brak logo

Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"

Ostrów Wielkopolski

Opinie o Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"

robotnik 2015-09-26 11:57:02
W tej firmie dużo pracowało ludzi, którzy przyszli bez doświadczenia i musieli być przyuczeni do tej pracy. Często bywało też tak, że młodzi pracownicy z mniejszymi umiejętnościami przeskoczyli po roku czasu w stawkach pracowników, którzy dużo więcej potrafili. Można powiedzieć, że lepszą stawkę można otrzymać zwalniając się i przyjmując na nowo, (bo na start jest 13,50zł brutto,
a potem duża szansa, że otrzyma się podwyżkę 1zł po 3 miesiącach i potem po roku znów 1zł, kiedy przeważnie dają już stałą umowę) niż będąc długo pracującym pracownikiem bez możliwości podwyżki. Ostatnio tylko w listopadzie na starszych pracowników podnoszą ok 8% do stawki (ok 1zł)
zimi 2015-09-28 19:35:32
stałe umowy jeszcze mnie nie intetresują na moim etapie zycia mając 30 lat ale i ze stalej umowy mozna sie przeciez zwolnic...
robotnik 2015-09-29 16:42:41
Owszem można się zwolnić. Ostatnio słychać, że od 1 listopada ma być wyrównanie,
że każdy ma mieć minimum 15zł brutto. Nie wiem ile w tym prawdy.
Ali 2015-10-04 15:48:24
super by było, jeśli okazało by się tak, jak to @robotnik nam tutaj opisuje, niezła stawka... bardzo wam tego życzę, sama w sumie też, ponieważ maż pracuje ale mówi, że on woli się nie ekscytować i lepiej być pozytywnie zaskoczonym, niż fatalnie rozczarowanym, no ma trochę racji, nie powiem, że nie ;)
zimi 2015-10-13 18:03:06
z tego co sie slyszy to firmy coraz czesciej przyjmują do prac fizycznych tylko odpowiednich kandydatow brak...
zimi 2015-10-23 13:48:49
Panowie pracownicy co tam nowego, przyjecia są??
robool 2015-10-26 18:00:11
Dawno nie pisałem ale ponoć ten zakład ma w nie długim czasie ogłosić upadłość nie wiem czy to prawda takie pogłoski chodzą po zakładzie a tak się dobrze zapowiadało a tu znowu coś nie tak poszło czy jakieś fatum jest na tym zakładzie czy co nara
romenko 2015-11-03 19:19:03
@robool może firma nie ma za dużo zleceń, ale na pewno nie chcą jeszcze ogłaszac upadłości, bo należą do grona największych polskich i europejskich zakładów realizujących naprawy i dostawy z zakresu kojelnictwa własnie, wiec coś znacza na rynku. A nie rekrutują bo mają wszystkich specjlalistów z branży.
robool 2015-11-04 11:14:11
To może tylko pogłoski napisałem to co słyszałem a pracy jest jak na lekarstwo a miały być podwyżki raczej z tego nic nie będzie w tym roku
Maciej 2015-11-05 11:27:41
A jak mają (pensje, atmosfera) pracownicy biurowi? Konstruktorów zatrudniają? Jest sens przeprowadzać się i starać o pracę w tej firmie?
zimi 2015-11-07 11:58:31
no to niech sie starają o zlecenia, czasami są ogloszenia ze rekrutują ludzi tylko czy dlatego ze odchodzą czy ze niby jest tyle roboty!?
1
Koles 2015-11-08 10:40:18
Pracy jest spokojnie do końca roku. Jest trochę zleceń.
Zobaczymy co będzie z pracą w nowym roku. Podwyżek jednak nie ma w listopadzie.
admin 2015-11-12 11:31:06
nie ma podwyżek w listopadzie i nie ma też - niestety - wypłaty w całości a tylko 1/3 przelali
Jacek 2015-12-03 13:28:29
Bo podwyżki @koles mają być w grudniu, albo jako premie świąteczne, tak słyszałem i wierzę w to i czekam. @alkomat to jakaś plotka o czym Ty mówisz, wyjaśnij?
zimi 2015-12-04 17:38:18
witam panowie jak tam robota jestna nowy rok i perspektywy płacy i pracy??!!
misiek 2015-12-13 16:29:43
a zapowiada sie, ze po nowym roku szykuja sie jakies zmiany w sensie rekrutacyjnych chodzi mi tu o mozliwosc zatrudnienia sie u nich czy chociazby odbycia praktyk
lulu 2016-01-04 12:55:37
jak tam płaca?W terminie czy ze zwłoką?
zulu 2016-01-04 16:34:56
płaca w terminie za to temperatura na hali 2°C tzw selekcja naturalna
1
tomai 2016-01-04 17:49:07
@lulu wydaje mi się, że u nich praca w terminie, ale można spokojnie sie umówić na jakies zaliczki jak ktoś wczesniej potrzebuje na przykład, wiec nie ma problemu.
misiek 2016-01-06 23:04:15
Obowiazkiem pracodawcy jest przelewanie w terminie wynagrodzenia przeciez to okreslone jestw umowie, myśle, że jezli ktosby zaliczki potrzebowal to pewnie nie byloby problemu
ela 2016-01-15 13:11:20
W tym miesiącu znów wypłata na raty, już dwa razy po parę złotych na chleb coby nie umrzeć.
Jacek 2016-01-18 13:41:58
No jest robota @zimi jest, wszystko na swoim miejscu więc jak masz czas i chcesz dorobić to wpadaj do nas, branża stoi otworem przed takimi jak Ty, zapraszamy
1
komunista 2016-01-24 14:51:50
ludzie odpowiedzialni za stan tej firmy czyli zwioskowcy i ich koledzy ze slowacji powinni wisiec na tym opuszczonym biurowcu i byc opluwani przez spoleczenstwo przechodzace po wroclawskiej mordercy
4
morgi 2016-01-29 18:16:16
Fabryka idzie na dno.. :-(
1
zimi 2016-02-07 15:29:32
co takiego znowu?to na ulice?
lulu 2016-02-12 20:07:28
jak tam chłopy-dobrze u was czy robi się dno? a ten pocący w brylach jeszcze jest?Kasa na czas?....
jaa 2016-02-16 17:27:49
jaka kasa? 20% dali wypłaty i cisza ! ile mozna czekac na kase ludzie? i nic nie mowia cisza to chyba juz koniec firmy
Robol 2016-02-17 19:38:54
Masz szczęście, że zapłacili całą wypłatę za grudzień za taką robotę czyli prawie zupełny brak pracy.
lulu 2016-02-18 09:21:00
tak jest,żle zarzadzanie się kiedyś skończy a ludzie na bruk
jaa 2016-02-18 15:50:10
masz szczęście? a co łaskę robią że dają? a że nie ma pracy to już nie mój problem. wstaję jadę robię to za darmo mam robić? niby do jutra mają czas i dać resztę (wątpię w to !)
LULU 2016-02-25 10:21:32
jak płacą czy bieda znowu,jeszcze trochę i lipa....
koko 2016-02-25 19:26:27
i co tam splajtowali czy jeszcze ciągną ludzi jak się da?Co zrobic.....
koko 2016-03-03 09:11:40
Chyba ogłoszą upadłośc-nic lepiej nie będzie...
Jacek 2016-03-15 15:55:46
Ale nadal nie ogłosili, nadal nic takiego się nie wydarzyło, więc nie jestem tego tak bardzo pewien, moim zdaniem to będzie lepiej, tak chcę wierzyć i czuje
bolo 2016-03-15 20:09:53
Jesli tobie cos nie pasi to po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tu siedzisz patrz zebys ty upadlosci nie oglosil ale w domu baranie
Jacek 2016-03-17 20:21:58
Ale Ty mówisz do mnie kolego, bo przyznam, że nie ogarniam o co Ci może w ogóle chodzić, obnosisz się jakby niewiadomo co się stało i zdarzyło, no co powiedzieć
zimi 2016-03-18 18:22:38
ha ha panowie,dziaostwo nic wiecej a kiedys xhcialem tam isc...moze wy imnowe kontrakty załatwcie
Marek 2016-03-20 15:24:39
Nic sie nie przejmuj @Jacek bo powiem Ci, że ja też niewiele rozumiem, ale to nie jest chyba tutaj głównym tematem rozmowy, daj spokój kolego, serio, nie warto
robool 2016-03-21 12:55:57
Jakie głupoty wypisujecie kiedyś pisałem ale przestałem te wasze posty i komentarze to są bez sensu każdy co tu pisze to napewno pracuje w tej niby firmie i wie co mówi koryto że jak się nam nie podoba to każdy może się zwolnić jak ktoś przepracował w tej firmie pół życia to nie jest tak łatwo podjąć decyzję żeby się zwolnić i za te same pieniądze lub mniejsze zmieniać pracę a za większą kasę to tyko za granice wyjazd kawaler ma łatwiej z taką decyzją bo nie ma dzieci i żony zobaczymy co się wyjaśni do środy bo jak nie to znaczy że nie ma żadnego inwestora bo to za długo trwa
1
Misiek 2016-04-03 12:33:07
Ciągłe narzekania nie dobrze @robool powiesz o co chodzi bo przyznam się, że nie wiem do czego mam odnieść Twoją wypowiedź czy do atmosfery/zarobków/umowy czy....
robool 2016-04-03 14:44:11
Do niczego się nie musisz odnosić po prostu piszę jak jest a zarobki jakie są to są ja mam w tym zakładzie trzydzieści lat pracy i zawsze mówię że jak się nam nie podoba to można się zwolnić i iść do pracy gdzieś indziej a na tym zakładzie zawsze zarobki były liche i będą więc niech nie liczy ktoś na większe zarobki bo nowo przyjęci mają większe stawki niż ja po trzydziestu latach i co mam się zwolnić ! Takich pracowników się nie szanuje bo wiedzą że się nie zwolnią.
Jacek 2016-04-05 12:48:57
Nie no, co Ty mówisz, możesz pisać, nikt Ci nie zabrania, można się też zgodzić lub nie zgodzić, generalnie to każdy ma prawo do swojej opinii, więc smiało
1
morgi 2016-04-13 19:16:41
Jesteśmy d..py wołowe bo dajemy się robić w konia przez chytrych lisów!
al 2016-05-06 19:36:32
nie wiem dokładnie o co chodzi, ale przecież jak ktoś nie chce pracować to chyba nie ma do tego przymusu, a firma jest spoko i pewnie ma dużo chętnych na jedno stanowisko :)
morgi 2016-05-18 13:08:49
Tak! Ludzie walą całymi autobusami na fabryke.Krew się leje bo tylu chętnych!
robool 2016-05-18 22:59:38
Morgi jaki ty jesteś debil
ciekawy 2016-06-13 15:30:17
witam, co slychac w fabryce? juz po zmianie wlasciciela?
ghhj 2016-06-15 19:57:29
@ciekawy a była jakaś zmiana właściciela? Czym spowodowana?
balaha 2016-06-29 22:12:47
porzadki i dyscyplina łeno bo co robic kontrolowac bo tylko to potrafi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie macie tyle zakładów ale nie poprawi sie ta na bank ...to sraja gołebie
ghuj 2016-06-29 23:20:50
@balaha szczerze ci powiem ze twoja wypowiedz jest chaotyczna
4
Zostaw swoją opinię o Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon" - Ostrów Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"