Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Swedwood Poland

Pracowałeś w firmie Swedwood Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zxc z - 2016-04-07 19:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [w - 2016-04-07 11:37:56]:
chętnie wezmę nr telefonu do twojej "starej" kiedy ty pójdziesz na nockę
zdjecie uzytkownika
4bryg - 2016-04-08 03:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na 4brygadach pracuje sie tez i w niedziele, wolny weekend jest tylko raz w miesiacu
zdjecie uzytkownika
7 DNI - 2016-04-08 06:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [4bryg - 2016-04-08 03:43:37]:
ale co 7 dni masz dwa dni wolnego i nikt cię nie zmusi żebyś przyszedł w te dwa dni wolne do pracy. a w tygodniówkach system 6/7
zdjecie uzytkownika
4bryg - 2016-04-08 07:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak wiem ,ze sa 2 dni wolne na 4brygadach dlatego je wolałem. Tylko ciekawe jak wejda 4brygady to dadza taki sam dodatek do godziny tj.2zl czy mniej..
zdjecie uzytkownika
g - 2016-04-08 13:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zxc z - 2016-04-07 19:33:12]:
Faceci to świnie!!!
zdjecie uzytkownika
Nnn - 2016-04-09 17:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Setki niby dla chętnych a obowiązkowe.
zdjecie uzytkownika
x - 2016-04-09 18:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak obiecali dla każdego po 1 zł. podwyżki --tak chodzimy na obiecane "setki" jak ogarniemy 500+ "to dopiero będziemy chodzić w soboty"
zdjecie uzytkownika
x - 2016-04-09 21:54:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
KIEDY CIĘ NIE BĘDZIE?
zdjecie uzytkownika
facet - 2016-04-09 23:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nnn - 2016-04-09 17:09:32]:
kobiety sa w porzadku ?
w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlaza i za kase by wszystko zrobily ,zero szacunku
zdjecie uzytkownika
mm - 2016-04-10 00:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [x - 2016-04-09 18:36:44]:
kto ogarnie500+ to ogarnie nie dla wszystkich to jest
zdjecie uzytkownika
x - 2016-04-10 12:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i nie wszyscy będą chodzić w soboty
zdjecie uzytkownika
Zenek - 2016-04-10 13:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mm - 2016-04-10 00:56:53]:
A cóż w tym takiego ciężkiego do ogarnięcia?
Wchodzisz na rządową stronę programu, czytasz jakie są warunki przydzielania świadczenia, i wiesz wszystko. Jeśli są problemy to idzie się do urzędu i panie w okienku chętnie wszystko wyjaśnią i jeszcze wniosek pomogą wypełnić.
https://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-rodzin-z-dziecmi/rodzina-500-plus/wyjasniamy-krok-po-kroku/
zdjecie uzytkownika
zxc z - 2016-04-10 13:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie dziw się są u nas też tacy co nie potrafią z kwitka policzyć stawki godzinowej, lub ile dostali premii. żal mi ich
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-04-10 17:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gratulacje dyrektorzy ! Po tylu latach ciężkiej pracy otrzymałam poniżające wynagrodzenie 50 gr . Teraz mam 13 zł za godzinę PO 8 LATACH . Bez pozdrowień .
zdjecie uzytkownika
b - 2016-04-10 20:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No niestety tak to ktos madry wymyslil ze np. na sortowni Panie zapieprzaja bo im kaza za co maja punkty karne za ktore zabieraja im co miesiac czesc premi,maja duzo wiecej pracy(standardy,pieczatki metki itd.)i na godzine po wielu latach maja 13zl a taki operator uv na poczatek dostaje 13,50zl a stoi caly dzien pije kawke,nic nie robi i puszcza jeszcze bubel.
zdjecie uzytkownika
Praca dla operatorow cnc - 2016-04-10 20:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Wren Kitchens to dynamicznie rozwijająca się firma meblowa o ogólnokrajowym zasięgu . Specjalizujemy się w produckji mebli kuchenych, sypialni oraz lazienek.
Poszukujemy pracowników na stanowiska operator maszyn stolarskich do pracy w Wilekiej Brytanii. Nasze fabryki znajdują się w dwóch miastach położonych w połnocno-wschodniej części kraju (Scunthorpe i Barton-upon-Humber).

Poszukujemy Operatorów CNC
Operator okleiniarki CNC ( min 6 lat doświadczenia )
Operator wiertarki CNC ( min 6 lat doświadczenia )

Oferujemy:
-Stale zatrudnienie w oparciu o umowę na czas nieokreślony.
-Stale godziny pracy z możliwością nadgodzin.
-Wynagrodzenie w wyskości £8.55-£11.00 dla operatorow maszyn w zależności od doświadczenia.
-25 dni urlopu platnego.
-Możliwość rozwoju zawodowego.
Ponadto zapewniamy:
-Pokrycie kosztow przyjazdu.
-Zakwaterowanie w cenie £50 tygodniowo.
-Darmowe lekcje języka angielskiego.
-Pomoc w organizacji formalności związanych z relokacją (otwarcie konta bankowego, uzyskanie numeru ubezpieczenia itp.).
CV w języku polskim prosimy przesyłać na adres praca@wrenliving.com w tytule wpisując swoje imię i nazwisko.

Informujemy że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami.

zdjecie uzytkownika
Ggg - 2016-04-10 20:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Wiejta" ludzie jak mozecie sama wiocha przy korycie to nie liczcie na podwyzki. Zazdrosc, plotki , zero pojecia , doswiadczenia i obiektywizmu w sprawie zarzadzania ludzmi ...
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-04-11 10:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy odrabiamy za 2 maja?
zdjecie uzytkownika
iks - 2016-04-11 12:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2016-04-11 10:06:37]:
Nie odrabiamy. 2 normalnie do roboty a 3 setka ;)
zdjecie uzytkownika
abcd - 2016-04-11 17:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie samiwezma urlopy a ludzie niech zapieprzaja bez odpoczynku
zdjecie uzytkownika
paw - 2016-04-12 11:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [g - 2016-04-08 13:53:03]:
a kobiety "święte" krowy!?


zdjecie uzytkownika
Nowy - 2016-04-13 19:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierowniku weź się za te liderki ze zmiany A z sortowni bo to kary godne następne kobiety dręczą niedługo to każdą po kolei będzie karetka pogotowia wywozic jak tak dalej będzie a szczególnie jedna z nich co niedawno była jedną z sorujących a właściwie gadających bo tylko gadała i swoją poprzedniczke obrabiala tak że aż się jej pozbyla i sama wskoczyla na jej miejsce
zdjecie uzytkownika
x - 2016-04-13 19:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [abcd - 2016-04-11 17:57:21]:
Mogę jeszcze coś zrobić?
zdjecie uzytkownika
wytrzeszcz - 2016-04-13 20:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy - 2016-04-13 19:37:30]:
Taka pani nie powinna zostać liderem ! od tego trzeba zacząć. Czy tego nikt nie widzi ?
zdjecie uzytkownika
jad - 2016-04-14 04:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ja widzę? Znów sortownia sławna na forum
zdjecie uzytkownika
wsp - 2016-04-14 17:25:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mamy bardzo dobre liderki na zmianie A i żadna interwencja kierownika nie jest tu potrzebna. Szkoda ci to wskakuj na jej miejsce zazdrośnico.
zdjecie uzytkownika
hji - 2016-04-15 08:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedzi do B. jeśli myślisz że operator UV nic nie robi to zapraszam na linie zobaczysz czy tak fajnie jest być operatorem. a punkty karne operator też ma widzę że mało wiesz o operatorach z UV. operatorzy stoją po wiele lat i mają 12,50 na GODZINĘ
zdjecie uzytkownika
md - 2016-04-15 21:29:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrawiam Jacka S.:-) Wielkiego mechanika i cwaniaka. Zostaw coś dla innych.
zdjecie uzytkownika
albercik - 2016-04-17 14:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie i panowie. Koś z was wie coś na temat tej wiecznie uśmiechniętej blondynki z ochrony, która wita nas gdy wchodzimy na teren zakładu?
Głównie chodzi o to czy jest wolna ( ͡º ͜ʖ͡º)
zdjecie uzytkownika
jgfg - 2016-04-17 15:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak dobrze pobajerujesz będzie szybka
zdjecie uzytkownika
wark - 2016-04-17 16:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta urocza pani jest szczesliwo meżatko
zdjecie uzytkownika
Pit - 2016-04-17 18:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczęśliwo - ręce opadajo..
zdjecie uzytkownika
sd - 2016-04-17 18:12:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciachnołby ją
zdjecie uzytkownika
n - 2016-04-18 16:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sd - 2016-04-17 18:12:06]:
Odczep się
zdjecie uzytkownika
aq - 2016-04-18 20:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy już coś wiadomo na temat drugiego mają? Pracujemy czy mamy wolne i później odrobek?
zdjecie uzytkownika
gg - 2016-04-19 10:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aq - 2016-04-18 20:50:51]:
Pracujemy, nie ma odrobków. Po bożym ciele w piątek też pracujemy.
zdjecie uzytkownika
asd - 2016-04-19 16:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aq - 2016-04-18 20:50:51]:
Pracujemy cały czas , bo przecież praca najważniejsza ;P
zdjecie uzytkownika
wariatka - 2016-04-19 19:36:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sd - 2016-04-17 18:12:06]:
Właśnie że jesteś........
zdjecie uzytkownika
zxc z - 2016-04-20 11:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca uszlachetnia a "robota' tworzy
zdjecie uzytkownika
Mario - 2016-04-20 15:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asd - 2016-04-19 16:25:28]:
Ciesz się. 6 setek piechotą nie chodzi
zdjecie uzytkownika
on - 2016-04-20 20:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na każdym dziele czy zmianie jest to samo każdy o każdym plotkuje czasem dobrze czasem negatywnie nieraz to z czystego egoizmu lub zazdrości, zdarzają się też miłe komentarze najważniejsze to się tym nie przejmować i być tym kim się jest bo chamstwo szerzy się z ust tych co są zwykłymi tchórzami co zazdroszczą innym wszystkiego i ich odwagi a w duszy pragną choć w połowie być tacy jak ci których zle opisują bo oni przynajmniej mają odwagę robić to na co mają i żyć tak jak chcą nawet łamiąc przy tym wszystkie zasady bo najważniejsze jest by to właśnie było jemu dobrze i przy tym wysoko podnoszą głowę szacunek im że nie ulegają presji otoczenia i są sobą, pamiętajcie nie zmieniajcie się i nie zawracajcie sobie głowy to są osoby którzy jeszcze niewiedzą czym są
zdjecie uzytkownika
poter - 2016-04-22 16:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [master - 2016-03-14 19:47:46]:
Ej chłopaki friulmaców, szkoda że nie montujecie mebli z elementów które robicie, bo może wtedy dotarłoby do was jak często produkujecie buble. Zapraszam na montaż koledzy operatorzy! To na montażu trzeba wszystko złożyć w całość, tak aby nie było reklamacji, aby klient był zadowolony, aby kj-tka tego nie zatrzymała. Niestety często jest to wręcz niemożliwe, właśnie dzięki wam. Więcej skromności kolego z maszynowni i częściej używaj suwmiarki, jeśli wiesz do czego służy.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-22 22:00:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Monterze te maszyny maja juz kilka lat a ja niemam czasu mierzyc kazdej sztuki,popros gore o wymiane maszyn.
zdjecie uzytkownika
Ozjasz Goldberg - 2016-04-23 13:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poter - 2016-04-22 16:53:20]:
tl;dr [too long; didn't read]
Winni są wszyscy i wszystko. Operatorzy, przełożeni, maszyny, mechanicy, ostrzalnia…

A teraz do rzeczy.
To że otwory pojawiają się nie w tych miejscach, w których powinny [mowa o delikatnych przesunięciach w granicach 0,2-0,3 mm], w przeważającej ilości przypadków nie jest winą operatora, tylko właśnie maszyny i norm nakładanych na operatorów. Dlaczego tak się dzieje? Opowiem na przykładzie wierceń czołowych do łączyny, ale w ten sam sposób mogę odnieść się do każdego innego elementu i każdego innego wiercenia. Elementy przed wierceniem czołowym są blokowane w maszynie tak by nie przesuwały się na boki i w osi góra-dół. Z boku są dociskane dociskiem pneumatycznym do bazy, która jet stała a z góry są dociskane do elementu konstrukcyjnego maszyny. Jedyną osią w którą może być materiał przesunięty to oś kierunku wiercenia, czyli otwór może być co najwyżej głębszy z jednej strony i płytszy z drugiej. Unikamy za płytkich wierceń w przypadku przesunięcia się elementu po przez głębsze wiercenie o maksymalnie milimetr niż to wynika z rysunku.
Przesunięcia na boki i w kierunku góra-dół powstają wtedy, gdy głowica wiercąca, zamontowana na silniku elektrycznym, który popychany jest za pomocą siłownika pneumatycznego, porusza się zbyt szybko w głąb materiału [metry, metry i jeszcze raz metry], gdy występują luzy na siłowniku i przesuwa się on na boki podczas pracy, gdy wiertła są zbyt długie i/lub stępione oraz gdy głowice wiercące mają luzy na wrzecionach i właśnie to głowice są najczęstszym powodem pojawiania się przesunięć. Dlaczego tak się dzieje? Dlatego że operatorzy pod presją przełożonych, tolerują przesunięcia otworów o 2, 3 a nawet cztery dziesiąte milimetra. Głowica ma luz? Spoko, otwór jakoś mieści się w ich osobistej normie więc nie wymieniają głowicy, nie uzbrajają głowicy na nowo i nie ustawiają maszyny pod nową głowicę ponieważ to zajmuje sporo czasu. Czasu, w ciągu którego mogliby zrobić sto elementów, które przybliżyły by ich do osiągnięcia celu jakim jest zielony wpis na tablicy wyników [zrobiona norma].
Jeśli chodzi o zbyt długie wiertła. Są elementy wiercone na głębokość 35-36 milimetrów. W głowice są montowane wiertła o długości 70 milimetrów!. Pytam się, Po jaką cholerę!? Mamy wiertła o długości obszaru roboczego 37 milimetrów i nadają się one idealnie do takich wierceń, i co najważniejsze, końcówka takiego krótkiego wiertła jest narażona na o wiele mniejsze przesunięcia przy wwiercaniu się w materiał niż długie wiertło, a to z kolei skutkuje mniejszymi przesunięciami otworów przy wadliwej głowicy i/lub problemem ze stabilnością zespołu wiercącego.
Kolejna sprawa to normy i ostrość wierteł.
Mogę wiercić szybko ale do tego potrzebuję wierteł ostrych jak brzytwa. Wiertło tępe nie wwierca się w materiał, tylko jest na chama w niego wciskane i nie sposób przewidzieć w którą stronę przesunie się tępe wiertło dając w efekcie przesunięty otwór.

Winą operatora jest to że nie wymienia tępych wierteł, nie wymienia uszkodzonych głowic mających delikatne luzy na wrzecionach, nie sprawdza i nie zgłasza luzów na silnikach czy siłownikach ponieważ traci możliwość wykonania normy, którą to wymagają od niego przełożeni. Poza tym zawsze może się wybronić tym że część materiału zawsze jest wiercona tak jak trzeba i on cały czas przy pomiarach trafiał właśnie na te dobrze przewiercone elementy. Cały czas piszę o przesunięciach w granicach do maksymalnie 2-3 dziesiątych milimetra, co wbrew pozorom jest bardzo dużą wartością. Większe problemy są usuwane na bieżąco.

Ktoś niżej poruszył problem wieku maszyn. Tak, to też ma wielki wpływ na jakość wykonywanej pracy. Wszak elementy maszyny z czasem się zużywają ale nie zawsze łatwo jest to dostrzec. Widać efekt powstania problemu ale nie wiadomo dlaczego taki efekt powstaje.
Wiercenia boczne oraz wiercenia z góry, są wykonywane na tzw. mostku. Jest to element wahliwy przytrzymywany przez zespół siłowników. Działa to na tej zasadzie że gdy element trafia do wiercenia, mostek jest uniesiony do góry i znajduje się w poziomie by elementy były równo wiercone. Po wierceniu, siłowniki pochylają mostek by przewiercony element spadł na taśmociąg transportujący materiał do operatora. Mostek z jednej strony jest zamocowany na łożyskach do konstrukcji maszyny. Od strony siłowników mostek, po przez łożyska zamontowany jest do siłowników. Gdy któreś połączenie zawiedzie, łożysko się wyrobi, zostanie uszkodzone itp., mamy przesunięcia całego mostka i elementu który na nim się znajduje co powoduje przesunięcie wywierconych otworów. Operator widzi tylko efekt problemu w postaci przesuniętego wiercenia. Za pierwszym razem dokona poprawki przesuwając silnik z głowicą by wiercenie było takie jak trzeba. Za drugim razem dokona poprawki wiercenia i za trzecim razem też. Później stwierdzi ze skoro wiercenie cały czas się przesuwa ale maksymalnie o 3 "dychy" to wi
zdjecie uzytkownika
w - 2016-04-23 19:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ozjasz Goldberg - 2016-04-23 13:26:49]:
Popatrz na siebie idioto
zdjecie uzytkownika
zxc z - 2016-04-23 20:26:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i znowu wszyscy mają rację!!! BRAWO !!!
zdjecie uzytkownika
pol - 2016-04-24 13:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ozjasz Goldberg - 2016-04-23 13:26:49]:
No i jak zwykle wina ostrzalni :-) Grucha ostrz dokładniej, zamiast się wymądrzać !
zdjecie uzytkownika
poter - 2016-04-24 14:54:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [w - 2016-04-23 19:44:55]:
Dzięki za tak konkretne i wyczerpujące wyjaśnienie problemu, to wiele tłumaczy, ale jednocześnie potwierdza jego istnienie. Niestety, w całej fabryce poprawienie jakości wykonywanych elementów wiąże się(według przełożonych) ze stratą czasu, a co za tym idzie brakiem zielonego wpisu na tablicy. Normy są świętością w tej fabryce i pracownik zrobi (a często wręcz przeciwnie) wszystko by je wykonać, by nie narazić się na nieprzychylność przełożonego. Skutki? Zatrzymywanie i przepakunek całych partii mebli, oraz reklamacje, a co za tym idzie wszyscy wiemy, premia w dół. Cóż jesteśmy tylko trybikami w wielkiej maszynie, a może to błędne koło?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie z osoba z dzialu HR oraz mistrzem wydzialu na ktory mamy byc przyjeci,
Pytania: pytania zadawane dotyczyly tego dlaczego chcialbympracowac w tej firmie, jak potrafie zorganizowac sobie czas pracy.
zdjecie uzytkownika
Skutki - 2016-04-26 08:26:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A bledne kolo sie toczy. Popieram. Skutki sa takie ze ludzie po wieloletniej wspolpracy mysla o zwolnieniach. Firma stawia na jakosc , dbalosc o pracownika i komfort jego pracy. uwierzcie mi ludzie odplaciliby Wam tym samym gdyby te normy stosowali wszyscy Ci ktorzy mysla ze pozjadali wszystkie rozumy skoro zajmuja troche wyzsze stanowisko. Robota jak robota nie jest zla wyplata na czas, socjal i to sie liczy , kazdy ma rodzine , zobowiazania ale tez swoja godnosc. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
el - 2016-05-03 09:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam na atmosfera na lakierni ? nikt nic nie pisze więc pewnie jest w porządku miło i przyjemnie.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Swedwood Poland!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert