Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o pkm sosnowiec

Pracowałeś w firmie pkm sosnowiec i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
EWA - 2016-04-27 11:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SERDECZNE PODZIĘKOWANIA DLA PANA DYSPOZYTORA ( usunięte przez administratora ),ORAZ SZCZEGÓLNE DLA KIEROWCY AUTOBUSU 644 NR.BOCZNY 319 ( usunięte przez administratora )(ODDZIAŁ DĄBROWA GÓRNICZA)W DNIU 27/04/2016.WYSIADAJĄC Z AUTOBUSU, ZOSTAWIŁAM TOREBKĘ Z DOKUMENTAMI,KLUCZAMI,PIENIĘDZMI NA SIEDZENIU.JEDEN Z PASAŻERÓW WIDZĄC TO SCHOWAŁ JĄ DO SWOJEJ REKLAMÓWKI. PAN RAJEWSKI JEDNAK OKAZAŁ PEŁEN PROFESJONALIZM I CZUJNOŚĆ.ZATRZYMAŁ PASAŻERA, ODZYSKAŁ TOREBKĘ, I W STANIE NIENARUSZONYM ZWRÓCIŁ W MOJE RĘCE. SZANOWNA DYREKCJO, PROSZĘ WYCIĄGNĄĆ WNIOSKI Z POSTAWY PANA KIEROWCY. PAN DYSPOZYTOR W SPOSÓB PROFESJONALNY DOPROWADZIŁ DO MOJEGO KONTAKTU Z KIEROWCĄ I ODZYSKANIA TOREBKI. JESZCZE RAZ SERDECZNIE DZIĘKUJĘ.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-08 03:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2016-03-30 23:56:02]:
Jak się wszystko robi tak jak należy to praca jak kazda inna. Pasazerowie, jak klienci w sklepie, tylko tutaj więcej tzw.złodziei bo w sklepie zawsze jest ochrona albo prawie zawsze, a tutaj kanary od przypadku. Jeszcze zrozumiem, ze ktoś jedzie sporadycznie i 4,80zł to duzy wydatek, ale dla tych co jezdza codziennie albo kilka razy dziennie bez biletu, tego nie potrafie pojąc. Co do pasażerów to jacy oni dla nas kierowców i szacunku do naszej pracy tacy i my dla nich. Dla wszystkich staram się być miły, czekac i nie uciekać z przystanku. Jednak jak widze cwaniaczka, to krew mnie zalewa. Pierw przyciska przez pol minuty przycisk przy srodkowych drzwiach, a później się dziwi ze kaze mu zakupić lub okazac bilet. Kiedy nie ma i nie chce zakupić wychodzi wyzywajac na kierowcę. Może gdyby miał inne nastawienie do swiata to i swiat byłby dla niego łaskawszy :-) Zarobki w PKMie naleza do średnich. Sytuacja jest dużo lepsza niż w 2010 roku. Poza tym bilet bezpłatnych przejazdów dla pracownika, a także dla najbliższej rodziny. Po przejściu na emeryture większość pracowników także dalej ma bilety bezpłatnych przejazdów. Sprzet jest coraz nowszy wiec jakos pracy zbliza się do jakości pracy jaka jest np.we Włoszech we włoskich zakładach komunikacji miejskiej. Co do zarobkow to niewiele się roznia od zarobkow kierowców np.na Lanzarotte. Na biednej Ukrainie wszyscy potrafią wsiadać pierwszymi drzwiami, nikt się nie pcha i każdy kupuje bilet. Tam kierowca jest szanowany. Gapowicze zdarzają się często na Ukrainie w tramwajach.
zdjecie uzytkownika
kingar - 2016-04-02 13:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
e tam wyzysk kolego, jak ja to widzę to dla mnie jak na sosnowiec 11 zł za godzinę na warsztacie to nie są złe stawki. jak ci źle, idx do prywaciarza. ja wolę państwowego szefa
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-03-30 23:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda praca w PKM S-c: Na warsztacie jest spoko, jeśli nie zależy ci na dużych wypłatach i nie masz wysługi lat to jest to praca dla ciebie, tylko pamiętać trzeba o tym że lubią karać i zabierać z wypłat tzw nagrody. Jeśli chodzi o wymagania to najlepiej abyś cuda naprawiał od ręki, lub tylko przy użyciu młotka. Stawka to dla nowego 11zł/h i premia miesięczna 20% co miesiąc.
Kierownictwo to karierownicze, którzy zapomnieli że czasy kiedy oni pracowali przy ikarusach dawno się skończyły. Teraz naprawia się wszystkie pojazdy bez schematów, instrukcji, na tzw czuja a jak usterka się powtarza, karzą pisać wyjaśnienia i nie przyjmują do wiadomości że autobus ma skomplikowaną budowę, zapraszamy na garaż aby nam pokazali jak to naprawiać. Często zwiększają swoje wymagania odnośnie pracowników i ich obowiązków, nie dając nic w zamian.
Od jakiegoś czasu jest coraz gorzej i chodzą pogłoski że pracownicy sami chcą odchodzić, podwyżek żadnych nie będzie bo nowe autobusy chcą kupować. Proszę bardzo, niech kupują, ale nie kosztem pracowników bo bez zaplecza technicznego PKM nie wyjedzie na linie a strajk coraz bliżej.
Nie polecam tam pracy, wyzysk przez duże W.
zdjecie uzytkownika
komandor - 2015-07-08 00:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jest dosyć ciekawe pytanie, bo nie wiem czy w ogóle w przeszłości kogoś przyjmowali na takie stanowisko pomocnicze można powiedzieć. Zastanawiam się czy nie poszukują po prostu ludzi od razu gotowych do pracy, wykwalifikowanych i z doświadczeniem. A z drugiej strony - istotne - co takiego oferują, czy jakieś dobre pieniądze ...?
zdjecie uzytkownika
praktyk - 2015-06-25 20:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy był ktoś na praktyce zawodowej w PKM na warsztacie? Można się czegoś nauczyć czy traktują praktykanta typu przynieś,wynieś, pozamiataj?
zdjecie uzytkownika
Maciek M - 2015-05-11 22:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szkoda, że nikt nie napisze naprawdę pomocnej opinii. Ile płacą za godzinę jazdy kierowcy?? Czy są dodatki za oszczędnosc paliwa?? Czy są inne benefity jak ,,13'' czy karta Multisport?? Wczasy pod grusza?? A może ktoś wie czy nie lepiej jest w PKM Jaworzno??
zdjecie uzytkownika
stasiek - 2015-04-23 15:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@KACZOR napiszesz dokładnie o co chodzi z biletem na cały rok? to jest jakaś forma wynagrodzenia, dodatku czy zalicza się do pakietu socjalnego? bo nie jestem w temacie chyba
zdjecie uzytkownika
KACZOR - 2015-03-26 19:17:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paweł - 2015-03-26 02:31:23]:
DOSTANIESZ BILET DLA SIEBIE I ŻONY NA CAŁY ROK I JEŻDZISZ AŻ CI SIĘ ZNUDZI.
zdjecie uzytkownika
KACZOR - 2015-03-26 19:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bruno - 2014-09-06 15:32:00]:
BADANIA PSYCHO DLA PASAŻERÓW.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-03-26 02:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A powiedzcie mi jak to jest w Przedsiębiorstwie Komunikacji Miejskiej w sosnowcu? czy jeśli np. byłby wakat na stanowisku kierowca autobusu i ja bym się zatrdunił to czy moja rodzina ma jakieś zniżki na bilety? lub może moga jeździć za darmo za potwierdzeniem jakiegoś kwitka? wiecie coś o tym? ciekaw jestem czy się opłaca, bo jakby nie patrzeć to spora oszczędność to by była dla rodzinki
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-03-21 11:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [garop - 2015-01-24 22:10:51]:
rozwój w firmie to tylko jest dla rodziny i bliskich znajomych :)
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-03-21 11:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jurny - 2014-12-09 21:18:32]:
włanie zatrudniaja kogo się da ,zatrudniajcie więcej kobiet z nimi miło się człowiek odstresowywuje na koncowych przystankach ,poZdrawiam szczególnie 3
zdjecie uzytkownika
Code24 - 2015-02-04 15:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na warsztacie nie ma szkoleń tylko wymagania . Atmosfera dość przyjemna . Nie jest zły zakład . tylko zarobki :(
zdjecie uzytkownika
Pkmowy kierowca - 2015-01-30 20:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo fajna praca bo lubię autobusy ale mały zarobek.
zdjecie uzytkownika
PKM/KIEROWCA - 2015-01-30 20:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w pkmie od 2012 roku do teraz i jestem zadowolony choć małe zarobki do 1600zł. miesięcznie
zdjecie uzytkownika
garop - 2015-01-24 22:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich nasuwają sie mi pytania jezeli ktoś doświadczony odpowie byłoby bardzo miło...Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników w firmie.. oraz jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom.. wazne sa to dla mnie kwestie i chiałbym wiedziec dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
jurny - 2014-12-09 21:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no może nie elita ale jednak jakaś kultura powinna być wymagan. Rozumiem że każdy może mieć gorszy dzień ale też po co go sbie pogarszac zbednymi dyskusjami z pasażerami. Może ktoś napisac ile mniej wiecej zarabia kierowca w pkm sosnowiec i ile mniej wiecej pracuje sie w tygodniu jak to wychodzi...?
zdjecie uzytkownika
bruno - 2014-09-06 15:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-06-17 10:20:35]:
niestety , ale nikt nie jest w stanie nic poradzić na gorszy humor jednego czy drugiego kierowcy. Tak jest i trzeba liczyć , że niczym takiego człowieka się nie zdenerwuje. W końcu do pracy w PKM Sosnowiec jako kierowca, nie jest wybierana elita narodu. Kierowców zaczyna brakować, więc bierze się kogo można
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-06-17 10:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
proponuję żeby wprowadzić okresowe badania psychiczne,bo co niektórym się we głowach przewraca
zdjecie uzytkownika
mmmm - 2014-01-07 18:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pkm jest w porządku ale nie którzy kierowcy to wyjątkowe chamy nie wypuścić kogoś z autobusu tylko dla tego że nie wsiadał pierwszymi drzwiami dla mnie niedorzeczne (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-19 18:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
uh, kolejna firma, w której króluje kolesiostwo?? czy to własnie chcecie mi powiedzieć? co się dzieje...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-19 14:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zweryfikuje ktoś opinie x o pracy w warsztacie dla pkm sosnowiec? Jestem po technikum, posiadam potrzebną wiedzę jak i małe doświadczenie, myślicie, że przyjma takiego na warsztat? Jak jest z atmosferą wśród pracowników? Jaka jest szansa by początkujący nauczył się nowych umiejętności, dostał bardziej odpowiedzialne obowiązki?
zdjecie uzytkownika
Fan pana S. - 2013-02-01 10:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
http://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=axc9pKGGFXg

pomijając fakt że sam nie gasiłbym tego autobusu, kierowca zachował się wzorowo....
a do tematu? może mości władze rzuciłyby okiem na Gołonóg??
Bo jak wszystkim "nie wiadomo" dlaczego "Człapka" poleciał... to dalej jest to samo tyle że na niższych szczeblach...jeśli tylko któryś z chłopaków nie wytrzyma to samymi nagraniami wideo może wydusić niezły grosz od PKMu...z drugiej strony wcale sie nie dziwie że jest cisza na ten temat...bo niby po co tracić prace na zimę?
zdjecie uzytkownika
gość - 2012-12-13 12:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najlepiej dla kieroownictwa byłoby gdyby nie było kierowców bo trzęsą [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przed gopem ipasażerami,boją się o stanowiska bo to są ludzie nie odpowiedni do tych stanowisk.sami karierowicze z nepotyzmu.
zdjecie uzytkownika
gość - 2012-12-13 12:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
x - 2011-01-04 14:41:03

Praca w PKM to dno... Ja własnie stamtąd uciekam. Każdemu kto chce się tam zatrudnić głęboko bym to odradził. Ja pracuję na warsztacie jako lakiernik. Nie mam wysługi lat, więc moje zarobki to max. 1500-1600 zł na rękę. Nie płacą szkodliwego nikomu na warsztacie mimo faktu że codziennie hala zadymiona od naszych ekologicznych Ikarusów i Jelczy. W zimie temperatura na hali nie rzadko spada do 3-4 st. celcjusza, w zamian wspaniałomyślny PKM funduje zupki regeneracyjne o wartosci 12 zł na każdego pracownika dziennie. 12zł za plastikową miseczkę żurku, pomidorowej, grochówki, bigosu lub czegoś podobnego + sucha bułka, czasem kiełbasa lub zimny kotlet w suchej bułce. Aż dziw bierze, że zupa z bułką może być tak droga... W niektóych jadłodajniach kupi się za to pełnowartościowy obiad. Kierownictwo jest jak w Gierkowskim ustroju. Pracowników fizycznych mają za zera, mimo faktu że sami nie prezentują wyższego poziomu intelektualnego. Zabieranie premii, c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo itp. na porządku dziennym. Związki zawodowe własciwie nie robiące nic poza odosobnionymi przypadkami gdy komuś groziła większa kara. Związkowcy obiecują wiele ale tylko w czasie wyborów do rady związkowej. Właściwie to tyle - PKM Sosnowiec w pigułce. Reasumując - Kto lubi prace w syfie, niemiłej atmosferze stwarzanej przez kierownictwo zakładu i chce się cofnąć w czasie do czasów komuny polecam PKM Sosnowiec Oddział DG - warsztat. Dla wszystkich innych - omijać szerokim łukiem - [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z którego ciężko uciec. Pozdrawiam.
w pkm s-ec zatrudniają tylko samych pociotków panuje nepotyzm.
zdjecie uzytkownika
x - 2011-01-04 14:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w PKM to dno... Ja własnie stamtąd uciekam. Każdemu kto chce się tam zatrudnić głęboko bym to odradził. Ja pracuję na warsztacie jako lakiernik. Nie mam wysługi lat, więc moje zarobki to max. 1500-1600 zł na rękę. Nie płacą szkodliwego nikomu na warsztacie mimo faktu że codziennie hala zadymiona od naszych ekologicznych Ikarusów i Jelczy. W zimie temperatura na hali nie rzadko spada do 3-4 st. celcjusza, w zamian wspaniałomyślny PKM funduje zupki regeneracyjne o wartosci 12 zł na każdego pracownika dziennie. 12zł za plastikową miseczkę żurku, pomidorowej, grochówki, bigosu lub czegoś podobnego + sucha bułka, czasem kiełbasa lub zimny kotlet w suchej bułce. Aż dziw bierze, że zupa z bułką może być tak droga... W niektóych jadłodajniach kupi się za to pełnowartościowy obiad. Kierownictwo jest jak w Gierkowskim ustroju. Pracowników fizycznych mają za zera, mimo faktu że sami nie prezentują wyższego poziomu intelektualnego. Zabieranie premii, chamstwo itp. na porządku dziennym. Związki zawodowe własciwie nie robiące nic poza odosobnionymi przypadkami gdy komuś groziła większa kara. Związkowcy obiecują wiele ale tylko w czasie wyborów do rady związkowej. Właściwie to tyle - PKM Sosnowiec w pigułce. Reasumując - Kto lubi prace w syfie, niemiłej atmosferze stwarzanej przez kierownictwo zakładu i chce się cofnąć w czasie do czasów komuny polecam PKM Sosnowiec Oddział DG - warsztat. Dla wszystkich innych - omijać szerokim łukiem - [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z którego ciężko uciec. Pozdrawiam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szef trochę surowy ale rekutacja prócz tego przebiegła pomyślnie.
Pytania: Czy ukończyłem 22 lata i czy pracowałem kiedyś w jakiejś innej firmie.
zdjecie uzytkownika
Gieroy - 2010-08-21 13:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a przyjmują do PKM-u osoby bez doswiadczenia, ale ze wszsytkimi waznymi dokumentami i uprawnieniami ?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-06-01 22:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie jest najgorzej, tylko szkoda zajezdni w Będzinie. Troche nie liczą się z ludżmi

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie pkm sosnowiec!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pkm sosnowiec
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert