brak logo

mota engil polska sa

Kraków

Opinie o mota engil polska sa

Janek 2015-03-03 10:24:48
Ja również z przykrością muszę powiedzieć, że mam problem z rozliczeniem za wykonaną pracę. Termin płatności faktury już dawno minął. Nie zamierzam jednak odpuścić, pomimo małej kwoty. Poczekam do końca tygodnia i skieruję sprawę do Krajowego Rejestru Dłużników. Może to ich trochę otrzeźwi. Poprzednio korzystałem z tego rozwiązania parę lat temu. Perspektywa blokady finansowej zmusiła do zapłaty klienta z którym sądziłem się przez siedem lat.
Wojtek 2015-03-03 18:09:26
Paweł pracujesz na budowie za taką kwotę i utrzymujesz rodzinę?:) Żartujesz chyba Zdaję sobie sprawę za ile pracują w kraju obecnie . Nie stać mnie na pracę w kraju(czytaj pracodawcy nie stać na zarobki których oczekuję) A jestem zbrojarzem Pozdrawiam:)
WIERZYTELNOŚCI 2015-03-11 15:23:02
Skutecznie odzyskujemy należności od wszelkich podmiotów prawa gospodarczego, które nie płacą swoich zobowiązań w terminie. Nie mamy problemu z największymi kontrahentami drogowo-autostradowymi na rynku i radzimy sobie także z nimi. Kredytujemy koszty postępowania sądowego oraz wykupujemy wierzytelności. Jeżeli jesteś poszkodowany lub posiadasz zatory płatnicze zgłoś się do nas - depo220@wp.pl
WIERZYTELNOŚCI 2015-03-11 15:25:16
Jaką różnice zrobi takiemu gigantowi kolejny wpis do KRD ?? Wpisów jest mnóstwo - tzw. wrzucenie sprawy do jednego worka.
2
Katarzyna 2015-03-12 22:38:39
Uwaga!!! Ostrzegam wszystkich przed stanowiskiem Administrator Kontraktu.
To stanowisko powinno nazywać się asystentka/sekretarka. Poszukują inżynierów na to stanowisko ... tylko po co jak wszyscy traktują mnie jak panią do pisania pism. Bycie inżynierem i praca na tym stanowisku to wielka pomyłka, to stanowisko nie ma nic wspólnego z budownictwem. Strasznie oszukują na rozmowie kwalifikacyjnej, nawet zapomnieli powiedzieć, że będę miała wpisane pół Polski jako miejsce pracy, dodatkowo bardzo częste wyjazdy pociągiem, pks-em i to na koniec Polski... samochód obiecali...i na tym skończyło się.
Niestety miernie oceniam tą firmę ... są lepsze firmy
2
Dariusz 2015-03-14 09:51:44
Też pracowałem w tej korporacji, zajmowałem się 3 obiektami zlokalizowanymi w całej Polsce. Czasami zastanawiałem się, czy moja praca polegała na jeżdżeniu samochodem, czy też byciu inżynierem. Zdarzało się, że przejeżdżałem 2000 km w tygodniu ... oczywiście delegacji nie uświadczyłem, bo miałem wpisane 3 województwa w umowę ... dziennie po 12-14 godzin na nogach, bo przynajmniej 8 godzin na budowie, a reszta w samochodzie ... na moje szczęście to już przeszłość.
Dariusz 2015-03-22 22:18:37
Edgar...jeżeli praca zaczyna dominować życie, wręcz praca zaczyna być głównym celem życia to oznacza, że coś nie jest tak ... inżynier zdecydowanie lepiej sprawdza się na budowie niż jako kierowca ... a jeżeli budowanie zaczyna polegać na jeżdżeniu samochodem to coś w firmie MOTA-ENGIL nie funkcjonuje poprawnie
Wojtas445 2015-03-23 09:56:47
Edgar ? co ty chrzanisz? rozwój w Mota? daj spokój.....ile ci za te brednie płacą?
WOJTAS445 2015-04-04 21:33:18
Taaa.....trochę tego jest ....tylko co i za ile..jest takie przysłowie o koniu że jak go łapali to mu owies dali,a jak go złapali to mu wp....ol dali...to już nie ta sama mota....
1
WOJTAS445 2015-04-20 20:13:08
Zmienili się ludzie zarządzający firmą,są nowi kadra która budowała mote jest szczątkowa,pieniądze też nie te.....ogólnie z potentata kiedyś na rynku zrobila się firmą niskonakladową sam zdecyduj czy chcesz iść....
a 2015-05-27 23:43:07
pracuję w MECE kilka lat. W ostatnich latach zauważyłem, że tylko na kontraktach (S3, S69) na jakich jest niejaki "zt" robota idzie. Ktoś może mieć inne zdanie, ale współpracuję z nim na codzień i widać że kolesiowi zależy co w Mocie nie jest spotykane.
3
Kierowca 2015-06-24 11:47:18
Witam,
czy mógłby ktoś napisać na jakich warunkach pracują kierowcy chodzi o płacę i o godziny pracy.
igor 2015-07-02 17:54:40
Witam Pojawiło się ogłoszenie że szukają praktykantów na stanowisko Asystent geotechnika. Czym może zajmować się ktoś taki?
1
jula 2015-07-03 13:35:45
To nie napisali w ogłoszeniu zakresu obowiązków???
To w takim razie uwaga na nich!!!
2
taki tam 2015-07-07 12:54:57
Podejmowanie pracy w nadziei na lepsze stanowisko w ramach awansu - odradzałbym.
Oczywiście moja odpowiedź dotyczy tylko niewielkiej grupy osób, podejmującej pracę "bez znajomości" i tylko jednego regionu. Może w innych regionach jest inaczej? Jednak szczerze w to wątpię. Moim zdaniem, "awans" dotyczy przede wszystkim tylko z góry wybranej grupy osób - "tzw. członków rodziny" - itp. itd. ...
taki tam 2015-07-22 13:31:58
I jeszcze chcę dodać, że moim zdaniem praca w budownictwie jest jak najbardziej przyszłościowa, lecz nie w wydaniu w wersji firmy Mota-Engil.
Moim zdaniem, zwalniają doświadczonych pracowników z konkretnymi osiągnięciami, a pozostawiają w spokoju tzw. "przydupasów".
1
Jan 2015-07-24 13:23:49
Witam. Czy mógłby ktoś napisać ile dostaje na start majster budowy?
irgen 2015-08-05 15:14:43
Na pewno za mało.
:) 2015-09-10 16:47:27
W mocie mało płacą. Często musialem pracować po godzinach. Zamiast za nie płacić to dają ryczałt za nadgodziny,nawet w biurze czego nie powinno mieć miejsca bo jest ewidencja czasu pracy. Po prostu sie zabezpieczają w razie kontroli. Ogólnie dużo osób młodych pracuje bo ci z doświadczeniem znaleźli prace na lepszych warunkach. Jak na początek OK ale nie na dluzej.
SuperKabanosBulwy 2015-09-24 11:14:57
Nie rozumiem biadolenia niektórych.. Jak się jest świeżakiem to należy na swoją pozycję ciężko zasuwać. To nie poczta czy państwowa posadka gdzie siedzisz 8h i masz wszystko gdzieś. Tutaj trzeba zasuwać nie raz i po 10h/dziennie, ale sama praca, a właściwie jej owoce dają satysfakcję. Jeśli chodzi o warunki pracy to wiadomo nigdy nie jest tak dobrze by nie mogło być lepiej, ostatnio coś się ruszyło tj. jakieś podwyżki i premie (przynajmniej na kontraktach), a jak to będzie w przyszłości to się okażę.
Pozdro :)
1
anonim 2015-10-06 21:18:03
Firma w której dobrze zarabiają praktycznie tylko Portugalczycy.
2
Gość 2015-10-11 10:39:55
Tylko za prace 10h czy wiecej dziennie należy sie odpowiednia płaca a nie wyzysk. Podwyżek nie ma a jak sa to trzeba sie o nie samemu doprosić a to i tak nie daje gwarancji ze sie ja dostanie. Zdążą sue nawet tak ze na tych samych stanowiskach maja bardzo zróżnicowana płace mimo podobnego doświadczenia.
1
Gość 2015-10-11 14:13:24
Należy zrobić tam porządek i podesłać tym portugalskim wyzyskiwaczom łamiącym prawo i zasady na każdym kroku oraz podrywaczom cudzych żon Inspekcję Pracy. Niektóre nacje nie potrafią współpracować w innych krajach gdzie otwierają swoje oddziały. Nastawienie wyłącznie na zysk.
1
bdhbcjshcsjbn 2015-10-14 15:36:19
Szkoda czasu na pracę w tej firmie. Czym dłużej pracujesz tym bardziej się uwsteczniasz.
rkm browning 2015-10-23 11:54:11
uwaga na "cięcie kosą"
2
biurowy 2015-11-03 12:53:42
Pracuję w głównym biurze firmy od trochę ponad roku i póki co firmę oceniam pozytywnie. Nigdy nie było problemu z wypłatą pensji (z reguły nawet jest na koncie przed terminem), benefity też są ok (multisport, ubezpieczenie zdrowotne, dodatki na święta itp.), chociaż trzeba do nich dopłacać chyba trochę więcej niż w innych firmach. Co do wysokości pensji - szału nie ma, ale wysokość jak najbardziej rozsądna. Podwyżki się zdarzają, z tego co wiem regularnie, póki co zdążyłem załapać się na jedną. Duży plus za to, że od początku jest umowa o pracę, bez kombinowania z jakimiś śmieciówkami.
Zdarza mi się czasem jeździć po kontraktach i nie zauważyłem, żeby ludzie jakoś narzekali na robotę, chociaż pracy na kontraktach na pewno jest więcej niż w biurze - ale to już chyba po prostu taka branża.
1
patrząc z boku.... 2016-03-04 16:06:05
Adrian..nie jest to dobry pomysł...uwierz mi....
mm 2016-03-22 18:56:49
Jak wygląda sytuacja w dziale ofertowania? Jakie są warunki dla kosztorysantów? Ogólnie, czy polecacie pracę w biurze, czy lepiej omijać?
2
Inż. 2016-03-23 16:36:58
Jestem zainteresowany pracą na stanowisku:
Inżynier budowy ds. branżowych.
Proszę o opinie związane z w/w stanowiskiem w MOTA.
1
szkatuła 2016-04-06 13:58:21
wystarczy, że cię przegonią przez dwa lata na niesprawnych maszynach...
oskar 2016-04-06 14:10:26
uwaga to są sk....syny!
kozio 2016-04-07 11:43:28
a widzieliście te oferte na inżyniera budowy, wydaje się całkiem niezła
Gość 2016-04-07 16:46:32
Oj to sprawdx ..karta benefit zawróci ci w głowie...kiedyś dobrze płacili...a teraz ponoć gorzej....kryzys...
Gość 2016-04-08 20:24:46
Tak to prawda..są ekspertami w dziedzinie budów kubaturowych....np Justin we Wrocławiu(remont się zaczśął już przed ukończeniem inwestycji-hihi)...apartamentowiec na ul.Kordylewskiego(coś nie halo z TBW..) w Krakowie,czy Centrum Kultury studenckiej we Wrocławiu (najlepsza jest płyta garażowa...tam ekspertem okazał się kierownik robót)....uchowaj nas Boże od takich sposobów realizacji inwestycji...
Andrzej 2016-06-11 11:20:23
Ja uważam, że obcy kapitał nie zrobi dobrze w Polsce.
zebra 2016-06-13 14:07:38
Jest to firma, która już nie jednego pracownika zrobiła w konia.
1
inżynier 2016-06-16 15:26:57
Czy mógłby ktoś napisać ile dostaje na start inżynier budowy?
inżynier 2016-06-17 10:19:55
@rtyuj, no tak, tylko czy warto zawracać sobie głowę tą rozmową.
mariusz 2016-06-21 20:35:28
Czy idzie coś zarobić w firmie na stanowisku Inżyniera budowy ? Odpowiadam, że nie. Na wejściu 2100 netto - i to dla ludzi z doświadczeniem. Jedynie czego nauczysz się w tej firmie to przerzucania ton papierów. Budowy na oczy nie zobaczysz jako inżynier budowy.
9
Tomek 2016-07-10 21:23:43
Mariusz popieram Twój post z własnego doświadczenia. Ludzie, którzy aplikują do Moty muszą się liczyć z tym, że nie zarobią przez najbliższe 2-3 lata więcej jak 2 000 zł na rękę na stanowisku Inżynier budowy. Budowy nie zobaczycie, tylko stosy papierów do przerzucenia. I to jeszcze Ciebie zawalą, bo komuś się nie będzie chciało ich robić. Podobnie jest w innych molochach typu Strabag, Skanska. Lepiej iść do solidnego prywaciarza. Narobisz się te 10-12h, ale i budowę zobaczysz i odrobinę papierków, no i zarobisz 2x więcej aniżeli w molochu.
1
Gość 2016-07-31 22:58:05
Jak wygląda sytuacja dla inżyniera budowy z narzędziami pracy np. typu samochód?
Na jakie warunki w ME może liczyć kierownik robót.
Gość 2016-08-03 20:54:53
Samochód dają tylko project Menagerom
pedro 2016-08-05 00:21:31
Wszystko fajnie - na jakie zarobki może liczyć project manager z doświadczeniem? - będę wdzięczny za sugestie bo z powyższego wynika że szału z pensjami nie ma
Nick 2016-08-15 16:09:43
Brałem udzial w firmie mota engil w rekrutacji ktorą prowadziła niejaka barbara góralczyk zwana dalej barbarą g. Zadzwoniła do mnie ta rekruterka i przeprowadziła wstępna rozmowe od razu. Stwierdziła, że jamimś tam terminie da mi znać niezależnie od decyzji, a na moje pytanie czy jesli by nie zadzwonila w tym terminie czy mam kontaktowac sie z nia odpowiedziała ze ona NA PEWNO zadzwoni w tym terminie. Oczywiście nie zadzwniła w tym terminie, no to dzwonie na nr z pod którego ona dzwoniła ale okazało się że jak z tej firmy dzwonią ze stacjonarnych to wyświetla się komórka gdyż na centrali tak przelacza. W końcu udało mi się za którymś razem skontaktowac z kims z kadr i powiedziałem w jakiej sprawie dzwonie to Pani z kadr powiedziała ze ustali która rekruterka wtedy dzwoniła do mnie (wtedy jak dzwoniła do mnie barbara g. to nie zapamiętałem jej nazwiska i nie bardzo wiedzialem która rekruterka dzwoniła) i powinen ktoś do mnie zadzwonić. Faktycznie późna porą tego dnia zadzwoniła do mnie barbara g . (wyswietlił mi się inny nr komórkowy niż za pierwszym razem jak dzwoniła) z informacją że "rekrutacja się przeciąga" ale da mi odpowiedź w kolejnym wyznaczonym terminie. Oczywiście w tym kolejnym wyznaczonym terminie brak odpowiedzi z jej strony, no to znowu dzwonie do niej i znowu okazuje się ze nr który mi się wyswietlał to nie jej komórka tylko ogólny firmy tak więc znowu był problem skontaktowania się z nią. Udało mi się ustalic jej nr stacjonarny w firmie no to dzwoniłem na niego z kilku krotnie ale nikt nie odbieral. Coś mnie wzięło żeby zmienić w telefonie ustawienia tak żeby mój nr się nie wyswietlał odbiorcy i tu nagle od razu odebrała sama barbara g. (jak sie mój nr wyswietlał odbiorcy to nie odbierała a tu nagle po zmianie ustawień od razu odebrała.... coz za przypadek....) oczywiście zaczeła mi wmawiac ze niby wyslala mi odpowiedz zwrotna mailem,który jakimś cudem do mnie nie dotarł.... No coż jak dla mnie to zwykła obluda z jej strony. Dwukrotnie zarzekala się ze napewno da znac w terminie a na pytanie w obu tych sytuacjach czy jesli by nie zadzwoniła w tym terminie to ze NA PEWNO będzie dzwonić no i oczywiście miała powazny problem się dodzwonić, a najlepsze w tym ze jak wyswietla się jej moj nr to nie odbierala tel a jak się już jej nie wyswietlał to od razu odebrała.
