Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Obst Plantagen Schemmel

Pracowałeś w firmie Obst Plantagen Schemmel i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
czarna92 - 2014-04-24 21:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dojazd na własną rękę, stawka nie znana chyba aż do czasu roboty, a z praniem to chyba w łapkach wszystko, bo ponoć z pralka to masakra totalna
zdjecie uzytkownika
danio - 2014-04-24 17:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak z dojazdem jest? kazdy ma kombinowac na włąsna reke? i jak z praniem? i jakie stawki sa za truskawke i pozniejsze owoce?
zdjecie uzytkownika
kate - 2014-04-05 07:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dominika - 2014-03-24 18:38:45]:
Tak z okolic Kętrzyna jadą jeszcze 4 osoby o to mail do kontaktu: kasieek27@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Vi121 - 2014-04-04 17:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Ja w tym roku wraz z koleżanką jadę właśnie do pracy.
Pani przez telefon poinformowała że sezon zaczyna sie 1 czerwca już. Teraz tylko czekamy na dokumenty.
Moja mama kiedys była, ale chciałabym poznać teraźniejsza opinię o warunkach mieszkalny.
zdjecie uzytkownika
damian6574 - 2014-03-31 21:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,
wybiera się ktoś w sezonie 2014 do schemmela z województwa lubelskiego i okolic?
zdjecie uzytkownika
czarna92 - 2014-03-31 19:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga - 2014-03-25 11:40:58]:
Mamy termin na 10 czerwca, ale podejrzewam, że ze względu na ciepłą wiosnę - wszystko się przyspieszy :)
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-03-25 11:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarna92 - 2014-03-24 18:46:05]:
Witaj (usunięte przez administratora) może się spotkamy na plantacji jestem z pod Kętrzyna daj znać kiedy wyjeżdzacie
zdjecie uzytkownika
czarna92 - 2014-03-24 18:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja w tym roku tam jadę z teściową i chłopakiem:) ja jade pierwszy raz,a oni drugi, jest ciężko ale taki urok pracy sezonowej:)
zdjecie uzytkownika
Dominika - 2014-03-24 18:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam 19 lat i chciałabym jechać poraz pierwszy z tej firmy, dostałam papiery.Po przeczytaniu opinii teraz się zastanawiam nad tym wyjazdem , to polecacie tą firmę czy nie ?
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-03-10 12:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [radek - 2014-01-01 22:02:48]:
Witajcie teraz nie wiem czy jechać a dostałam papiery czy jest ktoś z kętrzyna
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-03-10 12:22:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie teraz nie wiem czy jechać a dostałam papiery
zdjecie uzytkownika
morgana - 2014-02-27 18:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od ilu lat moza tu robić ?? od 17 ??
zdjecie uzytkownika
rolnik - 2014-02-20 09:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak na niemcy to 900e za 12 godzin nie robi nie niestety wielkiego szału. a szkoda bo kiedyś i tam można było zarobić
zdjecie uzytkownika
miki - 2014-02-13 19:50:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie to 900 euro to juz kwota na czysto po odliczeniach. ale te 900 eu zeby zarobic to trzeba troche tyrac; wstawac o 4 rano cisnac sie w autobusie w ktorym miesci sie 120 osób. nie raz trzeba pracowac do 20 21 zależy od zamówienia. ja tam bylem i wiem co pisze lepiej w polsce pracowac za te 1600.
zdjecie uzytkownika
Maria - 2014-01-04 17:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, w ogóle z jakich miast sa organizowane wyjazdy na ta obst plantagen, gdzie mam się zgłosić, jęsli chce wyjechać?
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-01-02 18:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To juz kwota ujeta o odliczenia kosztów mieszkaniowych, czy podróży? W ciągu tych 12h ile jest przerwy? No i w weekend tez jest praca?
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-01-01 22:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie trzeba znac jezyka niemieckiego. zarobisz max 900 euro na miesiac. przy 12 godzinach na polu dziennie.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2013-11-10 17:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos wie jak sie teraz pracuje w obst plantagen? Trzeba znac niemiecki perfekt? Dużo Polaków tam pracuje, jacyś Polacy na stanowiskach u góry?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-15 07:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chce wyjechać do pracy w tej firmie po raz pierwszy nic nie wiem o warunkach pracy płacy i mieszkaniowych,odpiszcie czy warto
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-15 07:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam mam zamiar wyjechać do pracy w tej firmie ale nic o niej nie wiem np.jakie są warunki pracy mieszkaniowe oraz pracy.Prosze odpiszcie czy warto myśleć?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-30 19:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ma ktoś może w takim razie zdjęcia tych pokoi? Naprawdę takie złe warunki? Rozumiem prace na akord, ale bez umowy? To codziennie dają dniówkę do ręki.
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-30 18:02:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-08-23 23:11:37

aska, a macie telewizję i Internet w tych kwaterach? Niezbędne rzeczy jak pralka, lodówka, kuchenka, mikrofala?
..DRAMAT wszyscy którzy piszecie sami jesteście CHOLOTA.
..ale pretensje miejcie do siebie ,ze rodzice tak was wychowali. Nie znacie takich zachowań jak KULTURA, SZACUNEK,HONOR ...i przede wszystkim INTELIGENCJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja na temat tej firmy sie nie wypowiadam bo tam nie bylem a jedynie sie starałem.POMYŚCIE barany : Ich ogłoszenie można czytać miedzy wierszami.....ale wy barany tego nie rozumiecie.
Plantator czyli ta firma szuka pracowników za wynagrodzenie które nie przyjmie zaden NIEMIEC a ponieważ Plantator uważa ,ze w Polsce nadal chodzą niedźwiedzie po ulicach dlatego daje takie warunki pracy a nie inne. Po co ich obrażasz jeden z drugim jak czegoś nie rozumiesz.
w POLSCE PRACUJESZ ZA 1200 ZŁ albo 1500 ZŁ , albo właśnie jesteś bez pracy, nie znasz niemieckiego i żyjesz stereotypami ,ze na zachodzie dorobisz się majątku....:)
w POLSCE (usunięte przez administratora) ZARABIASZ BO TAK CIE TRAKTUJĄ POLITYCY OD WIELU LAT ..ale śpisz w białej pościeli, masz TV , korzystasz z NETU . A tam pisze wyraźnie ( 4 os w pakamerze) czyli rolniczy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Bez umowy (bo mówią ci akord) beż świadczeń.
Słyszałeś aby co roku szukali ludzi do pracy w BMW lub Mercedesie??? Szukają tam gdzie nikt nie chce iść do pracy!!
Jak pracujesz cały czas na Roli w Polsce to dasz sobie rade.Widzieliście gdzieś na stronie plantatora zdjęcia pokojów? sal? stołówkę? spędzanie wolnego czasu przez osoby pracujące?

MIMO WSZYSTKO UWAŻAM ZE OSOBY SZUKAJĄCE TAKIEJ PRACY DO POROSTU POLSCY NIEUDACZNICY ŻYCIOWI !!!...BO CZASY PGR -ów się skończyły.


zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-23 23:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aska, a macie telewizję i Internet w tych kwaterach? Niezbędne rzeczy jak pralka, lodówka, kuchenka, mikrofala?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-22 22:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak dokładnie wyglądają te kwatery? Skoro w obst plantagen schemmel jest praca na akord to macie jakieś limity dzienne oraz minima?
zdjecie uzytkownika
on - 2013-08-22 21:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja tez bylam w tym roku I nie bylo az tak zle jak tu pizza, po pierwsze nigdy w autobusie nie bylo 140 osob bo byly 2 autobusy .po drugie nikt ci w tej lazience nie posadzil tego co tam roslo jak dbali ci co kozystali tak mieli jakos jak pan witek wolal zeby posprzatali po sobie nie widzialam tlumow, po trzecie truskawke zawsze tam zrywa sie w takich a nie innych godzinach I to zadna nowosc a po czwarte jak bys tam byl 10 lat temu to bys mogl mowic ze sie nie szanuje ludzi bo taki obibok co balowal a potem spal pod plotem I wiecznie marudzi ze nie zarobil nie mial tam co szukac , kiedys ludzie mieszkali w namiotach I przezyli niestety jak ktos przyjechal do pracy to zarobi a jak ktos przyjechal pobalowac bo rodzice I tak mu na wszystko dadza to robil co robil niestety ale niebede wymienial moich znajomych z imienia I nazwiska bo moze sie okazac ze wymienie autora
zdjecie uzytkownika
zielono mi - 2013-08-22 12:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten kto uwaza ze praca u schemmela jest ok to totalny idiota!!! ktory wychowal sie w pgrach i od bobasa zapieprzal w burakach mieszkal w smrodzie i myl sie w swinskim korycie;) po pierwsze brak szacunku do ludzi no jak to mozliwe by 140 osob wsiadlo do jednego autobusu?? po drugie czy u ciebie w domu buraku ktory tak wielbisz ta firme rosna grzyby w lazience a podlogi to kaluze blotne ktore trzeba omijac z daleka bo nie wiadomo czym grozi wdepniecie w nie??/ po trzecie nawet dziecko wie ze miedzy 11 a 15 jest najwieksze slonce i nalezalo by zejsc z pracy tak jak jest gdzie indziej?? po 4 czy ty buraku tez musisz robic strajk by mama zawiozla cie do sklepu bo nawet w tym smiesznym sklepiku te (usunięte przez administratora) schemmelowskie chca zarobic a raczej zedrzec z ciebie ciezko zarobione euro nakazxujac ci co masz kupic?? brak pradu smrod a co najgorsze polaczki robiacy na godzine uwazaja sie tam za bogow haha buraki.... i tak do tego dochodza oszustwa kradzieze i walka o kazda truskawke.... poprostu na tej PLANTACJI TRUSKAWKA WAZNIEJSZA NIZ ZYCIE.... i niech nikt nie wierzy w to ze jest tam ok bo nawet przewoznicy zycza ci powodzenia gdy wysiadasz z busa i to daje juz do myslenia
zdjecie uzytkownika
rafi 123 - 2013-08-21 16:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak pracowałem u Szemela w tym roku ,mieszkaliśmy w 3 osoby w kampie ,było też kilka znajomych nam osób (ok 10) -każdy pracował i każdy jest zadowolony z kasy....w tym roku było bardzo dużo ludzi którzy ciągle narzekali ,więcej przesiedzieli aniżeli przepracowali to niestety nie zarobili- np (usunięte przez administratora) -tam jest praca na akord!..... więcej nie będę wymieniał imion ani ksywek
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-20 12:17:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rafi 123, a Ty pracowałeś na obst plantagen? Powaznie zatrudniają aż 500 osób? To mają osiedle mieszkaniowe, czy jak? Po ile osób jest w pokoju?
zdjecie uzytkownika
rafi 123 - 2013-08-20 08:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gabi - 2013-08-14 13:41:26

moj maz tam byl w tym roku totalna masakra wydalismy wiecej na jego wyjazd niz zarobil odradzam praca bez umowy pracuje sie po 15-16 godz i to nie jest sciema nawet w niedziele nikt nie wytrzyma dobrze jest tam tym ktorzy jezdza tam od paru lat zabieraja co lepsze w tym roku bylo ok 800 osob brakowalo miejsc do spania i pracy prysznice wspolne na tyle osob i 3 pralki z czego jedna szybko sie popsula brud i smrod az dziw bierze ze to u Niemca szukajcie na okolicznych plantacjach tam maja duzo lepsze warunki i dobrze placa
W tym roku było ok 500 osób ,praca 15-16 godzin, z miejscem do spania nie było problemu.Przy zbiorach owoców często pracuje się w niedziele bo w poniedziałki jest bardzo dużo zamówień....Twój mąż pewno należał do grona osób które nie przykładały się do pracy np leżąc w rajkach albo były ciągle "zmęczone" Byłem-widziałem i dziwi mnie że tacy ludzie jeżdżą do pracy
zdjecie uzytkownika
garry - 2013-08-15 15:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powaznie wszyscy pracują bez umowy? Ile się płaci za to zakwaterowanie? Kasa jest do ręki? dużo Polakó pracuje w Obst Plantagen Schemmel?
zdjecie uzytkownika
gabi - 2013-08-14 13:41:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moj maz tam byl w tym roku totalna masakra wydalismy wiecej na jego wyjazd niz zarobil odradzam praca bez umowy pracuje sie po 15-16 godz i to nie jest sciema nawet w niedziele nikt nie wytrzyma dobrze jest tam tym ktorzy jezdza tam od paru lat zabieraja co lepsze w tym roku bylo ok 800 osob brakowalo miejsc do spania i pracy prysznice wspolne na tyle osob i 3 pralki z czego jedna szybko sie popsula brud i smrod az dziw bierze ze to u Niemca szukajcie na okolicznych plantacjach tam maja duzo lepsze warunki i dobrze placa
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-19 16:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiedziałbym,że raczej bym odradzał ,po pierwsze pracuje się tam bez umowy o pracę, co w moim przekonaniu uderza w porządek Niemiec, jako kraju cieszącego sie przynajmniej do niedawna raczej dobrą opinią.Po drugie miałbym wątpliwości co do osób tam pracujących, tz. mogą okraść pobić, pokaleczyć,są podstępni , fałszywi. I po trzecie w końcu, mnie nie chcieli wypłacić pieniędzy , co się łączy z pierwszym moim punktem- nie ma umowy nie ma pieniędzy
zdjecie uzytkownika
rapek - 2013-06-28 19:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jadę na początku Lipca ,
Proszę o kontakt .Czy ktoś tam jeszcze jedzie?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-19 16:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy mógłby ktoś napisać coś więcej pracy z Obst Plantagen Schemmel, jeszcze nigdy nie byłam na żadnych zbiorach a wiem, że można zarobić?
zdjecie uzytkownika
ian5 - 2013-05-31 16:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jolicja - 2013-05-01 14:49:23

W tym roku wybieram się do pracy na plantację Schemmel.Może jakieś opinie osób ,które tam już były.Jak wyglądają warunki mieszkaniowe,podobno są to kontenery?Ile można zarobić...Nie wiem ,czy jest opłacalny taki wyjazd po przeczytaniu wielu negatywnych opinii.(usunięte przez administratora)
czy ktoś jedzie po 20 czerwca do schemmela z okolic tarnowa mogę zabrać (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
jolicja - 2013-05-01 14:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym roku wybieram się do pracy na plantację Schemmel.Może jakieś opinie osób ,które tam już były.Jak wyglądają warunki mieszkaniowe,podobno są to kontenery?Ile można zarobić...Nie wiem ,czy jest opłacalny taki wyjazd po przeczytaniu wielu negatywnych opinii.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gibek - 2013-04-23 12:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto był w tamtym roku jak się zbierało (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
nu nu - 2013-04-07 12:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam znalazlam str firmy czy moze mi ktos opisac jak tam wyglada praca warunki i jak trzeba sie zapisacz zeby tam sie dostac ja bylam na szparadze tylko gdzies indziej a co tam zbieraja (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Miecio20 - 2013-03-20 08:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam planuje wyjazd do schemmel na 2-4 czerwca jak by ktos chcial sie zabrac to pisac 7(usunięte przez administratora)0 Nisko woj.podkarpackie
zdjecie uzytkownika
gbhfh - 2013-03-16 11:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc ja tesz ja tesz jade na rok 2013 jak było w zeszłym roku moje (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
daro - 2013-03-15 21:27:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez tam byłem w tym roku. 1100 eu przez miesiac można zarobic. oczywiscie jak ktos jest dobrym zbieraczem.
zdjecie uzytkownika
rys40 - 2012-12-14 15:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylem w tym roku tam jest bardzo fajnie kto nie chce pracowac to bedzie narzekac obsluga czyli kierowcy i rajkowe sa bardzo mili dlatego znuw tam jade
zdjecie uzytkownika
łuki - 2012-12-05 20:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich
tez wybieram się tam na sezon i sam nie wiem po przeczytaniu tych wszystkich opini.
Jakby ktoś zechciał pogadać to niech pisze (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Helena - 2012-10-30 15:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałam propozycje jechać tam na sezon Jak wy to opisujecie ??
zdjecie uzytkownika
tak - 2012-01-27 21:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taka jest prawda nie ma pracy max zarobicie 700e mieszkacie bardzo zle sanitaria bardzo zle woda na dworze dwa krany łazienki w barakach kilka na truskawkach jest lipa - to jest walka o koszyk rajke itp. jak jestes głupi to jedz zobaczysz jak to jest nie bedziesz wiedzial o co chodzi
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2011-06-30 14:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To co tam się dzieje to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach w znaczeniu dosłownym.
zdjecie uzytkownika
swistak_28 - 2011-05-27 12:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem z woj: Podkarpackiego w tym roku po raz pierwszy wyjezdzam do niemiec do Obst Schemmel Plantagen. Termin mam na 5-10 czerwca. Poszukuje osob z woj: Podkarpackiego lub z woj: Małopolskiego ktore jada w tym terminie i maja wolne miejsce. Kontakt ze mna to:
gg: 1055715
E-mail: marekbielen@poczta.onet.pl
(usunięte przez moderatora)
zdjecie uzytkownika
guliwer - 2011-04-24 00:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tez tam bylem fajnie bylo jak sie w kampie lezalo a jak robic to juz nie po1zarobki byly slabe po2 nieunormowany czas pracy po3 mieszkania-kampy rewelacji nie ma po wode trzeba bylo chodzic prad co chwile sie wylaczal bo jak wszyscy z pola wracali to przeciazenie no i roboty nie bylo;/
zdjecie uzytkownika
ewcia - 2010-05-24 16:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Choć miałam tam wypadek i t tak bym tam pojechała,gdyż polubiłam Państwa(usunięte przez moderatora) bardzo mili,lecz niewiem czy by mnie przyjeli a z drugiej strony pracowało mi się dobrze brygadzistka namnie nie nażekała bo byli my poto żeby pracować a nie opierniczać sie.
zdjecie uzytkownika
wolf - 2009-10-22 17:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tak warunki mieszkaniowe do przyjęcia ale zarobki to masakra facet zrobił masówkę zebrał jak tylko mógł dużo ludzi i były cyrki ludzie bili się o pracę zarobki były takie że ciężko było zarobić na życie tam ludzie nie mieli pieniędzy żeby wrócić do kraju,Zdecydowanie odradzam

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Obst Plantagen Schemmel!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obst Plantagen Schemmel
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert