Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Obst Plantagen Schemmel

Pracowałeś w firmie Obst Plantagen Schemmel i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zielono mi - 2013-08-22 12:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten kto uwaza ze praca u schemmela jest ok to totalny idiota!!! ktory wychowal sie w pgrach i od bobasa zapieprzal w burakach mieszkal w smrodzie i myl sie w swinskim korycie;) po pierwsze brak szacunku do ludzi no jak to mozliwe by 140 osob wsiadlo do jednego autobusu?? po drugie czy u ciebie w domu buraku ktory tak wielbisz ta firme rosna grzyby w lazience a podlogi to kaluze blotne ktore trzeba omijac z daleka bo nie wiadomo czym grozi wdepniecie w nie??/ po trzecie nawet dziecko wie ze miedzy 11 a 15 jest najwieksze slonce i nalezalo by zejsc z pracy tak jak jest gdzie indziej?? po 4 czy ty buraku tez musisz robic strajk by mama zawiozla cie do sklepu bo nawet w tym smiesznym sklepiku te (usunięte przez administratora) schemmelowskie chca zarobic a raczej zedrzec z ciebie ciezko zarobione euro nakazxujac ci co masz kupic?? brak pradu smrod a co najgorsze polaczki robiacy na godzine uwazaja sie tam za bogow haha buraki.... i tak do tego dochodza oszustwa kradzieze i walka o kazda truskawke.... poprostu na tej PLANTACJI TRUSKAWKA WAZNIEJSZA NIZ ZYCIE.... i niech nikt nie wierzy w to ze jest tam ok bo nawet przewoznicy zycza ci powodzenia gdy wysiadasz z busa i to daje juz do myslenia
zdjecie uzytkownika
rafi 123 - 2013-08-21 16:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak pracowałem u Szemela w tym roku ,mieszkaliśmy w 3 osoby w kampie ,było też kilka znajomych nam osób (ok 10) -każdy pracował i każdy jest zadowolony z kasy....w tym roku było bardzo dużo ludzi którzy ciągle narzekali ,więcej przesiedzieli aniżeli przepracowali to niestety nie zarobili- np (usunięte przez administratora) -tam jest praca na akord!..... więcej nie będę wymieniał imion ani ksywek
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-20 12:17:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rafi 123, a Ty pracowałeś na obst plantagen? Powaznie zatrudniają aż 500 osób? To mają osiedle mieszkaniowe, czy jak? Po ile osób jest w pokoju?
zdjecie uzytkownika
rafi 123 - 2013-08-20 08:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gabi - 2013-08-14 13:41:26

moj maz tam byl w tym roku totalna masakra wydalismy wiecej na jego wyjazd niz zarobil odradzam praca bez umowy pracuje sie po 15-16 godz i to nie jest sciema nawet w niedziele nikt nie wytrzyma dobrze jest tam tym ktorzy jezdza tam od paru lat zabieraja co lepsze w tym roku bylo ok 800 osob brakowalo miejsc do spania i pracy prysznice wspolne na tyle osob i 3 pralki z czego jedna szybko sie popsula brud i smrod az dziw bierze ze to u Niemca szukajcie na okolicznych plantacjach tam maja duzo lepsze warunki i dobrze placa
W tym roku było ok 500 osób ,praca 15-16 godzin, z miejscem do spania nie było problemu.Przy zbiorach owoców często pracuje się w niedziele bo w poniedziałki jest bardzo dużo zamówień....Twój mąż pewno należał do grona osób które nie przykładały się do pracy np leżąc w rajkach albo były ciągle "zmęczone" Byłem-widziałem i dziwi mnie że tacy ludzie jeżdżą do pracy
zdjecie uzytkownika
garry - 2013-08-15 15:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powaznie wszyscy pracują bez umowy? Ile się płaci za to zakwaterowanie? Kasa jest do ręki? dużo Polakó pracuje w Obst Plantagen Schemmel?
zdjecie uzytkownika
gabi - 2013-08-14 13:41:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moj maz tam byl w tym roku totalna masakra wydalismy wiecej na jego wyjazd niz zarobil odradzam praca bez umowy pracuje sie po 15-16 godz i to nie jest sciema nawet w niedziele nikt nie wytrzyma dobrze jest tam tym ktorzy jezdza tam od paru lat zabieraja co lepsze w tym roku bylo ok 800 osob brakowalo miejsc do spania i pracy prysznice wspolne na tyle osob i 3 pralki z czego jedna szybko sie popsula brud i smrod az dziw bierze ze to u Niemca szukajcie na okolicznych plantacjach tam maja duzo lepsze warunki i dobrze placa
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-19 16:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiedziałbym,że raczej bym odradzał ,po pierwsze pracuje się tam bez umowy o pracę, co w moim przekonaniu uderza w porządek Niemiec, jako kraju cieszącego sie przynajmniej do niedawna raczej dobrą opinią.Po drugie miałbym wątpliwości co do osób tam pracujących, tz. mogą okraść pobić, pokaleczyć,są podstępni , fałszywi. I po trzecie w końcu, mnie nie chcieli wypłacić pieniędzy , co się łączy z pierwszym moim punktem- nie ma umowy nie ma pieniędzy
zdjecie uzytkownika
rapek - 2013-06-28 19:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jadę na początku Lipca ,
Proszę o kontakt .Czy ktoś tam jeszcze jedzie?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-19 16:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy mógłby ktoś napisać coś więcej pracy z Obst Plantagen Schemmel, jeszcze nigdy nie byłam na żadnych zbiorach a wiem, że można zarobić?
zdjecie uzytkownika
ian5 - 2013-05-31 16:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jolicja - 2013-05-01 14:49:23

W tym roku wybieram się do pracy na plantację Schemmel.Może jakieś opinie osób ,które tam już były.Jak wyglądają warunki mieszkaniowe,podobno są to kontenery?Ile można zarobić...Nie wiem ,czy jest opłacalny taki wyjazd po przeczytaniu wielu negatywnych opinii.(usunięte przez administratora)
czy ktoś jedzie po 20 czerwca do schemmela z okolic tarnowa mogę zabrać (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
jolicja - 2013-05-01 14:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym roku wybieram się do pracy na plantację Schemmel.Może jakieś opinie osób ,które tam już były.Jak wyglądają warunki mieszkaniowe,podobno są to kontenery?Ile można zarobić...Nie wiem ,czy jest opłacalny taki wyjazd po przeczytaniu wielu negatywnych opinii.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gibek - 2013-04-23 12:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto był w tamtym roku jak się zbierało (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
nu nu - 2013-04-07 12:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam znalazlam str firmy czy moze mi ktos opisac jak tam wyglada praca warunki i jak trzeba sie zapisacz zeby tam sie dostac ja bylam na szparadze tylko gdzies indziej a co tam zbieraja (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Miecio20 - 2013-03-20 08:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam planuje wyjazd do schemmel na 2-4 czerwca jak by ktos chcial sie zabrac to pisac 7(usunięte przez administratora)0 Nisko woj.podkarpackie
zdjecie uzytkownika
gbhfh - 2013-03-16 11:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc ja tesz ja tesz jade na rok 2013 jak było w zeszłym roku moje (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
daro - 2013-03-15 21:27:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez tam byłem w tym roku. 1100 eu przez miesiac można zarobic. oczywiscie jak ktos jest dobrym zbieraczem.
zdjecie uzytkownika
rys40 - 2012-12-14 15:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylem w tym roku tam jest bardzo fajnie kto nie chce pracowac to bedzie narzekac obsluga czyli kierowcy i rajkowe sa bardzo mili dlatego znuw tam jade
zdjecie uzytkownika
łuki - 2012-12-05 20:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich
tez wybieram się tam na sezon i sam nie wiem po przeczytaniu tych wszystkich opini.
Jakby ktoś zechciał pogadać to niech pisze (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Helena - 2012-10-30 15:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałam propozycje jechać tam na sezon Jak wy to opisujecie ??
zdjecie uzytkownika
tak - 2012-01-27 21:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taka jest prawda nie ma pracy max zarobicie 700e mieszkacie bardzo zle sanitaria bardzo zle woda na dworze dwa krany łazienki w barakach kilka na truskawkach jest lipa - to jest walka o koszyk rajke itp. jak jestes głupi to jedz zobaczysz jak to jest nie bedziesz wiedzial o co chodzi
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2011-06-30 14:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co tam się dzieje to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach w znaczeniu dosłownym.
zdjecie uzytkownika
swistak_28 - 2011-05-27 12:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem z woj: Podkarpackiego w tym roku po raz pierwszy wyjezdzam do niemiec do Obst Schemmel Plantagen. Termin mam na 5-10 czerwca. Poszukuje osob z woj: Podkarpackiego lub z woj: Małopolskiego ktore jada w tym terminie i maja wolne miejsce. Kontakt ze mna to:
gg: 1055715
E-mail: marekbielen@poczta.onet.pl
(usunięte przez moderatora)
zdjecie uzytkownika
guliwer - 2011-04-24 00:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tez tam bylem fajnie bylo jak sie w kampie lezalo a jak robic to juz nie po1zarobki byly slabe po2 nieunormowany czas pracy po3 mieszkania-kampy rewelacji nie ma po wode trzeba bylo chodzic prad co chwile sie wylaczal bo jak wszyscy z pola wracali to przeciazenie no i roboty nie bylo;/
zdjecie uzytkownika
ewcia - 2010-05-24 16:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Choć miałam tam wypadek i t tak bym tam pojechała,gdyż polubiłam Państwa(usunięte przez moderatora) bardzo mili,lecz niewiem czy by mnie przyjeli a z drugiej strony pracowało mi się dobrze brygadzistka namnie nie nażekała bo byli my poto żeby pracować a nie opierniczać sie.
zdjecie uzytkownika
wolf - 2009-10-22 17:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak warunki mieszkaniowe do przyjęcia ale zarobki to masakra facet zrobił masówkę zebrał jak tylko mógł dużo ludzi i były cyrki ludzie bili się o pracę zarobki były takie że ciężko było zarobić na życie tam ludzie nie mieli pieniędzy żeby wrócić do kraju,Zdecydowanie odradzam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obst Plantagen Schemmel
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x