Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o mota engil polska sa

Pracowałeś w firmie mota engil polska sa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mota oj mota - 2013-09-10 14:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ciekawe co by się mogło stać, kiedy MY POLACY popłynęlibyśmy kiedyś do Portugalii???
Czy byłaby druga Samosierra...tak jak u ich sąsiadów Hiszpanów?
Z własnego doświadczenia wiem, że ogólnie POLSKI PRACOWNIK jest dla nich jak potencjalna szmata, którą należałoby w możliwie największym stopniu zwyrzymać...
W tym miejscu najgorsze jest to, że niektórzy nepotyczni polacy im tu doradzają i pomagają...
Konkwistadorzy... - sami przypłynęli - niech sami odpłyną.
Nie są oni Polsce potrzebni.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-17 21:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolega zadał dobre pytanie, czy jest szansa na umowę o pracę w mota engil? mało teraz firm, które dają umowę z socjalem..
zdjecie uzytkownika
kasa - 2013-10-08 12:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma na poziomie;). Wystawiasz fakturę, mija 30 dni i co i nic. Dzwonisz na infolinie, automat przełącza Cię między działami i zoonk, nikt nie odbiera, zdobywasz bezpośrednie numery, nikt nie odbiera, dzwonisz to kierownictwa księgowości, nikt nie odbiera, a kasy nie ma.
Zlecają, wymagają a nie płacą.
Ciekawe czy nie zapłacone faktury wciągają w rozliczenie, gdzie Skarbówka?, małym przedsiębiorcom nie odpuszczą, a za dużych się nie biorą, bo to dużo papierów by coś znaleźć.
Polska kraj uczciwych ludzi i dbających o jednostki urzędników.
Ehhh....
zdjecie uzytkownika
Majster - 2013-10-09 06:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do kasa: pracownicy wystawiają fakturę? To znaczy że jesteście zatrudnieni w mota przez własną działalność gospodarczą?
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ - 2013-10-10 13:22:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ta firma to jakiś żart. Odbyłem rozmowę kwalifikacyjną w oddziale Tczew na stanowisko Kierownika Robót, po czym w trakcie rozmowy okazało się, że nie mogą mi dać od razu takiego stanowiska, bo się nie znamy, bo za krótko pracuję w branży (tzn. około 4 lat - posiadam uprawnienia do kierowania robotami bez ograniczeń), więc zaproponowano mi na początku stanowisko Inżyniera Budowy. Myślę sobie, ok, niech będzie, chociaż już w tym momencie zapaliła mi się czerwona lampka, że coś jest nie tak, bo kto na poczekaniu zmienia i ustala wcześniej ogłoszone stanowisko do obsadzenia. Po ustaleniu wszelkich szczegółów związanych z zakresem obowiązków i oczekiwaniami co do mojej osoby zaczęliśmy rozmowę o zarobkach i padła kwota...3000 zł...brutto. Kiedy zacząłem się pytać, czy poza tym mogę liczyć na jakieś dodatki, tzn. w postaci premii lub dodatku za nadgodziny (chyba naturalne jest wypracowywanie nadgodzin w przypadku pracy na budowie), osoba rekrutująca się zaśmiała i stwierdziła, że chyba żartuję i odpowiedź brzmiała oczywiście "nie", a poza tym, jak to określiła "zadaję za dużo pytań". Dodam jeszcze, że, kiedy padło pytanie o moje oczekiwania finansowe, zaproponowałem kwotę 5000 zł brutto (na tym poziomie były moje zarobki na stanowisku Majstra u poprzednich pracodawców). W tym momencie mnie zatkało. Również na samochód służbowy na dojazdy do i z pracy, a także poruszanie się po budowie się nie należał. Jak to gość powiedział: "Jakoś będziemy musieli ten problem rozwiązać, będziesz jeździł z kierownikiem budowy albo z kimś, kto akurat będzie jechał w kierunku twojego zamieszkania...". Hmm, bez komentarza. Generalnie koleś przeprowadzający rekrutację bardzo arogancki, niemiły, pozbawiony jakichkolwiek manier i ogłady prostak, gbur i bufon. Rozmowa przypominała bardziej coś w rodzaju przymusowego wcielenia mota engil polska sa a nie inteligentną i na poziomie wymianę zdań przez osoby bądź co bądź o podobnym wykształceniu i kwalifikacjach. Ostatecznie grzecznie podziękowałem za zaproszenie, żeby nie zrównać się poziomem z "Panem Rekruterem" i stwierdziłem, że szkoda mojego czasu i energii na ten cały kabaret. Taka jest moja historia związana z Motą.
zdjecie uzytkownika
kobieta - 2013-11-07 23:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
chcę się odnieść do wszystkich wypowiedzi które aż przykro czytać. chodzi mi o traktowanie polaków. wyznam ze zwiazałam sie z portugalczykiem z tej firmy i jestem zdziwiona opiniami polaków. myślałam ze to poządna firma!!! mój partner zarabia 14tys.zł miesiecznie,ma opłacony pokój 1os. i do tego przygotowane obiady przez osobistego kucharza i samochod do dyspozycji.czyli pełen luks. wychodzi na to ze ta firma dobrze traktuje tylko swoich rodaków!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Znam ich - 2013-11-09 03:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Znam to firmę mota engil można powiedzieć od potrzewki przepracowałem tam 10 lat i jedno co mogę powiedzieć to wszystko prawda co tu ludzie piszą pozatym ze to jeszcze nie jest cala prawda poniewasz wszyscy o wszystkim nie wiedza ale fakt jest taki NIE POLECAM!!!! Mało tego przestrzegam i podrawiam.
zdjecie uzytkownika
Global - 2013-11-20 09:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
UWAGA __ MOTA NIE PŁACI PODWYKONAWCOM_ ZROBIĆ ZRÓB A O PIENIądze nie masz się gdzie upomnieć
zdjecie uzytkownika
MOTA PRACOWNIK - 2013-12-21 13:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PRACUJE JUŻ TROCHE W MOCIE I WSZYSTKICH PRZESTRZEGAM PRZED ZATRUDNIENIEM NISKIE ZAROBKI UCINANIE DODATKÓW WIECZNE PROBLEMY Z DOJAZDAMI I NOCLEGI JAK DLA BYDŁA MASAKRA NAWET OBIADY LUDZIOM ZABRALI A TYRALI PO 12-14 GODZIN I MOTOWSKIE PSY(BYLI ORMOWCY)TRAKTUJĄ KIEROWCÓW I OPERATORÓW JAK ZŁODZIEJI. LUDZIE NIE ZATRUDNIAJCIE SIĘ TUTAJ!!!!JAK ZNAJDE LEPSZĄ FIRME TO BEZ ZASTANOWIENIA UCIEKAM Z MOTY.
zdjecie uzytkownika
colonel - 2014-01-07 09:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zalegają z płatnościami dla podwykonawców. Nie polecam współpracy!
zdjecie uzytkownika
kara mota - 2014-01-28 12:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lucky - 2012-05-24 16:43:47]:
Zgadzam się z tą opinią.
Jeśli jesteś w tej firmie ponadprzeciętnym pracownikiem,to szybko stracisz pracę - (usunięte przez administratora) Region Lubartów jest pod tym względem ciemniejszy niż dwunasta w nocy, dlatego nie polecam nikomu pracy w tej firmie, a zwłaszcza w tym regionie.
zdjecie uzytkownika
Podwykonawca - 2014-02-10 14:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z opiniami innych, tylko wymagają a w ogóle nie płacą podwykonawcom. Nie jest to firma z którą można pracować, obiecują złote góry, do działu płatności w ogóle nie idzie się dodzwonić, na e-maile nie odpisują, ale my im tego nie darujemy, każdy chce żyć i po to pracuje. Może wreszcie ruszy kogoś sumienie z firmy Mota Engil jak przeczytają te komentarze. LUDZIE NIGDY WIĘCEJ WSPÓŁPRACY Z TAKĄ FIRMĄ!!!
zdjecie uzytkownika
internet - 2014-02-25 15:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapraszam do zapoznania się z opiniami na temat tej firmy(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pszczółka maja - 2014-02-27 12:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pszczółka maja sobie lata i wyraża opinie????
Ja myślę, że CHYBA NIE, BO BEZ POWODU nikt by ich nie pisał.
zdjecie uzytkownika
paul - 2014-03-07 17:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powody zawsze są, niektórzy je napisali, a inni po prostu nie polecają mota engil, może to konkurencja, czy coś.
zdjecie uzytkownika
złotowka - 2014-03-10 11:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jest wcześniej, czy później każda złotówka zostanie wytłumaczona
zdjecie uzytkownika
NIEZALEŻNY - 2014-03-10 15:21:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [złotowka - 2014-03-10 11:24:12]:
Dzięki WAM POLACY Z II KORPUSU !!!
POWSTANIE W-W TO NASZ HORROR W PORÓWNANIU Z TYM CO WY NIE DOŚWIADCZYLI - DLA WAS BAJKA !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
sorry pomyłka - 2014-03-10 22:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NIEZALEŻNY - 2014-03-10 15:21:11]:
Sorry!!! pomyłka stron,
odpowiedź na temat,ale nie na tej stronie.
zdjecie uzytkownika
Adi - 2014-04-01 20:53:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przesadzajcie i nie wkładajcie wszystkich do jednego wora. Ja pracowałem w mocie przez 3 lata, półtora roku na kontrakcie i półtora w biurze. Było różnie, na początku super, fajna atmosfera, zawsze kasa na koncie 8-10 każdego miesiąca, przyszedł kryzys w budwnictwie, każda firma miała problemy, jedni polegli, inni się utrzymali. Mota działa dalej, przeszli kryzys i z tego co wiem to jest coraz lepiej, także ja nie mam przykrych wspomnień i jak komuś chce się pracować to niech sam najpierw spróbuje.
zdjecie uzytkownika
łobuz - 2014-04-01 22:51:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słuchajcie, Adi trochę ma rację , ja też pracowałem 2 lata w mocie, i powiem tak nie wiem jak w innych budowlanych , zawsze miałem wypłate na czas, a teraz jak sie ma kredyt i pewność ze masz na koncie co miesiąc to jest dobre.
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-04-07 14:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra Panowie, napisaliście, że warto pracować w mota, pracowaliście kilka lat, ale z tego co wyczytałem to już nie pracujecie, ciekawe czemu.
zdjecie uzytkownika
WOJTAS445 - 2014-04-07 19:04:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [łobuz - 2014-04-01 22:51:13]:
Witam...fajnie było w mocie...ale zawsze wszystko co dobrw..szybko sie kończy...:)
zdjecie uzytkownika
Adi - 2014-04-08 20:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ano temu kolego, że nie pracuje się w jednej firmie po kilkanaście lat jak to było dawniej.. Ja zmieniłem miejsce zamieszkania i tym samym prace w podobnej firmie co Mota i powiem szczerze, że różnicy wielkiej nie widze, tu też jest dobrze ale dobra atmosfera z Moty się już chyba nigdzie nie powtórzy.
zdjecie uzytkownika
RUCH OBURZONYCH RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ - 2014-04-09 12:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mota-Engil jest to firma nieodpowiedzialna, nierzetelna, można nazwać firma "oszust". Piszę to z całą konsekwencją. Każdy termin płatności dla nich nic nie znaczy, można powiedzieć "zapłatę za wykonaną pracę trzeba wydzierać im z pyska". Uważam, że czas skończyć z tą firmą i jej oszustem na terenie Polski i całej Europy. Jest to firma, która wykończyła bardzo dużo firm podwykonawczych i czas by ta firma zniknęła z mapy firm działających na terenie Polski. Dlatego zwracam się do wszystkich podwykonawców i przedsiębiorców, którzy zostali oszukani prze firmę Mota-Engil by zgłaszali mailowo, a także korespondencyjnie wiadomości o niezapłaconych fakturach, a także o faktach, które są Państwu znane, jakie wykonuje ta firma w stosunku do innych firm polskich. Czas skończyć ze śmiesznymi, zagranicznymi firmami, które dokonują oszustwa na terenie Polski. Oczekuję od Państwa szerokich wiadomości na temat tej firmy i procedery oszustwa jakie dokonują, ponieważ chcę zgłosić zawiadomienie o przestępstwie do Prokuratury Generalnej, dotyczącej działalności tej formy na terenie Polski. Ponadto informuję Państwa, że jestem na etapie zbierania informacji o wszystkich firmach zagranicznych, przede wszystkim hiszpańskich, portugalskich, które swoją nierzetelności i nieuczciwością dokonują oszustw na terenie Polski. Czekam na odpowiedź. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Polak - 2014-04-12 22:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Święte słowa.
Polak nigdy nie zapomni postępowania portugalskiego konkwistadora na swojej ziemi, a tym bardziej wspierającego go polskiego zdrajcy o obcobrzmiącym nazwisku. Ci portugalscy konkwistadorzy są u nas tylko nieproszonymi gośćmi.
Chyba już czas najwyższy, żeby wrócili do siebie, jeżeli mają jeszcze odrobinę honoru. Dla mnie są tak jak niemile widziani w domu goście. Piszę te słowa, gdyż jako wieloletni były pracownik znam ich postępowanie (i oMOTAnych polaków), które można określić jako wysoce naganne.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
24 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mota engil polska sa
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x