Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Sun-Power"

Pracowałeś w firmie "Sun-Power" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ania - 2012-12-29 22:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako była stażystka nie mogę powiedzieć złego słowa.
Osoby które pracowały normalnie (nie studenci) bywali wezwani do Holandii, do pracy, dojeżdżali i... siedzieli tygodniami bez pracy, a płacić za mieszkanie, jedzenie i dojazd do Holandii musieli. Zdarzało się im wracać po 3 tygodniach oczekiwania do Polski jedynie ze stratami.
Denerwujący był fakt, że pracowaliśmy po 14-16 godzin, a nadgodziny i soboty płacone były w normalnej stawce. Pracodawca właściwy wypłacał za nadgodziny i soboty 50% więcej, jednak pośrednik SunPower zabierał to wszystko. Niedziele i święta (w ciągu 3 miesięcy zdarzyły się 2 takie dni) płacone były od pracodawcy 100% więcej, jednak przez pośrednika docierało do nas tylko 50% więcej.
Ogólnie: Zarobki 3krotnie wyższe niż w kraju, jednak świadomość, że mogło być tego jeszcze 50 % więcej przytłacza... Teraz startuję ponownie. Zobaczymy jak będzie.
zdjecie uzytkownika
ave - 2013-01-05 21:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po pierwsze pracodawcy zawsze placa tylko i wylacznie 100% a nie jak piszesz aniu 150%. To Sun-Power doplaca te 50% lub100% jak wypadaja swieta holenderskie. Nie wiem co za bzdury ludzie opowiadaja, nie wiedza jak jest naprawde i chrzania glupoty!
I tak przy okazji to do tej Pani i Pana z pokoju (usunięte przez administratora)pracuja nadal, najpierw tak narzekala i ciagle tam pracuje, to bardzo ciekawe!Ja ci nie pasuje to (usunięte przez administratora)!!!A Panie, ktore pracuja za malowanie paznokci juz dawno by wylecialy z pracy z hukiem!!!!
LUDZIE ZASTANOWCIE SIE CZASEM CO PISZECIE!!!!!
A przede wszystkim wyobrazcie sobie ze jestescie z tej drugiej strony.....ciekawe jakbyscie wtedy 'spiewali'......???
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aqa23 - 2013-01-14 11:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
heja, ja sie zastanawiam,czy nie pojechac z tym biurem w tym roku do pracy i chcialabym jesli ktos byl zapytac o opinie i czy w ogole sie oplaca jechac,jak z godzinami i czy ktos wie,czy maja juz jakies oferty pracy w najblizszym czasie, prosze o odp :) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Nicki - 2013-01-15 13:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ja też wysłałam do nich swoje dane i czekam na kontakt od nich...zobaczymy
zdjecie uzytkownika
aqa23 - 2013-01-15 19:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nicki - 2013-01-15 13:16:15

Hej, ja też wysłałam do nich swoje dane i czekam na kontakt od nich...zobaczymy
daj znac jak sie do Ciebie odezwa ;)
zdjecie uzytkownika
nicki - 2013-01-15 20:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok, Ty tez daj znac.
zdjecie uzytkownika
Kostek - 2013-01-21 21:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mnie się odezwali ;D
zdjecie uzytkownika
nicki - 2013-01-22 10:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej Kostek, a ile czekales na odp i o jaka prace sie starales? Jesli mozna wiedziec? Dzwoniles do nich czy czekales na telefon? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-02-16 21:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak w temacie,opinia o firmie Sun-power,niewiem jak jest w innych miejscowościach w których pracują ludzie i jak jest na domkach ale ja mieszkam w Hotelu Tienray i jest koszmar,mam swój pokój także łazienke mam swoją,ale jest poważny problem z kuchnią i z pralnią,na szczęście mam swoją prywatną suszarke i mam ją w pokoju.
Jest masakra jesli trzeba w weekend wyprać ubrania robocze po całym tygodniu,są kolejki bo są 3 pralki a czwarta jedynie tylko dla pracowników hotelu.Z tym że przez pare dni pralnia była zamknięta od 9 do 14 bo panie z hotelu musiały skorzystać z pralek z sun power,jakim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawem jak my nie mozemy prac w tej jednej.
A jeśli chodzi o kuchnie,to jest jeszcze gorzej bo wiecznie syf i trzeba dosłownie po ludziach sprzątać.Przez 3 dni stały garnki i talerze nieumyte,starzyści przyszli na hotel i po co myć,inni umyją,a kartki wiszą,regulaminy,bóg wie co jeszcze a tu dalej syf,ludzie jeśli chcecie iść do tej firmy to oczywiście proszę bardzo ale nie na ten hotel Tienray bo zaniedługo tutaj bedzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
asd - 2013-03-21 19:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie radze tam jechać,oszukują. Nie płacą tyle ile mówią. Mieszkanie jest płatne odciągają pieniądze za wszystko. Za mieszkanie co tydzień 67 euro i 20 euro za ubezpieczenie. Warunki mieszkalne sa fatalne 4 pralki na ponad 100 osób jedna kuchnia i toaleta jedna na 2 pokoje w których są po 4 osoby . Mój znajomy przepracował tydzień a wcześniej tydzien nie pracował i pobrali mu za mieszkanie i wypłaty ma na minusie. Syf w pokojach,mała lodówka w pokojach na 4-5 osób,w kuchni w zamrażalnikach "pożyczają" co jest w niej zawarte. Także banda (usunięte przez administratora) i nic więcej. Nie polecam tam jechać jeśli ktoś się wybiera. Kraty na oknach także żadne pozytywne opinie nie są realne wszystko kłamstwo. W umowie jest że 70 euro dofinansowania jest do mieszkania a to nie prawda ponieważ my płacimy 67 euro. Co innego piszą w umowie co innego podpisujemy i co innego jest z nami robione,potrzebują taniej siły roboczej i nic więcej. Tyrają ludzie jak nie wiem a płacą krocie.
zdjecie uzytkownika
Gal anonim - 2013-03-27 07:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam! Na początku opowiem o początkowej fazie pracy tzn. praca od marca... Jeżeli ktoś chce jechać pracować przez sun-power od marca to nie polecam. Dlaczego? ponieważ nie pracujesz po 38 godzin tygodniowo np. na pomidorach,ogórkach czy truskawkach. Byłem niedawno w Holandii i ludzie pracują po 2 godziny dziennie. Z tego co zarobią pobierają 67.47 euro za domek i 20,02 za ubezpieczenie. Owszem dofinansowanie do mieszkania jest, ale po przepracowanych godzinach. Prosty rachunek, jeżeli masz 20 lat to twoja stawka za godzinę wynosi 6,47 i jeżeli pracujesz przy pomidorach i w tygodniu masz 12 godzin to masz 77,47 euro. Dodatku do mieszkania masz wtedy 17,44euro czyli do 77,47 musisz dodać to 17,44 i odjąć 67,47 oraz ubezpieczenie 20,02


12 godzin razy stawka 6,47= 77,47
Dodatek do miszkania: 12 godzin razy 1,47=17,47

77,47+17,47=94,94 euro-67,47-20.02=7,45

7,45euro- to jest wypłata za jeden tydzień pracy przez sun-power.

Jeżli ktoś dobrze pomyśli to uświadomi Sobie że po przepracowaniu 3 tygodni zarobi 22,35 euro. I tak może zarabiać nawet przez 3-5 tygodni, dopiero później zacznie minimalnie zarabiać więcej.

Pozdrawiam i życzę powodzenia osobom które się zdecydowały wyjechać lub jechać pracować przez sun-power.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2013-03-27 08:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zawsze mozesz znalezc sobie inne lokum,wtedy Ci Sun Power za nie nie odciagnie i dostaniesz normalna wyplate.Woda,prad,gaz i inne media tez kosztuja wiec niby dlaczego Sun Power mialby placic za to,co zuzyles.
zdjecie uzytkownika
anrska - 2013-03-31 12:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,gdy zaczęlam pracować przez tą firme bylo wszystko dobrze,pozniej wiadomo byla likwidacja i coraz mniej pieniedzy zarabialam a teraz to jest totalna porazka,niechce mi sie tu siedziec ale jeszcze poczekam,zarobilam 156 euro i wszystko mi zabrali,za zaliczke pobieraja oplate w wysokości 10%,koszmar,tego nie powinno byc,za mieszkanie pobieraja za calość,to jest chore(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Adusia - 2013-04-24 15:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam zgłosilam się tam na zbiór truskawek wysłałam cv wypełniłam formularz . Jeżeli ktoś był nie dawno i pracował przez to biuro niech napisze jak tam jest . Bo czytam tutaj z opini i każdy coś innego mówi . A chciałabym tam pojechać tylko nie wiem czy się opłaca
zdjecie uzytkownika
anrska - 2013-05-23 14:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Adusia
Zależy gdzie sie trafi raz jest gorzej raz jest lepiej ale chodzi mi o to że nie powinno się płacić za mieszkanie całej kwoty nawet jak jestes na urlopie, powinno sie placic przynajmniej połowe, jeśli nie zaplacisz a w pokoju jestes z partnerem i on zostaje bedziecie rozdzieleni poniewaz nie placisz za lokum, popieprzone, wiem ze dobry jest prywatny lokum z tym że musi cie na to stac a czasami niektorych nie stac na to.Bo zarobki na to nie pozwalaja,W innych firmach ktorych pracowalam gdy jest sie na urlopie to placi sie polowe za mieszkanie ale na czyms innym sie traci i to duzo pieniedzy
zdjecie uzytkownika
Bbbbb - 2013-05-23 18:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gal anonim - 2013-03-27 07:35:41

Witam! Na początku opowiem o początkowej fazie pracy tzn. praca od marca... Jeżeli ktoś chce jechać pracować przez sun-power od marca to nie polecam. Dlaczego? ponieważ nie pracujesz po 38 godzin tygodniowo np. na pomidorach,ogórkach czy truskawkach. Byłem niedawno w Holandii i ludzie pracują po 2 godziny dziennie. Z tego co zarobią pobierają 67.47 euro za domek i 20,02 za ubezpieczenie. Owszem dofinansowanie do mieszkania jest, ale po przepracowanych godzinach. Prosty rachunek, jeżeli masz 20 lat to twoja stawka za godzinę wynosi 6,47 i jeżeli pracujesz przy pomidorach i w tygodniu masz 12 godzin to masz 77,47 euro. Dodatku do mieszkania masz wtedy 17,44euro czyli do 77,47 musisz dodać to 17,44 i odjąć 67,47 oraz ubezpieczenie 20,02





12 godzin razy stawka 6,47= 77,47

Dodatek do miszkania: 12 godzin razy 1,47=17,47



77,47+17,47=94,94 euro-67,47-20.02=7,45



7,45euro- to jest wypłata za jeden tydzień pracy przez sun-power.



Jeżli ktoś dobrze pomyśli to uświadomi Sobie że po przepracowaniu 3 tygodni zarobi 22,35 euro. I tak może zarabiać nawet przez 3-5 tygodni, dopiero później zacznie minimalnie zarabiać więcej.



Pozdrawiam i życzę powodzenia osobom które się zdecydowały wyjechać lub jechać pracować przez sun-power.
Boze,co za bzdury....W kazdej pracy bywa tak ,ze nie ma godzin,ale nie przesadzajmy,ze po trzech tygodniach pracy dostaniesz 22,35 euro ! Prosze cie !!!
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-02 09:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Regulowany czy nieregulowany czas pracy?
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2013-09-02 16:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, czy mógłby ktoś powiedzieć jak było po zakończeniu stażu?
Czy wszystko Wam wyrównali tak jak mówią,
czy ktoś mógłby mi napisać na meila jak to wyglądało po zakończeniu stażu (usunięte przez administratora)
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
El - 2014-03-10 21:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Czy jest ktoś kto jedzie w tym roku na zbiory truskawki? I może jakieś opinie z zeszłego roku??
zdjecie uzytkownika
El - 2014-03-10 21:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Czy jest ktoś kto jedzie w tym roku na zbiory truskawki? I może jakieś opinie z zeszłego roku??
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-05 22:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy moze ktos powiedziec czy po wysłaniu zgloszenia do sun power lepiej czekac aż się odezwą czy zadzwonic do nich?
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-06-24 18:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ooo, mnie też te truskawki interesują, a Ty @El kiedy byś się wybierał? ciekawe jak z umowami i zakwaterowaniem już tam na miejscu, mam nadzieje, że warunki będą w miarę znośne i przede wszystkim, że codziennie będzie praca
zdjecie uzytkownika
KAMIL - 2014-07-01 11:15:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM chcialbym skorzystac z tej firmy oferty i nie wiem czy sie oplaca...
zdjecie uzytkownika
kargul542 - 2014-07-16 01:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam 14 lat i chce spytać czy przyjeliby mnie do sun power na lato akurat mam blisko i chce sie dowiedziec
zdjecie uzytkownika
koala - 2014-07-16 17:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co się orientuje, osoba pełnoletnia to taka, która ukończy 18 lat, więc chyba @kargul542 bedziesz jeszcze musiał chwilę poczekać, bo nie sądzę, żeby zatrudniali osoby poniżej 18 czy 16 lat, bo tutaj prawo Holenderskie działa i Polskie.... A jeśli chodzi już o samą firmę, to duży plus, bo zapewniają pracownikom opiekę i pomoc, interesują się tym czy wszystkie sprawy zostały uregulowane zanim rozpoczną pracę. Podoba mi się u nich zdanie" Dla naszych zleceniodawców ważne jest, aby oni ze swoimi pytaniami i wszelkimi sprawami związanymi z pracą, mogli zwracać się do jednej osoby kontaktowej, ich opiekuna klienta" gdyby rzeczywistość była właśnie taka byłoby super, chętnie bym aplikował do nich
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Sun-Power"
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Sun-Power"?
Zadaj pytanie
x