Mam pytanie do forumowiczów: Czy też mieliście z tą "rekruterką" takie perypetie jak ja?? Czy waszym zdaniem ona tak faktycznie "przypadkiem" zapomniała dać znać czy też może jest po prostu zwykłą perfidna zakłamaną oszustką? Co myślicie o niej?
breadman 2016-08-17 23:06:08
jak startowales do wro to dzisiaj sie zakonczyla rekrutacja
pracownik 2016-08-25 22:46:32
mówisz tylko o pracy w centrali wszędzie poza nią inaczej, od 2011 nie ma mowy o umowie na stałe, pensja kombinowana czyli połowa od której masz płatne wszystkie składki i połowa w "ryczałcie za nadgodziny" od którego nie masz nic odprowadzane a dzięki temu masz na umowie prace 8h a robisz po 10h za frajer
szukający 2016-09-19 19:49:11
Witam, napisze ktoś coś o pracy na stanowisku laboranta w Krakowie?
Labo 2016-09-21 19:39:31
Witam wszystkich,

proszę również o opinie na temat pracy laboranta w Krakowie.
Czy ktoś pracował na takim stanowisku? Jak to wygląda w praktyce?
pmpmp 2016-10-17 22:09:55
Plusy:
- na stanowiska typowo budowlanych (inżynier, kierownik, manager etc) można dużo się nauczyć
- możliwość zwiedzenia kawałka Polski - robota w różnych regionach
- możliwość poznania wielu wartościowych ludzi

Minusy:
- jak cię zaszufladkują na jakimś stanowisku to ciężko się z niego wyrwać. Chodzi głównie o kasę. Rozumowanie przypuszczam jest proste: Jak takiemu zmienimy na umowie stanowisko np z inżyniera na kierownika robót to pewnie będzie chciał większe pieniądze. Efekt taki że w biurach siedzi pełno "inżynierów" którzy już pracują po parę lat i mają uprawnienia ale na umowie nadal stoi "inżynier budowy"
- małe szanse na skok finansowy pensji. Pracujesz jako np kierownik robót i robią z ciebie kierownika budowy. Cieszysz się. Dadzą ci na odwal się 300-500zł więcej i tyle a na podobnym stanowisku konkurencja płaci powiedzmy średnio 1000zł więcej.
- odnoszę wrażenie że w firmie panuje duże kumoterstwo, umiejętności są na drugim planie, liczy się kogo się zna i czy może ci załatwić wyższe stanowisko, to samo tyczy się podwyżek
2
hgjk 2016-10-17 22:49:09
@ pmpmpm - dzięki, twoja oopinia jest naprawde bardzo cenna, bo udzieliłeś wielu wartościwoych informacji. Właściwie zalety z wadami w miarę się równoważą - w sensie jest ich tyle samo. I chyba najgorzej to problem z tą kasą jest..że cięzko o wiecej.
Zostaw swoją opinię o mota engil polska sa - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mota engil polska sa