Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o mota engil polska sa

Pracowałeś w firmie mota engil polska sa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wszołek - 2015-05-27 22:54:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co się jednak zniechęcać, wiadomo, że początki nie są łatwe i potrzeba trochę czasu aż nowa ekipa ogarnie cały temat. Wydaje mi się, że później będzie o wiele lepiej. Teraz też źle nie jest, gorzej niż wcześnie ale wszystko się bardzo dobrze zapowiada i nie ma co bardzo narzekać tylko trzeba pracować :)
zdjecie uzytkownika
a - 2015-05-27 23:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracuję w MECE kilka lat. W ostatnich latach zauważyłem, że tylko na kontraktach (S3, S69) na jakich jest niejaki "zt" robota idzie. Ktoś może mieć inne zdanie, ale współpracuję z nim na codzień i widać że kolesiowi zależy co w Mocie nie jest spotykane.
zdjecie uzytkownika
Kierowca - 2015-06-24 11:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
czy mógłby ktoś napisać na jakich warunkach pracują kierowcy chodzi o płacę i o godziny pracy.
zdjecie uzytkownika
igor - 2015-07-02 17:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Pojawiło się ogłoszenie że szukają praktykantów na stanowisko Asystent geotechnika. Czym może zajmować się ktoś taki?
zdjecie uzytkownika
jula - 2015-07-03 13:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [igor - 2015-07-02 17:54:40]:
To nie napisali w ogłoszeniu zakresu obowiązków???
To w takim razie uwaga na nich!!!
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2015-07-07 02:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zakres obowiązków nie zawsze musi być uwzględniony w ofercie pracy. Tak samo jak zarobki - takie, które oferuje pracodawca na pewno są do osiągnięcia u innych pracodawców. Chciałem jednak wiedzieć czy warto podejmować pracę w nadziei na jakieś lepsze stanowisko w ramach awansu czy takie rzeczy się zupełnie nie zdażają...
zdjecie uzytkownika
taki tam - 2015-07-07 12:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojtek - 2015-07-07 02:02:50]:
Podejmowanie pracy w nadziei na lepsze stanowisko w ramach awansu - odradzałbym.
Oczywiście moja odpowiedź dotyczy tylko niewielkiej grupy osób, podejmującej pracę "bez znajomości" i tylko jednego regionu. Może w innych regionach jest inaczej? Jednak szczerze w to wątpię. Moim zdaniem, "awans" dotyczy przede wszystkim tylko z góry wybranej grupy osób - "tzw. członków rodziny" - itp. itd. ...
zdjecie uzytkownika
taki tam - 2015-07-22 13:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jeszcze chcę dodać, że moim zdaniem praca w budownictwie jest jak najbardziej przyszłościowa, lecz nie w wydaniu w wersji firmy Mota-Engil.
Moim zdaniem, zwalniają doświadczonych pracowników z konkretnymi osiągnięciami, a pozostawiają w spokoju tzw. "przydupasów".
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-07-24 13:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy mógłby ktoś napisać ile dostaje na start majster budowy?
zdjecie uzytkownika
irgen - 2015-08-05 15:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jan - 2015-07-24 13:23:49]:
Na pewno za mało.
zdjecie uzytkownika
kuba - 2015-08-06 11:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej pytanie co do mota engil cenral europe zamiescili ogloszenie o prace http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=45®ion=Krak%C3%B3w&oferta_opinie=pracuj.pl4036517 Tłumacz języka rosyjskiego / Specjalista ds. Administracyjnych ile taka osoba potrafi miesiecznie zarobic jak mniej wiecej wygladaja warunki i atmosfera pracy?
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-09-10 16:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W mocie mało płacą. Często musialem pracować po godzinach. Zamiast za nie płacić to dają ryczałt za nadgodziny,nawet w biurze czego nie powinno mieć miejsca bo jest ewidencja czasu pracy. Po prostu sie zabezpieczają w razie kontroli. Ogólnie dużo osób młodych pracuje bo ci z doświadczeniem znaleźli prace na lepszych warunkach. Jak na początek OK ale nie na dluzej.
zdjecie uzytkownika
kulina - 2015-09-10 19:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@:) każdy młodzik musi gdzieś zdobyć doświadczenie. Czasem takie osoby myślą, że pracodawca od razu da im umowę na czas nieokreślony jeszcze nie wiadomo za jak wysokie wynagrodzenie. Ci co rozsądnie podchodzą do sprawy to wiedzą, że trzeba zdobywać doświadczenie, a jeśli nie dzieje im się krzywda w MOTA-ENGIL, to czemu nie spróbować.
zdjecie uzytkownika
SuperKabanosBulwy - 2015-09-24 11:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie rozumiem biadolenia niektórych.. Jak się jest świeżakiem to należy na swoją pozycję ciężko zasuwać. To nie poczta czy państwowa posadka gdzie siedzisz 8h i masz wszystko gdzieś. Tutaj trzeba zasuwać nie raz i po 10h/dziennie, ale sama praca, a właściwie jej owoce dają satysfakcję. Jeśli chodzi o warunki pracy to wiadomo nigdy nie jest tak dobrze by nie mogło być lepiej, ostatnio coś się ruszyło tj. jakieś podwyżki i premie (przynajmniej na kontraktach), a jak to będzie w przyszłości to się okażę.
Pozdro :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-06 21:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma w której dobrze zarabiają praktycznie tylko Portugalczycy.
zdjecie uzytkownika
Armen - 2015-10-11 01:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to jest właśnie ten przypadek w którym my jako Polacy wykonujemy całą czarną robotę a zyski zgarnia kto inny. Powiecie, że mamy wolny rynek - tak, to prawda, ale de facto dlaczego tylko obcokrajowcy potrafią zaproponować jakiś pomysł i osiągnąć tego efekt taki, że nam tylko szczęka może opaść... dziwne aż.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-10-11 10:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko za prace 10h czy wiecej dziennie należy sie odpowiednia płaca a nie wyzysk. Podwyżek nie ma a jak sa to trzeba sie o nie samemu doprosić a to i tak nie daje gwarancji ze sie ja dostanie. Zdążą sue nawet tak ze na tych samych stanowiskach maja bardzo zróżnicowana płace mimo podobnego doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-10-11 14:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Należy zrobić tam porządek i podesłać tym portugalskim wyzyskiwaczom łamiącym prawo i zasady na każdym kroku oraz podrywaczom cudzych żon Inspekcję Pracy. Niektóre nacje nie potrafią współpracować w innych krajach gdzie otwierają swoje oddziały. Nastawienie wyłącznie na zysk.
zdjecie uzytkownika
ciepek - 2015-10-11 17:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@SuperKabanosBulwy - dobrze, że się pojawiły podwyżki. Wiadomo, że pracownik nie chce żyć tylko z tego co wykazują zarobki tylko jeszcze z benefitów. Mota-engil jest już prawie 20 lat na rynku, więc doświadczenie mają w branży budowlanej. Ich usługi są znane w Europie bo zajmują się budownictwem kubaturowym i obiektami gospodarki wodnej.
zdjecie uzytkownika
bdhbcjshcsjbn - 2015-10-14 15:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda czasu na pracę w tej firmie. Czym dłużej pracujesz tym bardziej się uwsteczniasz.
zdjecie uzytkownika
rkm browning - 2015-10-23 11:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
uwaga na "cięcie kosą"
zdjecie uzytkownika
biurowy - 2015-11-03 12:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w głównym biurze firmy od trochę ponad roku i póki co firmę oceniam pozytywnie. Nigdy nie było problemu z wypłatą pensji (z reguły nawet jest na koncie przed terminem), benefity też są ok (multisport, ubezpieczenie zdrowotne, dodatki na święta itp.), chociaż trzeba do nich dopłacać chyba trochę więcej niż w innych firmach. Co do wysokości pensji - szału nie ma, ale wysokość jak najbardziej rozsądna. Podwyżki się zdarzają, z tego co wiem regularnie, póki co zdążyłem załapać się na jedną. Duży plus za to, że od początku jest umowa o pracę, bez kombinowania z jakimiś śmieciówkami.
Zdarza mi się czasem jeździć po kontraktach i nie zauważyłem, żeby ludzie jakoś narzekali na robotę, chociaż pracy na kontraktach na pewno jest więcej niż w biurze - ale to już chyba po prostu taka branża.
zdjecie uzytkownika
szalnko - 2015-11-10 14:54:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prcował ktoś z Was na stanowisku Menedżer ds. podatków? Sam nie wiem czy tam iśc, bo obowizków troche jest m.in.bieżąca, kompleksowa obsługa spółek z grupy Mota-Engil w zakresie podatków, a tak konkretnie to (CIT, VAT, AKC, PCC, RET) w oparciu o polskie prawo podatkowe prowadzenie postępowań podatkowych.
zdjecie uzytkownika
ijhb - 2015-11-12 17:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szalnko wiesz zawsze warto spróbować, jak tego nie zrobisz to sie nie przekonasz a może akurat sie uda
zdjecie uzytkownika
`1234 - 2016-01-11 21:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja tez jestem tego zdania ze samemu trzeba sprobowac, bo jak tego nie zrobisz to sie nie przekonasz jak jest, a jest teraz swietna oferta na specjalsite ds marketingu
zdjecie uzytkownika
kulina - 2016-02-11 20:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiadomo jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na młodszego specjalistę ds. controllingu? Super, że zapewniają kursy językowe i prywatną opiekę medyczną, ale nie określili rodzaju umowy.
zdjecie uzytkownika
adrian - 2016-02-28 11:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@biurowy piszesz sensownie więc może wiesz czy zatrudniają stażystów? chciałbym spróbować u nich się czegoś nauczyc ale nie wiem czy mnie z tą aplikacją nie wyśmieją (jestem na 4roku)
zdjecie uzytkownika
pilarz - 2016-03-03 21:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adrian - 2016-02-28 11:23:45]:
po czzwartym roku to wydaje mi się , że może być chwila za wcześnie żeby podjać normalną pracę. Ale na przyszłosć może to być naprawdę ciekawe doświadczenie
zdjecie uzytkownika
patrząc z boku.... - 2016-03-04 16:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adrian - 2016-02-28 11:23:45]:
Adrian..nie jest to dobry pomysł...uwierz mi....
zdjecie uzytkownika
janek - 2016-03-05 21:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@adrian złóż aplikację nawet tylko po to żeby być już w ich bazie danych. Teraz mają dobrą ofertę dla inżyniera budowy. Umowa o pracę, opieka medyczna,multisport i kursy językowe
zdjecie uzytkownika
pawik - 2016-03-09 18:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Średnio zachęciłeś @janek :D No ale co do umowy o pracę to oczywiście, że taki pracownik ją dostaje, szczególnie na takim stanowisku jak właśnie inżynier budowy.
zdjecie uzytkownika
rewir - 2016-03-20 21:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pawik, akurat 3 dni temu wystawili oferte na inzyniera budowy w Lesznie. Jest umowa o prace, a także prywatna opieka medyczna, czy możliwość korzystania z karty MultiSport.
zdjecie uzytkownika
mm - 2016-03-22 18:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak wygląda sytuacja w dziale ofertowania? Jakie są warunki dla kosztorysantów? Ogólnie, czy polecacie pracę w biurze, czy lepiej omijać?
zdjecie uzytkownika
Inż. - 2016-03-23 16:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem zainteresowany pracą na stanowisku:
Inżynier budowy ds. branżowych.
Proszę o opinie związane z w/w stanowiskiem w MOTA.
zdjecie uzytkownika
łąka - 2016-04-01 11:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sam jestem ciekaw opinii, ale ogólnie na wszystkich stanowiskach. Teraz wrzucili ogłoszenie na specjalistę ds. księgowości, więc w ogóle inna strona pracy tu :)
zdjecie uzytkownika
kurnik - 2016-04-05 20:38:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tego możesz być pewien, stanowiska będą różne, ale nie ma się codziwić skoro oni nawet działają w Ameryce Łacińskiej i w Azji, ciekawe czy można wyjechać do ich zagranicznych placówek
zdjecie uzytkownika
szkatuła - 2016-04-06 13:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kurnik - 2016-04-05 20:38:05]:
wystarczy, że cię przegonią przez dwa lata na niesprawnych maszynach...
zdjecie uzytkownika
oskar - 2016-04-06 14:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kurnik - 2016-04-05 20:38:05]:
uwaga to są sk....syny!
zdjecie uzytkownika
kozio - 2016-04-07 11:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a widzieliście te oferte na inżyniera budowy, wydaje się całkiem niezła
zdjecie uzytkownika
Gość - 2016-04-07 16:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kozio - 2016-04-07 11:43:28]:
Oj to sprawdx ..karta benefit zawróci ci w głowie...kiedyś dobrze płacili...a teraz ponoć gorzej....kryzys...
zdjecie uzytkownika
Gość - 2016-04-08 20:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciepek - 2015-10-11 17:25:46]:
Tak to prawda..są ekspertami w dziedzinie budów kubaturowych....np Justin we Wrocławiu(remont się zaczśął już przed ukończeniem inwestycji-hihi)...apartamentowiec na ul.Kordylewskiego(coś nie halo z TBW..) w Krakowie,czy Centrum Kultury studenckiej we Wrocławiu (najlepsza jest płyta garażowa...tam ekspertem okazał się kierownik robót)....uchowaj nas Boże od takich sposobów realizacji inwestycji...
zdjecie uzytkownika
xzq - 2016-05-06 21:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to nieźle działają, skoro tyle budów udało im się ostatnio zrealizować. A te karty benefit @Gość.. czy to takie istotne, ja nie sądzę. ważne, że pensja jest, szkoda, że podobno mniej płacą niż kiedyś.
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2016-06-11 11:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja uważam, że obcy kapitał nie zrobi dobrze w Polsce.
zdjecie uzytkownika
zebra - 2016-06-13 14:07:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest to firma, która już nie jednego pracownika zrobiła w konia.
zdjecie uzytkownika
inżynier - 2016-06-16 15:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy mógłby ktoś napisać ile dostaje na start inżynier budowy?
zdjecie uzytkownika
rtyuj - 2016-06-16 20:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@inzynier wiesz co wydaje mi sie ze o cos takiego to bedziesz mogl zapytac ich podczas rozmowy kwalifikacyjnej
zdjecie uzytkownika
inżynier - 2016-06-17 10:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rtyuj - 2016-06-16 20:43:59]:
@rtyuj, no tak, tylko czy warto zawracać sobie głowę tą rozmową.
zdjecie uzytkownika
werf - 2016-06-17 20:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@inżynier no wiesz kto nie ryzykuje ten nic nie ma ;) wiec uwazam ze warto sprobowac w sumie no bo przeciez tak na prawde to nic nie tracisz a moze akurat uda Ci sie u nich zatrudnic i bedziesz miec zadowalającą prace w firmie:) tylko trzeba by poczekac na rekrutacje
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Podobnie jak przedmówca uważam, że nie warto pracować jako Administrator Kontraktu w Mota-Engil. Składanych jest dużo obietnic, które nie zostają spełniane. Podczas upominania się o nie, pracownik jest stale przekonywany, że "już niedługo to nastąpi" albo "teraz jest to niestety niemożliwe". Przełożony trudny we współpracy, obsesyjnie podkreślający swoją przynależność do "kultury korporacyjnej", nie czujący żadnych sentymentów do swoich pracowników.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2016-06-21 20:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy idzie coś zarobić w firmie na stanowisku Inżyniera budowy ? Odpowiadam, że nie. Na wejściu 2100 netto - i to dla ludzi z doświadczeniem. Jedynie czego nauczysz się w tej firmie to przerzucania ton papierów. Budowy na oczy nie zobaczysz jako inżynier budowy.
zdjecie uzytkownika
ijhb - 2016-06-21 20:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mariusz no tak wiadomo ze na takim stanowisku wazne jest doswiadcxenie

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie mota engil polska sa!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mota engil polska sa
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert