brak logo

AVIA FOP S.A.

Warszawa

Opinie o AVIA FOP S.A.

pawel cieslik 2014-07-15 10:02:51
rysiu a co ty tak kopiuj/wklej? to już menagmentowi też akord wprowadzili, że nie mają czasu dodawać nowych opinii zachwalających firmę? :)
Ile byś zaklęć nie wypowiedział to i tak nie zmieni faktu że praca w Avii w takim bałaganie i nie dopowiedzeniach nie należy do przyjemnych. Stawki dajecie przyzwoite, a nie potraficie utrzymać załogi? naprawdę trafiacie na samych leserów?
2
olo 2014-07-07 21:15:16
Lubię pracę w olbrzymim bałaganie.
Preferuję pracę na zaniżony akord.
Uwielbiam brak narzędzi.
Niestety nie chcą mnie przyjąć.
A mógłbym pokazać jak się śmiga w pracy.
Spróbuję ponownie, skorzystam z rady tego historyka i opowiem im o rewolucji przemysłowej?
2
rysiek 2014-07-07 07:35:21
Tym, co tu swoje żale wylewają, szczerze współczuję. To biedni ludzie, którzy nie odnaleźli się w rzeczywistości i mają kłopoty. Firma rozwija się i od dziesięcioleci promuje polską markę na Zachodzie, zwłaszcza w Niemczech. Ci, co znają konkurencję niemiecką, wiedzą, o czym piszę. Niestety wśród pracowników trafiają się czarne owce, które myślą wg zasady "czy się robi, czy się leży ...". Tacy pracownicy nie rozumieją, na czym polega praca zespołu i sukces zespołu. Od kilku lat pracuję w tej firmie i jestem zadowolony. Firma premiuje inicjatywę i zaangażowanie. Pracownicy nieodporni na pracę i rozwój niestety nie dają rady.
3
JanJaneczek 2014-07-05 14:37:27
Lubisz prace w olbrzymim bałaganie ktorego nikt juz nie jest w stanie ogarnać.
Preferujesz prace na akord z zaniżonymi stawkami i wypłatą nie na czas?
Uwielbiasz brak narzedzi i niekompetentnych technologow ?
To to jest miejsce dla Ciebie.
Zaklęcia i gusła czonków zarzadu, aktywnych na tym forum nic nie zmienią.
Avia to firma o strukturze zakladu z poczatku 19-wiecznej rewolucji przemyslowej.
2
!!! 2014-06-12 15:55:13
uwaga, jeździ 10 lat na targi i z tego śmiechu nie zauważył złotego medalu dla firmy rok 2013 za pięcioosiowe centrum
lolek 2014-06-12 08:11:34
nie masz racji, wystawa była bardzo dobra, nawet jeżeli był jakiś problem z chłodziwem, to nie są to maszyny do pompowania chłodziwa lecz do precyzyjnej obróbki
do lolek 2014-06-10 22:25:29
Bardzo dobrą wystawę? A czym Cię ona tak zachwyciła? Na targi w Poznaniu jeżdżę od 10ciu lat. Od kilku ta firma nie pokazała nic nowego, więc skąd stwierdzenie o rozwijaniu produktów? Śmiać mi się chce. A te które już były na pierwszy rzut oka niedopracowane, z przeciekami chłodziwa itd.
1
lolek 2014-06-08 14:36:34
firma miała bardzo dobrą wystawę na tegorocznych mach-tool i konsekwentnie rozwija produkty
!!! 2014-06-06 11:04:53
jak ja odszedłem, to firma naprawdę odetchnęła
2
??? 2014-06-03 17:04:40
to lepiej złóż je gdzie indziej. Ta firma w ogóle jeszcze istnieje? Jak w niej pracowałem to upadła naprawdę nisko.
1
lolek 2014-05-09 07:39:29
sądząc po gramatyce to chyba pan redaktor
mały 2014-05-08 21:38:43
Nie polecam nie polecam szkoda marnować czasu
1
stara wyga 2014-04-30 10:50:00
Kiedyś tu pracowałem jako konstruktor .Z perspektywy czasu oceniam że nie było najgorzej. Dla konstruktora , praca była ciekawa .Owszem zdarzały się konflikty , ale gdzie ich nie ma . Jest to jedyna z prawdziwego zdarzenia polska firma produkcyjna , która została się w Warszawie . Może zarobki nie były rewelacyjne ,ale jednocześnie firma nie ma charakteru korporacji , wszyscy się znali i można było się z każdym dogadać czy w biurze , czy na warsztacie . Niezadowolonym , nie życzę pracy w korporacji , w stresie , ciągłych delegacjach , z nienormowanym czasem pracy , kontrolą osiągnięć , 5 dni urlopu w roku itp. Co z tego że się nieżle zarabia , ale po kilku latach takiej orki to już nie bawi . Z innej beczki : w której firmie w Polsce są obligatoryjne 12 dniowe urlopy w środku lata , czy przerwy w okresie świątecznym . Każdy medal ma dwie strony .
lolek 2014-04-03 16:17:32
Pracujesz tak jak czytasz, czyli po łebkach. Napisałem, że do niedawna pracowałem. I nie pisz do mnie per wy, bo nie jestem z wycieczką. Jak pracowałem, to nic się w firmie nie waliło, a kilku opornych było zawsze. Nikt mi nie obiecywał, że wszystko będę miał podane jak na tacy. Co się nauczyłem, to moje i jest mi z tym dobrze. To ty piszesz o psach w kontekście przeciwników dobrego imienia firmy. Rzucasz ogólniki na temat czasów obróbki, to dorzuć coś o czasach przewalonych 50% albo i lepiej do przodu, na korzyść pracownika bo norma nieaktualizowana. Albo pracownik po cichu robi krótszy program. Ta twoja prawda, to jak w dowcipie o trzech prawdach, poczytaj sobie. A jaja zachowaj na niedzielę.
były pracownik akordowy 2014-04-03 13:52:35
nie wiem ile pracujesz w avii, ale ja pamiętam jeszcze czasy kiedy był porządek. i nie przypominam sobie pracowników fizycznych którzy byli by leserami bo takich eliminowały same brygady, bo nikt nie lubi pracować za siebie i za kogoś. do póki był materiał i części na czas to i z akordem nie było problemów ludzie robili po 105- 110 % normy.(usunięte przez administratora)
1
lolek 2014-04-03 13:06:38
Dalej bijesz pianę tymi swoimi zmyślonymi ogólnikami.
były pracownik akordowy 2014-04-03 10:56:25
to co sam mam sobie materiał do pracy kupić za firmę? chyba kolego mylisz pojęcie praca w akordzie. na czym ma ona polegać ? na sumiennej wydajnej pracy? czy na kupieniu sobie materiałów do tej pracy?
to że firma konkuruje jakością nie przeczę, ale to na zewnątrz w środku to manufaktura jak w 19-to wiecznej Anglii.
chyba macie problem z naborem do pracy nowych pracowników skoro tak się uaktywniliście na tym forum. niby jest bezrobocie, niby ludzie czekają na jakąkolwiek pracę, a avia nie potrafi utrzymać pracowników. dziwne. powiesz mi czemu? czy na prawdę wszyscy są tak leniwi? czy może wy na takich trafiacie? czy jednak jest coś nie tak na linii pracodawca - pracownik?
wasze zaklęcia na tym forum nie pomogą, bo przyjdą do was nowi pracownicy, zobaczą jak jest naprawdę i zaraz ich nie będzie. stawki niby dajecie dobre a ludzie jakoś od was uciekają.
1
rysiek 2014-04-02 22:37:47
Tym, co tu swoje żale wylewają, szczerze współczuję. To biedni ludzie, którzy nie odnaleźli się w rzeczywistości i mają kłopoty. Firma rozwija się i od dziesięcioleci promuje polską markę na Zachodzie, zwłaszcza w Niemczech. Ci, co znają konkurencję niemiecką, wiedzą, o czym piszę. Niestety wśród pracowników trafiają się czarne owce, które myślą wg zasady "czy się robi, czy się leży ...". Tacy pracownicy nie rozumieją, na czym polega praca zespołu i sukces zespołu. Od kilku lat pracuję w tej firmie i jestem zadowolony. Firma premiuje inicjatywę i zaangażowanie. Pracownicy nieodporni na pracę i rozwój niestety nie dają rady.
kiero 2014-04-02 14:13:28
twoja wypowiedź jest na poziomie dowolnego bohatera tego serialu
lolek 2014-04-02 12:52:59
były pracowniku akordowy, skoro, jak twierdzisz, znasz swojego adwersarza, to idź do niego albo napisz do niego i wyjaśnij sprawę. A tak twój wpis, to bicie piany.
1
drucik 2014-04-01 21:17:53
Co ci zależy składaj CV i sam ocenisz jak jest ,a przyjmą cię na pewno. Jak masz siedzieć w domu i oglądać Kiepskich to tu przynajmniej coś zarobisz .
chris 2014-04-01 18:27:05
produkcja, operator cnc, monter.
kiero 2014-04-01 17:43:33
Były pracowniku akordowy nie rozśmieszaj gości. Zdecyduj się albo jesteś byłym charytatywnym albo obecnym opłacanym pracownikiem. Firma AVIA produkuje maszyny na światowym poziomie i konkuruje z producentami zachodnimi. Nie potrafisz zorganizować sobie stanowiska pracy i zadbać o nie, to nie wpisuj nieprawdy. Jest takie przysłowie o karawanie, co jedzie dalej, to warto poczytać. Przy okazji, afery w tych sklepach to mit, odświeżany okresowo przez ich konkurencję.
były pracownik akordowy 2014-04-01 16:52:18
Kolego studencie- praktykancie. Jeśli uważasz, że ludzie którzy pracują ciężko i sumiennie nie powinni otrzymać za swoją pracę wynagrodzenia zgodnie z umową podpisaną między nimi a pracodawcą - to gratuluję. Z takim podejściem czeka cię kariera w polskich firmach. Wiesz co innego być na praktykach i się uczyć ( a w Avii jest się jeszcze czego nauczyć, tym bardziej że druga taka podobna firma jest dopiero pod Łodzią), być na garnuszku rodziców a co innego przyjść tam pracować i mieć na utrzymaniu rodzinę i może nawet dziecko na studiach.
do pr1. Ja przychodzę do pracy żeby zarobić a nie się nachapać. Skoro umawiam się z pracodawcą na pracę w akordzie, to teoretycznie wszystko powinienem mieć podane pod nos, a jedynym moim psim obowiązkiem powinno być obrobić jakiś detal lub zamontować część w maszynie w konkretnym czasie. Akord nie polega chyba na chodzeniu po całej firmie i skomleniu o materiał lub części do pracy. Chyba się domyślam z kim piszę więc przypomnę Ci drogi kolego przełożony jak kiedyś aby wysłać maszynę brakowało tylko rygla bezpieczeństwa do drzwi. Szukałem go ja, szukał człowiek z zaopatrzenia i jego szef. Zajęło nam to z dobrą godzinę po wszystkich zakamarkach i magazynach firmy. W końcu zdecydowano żeby odkręcić ten rygiel z innej maszyny na drugim montażu. Tłumaczyłeś mi wtedy Drogi Kolego ze to nie takie proste wysupłać 10-15 zł z kasy i go kupić, bo są też zusy, podatki etc.. A ja tak na szybko policzyłem przy Tobie godzinę pracy zmarnowaną przez troje ludzi z których to ja miałem chyba najniższą stawkę godzinową( wcale nie małą) i porównałem czy taniej było kupić ten rygiel czy kombinować jak go inaczej zdobyć. Niestety ale w avii pełno jest takich absurdów, a potem Drogi Członku Zarządu piszesz tutaj oburzony ze wy sobie tam flaki wypruwacie żeby było lepiej a my przychodzimy do pracy żeby się tylko nachapać. Może za szybko się potoczyła twoja kariera w firmie, nie nalało ci się jeszcze wody do uszu i nie nabrałeś pokory. Ale wszystko jeszcze przed Tobą.
A rada moich przedmówców że lepsza praca w biedronce niż w Avii niestety ale jest chyba słuszna. Tam przynajmniej po tych wszystkich aferach nauczono się jak od pracownika wymagać, ale też jak przestrzegać prawa pracy i BHP. A pieniądze przy obecnym pokryciu godzinowym akordu w Avii podobne.
3
Zen 2014-04-01 15:29:40
Gdzie celujesz, Produkcja, konstrukcja, kontrola?
chris 2014-03-31 21:59:11
tak po prawdzie niewiele wynika z waszego pisania. może konkretne pytanie i odpowiedź. można zarobić 3500 na rękę? przy ilu godzinach? mam zamiar wysłać swoje cv. liczę na szczerą odpowiedź.
pozdrawiam
tom 2014-03-31 09:01:21
(usunięte przez administratora)jak nie znasz nazwisk to nie wiesz o czym piszesz, a piszesz tu bo lubisz szkodzic i pewnie dlatego podziekowali tobie w avii
drucik 2014-03-29 22:43:20
Z tym co chyba szybko wrócili chyba sobie kolego jaja robisz . Podrzuć jakieś nazwisko to sprawdzę ale nie żuciła mi się w oczy jakaś dłuższa czyjaś nieobecność . To nie żadna korporacja i wszyscy się znają .
kasa 2014-03-28 07:27:38
Witaj firmowy nielizusie, zapomniałeś napisać o tych, co niby "uciekli" i szybko wrócili po zderzeniu z realiami innych pracodawców.
nlp 2014-03-27 20:02:49
Widzę, że firmowe lizusy obserwują forum. A prawda wygląda tak, że ludzie uciekają z avii, o czym świadczy również masa ogłoszeń odnośnie zatrudnienia. Ale niestety tymi 3 pozytywnymi opiniami nie da się zatuszować rzeczywistości jaka nas czeka za murami tej (usunięte przez administratora).
lolek 2014-03-26 18:02:38
Witam, do niedawna pracowałem w AVII w kierownictwie wydziału. Nikt tam nikogo pod pistoletem nie trzymał. Jak nie pasuje, to odchodzisz. A jak w Warszawie znajdziesz lepszą pracę u drugiego takiego producenta maszyn CNC, to gratuluję. Pomijam tych, co wolą karierę kasjera, cyrkowca co chodzi po krawędzi albo bezrobotnego o stalowych nerwach.
tech1 2014-03-24 09:47:01
W końcu ktoś napisał coś mądrego. Byłem w AVII na praktykach studenckich i nie zauważyłem, żeby było tak źle jak opisują to byli brygadziści i inne osoby powyżej. Jeżeli ktoś chce pracować i robi to co do niego należy, nie trzeba szukać lepszej firmy. Czasami jest ciężko, ale ciężko jest wszędzie. Ja po studiach dostałem się do pracy do korporacji i to tu dopiero można popisać. Myślę, że gdyby wyżej wypowiadający się Panowie dostali się tu do pracy, dopiero doceniliby AVIĘ i warunki jakie w niej mieli.
pr1 2014-03-22 07:55:34
Nie rozumiem jak można wypisywać takie rzeczy tylko dlatego, że ktoś zakończył współpracę z firmą bo nie mógł się więcej "nachapac", albo robił to na taką skalę,że nie dało się tego zauważyć i podziękowano mu za współpracę. Pracuję w AVII i nie obserwuje, aby pracownicy produkcyjni mieli takie warunki jakie opisują Panowie powyżej. Zarząd robi co może, żeby firma prosperowala, a pracownicy bardzo często tego nie ułatwiają. Panowie,myślę że szkoda czasu na wypisywanie takich głupot bo i tak ktoś mądry kto przyjdzie na rozmowę szybko je zweryfikuje. Skoro Biedronka lub Tesco to Waszym zdaniem takie super miejsca pracy proponuję brać się do roboty i pisać Cv. I do zobaczenia na kasie.
1
były brygadzista 2014-01-31 13:50:58
czy to elektrycy czy montaż maszyn, wszędzie porobiło się to samo. w Avii już nie będzie inaczej( usunięte przez administratora ) Na montażach było dużo młodych chłopaków którzy pracowali 5-10 lat i mieli zastąpić starzejących się członków brygad i wyszkolić następne pokolenie. po dwóch latach zostali ci starsi którzy pracują tam 30-40 lat i chcą doczekać do emerytur a młodzi pouciekali. szkoda tych starszych pracowników bo całe życie bardzo ciężko harowali, utożsamiali się z firmą a teraz patrzą jak to się wszystko wali. (usunięte przez administratora)
2
MYDELNICZKA 2014-01-28 06:49:08
(usunięte przez administratora) W biedronce wiecej zarobisz ;)
były brygadzista elektryk 2014-01-26 00:21:58
Pracowałem w firmie 5 lat z tego jeden rok kiedy jeszcze była państwowa .Przyszedłem wtedy bezpośrednio po szkole , dwa lata póżniej byłem najmłodszym brygadzistą w firmie . Nie powiem żeby było żle,zarobki w miarę dobre ,atmosfera też w normie. Wtedy była modna dniówka zadaniowa ,ale czasy były dla firmy ciężkie.Ale i tak dało się wypracować średnio 150 % ( usunięte przez administratora ) Moja opinia na temat avii jest taka jeśli jesteś na bezrobociu to pozostań na nim ,jak masz ofertę pracy w biedronce to idż do biedronki , bo w tej firmie jak widzę nic się nie zmieniło i nie zmieni się nadal.Pozdrowienia dla braci elektryków FOP AVIA .FOP AVIA WARSZAWA to już nie duma i sława.
2
Kolejny 2014-01-03 16:06:49
Po dwóch tygodniach pracy złożyłem wymówienie, jednak jakimś cudem zostałem przekonany żeby zostać, postanowiłem zacisnąć zęby i dotrwać do końca 3- miesięcznej umowy na okres próbny. Na ostatni dzień czekałem jak na wybawienie, nigdy bym nie przypuszczał że można się tak cieszyć odchodząc z pracy.
2
damian 2014-01-02 18:41:49
Od zawsze było tak w avia, czy to chwilowe problemy? Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć? Wszystkie działy maja przestoje?
damian 2013-12-23 22:22:29
byly robol, to jak nie ma amteriałów to siedzi sie w pracy i nic nie robi, czy idziecie do domu w ramach bezpłatnego urlopu? Nie zgłaszacie braku materiału wczesniej, widzac, że sie kończy?
Zenek 2013-10-09 21:53:19
Mozna sie nauczyc tylko zalezy gdzie celujesz. Produkcja, konstrukcja, kontrola?
W firmie bywa roznie jak wszedzie, zalezy jak sprzedaz idzie ale to chyba jedyna firma Polska z takimi zaawansowanymi maszynami.
Ja mam dobre wspomnienia, bardzo mloda kadra, swietna atmosfera.
Nawet sie troche "nachapalem" no i umowa o prace.
Pzdr.
tadek 2013-08-14 16:45:07
Chociaz można sie czegoś nauczyć w Avia fop? Robią jakiekolwiek szkolenia, chociaż bhp? Szkolenia płatne? Dofinansowania do kursów?
xyz 2013-07-08 12:02:09
Darku, odradzam. Jeśli masz stalowe nerwy i nie boisz się walki z absurdem jest o praca dla Ciebie. Mogę powiedzieć, że za swojej kadencji przeżyłem już niejednego technologa:) A zarobki śmieszne jak na takie stanowisko. W tesco na kasie więcej dostaniesz.
pracownik były 2013-06-20 22:03:52
Zwykle na tym stanowisku są zwykłe umowy o pracę ze stałą pensją miesięczną. Jeśli chcesz pochodzić po krawędzi to dołącz do zespołu. Przynajmniej będziesz miał czas na poszukanie innej pracy a jednocześnie coś zarobisz.
pracownik były 2013-06-18 22:18:02
Jeżeli masz inną możliwość podjęcia pracy to omijaj AVIE z daleka!!!!!!!
xyz 2013-06-18 19:31:21
Rodzaj umowy zależy od stanowiska na jakie masz zamiar się ubiegać.
anonim 2013-06-18 09:55:12
Widzę że jakaś reklama tutaj się pojawiła. A ja tylko chciałem wiedzieć jaką dają umowę? Za porady prawnę chyba podziękuje
pracownik były 2013-06-05 23:10:26
Tak, dobrze rozumiesz. Każda umowa jest efektem zawartego kompromisu pomiędzy pracodawcą a pracownikiem, chyba wiesz ile jesteś wart i ile potrzebujesz pieniędzy aby przetrwać od pierwszego do ostatniego. Chyba brak Ci jeszcze doświadczenia?
anonim 2013-06-05 22:07:31
Czyli wychodzi na to że jak znam się na rzeczy ale mam naturę taką że jestem z kolegami a nie przeciwko nim to dobrze w tej firmie mi nie będzie tak mam to rozumieć? Dziwne jest dla mnie to negocjowanie umowy
anonim 2013-06-04 20:58:16
pracownik były naprawdę aż tak mało tam się zarabia? To nawet nie wiem czy chce wiedzieć ile jest bez nadgodzin i bez sobót. A czy możecie napisać coś na temat traktowania pracowników w Avia Fop Warszawa
1
niko 2009-02-12 16:59:49
Słowa kojarzące się z AVIA FOP S.A. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): produkcja cała parą
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako średnią .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są otwarci
Najbardziej podobało mi się w AVIA FOP S.A.: sama istota zakładu produkcyjnego
Zostaw swoją opinię o AVIA FOP S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AVIA FOP S.A.