brak logo

ZWC „Millano”

Poznań

Opinie o ZWC „Millano”

zwolniony 2014-01-23 03:56:13
Praca ogólnie w porządku, po przeniesieniu z magazynu na produkcję trochę gorzej mi się pracowało, ale to szczegół. W poniedziałek zostałem zwolniony z dnia na dzień, dowiadując się o tym dzień przed. Powodem były rzekome słabe oceny pracy, mimo, że na arkuszu rozliczeniowym zawsze miałem ocenę "dobrą". Kierownictwo widzi tylko, gdy na chwile się usiądzie odpocząć, a gdy np. odstawia się palety bo magazynierom ciężko ruszyć cztery litery to tego już nie widzi nikt, liczy się tylko to, że się usiądzie.
1
Elka 2014-01-27 21:06:04
Ogólnie praca nie jest zła. ..kasa w miarę dobra. Niektóre brygadziatki mogly by byc lepsze. Na jednej ze zmian jest nowe kierownictwo...(usunięte przez administratora)
POLA 2014-02-02 15:39:09
Tak jest nowa brygadzistka ale co z tego jak jedna zeszła na dół i przekazała drugiej swoje żale oraz pałeczke do ręki,żeby jej pupilki nie rozdzielać jaka to ona biedna,a natomiast nowa brygadzistka z tym nic nie robi jak łączyła grupki to nadal łączy zamiast je rozdzielać.
Wanda 2014-02-04 22:03:26
Nie wiem czy przekazuje pałeczkę. Jest nowa brygadzistka i już zaczyna też mieć swoich pupili.Najlepsi są ci co się przylizują.A ona takich docenia każdy wie o co chodzi.
zocha 2014-02-08 16:37:23
Masz racje,a ta z dołu brygadzistka W-cha zamiast pilnować etatowe na dole to większość czasu spędza na W5 do góry.I znowu zaczyna się to samo co było Tz.dowiaduje się nowych pierdół.
lola 2014-02-08 20:07:16
zgadzam się z tobą brygadzistka pani (usunięte przez administratora)zamiast nas pilnować i zająć się obowiązkami to większość czasu spędza u drógiej brygadzistki na W5i sprawdza jak traktuje jej pupileczki.
Wanda 2014-02-10 16:30:21
Ta co byla na 4 teraz jest na 5ma nadal pupili. I.....jest nie zbyt uprzejma z tego co się slyszy.A wy co sadzicie? be
odpowiedz 2014-02-12 17:08:12
zwolniony a Ty kto?;p chyba nie zalujesz pracy tam? prace jako magazynier znajdziesz wszedzie, a jakby nie bylo zwoniena byly znowu raptem pare dni temu i jaki sens w tym? gdzie zwalniaja paroletnie etatowe by zastapic je mlodszymi, ktore wiadomo ze przyjda na chwile lub na przeczekanie by znalezc cos lepszego. Praca masakryczna, praclowalam fizycznie o wiele ciezej za wieksze pieniadze i na jednej zmianie.(usunięte przez administratora)
RENA 2014-02-17 23:22:43
Moje panie tez pracuje w Firmie MILLANO I przeczytałam ostatni wpis, jestem zaskoczona, że potraficie oczerniać etatowe. Pracowałam z nimi na żurawiu i są sw porządku, były również od nas z HR to dopiero (usunięte przez administratora)byłam zła że te panie dźwigają takie ciężary a żadna się nie ruszyła żeby im pomóc wstyd mi za was ,brak wam kultury taktu i godności osobistej.
1
jaaaaa 2014-03-06 16:54:29
siemka kasienka
ZGADNIJ 2014-03-06 16:58:36
CZEŚĆ POLKOWA
ŻDZICHA 2014-03-29 20:34:53
Dziś ostatnia nocka już dosyć patrzenia jak pani W cały czas przebywa na w 5 u następnej brygadzistki i ją przeciwstawia zamiast pilnować swojej zmiany a nie cały czas na nocce przebywa do góry kpina co ta kobieta wyprawia.
TERECHA 2014-03-29 20:41:34
Zgadzam się z tą wypowiedzią jak brygadzistka W powiedziała że dalszej umowy nie dostane bo jej moja osobowość się niespodobała.Itak latała do następnej i umowy dalszej nie dostałam.Normalne to nie jest a ciekawe czy córunia dostanie napewnmo tak bo mamuska jest brygadzistką i córusia jest nie tykalna.
piwonia 2014-04-09 16:43:20
Generalnie po opiniach myślałam ,że w Millano to będzie tragedia , ale stwierdzam ,że nie jest najgorzej , jeśli komuś zależy by zarabiać i mieć prace to będzie pracować bez zadnego "ale" . Jak dla mnie tylko przeginką totalną jest jedna z brygadzistek na w5 .. (usunięte przez administratora) Traktowanie pracowników jak jakieś bydło to porażka.... Nie wiem skąd ta Pani się tam wzięła ale troche szacunku dla innych nie zaszkodzi z jej strony ... Chyba bardzo mało osób się znajdzie co lubi , toleruje itp... (usunięte przez administratora)
Do cholery każdy jest człowiekiem i może mieć gorszy dzień...
a tak ogolnie oprocz tego małego szczegolu to ok.. zalezy tez gdzie sie trafi bo praca fizyczna ... ale na prace nie narzekam
1
fryco 2014-04-12 09:33:47
witam co sadzicie o pewnej katarzynie ,w z szamotul
6
tola 2014-04-19 11:48:01
Masz racje,a nie zaś opowiada brygadzistka jak to jest żle na tej zmianie,tak narzeka,a sama robi grupy.Brygadzistka I-ONA opowiada że NA NASZEJ ZMIANIE dziewczyny obgadują i są grupy no paczcie akurat znalazła się święta jak sobie niemoże z nami dać rade to niech idzie jako etatowa.
1
fryco 2014-04-25 15:39:09
witam mozesz mi cos wiecej powiedziec?jesli mowimy o tej samej osobie
14789632 2014-04-27 07:06:22
Ja myślałem o osobie która kiedyś pracowała przez HR Consulting ale tam nie pracuje bo się zwolniła wcześniej niż ja. A nic więcej ci nie powiem bo to też tylko słyszałem z plotek a już tam nie pracuje.
piwonia 2014-04-27 07:45:14
na każdej zmianie trzeba uważać co się mówi i do kogo ... niestety w tej firmie jeden pod drugim dołki kopie ... więc najlepiej się wcale nie odzywać i mieć spokój
bartek19780508@o2 2014-04-27 14:37:35
mysle ze mowimy o tej samej osobie
tulipan 2014-04-28 16:49:49
Ale na innej zmianie napewno tak nijest jak u nas,brygadzistka -Wi-cha cały czas przebywa u nas na W5 zamiast zainteresować się co na dole robia pracownica,a nie następną brygadzistke uczy pierdół i nienawieści przeciwko etatowe.A I-ona uwielbia niestety uwielbia pierdoły.Jej bratowa z koleżankami nom stop latają na papierosy mimo ostatniego upomnienia.Tam w toalecie mają pokój zwierzeń bo idą z kawką i przy tym papieroska zapalą i tak mija 20 minut.A amy za nie robimy bo nawet zastępstwa nia mają.A teraz wróciła ich podwładna M-da.D.Prosimy zróbcie coś bo my już nie wytrzymujemy na tej zmianie coraz gorzej sią dzieje.
aaaaaaaaaaaa 2014-04-29 22:33:35
jak nie wytrzymujecie to do AMAZONA bo jeszcze nie dawno większosć z was podpisała się pod listą lub zmienić zmianę.Krótka piłka.Zajmijcie się własnymi rodzinami i domami bo może porządek tam trzeba zrobić.Pokój zwierzeń to właśnie ta strona bo nikt nie ma odwagi powiedzieć drugiej osobie wprost co do niej ma To się nazywa tchurzostwo.
2
bee 2014-05-02 14:14:42
Do Amazona to ty możesz iść przynajmniej będzie spokój na zmianie,a nie panią rrzniesz a słoma z butów wychodzi.Żal ci że nie podpisałaś bo na L4 byłaś.Jak cię nie było to był na zmianie spokój,sama się przenieś na inną zmiane będziemyb szczęśliwe pani M-do, a nie tylko na papierochy latasz sama o sobie piszesz zajmnij się chatą.
2
niki 2014-05-03 13:38:49
W 100% procentach zgadzam się z tą wypowiedzią ledwo przyszła z L4 to tylklo zamęt robi na zmianie i te zęby szczerzy.
1
zara 2014-05-05 13:34:11
masakra co wy wypisujecie.
wiki 2014-05-07 12:05:40
NO NIESTETY PISZEMY SAMĄ PRAWDE JAKA ŻDZIWIONA JAKBYŚ NIEWIEDZIAŁA CO SIĘ DZIEJE BIEDULKA
abEL 2014-05-21 23:24:25
To jest bardzo dziwny zakład idący po trupach na zysk.Pracownik jest tylko po to aby generował zysk jak najmniejszym nakładem finansowym ze strony KK to i tak admin wykreśli.Powiązania rodzinne ,pierdoły a mówi się o HACCAP -ach czystości itd. Śmiech .Totalne lekceważenie tego ;konia; ,który ciągnie i jest jeszcze wykorzystywany mówiąc delikatnie robiony w trąbe(usunięte przez administratora) Jest OK.(usunięte przez administratora)
Marta 2014-06-02 15:02:58
Pracowałam w zeszłym roku i w tym też mogłam wrócić i pracuje, nie narzekam jako studentka mam się za co utrzymać, a naprawdę sporo mogę zarobić
vffds 2014-06-07 12:10:01
co tu tak cicho
TONA 2014-06-19 15:25:40
NARESZCIE KTOŚ ODWAŻYŁ SIĘ NAPISAĆ PRAWDE NA NASZEJ zmianie to jedne pierdoły i nic więcej syf chiła i mogiła a najgorsze pierduśniice to te co na papierochy nom stop latają
1
wiki 2014-06-22 12:38:17
Widze że cały czas piszecie o tej co największe pierdoły robi Ma-da.D ze swoją rudą kumpelą
Lu 2014-06-22 19:33:03
Śmiech.
Tchórze.
Prosto w oczy boją się powiedzieć co jest grane, ale za plecami to spokojnie mamroczą jaki to ktoś jest. Albo nie mają własnego życia albo nie mają nic ponad to do powiedzenia, chcą się dowartościować albo zwyczajnie im się nudzi.W ten sposób podwyższają swoje ego.
Tchórze.
jjjaa 2014-06-28 10:53:57
witam a jak pani kasia w
golio 2014-07-31 18:25:04
a jakie to pierosnice na cmiki chodza
pilot 2014-08-05 18:58:38
Co tam jest Az tak pierdusnice?
oooooo 2014-09-07 19:47:00
Milano czy terrawita to syfne firmy mało płaca 8 lat temu byłam w milano czy w baronie na jedno wychodzi na rozmowie i mi powiedzieli ile się zarabia to wogole nie było mowy zebym pracowała za taka smieszna kase wystarczyło mi ze pracowałam w terrawicie ale odeszłam od 8 lat teraz pracuje w firmie niemieckiej za bardzo przywoite piniezki bo za 2700zł na reke tylko w 4 brygadowce i to bez nadgodzin zadnych w tym bogaty socjal mam nie powiem narobię się ale wiem za
1
oo000 2014-09-07 19:52:20
NAROBIE SIE ALE WIEM ZA CO I ZE SPOKOJEM MI STARCZA NA JEDZENIE OPŁATY ITP A TO JEST WAZNE I CO NAJWAZNIEJSZE 10 MINUT AUTOBUSEM MAM OD SIEBIE DO DOMU TAKZE DZIWIE SIE MŁODYM LUDZIOM ZE NIE SZUKAJA SOBIE CZEGOS LEPSZEGO .
bafi 2014-09-08 14:29:20
Witam a jak z kariera w taj firmie sa awanse? Jak kierownictwo prosze o jakies konkrety jak sie tam pracuje Z gory dziekuje
wp 2014-09-20 09:18:29
jak wygląda praca na stanowisku PH? jaka kasa, auto?
Czy to się w ogóle sprzedaje? slyszalem, ze PH maja robic po 25 wizyt dziennie a ich teren to 2 wojewodztwa?!! Chyba po 15 h się tu pracuje!
Warto zaczynac?

dzięki za info, pozdr.
lala 2014-10-03 20:23:31
Prawdziwe oblicze Millano !
Drodzy czytelnicy tego forum mam wam do za apelowania ważne sprawy które nie mogą pozostać bez dyskusji . Pierwszą sprawą która jest świeża to temat palenia na terenie zakładu . Apeluję do kierownictwa aby zrobili tu palarnie ponieważ przewaga pracowników Millano pali papierosy i są wieloletnimi nałogowcami i powinniście to zrozumieć bo też jesteście ludźmi takimi jak my i też macie nałogi . Sąsiednie firmy mają palarnie tylko dlaczego my nie możemy mieć ? Drugi temat to autobus trasa Pniewy - Przeźmierowo . To już temat bez dna . Wiele razy już były rozmowy na ten temat a nikt z tym nic nie robi . Jest to autobus dla rencistów ale też dla nas pakowaczek bo piszecie w ogłoszeniach o pracę że zapewniacie dojazd ale czemu nie napiszecie jaka jest prawda niech każdy wie ,że brak nawet już miejsc dla rencistów a etatowe po 8 godzinach pracy muszą stać i chwytać się bo padają ze zmęczenia , to produkcja i każdy jest zmęczony i każdy by chciał godnie dojeżdżać do pracy . Nasz autobus jest wypełniony po brzegi jest nazywany świniobusem !!!!!! Apeluję niech ktoś z kierownictwa przejedzie się raz z nami oczywiście stojąc w tłoku i zobaczymy czy to jest tak przyjemnie stać ściśniętym dzień w dzień .
Ludzie to są ważne sprawy do poruszenie a nie jakieś spory między pracownikami . Ja na pracę nie narzekam bo jest do wytrzymania ale te tematy wyżej wymienione są prawdą .
Pracodawca powinien mieć szacunek dla nas a widocznie nie ma jeżeli tych wyżej wymienionych spraw nie widzi chyba że udaje że nie widzi lub nie chce .
niepaląca 2014-10-07 21:15:04
Jeśli chodzi o palarnie papierosów to absurd! Palacze chodzą na papierosa przez 8h pracy ok 8-10 razy po średnio 5-10 min. co daje conajmniej 1h! A ja niepalę i pracuję cały czas z przerwą na śniadanie! A te śmieszne czujniki dymu, zainstalowane na hali, które cicho pikają jak ktoś pali nie spełniaja swoich funkcji, bo jest hałas i nic nie słychać! A pracownicy jak palili tak palą! Może kierownictwo weźmie to pod uwagę i zacznie premiować pracowników niepalących! Bo czują się w firmie dyskryminowani!
1
john 2014-10-25 00:20:04
Może tak podwyżkę by dać pracownikom którzy zapier............ją 30 dni w miesiącu i są w pracy na każde pstryknięcie palca, 12-stki nie 12-stki.... Tego nikt nie widzi. Na szczęście otwiera się coraz więcej dużych firm w pobliżu które mają znacznie większe oferty wynagrodzenia niż "Millano". Niedługo zostanie w tej firmie sam HR i Renciści..............
fryzjer 2014-11-18 13:23:47
Nie polecam,1900 brutto+premia .
luna 2014-11-25 23:54:21
Pniewski autobus bez zmian nadal stoi ponad 20 osób tylko stałe osoby siedzą ( Panie na tyłach powinny się wstydzić w stosunku do innych po co narzekają jak zawsze siedzą )a nikt z tym nic nie robi szefostwo poprawiło tylko Szamotułom co jeszcze ten trzeci autobus jest niewykorzystany bo prawie pusty jeździ . My się pytamy co to za sprawiedliwość . Za co my płacimy te pieniądze . W Amazonie nie płacą i jakimi autokarami jeżdżą. A my Pniewy mamy podmiejski mały na tylu ludzi powinien być taki duży jak na Szamotuły !!!!!!!!!! Szefie zrób coś z tym czy ty nie widzisz ,że ludzie Ci uciekają dosyć ,że mała płaca to jeszcze rzygać się chce tym dojazdem .Moim zdaniem trzeba inwestować w firmę bo widać maszyny nowe ale nie można zapominać o pracownikach gdzie nasze socjalne .!!!!!!!!!!!!!
1
kasia 2014-12-11 00:48:08
jak długo trwa szkolenie BHP? to ważna dla mnie informacja bo studiuje i chciałabym zdazyc na kolokwium
1
NdNf 2014-12-16 23:23:35
A wy sobie piszcie może komuś będzie lepiej ale i tak niczego nie zmienicie. Jak było tak będzie bo czego Wy oczekujecie?Od cudów jest Bóg a nie nasze wasze pisanie z prośbą sugestią o zmianę tego co w firmie jest od zawsze. Zrozumcie w końcu gdzie jest Wasze miejsce w tym szeregu ! Zawsze na końcu i nie podnosić za bardzo głowy " szczurek jestem"
z boku 2015-01-16 20:37:38
I po co tu pisać prawdę skoro ważne i prawdziwe rzeczy czujny admin za słuszną kasę i tak usunie z opinii a zostawi to co wygodne i ""słuszne"".A Wy do roboty bo apetyt rośnie w miarę jedzenia. Pa
z boku 2015-01-16 20:39:02
I po co tu pisać prawdę skoro ważne i prawdziwe rzeczy czujny admin za słuszną kasę i tak usunie z opinii a zostawi to co wygodne i ""słuszne"".A Wy do roboty bo apetyt rośnie w miarę jedzenia. Pa
stw 2015-01-25 15:21:25
witam zna ktos pania kasie w z szamotol nadal lubi sporty lozkowe?
1
pinki 2015-02-13 20:31:50
Podczas nieobecności brygadzistki Doroty. M. zwykła pracownica przejęła władze i trochę w główce jej się poprzewracało bo myśli ze jest kimś lepszym od nas a jest tylko wagową.P. Alicja. Z. rozdawała nam kartki od wypłaty a powinien to zrobić kierownik lub brygadzistka z dołu jeśli nie ma brygadzistki. Rządzi ludźmi, rozkazuje prześladuje w biurze z kierownikiem co to ma być. My HR i wszyscy mamy już jej dosyć. Jest to niepojęte że widziała nasze pensje a nie ma prawa bo nie ma uprawniona do tego. Pani Alicjo nie masz,, zielonego czepka" i nie będziesz miała my mamy już brygadzistke. Na brygadxistke trzeba mieć wygląd!!!!
1
Zostaw swoją opinię o ZWC „Millano” - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWC „Millano”