brak logo

"Sun-Power"

Grubbenvorst

Opinie o "Sun-Power"

anonim 2012-12-05 21:34:37
Nie będe sie przedstawiac tylko napisze kilka słów,pracuje w sun-power na szklarni Gubbels na papryce a aktualnie jest likwidacja.Pracy dla kobiet jest bardzo malo,Zero szacunku dla kobiet tym bardziej,musza robic prace takie same jak mężczyzni,Rozumiem jesli chodzi o
równouprawnienie ale bez przesady!Dzis zdarzył by mi sie wypadek dosc powazny ale w ostatnim momencie noge odsunelam,(usunięte przez administratora) nie chcialo sie nam pomoc wiec ze zloscia nam pomogl,a tak nam pomogl ze wozek wazacy 300 kilo staranowałby mi noge,jeszcze mam pare tygodni,do swiat bozego narodzenia i wiecej nogi mojej tam nie postawie.Biro sun-power to czyste(usunięte przez administratora),pracownikami wogole sie nie zajmuja,patrza tylko jak maja umalowane paznokcie,kiedy imprezy i gdzie,czyli jak dzwonisz w jakiejs sprawie od razu cos wymyslaja i szybko splawiaja.Żałuje że tu przyszlam.
1
ania 2012-12-29 22:57:51
Jako była stażystka nie mogę powiedzieć złego słowa.
Osoby które pracowały normalnie (nie studenci) bywali wezwani do Holandii, do pracy, dojeżdżali i... siedzieli tygodniami bez pracy, a płacić za mieszkanie, jedzenie i dojazd do Holandii musieli. Zdarzało się im wracać po 3 tygodniach oczekiwania do Polski jedynie ze stratami.
Denerwujący był fakt, że pracowaliśmy po 14-16 godzin, a nadgodziny i soboty płacone były w normalnej stawce. Pracodawca właściwy wypłacał za nadgodziny i soboty 50% więcej, jednak pośrednik SunPower zabierał to wszystko. Niedziele i święta (w ciągu 3 miesięcy zdarzyły się 2 takie dni) płacone były od pracodawcy 100% więcej, jednak przez pośrednika docierało do nas tylko 50% więcej.
Ogólnie: Zarobki 3krotnie wyższe niż w kraju, jednak świadomość, że mogło być tego jeszcze 50 % więcej przytłacza... Teraz startuję ponownie. Zobaczymy jak będzie.
1
ave 2013-01-05 21:03:13
Po pierwsze pracodawcy zawsze placa tylko i wylacznie 100% a nie jak piszesz aniu 150%. To Sun-Power doplaca te 50% lub100% jak wypadaja swieta holenderskie. Nie wiem co za bzdury ludzie opowiadaja, nie wiedza jak jest naprawde i chrzania glupoty!
I tak przy okazji to do tej Pani i Pana z pokoju (usunięte przez administratora)pracuja nadal, najpierw tak narzekala i ciagle tam pracuje, to bardzo ciekawe!Ja ci nie pasuje to (usunięte przez administratora)!!!A Panie, ktore pracuja za malowanie paznokci juz dawno by wylecialy z pracy z hukiem!!!!
LUDZIE ZASTANOWCIE SIE CZASEM CO PISZECIE!!!!!
A przede wszystkim wyobrazcie sobie ze jestescie z tej drugiej strony.....ciekawe jakbyscie wtedy 'spiewali'......???
Pozdrawiam
aqa23 2013-01-14 11:56:12
heja, ja sie zastanawiam,czy nie pojechac z tym biurem w tym roku do pracy i chcialabym jesli ktos byl zapytac o opinie i czy w ogole sie oplaca jechac,jak z godzinami i czy ktos wie,czy maja juz jakies oferty pracy w najblizszym czasie, prosze o odp :) pozdrawiam
1
Nicki 2013-01-15 13:16:03
Hej, ja też wysłałam do nich swoje dane i czekam na kontakt od nich...zobaczymy
aqa23 2013-01-15 19:31:35
Nicki - 2013-01-15 13:16:15

Hej, ja też wysłałam do nich swoje dane i czekam na kontakt od nich...zobaczymy
daj znac jak sie do Ciebie odezwa ;)
nicki 2013-01-15 20:53:03
ok, Ty tez daj znac.
Kostek 2013-01-21 21:17:57
Do mnie się odezwali ;D
nicki 2013-01-22 10:05:45
Hej Kostek, a ile czekales na odp i o jaka prace sie starales? Jesli mozna wiedziec? Dzwoniles do nich czy czekales na telefon? Pozdrawiam.
1
anonim 2013-02-16 21:45:21
Jak w temacie,opinia o firmie Sun-power,niewiem jak jest w innych miejscowościach w których pracują ludzie i jak jest na domkach ale ja mieszkam w Hotelu Tienray i jest koszmar,mam swój pokój także łazienke mam swoją,ale jest poważny problem z kuchnią i z pralnią,na szczęście mam swoją prywatną suszarke i mam ją w pokoju.
Jest masakra jesli trzeba w weekend wyprać ubrania robocze po całym tygodniu,są kolejki bo są 3 pralki a czwarta jedynie tylko dla pracowników hotelu.Z tym że przez pare dni pralnia była zamknięta od 9 do 14 bo panie z hotelu musiały skorzystać z pralek z sun power,jakim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawem jak my nie mozemy prac w tej jednej.
A jeśli chodzi o kuchnie,to jest jeszcze gorzej bo wiecznie syf i trzeba dosłownie po ludziach sprzątać.Przez 3 dni stały garnki i talerze nieumyte,starzyści przyszli na hotel i po co myć,inni umyją,a kartki wiszą,regulaminy,bóg wie co jeszcze a tu dalej syf,ludzie jeśli chcecie iść do tej firmy to oczywiście proszę bardzo ale nie na ten hotel Tienray bo zaniedługo tutaj bedzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
asd 2013-03-21 19:42:38
Nie radze tam jechać,oszukują. Nie płacą tyle ile mówią. Mieszkanie jest płatne odciągają pieniądze za wszystko. Za mieszkanie co tydzień 67 euro i 20 euro za ubezpieczenie. Warunki mieszkalne sa fatalne 4 pralki na ponad 100 osób jedna kuchnia i toaleta jedna na 2 pokoje w których są po 4 osoby . Mój znajomy przepracował tydzień a wcześniej tydzien nie pracował i pobrali mu za mieszkanie i wypłaty ma na minusie. Syf w pokojach,mała lodówka w pokojach na 4-5 osób,w kuchni w zamrażalnikach "pożyczają" co jest w niej zawarte. Także banda (usunięte przez administratora) i nic więcej. Nie polecam tam jechać jeśli ktoś się wybiera. Kraty na oknach także żadne pozytywne opinie nie są realne wszystko kłamstwo. W umowie jest że 70 euro dofinansowania jest do mieszkania a to nie prawda ponieważ my płacimy 67 euro. Co innego piszą w umowie co innego podpisujemy i co innego jest z nami robione,potrzebują taniej siły roboczej i nic więcej. Tyrają ludzie jak nie wiem a płacą krocie.
1
Gal anonim 2013-03-27 07:35:41
Witam! Na początku opowiem o początkowej fazie pracy tzn. praca od marca... Jeżeli ktoś chce jechać pracować przez sun-power od marca to nie polecam. Dlaczego? ponieważ nie pracujesz po 38 godzin tygodniowo np. na pomidorach,ogórkach czy truskawkach. Byłem niedawno w Holandii i ludzie pracują po 2 godziny dziennie. Z tego co zarobią pobierają 67.47 euro za domek i 20,02 za ubezpieczenie. Owszem dofinansowanie do mieszkania jest, ale po przepracowanych godzinach. Prosty rachunek, jeżeli masz 20 lat to twoja stawka za godzinę wynosi 6,47 i jeżeli pracujesz przy pomidorach i w tygodniu masz 12 godzin to masz 77,47 euro. Dodatku do mieszkania masz wtedy 17,44euro czyli do 77,47 musisz dodać to 17,44 i odjąć 67,47 oraz ubezpieczenie 20,02


12 godzin razy stawka 6,47= 77,47
Dodatek do miszkania: 12 godzin razy 1,47=17,47

77,47+17,47=94,94 euro-67,47-20.02=7,45

7,45euro- to jest wypłata za jeden tydzień pracy przez sun-power.

Jeżli ktoś dobrze pomyśli to uświadomi Sobie że po przepracowaniu 3 tygodni zarobi 22,35 euro. I tak może zarabiać nawet przez 3-5 tygodni, dopiero później zacznie minimalnie zarabiać więcej.

Pozdrawiam i życzę powodzenia osobom które się zdecydowały wyjechać lub jechać pracować przez sun-power.
1
ewa 2013-03-27 08:37:43
zawsze mozesz znalezc sobie inne lokum,wtedy Ci Sun Power za nie nie odciagnie i dostaniesz normalna wyplate.Woda,prad,gaz i inne media tez kosztuja wiec niby dlaczego Sun Power mialby placic za to,co zuzyles.
1
anrska 2013-03-31 12:22:07
witam,gdy zaczęlam pracować przez tą firme bylo wszystko dobrze,pozniej wiadomo byla likwidacja i coraz mniej pieniedzy zarabialam a teraz to jest totalna porazka,niechce mi sie tu siedziec ale jeszcze poczekam,zarobilam 156 euro i wszystko mi zabrali,za zaliczke pobieraja oplate w wysokości 10%,koszmar,tego nie powinno byc,za mieszkanie pobieraja za calość,to jest chore(usunięte przez administratora)
Adusia 2013-04-24 15:32:06
Witam zgłosilam się tam na zbiór truskawek wysłałam cv wypełniłam formularz . Jeżeli ktoś był nie dawno i pracował przez to biuro niech napisze jak tam jest . Bo czytam tutaj z opini i każdy coś innego mówi . A chciałabym tam pojechać tylko nie wiem czy się opłaca
anrska 2013-05-23 14:26:08
Do Adusia
Zależy gdzie sie trafi raz jest gorzej raz jest lepiej ale chodzi mi o to że nie powinno się płacić za mieszkanie całej kwoty nawet jak jestes na urlopie, powinno sie placic przynajmniej połowe, jeśli nie zaplacisz a w pokoju jestes z partnerem i on zostaje bedziecie rozdzieleni poniewaz nie placisz za lokum, popieprzone, wiem ze dobry jest prywatny lokum z tym że musi cie na to stac a czasami niektorych nie stac na to.Bo zarobki na to nie pozwalaja,W innych firmach ktorych pracowalam gdy jest sie na urlopie to placi sie polowe za mieszkanie ale na czyms innym sie traci i to duzo pieniedzy
Bbbbb 2013-05-23 18:36:28
Gal anonim - 2013-03-27 07:35:41

Witam! Na początku opowiem o początkowej fazie pracy tzn. praca od marca... Jeżeli ktoś chce jechać pracować przez sun-power od marca to nie polecam. Dlaczego? ponieważ nie pracujesz po 38 godzin tygodniowo np. na pomidorach,ogórkach czy truskawkach. Byłem niedawno w Holandii i ludzie pracują po 2 godziny dziennie. Z tego co zarobią pobierają 67.47 euro za domek i 20,02 za ubezpieczenie. Owszem dofinansowanie do mieszkania jest, ale po przepracowanych godzinach. Prosty rachunek, jeżeli masz 20 lat to twoja stawka za godzinę wynosi 6,47 i jeżeli pracujesz przy pomidorach i w tygodniu masz 12 godzin to masz 77,47 euro. Dodatku do mieszkania masz wtedy 17,44euro czyli do 77,47 musisz dodać to 17,44 i odjąć 67,47 oraz ubezpieczenie 20,02





12 godzin razy stawka 6,47= 77,47

Dodatek do miszkania: 12 godzin razy 1,47=17,47



77,47+17,47=94,94 euro-67,47-20.02=7,45



7,45euro- to jest wypłata za jeden tydzień pracy przez sun-power.



Jeżli ktoś dobrze pomyśli to uświadomi Sobie że po przepracowaniu 3 tygodni zarobi 22,35 euro. I tak może zarabiać nawet przez 3-5 tygodni, dopiero później zacznie minimalnie zarabiać więcej.



Pozdrawiam i życzę powodzenia osobom które się zdecydowały wyjechać lub jechać pracować przez sun-power.
Boze,co za bzdury....W kazdej pracy bywa tak ,ze nie ma godzin,ale nie przesadzajmy,ze po trzech tygodniach pracy dostaniesz 22,35 euro ! Prosze cie !!!
Marcin 2013-09-02 16:14:07
Witam, czy mógłby ktoś powiedzieć jak było po zakończeniu stażu?
Czy wszystko Wam wyrównali tak jak mówią,
czy ktoś mógłby mi napisać na meila jak to wyglądało po zakończeniu stażu (usunięte przez administratora)
pozdrawiam
2
El 2014-03-10 21:26:19
Witam! Czy jest ktoś kto jedzie w tym roku na zbiory truskawki? I może jakieś opinie z zeszłego roku??
El 2014-03-10 21:27:20
Witam! Czy jest ktoś kto jedzie w tym roku na zbiory truskawki? I może jakieś opinie z zeszłego roku??
2
anonim 2014-06-05 22:22:06
Witam. Czy moze ktos powiedziec czy po wysłaniu zgloszenia do sun power lepiej czekac aż się odezwą czy zadzwonic do nich?
KAMIL 2014-07-01 11:15:51
WITAM chcialbym skorzystac z tej firmy oferty i nie wiem czy sie oplaca...
1
kargul542 2014-07-16 01:30:42
Mam 14 lat i chce spytać czy przyjeliby mnie do sun power na lato akurat mam blisko i chce sie dowiedziec
czarny 2015-02-04 19:47:30
Pracował ktoś w 2014roku bo chciał bym się zapytać czy coś się zmieniło jakie umowy dają ile wychodzi na godzinę itp z góry dziękuje
1
tymek 2015-03-22 20:51:01
kuszą bardzo do tej pracy, też widizałem tę stronę, ale bardzo chętnie bym sięchciał doweidzieć na temat jak to na prawdę wygląa od was. mam nadzieje, że ktoś się podzieli konkretnymi wypoweidziami na temat tej pracy za granicą w holadnii. Możecie mi powiedzieć coś na ten temat? proszę o wypowiedzi tylko osoby dobrze poinformowane.
3
amin 2015-05-08 19:32:00
tak kusza opowiadaja niestworzone historie ze jest praca a na miejscu co innego okazuje sie pracy nie ma hotel w Tienray warunki zle pokoje 6 osobowe 8 osobowe lozka pietrowe pokoje 4 osobowe ciasne lozka pietrowe prawdziwy kolchoz nie polecam naciagnac sie na tom firme mowia pieknie ze jest praca a pozniej nie ma tej pracy jak tam zajedziesz
amin 2015-05-08 19:34:27
ja bym polecila inna firme dla ciebie zebys sobie poszukal
1
nick 2015-06-11 18:17:32
Nie polecam tej firmy robia ludzi w balona zachecajac zeby ktos przyjechal do ich firmy a puzniej sie okazuje ze pracy nie ma zwalniaja ludzi za nic rotacja non stop w Tienray som skandaliczne warunki i ci park menadrzer co tam nic nie robia jeszcze raz nie polecam tej firmy mozna z niczym z tamtad przyjechac
lukas 2015-07-17 22:14:35
Rekrutują bo ktoś musi opłacać zakwaterowanie.... cała tajemnica ,wiekszość biur tak robi,wyslą Cię do pracy abyś zarobił na opłaty a o reszte się martw sam
adam 2015-08-06 16:48:26
Dziwne bo Ja wiem, ze akurat ta firma nie wymaga byś mieszkał na ich zakwaterowaniu i spokojnie możesz mieć swoje prywatne. To samo tyczy sie ubezpieczenia, można miec swoje. Ja polecam to firme.
Xenon 2015-08-17 10:37:27
Witam
Jezeli jedziesz jako spawacz aluminium to odradzam. Brak wyciagow wentylacyjnych i non stop spawanie kanalow aluminiowych. Czesto od 6-20 !!!!!!
Przemek 2015-08-17 11:49:29
Ja własnie tam bede pracować od 24.08, kolego pracowałeś tam juz? jak Dlugo ? jakieś problemy większe czy tylko to ze czasami więcej godzin ale to akurat dla mnie atut. Moj kolega juz tam pracuje i mówi ze praca jest jak najbardziej ok, i tylko odpadają cwaniaki i obiboki.
Xenon 2015-08-19 15:15:29
Pracowalem i dale sobie spokoj, co jest nie tak? Im wiecej godzin tym wiekszy podatek wiec moze ci wyjdzie 7-8 na 1h, brak odciagow od dymu ze spawania (jak chcesz pozyc), Przyjebany brygadzista, Tam masz non stop spawac , zgodnie z przepisami vca powinienes miec co chwila przerwe (oni nie wymagaja vca) wiec to praca dla frajerow za ta stawke. o wszystko trzeba sie prosic, reszte sam zobaczysz
Xenon 2015-08-24 15:53:07
Juz Cie wyrzucili?Hahahaha
amin 2015-08-24 21:28:12
Najgorszemu wrogowi bym nie polecila tej firmy najgorsza w calej holandi
skok 2015-08-26 21:33:09
Witam.Nie polecam wyjazdu na truskawki do szklarni, mało godzin, nie opłaca się.Warunki w hotelu Tenrain-ubogie,trzeba sprzątać,w nocy alarmy,swobody żadnej traktowanie jak dzieciaków.Słabo.
1
podlasianka 2016-02-12 22:13:37
Co jest z Sun-power?Zniknela ich strona internetowa,a gdy sie dzwoni na ich nr NL to wlacza sie automatyczna sekretarka ktora po polsku mowi aby zarejestrowac sie na stronie. Stronie,ktora nie istnieje.
koza 2016-03-07 16:16:10
Witam. Wybieram się przez tą firme do pracy przy pomidorach. Karza przyjechac na hotel.Tam sie wszystko okaze. Ktoś wie jak to teraz tam wygląda? jakie są warunki?Czy są wyplacalni? czy to nie sciema? czy na miejscu nie okaze sie, ze nie ma pracy? prosze kogos o odpowiedz
Bartas 2016-04-10 08:39:49
Wybiera się ktoś w tym miesiącu do pracy przez SUN-Power? pozdrawiam
Jacol 2016-04-11 16:01:21
Siemanko, ja się wybieram i w ten weekend mam się już zameldować na hotelu, pozdro:)
Konrad 2016-04-22 20:18:35
APEL DO TECHNICZNYCH W TYM I SPAWACZY , TRZYMAJCIE SIE Z DALA OD SUN POWER !
JEŚLI MACIE INNE PROPOZYCJE TO RADZĘ Z NICH SKORZYSTAĆ . JAKO SPAWACZ DOSTAŁEM OD NICH PROPOZYCJĘ ....ŚMIECH NA SALI JAK TAM PRZYJECHAŁEM OBIECYWALI PRZEZ TEL. NAWET WYJAZD DO DUBAJU :) SUN POWER TRUDNI SIE W WIĘKSZOŚCI ZBIERCTWEM PIECZAREK KWIATÓW ITP CHWASTÓW . TO NIE FIRMA DLA TECHNICZNYCH BOWIEM STAWKI SPAWACZY TAM SA PORÓWNYWALNE Z TYMI Z PRODUKCJI .
ZDECYDOWANIE ODRADZAM ! POZDROWIENIA DLA TEGO WIATRAKA CO REKRUTUJE I TEJ NIE ATRAKCYJNEJ POLKI , POPRZEWRACAŁO SIĘ W GŁÓWKACH !! śMIECH NA SALI ALE STAWKI !!
POZDRAWIAM WSZYSTKICH UCZCIWYCH LUDZI
1
ania 57 2016-06-03 16:17:16
moja opinia o Sun-Power koszmar totalna porazka kary kary KARY!!!!!
PRACY NIE MA SCIAGAJA LUDZI
LUDZIE IDA DO PRACY NA 1-3 DNI JA TAK SIDZIALAM 21 LAT TO OSOBA ZASTARA NAPRZYKLAD DO ZBIORU POMIDOROW PARANOJA
ZEBY ZROBIC PRANIE TRZEBA CZEKAC DO 18 ABY WZIASC ZETON BO P MENAGER NIE MA WSZCZESNIEJ CZASU ZEBY COS ZALATWIC TO TRZEBA SIE UMOWIC KOSZMAR
1
ania57 2016-06-03 16:43:41
to biuro to koszmar nie mozesz chorowac bo dostajesz kare zaslabniesz w pracy zjedziesz na hotel dostajesz kare 130 euro pokoje kontroluja podczas nieobecnosci to koszmar traktuja ludzi okropnie za zerwanie umowy kara 200 euro ludzie maja siedziec cicho i tolerowac to co tu sie dzieje
ania 57 2016-06-05 17:11:12
jezeli moge ci doradzic to nie jedz do pracy z sun-power albo wez sobie dodatkowa gotowke na kary a lista jest dluga wlasni z tamtad odeszlam a pracy nie ma
wiolka. 2016-07-11 20:07:10
Czy aktualnie sun power ma duo pracy? O co chodzi z karami?
ahaa 2016-07-25 19:33:05
skur... jebane tylko potrafia kary dawac i ludzi wyzywac od brudasow i arkocholikow nie jedzcie tam bo po kilku miesiacach was wyrzuca i nawyzywaja oszusci zajebani :)
2
hujjjj 2016-07-25 19:47:12
chada tylko potrafi kary wpierdalac a reszta nie słucha ludzi tylko pojebanego menagera pozdrawiam was skurwiele jebani !!!
2
njbh 2016-08-30 18:12:30
Pracowałam przy zbiorze papryki - zostałam potraktowana fatalnie. Nie było dla mnie pracy, prawie cały czas siedziałam w hotelu (o ile tę norę można tak nazwać). Mimo braku pracy ciągle ściągali nowych ludzi. Jedyne co mile wspominam to moment w którym zerwano ze mną umowę i wysłano do domu.
karolcia 2016-09-15 17:55:25
hej proponujecie mi jechac z posrednika sun power czy odradzacie.a moze innego posrednika zaproponujecie.pozd
S 2016-09-16 23:16:47
Na pewno nie jest tak źle, bo w końcu mieli dorzucić od tego jakieś premie do zarobków. Przecież nie ma co narzekać, zwłaszcza, że dbają o swoich pracowników. Każdy wie co ma robić, a na szkolenia też się czasem znajdzie czas. Ale czy wypłata jest na czas?
Zostaw swoją opinię o "Sun-Power" - Grubbenvorst
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Sun-Power"