Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
GOSC - 2014-12-23 18:49:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
napisze tylko jedno zdanie ta firma to koszmar i jeden wielki niewypał nie polecam nawet wrogowi
zdjecie uzytkownika
Antek 45 - 2014-12-24 13:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikomu nie polecam pracy na magazynach Obi ludzie pracują tam jak czarne murzyny wypłata nawet szkoda mówić rece opadają przepracowalem tam poł tor amiesiaca i dostalem 678 euro za 197 godzin pracy po odliczeniu hotelu zarąbali mi 400 euro nie wiem za co nie chca nawet wytłumaczyć rżną ile można a stawka była ponad 8,7 na godzine brutto to są najwięksi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszuści ale ciesze sie że się od nich uwolniłem teraz skladam pozew zbiorowy do sadu celem odzyskania naleznych mi pieniedzy i jest już nas 17 osób proszeo kontakt wszystkich na meila mojej żóny swego nie podam bo by firma doszla na tym etapie kim jestem bernardyna55@onet.pl
zdjecie uzytkownika
komandofoki - 2014-12-28 16:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Antek 45 - 2014-12-24 13:19:19]:
Co Ty nie powiesz, byłeś w pracy, a nawet nie wiesz jaka stawka Cię obowiązywała? To ja Cię oświecę: 8,50 € brutto/h, a za mieszkanie za cały miesiąc odciągają 210 €, nie wiem po co piszesz takie bzdury. 400 € to chyba liczysz za dwa miesiące albo coś na noclegu zniszczyłeś...
zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-12-28 21:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Antek 45 - 2014-12-24 13:19:19]:
Wyjazd na Obi jest dopiero 4.01, 5.01 zaczyna się praca, bo dopiero magazyn nowy otwierają. stawka 8,50 jest a nie 8,7, ale kolega już był na magazynie, który nie istnieje za stawkę, która nie istnieje i mu odciągnęli kwotę, którą sobie wyobraził. Kolego co masz na celu pisząc takie głupoty?
zdjecie uzytkownika
Antek 45 - 2014-12-29 13:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hehe - 2014-12-28 21:20:13]:
kolego na tym projekcie pracuja ludzie za stawke 8,7 juz od dawna i projekt ten jest realizowany od ponad 6 miesiecy wy jestescie nastepna grupa ktora bedzie zmeiniac osoby ktore juz stamtad zjezdzaja bo maja dosyc i macie nizsza stawke a w tym landzie obowiazuje najnizsza stawka minimalna ktora wynosi 8,5 my mielismy wiecej tylko koorydnatorem była osoba z LPS ktora caly ten projekt koordynuje a nie ssp oni tylko ludzi tam wysyłaja w ciagu 6 miesiecy to już cały autobus ludzi sie zmienil taka jest tam rotacja ludzi, po drugie odciagneli mi za mieszkanie 210 euro i 400 euro za cos czego nie wiem i dlatego nikt z firmy nie jest mi w stanie wyjasnic, dlatego powiedzialem ze nie odpuszcze i bede sie sadzil o pieniadze ktore mi sie naleza po drugie nic nie zniszczylem bo jestem osoba ktora nie pije i nie wdaje sie w konflikty z ludźmi bo jechałem do pracy zarobić na godne zycie dla rodziny a nie jak niektorzy tylko imprezy cpanie kradzierze i balangi, człowieku mało widze wiesz o firmie issp ze to jeden wielki przekret pokaz mi jakikolwiek post gdzie ludzie nie wytykaja błeów tejfirmy i koorydnatorow i ich podejscia do ludzi ja zycze wam jak najlepiej abyscie sie nie zdziwili i nie przyjechali z płaczem a normy dzienne czasami sa nie realne do zrobienia
zdjecie uzytkownika
krzysiekk - 2014-12-31 03:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego a powiedz mi w jakiej miejscowosci peacowales w obi i jakiej mieszkales czy tej samej czy miales system czy dwie zmiany jakie warunki po ile osob w pokoju
zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-12-31 09:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antek 45 - 2014-12-29 13:09:25]:
No widzisz kolego, pracuje na projekcie obok i wyobraź sobie, że przenoszą naszą grupę do Obi i dostaliśmy papiery na Obi i byliśmy na tym magazynie oglądać go przed otwarciem. Nie ma stawki 8,7 nikt w Obi nie pracuje, a wcześniej było 9 osób na magazynie pod Obi podlegającym. Przestań zmyśla, bo żal czytac tego co piszesz.
zdjecie uzytkownika
Darek - 2015-01-01 15:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie czy jedzie ktoś do tego komisjonowania odzieży. Jak w tej firmie się pracuje(chodzi mi tu o ISSP).Chciałbym jechać i czy transport własny czy organizuja bo oczywiście zawsze lepiej mieć własny pozdrawiam. Czekam na meile dariuszstasiak31@gmial.com
zdjecie uzytkownika
maro - 2015-01-02 19:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam kto jedzie w niedziele do komisionowania odzieży .Chciałbym dowiedzieć się jak tam jest
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-04 02:08:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ważne dla tych co jadą po raz pierwszy - weźcie ze sobą kłódki do szafek w pierwszy dzień!
zdjecie uzytkownika
kolega - 2015-01-09 13:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Darek - 2015-01-01 15:40:56]:
antek , a poznales koordynatora ? jak ma na imie i jaki jest , bo slyszlaem ,ze jest w porzadku gosciu :)
zdjecie uzytkownika
diabel - 2015-01-11 17:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezeli pytasz o koordynatora,to ja za wszystkich moge napisac,przy nim chce sie pracowac,zalatwi wszystko , pomoze zawsze jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie spotkalem takiej osoby w zyciu ,pozdrawiam ciebie (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
trololo - 2015-01-11 18:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale o ktorym projekcie mowisz? albo inicjały podaj bo tylko sie domyslam
zdjecie uzytkownika
pigi - 2015-01-11 21:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trololo - 2015-01-11 18:05:47]:
K.A :-)
zdjecie uzytkownika
pigi - 2015-01-11 21:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Projekt w Dortmundzie. Polecam!
zdjecie uzytkownika
Obama - 2015-01-20 16:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga przestrzegam wszystkich przed ISSP podpisuje się 2 umowy ( na projekcie w Dortmund Kik) jedna to umowa z niemieckim LIS (pewnie też ich firma) a druga umowa to rekrutacyjna z issp. Wałek polega na tym że gdy chcesz wrócić do Polski issp wlepia ci kare 1000zł czego nie ma na umowie z LIS. Kase niby przelewa lis ale po odtrąceniu tej kary 1000zł. Jakim prawem Lis kradnie wasze pieniądze na rzecz issp i im je oddaje ?! To oszustwo i złodziejstwo. LIS powiniem przelewac całe pieniądze bo na niemieckiej umowie nie ma słowa o karze o dopiero potem issp powinno żądać 1000zł z tytułu złamnia umowy rekrutacyjnej. Tymczasem oni w żywe oczy okradają was. Sprawa będzie zgłoszona do inspektoratu pracy w Polsce i odpowiedniej instytucji w Niemczech .
zdjecie uzytkownika
heh - 2015-01-20 17:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Obama - 2015-01-20 16:18:36]:
Ale głupoty pociskasz...jak dostaniesz karę to dokładnie wiesz za co. Dostajesz pismo z Issp z numerem konta do wpłaty. Nic nie odciagaja z wypłaty. Naucz się czytać, a potem pisz głupoty. Lis znajduje się w Niemczech Issp w Polsce, ale swoje trzeba napisać.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-01-20 18:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja dostałem karę z issp, ale właśnie osobno, pocztą wezwanie do zapłaty, a babka mi mówiła, że miesieczny okres wypowiedzenia ,ale pomyliłem umowy, właśnie dlatego, że 2 podpisujemy i myślałem, że 2 tyg obowiązuje
zdjecie uzytkownika
:D - 2015-01-21 08:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hahaha "pomyliłem umowy"! DObry żart kolego :D Domyślam się że masz 7 lat? Jaki dorosły człowiek zwalnia się z firmy i nawet nie przeczyta kilku prostych słów na umowie o warunkach wypowiedzenia? No chyba że zwyczajnie cię wywalili, albo zwiałeś z projektu. Jeszcze się nie spotkałam z sytuacją, że ktoś zwolnił się z u nich na własną prośbę i dostał karę. No chyba, że coś nawywijał.
Aha. A firma nazywa się LPS, nie LIS. Nawet nie wiecie, dla kogo pracujecie. Nic dziwnego, że potem problemy, jak nie chce wam doczytać takich podstawowych rzeczy.
zdjecie uzytkownika
yhy - 2015-01-21 17:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Dortmundzie pracuje się dla LIS panie mądraliński
zdjecie uzytkownika
:D - 2015-01-21 19:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to zwracam honor :)
zdjecie uzytkownika
:D - 2015-01-21 19:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to zwracam honor :)
zdjecie uzytkownika
{POLa - 2015-01-23 14:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak jest w kiku?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnej rekrutacji. To niby szkolenie polega na szybkim drukowaniu ich szmatławych umów i żeby ludzie szybko podpisywali nie mając casu na czytanie co tam pisze. Ostrzegam!!!! Te umowy to pułapki!!!!! Kary, kary i kary, ale tylko dla ciebie, oni nie ponoszą za nic odpowiedzialności.

KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
y - 2015-01-24 23:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:D - 2015-01-21 08:45:24]:
Są dwie firmy, LIS GmbH i LPS GmbH, zarejestrowane pod tym samym adresem. Na magazynie KiK w Bönen (koło Dortmundu) pracuje się akurat dla spółki LIS.
zdjecie uzytkownika
Andre 45 - 2015-01-28 13:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ISSP LIS LPS to jedna wielka sciema pracuje sie nie wiadomo za co wszsytko tak slodko pisza a w rzeczywistosci to jedna wielka lipa i oszustwo. nie plecam tej firmy nawet wrogowi kradna oszukuja chleja kogo oni zatrudniaja nie mozna sie nawet spokojnie wyspac posrana ta firma jednym slowem....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ISSP?
Zadaj pytanie
x