Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"

Pracowałeś w firmie Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kkk - 2015-06-25 20:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
człowieku niech każdy pracuje na siebie, ja nie chce i nie potrzebuje zebys ty na mnie pracowal. i nie dolewaj sobie!!!
zdjecie uzytkownika
Itara - 2015-06-29 09:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie przestańcie, bo czytając te głupoty śmiać mi się chce :) Serio myślicie, że osoby, które domniemanie mogłyby być przytyłkasami prezesów mają łatwiejsze życie :| Gdzież tam, oni dopiero wybrali gorsze życie, bo nie traktują reguł pracy tylko swoim infantylnym często zachowaniem chcą osiągnąć coś czego w życiu mieć nie będą.
zdjecie uzytkownika
Wyplata - 2015-07-07 22:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem 6000 wypłaty (za 3 miesiące) a w Polsce tylko idiota pracuje za 6000zl
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-12 09:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co się stało, że wypłatę przelali na czas :)
Wszystko idzie ku lepszemu.
Może będą znów setki, podwyżki na jesień i powrót motywacji.
zdjecie uzytkownika
Pc101 - 2015-07-12 12:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Praca - 2015-05-16 12:46:19]:
Pracownik ma się starać pracować za darmo a najlepiej żeby pracownik narzędzia lub śruby i inne rzeczy z domu przynosił bo niema na nic kasy powini się cieszyć że naiwnych pracowników jeszcze mają którzy myślą że będzie doborze bo są kupcy na te firme , pracownik może się starac jak ma za co żyć.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-12 16:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale przecież nikt nie trzyma na siłę nikogo. Jest dużo ofert pracy np:
Correct (Ociąż)...Com40 (Nowe Skalmierzyce) czy Delphi (Ostrów) itp,
gdzie można zarobić zawsze ponad dwa tysiące, ale jest się pilnowanym i trzeba pracować jak maszyna przez bite 8 godzin lub czasem więcej, do tego chodzić w soboty i niedziele.
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-07-12 18:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To znaczy że ty kolego na tym zakładzie pracujesz tylko 5 godzin a płacą ci za 8 godzin fajna praca pozazdrościć a tak wszyscy narzekacie że tak źle macie na EKK WAGON
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-07-12 18:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To znaczy że ty kolego na tym zakładzie pracujesz tylko 5 godzin a płacą ci za 8 godzin fajna praca pozazdrościć a tak wszyscy narzekacie że tak źle macie na EKK WAGON
zdjecie uzytkownika
:P - 2015-07-13 12:36:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo,
to wasze szemrane wypowiadanie się na temat firmy i Zarządu jest bez sensu. Myślicie, że to coś zmieni? Myślicie, że jeżeli wylejecie swoje smutki w internecie to będzie lepiej? Szczerze wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Rąk sobie tam nie wyrywacie i bardzo dobrze wiadomo o tym. Dajcie sobie spokój z wypisywaniem głupot. Jeśli Wam się nie podoba to art. 55 kp i poszukiwanie innej pracy. Weźcie sprawy w swoje ręce tak jak większość ludzi, która już nie pracuje w EKK, albo pracujcie i nie narzekajcie. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Chcący wiedzieć o tej firmie - 2015-07-16 13:26:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym się dowiedzieć czy nadal firma nie płaci? Bo chcę się zatrudnić w tej firmie ale zastanawiam się czy warto !!!
zdjecie uzytkownika
Warto - 2015-07-16 22:02:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi analfabeto umiejętność czytania ze zrozumieniem pozwoliła by ci nie zadawać głupich pytań
zdjecie uzytkownika
jj - 2015-07-16 22:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio wypłata była na czas i ponoć następne też mają być wypłacane w terminie.
Ruszyła praca i będzie jej jeszcze długo. Robi się kilka rodzai wagonów.
Pracy nie brakuje, brakuje ludzi, bo dużo ludzi odeszło w okresie zimowym, ale firma ostatnio zatrudniła robotników z Ukrainy.
Pensja jak pensja. Nie ma premii. Ale być może wrócą nadgodziny 100-tki.
Goła pensja ślusarza bez rewelacji 1500-1700zł na rękę.
Spawacze mają trochę więcej.
zdjecie uzytkownika
:-) :-) :-) :-) - 2015-07-17 23:23:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Warto - 2015-07-16 22:02:33]:
Ty uczony wal się:-) :-) :-)
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-07-29 16:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda, że polepszyło się na zakładzie ? Jest praca ?
zdjecie uzytkownika
beny - 2015-08-05 01:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-07-29 16:00:48]:
@zainteresowany jak tak patrzę po opiniach niektórych osób to niespecjalnie wydaje mi się , że w Wagonie się cokolwiek ostatnio polepszyło albo poszło do przodu. Prawdą jest natomiast to że ludzi do pracy brakuje, choć z kolei ta sprawa nie powinna dziwić , bo stawki proponowane przez nich są naprawdę niewysokie
zdjecie uzytkownika
ostrowski stan - 2015-08-06 13:17:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
inf. z pewnego źródła: polepszyło się w tym sensie, że wypłaty ostatnio były na czas i firma nie ma zaległości wobec pracowników; pracy podobno też jest dużo
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-08-06 17:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka stawka jest na start ?
zdjecie uzytkownika
Robotnik - 2015-08-14 14:35:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok 13-15brutto, zależy na jakie stanowisko, ślusarz czy spawacz,
ale i tak brakuje chętnych :) Niby od 1 października ma być podwyżka ok 8% do stawki czyli ok 1,10-1,30 brutto do stawki.
zdjecie uzytkownika
Zimi - 2015-08-18 12:24:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie slyszalem ze sie poprawlo w Wagonie?, miala byc likwidacja a jest rozwoj?! i wyplaty na czas? Tylko ukraincow nie wpuszczac...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-23 19:16:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę poprawiło. Na razie wypłata na czas od sierpnia wraca niby premia.
Ukraińcy znów pracują, bo mało Polaków sie zatrudnia, a brakuje ludzi do pracy, bo dużo osób się zwolniło przez ostatnie 9miesięcy :)
zdjecie uzytkownika
Plusk - 2015-09-04 12:44:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik to bardzo fajnie, że firma wychodzi na prostą no i że zaczyna traktować lepiej pracowników. Skoro wypłaty wróciły powiedzmy "na swoje miejsce" i są wypłacane na czas- to tylko się cieszyć. To jednak duży krok w dobrą stronę i fajnie, że też zastanawiają się nad premiami dla pracowników. :)
zdjecie uzytkownika
Zimi - 2015-09-23 14:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie co tam nowego w Wagonie? kasa jest na czas? przyjmują do roboty? zamówienia są?slyszalem ze na Trako w Gdansku sie wystawiają!?
zdjecie uzytkownika
Robotnik - 2015-09-23 21:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasa jest na czas od 3 miesięcy. Przyjęcia nowe są. Praca póki co jest.
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-09-24 15:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzieki,to najwazniejsze a istnieje mozlwosc przyuczenia? ja doswiadczenie mam ale spawaczem czy slusarzem jeszcze nie bylem...
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2015-09-26 11:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie dużo pracowało ludzi, którzy przyszli bez doświadczenia i musieli być przyuczeni do tej pracy. Często bywało też tak, że młodzi pracownicy z mniejszymi umiejętnościami przeskoczyli po roku czasu w stawkach pracowników, którzy dużo więcej potrafili. Można powiedzieć, że lepszą stawkę można otrzymać zwalniając się i przyjmując na nowo, (bo na start jest 13,50zł brutto,
a potem duża szansa, że otrzyma się podwyżkę 1zł po 3 miesiącach i potem po roku znów 1zł, kiedy przeważnie dają już stałą umowę) niż będąc długo pracującym pracownikiem bez możliwości podwyżki. Ostatnio tylko w listopadzie na starszych pracowników podnoszą ok 8% do stawki (ok 1zł)
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-09-28 19:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stałe umowy jeszcze mnie nie intetresują na moim etapie zycia mając 30 lat ale i ze stalej umowy mozna sie przeciez zwolnic...
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2015-09-29 16:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem można się zwolnić. Ostatnio słychać, że od 1 listopada ma być wyrównanie,
że każdy ma mieć minimum 15zł brutto. Nie wiem ile w tym prawdy.
zdjecie uzytkownika
Ali - 2015-10-04 15:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super by było, jeśli okazało by się tak, jak to @robotnik nam tutaj opisuje, niezła stawka... bardzo wam tego życzę, sama w sumie też, ponieważ maż pracuje ale mówi, że on woli się nie ekscytować i lepiej być pozytywnie zaskoczonym, niż fatalnie rozczarowanym, no ma trochę racji, nie powiem, że nie ;)
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-10-13 18:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co sie slyszy to firmy coraz czesciej przyjmują do prac fizycznych tylko odpowiednich kandydatow brak...
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-10-23 13:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie pracownicy co tam nowego, przyjecia są??
zdjecie uzytkownika
robool - 2015-10-26 18:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dawno nie pisałem ale ponoć ten zakład ma w nie długim czasie ogłosić upadłość nie wiem czy to prawda takie pogłoski chodzą po zakładzie a tak się dobrze zapowiadało a tu znowu coś nie tak poszło czy jakieś fatum jest na tym zakładzie czy co nara
zdjecie uzytkownika
romenko - 2015-11-03 19:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@robool może firma nie ma za dużo zleceń, ale na pewno nie chcą jeszcze ogłaszac upadłości, bo należą do grona największych polskich i europejskich zakładów realizujących naprawy i dostawy z zakresu kojelnictwa własnie, wiec coś znacza na rynku. A nie rekrutują bo mają wszystkich specjlalistów z branży.
zdjecie uzytkownika
robool - 2015-11-04 11:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może tylko pogłoski napisałem to co słyszałem a pracy jest jak na lekarstwo a miały być podwyżki raczej z tego nic nie będzie w tym roku
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2015-11-05 11:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak mają (pensje, atmosfera) pracownicy biurowi? Konstruktorów zatrudniają? Jest sens przeprowadzać się i starać o pracę w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-11-07 11:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to niech sie starają o zlecenia, czasami są ogloszenia ze rekrutują ludzi tylko czy dlatego ze odchodzą czy ze niby jest tyle roboty!?
zdjecie uzytkownika
Koles - 2015-11-08 10:40:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracy jest spokojnie do końca roku. Jest trochę zleceń.
Zobaczymy co będzie z pracą w nowym roku. Podwyżek jednak nie ma w listopadzie.
zdjecie uzytkownika
admin - 2015-11-12 11:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma podwyżek w listopadzie i nie ma też - niestety - wypłaty w całości a tylko 1/3 przelali
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-12-03 13:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo podwyżki @koles mają być w grudniu, albo jako premie świąteczne, tak słyszałem i wierzę w to i czekam. @alkomat to jakaś plotka o czym Ty mówisz, wyjaśnij?
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-12-04 17:38:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam panowie jak tam robota jestna nowy rok i perspektywy płacy i pracy??!!
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-12-13 16:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a zapowiada sie, ze po nowym roku szykuja sie jakies zmiany w sensie rekrutacyjnych chodzi mi tu o mozliwosc zatrudnienia sie u nich czy chociazby odbycia praktyk
zdjecie uzytkownika
lulu - 2016-01-04 12:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tam płaca?W terminie czy ze zwłoką?
zdjecie uzytkownika
zulu - 2016-01-04 16:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
płaca w terminie za to temperatura na hali 2°C tzw selekcja naturalna
zdjecie uzytkownika
tomai - 2016-01-04 17:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lulu wydaje mi się, że u nich praca w terminie, ale można spokojnie sie umówić na jakies zaliczki jak ktoś wczesniej potrzebuje na przykład, wiec nie ma problemu.
zdjecie uzytkownika
misiek - 2016-01-06 23:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obowiazkiem pracodawcy jest przelewanie w terminie wynagrodzenia przeciez to okreslone jestw umowie, myśle, że jezli ktosby zaliczki potrzebowal to pewnie nie byloby problemu
zdjecie uzytkownika
ela - 2016-01-15 13:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym miesiącu znów wypłata na raty, już dwa razy po parę złotych na chleb coby nie umrzeć.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-01-18 13:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No jest robota @zimi jest, wszystko na swoim miejscu więc jak masz czas i chcesz dorobić to wpadaj do nas, branża stoi otworem przed takimi jak Ty, zapraszamy
zdjecie uzytkownika
komunista - 2016-01-24 14:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
ludzie odpowiedzialni za stan tej firmy czyli zwioskowcy i ich koledzy ze slowacji powinni wisiec na tym opuszczonym biurowcu i byc opluwani przez spoleczenstwo przechodzace po wroclawskiej mordercy
zdjecie uzytkownika
morgi - 2016-01-29 18:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Fabryka idzie na dno.. :-(
zdjecie uzytkownika
zimi - 2016-02-07 15:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co takiego znowu?to na ulice?
zdjecie uzytkownika
lulu - 2016-02-12 20:07:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tam chłopy-dobrze u was czy robi się dno? a ten pocący w brylach jeszcze jest?Kasa na czas?....

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon" !


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert