016-01-28 23:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Dawid szukaj nowych operatorów bo możesz się niedługo bardzo zdziwic :p nikt nie będzie za grosze pracował
zdjecie uzytkownika
grol - 2016-01-30 20:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sfinks, grosze tzn jakie pieniądze ? Dziwi mnie to trochę bo firma teraz potrzebuje nie operatorów a koordynatorów. Słyszałem, że każdy z marszu umowę o pracę dostaje.
zdjecie uzytkownika
źle się dzieje - 2016-01-31 00:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
grol@ Firma zbliża się do upadku pewnie zostanie sprzedana. Pensje w dół maszyny nie są naprawiane, pieniędzy nie ma na podstawowe narzędzia i przyrządy pomiarowe do pracy. Ludzie do biura są przyjmowani po "znajomości" bez wiedzy i doświadczenia. Firma ogólnie jest bardzo źle zarządzana, pracownicy produkcyjni są traktowani coraz gorzej pojawia się mobbing i obniżanie wynagrodzeń.
zdjecie uzytkownika
patriota - 2016-02-01 10:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czemu się smiejecie z Dnia Dziadka, przez kilka lat się trzymał na stołku wyciagnal niezla kase od Wlasciciela, przy okazji rozwalając wszytsko po drodze. Przez niego wyrzucono wielu wartościowych ludzi ale on? smieje się teraz bo na koncie ma konkretna sumke i kolejna firme będzie kosił. Zresztą ilu było takich wyciągaczy?
zdjecie uzytkownika
Bebzol - 2016-02-01 15:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyciągacze są i będę i chyba to się nie zmieni
zdjecie uzytkownika
mazak - 2016-02-01 21:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@źle się dzieje, czasem trzeba dotknąć dna, aby się dobic ku górze, moze to taki przypadek. Co ciekawe widziałem, że poszukują tu koordynatora ds. projektów architektonicznych. Jest umowa o pracę, a nawet auto służbowe, a wymagane jest wykształcenie wyższe techniczne (warunek konieczny), najchętniej po kierunku Inżynieria lądowa lub architektura.
zdjecie uzytkownika
wer333 - 2016-02-04 12:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez wlasnie sie natknalem na ta oferte na koordyantora i jej warunki wydaja mi sie korzystne..bo maja umowe o prace no i wlasne auto oferuja wiec duzy plus
zdjecie uzytkownika
mm - 2016-02-05 18:05:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda gadać
zdjecie uzytkownika
michaś - 2016-02-05 21:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do dupy z tym forum bo ktoś co ciekawsze wątki usuwa
zdjecie uzytkownika
JASIEK - 2016-02-08 18:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TRZA POWIEDZIEĆ TO PROSTO , JAK TEN ŚMIERDZĄCY BUC Z DĄBROWY BĘDZIE RZĄDZIŁ TO BĘDZIE SMRUD BRUD I UBÓSTWO A ON BĘDZIE SIĘ ŚMIAŁ W TWARZ ROBOLOM I NADAL TWIERDZIŁ ŻE BIŁY JEST CZARNY I NA ODWRÓT .
zdjecie uzytkownika
zyx - 2016-02-08 19:26:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś się musiał baardzo napracować, żeby zniknęła część ostatnich negatywnych i prawdziwych opinii na temat tego, co się dzieje w tym zakładzie. Szkoda ludzi i aż żal właściciela, który zdaje się nie ma bladego pojęcia, co robi jego nowa kadra rządząca...

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YAWAL S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert