Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AVIA FOP S.A.

Pracowałeś w firmie AVIA FOP S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
rysiek - 2014-04-02 22:37:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tym, co tu swoje żale wylewają, szczerze współczuję. To biedni ludzie, którzy nie odnaleźli się w rzeczywistości i mają kłopoty. Firma rozwija się i od dziesięcioleci promuje polską markę na Zachodzie, zwłaszcza w Niemczech. Ci, co znają konkurencję niemiecką, wiedzą, o czym piszę. Niestety wśród pracowników trafiają się czarne owce, które myślą wg zasady "czy się robi, czy się leży ...". Tacy pracownicy nie rozumieją, na czym polega praca zespołu i sukces zespołu. Od kilku lat pracuję w tej firmie i jestem zadowolony. Firma premiuje inicjatywę i zaangażowanie. Pracownicy nieodporni na pracę i rozwój niestety nie dają rady.
zdjecie uzytkownika
kiero - 2014-04-02 14:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [drucik - 2014-04-01 21:17:53]:
twoja wypowiedź jest na poziomie dowolnego bohatera tego serialu
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-04-02 12:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik akordowy - 2014-04-01 16:52:18]:
były pracowniku akordowy, skoro, jak twierdzisz, znasz swojego adwersarza, to idź do niego albo napisz do niego i wyjaśnij sprawę. A tak twój wpis, to bicie piany.
zdjecie uzytkownika
drucik - 2014-04-01 21:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ci zależy składaj CV i sam ocenisz jak jest ,a przyjmą cię na pewno. Jak masz siedzieć w domu i oglądać Kiepskich to tu przynajmniej coś zarobisz .
zdjecie uzytkownika
chris - 2014-04-01 18:27:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
produkcja, operator cnc, monter.
zdjecie uzytkownika
kiero - 2014-04-01 17:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik akordowy - 2014-04-01 16:52:18]:
Były pracowniku akordowy nie rozśmieszaj gości. Zdecyduj się albo jesteś byłym charytatywnym albo obecnym opłacanym pracownikiem. Firma AVIA produkuje maszyny na światowym poziomie i konkuruje z producentami zachodnimi. Nie potrafisz zorganizować sobie stanowiska pracy i zadbać o nie, to nie wpisuj nieprawdy. Jest takie przysłowie o karawanie, co jedzie dalej, to warto poczytać. Przy okazji, afery w tych sklepach to mit, odświeżany okresowo przez ich konkurencję.
zdjecie uzytkownika
były pracownik akordowy - 2014-04-01 16:52:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pr1 - 2014-03-22 07:55:34]:
Kolego studencie- praktykancie. Jeśli uważasz, że ludzie którzy pracują ciężko i sumiennie nie powinni otrzymać za swoją pracę wynagrodzenia zgodnie z umową podpisaną między nimi a pracodawcą - to gratuluję. Z takim podejściem czeka cię kariera w polskich firmach. Wiesz co innego być na praktykach i się uczyć ( a w Avii jest się jeszcze czego nauczyć, tym bardziej że druga taka podobna firma jest dopiero pod Łodzią), być na garnuszku rodziców a co innego przyjść tam pracować i mieć na utrzymaniu rodzinę i może nawet dziecko na studiach.
do pr1. Ja przychodzę do pracy żeby zarobić a nie się nachapać. Skoro umawiam się z pracodawcą na pracę w akordzie, to teoretycznie wszystko powinienem mieć podane pod nos, a jedynym moim psim obowiązkiem powinno być obrobić jakiś detal lub zamontować część w maszynie w konkretnym czasie. Akord nie polega chyba na chodzeniu po całej firmie i skomleniu o materiał lub części do pracy. Chyba się domyślam z kim piszę więc przypomnę Ci drogi kolego przełożony jak kiedyś aby wysłać maszynę brakowało tylko rygla bezpieczeństwa do drzwi. Szukałem go ja, szukał człowiek z zaopatrzenia i jego szef. Zajęło nam to z dobrą godzinę po wszystkich zakamarkach i magazynach firmy. W końcu zdecydowano żeby odkręcić ten rygiel z innej maszyny na drugim montażu. Tłumaczyłeś mi wtedy Drogi Kolego ze to nie takie proste wysupłać 10-15 zł z kasy i go kupić, bo są też zusy, podatki etc.. A ja tak na szybko policzyłem przy Tobie godzinę pracy zmarnowaną przez troje ludzi z których to ja miałem chyba najniższą stawkę godzinową( wcale nie małą) i porównałem czy taniej było kupić ten rygiel czy kombinować jak go inaczej zdobyć. Niestety ale w avii pełno jest takich absurdów, a potem Drogi Członku Zarządu piszesz tutaj oburzony ze wy sobie tam flaki wypruwacie żeby było lepiej a my przychodzimy do pracy żeby się tylko nachapać. Może za szybko się potoczyła twoja kariera w firmie, nie nalało ci się jeszcze wody do uszu i nie nabrałeś pokory. Ale wszystko jeszcze przed Tobą.
A rada moich przedmówców że lepsza praca w biedronce niż w Avii niestety ale jest chyba słuszna. Tam przynajmniej po tych wszystkich aferach nauczono się jak od pracownika wymagać, ale też jak przestrzegać prawa pracy i BHP. A pieniądze przy obecnym pokryciu godzinowym akordu w Avii podobne.
zdjecie uzytkownika
Zen - 2014-04-01 15:29:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie celujesz, Produkcja, konstrukcja, kontrola?
zdjecie uzytkownika
chris - 2014-03-31 21:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak po prawdzie niewiele wynika z waszego pisania. może konkretne pytanie i odpowiedź. można zarobić 3500 na rękę? przy ilu godzinach? mam zamiar wysłać swoje cv. liczę na szczerą odpowiedź.
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-03-31 09:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)jak nie znasz nazwisk to nie wiesz o czym piszesz, a piszesz tu bo lubisz szkodzic i pewnie dlatego podziekowali tobie w avii
zdjecie uzytkownika
drucik - 2014-03-29 22:43:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tym co chyba szybko wrócili chyba sobie kolego jaja robisz . Podrzuć jakieś nazwisko to sprawdzę ale nie żuciła mi się w oczy jakaś dłuższa czyjaś nieobecność . To nie żadna korporacja i wszyscy się znają .
zdjecie uzytkownika
kasa - 2014-03-28 07:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj firmowy nielizusie, zapomniałeś napisać o tych, co niby "uciekli" i szybko wrócili po zderzeniu z realiami innych pracodawców.
zdjecie uzytkownika
nlp - 2014-03-27 20:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że firmowe lizusy obserwują forum. A prawda wygląda tak, że ludzie uciekają z avii, o czym świadczy również masa ogłoszeń odnośnie zatrudnienia. Ale niestety tymi 3 pozytywnymi opiniami nie da się zatuszować rzeczywistości jaka nas czeka za murami tej (usunięte przez administratora).
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-03-26 18:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, do niedawna pracowałem w AVII w kierownictwie wydziału. Nikt tam nikogo pod pistoletem nie trzymał. Jak nie pasuje, to odchodzisz. A jak w Warszawie znajdziesz lepszą pracę u drugiego takiego producenta maszyn CNC, to gratuluję. Pomijam tych, co wolą karierę kasjera, cyrkowca co chodzi po krawędzi albo bezrobotnego o stalowych nerwach.
zdjecie uzytkownika
tech1 - 2014-03-24 09:47:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W końcu ktoś napisał coś mądrego. Byłem w AVII na praktykach studenckich i nie zauważyłem, żeby było tak źle jak opisują to byli brygadziści i inne osoby powyżej. Jeżeli ktoś chce pracować i robi to co do niego należy, nie trzeba szukać lepszej firmy. Czasami jest ciężko, ale ciężko jest wszędzie. Ja po studiach dostałem się do pracy do korporacji i to tu dopiero można popisać. Myślę, że gdyby wyżej wypowiadający się Panowie dostali się tu do pracy, dopiero doceniliby AVIĘ i warunki jakie w niej mieli.
zdjecie uzytkownika
pr1 - 2014-03-22 07:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie rozumiem jak można wypisywać takie rzeczy tylko dlatego, że ktoś zakończył współpracę z firmą bo nie mógł się więcej "nachapac", albo robił to na taką skalę,że nie dało się tego zauważyć i podziękowano mu za współpracę. Pracuję w AVII i nie obserwuje, aby pracownicy produkcyjni mieli takie warunki jakie opisują Panowie powyżej. Zarząd robi co może, żeby firma prosperowala, a pracownicy bardzo często tego nie ułatwiają. Panowie,myślę że szkoda czasu na wypisywanie takich głupot bo i tak ktoś mądry kto przyjdzie na rozmowę szybko je zweryfikuje. Skoro Biedronka lub Tesco to Waszym zdaniem takie super miejsca pracy proponuję brać się do roboty i pisać Cv. I do zobaczenia na kasie.
zdjecie uzytkownika
remi - 2014-03-05 18:51:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może jeszcze Avia FOP zmieni się na tyle, że i Ci młodzi będą chętni na to, aby tu zostać na dłuzej
zdjecie uzytkownika
doody - 2014-02-16 18:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przynajmniej nadal mają w avia tych starszych i doświadczonych, nie chce myśleć, co będzie jak ich zabraknie.
zdjecie uzytkownika
były brygadzista - 2014-01-31 13:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy to elektrycy czy montaż maszyn, wszędzie porobiło się to samo. w Avii już nie będzie inaczej( usunięte przez administratora ) Na montażach było dużo młodych chłopaków którzy pracowali 5-10 lat i mieli zastąpić starzejących się członków brygad i wyszkolić następne pokolenie. po dwóch latach zostali ci starsi którzy pracują tam 30-40 lat i chcą doczekać do emerytur a młodzi pouciekali. szkoda tych starszych pracowników bo całe życie bardzo ciężko harowali, utożsamiali się z firmą a teraz patrzą jak to się wszystko wali. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-01-28 22:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to teraz mnie trochę zniechęciłeś/aś tylko moge się domyślać, co było na poczatku posta, ale pewnie nic dobrego o Avia fop.
zdjecie uzytkownika
MYDELNICZKA - 2014-01-28 06:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) W biedronce wiecej zarobisz ;)
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-01-27 13:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to kiepsko, że az tak się pozmieniało w AVIA fop przez kilka lat, miejmy nadzieję, że zauważą to i powrócą do starych lepszych metod.
zdjecie uzytkownika
były brygadzista elektryk - 2014-01-26 00:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w firmie 5 lat z tego jeden rok kiedy jeszcze była państwowa .Przyszedłem wtedy bezpośrednio po szkole , dwa lata póżniej byłem najmłodszym brygadzistą w firmie . Nie powiem żeby było żle,zarobki w miarę dobre ,atmosfera też w normie. Wtedy była modna dniówka zadaniowa ,ale czasy były dla firmy ciężkie.Ale i tak dało się wypracować średnio 150 % ( usunięte przez administratora ) Moja opinia na temat avii jest taka jeśli jesteś na bezrobociu to pozostań na nim ,jak masz ofertę pracy w biedronce to idż do biedronki , bo w tej firmie jak widzę nic się nie zmieniło i nie zmieni się nadal.Pozdrowienia dla braci elektryków FOP AVIA .FOP AVIA WARSZAWA to już nie duma i sława.
zdjecie uzytkownika
sax - 2014-01-03 19:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejny, no to chyba nie było tak xle, skoro jednak się przemęczyłeś. Może zaoferowali Ci od razu lepsze warunki, jakis aneks do umowy? Czym Cię przekonali?
zdjecie uzytkownika
Kolejny - 2014-01-03 16:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Po dwóch tygodniach pracy złożyłem wymówienie, jednak jakimś cudem zostałem przekonany żeby zostać, postanowiłem zacisnąć zęby i dotrwać do końca 3- miesięcznej umowy na okres próbny. Na ostatni dzień czekałem jak na wybawienie, nigdy bym nie przypuszczał że można się tak cieszyć odchodząc z pracy.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-01-02 18:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od zawsze było tak w avia, czy to chwilowe problemy? Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć? Wszystkie działy maja przestoje?
zdjecie uzytkownika
damian - 2013-12-23 22:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byly robol, to jak nie ma amteriałów to siedzi sie w pracy i nic nie robi, czy idziecie do domu w ramach bezpłatnego urlopu? Nie zgłaszacie braku materiału wczesniej, widzac, że sie kończy?
zdjecie uzytkownika
Ewil - 2013-12-19 23:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stefan, a są jakies systemy premiowania, jasno postawione reguły, czy tez jakiś system kar? Polecasz w ogóle avia?
zdjecie uzytkownika
karin - 2013-11-25 21:33:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
21 zł brutto? Serio, tak proponują? Ktoś dostał tyle na starcie? na jakiej umowie to jest? Chodzi mi o rodzaj i czas umowy. Z góry dzięki za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
Zenek - 2013-10-09 21:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mozna sie nauczyc tylko zalezy gdzie celujesz. Produkcja, konstrukcja, kontrola?
W firmie bywa roznie jak wszedzie, zalezy jak sprzedaz idzie ale to chyba jedyna firma Polska z takimi zaawansowanymi maszynami.
Ja mam dobre wspomnienia, bardzo mloda kadra, swietna atmosfera.
Nawet sie troche "nachapalem" no i umowa o prace.
Pzdr.
zdjecie uzytkownika
tadek - 2013-08-14 16:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chociaz można sie czegoś nauczyć w Avia fop? Robią jakiekolwiek szkolenia, chociaż bhp? Szkolenia płatne? Dofinansowania do kursów?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-12 16:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nadal są opóźnienia w wynagrodzeniach z( usunięte przez administratora ) ? Ile wynoszą średnio? Jakieś szans na awans? Co z socjalem, są trzynastki?
zdjecie uzytkownika
darek - 2013-07-08 12:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale wiecie jak możecie to napiszcie kwotę jeśli chodzi mi o zarobki. Bo to naprawdę ułatwiłoby sprawę
zdjecie uzytkownika
xyz - 2013-07-08 12:02:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Darku, odradzam. Jeśli masz stalowe nerwy i nie boisz się walki z absurdem jest o praca dla Ciebie. Mogę powiedzieć, że za swojej kadencji przeżyłem już niejednego technologa:) A zarobki śmieszne jak na takie stanowisko. W tesco na kasie więcej dostaniesz.
zdjecie uzytkownika
darek - 2013-06-21 10:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Coś zarobie? To ile tam się zarabia? Napisz kwotę jak możesz bo wiesz ostatecznej decyzji to jeszcze nie podjąłem
zdjecie uzytkownika
pracownik były - 2013-06-20 22:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwykle na tym stanowisku są zwykłe umowy o pracę ze stałą pensją miesięczną. Jeśli chcesz pochodzić po krawędzi to dołącz do zespołu. Przynajmniej będziesz miał czas na poszukanie innej pracy a jednocześnie coś zarobisz.
zdjecie uzytkownika
darek - 2013-06-19 10:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracownik były a dlaczego? Wiesz jeśli możesz to napisz. Na tym konkretnym stanowisku to jaka jest umowa?
zdjecie uzytkownika
pracownik były - 2013-06-18 22:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli masz inną możliwość podjęcia pracy to omijaj AVIE z daleka!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
darek - 2013-06-18 21:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A z tym stanowiskiem tego technologa to jak jest? Warto aplikować na to stanowisko czy raczej odradzacie?
zdjecie uzytkownika
radek - 2013-06-18 20:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja zastanawiam się nad stanowiskiem technolog programista. Jeśli możecie to napiszcie info odnoście tego stanowiska
zdjecie uzytkownika
xyz - 2013-06-18 19:31:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rodzaj umowy zależy od stanowiska na jakie masz zamiar się ubiegać.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-18 09:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że jakaś reklama tutaj się pojawiła. A ja tylko chciałem wiedzieć jaką dają umowę? Za porady prawnę chyba podziękuje
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-06 21:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aha. A jakie tam są stosunki między pracownikami? Wiesz pytam się bo zawsze przyjemniej się pracuje jak jest dobre atmosfera między sobą niż jak jest zła. A czy mogłbyś jeszcze napisać jaką tam dostanę umowę?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-05 23:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znaczy chodzi o to że jeszcze nigdy nie spotkałem się z czymś takim. Zawsze spotykałem się z tym że były określone warunki dla nowych osób i fakt można było negocjować ale nie aż tak. A jaką dają tam umowę?
zdjecie uzytkownika
pracownik były - 2013-06-05 23:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, dobrze rozumiesz. Każda umowa jest efektem zawartego kompromisu pomiędzy pracodawcą a pracownikiem, chyba wiesz ile jesteś wart i ile potrzebujesz pieniędzy aby przetrwać od pierwszego do ostatniego. Chyba brak Ci jeszcze doświadczenia?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-05 22:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli wychodzi na to że jak znam się na rzeczy ale mam naturę taką że jestem z kolegami a nie przeciwko nim to dobrze w tej firmie mi nie będzie tak mam to rozumieć? Dziwne jest dla mnie to negocjowanie umowy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-04 20:58:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracownik były naprawdę aż tak mało tam się zarabia? To nawet nie wiem czy chce wiedzieć ile jest bez nadgodzin i bez sobót. A czy możecie napisać coś na temat traktowania pracowników w Avia Fop Warszawa
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-04 17:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam pracy i właśnie zastanawiałem się nad Avia Fop Warszawa. pracownik były piszesz że stawki żałosne na produkcji a czy mógłbyś napisać jakie są te stawki tak mniej więcej. Będę bardzo wdzięczny za pomoc
zdjecie uzytkownika
adam - 2013-05-21 10:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaprosili mnie na jutro na rozmowę w sprawie pracy do Avia Fop i postanowiłem poszukać jakiś aktualnych informacji na temat tego jak tam się pracuje. Ile mogę średnio miesięcznie zarobić i na jakich warunkach zatrudniane są nowe osoby? Chodzi mi o to jaka jest umowa. Jest tam możliwość jakiegoś awansu lub rozwoju zawodowego?
zdjecie uzytkownika
niko - 2009-02-12 16:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa kojarzące się z AVIA FOP S.A. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): produkcja cała parą
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako średnią .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są otwarci
Najbardziej podobało mi się w AVIA FOP S.A.: sama istota zakładu produkcyjnego

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie AVIA FOP S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AVIA FOP S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert