Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Perfumeria Douglas

Pracowałeś w firmie Perfumeria Douglas i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pumyk - 2014-02-19 14:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Douglasie zawsze chyba był problem z tym, żeby utrzymać dłużej jeden skład pracowników. Jak czytam forum to teraz się nie dziwię czemu.
zdjecie uzytkownika
Alka - 2013-12-01 00:01:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zdecydowanie nie polecam pracy w tym sklepie. Praca bardzo ciezka, codziennie trzeba walczyc o budzet, a atmosfera nie do zniesienia na dluzszy okres czasu. Duzo mozna opowiadac, przepracowalam tam 1,5 roku. Powiem jedno przyklad idzie z gory, z samej gory.
zdjecie uzytkownika
MAGNOLIA - 2013-11-25 18:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to za narzekanie, w wielu firmach nie ma tak jak w douglasie choćby w polowie , bo nie ma premii od sprzedaży, świątecznej czy inwentaryzacynej nie ma testerów i wypasionych paczek na święta. trzeba pracowac jak wszedzie, jak ktos jest leniem i nie chce sie rozwijac to zawsze znajdzie cos na co mozna ponarzekac. jak jest pasja i zaangazowanie to sa premie i dostajesz kupe kosmetykow za konkursy. przerwa jest jak wszedzie 30 i 15 min, podobnie jest za granica, wiem z doswiadczenia. idzcie do rossmana jak narzekacie tam bedzie wam lepiej
zdjecie uzytkownika
jakastam - 2013-10-14 10:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlugo tam pracujesz juz? Nie ma zadnego jasnego systemu premiowania pracownikow w zaleznosci od sprzedazy?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-02 20:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracownicy, proszę odpowiedzcie na nasze pytania - czy można pracować po 12 godzin? czy tylko zmiany po 8?
zdjecie uzytkownika
nica - 2013-09-02 11:51:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
A jak wygląda praca w weekendy tzn czy przysługuje jakiś wolny. I czy jest możliwość pracy w systmie 12godzinnym. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-09 11:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jakim poziomie prowizja?
zdjecie uzytkownika
zestresowany pracownik - 2013-04-17 20:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani Kierownik Regionu z regionu pomorskiego , traktuje nas jak bandę idiotów, stosuje ciągłe [usunięte przez administratora], ma grono swoich pupilków którymi się otoczyła bo sama niewiele może zaproponować tylko opr.żadnej konstruktywnej rozmowy...czasami nie panuje nad sobą jej gesty oraz słownictwo na pewno nie przystoi w miejscu pracy a co dopiero używane przez przełożonego!
zdjecie uzytkownika
zuzia - 2013-02-20 21:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Joanna - 2012-10-06 12:03:17

Wiecie dziewczyny. Ja też pracowałam w Douglas Szczecin i też mam złe wspomnienia, ale ze współpracy z dziewczynami. U mnie Pani Kierownik robiła co mogła, aby poprawić atmosferę w pracy. Niestety dopóki nikt jej o tym nie zgłosi to nie będzie mogła reagować. Atmosferę w pracy psują same pracownice, a nie zarząd TAKA JEST PRAWDA. Knują, spiskują, obgadują, po to by czuć się lepsze, bo innych atutów nie posiadają. Ja zarabiałam w 2010r. 1700zł netto, więc nie narzekajcie. Masz taką płacę, jaką sobie wynegocjujesz, a jeżeli nie umiesz negocjować to miej pretensje do siebie, nikogo innego.
a czy ktoś wie ile zarabia kierownik sklepu Douglas?
byłabym wdzięczna za taką opinię
zdjecie uzytkownika
Joanna - 2012-10-06 12:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie dziewczyny. Ja też pracowałam w Douglas Szczecin i też mam złe wspomnienia, ale ze współpracy z dziewczynami. U mnie Pani Kierownik robiła co mogła, aby poprawić atmosferę w pracy. Niestety dopóki nikt jej o tym nie zgłosi to nie będzie mogła reagować. Atmosferę w pracy psują same pracownice, a nie zarząd TAKA JEST PRAWDA. Knują, spiskują, obgadują, po to by czuć się lepsze, bo innych atutów nie posiadają. Ja zarabiałam w 2010r. 1700zł netto, więc nie narzekajcie. Masz taką płacę, jaką sobie wynegocjujesz, a jeżeli nie umiesz negocjować to miej pretensje do siebie, nikogo innego.
zdjecie uzytkownika
mała - 2012-09-08 15:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co tutaj poniżej jest napisane to najszczersza prawda niestety. Tak jest w polskim Douglasie. [usunięte przez administratora], donoszenie jeden na drugiego, knucie, intrygi itd. A o zarobkach to już nawet nie warto mówić, to po prostu śmiech na sali. Mam kuzynkę w Niemczech która tam pracuje w Douglasie i jej się nie mieści w głowie co się u nas dzieje ! Zarabia 1700 ale Euro, a u nas co..? Po trzech latach pracy dalej 1300zł i trzeba się w ogóle cieszyć że jest praca, żenada!!
Ludzie, nie dajcie się!!! Uwierzcie mi że są jeszcze pracodawcy na którym zależy na dobrych pracownikach, są firmy gdzie się normalnie pracuje i uczciwie zarabia !!!! Sama jestem tego przykładem, znalazłam pracę z której jestem zadowolona, zarabiam dwa razy tyle co w tej śmiesznej perfumerii i żałuję że wcześniej nie zrezygnowałam!
Pozdrawiam ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
gosza77 - 2012-08-25 17:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jeszcze jedno niech nikt nie pisze o marudzeniu i lenistwie, bo to nie ma nic wspólnego z mobbingiem i kierownikami bez wykształcenia jak w moim mieście. Taka pani[usunięte przez administratora] - krawcowa - jak może kierować zespołem mądrzejszych od niej dziewczyn jak nie ma o tym pojęcia - tylko "podchodami i wizytami w biurze". Oj naprawdę mogłabym długo pisać , u nas w mieście prawie cała ekipa została wyrzucona za to że kierownictwo z Poznania robiło 'przekręty", a my miałyśmy czelność to zauważyć i co?? ...Szkoda gadać....
A i motto Douglasa: "Douglas i życie jest piękne" - powinno być "Douglas i życie jest piekłem" - zdecydowanie bardziej pasuje!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
gosza77 - 2012-08-25 17:31:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Święta racja z tymi złymi opiniami!! Chcesz pracować w Douglasie musisz mieć stalowe nerwy! dodatkowo być wredną małpą dla koleżanek (oczywiście za plecami) inaczej skończysz jak ja z depresją w szpitalu!! Pozdrawiam regionalnego z POZNANIA!!!! i Douglas Gorzów!!!
zdjecie uzytkownika
tideldum - 2010-07-06 13:29:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z przedmówczynią, ale i tak będę aplikowała do tej pracy bo nie jestem leniwa ani nie jestem kretynką która da po sobie jeździć. osobiście pracowałam w gorszych miejscach... np. Mc Donalds, oraz w sephorze i mimo że było ciężko, bo w ciąży musiałam stać, to nie narzekałam, a pracę kończyłam zawsze w miłych stosunkach z kadrą kierowniczą i z koleżankami z roboty. możecie pracować np. w agencjach towarzyskich- tam się zazwyczaj leży nie stoi, a dla klienta liczy się lachon a nie pieniądz. pozdrawiam panie malkontentki i życzę powodzenia w szukaniu pracy bądź w zasilaniu stada głupich bab bez szkoły z muchami w nosie. Mnie nie interesują te miauczenia i jojczenia jakiś leniwych panienek. Tak naprawdę pokazując swój stosunek do pracodawcy pokazujecie ile warte jesteście jako pracownik. A pozatym, czego się dziwi taka nadęta kobitka, że nie jest lubiana w pracy? absolutnie się nie dziwie koleżankom z douglsa, że tak traktują nadąsaną, sprytną inaczej osobę. Kapitalizm kanibalizm jesteś słabym ogniwem, to pomódl się i wyrusz na łowy w poszukiwaniu bogatego męża... ale oni też nie lubią jojczących.
zdjecie uzytkownika
Zszkowana - 2010-05-24 22:16:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Laski jakie wy jetescie glupie.... i do tego nie znajace nawet podstawowych zasad ortografi;/ Zalllll. Nie po to sie idzie do pracy zeby postac 8 h odbebnic i do domu. W kazdej branzy liczy sie tylko jedno sprzedaz!!!! Bo sprzedaz = Przychod .Czy tak trudno to zrozumiec?! Mialam aplikowac na kierownika ale po tym co tu przeczytalam raczej zrezygnuje- nie zniose pracy z takimi ludzmi a stworzyc super zespol tez trzeba miec z kim.....tak wiec powodzenia maruderzy;)
zdjecie uzytkownika
mała - 2010-02-17 18:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do kandydatka-i jak na rozmowie ,czy wiesz cos wiecej odnosnie swoich pytan bo tez jestem zainteresowana praca regionalnego w douglas i zarobków.
zdjecie uzytkownika
kandydatka - 2010-02-09 09:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A napiszcie coś więcej o pracy regionalnego. Bo ja staram się w douglasie na Kierownika w jednym z warszawskich sklepów. a to ta osoba rozlicza kierownika z jego pracy.
Pracuję obecnie w Body Shop. Zmieniać pracę czy nie? Aha, i jak wyglądają zarobki kierownika w douglasie? Plis o odpowiedź, bo pojutrze mam rozmowę i muszę podjąć decyzję, a z tego co piszecie to nie za fajnie to wygląda...
zdjecie uzytkownika
lv12 - 2010-01-25 14:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No... Trafilam tu w wyniku poszukiwania, gdzie by mozna wylac swoja opinie na tema Douglas perfumerie..
Ja pracowalam we Wroclawiu, i powiem, ze naprawde zdziwiona byłam, iz ani "pani kierownik" ani "pani zastepca" NIE UMIEJA OBSŁUGIWAC KOMPUTERA I NAJPROSTRZE PROGRAMY!!!! Nie wiem w jaki sposob zdobyły te posady.. moze miały "osobista"rozmowe z panem regionalnym...
Bo nadal nie rozumiem jak moze osoba bez wykształcenia kierowac zespolem ludzi. Prostackie słownictwo, brak kultury, a tester - to kres ich marzen.. Jestem naprawde zawiedziona..
Douglas moze i ma szczytne załozenia checi i renome ale to co sie dzieje w filiach na terenie Polski to jest smieszne!
Pani kierownik wydziera sie na konsultantki zeby poprawiły makijaz, a sama chopdzi NA KACU z "worami" pod oczyma.. Profesjonalizm.. az sie rzygac chce..
A jaszcze lepsze: ktos tu mowil, ze nie trzeba do nikogo sie podlizywac.. Nieprawda, ja własnie dlatego nie pracuje.. Kazda konsultantka powinna lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierowniczce i jej zastepy!! Az mnie muli jak slysze: "kochanie moje, kupiłam ci tu bułeczke na sniedanko" "no co Ty, nie przytyłas, jestes taka piekna, czemu nie idziesz na modelke.." Aj.. szkoda gadac.. Poprostu, omijajcie te smitniki, bo tam naprawde mozna sie czyms zarazic, bo kierowniczka wystawia najstarsze testery, a nowe zabiera sobie! Po pracy w douglas przez miesiac doprowadzałam cere do normy! Jednym słowem SYF I CHAMSTWO!!
zdjecie uzytkownika
pracownik DOUGLAS WROCŁAW - 2010-01-22 19:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
płacą początkowo 1300netto, zanosiło się na sympatyczną i bardzo przyjemną pracę...ale do czasu. Po tygodniu powoli pracownice pokazywały na co je stać.
1)mobing to podstawa tego sklepu (rozliczanie z każdego dnia sprzedażowego)
2)makijaż- jak typowa kur...(standard-masz być wizytówką sklepu, reklamować na sobie kosmetyki)-powiem szczerze....czasem wstydziłam się wracać do domu z taką tapetą-ale komu chce się zmywać makijaż po 8,5h w pracy-cieszyłam się że wreszcie idę do domu
3)walka o klienta typu: ja mu pierwsza powiedziałam :w czym mogę doradzić! (nie ważne że klient chce sam rozejrzeć się po sklepie i spławia początkowo ekspedientkę)
4)wciskanie na chama więcej niż jeden produkt-żeby wskaźnik sklepowy był wyższy (jak klientka wybierze jeden produkt, to wcale się nie zdziwię jak do kasy będzie czekała ok 15min)
5)ściany mają uszy-najlepiej z nikim o niczym nie rozmawiać, bo wszystko doniosą i dołożą swoje 5 groszy
6)ochrona-sympatyczni ludzie wynajęci przez zewnętrzną firmę- jednak Douglas pilnuje pracowników, żeby nie kradli czyli:
torebka wywrócona do góry nogami, wszelkie ciuchy,buty (dziewczyny wpadły na pomysł, żeby jeszcze staniki sprawdzać)
7)zajefajne szkolenia- masz znać każdą firmę selektywną, każdy produkt, główne jego składniki (idziesz na szkolenie np. z Kanebo- potem piszesz test-u nas jak się okazało dziewczyny pisały przy półce albo z notatkami na zapleczu-oczywiście jak księżniczka kierowniczka i zastępca poszli do domu), na pierwszy ogień do pisania idą osoby najkrócej pracujące..potem jest granie na zwłokę...aż do opuszczenia lokalu przez kierownictwo;
a z drugiej strony wygląda to tak- nie byłaś na szkoleniu a jest przewidziany test, który masz zdać- zaczyna się wielkie proszenie o jakiekolwiek notatki, których żadna "podobno" nie ma, co jest oczywiście nieprawdą...proś aż się skichasz
8)wydaje się, że jak w każdym sklepie-sprzedaż jest najważniejsza- nie tutaj!!-właź w tyłek wszystkim
9)pan [usunięte przez administratora]. regionalny - nie liczy się z nikim(chyba że z kierowniczką- tego też nie byłabym pewna)
10)wypożyczanie testerów-na porządku dziennym (do 3sztuk na 2-3dni)
11)koszyczki( np. za osiągnięty target jakiś tester perfum albo kremu sobie wybierasz z koszyczka-gorzej jak jakaś panna sobie upatrzy coś wcześniej wtedy jest problem)
12)paczki-miły podarunek-jednak same śmieci-czasem coś się trafi-z tego co wiem wszystkie dziewczyny handlują tymi paczkami na prawo i lewo( w umowie oczywiście jest "oficjalnie" zakaz)
13)najbardziej fałszywa, zakłamana osoba jaką niestety zdarzyło mi się poznać pracując dla tej firmy to [usunięte przez administratora] (na szkoleniach można dowiedzieć się dosłownie wszystko...tak więc ostrzegam przed Tą PANNĄ)
zdjecie uzytkownika
baaa - 2010-01-22 18:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak ten sklep to porażka
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2009-12-09 22:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z przedmówcami [usunięte przez administratora], [usunięte przez administratora] to na porządku dziennym. stanie na nogach 8 i pół godz. z jedną przerwą którą wyliczą ci z zegarkiem w reku. wytrzymałam 2 lata i nigdy więcej!! niestety kierowniczka kompletnie niekompetentna baba po 30-tce z sposób jej zachowania wskazuje na gówniarstwo. Porażka ! niestety nic nie robi bo jej sztuczne paznokcie nie pozwolą chwycić coś do ręki jak sie coś jej niepodoba to potrafi być naprawdę przykra i wybałusza te swoje sztuczne soczewkowe gały! zero inteligencji zero dobrych manier! robi z siebie gwiazdę a jest zwykłą zakompleksioną wieśniarą!! jeśli chcesz być pomiatana traktowana w sposób przedmiotowy typu nie rozmawiaj ,stań tu stań tam,zaleć kierowniczce do sklepu itp. to zapraszam a poczujesz szybko jak być człowiekiem ograbionym z własnej godności
zdjecie uzytkownika
magda - 2009-08-21 17:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo wybór do dauglasa to swego rodzaju kasting ...
zdjecie uzytkownika
ala - 2009-08-06 19:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorsza perfumeria........
zdjecie uzytkownika
idealistka - 2009-07-26 13:45:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam nie dawno na rozmowie kwalifikacyjnej w tej Firmie niestety nie mam dobrego zdania na temat prowadzonej przez Panią dyrektor rekrutacji. Dojazd do miasta w którym odbywał się nabór zajął mi 8 h a sama niemiła rozmowa trwała 10 min. Będąc tam czułam się jak intruz... !!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-09 16:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W PERFUMERII DOUGLAS to NIE JEST PRACA, ALE [usunięte przez admina]. MONITORING OCHRONY NIE JEST PO TO ABY WYŁAPAĆ ZŁODZIEJA, ALE PO TO ŻEBY PRZYŁAPAĆ PRACOWNIKA NA ROZMOWIE Z OCHRONIARZEM lub ODWROTNIE . PRACOWNICA TEJ PERFUMERII JEST PODDAWANA MOBBINGOWI : NIE SPRZEDA OKREŚLONEJ ILOŚCI PRODUKTU TO POTEM MA ROZMOWĘ Z KIEROWNICZĄ SKLEPU lub REGIONALNĄ i MOŻE ZOSTAĆ ZWOLNIONA ZA TO ŻE MA ZA MAŁE OBROTY MIESIĘCZNE ( czego nie było w umowie ) Very Happy blahahahahahahhahahahaha . NAJLEPSZE JEST TEŻ MOTYW KIEROWNICZKI JAK PRZYCHODZI DO PRACY, PRZYCHODZI DO BIURA , CHWYTA TELEFON DO RĘKI I DZWONI DO KOLEŻANEK NA PLOTY . WYCHODZI NA SKLEP DOPIERO WTEDY JAK TRZEBA TZW. PODLIZAĆ KOMUŚ ,,PUPE" O REKLAMĘ SKLEPU ABY PODLIZAĆ SIĘ KIER. REGIONALNEJ . ALE JAK JUŻ KTOŚ COŚ CHCE OD KIEROWNICZKI SKLEPU TO NIC SIĘ OD NIEJ NIE DOCZEKAMY, NAWET NA KOLANACH. ALE JAK KIEROWNICZKA CHCE ABY OCHRONIARZ PRZYNIÓSŁ KRZESŁA NA JEJ PIĘKNY WIECZOREK TO KRZYWI TEN SWÓJ RYJ ROBIĄC SŁODKIE ( ble ) OCZY . . . pozdrawiam BIELSKO, FILIA 032 .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Perfumeria Douglas
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x