Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
llo - 2015-08-10 13:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [michael - 2015-07-26 22:15:18]:
To się dałeś zrobić w balona. Nie maja prawa nakładać żadnych kar a umowę możesz zerwać kiedy ci się podoba powodów znajdzie się cała masa.Firma sama nie respektuje żadnych praw pracowniczych . Mi wysłali pisemko dwa lata temu ze swojej windykacji więc im odpisałem z wytknięciem ich błędów i się odczepili.
zdjecie uzytkownika
gringo - 2015-08-11 00:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mały - 2015-07-26 12:48:57]:
tez mam okazje tam jechac w najblizszym czasie jak to wyglada na miejscu?
zdjecie uzytkownika
wzorowy pracownik - 2015-08-13 00:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich maniaków lPS i lISa!!!!
ludzie czy nie widzicie co ta firma z wami robi, rucha nas i to bez mydła , po pierwsze miesiac w miesiac jest przekret z wypłatami pracujesz mniej dostajesz wiecej, pracujesz wiecej dostajesz mniej, zawsze trzeba sie kłocic o wyrownanie wypłaty,po 3 miesiacach w koncu dostalem ale i tak nie tyle co powino byc, chcesz urlop to ci powiedza ze nie dostaniesz go ale zaplaca ci za niego,przychodzi wyplata nie ma pieniedzy poniewaz oni dopiero rozwazaja czy zaplacic a moze lepiej dac ten urlop, nastepnie ubezpieczenia tez chora sytlacja mieszaja raz aok potem dak, idziesz do lekarza z karta aok i na miejscu dowiadujesz sie ze ta karta jest niewazna jak cos bardzo pilne wiadomo trzeba placic jak tak mialem i do tej pory niedostalem pieniedzy za to od firmy chociaz to ich wina bo nie informuja o zmianie ubezpieczyciela , praca jak praca wiadomo teraz upaly i goraco kazdy styrany, ale zeby pracowac jak koxxa na telefon, jest niby grafik ale co z tego jak kordynator dostaje telefon z firmy i trzeba sie zbierac,a wy sie dziwicie ze ludzie kradna i pija przyklad idzie z gory, jak wy nas tak my was. Z góry dziekuje tej firmie za usługi i mam nadzieje ze kazda nowa osoba podpisujaca umowe z ta firma pomysli dwa razy zanim to zrobi.
zdjecie uzytkownika
??? - 2015-08-15 02:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Możecie mi powiedziec czy z ich ofert pracy wyjdę chociaz 1000euro na czysto po odjęciu kosztów mieszkania i innych pierdół?:)
zdjecie uzytkownika
Laki - 2015-08-15 10:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [??? - 2015-08-15 02:57:41]:
1000 euroo.. eheheh chyba przez 3 miesiace tyle zarobisz... jak nie będzie godzin to zarobisz moze z 200 euro lipa w h..j
zdjecie uzytkownika
niezadowolona - 2015-08-17 18:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piotrek - 2015-07-23 17:01:30]:
CZY PAN TAM JEST CZY WRÓCIŁ JUZ ,W DHL PRACOWAŁAM JAKO SORTOWACZ PORAZKA ,SKARGA I NIC POZATYM WZIĄŚĆ I PODPALIC.4 DNI PRACY ,2 DNI JAZDY DO PRACY I KOSZTY W H..
zdjecie uzytkownika
anotesten - 2015-08-17 19:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mowicie o firmie ISSP wroclaw ktorzy dowoza nas do Niemiec?
pytam bo chce jechac w charakterze Pakowanie artykulow i komisjonowanie 8,80 E za godz brutto wiec ile dadza do reki?co chwile sa ogloszenia Wysylal ktos cv lub pracowal?
zdjecie uzytkownika
anotesten - 2015-08-17 20:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma daje w ogloszeniu 8,80 E brutto a ile dostaniemy?
zdjecie uzytkownika
anotesten - 2015-08-17 21:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pakowanie/komisjonowanie artykułów spożywczych ewentualnie artykułów budowlanych, zoologicznych, odziezowych, elektronicznych i biurowych itp. Miasta to np. buggingen, heiterheim, eisenach, kolonia, dortmund, schwabach, bedburg i berlin.
KTOS JUZ pracowal w tym wyzej bo nie wiem czy sie nastawiac od wrzesnia czy nie bo mam dosyc Warszawy zakichanej juz!!!gdzie najtansze zarobki w Polsce!! WSTYD
zdjecie uzytkownika
nortesten - 2015-08-18 10:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikt nic nie napisze?somatodrol@autograf.pl
zdjecie uzytkownika
Lena - 2015-08-18 15:47:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, właśnie dostałam ofertę pracy w Edece na pakowaniu i coś tam.. jak to wygląda w rzeczywistości
zdjecie uzytkownika
anotesten - 2015-08-18 17:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wlasnie jak tez chce wiedziec kazdy tylko pisze ze ma 8,80 brutto ble ble ble a ile do reki?tego nie napisza....
zdjecie uzytkownika
morgoth - 2015-08-19 13:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na magazynie Niemcy - Heitersheim - Heitersheim jak to wyglada?ktos napisze?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-08-19 21:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Laki - 2015-08-15 10:22:49]:
nie masz szans dostałSam dzisiaj wypłate 595 euro za 168 godz
zdjecie uzytkownika
anotesten - 2015-08-20 09:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisz cos jasniej jak nie to na moj emial przy czym robilas czy robiles
zdjecie uzytkownika
Cooo - 2015-08-20 10:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za 168 godz 500 euro ? To wychodzi na rękę 3.50 euro !!! Jak mozna za tyle robic ? Pozdro !!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-20 11:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Radze poczytac o zeitkonto i o godzinach z wyplaty ktore trafiaja na to konto.
zdjecie uzytkownika
michalek - 2015-08-20 11:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anotesten - 2015-08-17 21:41:49]:
nie pakuj sie w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo bedziesz musiał placic kare ok 500zl za zrezygnowanie bez 3 miesiecznego wypowiedzenia, z czego za pierwszy miesiąc zarobisz może z 900zł jak teraz wyjedziesz
zdjecie uzytkownika
grzechu - 2015-08-20 14:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam pracuje ktos tam w miejscowosci buggingen lub pracowal i jka tam jest prosze o pilny kontak poniewaz mam tam oferte pracy jako Projekt Pearl, gdzie praca polega na pakowaniu paczki w kartony lub komisjonowaniu towaru za pomocą skanera nadgarstkowego moj email grzechu907@interia.pl czy sa wyplacalni pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-21 14:38:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-21 14:39:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie należy przyjąć, że kwoty netto na godzinę to 6,20E / 6,80 E (8,20E i 8,80E brutto)
zdjecie uzytkownika
Złodzieje - 2015-08-23 15:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Agencja jest tragiczna, kłamią w żywe oczy. Sama koordynatorka nie wiedziała, gdzie my będziemy mieszkać, a zanim weszliśmy do domków już gdzieś (usunięte przez administratora)dzwoniła, że każdy jest zadowolony z "mieszkań". Klitki małe jak w pierdlu, jedynie salon w miarę duży. Pisali nam, że będziemy mieli 35 KM do pracy, a było około 70 KM. Miła być pralka, owszem była za 2 Euro, czego nam oczywiście nie powiedzieli. Wyjechaliśmy 11 sierpnia w cztery osoby na projekt RHENUS w okolicach Eisenach. W środę i czwartek przerobiliśmy po 8h, bo mieliśmy szkolenie, już w piątek odesłali nas po 6h do domu. Weekend wolny, poniedziałek przerobiliśmy normę, a we wtorek po nieco ponad godzinie chcieli nas odesłać do domu, ale "zlitowali się" i przenieśli nas z ZOO na Talie. Środa i czwartek standardowo po 2h i do domciu. W czwartek wieczorem koordynatorka przyjechała do nas i powiedziała, że mamy wypierdalać do domu nie podając żadnego powodu takiej decyzji. Mieliśmy w domku 2 frajerskie kurwy, co waliło z ucha i naopowiadało niestworzonych historii i to pewnie im zawdzięczamy zjazd do Polski. Jak sie później okazało, po 2 dniach odesłali do domu około 30 osób, bo nie było pracy, więc pewnie szukali byle pretekstu by nas odesłać.
zdjecie uzytkownika
kapral - 2015-08-25 15:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuję w Rhenusie i jest ok. mieszkam w Eisenach, wypłata się zgadza, tylko trzeba wiedzieć co to Zeitkonto. niestety niektórym można kłaść informacje łopatą do głowy, a i tak dalej nie rozumieją...

zdjecie uzytkownika
bedburg - 2015-08-27 11:07:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dokładnie kapral! Ja też pracuje w Bedburgu i wszystko jest ok. Te żałosne komentarze piszą rozżaleni byli pracownicy, którzy zazwyczają są zwalniani za kradzieże, bójki albo pijaństwo. Kasa się zgadza :) Zresztą bez jezyka i wykształcenia nie będziecie zarabiać kokosów !
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnej rekrutacji. To niby szkolenie polega na szybkim drukowaniu ich szmatławych umów i żeby ludzie szybko podpisywali nie mając casu na czytanie co tam pisze. Ostrzegam!!!! Te umowy to pułapki!!!!! Kary, kary i kary, ale tylko dla ciebie, oni nie ponoszą za nic odpowiedzialności.

KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-29 10:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Czerwony z Rhenusa - 2015-08-29 10:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Złodzieje - 2015-08-23 15:24:59]:
Na starcie chciałem pogratulować umiejętności obsługiwania nawigacji GPS ( tak wiem prawo jazdy znalazłem w kinder jajku). Sprawa prosta i oczywista domki jak domki jeżeli ludzie którzy w nich mieszkają są osobami dorosłymi i potrafią po sobie ogarnać syf to wszystko gra ale gdy trafia tam niby dorosła paczka ludzi którzy zachowują się jak banda dzieci na koloni sponsorowanych przez rodziców to oczywiście ze nie odnajda sie w tym amoku. Zapomniałeś dodać informacje ze powodem waszego zwolnienia było- złe zachowanie na ośrodku oraz dewastacja domku ( tak właśnie tej celi ). Koordynatorka zachowała się jak człowiek zagwarantowała wam nocleg w dzień exmisji oraz ogarneła wam cały transport do domu żeby mamusia was miała całych i zdrowych w domku. Teraz siedzisz i smarujesz jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na necie bo po prostu nie nadajesz się do pracy tylko na wczasy czas odciąć pępowiny od rodziców i zachowywać się jak prawdziwy facet lub pracownik a nie jak szczaw z wycieczki turystycznej. Pozdrowienia od Policjantów ktorym tak pięknie się spowiadałeś prawilniaczku
zdjecie uzytkownika
anonimka - 2015-09-01 14:55:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Złodzieje - 2015-08-23 15:24:59]:
Mmm, czy to Ty jesteś tym kierowcą (23lata), który mówił o niesprawiedliwości odnośnie wynagrodzenia dla kierowców? Że Ci z Eisenach dostają tyle samo kasy, co kierowcy z Sontry (czy jak to sie pisze..)?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ISSP?
Zadaj pytanie
alert