brak logo

ZWC „Millano”

Poznań

Opinie o ZWC „Millano”

TERECHA 2014-03-29 20:41:34
Zgadzam się z tą wypowiedzią jak brygadzistka W powiedziała że dalszej umowy nie dostane bo jej moja osobowość się niespodobała.Itak latała do następnej i umowy dalszej nie dostałam.Normalne to nie jest a ciekawe czy córunia dostanie napewnmo tak bo mamuska jest brygadzistką i córusia jest nie tykalna.
piwonia 2014-04-09 16:43:20
Generalnie po opiniach myślałam ,że w Millano to będzie tragedia , ale stwierdzam ,że nie jest najgorzej , jeśli komuś zależy by zarabiać i mieć prace to będzie pracować bez zadnego "ale" . Jak dla mnie tylko przeginką totalną jest jedna z brygadzistek na w5 .. (usunięte przez administratora) Traktowanie pracowników jak jakieś bydło to porażka.... Nie wiem skąd ta Pani się tam wzięła ale troche szacunku dla innych nie zaszkodzi z jej strony ... Chyba bardzo mało osób się znajdzie co lubi , toleruje itp... (usunięte przez administratora)
Do cholery każdy jest człowiekiem i może mieć gorszy dzień...
a tak ogolnie oprocz tego małego szczegolu to ok.. zalezy tez gdzie sie trafi bo praca fizyczna ... ale na prace nie narzekam
1
fryco 2014-04-12 09:33:47
witam co sadzicie o pewnej katarzynie ,w z szamotul
6
tola 2014-04-19 11:48:01
Masz racje,a nie zaś opowiada brygadzistka jak to jest żle na tej zmianie,tak narzeka,a sama robi grupy.Brygadzistka I-ONA opowiada że NA NASZEJ ZMIANIE dziewczyny obgadują i są grupy no paczcie akurat znalazła się święta jak sobie niemoże z nami dać rade to niech idzie jako etatowa.
1
fryco 2014-04-25 15:39:09
witam mozesz mi cos wiecej powiedziec?jesli mowimy o tej samej osobie
14789632 2014-04-27 07:06:22
Ja myślałem o osobie która kiedyś pracowała przez HR Consulting ale tam nie pracuje bo się zwolniła wcześniej niż ja. A nic więcej ci nie powiem bo to też tylko słyszałem z plotek a już tam nie pracuje.
piwonia 2014-04-27 07:45:14
na każdej zmianie trzeba uważać co się mówi i do kogo ... niestety w tej firmie jeden pod drugim dołki kopie ... więc najlepiej się wcale nie odzywać i mieć spokój
bartek19780508@o2 2014-04-27 14:37:35
mysle ze mowimy o tej samej osobie
tulipan 2014-04-28 16:49:49
Ale na innej zmianie napewno tak nijest jak u nas,brygadzistka -Wi-cha cały czas przebywa u nas na W5 zamiast zainteresować się co na dole robia pracownica,a nie następną brygadzistke uczy pierdół i nienawieści przeciwko etatowe.A I-ona uwielbia niestety uwielbia pierdoły.Jej bratowa z koleżankami nom stop latają na papierosy mimo ostatniego upomnienia.Tam w toalecie mają pokój zwierzeń bo idą z kawką i przy tym papieroska zapalą i tak mija 20 minut.A amy za nie robimy bo nawet zastępstwa nia mają.A teraz wróciła ich podwładna M-da.D.Prosimy zróbcie coś bo my już nie wytrzymujemy na tej zmianie coraz gorzej sią dzieje.
aaaaaaaaaaaa 2014-04-29 22:33:35
jak nie wytrzymujecie to do AMAZONA bo jeszcze nie dawno większosć z was podpisała się pod listą lub zmienić zmianę.Krótka piłka.Zajmijcie się własnymi rodzinami i domami bo może porządek tam trzeba zrobić.Pokój zwierzeń to właśnie ta strona bo nikt nie ma odwagi powiedzieć drugiej osobie wprost co do niej ma To się nazywa tchurzostwo.
2
bee 2014-05-02 14:14:42
Do Amazona to ty możesz iść przynajmniej będzie spokój na zmianie,a nie panią rrzniesz a słoma z butów wychodzi.Żal ci że nie podpisałaś bo na L4 byłaś.Jak cię nie było to był na zmianie spokój,sama się przenieś na inną zmiane będziemyb szczęśliwe pani M-do, a nie tylko na papierochy latasz sama o sobie piszesz zajmnij się chatą.
2
niki 2014-05-03 13:38:49
W 100% procentach zgadzam się z tą wypowiedzią ledwo przyszła z L4 to tylklo zamęt robi na zmianie i te zęby szczerzy.
1
zara 2014-05-05 13:34:11
masakra co wy wypisujecie.
wiki 2014-05-07 12:05:40
NO NIESTETY PISZEMY SAMĄ PRAWDE JAKA ŻDZIWIONA JAKBYŚ NIEWIEDZIAŁA CO SIĘ DZIEJE BIEDULKA
rika 2014-05-21 21:18:25
Czyli nie polecacie pracy w Millano? Może jednak sa działy, gdzie ludzie są zadowoleni, bo tutaj chyba piszecie tylko o jednym.
abEL 2014-05-21 23:24:25
To jest bardzo dziwny zakład idący po trupach na zysk.Pracownik jest tylko po to aby generował zysk jak najmniejszym nakładem finansowym ze strony KK to i tak admin wykreśli.Powiązania rodzinne ,pierdoły a mówi się o HACCAP -ach czystości itd. Śmiech .Totalne lekceważenie tego ;konia; ,który ciągnie i jest jeszcze wykorzystywany mówiąc delikatnie robiony w trąbe(usunięte przez administratora) Jest OK.(usunięte przez administratora)
Marta 2014-06-02 15:02:58
Pracowałam w zeszłym roku i w tym też mogłam wrócić i pracuje, nie narzekam jako studentka mam się za co utrzymać, a naprawdę sporo mogę zarobić
vffds 2014-06-07 12:10:01
co tu tak cicho
TONA 2014-06-19 15:25:40
NARESZCIE KTOŚ ODWAŻYŁ SIĘ NAPISAĆ PRAWDE NA NASZEJ zmianie to jedne pierdoły i nic więcej syf chiła i mogiła a najgorsze pierduśniice to te co na papierochy nom stop latają
1
rika 2014-06-20 19:03:36
To jak wygląda sprawa wychodzenia na papierosa w HR Consulting - ZWC Millano? Co jaki czas mozna sobie wyjść, bo czytam, ze ludzie wychodzą.
1
wiki 2014-06-22 12:38:17
Widze że cały czas piszecie o tej co największe pierdoły robi Ma-da.D ze swoją rudą kumpelą
rika 2014-06-22 16:21:34
@wiki, a możesz odpisac na moje pytanie, bo chyba go nie zauważyłaś. Ogółem Ty zadowolona jestes z pracy w millano?
Lu 2014-06-22 19:33:03
Śmiech.
Tchórze.
Prosto w oczy boją się powiedzieć co jest grane, ale za plecami to spokojnie mamroczą jaki to ktoś jest. Albo nie mają własnego życia albo nie mają nic ponad to do powiedzenia, chcą się dowartościować albo zwyczajnie im się nudzi.W ten sposób podwyższają swoje ego.
Tchórze.
jjjaa 2014-06-28 10:53:57
witam a jak pani kasia w
rika 2014-06-29 23:48:46
@Lu, a mogłabyś jaśniej, czego Ci nie powiedzieli, bo to chyba dość istotny szczegół dla sprawy. Pozdrawiam.
1
golio 2014-07-31 18:25:04
a jakie to pierosnice na cmiki chodza
pilot 2014-08-05 18:58:38
Co tam jest Az tak pierdusnice?
alek 2014-08-28 23:19:33
Jakie teraz ogłoszenie od nich znalazłem! Poszukują na stanowisko operatora maszyn produkcyjnych. Pisza o sobie, że istnieją na rynku od prawie 30 lat, a podstawą ich polityki jakości jest powszechna świadomość, że ich produkty są wynikiem procesu, w którym największy nacisk kładzie się na stałą poprawę jakości wyrobów, wykorzystując długoletnie doświadczenie oraz nowoczesną technologię. Aż miło się czyta.
oooooo 2014-09-07 19:47:00
Milano czy terrawita to syfne firmy mało płaca 8 lat temu byłam w milano czy w baronie na jedno wychodzi na rozmowie i mi powiedzieli ile się zarabia to wogole nie było mowy zebym pracowała za taka smieszna kase wystarczyło mi ze pracowałam w terrawicie ale odeszłam od 8 lat teraz pracuje w firmie niemieckiej za bardzo przywoite piniezki bo za 2700zł na reke tylko w 4 brygadowce i to bez nadgodzin zadnych w tym bogaty socjal mam nie powiem narobię się ale wiem za
1
oo000 2014-09-07 19:52:20
NAROBIE SIE ALE WIEM ZA CO I ZE SPOKOJEM MI STARCZA NA JEDZENIE OPŁATY ITP A TO JEST WAZNE I CO NAJWAZNIEJSZE 10 MINUT AUTOBUSEM MAM OD SIEBIE DO DOMU TAKZE DZIWIE SIE MŁODYM LUDZIOM ZE NIE SZUKAJA SOBIE CZEGOS LEPSZEGO .
bafi 2014-09-08 14:29:20
Witam a jak z kariera w taj firmie sa awanse? Jak kierownictwo prosze o jakies konkrety jak sie tam pracuje Z gory dziekuje
wp 2014-09-20 09:18:29
jak wygląda praca na stanowisku PH? jaka kasa, auto?
Czy to się w ogóle sprzedaje? slyszalem, ze PH maja robic po 25 wizyt dziennie a ich teren to 2 wojewodztwa?!! Chyba po 15 h się tu pracuje!
Warto zaczynac?

dzięki za info, pozdr.
aldek 2014-09-27 21:10:34
Firma ZWC MILLANO poszukuje osoby na stanowisko: Operator maszyn produkcyjnych /pomocnik operatora maszyn (miejsce pracy: Przeźmierowo, k. Poznania), ogłoszenie nowe, wisi 5 dni. Ich oczekiwania to min. wykształcenie zawodowe lub techniczne (mile widziane cukiernicze), doświadczenia w pracy na stanowisku operatora/pomocnika operatora maszyn w branży spożywczej (szczególnie cukierniczej), umiejętność obsługi maszyn formujących i pakujących, gotowość do pracy w systemie trzyzmianowym, aktualna książeczka do celów sanitarno-epidemiologicznych.
lala 2014-10-03 20:23:31
Prawdziwe oblicze Millano !
Drodzy czytelnicy tego forum mam wam do za apelowania ważne sprawy które nie mogą pozostać bez dyskusji . Pierwszą sprawą która jest świeża to temat palenia na terenie zakładu . Apeluję do kierownictwa aby zrobili tu palarnie ponieważ przewaga pracowników Millano pali papierosy i są wieloletnimi nałogowcami i powinniście to zrozumieć bo też jesteście ludźmi takimi jak my i też macie nałogi . Sąsiednie firmy mają palarnie tylko dlaczego my nie możemy mieć ? Drugi temat to autobus trasa Pniewy - Przeźmierowo . To już temat bez dna . Wiele razy już były rozmowy na ten temat a nikt z tym nic nie robi . Jest to autobus dla rencistów ale też dla nas pakowaczek bo piszecie w ogłoszeniach o pracę że zapewniacie dojazd ale czemu nie napiszecie jaka jest prawda niech każdy wie ,że brak nawet już miejsc dla rencistów a etatowe po 8 godzinach pracy muszą stać i chwytać się bo padają ze zmęczenia , to produkcja i każdy jest zmęczony i każdy by chciał godnie dojeżdżać do pracy . Nasz autobus jest wypełniony po brzegi jest nazywany świniobusem !!!!!! Apeluję niech ktoś z kierownictwa przejedzie się raz z nami oczywiście stojąc w tłoku i zobaczymy czy to jest tak przyjemnie stać ściśniętym dzień w dzień .
Ludzie to są ważne sprawy do poruszenie a nie jakieś spory między pracownikami . Ja na pracę nie narzekam bo jest do wytrzymania ale te tematy wyżej wymienione są prawdą .
Pracodawca powinien mieć szacunek dla nas a widocznie nie ma jeżeli tych wyżej wymienionych spraw nie widzi chyba że udaje że nie widzi lub nie chce .
niepaląca 2014-10-07 21:15:04
Jeśli chodzi o palarnie papierosów to absurd! Palacze chodzą na papierosa przez 8h pracy ok 8-10 razy po średnio 5-10 min. co daje conajmniej 1h! A ja niepalę i pracuję cały czas z przerwą na śniadanie! A te śmieszne czujniki dymu, zainstalowane na hali, które cicho pikają jak ktoś pali nie spełniaja swoich funkcji, bo jest hałas i nic nie słychać! A pracownicy jak palili tak palą! Może kierownictwo weźmie to pod uwagę i zacznie premiować pracowników niepalących! Bo czują się w firmie dyskryminowani!
1
darek 2014-10-13 15:05:13
Nadal millano poszukuje tego pomocnika operatora maszyn, czy operatora maszyn produkcyjnych. Praca niby polega na obsłudze maszyn i urządzeń produkcyjnych (spożywczych - formujących i pakujących), odmierzaniu surowców do produkcji, utrzymywania we właściwym stanie czystości i gotowości do pracy powierzonych maszyn i urządzeń produkcyjnych, wyposażenia oraz pomieszczeń produkcyjnych. Nie brzmi najgorzej, warto?
john 2014-10-25 00:20:04
Może tak podwyżkę by dać pracownikom którzy zapier............ją 30 dni w miesiącu i są w pracy na każde pstryknięcie palca, 12-stki nie 12-stki.... Tego nikt nie widzi. Na szczęście otwiera się coraz więcej dużych firm w pobliżu które mają znacznie większe oferty wynagrodzenia niż "Millano". Niedługo zostanie w tej firmie sam HR i Renciści..............
czekoJaN 2014-11-05 17:28:45
też mi nie odpowiada sytuacja gdy ktoś kto pali non stop chodzi na przerwę "bo musi", to nie jest sprawiedliwe traktowanie.powinno się czas spędzony na papierosie mierzyć i tyle powinno się potem zostawac po godzinach. ja obecnie szukam pracy jako operator jakiejś maszyny i znajomi polecają ZWC Milano.potwierdzicie?
fryzjer 2014-11-18 13:23:47
Nie polecam,1900 brutto+premia .
luna 2014-11-25 23:54:21
Pniewski autobus bez zmian nadal stoi ponad 20 osób tylko stałe osoby siedzą ( Panie na tyłach powinny się wstydzić w stosunku do innych po co narzekają jak zawsze siedzą )a nikt z tym nic nie robi szefostwo poprawiło tylko Szamotułom co jeszcze ten trzeci autobus jest niewykorzystany bo prawie pusty jeździ . My się pytamy co to za sprawiedliwość . Za co my płacimy te pieniądze . W Amazonie nie płacą i jakimi autokarami jeżdżą. A my Pniewy mamy podmiejski mały na tylu ludzi powinien być taki duży jak na Szamotuły !!!!!!!!!! Szefie zrób coś z tym czy ty nie widzisz ,że ludzie Ci uciekają dosyć ,że mała płaca to jeszcze rzygać się chce tym dojazdem .Moim zdaniem trzeba inwestować w firmę bo widać maszyny nowe ale nie można zapominać o pracownikach gdzie nasze socjalne .!!!!!!!!!!!!!
1
kasia 2014-12-11 00:48:08
jak długo trwa szkolenie BHP? to ważna dla mnie informacja bo studiuje i chciałabym zdazyc na kolokwium
1
NdNf 2014-12-16 23:23:35
A wy sobie piszcie może komuś będzie lepiej ale i tak niczego nie zmienicie. Jak było tak będzie bo czego Wy oczekujecie?Od cudów jest Bóg a nie nasze wasze pisanie z prośbą sugestią o zmianę tego co w firmie jest od zawsze. Zrozumcie w końcu gdzie jest Wasze miejsce w tym szeregu ! Zawsze na końcu i nie podnosić za bardzo głowy " szczurek jestem"
z boku 2015-01-16 20:37:38
I po co tu pisać prawdę skoro ważne i prawdziwe rzeczy czujny admin za słuszną kasę i tak usunie z opinii a zostawi to co wygodne i ""słuszne"".A Wy do roboty bo apetyt rośnie w miarę jedzenia. Pa
z boku 2015-01-16 20:39:02
I po co tu pisać prawdę skoro ważne i prawdziwe rzeczy czujny admin za słuszną kasę i tak usunie z opinii a zostawi to co wygodne i ""słuszne"".A Wy do roboty bo apetyt rośnie w miarę jedzenia. Pa
stw 2015-01-25 15:21:25
witam zna ktos pania kasie w z szamotol nadal lubi sporty lozkowe?
1
pinki 2015-02-13 20:31:50
Podczas nieobecności brygadzistki Doroty. M. zwykła pracownica przejęła władze i trochę w główce jej się poprzewracało bo myśli ze jest kimś lepszym od nas a jest tylko wagową.P. Alicja. Z. rozdawała nam kartki od wypłaty a powinien to zrobić kierownik lub brygadzistka z dołu jeśli nie ma brygadzistki. Rządzi ludźmi, rozkazuje prześladuje w biurze z kierownikiem co to ma być. My HR i wszyscy mamy już jej dosyć. Jest to niepojęte że widziała nasze pensje a nie ma prawa bo nie ma uprawniona do tego. Pani Alicjo nie masz,, zielonego czepka" i nie będziesz miała my mamy już brygadzistke. Na brygadxistke trzeba mieć wygląd!!!!
1
dupeczka 2015-02-18 00:00:54
ejj panienki nie myślcie sobie że każda z was może zajmować sie podczas nieobecnosci p. Doroty jej funkcją. Ala przejęła funkcje bo chyba poprosił ją o to Kierownik - prawda?? No to wrzudzcie na luz!!!!!!
1
gość 2015-02-20 01:12:20
Pinki... Ty nie masz wyglądu, wiedzy, a nawet wystarczającej znajomości ortografii, aby zastąpić p. Dorotę. Zastąpić możesz jedynie jedną ze sfrustrowanych etatowych narzekających w kiblu przy fajce, jak się Wami rządzi. Tyle, że Wy sami do niczego się nie nadajecie, bo byście zginęli. Czepiasz się, że Alicja nie ma zielonego czepka? To ona na niego zasługuje, a Ty lepiej zdejmij swój, bo Twój znikomy mózg się przegrzewa pod czepkiem. A teraz pozostawiam Ci trochę miejsca na złośliwości w końcu każdy frustrat powinien mieć prawo się wyładować. Pozdrawiam. :)
1
sssssjjjjas 2015-03-10 10:46:00
co tu taka nuda na tym forum
giboooomi 2015-03-10 10:51:36
witam a jak sporty lozkowe na magazynie?wagowa jest spoko nie hahahhaa
Zostaw swoją opinię o ZWC „Millano” - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWC „Millano”