logo Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Chorzów

Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

susu 2015-09-15 17:31:50
Ludzie na mojej "byłej zmianie" to osły i konfidenci w szczególności pani"M" sprzedadzą was żeby podlizać sie szefowi słyszałem że przez nich odszedł jakiś facet bo nie przypadł im do gustu i grozili mu smiercią, takze jest to robota dla opornych psychicznie
1
Gość 2015-08-25 09:53:22
Skąd wiesz, że praca specjalisty ds. utrz. obiektów nie jest ciężka. Pracowałeś na tym stanowisku? Ile można wyciągnąć na rękę? Mógłbyś napisać coś więcej. Dzięki.
Mikołaj 2015-08-25 06:10:02
Raben Polska potrzebuje teraz specjalisty do spraw utrzymania obiektów. Praca ta jest w Sosnowcu. Niektóre z zadań specjalisty to: nadzór oraz koordynacja robót konserwatorskich oraz remontowo – budowlanych, dokonywanie drobnych napraw na obiekcie firmy i nadzór nad podwykonawcami. Praca nie jest ciężka.
Kalarepa 2015-08-12 09:39:43
Nie polecam zatrudniać sie tam przez Beetsma maja ludzi za idiotów, zero profesjonalizmu,kradną dniówki
2
narwany 2015-04-13 22:06:40
W dziale obsługi klienta spedycji międzynarodowej po kilku latach jako specjalista około 2700-2900 brutto może dostaniesz. Wyposażenie i narzędzia pracy ok, trochę kulejący system, ale to moja subiektywna opinia. Ludzie jak wszędzie dużo osób dwulicowych, ale znajdą się także takie, które są w porządku. Jak będziesz dla kierownictwa równy gość, zawsze chętny do pracy i do kielicha na "nieobowiązkowych" integracjach i do nieodpłatnych nadgodzin, to będziesz miał się dobrze :-)
mgr_statystyki_pakowacz 2015-04-05 14:37:02
Ja chętnie chciałbym podjąć się pracy jako pakowacz w centrum dystrybucyjnym Biedronki na Logistycznej 1.
Jak tam dojechać busem z Zagórza :)
Z drugiej strony oni przyjmują osoby która studiują na studiach doktoranckich dziennych (niedługo mam obronę).
A że po takich studiach ze statystyki i ekonometrii w tym regionie nie ma pracy to wolę z dr być już pakowaczem.

Pozdrawiam Profesor G. Trzpiot
Obsługa Klienta 2015-03-17 15:03:43
Czy ktoś tu pracuje w biurze w dziale obsługi klienta? chciałbym się dowiedzieć wiecej na temat obowiązków oraz $$$

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
Marek
5
heheh 2015-02-26 21:01:55
W id logistics norma na wysokim składzie wynosi 250, lecz oni mają za zadanie wrzucać palety i wyrabiają to bez problemu. Co więcej, bardzo często przekraczają tę liczbę ;-)
1
khaki_girl@op.pl 2015-02-19 22:34:21
Pozdrawiam Panią "Nogę" z 2013r (przywiązana noga streczem do palety- wybrańcy wiedzą o co biega) :D Dziewczyno- jesteś świetna (You made ma YEAR). I pana w katamaranach (czytaj: butach od garniaka) który nie pojmował kształtu UNek :D i pomimo zwolnienia ostro pracował dalej!
Było dużo z Wami uciechy, serio- nie szydzę z Was (!). Przyjemnie się pracowało :)
1
człek 2015-02-17 12:04:07
można ciężko pracować, ale trzeba wiedzieć za co...a za taką płace to byś kanarka nie wykarmił...
1
K 2015-02-16 14:53:58
czy ktos mial doczynienia z praca na stanowisku specjalisty ds amd transportu i wie jak to to od srodka wyglada..? nie tyle o sama prace..co o otoczenie..
kolo z 45 2015-02-14 11:11:48
wygląda tak: "Spedytor jest to osoba prawna lub fizyczna (przedsiębiorca), której celem działania jest organizowanie przewozu ładunków. Spedytor za odpowiednią opłatą świadczy usługi spedycyjne na rzecz osób prawnych lub fizycznych, względnie na potrzeby własne. Organizuje przewóz, wystawia dokumenty spedycyjne (listy przewozowe w zależności od użytego do transportu towaru środka transportowego, np. CMR/list przewozowy- transport samochodowy; COTIF/SMGS- transport kolejowy;morski list przewozowy;lotniczy list przewozowy) W znaczeniu potocznym mianem spedytora określa się przedsiębiorstwa spedycyjne."
źródło-Wikipedia
mm 2015-01-26 12:27:05
jak wygląda praca w spedycji?
kolo z 38 2014-11-26 21:15:01
patryk - musisz być cienias jak pytasz o takie rzeczy !!!
znaj swoją wartość o uderz na rozmowie a nie pytasz na forum - kto Ci tu prawde powie ???? <lol>
albo tak , Raben IT no tak 6 tyś na ręke , służbowy laptop i komóra no i samochód rzecz jasna , stado premii co m-ąc i w ogóle miodzio :0
pozdrawiam
Patryk 2014-10-31 21:33:04
Mam pytanie adekwatnie praktyk w IT w Gądkach. Wymagania są jak dla mnie niewielkie i co do swoich umiejętności to jestem pewien że podołam. Ale kwestia jest raczej co oni oferują. Doświadczenie i współpraca z taka firma to jest coś ale myślicie że dają jakieś wynagrodzenie? Bo na stronie nie jest o tym nawet słowem wspomniane
arakdiusz 2014-10-30 16:38:52
W jakim dziale?
1
maniusiekDW 2014-10-27 17:30:24
witam. jak oceniacie prace w rabenie w sosnowcu na inwestycyjnej??
robotnicaMc 2014-10-21 01:05:17
Witajcie, pracowałam tam jakiś czas i nie jest tak źle dziewczyny przy stołach są nie miłe dla nowych i chamskie to fakt niestety, ale dałam rade jakiś czas tam popracować. Najgorsza to była taka jedna starsza pani strasznie krzyczała jak kierownik nie widział bo przy nim to strasznie miła była i taka z plastrami na uszach strasznie nerwowa, a tak to obleci. Normy były jakieś i wyrabiałyśmy chyba przy stole z tego co rozmawiałam z Panią prowadzącą stół, ale wiadomo raz lepjej a raz gorzej. Pieniądze nie są najlepsze ale z braku pracy i to na chwilę dobre. Ciężko tam dojechać z Mysłowic. PozDr ; - )
nie polecam 2014-10-16 23:58:38
ja to nie polecam zasilku niby to jest kasa za nic ale na prawde ciezko za to wyzyc trzeba szukac pracy i tyle, dlatego tutaj to robie - jest jakas praca w rabenie, ktora nie wymaga doswiadczenia i jest lepiej platna i niz zasilek dla bezrobotnego? generalnie to jestem otwarty na wszystko tylko zeby mnie przyjeli bo zasilek sie mi konczy
haha--k 2014-10-15 19:31:40
Oj jaka szkoda,że się burzysz, tak się składa, że na mnie się nie drze tylko na nowych, na mnie nie ma prawa się wydzierać bo wyleciała by szybciej niż ci się wydaję, a skoro przez gigantyczna nadwagę nie daje rady.... hmmm, to do widzenia, nie chce się robić nierobowi, to niech idzie na zasiłek.
2
karolina78 2014-10-14 17:09:53
Przy dworcu PKP w Sosnowcu? Skąd masz takie informacje? Dowiedziałam się swoimi sposobami jak tam dojechać. Wystarczy wysiąść na przystanku na ulicy Traugutta i stamtąd jest 15-20 minut na nogach.
loila29 2014-10-14 12:40:15
Przy dworcu Pkp sosnowiec - też do mnie dzwonili ale ja się tam nie wybieram to jakiś zapieprz a ja nie ma siły bo już się narobiłam fizycznie z dziadkami u Niemca. Mam inną propozycje sprzedawcy w M1 .
1
karolina78 2014-10-13 11:35:43
Witam wszystkich,

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć na jakim przystanku najlepiej wysiąść i jak potem iść by dostać się do firmy Raben w Sosnowcu? Została zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną i Pani z agencji nie potrafiła mi wyjaśnić jak to jest z dojazdem.
Czy da się jakoś od ulicy Długiej dotrzeć do siedziby firmy? Proszę o pomoc. Bardzo pilne. Rozmowa ma być w ten czwartek.

Z poważaniem,

Karolina S.
1
zs! 2014-10-08 22:28:54
Nie bede sie wypowiadac na temat pracy w rabenie teraz co sie tam porobilo to jest nie do opisania... Kierownikowi M.. Poprzestawialo sie w d..upie, jest 2 licowy! Sa lizodupuy ktore jak by mogly to niewiem co by zrobily , atmosfera bardzo nie fajna, jak chcecoe sprawcie sami co sie tam wyprawia, ja dobrze zrobilam ze odeszlam. Pozdrowiam. !
3
Krzysiek 2014-10-02 18:13:19
Witam,

Czy ktoś, kto pracuje jako pakowacz w Raben Sosnowiec, może opisać jak się tam pracuje? jakie zarobki? atmosfera? ludzie? Czy normę jest trudno wykonać czy nie. Czy są jakieś premie ?

Z góry dzięki za odpowiedź.
2
Maciek 2014-10-02 16:54:31
pracowniku a przy takiej umowie jak ty mowisz, ze na 1/2 etatu i ze na tydzien to ile z tej polowy etatu przez ten tydizen mozna wyciagnac? szczerze powiem, ze nie spotkalem sie z takimi umowami, ale moze jest to jakies wyjscie, mozna z tygodnia na tydzien sobie zmienic prace jak cos sie znajdzie lepszego i dodatkowego.
max 2014-09-26 17:48:42
Kolego, nie za darmo ale też nie za taką naginke w pracy...
2
pracownik 2014-09-17 19:33:12
umowy sa tygodniowe i 1/2 etatu. mało pracy .......premie nie każdy dostaje tylko ulubieńcy kierownika M.......zawsze coś nie jest tak potrzeba, zawsze jedni pracuja a drudy nic nie robia bo dla nich pracy nie ma.....a sczególnie wtedy kiedy sa zmiany popołudniowe
1
pracownik 2014-09-17 19:30:11
zależy gdzie idziesz do pracy na magazyniera czy na naklejanie etykiet. jesli etykiet to do dupy......mało jest pracy czyli postojowe, albo wczesniej sie wychodzi z pracy, lub dostaje sie telefon lub esemes że roboty..... tak jest w rabenie sosnowiec.
2
umowa 2014-09-16 18:55:58
ktos wczesniej napisal na temat tego ze w pracy nie ma umowy. ja bym sie nie podjal takiej pracy jesli bym nie mial podpisanej umowy, wtedy przeciez moga mi nie zaplacic i nikt mi wtedy kasy nie odda. szczerze was prosze o potiwerdzenie tej wiadomosci. bo na prawde zastanwaim sie czy warto tam isc od pracy?
zainteresowana 2014-09-11 20:42:50
witam
mam pytanie jak się pracuje w Rabenie bo dostałam propozycję pracy co tam się robi i czy warto iść do pracy tam i czy rabenki jeszcze też tam pracują proszę o szczere odpowiedzi
paweł 2014-09-04 21:40:07
Witam pracowałem w rabenie i powiem tak śniadanie zjesz jak nie ma aut a są zawsze czyli nigdy pięć osób na zmianie a ja jednej zmiznie od 1000 do 1100 palet wiec jak ktoś się zna to już wszystko wie.KIEROWNICY BURAKI NIE MA MIESIĄCA CO KTOŚ MA ZABIERANĄ PREMIE.I Ci mółwi bo tam niby miesiąc temu coś tam popsułeś a jak prosisz o zdjecia lub o udowodnienie ci winy to i tak ci nic nie pokaże ale premie weżmie ogólnie nie polecam ciągłe awantury i biegiem , biegiem i tyle.
pracownik 2014-08-30 18:10:30
Tu nawet nie ma premii ani umowy,nie polecam pracy w tym zakładzie, TYLKO LIZUSY DOSTAJĄ PREMIE .........A reszta zapieprza bez premii
1
Matrix 2014-08-09 17:58:16
za darmo chcesz premię dostawać?
4
max 2014-08-08 11:02:03
Witam, w firmie Raben w Chorzowie, nie za dobrze się pracuje, praca bardziej męczy psychicznie niż fizycznie, żeby wyrobić normę to trzeba się bardzo ale to bardzo natyrać, czy to na wysokim składzie czy robiąc mixy palet, a jak w czasie miesiąca co wyrobisz normę uszkodzisz towar, paletę to i tak częściowo odliczają od premii, podstawa pensji około-nie więcej niż 1500zł netto + jak wyrobisz premię, a żeby dostać premię regulaminową to i tak musisz wyrobić 94% normy a jak nie zrobisz mniej to tylko goła wypłata, a żeby zrobić 94% normy to na wysokim składzie trzeba dziennie ściągnąć około 240 palet-bez udzkodzeń, za 1500zł i za taką naginkę w pracy to nie opłaca się tam pracować. TAK DELIKATNIE MÓWIĄC, NIE POLECAM NIKOMU, DUŻA A FIRMA A LIPA NA MAXA.
Szukam pracy 2014-08-06 16:05:40
Witam serdecznie, wiecie może jak wygląda praca w Raben w chorzowie?
Interesuje mnie na wózek widłowy.
JAkie zarobki jaka atmosfera ? Warto iśc czy raczej nie ?
Prosiłbym o odpowiedź z góry dziękuje i pozdrawiam.
ona 2014-08-02 14:15:22
Drze sie na takich nierobow jak Ty a moze zajrzyj najpierw w jej papiery zanim stwierdzisz ze ktos jest po podstawowce bo z tego jak piszesz wyglada na to ze to Ty chyba ledwo ja skonczylas
1
znajoma 2014-07-24 18:54:01
Niedawno odwiedził nas Chorzów.Pani G.Pani B.Oczywiście z Rudą B.na czele.Reszta ekipy to spoko ludzie.gu3D
Kamil 2014-07-17 21:17:11
Witam chciał bym zaciągnąć informacji jak wygląda praca w Rabenie na wózkach widłowych w oddziale w Gądkach lub innym. To znaczy jakie warunki i płaca oraz jaki wymiar czasowy. Pozdrawiam
1
Bożenka 2014-07-17 09:29:42
LS - zrozumieliśmy za pierwszym razem
LS 2014-07-16 20:57:28
Ja pracuje w Rabenie oddział Chorzów. Jestem zadowolona. Kierownictwo jest bardzo w porządku, jak na tają firmę. Dziewczyny.... kurde same wiecie jakie jesteśmy. jak co masz do której to gadasz wprost i po sprawie. ja mam taką grupę że wszystko funkcjonuje normalnie. Jedyny minus firmy jest taki że woli ludzi zatrudniać przez agencje. Jednak po za tym pracuje się na spokojnie, nie ma parcia na szkło ale nie ma tez obijania. Czas akcji jest na tyle duży że spokojnym tempem każdy da radę, chyba że ma 2 lewe ręce i ma inteligencje 70 IQ
LS 2014-07-16 20:57:28
Ja pracuje w Rabenie oddział Chorzów. Jestem zadowolona. Kierownictwo jest bardzo w porządku, jak na tają firmę. Dziewczyny.... kurde same wiecie jakie jesteśmy. jak co masz do której to gadasz wprost i po sprawie. ja mam taką grupę że wszystko funkcjonuje normalnie. Jedyny minus firmy jest taki że woli ludzi zatrudniać przez agencje. Jednak po za tym pracuje się na spokojnie, nie ma parcia na szkło ale nie ma tez obijania. Czas akcji jest na tyle duży że spokojnym tempem każdy da radę, chyba że ma 2 lewe ręce i ma inteligencje 70 IQ
2
haha--k 2014-07-14 21:03:44
To co jest w Sosnowcu jest śmiechu warte, brak zleceń, obgadywanie, zwłaszcza gruba gośka, nic nie robi tylko wysługuje się innymi zwłaszcza nowymi jeszcze dobrze nie zaczną a ta debilka po podstawówce już gębę drze na nie, że nic nie potrafią, a prawda jest taka, że sama nie wie co ma robić, nie wiem czemu ją tam trzymają, jak to pasożyt zwyczajny i nierób, trochę juz z nią robię, więc wiem jaka jest i mam nadzieję, że nie trafie do niej do stołu, mi tam dobrze z nowymi szybko się uczą i nie obijają sie. zmiana Bozeny jest lepsza, dziewczyny są tam bardziej zgrane, praca nie jest, ale zarobki śmieszne.a co do chorzowa, aż tak źle się tam nie pracowało, miejmy nadzieję, że Mariusz przejrzy na oczy i zacznie działać z nierobami. pozdrawiam.
1
Samodzielna 2014-07-07 08:51:41
A moze by wypadało pomyslec ze ludzie maja z firm takie podejście bo zarabiają taki śmieszny grosz ze szkoda gadac....co,chwile sie ktoś zwalnia bo znajduje lepsze pieniądze poza Rabenem i spokój większy..(usunięte przez administratora)
1
Aneta Gulczyńska 2014-07-03 23:45:19
Zgodzę się. Niech każdy podpiszę się swoim nazwiskiem i wtedy zabiera głos.
Praca w Rabenie jest dla wytrwałych i komunikatywnych (żeby nie napisać: komunikujących umysłowo ;). Wiele pokory mnie nauczyła ta praca, nie raz człowiek otrzymał zj#be, ale wiadomo- jak się nie potkniesz, to się nie nauczysz. Rabenki wymagają, bo mają do tego podstawy- taka polityka firmy, jak Wam się nie podoba norma to z buzią do Góry na piętro ;) Pozdrawiam Panią R.
1
Mister 2014-07-02 15:37:11
Witam. Wie ktoś, jak wygląda dzień próbny w firmie Raben? Aktualnie oczekuje informacji czy dostałem się na tenże dzień jako młodszy dyspozytor transportu.
1
ZbytUczciwa 2014-06-05 21:40:59
Żal (usunięte przez administratora) ściska,że takie chamstwo się porobiło na Sosnowcu...Zamiast się wspierać i pomagać to lepiej obgadywać każdego za plecami dramat... Dziękuje tym nielicznym,że pozostaliście sobą i dzięki wam jest normalnie :)
2
aaaa 2014-06-02 19:21:09
Z ul.Długiej to raczej ciężko tylko przez działki,fajne przejscie byłoby przez CTL ale oni tamtędy nie chcą puszczac...
1
bbbas 2014-06-02 16:05:20
No właśnie, jak to jest z tymi szkoleniami? Ma ktoś jakieś pozytywne odczucia? Z tego co wiem, to "grupki" były i będą zawsze ..
Mxxx 84 2014-05-29 19:22:21
Jak tam się można dostać od przystanku od ulicy Długiej?Jest jakieś przejście?
Zostaw swoją opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.