Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EMAG

Pracowałeś w firmie EMAG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
poko - 2015-04-04 15:44:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Instytut Technik Innowacyjnych EMAG jest instytutem badawczym zajmującym się kompleksowym tworzeniem nowoczesnych urządzeń, systemów oraz technologii stosowanych w wielu dziedzinach życia gospodarczego i społecznego. Szukałem u nich nawet ostatnio ofert pracy jednak niestety w tej chwili oni z kolei nikogo nie poszukują :/
zdjecie uzytkownika
plotkowa - 2015-02-02 16:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzieś mnie tam plotki dosięgły że niby teraz są w EMAG jakieś wielkie zatrudnienia nowej dużej grupy pracowników. nie wiem czy to prawda ale jeśli to prawda to byłabym tym bardzo zainteresowana. ktoś ma takie info konkretnie albo poda chociaż źródło gdzie takie info mogę sobie takie info samodzielnie sprawdzić?
zdjecie uzytkownika
luki - 2015-01-14 15:18:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie, czy ktoś słyszał może coś na temat rekrutacji w EMAG? Pytam, bo szukałem ich ogłoszeń, ale niestety nic nie udało mi się znaleźć, może w takim razie mógłby ktoś napisać, gdzie można takie znaleźć. Interesuje mnie także, jak tu wygląda rekrutacja, o co takiego pytają, czy trzeba się specjalnie przygotowywać?
zdjecie uzytkownika
hami - 2014-12-29 16:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może w takim razie teraz po nowym roku emag bedzie poszukiwał ludzi do pracy, wiecie cos na ten temat? W ogóle kiedy ostatnim razem kogos przyjęli? @tom, chyba jednak to owe zarządzanie nie jest takie najgorsze, skoro firma jest w tym miejscu, co jest. Inaczej chyba wiodłoby się im o wiele gorzej, przynajmniej takie mam wrażenie.
zdjecie uzytkownika
Tom - 2014-12-05 11:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podsumowując organizacja źle zarządzana przy braku kompetencji w zarządzaniu naczelnego. Ruskie zasady władzy sprawdzą się tylko do czasu.
zdjecie uzytkownika
wori - 2014-11-05 17:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były - 2014-11-03 12:35:21]:
nie zawsze do rozwoju firmy potrzebna jest duża liczba pracowników. A względy ekonomiczne no cóż... coś musieli podać. Faktem jest , że jesli ktoś szuka tutaj pracy to w tej chwili śmiało może odpuścić sobie Emag. Nie prowadzą obecnie żadnej rekrutacji i chyba sporo czasu minie do nastepnej którą rozpoczną
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-11-03 12:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Arcia - 2014-10-21 02:25:41]:
Z jednej strony Emag się chwali na stronie internetowej że się rozwija a z drugiej zwalnia ludzi z przyczyn ekonomicznych. Coś nie tak chyba.
zdjecie uzytkownika
Arcia - 2014-10-21 02:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś wcześniej pisał że warto iść do EMAGu jak chce się zdobyć doświadczenie - nadal potwierdzacie ? Własnie kończę studia i szukam czegoś w stylu stażu/pracy z ewentualną dłuższa współpracą. Przyjmują bez żadnego doświadczenia w branży ? Jakiego rzędu wynagrodzenie można dostać ? A jak atmosfera pracy? Bardzo próbują stłamsić pracowników?
zdjecie uzytkownika
Gustaw - 2014-09-25 11:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Tymek - 2014-09-23 01:40:48]:
Potwierdzam Emag to dno totalne jako firma na rynku.Atmosfera fatalna, wszyscy kopią sobie dołki pod nogami. Kierownictwo naczelne patrzy tylko na swoją kieszeń.Na pozór uprzejmość a poza plecami obrabianie. Celowe pokazywanie przez dyrekcję że kierownictwo jest niekompetentne (bo niewygodne na daną chwilę) to codzienność.
zdjecie uzytkownika
Tymek - 2014-09-23 01:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Instytut Technik Innowacyjnych EMAG jest instytutem badawczym zajmującym się kompleksowym tworzeniem nowoczesnych urządzeń, systemów oraz technologii stosowanych w wielu dziedzinach życia gospodarczego i społecznego. Prowadzą badania naukowe i prace rozwojowe w obszarach: energoelektroniki i automatyki; monitorowania systemowego, operacyjnego i lokalnego; informatyki stosowanej oraz metrologii przemysłowej.
zdjecie uzytkownika
Szczęśliwy EMERYT - 2014-09-08 21:45:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
EMAG spada na dno, rozszabrowany, szkoda tylko fachowców, a młodzi kierownicy - komputerowo wychowani, bez doświadczenia i praktyki, myślą że są niewiadomo kim. Czasem piana uderza do głowy.
Szkoda, kiedyś to była super firma, rozwijająca się, szanowana, a pracownicy to była jedna wielka rodzina. To już historia. Cieszę sie, że jestem emerytem, bo serce pęka jak widać zgon EMAGu.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-08 14:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownik Kot to już historia. Dawny EMAG to historia. Czystki i reorganizacja... I tylko ubawiony ma jeszcze z czego się śmiać.
zdjecie uzytkownika
Były ZBA - 2014-08-04 17:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam u kierownika Kota
Bo jak tylko został kierownikiem (a wczesniej kablował na poprzedniego) to rozpoczął czystki :)
zdjecie uzytkownika
ubawiony - 2014-07-22 18:14:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak zawsze - pracownicy chcą mieć więcej do powiedzenia od pracodawcy.
Narzekacie jakbyście mieli na wypłacie najniższą krajową.
zdjecie uzytkownika
zrezygnowany - 2014-07-21 10:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JAK pisalem. Zatrudnic sie zeby zdobyć doswiadczenie to jak najbardziej. Kariery i kasy tam raczej nie zrobisz .
zdjecie uzytkownika
sebastian - 2014-07-16 21:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę jestem zdezorientowany. Niby zachęciłes do palikowania do EMAG, ale jednocześnie lista minusów jest dosyć pokaźna. Chociaż pisałes hasłami i ogólnikami, tkże może nie jest tak źle, jak to sobie wyobraziłem. Dzieki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Zrezygnowany - 2014-07-16 16:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sebastianie. Jeżeli jesteś zaraz po studiach to jak najbardziej się ubiegaj o pracę w Emagu. Jeżeli masz już doświadczenie to sobie daruj.
Plusy firmy:
- wypłata w terminie,
- dobra atmosfera, aczkolwiek fałszywi ludzie :
Minusy firmy:
- nędzna płaca,
- mętne przyznawanie premii,
- kolesiostwo,
- wieczne obietnice,
- protekcjonalne traktowanie nieudaczników będących znajomymi kierownictwa,
- od 2 lat zwalniają się najwartościowsi pracownicy,którzy odchodzą do poważnych firm,
- niestety obłuda i brak perspektyw.
zdjecie uzytkownika
sebastian - 2014-06-30 23:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki bardzo za te wszystkie opinie, może rzeczywiscie lepiej poszukac pracy gdzie indziej. dodam temat do śledzonych, więc dostane powiadomienie na maila jak ktoś odpisze. Prosiłbym więc o komentarz gdyby jednak ktos był zadowolony.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-06-30 18:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ujek Ben - 2014-02-25 00:14:26]:
Oby w firmach było jak najmniej takich dyrektorów jak ten z Emag. Manipulowanie pracownikami to jego domena, niszczy ludzi obwiniając ich za rzeczy, które sam każe im robić. Czyste szaleństwo. Radzę omijać tę firmę.
zdjecie uzytkownika
Ujek Ben - 2014-02-25 00:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trudno się nie zgodzić z przedmówcami. Fałsz, obłuda, kolesiostwo, to codzienność. Wystarczy popatrzeć kto kieruje działem P-O i CBiC - firma rodzinna. Co chwilę sprzedaje grunty. Spółki córki, spółki wnuczki, spółki prawnuczki za to kwitną. A wszystko za pieniądze podatników. Taki polski model biznesu !
Nic tylko się dołączyć do pozdrowień dla dyr ;(
zdjecie uzytkownika
grześ - 2014-02-08 14:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na ich stronie jest napisane, że emag aktualnie nie prowadzi żadnych rekrutacji, jakby jednak kogoś potrzebowali to proszę o komentarz. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-01-20 22:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotrW - 2013-12-31 19:36:06]:
No nieźle się(usunięte przez administratora)zapędza. Tylko czekać jak wyprowadzi ośrodek szkolenia do GAWOS pod pretekstem że nie przynosi zysku i CBC sprywatyzuje jako swoją kolejną spółkę. To wszystko w imię kasy i zachłanności. Ale w życiu wszystko wraca jak bumerang. Wszystkiego dobrego panie dyrektorze:(
zdjecie uzytkownika
piotrW - 2013-12-31 19:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-08-10 03:15:04]:
W emagu jest pensja na czas, ale poza tym to jeden wielki (usunięte przez administratora) Wokół emagu, rozrastają się coraz bardziej firmy z tzw. "podwórka" zarządzane przez krewnych i znajomych "królika". Zresztą owe firmy też ostatnio rozmnażają się przez pączkowanie i coraz bardziej wysysają ostatnie cenne produkty i ludzi z emagu. Już dawno ktoś powinien złapać za pałę i rozgonić całe towarzystwo, pseudo-życzliwych "kompetentnych" kierowników karierowiczów i innej maści naukowców, którzy już sami nie wiedzą do jakiej uczelni się podczepić. A już tytuł profesora emag, to jest po prostu żenujące przegięcie.
zdjecie uzytkownika
zyź - 2013-11-28 22:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Da się zjeść. Na parterze mają stołówkę. Ciepłe potrawy, pieczywo, drożdżówki itd.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-10 03:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Da się tam coś zjeść w okolicy EMAG Katowice?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 16:27:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teodor w takim razie w firmie EMAG nie ma żadnych zamieszań związanych z wypłacaniem wynagrodzeń? pensja jest na czas?
zdjecie uzytkownika
teodor - 2013-08-06 16:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie ma problemów finansowych tylko problemy w zarządzaniu organizacją i chęcią sprywatyzowania przez ekipę aktualnie rządzących (kadencja przecież kiedyś musi się skończyć:)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 11:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teodor z jakiego powodu w firmie EMAG dochodzi do zwolnień? czy ta firma ma jakieś problemy finansowe?
zdjecie uzytkownika
Teodor - 2013-08-02 08:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W EMAGU są zwolnienia i będą nadal w najbliższym czasie - uciekajcie z tej firmy. Z nauką koniec, niedługo nie będzie projektów, ale do tego czasu ludzie sami się wyniszczą wewnętrznymi działaniami odgórnymi. Szkoda czasu i nerwów. Tylko nieliczni przejdą do spółeczek naczelnego powstałych z majątku Emagu.
zdjecie uzytkownika
Bolek - 2013-06-24 16:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-06-20 13:17:10

Czyli zwolni się stanowisko? @arek jak poszło na rozmowie? Może napisałbyś jakie pierwsze wrażenia ?
Witam. Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami. W tej firmie nie ma miejsca dla uczciwych ludzi, a jak nie umiesz kręcić na korzyść rządzących najwyżej to wypadasz z gry i się nie liczysz.To typowe dla polskich firm, gdzie zarządzający pracują tam ponad 25 lat. Gdzie mieli się nauczyć dobrego, uczciwego zarządzania, jak cały czas w tym samym gnieździe. Czasem tam najwyższy coś próbuje, ale to tylko ściema, nie zna się na zarządzaniu wiedzą. Radzę dobrym inżynierom rozejrzeć się na rynku, bo ofert jest coraz więcej. Jak ktoś nie chce głodować, to niech zwija się z tej firemki.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-20 13:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli zwolni się stanowisko? @arek jak poszło na rozmowie? Może napisałbyś jakie pierwsze wrażenia ?
zdjecie uzytkownika
czas odejść - 2013-06-11 17:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
arek - 2013-05-20 09:26:21

Były co masz dokładnie na myśli pisząc "Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej"? Idę tam na rozmowę w sprawie pracy za parę dni dlatego się dopytuje. Czy możesz napisać coś więcej na temat tej premie. Z góry dzięki
Kiedyś było tak, że podstawa była niska, ale w miarę sprawiedliwie dzielono zyski ze sprzedaży. Dało się zarobić i chciało się robić. Ale to skończyło się 4 lata temu. Teraz żadnych premii i podstawa godna pracownika marketu, bo firma dołuje. Tematy przynoszące zysk wyciągnięto do Sevitela, Emag Serwis i CTT. Dziwnie bliskie adresy mają. Zobacz w KRS że w zarządach pojawiają się te same nazwiska. Jeśli nikogo z nich osobiście nie znasz, ani nie są Twoją rodziną, to możesz albo zostać kablem, albo klepać biedę. Będąc w projektach naukowych może dostaniesz parę złotych więcej. Ale nie licz, że wpadniesz na pomysł, zgłosisz go do Warszawy i dostaniesz kasę Musisz wpisać w temat kilka grubych ryb i zapewnić im "godną pracę" żeby jakiś projekt przeszedł. Podwyżka to rzecz znana tylko z legend.
Omijać i wszystkim odradzać.
zdjecie uzytkownika
arek - 2013-05-20 09:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Były co masz dokładnie na myśli pisząc "Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej"? Idę tam na rozmowę w sprawie pracy za parę dni dlatego się dopytuje. Czy możesz napisać coś więcej na temat tej premie. Z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
Były - 2013-05-08 22:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pensja wpływa na czas. Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Najlepiej, jakbyś był kolegą kumpla kierownika. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej
zdjecie uzytkownika
Geek - 2013-05-01 18:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można coś więcej, jakieś konkrety? Pensja wpływa na czas? Są związki zawodowe w firmie?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-04-29 11:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecny - 2013-01-23 16:41:51

Osobiście nie polecam firmy, szkoda czasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne, brak rozwoju, a stanowiska kierownicze obsadzane nie na zasadzie kompetencji ludzi tylko rozdawane wśród tych, którzy nie przeszkadzają naczelnemu w rozwalaniu firmy i wyprowadzaniu z niej dorobku państwowego. Swoją drogą niezły z niego manipulator. W zależności z kim rozmawia mówi co innego, a wymyśla rzeczy niestworzone, myśląc, że ludzie się wzajemnie nie komunikują. A może by tak w ramach oszczędności zrezygnował z osobistego kierowcy.
A co tam słychać u pani kierownik [usunięte przez moderatora]? Dalej robi wszystko by osiągnąć sukces?
zdjecie uzytkownika
obecny - 2013-01-23 16:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osobiście nie polecam firmy, szkoda czasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne, brak rozwoju, a stanowiska kierownicze obsadzane nie na zasadzie kompetencji ludzi tylko rozdawane wśród tych, którzy nie przeszkadzają naczelnemu w rozwalaniu firmy i wyprowadzaniu z niej dorobku państwowego. Swoją drogą niezły z niego manipulator. W zależności z kim rozmawia mówi co innego, a wymyśla rzeczy niestworzone, myśląc, że ludzie się wzajemnie nie komunikują. A może by tak w ramach oszczędności zrezygnował z osobistego kierowcy.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2012-08-21 16:37:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego nikt nie zrobi porządku z tym \\\"naczelnym\\\", który robi tam co chce (oczywiście na swoją korzyść pod pozorem ciągłej restrukturyzacji) on psuje tą organizację. Wpuścić do Emagu porządnego menagera to wyprowadzi firmę w dobrym kierunku. Daje ludziom kierownicze stanowiska, a potem każe im robić porządki w tych działach takie jakie on chce. Nie wykonasz zadania odpadasz bo się nie nadajesz, wykonasz zadanie też odpadasz, bo tak namieszał, że nie pozostaje mu nic innego jak zwolnić takiego kierownika, by on jako dyrektor pozostał z czystą twarzą. Jak na razie metoda skutkuje, ale jak pracować w takiej firmie? To nie jest firma prywatna, a za taką dyrektor ją uznaje. Oczywiście najlepszymi kandydatami w spółkach powstających na bazie Emag są dzieci naczelnego - dajcie spokój z taką organizacją.
zdjecie uzytkownika
Były - 2012-08-04 00:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że nic się nie zmieniło od roku 2005, kiedy udało mi się odejść. Wtedy zwalniano kierowników (najlepszego z ZB-A) a rezta co bardziej myślących odeszła sama. Na czele ZB-A postawiono wtedy najwiekszego donosiciela i lizusa i chyba najbartdziej pazernego na kasę gościa, jakiego miałem okazję spotkać
zdjecie uzytkownika
jjj - 2012-07-25 23:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zasada jest prosta: nie donosisz naczelnemu, to nie awansujesz a z czasem i nie pracujesz. Metody zarządzania z epoki PRL, ale unowocześnione o podsłuchy w telefonach stacjonarnych i monitorowanie komputerów. Naczelny ma swoich psów gończych, tzn. ludzi, którzy celowo przyjaźnią się z innymi, by w ten sposób zbierać od nich informacje i donosić. OCHYDA!!!
zdjecie uzytkownika
jeden z grupy ... - 2012-07-11 21:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jjj - 2012-05-01 20:15:08

obłuda kierownictwa, brak strategii, dezinformacja i wielka wielka wydmuszka, na zewnątrz PR-owsko pienie, wewnątrz rozwałka na całego. Fachowcy odchodzą już nie jednostkowo lecz większymi grupami!!! Nie warto!!!!! Szkoda czasu!
... nie można tego określić lepiej. \\\"Najwyższy\\\" ( ha ha ;-) ) dzieli włościami, kontraktami, wycieczkami, rodzinę i znajomych - to samo tyczy się stanowisk w firmie. Firmy za płotem kwitną aż miło. Szkoda że nikt z obdzielających firmę [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lami i nagrodami typu \\\"Solidna firma\\\" nie zastanawia się komu je deje ... czy to są ludzie do nagród czy może bardziej inne organy powinny lepiej przyjrzeć się co się w tej firmie i jej tzw konsorcjach dzieje. Generalnie strata czasu no chyba że masz rodzinę odpowiednio wysoko wówczas ... nie mam ma problemu nawet sekretarki awansują !
zdjecie uzytkownika
jjj - 2012-05-01 20:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obłuda kierownictwa, brak strategii, dezinformacja i wielka wielka wydmuszka, na zewnątrz PR-owsko pienie, wewnątrz rozwałka na całego. Fachowcy odchodzą już nie jednostkowo lecz większymi grupami!!! Nie warto!!!!! Szkoda czasu!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-11-23 14:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie z wysoka ocena laboratoriow EMAG. Niczym nie odbiegaja od zagranicznych, choc ich uslugi sa tansze.

Systemy geofizyczne i do pomiaru jakosci wegla rowniez zasluguja na wyroznienie. Z kolei automatyka kadrowo przestaje istniec, pomiary gazow od lat stoja w miejscu i pewnie nie bedzie juz ani dwoch urzadzen na jednym kablu, ani sensownego przenosnego urzadzenia pomiarowego.

Nie zgadzam sie ze w branzy wokolo gorniczej jest zle. Jak firma jest dobrze zarzadzana to sie rozwija. Wystarczy popatrzec na stojace niedaleko EMAG biurowce firm Telvis i Kopex czy rozmiary nowo budowanego budynku GIG.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-11-10 22:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, bo nigdzie nie jadlem tak dobrej rolady slaskiej. Mozna to jednak bylo przewidziec - gornictwo padlo na pysk i ciagnie za soba reszte, Mam na mysli rejon Slaska. EMAG, chyba dzieki mariazowi z Astatem ciagnal dalej (handel) plus laboratoria EMC. W sumie to wg mnie naciekawsza czesc tego zakladu i budzaca respekt w skali swiatowej. Zreszta podejrzewam, ze EMAG nie jest osamotniony w tej branzy - pewnie Sevitel, Eltel i Komel tez ledwo ciagna. Choc Ci ostatni przynajmniej inwestuja teraz w napedy elektryczne dla pojazdow eko, wiec maja duza szanse.
zdjecie uzytkownika
Niebawem eks pracownik - 2010-10-08 18:00:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odnoszę wrażenie (choć oczywiście mogę się mylić) że firma jest po prostu przygotowywana do sprzedaży na giełdzie (czytaj wypompowuje się z firmy soki do spółek-córek, póki się jeszcze da).

Również nie potrafię zrozumieć dlaczego "walkowerem" oddaje się konkurencji specjalistów, których wykształcenie kosztowało wiele lat pracy i nakładów finansowych. Mówi nam się jedynie, żebyśmy "przemyśleli swoją decyzję", ale z drugiej strony pokazuje się, że lojalność wobec firmy jest bezwartościowa.
zdjecie uzytkownika
kolejny esk pracownik - 2010-09-29 23:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eks pracownik - 2010-07-10 10:14:58

W ciągu ostatnich lat okrojono 40 etatów, za to rozrosło się kierownictwo oraz wydłużyły procedury. Firma powoli staje się wydmuszką: technologie, serwis, pracownicy, produkcja wycieka do spółek córek, kosztem pracowników...

Na staż jak najbardziej - jeśli ktoś poradzi sobie w EMAGu to poradzi sobie wszędzie, ale na dłuższą metę to tylko dla desperatów.

Z dnia na dzień rośnie administracja, z dnia na dzień przybywa krewnych i znajomych "Królika" czy też członków wielkiej rady nibynaukowej Jak komuś zależy na firmie ... już za moment jest na liście do zwolnień lub sam się zwalnia bo zatruć życie pracownikowi jest stosunkowo łatwo. I tym sposobem z firmy znikają najbardziej dochodowe niegdyś działy. Czy to jest REORGANIZACJA ?! Ciekawe jak firma przetrwa skoro "wychowanie" samodzielnych fachowców trawa lata i kosztuje majątek, a manegment z uporem godnym lepszej sprawy zniechęca ich do pracy okazując jak mało im na nich zależy. Za chwilę zostaną piękny (pusty) parking i wspomnienia po Instytucie ...
Wówczas pewnie się dowiemy komu na tym zależało.
zdjecie uzytkownika
eks pracownik - 2010-07-10 10:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ciągu ostatnich lat okrojono 40 etatów, za to rozrosło się kierownictwo oraz wydłużyły procedury. Firma powoli staje się wydmuszką: technologie, serwis, pracownicy, produkcja wycieka do spółek córek, kosztem pracowników...

Na staż jak najbardziej - jeśli ktoś poradzi sobie w EMAGu to poradzi sobie wszędzie, ale na dłuższą metę to tylko dla desperatów.
zdjecie uzytkownika
klient - 2010-02-08 07:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz to jest Instytut Technik Innowacyjnych EMAG.

Jako drobny klient zauważyłem iż dane kontaktowe po roku są już nieaktualne: (rotacja w firmie jak i poza firmę, zmiany struktury), choć wciąż dają radę kompetentnie obsłużyć kontrahenta.
zdjecie uzytkownika
ww - 2009-11-13 08:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba Ci Twój mózg całkowicie rozwaliło - firma jest restrukturyzowana i odchodzą od niej fachowcy. Niestety brak strategii, dezinformacja i straszna obłuda Kierownictwa to właśnie cała prawda i aktualizacja Twojej wypowiedzi. nie polecam - strata czasu!
zdjecie uzytkownika
Marcin Serafin - 2009-02-12 09:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa kojarzące się z EMAG .solidna, profesjonalna, rozwojowa,
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako bardzo dobrą
Atmosfera i ludzie tam pracujący są bardzo mili i uczynni, pracowici.
Najbardziej podobało mi się w EMAG : zaangażowanie pracowników do przyuczenia nowego pracownika.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie EMAG!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EMAG
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert