Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
adam - 2015-02-20 16:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorsza firma w jakiej kiedy kolwiek pracowalem nie ma gorszej oszukuja na kazdym kroku nie pieniadzach banda oszustow kontakt z nimi tez jest rzecza nie mozliwa.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-02-20 17:32:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm dziwne, bo akurat na wypłaty nikt nie narzeka. masz rozliczenie na maila, gdzie wszystko jest. stawka jest jasna, za mieszkanie odciągają tyle ile jest na umowie.
zdjecie uzytkownika
inkalka - 2015-02-20 18:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie pojechałabym z żadną inną firmą praca ok.warunki mieszkaniowe super wszystko zależy od koordynatora bo to on na miejscu załatwia kwatery,byłam w buggingen w Perlu jeśli chodzi o zarobki też nie jest źle 850-880euro na rękę więc niema naco narzekać (za 7,5h pracy)
zdjecie uzytkownika
do inkalka - 2015-02-20 19:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podasz meila?
zdjecie uzytkownika
stefek - 2015-02-21 09:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaja mam z was zero macie kwalifikacji a zarabiać chcecie za co niby?
zdjecie uzytkownika
123 - 2015-02-21 12:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja nie jade, ale dzwonili do mnie - to pytam czy trzeba znać niemiecki - nie. Co trzeba spełnić zeby pojechać? - niekaralność, dobre zdrowie, wzrok. Nic wiecej... no to coś w tym jest, że zarabia sie odpowiednio do kwalifikacji. Szkoły zadnej nie trzeba miec
zdjecie uzytkownika
456 - 2015-02-21 15:10:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzicie sami że mają małe oczekiwania,A ciekawi mnie ile mają z jednego Robola na czysto.........na mieszkaniu 8 osóbx 200Euro=1600,koszt mieszkania=góra 600 tną kase aż wióry lecą z biednych ludzi......
zdjecie uzytkownika
bzdety, wszędzie bzdety - 2015-02-22 12:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
liczysz jak chłop na zębach wideł, właściciel nam mówił, że liczy firmie 12 za osobę - nie że wynajmuja mieszkanie i ładują tam nie wiadomo ile osób. A z nas sciągaja 7euro. Więc dokładają po 5 na głowę, więc sorry... Ale akurat orientowałem sie w sytuacji, nie ma szans znaleźć cokolwiek taniej, może za 10, ale pewnie nory. Szukałem coś w necie, ale 10-12 to najtaniej, więc nie marudze, biorą 7 to co będę hejtował. Warunki ok, gorzej współlokatorzy.
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-02-22 13:38:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mieszkanie ci niby dokładają 5euro doba wielkie gó..o ,policz ile skubią was na pracy 700euro miesięcznie walą was za łebka szwab im płaci min 1500 za jednego
zdjecie uzytkownika
facet - 2015-02-22 18:52:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to chyba wszędzie tak jest że każdy chce zarobić na każdym i to się nigdy nie zmieni.A jeśli chodzi o niekaralność to chcą wniosek z sądu? Bo jeśli tak to dobrze, przynajmniej człowiek wie że nie jedzie tam ktoś poszukiwany itd.
zdjecie uzytkownika
do faceta - 2015-02-23 10:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a o Berlinie cos słyszeliście/?
zdjecie uzytkownika
do "do faceta" - 2015-02-23 11:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do faceta - 2015-02-23 10:13:17]:
A propos Berlina, jesli coś wiecie, dajcie znac na odcio@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Gloup - 2015-02-23 20:34:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Kilka dni temu znalazłem ofertę :
(usunięte przez administratora) Jest to praca przy pakowaniu artykułów odzieżowych na terenie Niemiec okolice Dortmundu.
Moze jest ktoś z Was kto tam pracuje? Moglibyście podać namiary na ta niemiecka firmę? (adres lub nr telefonu) Bardzo mi na tym zalezy- z góry dziękuje. Piotr
zdjecie uzytkownika
facet - 2015-02-24 18:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do "do faceta" - 2015-02-23 11:06:52]:
Nic nie słyszałem o Berlinie ani Dortmundzie.Też zasięgam tu info z forum.
zdjecie uzytkownika
albert - 2015-02-24 21:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawa sprawa,Na stronie ISSP w formularzu aplikacyjnym obowiązkowo trzeba podać PESEL. A jaką ja mam gwarancję że ten pesel nie posłuży komuś do np. wzięcia na mnie kredytu?
zdjecie uzytkownika
gg - 2015-02-25 20:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak długo czekaliście na odpowiedź po wysłaniu zgłoszenia?
zdjecie uzytkownika
wwf - 2015-02-26 19:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no chyba pesel to trochę za mało, żeby wziąć kredyt... ?!?
zdjecie uzytkownika
patrycja - 2015-02-27 06:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja akurat długo czekam zanim się ktoś odezwie ....wysyłałam po kilka razy podanie chyba z 8 razy i cisza...
zdjecie uzytkownika
eeeeeeeeeee - 2015-02-27 10:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo głąb bez szkoły, kursu nie ma szans takich olewają baranów,krowy paść hehe
zdjecie uzytkownika
do ptrycja - 2015-02-27 10:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Patrycja
jak maja się do Ciebie odezwać jak to jest praca dla mężczyzn
myśl logicznie ....
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-02-27 10:44:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możesz wysylac nawet 200 podan
jak jest praca dla facetow to Cie nie wezma...
zdjecie uzytkownika
rak - 2015-02-27 11:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wy nie rozumiecie,że ludzi bez szkoły ,języka kursów,tępe strzały-To nawet Niemcy do chlewa,obory i kurnika nie zatrudnią taka jest prawda przykra ale jawna.
zdjecie uzytkownika
Sythev777@gmail.com - 2015-02-27 12:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pakowanie/komisjonowanie art. budowlanych - Niemcy, Bedburg k. Kolonii - ktos może jedzie? Może już ktoś tam pracuje? :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnej rekrutacji. To niby szkolenie polega na szybkim drukowaniu ich szmatławych umów i żeby ludzie szybko podpisywali nie mając casu na czytanie co tam pisze. Ostrzegam!!!! Te umowy to pułapki!!!!! Kary, kary i kary, ale tylko dla ciebie, oni nie ponoszą za nic odpowiedzialności.

KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
sdddd - 2015-02-27 15:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No może nie aż tak dokładnie ale coś w tym jest, tym bardziej że ISSP posiada bogate doświadczenie we współpracy z dużymi firmami produkcyjnymi i handlowymi. Realizując zlecenia, spółka oferuje rozwiązania dostosowane do potrzeb klienta. W sposób elastyczny dostosowuje środki i narzędzia do każdego zadania, a także w sposób ciągły czuwa nad wykonaniem usługi.
zdjecie uzytkownika
adi - 2015-02-27 18:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy tu trujecie na tym forum. Jest tak. Firma ma na was zarobić i zarabia. 160 euro to stanowczo przegięcie pały za łóżko.cennik jest właściwie wszędzie podobny. Nie wszedzie z nimi bylem więc nie wiem po ile osob upychają do tych pokoi. Z wypłaty można odłożyć ok 1000-1500 zl no chyba że przyjmiesz zasadę odmawiam sobie kompletnie wszystkiego, wtedy ciut więcej.Najwiekszym problemem nie są jednak ani niemcy ani pośrednik tylko sami Polacy.Najczęściej oderwani granatem od pługa załapali trochę europejskiej waluty z dala od domu i palma odbija, imprezy, cwaniactwo, brud ,smród i ubóstwo.W połowie miesiąca kasa się kończy i zaczyna sie podbieranie z lodówek.Niestety firma nie pilnuje tak na prawdę aby wywalać takie ochlej mordy tylko trzyma. W samym miejscu pracy jeden próbuje prześcignąć drugiego bo im koordynator powiedział że najlepsi zostają, wstyd i wiocha przed niemcami na całego. łebki nie kumaja że pracować nie znaczy latać z wywalonym ozorem robić syf na magazynach i skakać jak szympans po półkach a niestety tak jest najczęściej.Niemieccy pracownicy jak to widzą to pukają się w głowę albo śmieją do rozpuku widząc te wiochę. Koordynator jest tam panem i władcą a ty masz być na jego zawołanie innymi sprawami sie nie zajmuje. w razie zdarzenia losowego nie liczył bym że pomoże tłumaczyć co ci dolega u lekarza z resztą i tak nie dostaniesz zwolnienia bo to nie jest zysk dla firmy, wiec z gorączką do roboty bo nie zapłacą. to tak mniej więcej wygląda. Porada dla tych normalnych. Trzymajcie się z dala od takich świrusów, bo im się wydaje że brylują a przynoszą tylko wstyd tym co pojechali faktycznie ciut dorobić .A i jeszcze jedno w większości przypadków tam gdzie jest skupisko łodych ludzi na czystość w toaletach, kuchniach i łazienkach nie ma co liczyć .Byłem i widziałem
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ISSP?
Zadaj pytanie