Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Sun-Power"

Pracowałeś w firmie "Sun-Power" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gal anonim - 2013-03-27 07:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam! Na początku opowiem o początkowej fazie pracy tzn. praca od marca... Jeżeli ktoś chce jechać pracować przez sun-power od marca to nie polecam. Dlaczego? ponieważ nie pracujesz po 38 godzin tygodniowo np. na pomidorach,ogórkach czy truskawkach. Byłem niedawno w Holandii i ludzie pracują po 2 godziny dziennie. Z tego co zarobią pobierają 67.47 euro za domek i 20,02 za ubezpieczenie. Owszem dofinansowanie do mieszkania jest, ale po przepracowanych godzinach. Prosty rachunek, jeżeli masz 20 lat to twoja stawka za godzinę wynosi 6,47 i jeżeli pracujesz przy pomidorach i w tygodniu masz 12 godzin to masz 77,47 euro. Dodatku do mieszkania masz wtedy 17,44euro czyli do 77,47 musisz dodać to 17,44 i odjąć 67,47 oraz ubezpieczenie 20,02


12 godzin razy stawka 6,47= 77,47
Dodatek do miszkania: 12 godzin razy 1,47=17,47

77,47+17,47=94,94 euro-67,47-20.02=7,45

7,45euro- to jest wypłata za jeden tydzień pracy przez sun-power.

Jeżli ktoś dobrze pomyśli to uświadomi Sobie że po przepracowaniu 3 tygodni zarobi 22,35 euro. I tak może zarabiać nawet przez 3-5 tygodni, dopiero później zacznie minimalnie zarabiać więcej.

Pozdrawiam i życzę powodzenia osobom które się zdecydowały wyjechać lub jechać pracować przez sun-power.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2013-03-27 08:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zawsze mozesz znalezc sobie inne lokum,wtedy Ci Sun Power za nie nie odciagnie i dostaniesz normalna wyplate.Woda,prad,gaz i inne media tez kosztuja wiec niby dlaczego Sun Power mialby placic za to,co zuzyles.
zdjecie uzytkownika
anrska - 2013-03-31 12:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,gdy zaczęlam pracować przez tą firme bylo wszystko dobrze,pozniej wiadomo byla likwidacja i coraz mniej pieniedzy zarabialam a teraz to jest totalna porazka,niechce mi sie tu siedziec ale jeszcze poczekam,zarobilam 156 euro i wszystko mi zabrali,za zaliczke pobieraja oplate w wysokości 10%,koszmar,tego nie powinno byc,za mieszkanie pobieraja za calość,to jest chore(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Adusia - 2013-04-24 15:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam zgłosilam się tam na zbiór truskawek wysłałam cv wypełniłam formularz . Jeżeli ktoś był nie dawno i pracował przez to biuro niech napisze jak tam jest . Bo czytam tutaj z opini i każdy coś innego mówi . A chciałabym tam pojechać tylko nie wiem czy się opłaca
zdjecie uzytkownika
anrska - 2013-05-23 14:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Adusia
Zależy gdzie sie trafi raz jest gorzej raz jest lepiej ale chodzi mi o to że nie powinno się płacić za mieszkanie całej kwoty nawet jak jestes na urlopie, powinno sie placic przynajmniej połowe, jeśli nie zaplacisz a w pokoju jestes z partnerem i on zostaje bedziecie rozdzieleni poniewaz nie placisz za lokum, popieprzone, wiem ze dobry jest prywatny lokum z tym że musi cie na to stac a czasami niektorych nie stac na to.Bo zarobki na to nie pozwalaja,W innych firmach ktorych pracowalam gdy jest sie na urlopie to placi sie polowe za mieszkanie ale na czyms innym sie traci i to duzo pieniedzy
zdjecie uzytkownika
Bbbbb - 2013-05-23 18:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gal anonim - 2013-03-27 07:35:41

Witam! Na początku opowiem o początkowej fazie pracy tzn. praca od marca... Jeżeli ktoś chce jechać pracować przez sun-power od marca to nie polecam. Dlaczego? ponieważ nie pracujesz po 38 godzin tygodniowo np. na pomidorach,ogórkach czy truskawkach. Byłem niedawno w Holandii i ludzie pracują po 2 godziny dziennie. Z tego co zarobią pobierają 67.47 euro za domek i 20,02 za ubezpieczenie. Owszem dofinansowanie do mieszkania jest, ale po przepracowanych godzinach. Prosty rachunek, jeżeli masz 20 lat to twoja stawka za godzinę wynosi 6,47 i jeżeli pracujesz przy pomidorach i w tygodniu masz 12 godzin to masz 77,47 euro. Dodatku do mieszkania masz wtedy 17,44euro czyli do 77,47 musisz dodać to 17,44 i odjąć 67,47 oraz ubezpieczenie 20,02





12 godzin razy stawka 6,47= 77,47

Dodatek do miszkania: 12 godzin razy 1,47=17,47



77,47+17,47=94,94 euro-67,47-20.02=7,45



7,45euro- to jest wypłata za jeden tydzień pracy przez sun-power.



Jeżli ktoś dobrze pomyśli to uświadomi Sobie że po przepracowaniu 3 tygodni zarobi 22,35 euro. I tak może zarabiać nawet przez 3-5 tygodni, dopiero później zacznie minimalnie zarabiać więcej.



Pozdrawiam i życzę powodzenia osobom które się zdecydowały wyjechać lub jechać pracować przez sun-power.
Boze,co za bzdury....W kazdej pracy bywa tak ,ze nie ma godzin,ale nie przesadzajmy,ze po trzech tygodniach pracy dostaniesz 22,35 euro ! Prosze cie !!!
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-02 09:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Regulowany czy nieregulowany czas pracy?
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2013-09-02 16:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, czy mógłby ktoś powiedzieć jak było po zakończeniu stażu?
Czy wszystko Wam wyrównali tak jak mówią,
czy ktoś mógłby mi napisać na meila jak to wyglądało po zakończeniu stażu (usunięte przez administratora)
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
El - 2014-03-10 21:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Czy jest ktoś kto jedzie w tym roku na zbiory truskawki? I może jakieś opinie z zeszłego roku??
zdjecie uzytkownika
El - 2014-03-10 21:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Czy jest ktoś kto jedzie w tym roku na zbiory truskawki? I może jakieś opinie z zeszłego roku??
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-05 22:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy moze ktos powiedziec czy po wysłaniu zgloszenia do sun power lepiej czekac aż się odezwą czy zadzwonic do nich?
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-06-24 18:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ooo, mnie też te truskawki interesują, a Ty @El kiedy byś się wybierał? ciekawe jak z umowami i zakwaterowaniem już tam na miejscu, mam nadzieje, że warunki będą w miarę znośne i przede wszystkim, że codziennie będzie praca
zdjecie uzytkownika
KAMIL - 2014-07-01 11:15:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM chcialbym skorzystac z tej firmy oferty i nie wiem czy sie oplaca...
zdjecie uzytkownika
kargul542 - 2014-07-16 01:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam 14 lat i chce spytać czy przyjeliby mnie do sun power na lato akurat mam blisko i chce sie dowiedziec
zdjecie uzytkownika
koala - 2014-07-16 17:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co się orientuje, osoba pełnoletnia to taka, która ukończy 18 lat, więc chyba @kargul542 bedziesz jeszcze musiał chwilę poczekać, bo nie sądzę, żeby zatrudniali osoby poniżej 18 czy 16 lat, bo tutaj prawo Holenderskie działa i Polskie.... A jeśli chodzi już o samą firmę, to duży plus, bo zapewniają pracownikom opiekę i pomoc, interesują się tym czy wszystkie sprawy zostały uregulowane zanim rozpoczną pracę. Podoba mi się u nich zdanie" Dla naszych zleceniodawców ważne jest, aby oni ze swoimi pytaniami i wszelkimi sprawami związanymi z pracą, mogli zwracać się do jednej osoby kontaktowej, ich opiekuna klienta" gdyby rzeczywistość była właśnie taka byłoby super, chętnie bym aplikował do nich
zdjecie uzytkownika
tymw - 2015-01-31 14:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
według Polskiego prawa z tego co wiem, to właśnie można zatrudniać tylko osoby pełnoletnie. Chociaż nie wiem czy nie ma jakiś odstępstw, że do jakiś konkretnie określonych prac można zatrudniać od 16 roku życia, musiał byś to sobie @Kargul542 sprawdzić, ale Ciebie teraz nawet i to nie ratuje. I nie spiesz się do pracy, w życiu się jeszcze napracujesz
zdjecie uzytkownika
czarny - 2015-02-04 19:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracował ktoś w 2014roku bo chciał bym się zapytać czy coś się zmieniło jakie umowy dają ile wychodzi na godzinę itp z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
zibi - 2015-02-22 07:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tymw - 2015-01-31 14:59:07]:
Z tego co mi się obiło o uszy czy też nawet w telewizji słyszałem to o 16 roku życia można spokojnie pracować przy czym jest to praca na nieco innych warunkach. Wymiar godzin na pewno nie jest taki sam. Pracowałem kiedyś w pewnej firmie i byli własnie jacys małoletni pracownicy. Nie wiecie czy Sun-Power ma niedługo jakąś rekrutację?
zdjecie uzytkownika
szołman - 2015-03-08 12:52:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda tylko że póki co te Wasze dywagacje odnośnie pracy nie mają żadnego sensu bo ta o ile się nie myla Holenderska firma w chwili obecnej nikogo do pracy nie poszukuje. Ale z ciekawości wszedłem na ich stronę i slogany mają rzeczywiście całkiem nieźle trafiające do umysłów ludzi, także nie dziwie się , że kuszą
zdjecie uzytkownika
tymek - 2015-03-22 20:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
kuszą bardzo do tej pracy, też widizałem tę stronę, ale bardzo chętnie bym sięchciał doweidzieć na temat jak to na prawdę wygląa od was. mam nadzieje, że ktoś się podzieli konkretnymi wypoweidziami na temat tej pracy za granicą w holadnii. Możecie mi powiedzieć coś na ten temat? proszę o wypowiedzi tylko osoby dobrze poinformowane.
zdjecie uzytkownika
amin - 2015-05-08 19:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tymek - 2015-03-22 20:51:01]:
tak kusza opowiadaja niestworzone historie ze jest praca a na miejscu co innego okazuje sie pracy nie ma hotel w Tienray warunki zle pokoje 6 osobowe 8 osobowe lozka pietrowe pokoje 4 osobowe ciasne lozka pietrowe prawdziwy kolchoz nie polecam naciagnac sie na tom firme mowia pieknie ze jest praca a pozniej nie ma tej pracy jak tam zajedziesz
zdjecie uzytkownika
amin - 2015-05-08 19:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tymek - 2015-03-22 20:51:01]:
ja bym polecila inna firme dla ciebie zebys sobie poszukal
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-05-13 18:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli ktoś jest chętny do pracy to muszę Was ostrzeć, że robią bardzo profesjonalne ogłoszenia. Jest jedno na stanisko Construction Mechanic oczywiście w języku angielskim, więc szukają kogoś do międzynarodowej wspópracy, a oprócz tego w obowiazkach będa zajecia takie jak monitorwanie, planowanie czyli podstawowe zadania.
zdjecie uzytkownika
nick - 2015-06-11 18:17:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [amin - 2015-05-08 19:32:00]:
Nie polecam tej firmy robia ludzi w balona zachecajac zeby ktos przyjechal do ich firmy a puzniej sie okazuje ze pracy nie ma zwalniaja ludzi za nic rotacja non stop w Tienray som skandaliczne warunki i ci park menadrzer co tam nic nie robia jeszcze raz nie polecam tej firmy mozna z niczym z tamtad przyjechac
zdjecie uzytkownika
patryk - 2015-06-30 12:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja nie rozumiem po co w ogóle poświęcaja czas i pieniądze na rekrutację, jeśli wiedzą, że nie ma zbytnio pracy i jest duże prawdopodobieństwo przestoju z robotą. PRzecież w takiej sytuacji to raczej jasne, że nowy personel nie jest potrzebny, chyba, że starsi stazem odchodzą, a starają się utrzymac w miarę stałe zatrudnienie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Sun-Power"

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Sun-Power"?
Zadaj pytanie
alert