logo Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Chorzów

Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Kruk 2015-11-26 21:50:39


Wiele się zmieniło od czasu otwarcia nowego Centrum Logistycznego Raben Sosnowiec. Wydawało się, że zakład będzie odstawał in plus od innych podobnych firm a jednak powoli, ale systematycznie warunki pracy i płacy równają do najgorszych wzorców. Duża rotacja pracowników, bo kto o zdrowych zmysłach będzie pracował na wyśrubowanych normach, których wykonanie niekoniecznie uzależnione jest od zaangażowania pracownika. Ludzie uwijają się jak w ukropie nie mając gwarancji, że zostanie to docenione podczas przyznawania premii. Największy problem to beznadziejna organizacja skutkiem czego praca 10 a w porywach 12 godzin nie jest czymś co Kodeks Pracy tłumaczy wyjątkową sytuacją pracodawcy a jest pokrywaniem nieudolności podstawowej kadry kierowniczej, prosto i tanio to wychodzi. Może gdyby zakład mieścił się w centrum miasta to by ludzie nie psioczyli. Niby jest od jakiegoś czasu autobus tylko obsługuje kursy dopasowane do normalnych godzin końca zmian. Powodzenia z wydostaniem się o godzinie pierwszej w nocy bez własnego samochodu, taki mały horrorek. Jeśli Raben będzie nadal szedł tą drogą to za chwilkę znajdzie się na liście firm omijanych szerokim łukiem do których się przyjmuje gdy wszystko inne zawiedzie ...i czeka tylko na lepszą ofertę by dać nogę do normalności. Nie tak to miało wyglądać. Czasem warto nie tylko przyglądać się pracy robotnika , ale i zerknąć stopień wyżej. Nie podaję ani imion , ani nazwisk i mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem, po prostu szkoda, miało być tak ładnie, wyszło jak zawsze. Na dziś zakład polecam ludziom o mocnej psychice, lekko zdesperowanych brakiem pracy, ludziom nie mających własnego życia prywatnego, którzy z radością będą pracowali obowiązujące w Raben dziesięć godzin plus soboty nie wspominając o świętach i niedzielach. Człowiek w Raben wie na , którą ma do pracy przyjść, ale kiedy wyjdzie to już wielka tajemnica .. dziwić się trudno, że coraz częstsze są przypadki zasłabnięć, czasem dość spektakularnych Nie zraża Cię to przyszły pracowniku ..śmiało składaj CV, będziesz usatysfakcjonowany. Nie masz samochodu to nawet nie patrz w stronę Raben Sosnowiec chyba, że uwielbiasz nocne kilometrowe spacery po 10 godzinach pracy lub znasz kogoś kto cię przygarnie i podwiezie do najbliższego cywilizowanego miejsca. Poza tym firma naprawdę super, zarobki w okolicach minimum plus premia uznaniowa czyli trzęsiesz portkami cały miesiąc bo łaska pańska na pstrym koniu.
6
terrence 2015-11-26 06:57:56
wózki złomy, takie około 15 letnie , normy nie do wyrobienia np na Prymacie masz 4,5 palety do zrobienia a trafia Ci się taki mix z 144 oczek a zaraz po tym super kanapka z 7 oczek po dwa rzędy na każdym , to jest katastrofa, chopre jest to że znajomi kieronika zmiany czyli Ci co mają normy po 120% prawie nic nie robią, zawsze mają super łatwe palety np 20 czy 50 kg a ktoś z APT ma po 150 czy 200kg itd
1
robaczek 2015-11-25 18:42:31
"Jak tam praca przy kompletacji ? Jaka norma ? Wózki złomy czy dają rade? Ile wyciągacie średnio na miesiąc ? Dzięki za info.. "

spokojna / nie do zrobienia przez xxx miesiecy / eksploatowane przez kilka lat / 1900 brutto /

* wpadnij do roboty :) trzeba sie przekonac na wlasnej skorze!
3
juka 2015-11-24 11:34:46
Sosnowieś to już w ogóle porażka tam robić...
5
Nio 2015-11-14 22:04:29
PO co Ci ta opinia? To kolejna firma gdzie co byś nie robił to na utrzymanie nie zarobisz.
1
Wyrocznia 2015-11-10 17:24:33
Siema. Jak tam praca przy kompletacji ? Jaka norma ? Wózki złomy czy dają rade? Ile wyciągacie średnio na miesiąc ? Dzięki za info..
driver 2015-11-09 11:07:17
normy na wysokim składzie 28 palet na godzine tak 28 to nie pomyłka,wózki szrot w większości,nieoświetlony częściowo magazyn,zasady bhp tam nie istnieją,wyśig szczurów na wysokim składzie o wyższą normę. to tak ogólnie...
wm 2015-10-06 20:19:36
pracuję tam i powiem szczerze...kłamiesz.
Marcin 2015-10-01 10:43:37
5 miesięcy pracy mi wystarczyło pracy jako operator wózka widłowego, pierwszy miesiąc zanim ogarnąłem cała sytuacje ze skanerem i nauczyłem się wszystkie rampy itd i moja norma wyniosła 62% ok rozumiem ale w następnym jeżdziłem już normlanie szybko sprawnie a tu norma 47% , nie wiem jak to jest liczone i nie wiem czy da się wogóle szybciej jeździć coś chorego po prostu , następny miesiąc 74% normy i znów następny 38% a jeździłem cały czas tak samo szybko sprawniej jak w innych firmach i w polsce i anglii i raczej nie miałem problemów z normami , zarobki przez pierwsze 3 miesiące bezpośrednio pod Rabenem 1390zł a później 4 i 5 miesiąc 1500 netto. Jeśli chodzi o premie za normy to są nie do zrobienia chodź jak się widzi na liście i tak przy pracownikach jest 138% 102, 111% ale to u kilku przypadków ale jak się popracuje troszkę to wie się że to są znajomi kierowników i jak np mają coś do zrobienia to oni sobie robią normlanych tempem a kierownicy np przypiszą w ich pracy że przez 2 godziny przenosili palety czy coś komuś pomagali itd i wtedy takie normy mogą wynieść, za te pieniądze nie polecam od powiedziałku do piątku na trzy zmiany , praca w stresie, nerwach na innych po prostu masakra , nikomu nie polecam , praca praktycznie za najniższą krajową a operator wysokiego składu to chyba tyle nie powinien zarabiać
8
były niewolnik 2015-09-22 02:31:42
Zwolniłem się z tego niby magazynu 3 misiące temu. To była najlepsza decyzja jaką podjełem w ostatnim czasie. Przeniosłem sie do Tych i od razu zarobki poszły w górę. Już nie mam jakiś powalonych norm tylko normalna praca . Po miesiącu już dostałem premię. Ludzie można znaleźć pracę na normalnym poziomie i normalnym wynagrodzeniem. Pozdro dla chłopaków z nut. Męczcie się dalej z tymi NIBY KIEROWNIKAMI z panem z Mysłowic na czele.
Daro 2015-09-19 15:53:01
jaki magazyn w Chorzowie 1, 2 ?
susu 2015-09-15 17:31:50
Ludzie na mojej "byłej zmianie" to osły i konfidenci w szczególności pani"M" sprzedadzą was żeby podlizać sie szefowi słyszałem że przez nich odszedł jakiś facet bo nie przypadł im do gustu i grozili mu smiercią, takze jest to robota dla opornych psychicznie
1
Gość 2015-08-25 09:53:22
Skąd wiesz, że praca specjalisty ds. utrz. obiektów nie jest ciężka. Pracowałeś na tym stanowisku? Ile można wyciągnąć na rękę? Mógłbyś napisać coś więcej. Dzięki.
Kalarepa 2015-08-12 09:39:43
Nie polecam zatrudniać sie tam przez Beetsma maja ludzi za idiotów, zero profesjonalizmu,kradną dniówki
2
narwany 2015-04-13 22:06:40
W dziale obsługi klienta spedycji międzynarodowej po kilku latach jako specjalista około 2700-2900 brutto może dostaniesz. Wyposażenie i narzędzia pracy ok, trochę kulejący system, ale to moja subiektywna opinia. Ludzie jak wszędzie dużo osób dwulicowych, ale znajdą się także takie, które są w porządku. Jak będziesz dla kierownictwa równy gość, zawsze chętny do pracy i do kielicha na "nieobowiązkowych" integracjach i do nieodpłatnych nadgodzin, to będziesz miał się dobrze :-)
mgr_statystyki_pakowacz 2015-04-05 14:37:02
Ja chętnie chciałbym podjąć się pracy jako pakowacz w centrum dystrybucyjnym Biedronki na Logistycznej 1.
Jak tam dojechać busem z Zagórza :)
Z drugiej strony oni przyjmują osoby która studiują na studiach doktoranckich dziennych (niedługo mam obronę).
A że po takich studiach ze statystyki i ekonometrii w tym regionie nie ma pracy to wolę z dr być już pakowaczem.

Pozdrawiam Profesor G. Trzpiot
Obsługa Klienta 2015-03-17 15:03:43
Czy ktoś tu pracuje w biurze w dziale obsługi klienta? chciałbym się dowiedzieć wiecej na temat obowiązków oraz $$$

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
Marek
5
heheh 2015-02-26 21:01:55
W id logistics norma na wysokim składzie wynosi 250, lecz oni mają za zadanie wrzucać palety i wyrabiają to bez problemu. Co więcej, bardzo często przekraczają tę liczbę ;-)
1
khaki_girl@op.pl 2015-02-19 22:34:21
Pozdrawiam Panią "Nogę" z 2013r (przywiązana noga streczem do palety- wybrańcy wiedzą o co biega) :D Dziewczyno- jesteś świetna (You made ma YEAR). I pana w katamaranach (czytaj: butach od garniaka) który nie pojmował kształtu UNek :D i pomimo zwolnienia ostro pracował dalej!
Było dużo z Wami uciechy, serio- nie szydzę z Was (!). Przyjemnie się pracowało :)
1
człek 2015-02-17 12:04:07
można ciężko pracować, ale trzeba wiedzieć za co...a za taką płace to byś kanarka nie wykarmił...
1
K 2015-02-16 14:53:58
czy ktos mial doczynienia z praca na stanowisku specjalisty ds amd transportu i wie jak to to od srodka wyglada..? nie tyle o sama prace..co o otoczenie..
kolo z 45 2015-02-14 11:11:48
wygląda tak: "Spedytor jest to osoba prawna lub fizyczna (przedsiębiorca), której celem działania jest organizowanie przewozu ładunków. Spedytor za odpowiednią opłatą świadczy usługi spedycyjne na rzecz osób prawnych lub fizycznych, względnie na potrzeby własne. Organizuje przewóz, wystawia dokumenty spedycyjne (listy przewozowe w zależności od użytego do transportu towaru środka transportowego, np. CMR/list przewozowy- transport samochodowy; COTIF/SMGS- transport kolejowy;morski list przewozowy;lotniczy list przewozowy) W znaczeniu potocznym mianem spedytora określa się przedsiębiorstwa spedycyjne."
źródło-Wikipedia
mm 2015-01-26 12:27:05
jak wygląda praca w spedycji?
kolo z 38 2014-11-26 21:15:01
patryk - musisz być cienias jak pytasz o takie rzeczy !!!
znaj swoją wartość o uderz na rozmowie a nie pytasz na forum - kto Ci tu prawde powie ???? <lol>
albo tak , Raben IT no tak 6 tyś na ręke , służbowy laptop i komóra no i samochód rzecz jasna , stado premii co m-ąc i w ogóle miodzio :0
pozdrawiam
arakdiusz 2014-10-30 16:38:52
W jakim dziale?
1
maniusiekDW 2014-10-27 17:30:24
witam. jak oceniacie prace w rabenie w sosnowcu na inwestycyjnej??
robotnicaMc 2014-10-21 01:05:17
Witajcie, pracowałam tam jakiś czas i nie jest tak źle dziewczyny przy stołach są nie miłe dla nowych i chamskie to fakt niestety, ale dałam rade jakiś czas tam popracować. Najgorsza to była taka jedna starsza pani strasznie krzyczała jak kierownik nie widział bo przy nim to strasznie miła była i taka z plastrami na uszach strasznie nerwowa, a tak to obleci. Normy były jakieś i wyrabiałyśmy chyba przy stole z tego co rozmawiałam z Panią prowadzącą stół, ale wiadomo raz lepjej a raz gorzej. Pieniądze nie są najlepsze ale z braku pracy i to na chwilę dobre. Ciężko tam dojechać z Mysłowic. PozDr ; - )
haha--k 2014-10-15 19:31:40
Oj jaka szkoda,że się burzysz, tak się składa, że na mnie się nie drze tylko na nowych, na mnie nie ma prawa się wydzierać bo wyleciała by szybciej niż ci się wydaję, a skoro przez gigantyczna nadwagę nie daje rady.... hmmm, to do widzenia, nie chce się robić nierobowi, to niech idzie na zasiłek.
3
karolina78 2014-10-14 17:09:53
Przy dworcu PKP w Sosnowcu? Skąd masz takie informacje? Dowiedziałam się swoimi sposobami jak tam dojechać. Wystarczy wysiąść na przystanku na ulicy Traugutta i stamtąd jest 15-20 minut na nogach.
loila29 2014-10-14 12:40:15
Przy dworcu Pkp sosnowiec - też do mnie dzwonili ale ja się tam nie wybieram to jakiś zapieprz a ja nie ma siły bo już się narobiłam fizycznie z dziadkami u Niemca. Mam inną propozycje sprzedawcy w M1 .
1
karolina78 2014-10-13 11:35:43
Witam wszystkich,

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć na jakim przystanku najlepiej wysiąść i jak potem iść by dostać się do firmy Raben w Sosnowcu? Została zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną i Pani z agencji nie potrafiła mi wyjaśnić jak to jest z dojazdem.
Czy da się jakoś od ulicy Długiej dotrzeć do siedziby firmy? Proszę o pomoc. Bardzo pilne. Rozmowa ma być w ten czwartek.

Z poważaniem,

Karolina S.
1
zs! 2014-10-08 22:28:54
Nie bede sie wypowiadac na temat pracy w rabenie teraz co sie tam porobilo to jest nie do opisania... Kierownikowi M.. Poprzestawialo sie w d..upie, jest 2 licowy! Sa lizodupuy ktore jak by mogly to niewiem co by zrobily , atmosfera bardzo nie fajna, jak chcecoe sprawcie sami co sie tam wyprawia, ja dobrze zrobilam ze odeszlam. Pozdrowiam. !
3
Krzysiek 2014-10-02 18:13:19
Witam,

Czy ktoś, kto pracuje jako pakowacz w Raben Sosnowiec, może opisać jak się tam pracuje? jakie zarobki? atmosfera? ludzie? Czy normę jest trudno wykonać czy nie. Czy są jakieś premie ?

Z góry dzięki za odpowiedź.
2
max 2014-09-26 17:48:42
Kolego, nie za darmo ale też nie za taką naginke w pracy...
2
pracownik 2014-09-17 19:33:12
umowy sa tygodniowe i 1/2 etatu. mało pracy .......premie nie każdy dostaje tylko ulubieńcy kierownika M.......zawsze coś nie jest tak potrzeba, zawsze jedni pracuja a drudy nic nie robia bo dla nich pracy nie ma.....a sczególnie wtedy kiedy sa zmiany popołudniowe
1
pracownik 2014-09-17 19:30:11
zależy gdzie idziesz do pracy na magazyniera czy na naklejanie etykiet. jesli etykiet to do dupy......mało jest pracy czyli postojowe, albo wczesniej sie wychodzi z pracy, lub dostaje sie telefon lub esemes że roboty..... tak jest w rabenie sosnowiec.
2
zainteresowana 2014-09-11 20:42:50
witam
mam pytanie jak się pracuje w Rabenie bo dostałam propozycję pracy co tam się robi i czy warto iść do pracy tam i czy rabenki jeszcze też tam pracują proszę o szczere odpowiedzi
paweł 2014-09-04 21:40:07
Witam pracowałem w rabenie i powiem tak śniadanie zjesz jak nie ma aut a są zawsze czyli nigdy pięć osób na zmianie a ja jednej zmiznie od 1000 do 1100 palet wiec jak ktoś się zna to już wszystko wie.KIEROWNICY BURAKI NIE MA MIESIĄCA CO KTOŚ MA ZABIERANĄ PREMIE.I Ci mółwi bo tam niby miesiąc temu coś tam popsułeś a jak prosisz o zdjecia lub o udowodnienie ci winy to i tak ci nic nie pokaże ale premie weżmie ogólnie nie polecam ciągłe awantury i biegiem , biegiem i tyle.
pracownik 2014-08-30 18:10:30
Tu nawet nie ma premii ani umowy,nie polecam pracy w tym zakładzie, TYLKO LIZUSY DOSTAJĄ PREMIE .........A reszta zapieprza bez premii
1
Matrix 2014-08-09 17:58:16
za darmo chcesz premię dostawać?
4
max 2014-08-08 11:02:03
Witam, w firmie Raben w Chorzowie, nie za dobrze się pracuje, praca bardziej męczy psychicznie niż fizycznie, żeby wyrobić normę to trzeba się bardzo ale to bardzo natyrać, czy to na wysokim składzie czy robiąc mixy palet, a jak w czasie miesiąca co wyrobisz normę uszkodzisz towar, paletę to i tak częściowo odliczają od premii, podstawa pensji około-nie więcej niż 1500zł netto + jak wyrobisz premię, a żeby dostać premię regulaminową to i tak musisz wyrobić 94% normy a jak nie zrobisz mniej to tylko goła wypłata, a żeby zrobić 94% normy to na wysokim składzie trzeba dziennie ściągnąć około 240 palet-bez udzkodzeń, za 1500zł i za taką naginkę w pracy to nie opłaca się tam pracować. TAK DELIKATNIE MÓWIĄC, NIE POLECAM NIKOMU, DUŻA A FIRMA A LIPA NA MAXA.
Szukam pracy 2014-08-06 16:05:40
Witam serdecznie, wiecie może jak wygląda praca w Raben w chorzowie?
Interesuje mnie na wózek widłowy.
JAkie zarobki jaka atmosfera ? Warto iśc czy raczej nie ?
Prosiłbym o odpowiedź z góry dziękuje i pozdrawiam.
ona 2014-08-02 14:15:22
Drze sie na takich nierobow jak Ty a moze zajrzyj najpierw w jej papiery zanim stwierdzisz ze ktos jest po podstawowce bo z tego jak piszesz wyglada na to ze to Ty chyba ledwo ja skonczylas
1
znajoma 2014-07-24 18:54:01
Niedawno odwiedził nas Chorzów.Pani G.Pani B.Oczywiście z Rudą B.na czele.Reszta ekipy to spoko ludzie.gu3D
Kamil 2014-07-17 21:17:11
Witam chciał bym zaciągnąć informacji jak wygląda praca w Rabenie na wózkach widłowych w oddziale w Gądkach lub innym. To znaczy jakie warunki i płaca oraz jaki wymiar czasowy. Pozdrawiam
1
Bożenka 2014-07-17 09:29:42
LS - zrozumieliśmy za pierwszym razem
LS 2014-07-16 20:57:28
Ja pracuje w Rabenie oddział Chorzów. Jestem zadowolona. Kierownictwo jest bardzo w porządku, jak na tają firmę. Dziewczyny.... kurde same wiecie jakie jesteśmy. jak co masz do której to gadasz wprost i po sprawie. ja mam taką grupę że wszystko funkcjonuje normalnie. Jedyny minus firmy jest taki że woli ludzi zatrudniać przez agencje. Jednak po za tym pracuje się na spokojnie, nie ma parcia na szkło ale nie ma tez obijania. Czas akcji jest na tyle duży że spokojnym tempem każdy da radę, chyba że ma 2 lewe ręce i ma inteligencje 70 IQ
LS 2014-07-16 20:57:28
Ja pracuje w Rabenie oddział Chorzów. Jestem zadowolona. Kierownictwo jest bardzo w porządku, jak na tają firmę. Dziewczyny.... kurde same wiecie jakie jesteśmy. jak co masz do której to gadasz wprost i po sprawie. ja mam taką grupę że wszystko funkcjonuje normalnie. Jedyny minus firmy jest taki że woli ludzi zatrudniać przez agencje. Jednak po za tym pracuje się na spokojnie, nie ma parcia na szkło ale nie ma tez obijania. Czas akcji jest na tyle duży że spokojnym tempem każdy da radę, chyba że ma 2 lewe ręce i ma inteligencje 70 IQ
2
haha--k 2014-07-14 21:03:44
To co jest w Sosnowcu jest śmiechu warte, brak zleceń, obgadywanie, zwłaszcza gruba gośka, nic nie robi tylko wysługuje się innymi zwłaszcza nowymi jeszcze dobrze nie zaczną a ta debilka po podstawówce już gębę drze na nie, że nic nie potrafią, a prawda jest taka, że sama nie wie co ma robić, nie wiem czemu ją tam trzymają, jak to pasożyt zwyczajny i nierób, trochę juz z nią robię, więc wiem jaka jest i mam nadzieję, że nie trafie do niej do stołu, mi tam dobrze z nowymi szybko się uczą i nie obijają sie. zmiana Bozeny jest lepsza, dziewczyny są tam bardziej zgrane, praca nie jest, ale zarobki śmieszne.a co do chorzowa, aż tak źle się tam nie pracowało, miejmy nadzieję, że Mariusz przejrzy na oczy i zacznie działać z nierobami. pozdrawiam.
1
Samodzielna 2014-07-07 08:51:41
A moze by wypadało pomyslec ze ludzie maja z firm takie podejście bo zarabiają taki śmieszny grosz ze szkoda gadac....co,chwile sie ktoś zwalnia bo znajduje lepsze pieniądze poza Rabenem i spokój większy..(usunięte przez administratora)
1
Zostaw swoją opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.