Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o Metrohouse

Pracowałeś w firmie Metrohouse i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zmęczona - 2013-07-03 16:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to za bzdury... wielokrotnie sprzedawałam i kupowałam nieruchomości i muszę powiedzieć, że firma jak każda inna a przynajmniej stały raport dostajesz. Nie ma żadnych haczyków to bzdura wymyślona przez sfrustrowana konkurencję.
zdjecie uzytkownika
fifi - 2013-07-03 12:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też mam taką sytuację...Jak wybrnąć z tego???
zdjecie uzytkownika
fifi - 2013-07-03 12:13:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Boże,tak samo mnie potraktowali,przyszłam z gotowym mieszkaniem przedstawiłam swoją cenę i za to mam zapłacic 4050zł,jak z tego wybrnąć?
zdjecie uzytkownika
ontas - 2013-06-09 14:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Widze że piszecie bzdury Metrohouse nie pobiera prowizji od Kupującego !!!
zdjecie uzytkownika
Marczi - 2013-05-07 17:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie również i ja dorzucę swoją cegiełkę na temat MetroHause- odradzam każdemu współpracę z nimi. Dziś mieliśmy dostać do ręki umowę przedwstępną mieszkania, jednak jak okazało się mieszkania dawno już nie ma. Wydałało mi się dość podejrzane zachowanie pana (usunięte przez administratora) więc bezposrednio skontaktowałam się z deweloperem. Nasz posrednik nawet nie zrobil rezerwacji na nasze nazwisko jak gwaratował ze mieszkanie juz jest nasze. Straszny nieprofesjonalizm. ODRADZAM
zdjecie uzytkownika
Basia - 2013-04-15 19:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Reasumując pracownicy tej firmy liczą na nieświadomość w zakresie sprzedaży i kupna nieruchomości potencjalnych Klientów.Ja nie kupuję nieruchomości codziennie więc niestety dałam się nabrać i nie sprawdziłam pewnych rzeczy które przez biuro i właścicieli zostało zatajone...nie polecam....
zdjecie uzytkownika
taki jeden - 2013-03-02 18:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, otrzymałem propozycję pracy w MH i chcą mnie wysłać na 2 tygodnie szkolenia w Trójmieście. Czy ktoś wie coś więcej na temat tak długiego szkolenia, czego tam uczą? Wiem, ze dojazd i wyżywienie na koszt własny. Co jeśli nie będzie mi odpowiadało i zrezygnuję? Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-02-08 23:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wojciech - 2012-07-11 19:21:19

Żadna firma, która zarabia ze sprzedaży nie zapłaci Wam nie wiadomo jakich pieniędzy za same podpisywanie umów. Musicie mieć świadomość, że aby zarobić, trzeba sprzedawać. A dobrych sprzedawców prawie nie ma. Ja pracuje w Metrohouse od 2 lat. W 2011 roku średnią fakturę miałem 12 000 zł netto. Zarobiłem w rok ponad 140 000 zł. Większość agentów nieruchomości to pokazywacze. Klient dzwoni, mówi, że chce coś oglądać, pokazują i na tym się kończy. A trzeba zrozumieć, że kiedy klient dzwoni, to trzeba poświęcić mu czas, spotkać się z nim, porozmawiać i poszukać mu odpowiedniej nieruchomości na podstawie tego co nam powie.

Nie ma znaczenia, czy pracujemy w HB, Metro, czy jakimkolwiek innym biurze. Zarobimy tylko wtedy, gdy potrafimy pracować z ludźmi.
Wojtek,
Pełna zgoda. Zarobimy, gdy potrafimy i chcemy pracować. Trudniej zarobić, kiedy wprowadzono 0 proc. dla kupującego. Wiesz o co chodzi...
zdjecie uzytkownika
Ronin. - 2012-12-14 22:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Jestem byłym pracownikiem w Wołominie, metrohouse i opiszę od podszewki dlaczego powinniście unikać oddziału franczyzowego w tym mieście.
Po przepracowaniu pełnego miesiąca, pracowania jak wół dostałem informacje od mojego dyrektora, że musimy się rozstać, podajac powód, że jego zdaniem "naubliżałem", klientce po odbytej rozmowie, co było kompletną bzdurą i skarga wpłynęła od prezesa Metrohouse. Także zostałem zwolniony, przychodząc po swoją zapłatę za przyjęcia, usłyszałem pogróżki o "karze umownej" 1500zł, wynikającej z OWU, czyli regulaminu który nie został mi wręczony, nie dostałem swojego wynagrodzenia. Unikajcie tego oddziału jeśli możecie.
zdjecie uzytkownika
ona - 2012-12-09 14:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług tego biura nieruchomości. Palcem nie kiwną, żeby znaleźć klienta. Czekają, aż zleceniodawca sam znajdzie chętnego na swoją nieruchomość, a następnie poprzez podstawione osoby (usunięte przez administratora)zupełnie nienależną im prowizję.
zdjecie uzytkownika
Nutella - 2012-11-15 16:26:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Czy mogę prosić o kontakt. Szukam osoby które powie mi co nieco o rynku nieruchomości, ponieważ interesuje mnie taka praca.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2012-11-07 21:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam umowę przed sobą, druk z tyłu umowy jest jednakowy przeczytałem ponownie i nie widzę żadnych udziwnień, mam jeszcze 4 inne umowy i w 2 wykreślałem pewne rzeczy. Moim zdaniem umowa metro nie jest najgorsza, a zarazem prosta i logiczna a nie prawniczy bełkot
zdjecie uzytkownika
Korek - 2012-08-29 17:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niezadowowlona - 2012-08-09 16:12:10

masakra maskra masakra!!!!!!!!podstawiają swoich ludzi do oglądania mieszkań aby przypisać sobie jak bardzo zaanagazowani są w sprzedaż mieszkania, umowy zerwać nie można, a agentka która ma sprzedać nasze mieszkanie to leń nad leniami, nawet jej ciężko wysłać raport , a prowizja do niskich nie należy, odradzam wszystkich ą firmę!!!!!!
bzdury - jakie podstawianie? po co?
raporty - są wysyłane automatycznie, co ma do tego agent?
pracuję to wiem
zdjecie uzytkownika
niezadowowlona - 2012-08-09 16:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masakra maskra masakra!!!!!!!!podstawiają swoich ludzi do oglądania mieszkań aby przypisać sobie jak bardzo zaanagazowani są w sprzedaż mieszkania, umowy zerwać nie można, a agentka która ma sprzedać nasze mieszkanie to leń nad leniami, nawet jej ciężko wysłać raport , a prowizja do niskich nie należy, odradzam wszystkich ą firmę!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Horacy - 2012-08-03 17:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja może nie wystawiam tak wysokich faktur jak kolega, ale pootwierdzam, że przy zaangażowaniu w pracę można zarobić.
zdjecie uzytkownika
Wojciech - 2012-07-11 19:21:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żadna firma, która zarabia ze sprzedaży nie zapłaci Wam nie wiadomo jakich pieniędzy za same podpisywanie umów. Musicie mieć świadomość, że aby zarobić, trzeba sprzedawać. A dobrych sprzedawców prawie nie ma. Ja pracuje w Metrohouse od 2 lat. W 2011 roku średnią fakturę miałem 12 000 zł netto. Zarobiłem w rok ponad 140 000 zł. Większość agentów nieruchomości to pokazywacze. Klient dzwoni, mówi, że chce coś oglądać, pokazują i na tym się kończy. A trzeba zrozumieć, że kiedy klient dzwoni, to trzeba poświęcić mu czas, spotkać się z nim, porozmawiać i poszukać mu odpowiedniej nieruchomości na podstawie tego co nam powie.
Nie ma znaczenia, czy pracujemy w HB, Metro, czy jakimkolwiek innym biurze. Zarobimy tylko wtedy, gdy potrafimy pracować z ludźmi.
zdjecie uzytkownika
były_pracownik_metrohaus - 2012-07-04 16:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2008-12-12 10:09:24

solidna, profesjonalna, rozwojowa, Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobry

Atmosfera i ludzie tam pracujący są profesjonaliści

Najbardziej podobało mi się w Metrohouse: kontakt z klientami

Wszytko to kłamstwo. Opinia napisana prawdopodobnie przez dyrektora oddziału. Podpisanie 25 umów miesięcznie jest całkowicie nierealne. Pracowałem po 12-14 godzin dzienne z pełnym zaangażowaniem. Po dwóch miesiącach pracy zarobiłem 168 zł. (nie wykonałem normy, jednego miesiąca miałem podpisane 22 umowy, drugiego 19). Na bilety komunikacji miejskiej wydałem znacznie więcej. Chcesz tracić zdrowie i pieniądze zatrudnij się w tej firmie. Wybór należy do Ciebie.
zdjecie uzytkownika
mandaryn - 2012-06-30 23:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak umówicie się z przedstawicielem z metrohouse, cierpliwie wysłuchajcie co ma do powiedzenia czy to o mieszkaniu które chcecie kupis czy też mieszkanie które przychodzi wam sprzedać. po wysłuchaniu jego \\\"och i ach\\\" poproście o przeanalizowanie każdego punktu pisanego malutkim druczkiem na rewersie umowy, jesli chcecie zobaczyc w jaki sposób ratuje sie swój tyłek proponuje w taki sposób z nimi załatwić sprawę, nagle okaże sie że maja nastepnego klienta.... jest umówiona na kolejne spotkanie..... córeczka czeka w przedszkolu.... i wiele innych bzdur które skutecznie mają uniemozliwic wam dowiedzenie sie w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] was pakują. jesteś mądry zrobisz jak ci radzę, jesteś głupi daj sie wpakowac w (usunięte przez administratora) i podpisuj w ciemno pozdrawiam!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Niezgadniesz - 2012-06-28 15:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w tej firmie od kilku miesięcy i z mojej strony nie mam nic do zarzucenia. Możliwości rozwoju - są , możliwość awansu - jest, atrakcyjne wynagrodzenie - jest, dobry marketing - również. Każdy ma możliwość dużych zarobków i osiągnięcia satysfakcji z pracy, pod warunkiem naprawdę szczerego zaangażowania. Zbyt wielu początkujących opiera się na minimum i stąd brak efektów. Dając z siebie więcej, wyciągniesz więcej ;) Więc warto zaryzykować i poświęcić więcej uwagi. Polecam.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-03-02
Żródło: nuzle.pl
Katowice
(Śląskie)
Metrohouse S.A. to wiodąca sieć agencji nieruchomości w Polsce obecna na rynku od 10 lat. Oferta firmy obejmuje pośrednictwo w sprzedaży, kupnie i wynajmie nieruchomości mieszkaniowych i komercyjnych. W skład grupy wchodzi również dział kredytowy Metrofinance i Salon Dewelopera.AGENT NIERUCHOMOŚCIMiejsce pracy: Katowice - CentrumOpis stanowiska:Pozyskiwanie wartościowych ofert sprzedaży/wynajmu Nieruchomości,Profesjonalna obsługa klientów:- spraw
zdjecie uzytkownika
Trzeźwy - 2012-05-05 10:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pieczarka, (usunięte przez administratora)twoja wypowiedź jest nielogiczna, nie umiesz pisać a i myślisz jak czterolatek. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
? - 2012-03-13 16:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i co z tego? nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź. Poziom rozgoryczenia raczej jak u baby na targowisku...
zdjecie uzytkownika
pieczarka - 2012-03-12 13:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Michał - 2012-02-19 09:53:37

Witaj



Jako Dyrektor biura w Poznaniu mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć że przyjęcie 1 nieruchomość dziennie nie jest wielkim wysiłkiem i jest w zasięgu nawet początkującego agenta. Dopingujemy agentów w ten sposób że za każdą przyjętą nieruchomość wypłacamy z końcem miesiąca stały ryczałt przemnożony przez ilość przyjętych nieruchomości.

Pozdrawiam

Michał
I tylko na tym polega wasza odpowiedzialność.Jesteście nieprofesjonalną firmą w której agenci nie mają zielonego pojęcia o niczym a tym samym narażają nas na dodatkowe koszty. Sama poszukałam kupującego i od podpisania umowy w styczniu do dzisiaj niewiem kiedy sfinalizuje sprzedaż, wspomnę że kupującemu bardzo zależy na czasie. Mam dość krętactwa zwalania winy na kogoś innego i dawania mi nr.telefonu abym tam dzwiniła i sprawę wyjaśniała,to ja się pytam po co mi pośrednik.Nie polecę tej firmy nikomu.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2012-02-19 09:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj

Jako Dyrektor biura w Poznaniu mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć że przyjęcie 1 nieruchomość dziennie nie jest wielkim wysiłkiem i jest w zasięgu nawet początkującego agenta. Dopingujemy agentów w ten sposób że za każdą przyjętą nieruchomość wypłacamy z końcem miesiąca stały ryczałt przemnożony przez ilość przyjętych nieruchomości.
Pozdrawiam
Michał
zdjecie uzytkownika
asia - 2012-02-09 14:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
don - 2011-01-30 00:10:00

Jak sam mówisz, ze cena zaporowa to jak ktokolwiek ma znaleźć kupca? Jedyna możliwość to znaleźć tak zwanego (usunięte przez administratora). A tym się raczej agencje nie zajmują.
Muskat nieruchomości
ale jak masz zaporową cenę to nikt Ci tego nie sprzeda. Nieruchomosci lecą na łeb na szyję , starsznie tanieją, więc ciezko bedzie, ale powodzenia.
zdjecie uzytkownika
asia - 2012-02-09 14:26:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
W metrohouse pracują chyba sami(usunięte przez administratora)!!! Mam ogłoszenie na portalu interenetowym o sprzedazy mieszkania i informacje że nie zycze sobie telefonów od pośredników. Firma metrohouse jest jedyna która notorycznie do mnie wydzwania. Mam około 5 telefonów dziennie od ich(usunięte przez administratora) pośredników którzy najwyrazniej mają problem ze zrozumienie jednego zdania które brzmi cytuje: nie życzę sobie telefonów od pośredników\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\". Najgorsze jest to że muszą miec tam straszny bałagan poniewaz nie jest to jedna osoba która do mnie wydzwania, tylko co chwile ktoś inny. Ta firma to jakas porazka. Desperaci, którzy psują imię innym pośrednikom. Jak słysze metrohouse to robi mi sie niedobrze. Poza tym posrednicy używają moich danych osobowych bez mojego pozwolenia, co jest niezgodne z prawem!!!Jednym słowem PORAŻKA.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
17 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metrohouse
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x