Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Stokrotka

Opinie o Stokrotka

zdjecie uzytkownika
ktoś kto pracował - 2010-11-11 11:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak zgadzam się z tą wypowiedzią,pracowałam na stanowisku mięsnym ,i jak jest kontrola typu AUDYT to rzeczy po terminie ląduja w koszu na śmieci
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2010-11-27 00:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje w stokrotce w Poznaniu na kasie i pensje to masakra, wyzyskuja nas az miło popatrzec. ciagle tylko, zrób to-zrób tamto a kierownictwo siedzi sobie w biurze i kawe pije czasem wyjdzie i łaskawie coś wyłoży albo dołoży. wyjatek stanowi oczywiscie główna kierowniczka [usunięte przez moderatora]. która zaiwania miedzy regałami a reszta to siedzi i pierdzi w stołki. a nasza nowa pani koordynator Mirosława pópilek jednej z pań kierownik - rządzi się, myśli że skoro wszystko jej wolno to jest nie tykalna, wogóle to ciagle kontrole, AOSy,[usunięte przez moderatora]. atakujacy nasz sklep i to im się nie podoba, tamto im się nie podoba. pamietam jaki był gnój jak [usunięte przez moderatora]. wleciał na nasz sklep akurat było to śmieszne "fejsowanie" i odeszłyśmy od wykładania palet które stały przy lodówkach z mrożonkami to gnój się zrobił że nagany poleciały. wogóle jak mielismy za regionalna [usunięte przez moderatora]. to było fajnie teraz mamy regionalnego nowego (nie pamietam jak sie nazywa) i facet wprowadza swoje wlasne podwórko.
wiec jezeli ktos sie do nas wybiera, to juz odradzam
zdjecie uzytkownika
niestokrotnik - 2011-03-30 21:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
władze w stokrotka traktują pracowników jak Chińczyków w [usunięte przez moderatora] nie dość, że płacą najniższą pensje to mają wymagania dla każdego pracownika, aby zajmował się wszystkim i najlepiej w jednym czasie i to pracownik jest za wszystko odpowiedzialny, gdzie etaty są cały czas zmniejszane (niewykonanie planów, TK miał zły humor, audyt 2% mniej i etat papa). Kradzieże są winą pracowników i to pracownicy mają się martwić jak uzupełnić braki. Jak masz pieniądze na zbyciu i nie masz co robić a do tego chcesz odnaleźć Swoją NERWICĘ zapraszam do sTOKROTKA Lublin - takie ładne miasto i fajni ludzie a Ci oprawcy - stokrotni
zdjecie uzytkownika
białostoczanka - 2011-04-18 08:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w Białymstoku to takie miasto w Polsce B, tak było jest i pozostanie i może jedynie większa ilość galerii handlowych przybliży nas do środka Polski bo o zachodzie to nawet nie wspomnę. Ale do rzeczy u nas na sklepie jest to samo z tymi audytami i innymi sprawami, są jakieś cele wzięte z kosmosu i musisz się zmieścić, a jak nie to po premii, którą i tak rzadko się ogląda. Najlepiej żeby pracownik był jak ośmiornica i miał ze 12 rąk, robił wszystko i jeszcze się uśmiechał i broń Boże nie narzekał przy klientach bo jeszcze się dowiedzą jak to nie jest różowo w stokrotkach, a to wszystko za marną najniższą krajową. Sądzę, że teraz to nawet biedronka wypada lepiej w traktowaniu pracowników po tych aferach, a u nas żadnej głośnej afery nie było i jest wszystkim dobrze, przynajmniej w teorii. Ja nie wiem dlaczego my się godzimy na takie traktowanie? Załóżmy jakiś związek, albo coś z czym oni tak łatwo sobie nie poradzą.
zdjecie uzytkownika
Lublinianin - 2011-04-19 13:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja chciałbym być zadowolony ze swojej pracy, ale obecnie jest tragicznie. Holding Emperia to wyzysk pracowników, których najwięcej jest w Stokrotkach. W Tradisie po zmianach własnościowych na pewno coś się poprawi. Chyba najgorzej jest pracować u nowobogackich Polaków, bo gdzie mieli uczyć się kultury biznesu. Niestety patriotyzm pracy niekoniecznie nam przynosi pozytywne rezultaty.
zdjecie uzytkownika
klient - 2011-05-06 17:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do tej pory byłem klientem Stokrotki w Korszach , ale juz nie będę.
W ostatniej gazetce, która sie ukazała 05.05,2011 r chciałem kupić piwo Warka 5*500 ml + 2 talie kart gratis puszka , ale niestety o 8:30 tego dnia jego nie było. Nie rozumiem to po co są te gazetki skoro nie ma towaru. Obsługa strasznie sie pogorszyła , nie miłe kasjerki w szczególności pani [usunięte przez moderatora] . Nic dodacz nic ująć poprostu szok.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-06 17:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do tej pory byłem klientem Stokrotki w Korszach , ale juz nie będę.
W ostatniej gazetce, która sie ukazała 05.05,2011 r chciałem kupić piwo Warka 5*500 ml + 2 talie kart gratis puszka , ale niestety o 8:30 tego dnia jego nie było. Nie rozumiem to po co są te gazetki skoro nie ma towaru. Obsługa strasznie sie pogorszyła , nie miłe kasjerki w szczególności pani [usunięte przez moderatora] . Nic dodacz nic ująć poprostu szok.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2011-06-04 11:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kliencie!!! A jak ona ma być miła jak stojąc na kasie ona ma rozłożyć towar w pułki, zrobić planogram, zebrać nabiał z krótkim terminem i jeszcze zamieść sklep małą szczotką, napisz mi jak ,chyba telepatycznie!!!
zdjecie uzytkownika
Paweł P - 2011-06-06 13:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2009-05-28 21:56:56

ile tam sie zarabia na poszczególnych stanowiskach????

Witam wszystkich robię pozew zbiorowy przeciwko firmie Stokrotka i szukam ludzi którzy są poszkodowani przez Tą firmę a dlaczego to poczytajcie na tym samym forum "STOKROTKA SOKOŁÓW PODLASKI
zdjecie uzytkownika
lublinianin - 2011-06-20 16:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak mi przykro że muszę się zgodzić z tymi wszystkimi złymi opiniami na temat pracy w stokrotce, ale to PRAWDA. Pracujemy coraz ciężej, etaty poobcinane, harujemy za 2 czasem za 3 osoby. Kierownictwo wiecznie niezadowolone, wiecznie straszące naganami oraz zwolnieniem, regionalni....KOSZMAR....przyjść, nawymyślać, nastraszyć, zgnoić i pójść do domciu by wymyślić kolejny plan na zgnojenie "szarego" pracownika. Nie twierdzę że nie ma tam porządnych ludzi ale ci "normalni" po prostu nie wytrzymują i albo zostają zwolnieni za to że się odzywają albo sami rezygnują- mają dość bezsilności. Szkoda że tak duża firma na dodatek nasza POLSKA tak gnoi SWOICH. Nie wiem czy cokolwiek pomoże pisanie tutaj czy nasze słowa i nasze opinie na temat pracy w STOKROTKACH przyniesie jakieś rezultaty, ale miejmy nadzieję iż może w końcu jednak coś się ruszy. Kilka lat temu do naszego słownika doszło pewne słowo które z czystym sumieniem mogę użyć na temat pracy w sieci sklepów STOKROTKA - to co jest najlepszą ofertą przetargową tej firmy do zatrudniania pracowników to [usunięte przez moderatora] stosowany na każdym pracowniku, który nie należy to tzw elity firmy. Życzę mniej nerwów, więcej odpoczynku, zwrotu nadliczbowych godzin przepracowanych w ramach rekreacji a przede wszystkim podwyżki.
zdjecie uzytkownika
biedna - 2011-06-22 07:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1150 kasjer sprzedawca
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2011-06-22 07:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisz jaki pozew i przeciw komu, bo bezpośrednio nad szarym pracownikiem jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownik, potem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] regionalny i tak dalej i tak dalej. I jeden gnoi drugiego i tak do samego szaraka.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-16 09:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sklep stokrotka to istny niewypał.Trzeba zostawać po godzinach za fri.Pracowników nie szanują.Apotem się dziwią że pracownicy się sami zwalniają ale mają racje nie czarujmy się.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-09-12 08:34:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
klient - 2011-05-06 17:30:13

Do tej pory byłem klientem Stokrotki w Korszach , ale juz nie będę.
W ostatniej gazetce, która sie ukazała 05.05,2011 r chciałem kupić piwo Warka 5*500 ml + 2 talie kart gratis puszka , ale niestety o 8:30 tego dnia jego nie było. Nie rozumiem to po co są te gazetki skoro nie ma towaru. Obsługa strasznie sie pogorszyła , nie miłe kasjerki w szczególności pani Malgorzata . Nic dodacz nic ująć poprostu szok.

oj piwka nie było :( uronię łezkę w wolnej chwili........... najbardziej właśnie nie lubię klientów z gazetkami... nasza wina, że dostawca nie dojechał ? a oni łażą z gazetkami i ciągle pytają jakby nie mieli czarno na białym napisane... i dobrze, że nie będziesz ! bardzo się cieszymy !
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2011-10-13 19:53:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stokrotka Białystok prowadzi nabór na stanowiska mięsne, ciekawe na jak długo?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-11-01 09:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do wygaśnięcia umowy na okres próbny :)))))
zdjecie uzytkownika
gosc - 2012-02-29 15:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracownica - 2010-11-27 00:25:29

ja pracuje w stokrotce w Poznaniu na kasie i pensje to masakra, wyzyskuja nas az miło popatrzec. ciagle tylko, zrób to-zrób tamto a kierownictwo siedzi sobie w biurze i kawe pije czasem wyjdzie i łaskawie coś wyłoży albo dołoży. wyjatek stanowi oczywiscie główna kierowniczka [usunięte przez administratora] która zaiwania miedzy regałami a reszta to siedzi i pierdzi w stołki. a nasza nowa pani koordynator [usunięte przez administratora] pópilek jednej z pań kierownik - rządzi się, myśli że skoro wszystko jej wolno to jest nie tykalna, wogóle to ciagle kontrole, AOSy, [usunięte przez administratora]. atakujacy nasz sklep i to im się nie podoba, tamto im się nie podoba. pamietam jaki był gnój jak [usunięte przez administratora]. wleciał na nasz sklep akurat było to śmieszne "fejsowanie" i odeszłyśmy od wykładania palet które stały przy lodówkach z mrożonkami to gnój się zrobił że nagany poleciały. wogóle jak mielismy za regionalna [usunięte przez administratora] to było fajnie teraz mamy regionalnego nowego (nie pamietam jak sie nazywa) i facet wprowadza swoje wlasne podwórko.

wiec jezeli ktos sie do nas wybiera, to juz odradzam
Popieram wszystko co jest napisane tak samo lub jeszcze gorzej jest w lublinie w stokrotce na majdanku gdzie zmienia się kierownictwo a oni ściagaja swoich ludzi a obecnie pracujacych wyrzucaja jak śmieci ale na nich jest paragraf 94&3kodeksu pracy " [usunięte przez administratora] pracownika" wkoncu ktoś się za nich wezmie.
zdjecie uzytkownika
Laura - 2012-03-19 18:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcę aplikować do pracy do jednej z dwóch stokrotek w Krakowie na kasjerkę. Czy warto? Proszę o opinie bo jak czytam opinie o pracy w innych miastach to aż ciarki po plecach przechodzą.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-05-23 09:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam do nie dawno w stokrotce w Grudziądzu .Nie została mi przedłużona umowa.Regionalny [usunięte przez administratora]. Zapewniał mnie że bede pracować dalej.W grudniu 2011r miałam propozycję pracy w innym markecie za większe pieniądze niż w Stokrotce i przedstawiłam mojemu regionalnemu sytuację on mnie zapewnił że będą podwyżki i że umowe będę miała przedłużoną więc postanowiłam zostać w Stokrotce nie lubię zmieniać co chwile pracy.Dwa dni przed końcem umowy Regionalny [usunięte przez administratora] powiedział mi że nie będę mieć przedłużonej umowy a uzasadnienie jego byłego takie :cytuję \\\" Nie przekonałaś mnie do siebie \\\" jak na regionalnego to trochę ubogie słownictwo .
zdjecie uzytkownika
lili - 2012-06-19 18:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Stokrotce to czysty wyzysk, kierownictwo traktuje ludzi jak niewolników, bo oni to sfera wyższa, zabrania się chodzić na przerwę, najlepiej to wcale nie wychodzić z pracy, ordynarne odzywki do pracowników, zero kultury , kierownictwo stosuje [usunięte przez administratora] Tragedia!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
lublin - 2012-07-11 13:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się ze wszystkim, wymagania z kosmosu za minimalne wynagrodzenie ludzie odchodzą bo nie wytrzymują tempa pracy ciągłych kontroli a i tak zawsze jest żle
zdjecie uzytkownika
ewcia - 2012-07-28 11:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownictwo w stokrotce w rzeszowie jak się nie pójdzie na przerwe to straszy naganą, na stoisku mięsnym jest tylko jedna osoba na zmianie koszmar trzeba wziąść się za to i zrobić z tym porządek czas najwyższy.
zdjecie uzytkownika
Pogorzelski - 2012-07-29 22:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA [usunięte przez administratora]:-praca stokrotka Białystok,dzwonią,wysyłaja na badania,nie zatrudniają i mówią oby poczekac praca będzie ....! sierpnia....30 września...czyli pierwszo paciotki i znajomki kierowników później ty!!!Chyba o czymś to świadczy ni:wystrzegajcie się numerów: [usunięte przez administratora] i naganiaczki pod numerem: [usunięte przez administratora]!!!Sama se Bladzio czekaj!!!A i niech ci wyplata w gardle stanie mendo ty!!!!!
zdjecie uzytkownika
klient - 2012-09-15 17:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Przypadkowo czytając różnych opinii o pracodawcach temat supermarketu Stokrotka bardzo mnie rozbawił.Jestem klientem na co dzień i uważam,że to co dzieje się np.w supermarkecie w Kwidzynie jest po prostu niedopuszczalne.Główny kierownik,którego miałam okazję poznać,nie nadaje się moim zdaniem do pracy z ludżmi.Wiem,że brzmi to trochę dziwacznie,ale taka jest szczera prawda.Zatrudnia do pracy i wysyła na badania lekarskie kilka osób jednocześnie.Rezygnując z osoby jeszcze przed zatrudnieniem nie kontaktuje się z nią w ogóle i raczy poinformować ją o tym,iż jednak nie zostanie pan/pani zatrudniona, dopiero wtedy,kiedy dana osoba pojawia się z gotowymi badaniami lekarskimi w pierwszym dniu pracy,który wcześniej ustaliła pani kierownik Dorota D.Poza tym znajomy kilka dni temu opowiadał niemiłą sytuację,która miała miejsce
w w/w supermarkecie.Poprosił jednego z pracowników o krótką rozmowę z kierownikiem.Czekał i się nie doczekał.Okazało się,że czekając prawie pół godziny nie będzie mógł zamienić kilka słów z panią kierownik bo ta,jak twierdzi jeden z pracowników\\\"zamknęła się w magazynie\\\" i nie ma zamiaru wyjść do klienta.Przecież to,co się dzieje w tym sklepie jest niedopuszczalne w handlu.Kto przyjął do pracy tę panią na tak odpowiedzialne stanowisko?Gdzie w takich sytuacjach są jej przełożeni?
zdjecie uzytkownika
Monika - 2013-02-05 09:57:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wszystko prawda. Zarobki najniższa Krajowa. Kierownictwo nic Nie robi. Regionalny Kierownik przyjeżdza i wymądza się. Dyrektor Regionalny to już porażka, bez pomysłu, brak wiedzy na temat stoiska, szkoda słów.
Niepolecam jako Pracodawcę
zdjecie uzytkownika
monika - 2013-02-05 10:04:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Układy, jeszcze raz układy, Nic dodać nic ująć.
Zastępca Kierownika Ile zarabia lepiej nie pytaj. Mniej niż pracownik sklepu w innej sieci.
Monika
zdjecie uzytkownika
koko1 - 2013-02-11 17:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wstyd władze Stokrotki , żeby pracownicy w sklepach zarabiali najniższą krajową -zamienimy się płacami i pracą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
mika - 2013-02-15 10:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego dorównali nagrodą za tajemniczego klienta do najniższej krajowej która od stycznia wynosi 1600 zł czy to jest zgodne z prawem?
zdjecie uzytkownika
lublinianka - 2013-02-22 12:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem pracownica stokrotki i jestem nie zadowolona, przyjmujac sie do pracy kierownczka glowna powiedziala ze przerwa jest dla nas i mozemy z na robic co nam sie podoba a dzis przychodzac do pracy dowiedzialam sie ze zabraniaja nam palic na przerwie a same kierowniczki wychodza co godzina na papierosa czy to jest normalne? nie rowno traktuja pracownikow bo jeden ma wiecej przywilejow niz drugi, po za tym traktuja nas jak smieci szkolenia dostaje na kartce papieru ktore musze podpisac. powiedzcie mi gdzie moge sie zwrocic z tym ze zakazuja nam palic skoro same pala i z tego co sie dowiedzialam to tak jest
zdjecie uzytkownika
lublinianka - 2013-02-22 12:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez pracuje na majdanku to co sie teraz dzieje to masakra zakazali nam palic na przerwach strasza naganami za rozmowy na stoiskach a przeciez musisz przekazac informacje 2 zmianie zalozyli nowy monitoring i obserwuja nasz kazdy krok strasza naganami jesli za dlugo obslugujesz jednego klijeta - a co jesli jest bardzo marudny - bo sa tacy wylecisz z pracy za glupote
zdjecie uzytkownika
logika - 2013-03-06 00:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sklep który chce mieć konkurencyjną pozycję na rynku powinien zatrudniać proporcjonalną ilość osób co do wielkości sklepu i jego obrotu - niestety zarząd stokrotki jeszcze tego nie wie. Jest to jedna z polskich firm która upokarza nasz kraj. Zadowolony personel = zadowolony klient, proste.
Zarobki: kasjer 1.650 brutto, koordynator sprzedaży (nabiał, owoce/warzywa), stoisko mięsne ok. 1.800 brutto. Premia zależy od głównego kierownika, ale skoro może ją wziąć dla siebie to dlaczego miałby ją rozdawać pracownikom??
zdjecie uzytkownika
Oczy jak 5 złotych - 2013-03-07 07:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poszedłem na rozmowę kwalifikacyjną do kierowniczek w jednym ze sklepów.Pokazano mi co mam robić to zbaraniałem.Przyjmowanie towaru, skanowanie, wprowadzanie w system,rolowanie kartonów , układanie wszystkiego w trzech magazynach i to tak by wiedzieć co się dzieje na sklepie, aby po pójściu do domu,aby Dziewczyny miały dostęp do najpotrzebniejszych towarów, podpisywanie faktur, porządek na sklepie, układanie piwa i wody i czyszczenie półek na sklepie, uzupełnianie lodówek, towar starszy do przodu, nowy do tyłu.Kiedy to wszystko zrobić?Płaca 1900 brutto do 200 uznaniówki i premia za ilość sprzedaży.Teraz doceniam co straciłem zwalniając się bo był stres.Brutto miałem 3270 plus często nadgodziny (nakazane niestety).Wychodziło mi prawie co miesiąc 2900 na rękę, a tu za ten kierat?
zdjecie uzytkownika
kiki - 2013-03-12 11:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z-ca zarabia mniej niz koordynator stoiska miesnego.ma na głowie cały sklep i duza odpowiedzialnosc .zwalniaja za nic ,uwielbiaja to robic .nie znam sklepu ktory by tak wyzyskiwal ludzi .znajac rynek stokrotka bije wszelkie rekordy ponizania i gardzenia ludzmi.zero szacunku,roboty nie daja rady a oni od ludzi oczekuja cudów,rozumiem wszystko ale nie za takie marne wynagrodzenie.obozy za czasow wojny zapewne maja we krwi pod kazdym wzgledem .niezaleznie od rejonu i miasta stokrotka zle sie kojarzy.nie polecam pracy w terj firmie no chyba ze jestes samobujca!!!!!
zdjecie uzytkownika
STOKROTEK - 2013-03-20 21:52:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZEŚĆ WSZYSTKIM
SŁUCHAJCIE! MAM PYTANIE: W JAKI SPOSÓB TRAKTUJE WAS FIRMA PURZECZKO WYNAJĘTA PRZEZ NASZE NOWE WŁADZE DO TERRORYZOWANIA PRACOWNIKÓW.
HA - BO DO TEGO , ŻE JESTEŚMY ZŁODZIEJAMI JUŻ SIĘ PRZYZWYCZAILIŚMY
MYŚLĘ ŻE MOBBING I WYKORZYSTYWANIE Z BIEDRONKI TO PRZY NAS PIKUŚ..............
zdjecie uzytkownika
STOKROTEK - 2013-03-20 21:57:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CZEŚĆ WSZYSTKIM
SŁUCHAJCIE! MAM PYTANIE: W JAKI SPOSÓB TRAKTUJE WAS FIRMA PURZECZKO WYNAJĘTA PRZEZ NASZE NOWE WŁADZE DO TERRORYZOWANIA PRACOWNIKÓW.
HA - BO DO TEGO , ŻE JESTEŚMY ZŁODZIEJAMI JUŻ SIĘ PRZYZWYCZAILIŚMY
MYŚLĘ ŻE MOBBING I WYKORZYSTYWANIE Z BIEDRONKI TO PRZY NAS PIKUŚ..............
zdjecie uzytkownika
~~zwolniona~~ - 2013-04-06 23:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich czytalam o opiniach na temat pracy w "stokrotka"i ze wszystkimi sie zgadzam,kiedy zaczelam pracowac na dziale miesnym trudo moze jest uwierzyc ale mialam fantastyczych kierownikow i kierowniczki,bylam zmuszona pojsc na wolne ze wzgledu na ciaze,ale kiedy wrocilam to sie w szok wpakowalam,moi kierownicy polecieli ze stanowiska poniewaz traktowali nas pracownikow jak ludzi a nie jak bydlo co w obecnej chwili tak jest,zostalam przeniesiona do stokrotki na ul.Kunickiego w Lublinie a tam [usunięte przez administratora]I,sa wyzwiska ja np.musialam sie pytac czy moge pojsc do wc,ale ja sie sprzeciwilam kierowniczce uwaga nazywa sie MARLENA jesli ktos bedzie to czytal i kto tam pracowal to napewno bedzie wiedzial o kim mowa,od tamtej pory bylam szykanowana przez nia,teraz kiedy tam nie pracuje nowych nieprzyjemnych rzeczy sie dowiaduje,ale zadna z osob tam pracujacych nie chce nic powiedziec tlumaczac sie utrata pracy,albo i gdzie pojde pracowac w moim wieku,ja wiem ze jest trudo z praca ale nie mozna dawac sie tak byle zmiji gnoic bo dorwala kierownicze stanowisko,nadstawila d....y i jest kierownica,wykorzystuja pod kazdym wzgledem jak chca i nikt z tym nic nie robi bo sie boi,ciekawi mnie czy ten ktory zalozyl ten syf zwany stokrotka tak naprawde wie jak sa traktowani pracownicy ktorzy na niego zachrzaniaja,jak znam zycie to jego nic to nie obchodzi aby dobra kasa byla,mam nadzieje ze ktos w koncu wezmie sie za ten oboz hitlerowski,pozdrawiam wszystkich.
zdjecie uzytkownika
Stokrotka - 2013-04-09 11:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta cała firma to jedna wielka lipa masz rację nas traktują jak złodzieji a prawdziwi sklep wynoszą co idzie za tym inwentaryzacja LIPA ale oczywiście to nasza wina ci cali pseudo ochroniarze to chłopaki co mają po 21 i22 lata przynajmniej w moim sklepie spisują kolejki sprawdzają szafki obserwują co robimy ale na pewno nie pilnują sklepu a zapomniałabym jeszcze pół dnia spędzają przy komputerze.... grając w pasjansa!!!!!
zdjecie uzytkownika
LBN - 2013-04-09 11:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stokrotka to [usunięte przez administratora] pracuję tam 2 lata jak zaczynałam to było...i tu nie kłamie SUPER a teraz pluję sobie w twarz za to że wogóle tam papiery złożyłam. Nie będę opisywać bo jak czytałam to wszystkie tak macie ale napiszę tylko czego tu się nauczyłam: braku szacunku, nietolerancji, zero wyrozumiałości, jak jesteś dobra i masz dobrą premie to sie pilnuj bo za miesiąc masz być jeszcze lepsza bo wogóle premii nie powąchasz, powiedzenie jesteśmy ludzmi to traktujmy się jak ludzie nabrało tu nowego znaczenia:kierownictwo to PANY a my to ZŁODZIEJE i CHAMY!!!!!! na szczęście kończy mi się za parę tyg umowa więc już czuję wolność :)
zdjecie uzytkownika
JUSTA - 2013-04-10 10:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
A znacie Monie, która udaje, że pracuje na stoiskach.
Śmiechu warte, za co Ci ludzie biorą pieniądze. A jak się chwali gdzie ona to nie ma znajomości w firmie. I z kim się dobrze zna. A później zastrasza bo jest nietykalna w Stokrotce.
Ciekawe w czym ona jest taka dobra. Moze MRDO wie najlepiej.
ZKS
zdjecie uzytkownika
niezdecydowany* - 2013-04-10 16:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A co powiecie o pracy w stokrotkach na pomorzu? czy warto tam pracować?
zdjecie uzytkownika
Jacospowiem - 2013-04-24 08:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ach... wszystko co piszecie to prawda, ale Stokrotka w Zamościu to numer 1, pod względem mobbingu, zatrudnianiu ludzi nie nadających się do pracy w markecie (chore bidulki, dźwigać nie można im). Reszta musi za nich zasuwać, a pensja taka sama. Stanowiska wyższej kategorii od kasjera-sprzedawcy czy sprzedawcy zostały przydzielone kompletnie niekompetentym osobom (w ramach koleżeńskiej przysługi chyba :-/). Kultury za grosz!! Brak szacunku do pracowników. Jak kierowniczka może zaczynać zmianę zwrotem do załogi: "Nie [usunięte przez administratora] mnie dzisiaj, bo mam zły humor!" !!?? Żenada.
zdjecie uzytkownika
marta - 2013-05-20 11:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracuje jako kasjerka w stokrotce:szatnia zamknieta ,sojal tez -wody nigdzie nie moznz trzymac tylko w socjalu przez 8 godzin powtazać dzien dory reklamoweczkę doliczyć,napic sie nie można(kierowniczki od rana z czajnikiem latają)o zakupach na 2 zmianie nie wspomnę kogoś zapszam ponownie a moich pieniędzy storotka nie chce (moze zarabiam za mało bo tylko ponad tysiąc)ale za to bez przerwy jestem oceniana.czy ktoś widział pytania zadowolenia z pracy?to my wyrażamy opinię jak nam sie pracuje czy oni chcą wiedzieć jak kierownicy nas taktują i czy informują dobrze o wszystkich zmianach
zdjecie uzytkownika
189 druga odważna - 2013-06-12 20:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Ja mam odmienne zdanie na ten temat. Praca owszem jest ciężka jak zresztą wszędzie w każdym supermarkecie. Ja przychodzę do pracy zadowolona i nie mam problemów z kierowniczkami , ponieważ wykonuję swoją pracę najlepiej jak potrafię. Pracuję tam ponad 3 lata i nie spotkałam się tam z chamstwem jak to opisujesz moja droga koleżanko, wręcz przeciwnie każda którą poproszę o pomoc chętnie mi pomoże.Być może masz problem sama z sobą a próbujesz się zasłaniać pracą. Nieprawda ze pracujemy do 15,30 - powiedz sama jeśli masz odwagę kiedy tak było bo ja takiej sytuacji sobie nie przypominam. Jeśli masz jakiś problem do podejdź do kierowniczki i szczerze z nią o tym porozmawiaj a nie psuj od razu całego wizerunku firmy.
zdjecie uzytkownika
karola - 2013-06-17 23:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty kobieto masz coś z głową???? Po trzech latach pracy nie masz na co narzekać?? Może w innej firmie robisz? Już dawno zostało udowodnione-w stokrotce nie narzeka tylko ten, który dobrze smaruje. Albo-między ludźmi narzeka i zemści, a zaraz potem leci do kierownika i uprzejmie donosi kto, co, kiedy i dlaczego. A tacy są na wagę złota! Skoro Ci tak dobrze w największym burdelu w kraju, to świadczy tylko o - poczytaj jeszcze raz wyżej.
I może przejdź się do jakiegoś lekarza...?
zdjecie uzytkownika
Węgorzewianin - 2013-07-01 12:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od trzech dni nie ma w Stokrotce w Wegorzewie ziemniaków.
Czy to normalne w tej placówce?
Kto tam zamawia towar?
zdjecie uzytkownika
KS SS - 2013-09-07 19:37:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam... zastanawiam się dlaczego , tak wielu pracowników Stokrotki tak bardzo narzeka na kadrę kierowniczą? same złe słowa, same obelgi , zero pozytywów...Ludzie, przecież nikt Wam na drodze do kariery nie staje, proszę startujcie na kierowników, macie takie prawo i możliwości.
Dlaczego nikt z Was nie zakosztuje tego dobrobytu bycia KS jakiejkolwiek Stokrotki. Czy mi się wydaje, czy po prostu strach Wam nie pozwala. Łatwo się na kimś wiesza psy, ubliża , ma za chama i nieroba.
Ciekawe jak Wam pójdzie zarządzanie kadrą na sklepie, jak zniesiecie AOS, audyt, wizyty ludzi z centrali i oczywiście poniesiecie konsekwencje podjętych decyzji- czasami łącznie z naganą... Zapraszam startujcie na KS, dostaniecie awans i większe pieniądze, ciekawe jak Was wtedy ocenią Wasze własne koleżanki od plotek.Bo przecież całe 8 godzin nie robicie nic innego tylko pracujecie. Nikt nie pali, nikt nie dzwoni, nikt nie opowiada koleżance plotek z osiedla. A może jednak czasami warto spojrzeć na siebie??? jestem KS .. i tez mogłabym tutaj ponarzekać z kim pracuję, ale to zostawię dla siebie. Szanujcie siebie i innych, zawsze można przecież zmienić pracę.. nie jesteście przyspawani do Stokrotki...
zdjecie uzytkownika
Igor - 2013-11-03 11:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Całkowicie się zgadzam z kolegą wypowiadającym się powyżej, ale może to dlatego że mamy stanowiska podobne... Czytam to wszystko i mam mieszane uczucia... Jestem z-pcą kierownika w jednej ze stokrotek w Lublinie. Startowałem od kasjera więc znam wszystkie stanowiska. I wiem że nie jest dobrze. Ani na niższych stanowiskach, ani na wyższych. Kadrze podstawowej wydaje się że przychodzi do pracy na plotki i ploteczki, ludzie są niechętni do pracy, do wysiłku, do czegokolwiek. Tłumaczą to ''bo za takie pieniądze''. Fakt, wynagrodzenie jest skandaliczne. Ale kto zmusza kogo do takiej pracy za takie pieniądze ? Pani X nie dostała wolnego wtedy kiedy chciała, więc przynosi L4... Zmieniając grafik tak, aby ktoś pracował, panie są niezadowolone i oczywiście psy na kierowniku wieszają bo zabrał wolne a wstawił dzień pracujący. Ale żadna się nie zastanowi że koleżanka na bezczelnego wzięła L4 i musiał za nią ktoś przyjść. A później narzekacie Państwo że jedna na stoisku i jest Wam ciężko. Podziękujcie koleżankom za to... Szatnia zamknięta, socjalny zamknięty - owszem. Bo inaczej kadra pracownicza zbierała by się tam na plotach i ploteczkach. Mało to razy kierownik rozganiał towarzystwo ? Kolejka na kasie się tworzy a panie kasjerki w socjalnych lub w szatni zamknięte rozmawiają na całego, i wcale nie są na przerwie. Co do grafika, to różne sklepy są czynne w różnych godzinach więc i o różnych porach kończą pracę. Nie macie Państwo pojęcia o wielu rzeczach. Ludzie widzą tylko minusy, zakazy i nakazy. Są nieodpowiedzialni i sami ściągają na siebie wiele nieprzyjemności. A co do spraw kierowniczych, wymagania i oczekiwania są kolosalne, etaty cięte w ramach oszczędności, obowiązki które jeszcze 2, 3 lata temu wykonywały 3 osoby, teraz spadają na jedną. Masa papierkowej roboty, zestawień, kontroli, słynnych planogramów (...) Nas też z tego rozliczają i bądźcie Państwo pewni że nie jest to kurtuazyjna rozmowa przy kawie. Prawda jest jedna, nie ma 2 takich samych sklepów, to że w jednej stokrotce kierownicy piją kawę 8h nie znaczy że jest tak gdzie indziej, w moim sklepie kierownik tyra w paletach jak wszyscy inni, siedzi na kasie i się zdarza że pracuje na mięsie. Wszystkich nas to dotyczy że zarobki są złe, że polityka firmy wyznaje zasadę, jak najwięcej za jak najmniej. Moja wypłata (z-pcy kierownika) jest czasem o 100, 150 zł większa od magazyniera. Kochani Państwo - nikt z kierowników nie będzie Was głaskał, pozwalał na wszystko, nie kierował do pracy, pozwalał na palenie co pół godziny, na plotki z koleżankami, na obijanie się o regały tylko dlatego że mało zarabiacie. O tym wiecie przy zatrudnianiu., I z tego co wiem raczej nie ma problemów w złożeniu wypowiedzenia. Słyszałem od przedstawiciela handlowego coś, co mi się spodobało - sytuacja w sieci Stokrotka teraz przypomina sytuację, jaka panowała na Titanicu po uderzeniu w górę lodową... Pozdrawiam wszystkich !!!
zdjecie uzytkownika
Igor - 2013-11-03 12:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [KS SS - 2013-09-07 19:37:49]:
Zamawia kierownik, a to że towar nie przyjeżdża to już nie jego wina....
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie miało miejsce dzień czy dwa po osobistym złożeniu cv. Kierownik , Pan K. zrobił na mnie wrażenie osoby miłej, a przede wszystkim otwartej. To duży plus, bo nie tylko praca się liczy , ale tez osoby nade mną. Poszło szybko, sprawnie, wyszłam w lepszym nastroju, niż weszłam.
Pytania: Tradycyjne i zupełnie normalne, bez głupot z wnikaniem w to, co niepotrzebne. Dlaczego chcę tu pracować? Jakie były moje obowiązki w podobnych miejscach?
zdjecie uzytkownika
Życzliwy - 2013-11-21 19:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki mały (usunięte przez administratora). Jeden pracownik jest od wszystkiego- zajmuje się kasą, towarem, rozładunkiem, załadunkiem, wożeniem, noszeniem, dźwiganiem, sprzedażą, sprzątaniem całej powierzchni sklepowej i wieloma innymi rzeczami niezależnie od stanowiska. Jesteś kasjerką- to co z tego? Zapieprzasz na warzywach przerzucając worki z ziemniakami. Sprzedajesz surówki i sałatki. Myjesz podłogę i lodówki. Nie szkolą z bhp. Szkolenia są niepłatne, a pracownik pozostawiony jest sam sobie. Stawka głodowa, nikt nigdy mi nie zaproponował pracy za takie pieniądze, nawet dzieci z gimnazjum mają więcej pieniędzy z roznoszenia ulotek. Moja noga tam więcej nie postanie nawet jako klienta. Nie polecam stanowczo.
zdjecie uzytkownika
kasjerka - 2013-11-25 19:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, jeżeli istnieje to bardzo bym chciała porównać nasze zarobki, tj. chodzi o województwa, o nie wydaje mi się,że w każdym kasjerka ma taką samą podstawę, w podlaskim a przynajmniej w moim sklepie to 1600 zł, czy mogę prosić o jakieś konkrety....a jak sprawa wygląda z talonami będzie tyle co w poprzednim roku wiecie może coś?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Stokrotka!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert