Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ForeignFlex Sp. z o. o.

Pracowałeś w firmie ForeignFlex Sp. z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-11 13:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma założona przez Holendrów, którym się wydaję, że w Polsce można wszystko. Łamią prawa pracownicze i naciągają przepisy księgowe
zdjecie uzytkownika
jozek - 2014-02-09 15:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma do bani, koordynatorki jeszcze gorzej-nie interesują się niczym, traktują ludzi jak (usunięte przez administratora), giną u nich dokumenty, nie dopilnowują niczego.. Ludzie są traktowani jak w (usunięte przez administratora)... Warunki mieszkaniowe kiepskie, praca ciężka.. Nie polecam!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Prezes - 2014-02-13 19:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
FOREIGN FLEX CZY POSOS.NL TO JEDNO I TO SAMO! BANDA ZAKŁAMANYCH PSEUDO KOORDYNATORÓW DLA KTÓRYCH JESTEŚ BYDŁEM KTÓRYM MOŻNA POMIATAĆ! NIC SIĘ NIE DA ZAŁATWIĆ, KORESPONDENCJA WYSŁANA Z POLSKI NA JEDNĄ Z KOORDYNATOREK NA ADRES BIURA O 3 TYGODNI LEŻY NA POCZCIE, A ONA TWIERDZI ZĘ NIC NIE MA! ZATRUDNIAJĄC SIĘ U NICH W FIRMIE TRAFIASZ DO(usunięte przez administratora) NA KURY, GDZIE STOI NAD TOBĄ TUREK I WRZESZCZY-DOSŁOWNIE- ZE WSZYSTKO ROBISZ ŻLE, NA HALI JEST MAX 4STOPNIE, ZIMNY NAWIEW DMUCHA CI W TWARZ, FILETY MAJĄ OK 2STOPNI, KAŻĄ ROBIĆ BEZ REKAWICZEK, PRZERWA TRWA 15 MINUT OD WYJSCIA Z HALI GDZIE ZANIM DOJDZIESZ NA KANTYNĘ , ZDEJMIEDZ FARTUCH, TO JUŻ 5 MINUT W PLECY I SPOWROTEM TO SAMO, CZYLI ZOSTAJE CI 5 MINUT Z PAUZY! NAWET KANAPKI NIE ZJESZ CZY CIEPŁEJ HERBATY SIĘ NIE NAPIJESZ! W (usunięte przez administratora) TAK LUDZIE NIE BYLI TRAKTOWANI, JAK W STO...BOOM W NIJKERKU, JESTEŚ ROZLICZANY DOSŁOWNIE ZE WSZYSTKIEGO, NAWET JAK SIĘ MINUTĘ Z PRZERWY SPUŻNISZ... , NIE CHCIAŁO SIĘ IM NAWET SPRAWDZIĆ CZY LIST DOSZEDŁ, DOPIERO JAK MOJA DZIEWCZYNA WPISAŁA NA INTERNECIE TRASE PRZESYŁKI PO NUMERACH POLECONEGO TO OKAZAŁO SIĘ ZE LIST OD TRZECH TYGODNI LĘŻY NA POCZCIE A JEJ ZOSTAWIONO AWIZO... NIE POMÓGŁ NAWET TELEFON DO BIURA ZEBY TO SPRAWDZIĆ... A SĄ TAM DOKUMENTY!NA WSZYSTKO MAJĄ CZAS! NIE POLECAM, SZKODA ZDROWIA I NERWÓW!!! ZA PRACĘ W TAK NISKIEJ TEMPERATURZE NALEŻY SIĘ DOTATEK, CZYLI DO STAWKI 8,53 POWINNO BYĆ JAKIEŚ EURO WIĘCEJ! NIC NIE MAM DO TEJ PORY! ZAKŁAMANE BIURO POS CZY FOREIGN FLEX NA MOLENSTRAAT W CUIJK!!!! POWODZENIA KAŻDEMU KTO TAM PRACUJE!
zdjecie uzytkownika
igor - 2014-04-16 22:20:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w firmie ff 7 lat i jestem zadowolony ,kazdy musi liczyc sie z tym ze poczatki bywaja trudne niezaleznie od tego jakie to biuro trzeba sobie wyrobic marke w zakladzie ktorym sie pracuje to jest najwazniejsze!
zdjecie uzytkownika
igor - 2014-04-16 22:25:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [igor - 2014-04-16 22:20:07]:
co ma do tego FF to zaklad na ktorym pracowales jest do bani a nie biuro!!!
zdjecie uzytkownika
chl - 2014-10-01 15:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Foreign Flex, POS Outsourcing Services (POSOS, POS OS), Werkpool Flex to ta sama firma, ci sami ludzie. Jedynym plusem tych agencji jest to, ze jak do tej pory są wypłacalne. Placa zawsze minimum ( w tej chwili 8,63 brutto, podatek w Holandii 32% !!! godzin tygodniowo max. 40, oplata za spelunę 80 euro)W Polsce obiecują prace w sklepie internetowym, na miejscu trafia się tam gdzie aktualnie jest zapotrzebowanie, najczęściej na magazyny jako 'order picker' gdzie do wykonuje się najcięższe prace (dystans na nogach 20-30km i 3-7 ton pakowanego towaru dziennie). Koordynatorzy z jaśniepanią Manager na czele maja wszystko gdzieś, zajmuje ich jedynie pilnowanie zawyżonych norm i 'zamawianie niewolników' jak pieszczotliwie określają pracujących ludzi. Warunki mieszkaniowe są tragiczne (pokoje 3 i 7 osobowe ok. 2-3 mkw na osobę) Stanowczo odradzam korzystania z usług tych agencji, nawet desperatom.
PS. W razie wątpliwości proszę pytać, na pewno odpowiem.
zdjecie uzytkownika
nijk - 2014-11-16 22:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda co wyzej napisane.
zdjecie uzytkownika
kevin - 2014-11-30 11:58:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Pracowałem w tej firmie 1,5 roku. Co do warunków pracy na kurach to wszystko prawda, czasami zdarzało się nawet, że pracowalo sie przez przez kilka godzin bez przerwy. Rzadko kiedy wiedzieliśmy o której kończymy pracę. Przy dłuższej dniówce (mam na mysli tutaj do 19/20) należy nam się ciepły posiłek, którego oczywiście nie dostaliśmy. Po 0,5 roku przepracowanym powinna być podwyżka wypłaty. Byla ale na mieszkaniu i transporcie, a wypłaty zamiast iść w górę to malały. Dobrze, że już tam nie pracuje. Jedynym PLUSEM była wypłata na czas.
zdjecie uzytkownika
michas - 2014-12-03 14:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja jade do almere na kury i jak tam jest. powiedzcie cos jak wiecie
zdjecie uzytkownika
jarek - 2014-12-30 15:48:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam...moze ktos wie na temat pracy a Hadze na hohflicie?jaka kasa ile godz i jak z chata..????
zdjecie uzytkownika
Angela corka miliardera - 2015-01-19 15:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jarek - 2014-12-30 15:48:32]:
Praca w Alphen aan den Rijn, dojazd z Hagi (40 km codziennnie, oczywiscie platny, wyjazd dwie godziny przed rozp. pracy). Kasa nedzna (od 15 do 35h/tydzien za minimalna dopuszczalna stawke. 'Chata' to bungalow w parku Kijkduin w Hadze ( ok. 3 km do sklepu, 8km do centrum), platna 80E/tydzien. Towarzystwo nieciekawe ( zalezy dla kogo, duzo cpunow i alkoholikow, niektorzy beda 'w domu' :)), praca bardzo meczaca (20-30 km na nogach po hali + 8-15 ton przerzuconego towaru. STANOWCZO ODRADZAM. Lepiej poszukac czegos innego, a na pewno w innym biurze.
zdjecie uzytkownika
Michau - 2015-01-23 10:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Skargi na nieprawidlowości i nadużycia można zgłaszać do 'SNCU' i 'Inspectie SZW' (inspekcja pracy). Serwisy dostępne również w języku polskim.
http://www.sncu.nl/pl
http://www.inspectieszw.nl/other_languages/polish/
zdjecie uzytkownika
:( - 2015-01-25 16:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytając zamieszczone opinie pomyślałam że nie może być tak źle.i niestety spróbowałam.warunki mieszkaniowe straszne.pomimo zapewnień,że są one 3 -4 osobowe okazało się nieprawdą.pokóje minimum 5 osobowe a w nich dosłowie wszystko.smród i bród.umywalka jednoczesnie służyła do jako zlew i miejsce na higieny codziennej.brak umowy na miejscu i przede wszystkim brak pracy w dniu kolejnym.szczerze odradzam i żałuje że spróbwałam
zdjecie uzytkownika
WoWootek - 2015-02-01 23:16:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Angela Z tymi cpunami to bywało i bywa różnie.!!! Bez przesadyzmu!!! Na hoogvliecie pracowałem prawie 6 lat. Rok temu zostałem zwolniony,mysle ze wszystko zalezy od pani manager. Okolo miesiac temu pracownik poprosil panią ANGELA o wizyte u lekarza,niestety się nie doczekal:-( i 2 dni pozniej zmarl. SKANDAL!!!!!!
zdjecie uzytkownika
askar63 - 2015-02-02 16:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowalem w tej firmie 2,5 roku na hoogvliet w Alphen aan den Rijn a mieszkalem w Ter aar,do pracy 10 min.jazdy busem.Nie narzekalem,ani na prace ani na zakwaterowanie-4 lub 5 osob na domku.Wyplaty co tydzien-co do centa wyplacane.Marek-moj menago byl bardzo wporzadku-wszystko zalatwil co poprosilem.Kierowcy busow tez ok. zwlaszcza Olo,a i mieszkancy z tych domkow-gdzie mieszkalem tez ok,tylko ze tam pracowalem w 2010-2012.Pozdrawiam wszystkich ktorzy zostali.Kolobrzeg
zdjecie uzytkownika
mimi - 2015-03-15 19:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pod jaki numer trzeba dzwonic zeby sie tam dostac i czy maja prace przy ciastkach zimnych lub cieplych bo podobno tam mozna wytrzymac
zdjecie uzytkownika
antonio - 2015-03-31 22:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co może po prostu napisz na maila do foregingflex, chociaż z tego co pamiętam to mieli też podany telefon jak Ci wygodniej. Ja sam po świętach zabieram sie do szukania pracy i chyba postawię na pracę w holandii, no i pewnie będe szukać przez foregin własnie bo wydają się być rzetelnym pośrednikiem pracy
zdjecie uzytkownika
Kasia z biura - 2015-04-02 16:13:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Foreginflex jest ok
zdjecie uzytkownika
Odezwij sie - 2015-04-02 16:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KASIA MA DUPECZKE FAJNA CHCE ŻEBY MI PUŚCIŁA BOKA A JA GO ZJEM.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-04-06 17:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGAAA JEDNA WIELKA PORAZKAAA jak najdalej od tej agencji cwaniaki, oszusci, człowiek jest dla nich gorzej niż gówno...warunki mieszkaniowe okropne, wynagrodzenia jeszcze gorsze omijac z daleka
zdjecie uzytkownika
wyjadacz - 2015-07-01 20:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
polecam , jak sie wykazesz 300-400 euro tygodniowo
zdjecie uzytkownika
stacja - 2015-07-13 16:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś podpowie co taki pracownik zakładów drobiarskich ma głównie do ropboty chciałbnym aplikować na nastepujący link http://www.gowork.pl/praca/produkcja;b/nijkerk;l?oferta_opinie=gratka.pl2870791 myślicie, że praca jest ciężka a jak ze zmianami??? Poprzednie wpisy nie rokują dobrze ale tak pytam z ciekawości
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2015-09-07 12:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [igor - 2014-04-16 22:20:07]:
pracowałem tam tylko dwa tygodnie nara masz rację co do turka pierwszy dzień byłem to już musiałem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak bym pracował tam nie wiem ile i wszystko robiłem niby zle .... masakra
zdjecie uzytkownika
Macio - 2015-09-08 15:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba są rzeczywiście na zakładzie takie osoby, którym nigdy nic nie pasuje i nie pasowało. W dalszej perspektywie ciekawie by było jakby się okazało, że nie będzie komu robić i trzeba podnieść odpowiednio wynagrodzeni proponowane żeby ktoś się skusił na pracę... ale chyba nie dożyję takich czasów w Polsce.
zdjecie uzytkownika
kris - 2015-09-11 13:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [igor - 2014-04-16 22:20:07]:
co do opini ja miałem dobrą na zakładzie ale pani koordynator
robiła wszystko aby utródnić życie jedyny plus tej firmy do wypłata na czas
choc teraz to krocie
zdjecie uzytkownika
ert - 2015-10-08 18:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Macio oraz @kris przecież to jest oczywiste zawsze znajdą się osoby którym coś bedzie nie pasowało i będą narzekać, dla samej zasady nawet jeśli wszystko będzie w porzadku, myślę że my nie doczekamy takich czasów że pracodawcy będą prosić ludzi żeby u nich pracowali, wydaje mi się to bardzo nierealne
zdjecie uzytkownika
ciastko - 2015-12-10 14:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam prze to biuro sa trzy w sumie POS OUTSOURCING B.V i WERK POOL FOREIGNFLEX biuro znajduje sie w Czuijk . Robilem w Mill na cistkach fracuskie i ala takie krakersy male i duze cistka ludzie straszni wydaje sie ze praca przy ciastkach powina byc lekka ale mylilam sie dzwigalam ciezary sama palety wrzucalam na gore tempo straszne jest tam atmosfera w pracy okropna tylko nowe osoby byly ok a te stere wyjadywaczkie byly straszne nazucaly tepo specjalnie widzialy ze sie wyrabiasz to jeszcze bardziej podkracaly linie zeby ci lecialo z rak osoba daje 100pr z siebie w pracy stara sie moze baly sie ze moze ktos ich zatopic ale nigdy bym nie chciala tam zostac nie za akie marne zarobki za 40 godz placa tam niecale 200e tyg i to jest bez roznicy czy pracujesz na 1 czy 2 zmianie jeszcze sa nocki powini placic 120pr lub 150 pr a nic sie nie dostaje wiecej dojezdzasz swoim trasportem do pracy ponad 20 km i tez ci nie odaja za paliwo przy podpisywaniu umowy mowila calkiem inaczej obiecywala 240e za 40 h za bezyne tez mnieli zwracac ladnie gadaja a potem smieja sie ci prosto w twarz mam solarisy moge wyslac jesli ktos jest zainteresowany tym biurem odradzam placisz za buezpieczenie 23e plus 15e za traspott jak jezdzisz ich busem i domek 82e a warunki straszne mieszka sie w hotelach miniumum 4 osoby w pokoju bywalo 6 na scisk luzki przy luzku smrod straszny lazienki taki zaniedbane kuchnie wspulne na caly hotel taki sajgon ze nic soebie nie ugotujesz bi niemasz z czego chyba ze sie zabralo swoja wszystkie przybory potrzeben od patelni do widelca bo tam nic niema mieszkalam w boxmir hejen habs z myszami nawet szczur byl mam zdj jezeli nie wierzycie na hotelu taka patologja mieszka bo tam sa rozne biura wszyscy najebani nacpani kradna co sie da wchodza do pokoju strach spac tam pracowalam tam dwa miesiace i uwierzcie mi jest wiele innych biur moge polecic bo to co tam sie dzialo bylo staszne menelm to pasuje nie polecam chory klimat sama niewiem jak wytrzymalam tam asz dwa miesiace w pracy i na domku pozdrawiam i uwarzajcie napisalam to bo niechce zeby ktos przechodzil to co ja
zdjecie uzytkownika
jola - 2015-12-10 17:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
sluchajcie prawda jest taka, ze niema lekko nigdzie, wszedzie musisz stac i pracowac czasem po te 10 gdzin, ale jezeli chcesz wyjechac bo tutaj nie ma przyszlosci to mysle ze to dobra opcja na zarobienie sobie
zdjecie uzytkownika
nikc - 2016-01-08 20:51:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystko co napisalo ciastko to prawda bo ja tam bylam 5 lat temu i tez bylo zle i powiedzialam dosyc ale pojechalam gdzie indziej i jest jeszcze gorzej,teraz chcialabym wrocic wiec prosze o podpowiedz kiedy tam trzeba dzwonic
zdjecie uzytkownika
rtyui33 - 2016-01-09 00:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale fajnie ze jest szansa na to zeby dostac u nich prace w firmie Foreignflex jako pracownik produkcji no bo wiadomo ze to sznzsa na spore zarobki..
zdjecie uzytkownika
wykrawacz trybowacz - 2016-01-23 00:45:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie jak chcecie mieszkać z menelami i ćpunami amfetaminowymi i złodziejami to gorąco polecam mnie w pierwszym dniu zgineła czapka plus ładowarka do telefonu a na koniec jaiś ćpun naćpany chodził z nożem po mieszkaniu uciekłem do znajomych 30 km dlaej po powrocie ta patologia z polski zablokował mnie tableta kodem za co w kraju musiałem zapłacić 70 złotych w mieszkaniu odchodzi handel amfetaminą jak chcesz sobie narobic kłopotów to jedz biorą jakieś ścierwo bez kwalifikacji patologia bleee przepracowałem dwa tygodnie ,
zdjecie uzytkownika
sołtys - 2016-01-23 08:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rtyui33 wiadomo, że o takich rzeczach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio w firmie. Głownie jest to praca dla kobiet do spożywczych zakładów produkcyjnych, ale zapewnione jest zakwaterowanie i nawet ubezpieczenie.
zdjecie uzytkownika
nesek - 2016-02-03 20:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiem czy praca na produkcji ot tak jest odpowiednia dla kobiet. Ja sprawdzałem warunki i tam podobno można z 1000-1500 euro zarobić na starcie - o niebo lepiej niż w PL
zdjecie uzytkownika
okk - 2016-02-16 20:37:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dlaczego kobieta nie mogłaby pracować na produkcji @nesek, nie za bardzo rozumiem. Słowo produkcja może źle się kojarzy, ale za granicą ta praca jest lżejsza
zdjecie uzytkownika
sysia - 2016-02-23 16:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mój chłopak właśnie do nich startuje teraz do pracy jako pracownik produkcji, najważniejsze jest to, że szukają do pracy od zaraz i zapewniają zakwaterowanie, fakt @okk że za granicą praca jest lżejsza
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-03-04 17:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może nie jest lzejsza a lepiej płatna na pewno, praca w Holandii na holenderskich warunkach nie ma porownania z polskimi umowami, a podobno Foreignflex zatrudnia na zagranicznej umowie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Masakra. Wszystko załatwiane jest jeden przez drugiego....
Pytania: Ile masz lat? Ok 20 fajnie wlepimy ci wiekowe... masakra wszystko przez manager Angella...
zdjecie uzytkownika
kaja - 2016-04-10 10:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowę raczej macie chyba holenderską, teraz widziałam,że posiadają sporo ogłoszeń na wyjazdy głownie na pracownika produkcji
zdjecie uzytkownika
kuki - 2016-05-15 15:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
maja, to prawda - a dowiadywałaś się czegoś więcej na ten temat ? Chciałbym gdzieś się z Polski ruszyć ale mieć pewność, że można z holandii jakieś pieniądze rzeczywiście do polski przywieźć odłożone.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ForeignFlex Sp. z o. o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ForeignFlex Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert