Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CeDo Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie CeDo Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kajtek - 2015-11-04 17:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam! widze, że u nich jest wolny etat na młodszego planiste, tylko pytanie jak wygląda tam rekrutacja.. wymagań nie mają za dużo, bo chcą tylko bardzo dobrj znajomości obsługi EXCEL (praca z raportami poprzez tworzenie i wyciąganie danych i nastawienie na uczenie się nowych obszarów, poszukiwanie wiedzy i zdobywanie doświadczeń.
zdjecie uzytkownika
plock87 - 2015-11-05 16:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [tomek - 2015-10-29 00:49:56]:
Dziękuje za odpowiedz, mam na myśli młodszego planistę produkcji?jeżeli ktoś chciałby mi pomóc, bardzo proszę o opis rekrutacji, pytań rekrutacyjnych, jak wyglądała weryfikacja angielskiego?czy są etapy rekrutacji?jak wygląda weryfikacja Excela?
zdjecie uzytkownika
plock87 - 2015-11-05 16:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [plock87 - 2015-11-05 16:31:23]:
moj email plock87@gmail, dziękuję
zdjecie uzytkownika
baska - 2015-11-06 20:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to świetnie ja też jestem zainteresowana @plock87, jeżeli bedziesz coś wiedział również daj znać, oferują dobre wynagrdzenie właśnie aplikowałam
zdjecie uzytkownika
Dock - 2015-11-08 12:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kajtek - 2015-11-04 17:19:30]:
Bo nowego trzeba jakoś przyciągnąć , a Ciebie już mają :)
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-11-08 12:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam , mam pytanie do osób zatrudnionych na produkcji . Czy były prowadzone jakieś badania nt. szkodliwości warunków pracy pod kątem emisji glinu z aluminium. Zastanawiam się nad podjęciem tam pracy , ale nie chciałbym pracować w szkodliwym środowisku, a powszechnie przecież wiadomo ,że praca przy aluminium może powodować nowotwory i chorobę alzheimera?
zdjecie uzytkownika
kamtro - 2015-11-09 00:01:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej, mi też się podoba ta oferta, bo nie oszukujmy się, wymaganie znajomości i dobrej obsługi programu exel to nie jest jakaś trudna sprawa. bo chcą tylko bardzo dobrj znajomości obsługi EXCEL.
zdjecie uzytkownika
Www - 2015-11-11 03:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kajtek chyba to nie jest ich jedyna oferta pracy zbliżona do tych wymagań, które wyliczasz. Można znaleźć zatrudnienie też jako menedżer zakupów.
zdjecie uzytkownika
Pinokio - 2015-11-15 20:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A mi się tutaj podoba, jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w mokry jesienny wieczorek. Bubel się nawija, a je se siedzę i pierdzę, jest super bo w dupcię ciepło i dzisiaj nawet pot rowkiem nie cieknie. Trochę mi z butów capi bo do przerwy pobiegałem,ale da się jakoś ten smrodek znieść. Najgorsze w tej pracy jest to, że jak na przerwie nażrę się parówek to wzdęcia mnie później wykańczają, a jak ktoś na hali trafi w mój ślad zapachowy to mu się robić odechciewa. Dobrze jest i tyle wam powiem, kasę mam , od mamy podbierać nie muszę jak mi się browarka albo dziuni jakiejś zachce . A tak, teraz mi się przypomniało, jest jeden minus bo po pracy z pukanka dziuni nici. Jak ostatnio po pracy do niej poszedłem, było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za cycka złapałem, dreszczochy poczułem, no wiecie chemia działała . I pewnie byłby finalik zarąbisty ale dziuni do głowy przyszło żebym buty zdjął . No to zdjąłem ... na początku udawała ,że nie czuje ,ale długo nie wytrzymała i mówi do mnie żebym spadał nogi umyć. A ja napalony już byłem to gdzie mi tam mycie nóg w głowie. No, ale nalegała to poszedłem do tej łazienki, odkręciłem wodę ,ale mnie coś naszło i na ręcznym chwilę pojechałem przy okazji tego mycia. Wychodzę po chwili do niej, a mój master niedysponowany :(. Kurczę kijowa jednak ta praca .
zdjecie uzytkownika
kolega - 2015-11-26 19:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie myjesz sie brudasie warunki masz zeby sie umyc nie zmieniasz skarpet kobiety mowia ze smierdzi od MERZCZYZN BO BRAKUJE IM CZASU AUTOBUS IM UCIEKNIE
zdjecie uzytkownika
kolega z pracy... - 2015-11-27 04:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie kolego a co to za niewiasta sam chętnie skorzystam możesz chociaż imię podać
zdjecie uzytkownika
lektor - 2015-11-28 17:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogolnie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jesli niechce ci sie zyc,lubisz zapieprzac za dwoch i dostawac za to smieszne pieniadze,to swietna robota wlasnie dla ciebie.aaaaaa i jeszcze te ochlapy socjalne.w tym roku pracownicy cedo dostali worek prodoktow cedo.......BUBLI ktore zostaly zwrocone. Byly worki bez zgrzewu,rekawiczki latexowe bez palcow itp. A na bozenarodzenie dostali( operatorzy) 120 zl na raczke. Tj 200zl brutto
zdjecie uzytkownika
kajtek - 2015-12-02 19:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej! szukam pracy i co powiecie o ofercie jako operator maszyn z lini produkcyjnej? wydaje mi się, ze całkiem dobrze to wygląda, bo są podwyżki co rok na pewno u nich.
zdjecie uzytkownika
prawda - 2015-12-03 21:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
warunki sa bardzo dobre nie kturym pracownikom by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maslem smarowal i tak by nazekali powinien byc psycholog cwaniakow hamow mylapywac
zdjecie uzytkownika
prawda - 2015-12-04 17:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki są bardzo dobre,szczególnie dla wieprza z 4C.
zdjecie uzytkownika
Patrichia - 2015-12-11 01:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kocham Cedo i zostanę tu do końca świata :)
zdjecie uzytkownika
ochh - 2015-12-12 22:22:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mają teraz ogłoszenie na operatora maszyn. Super że jest premia absencyjna i benefity socjalne, a nawet zapewniona umowa o pracę, bo stabilne zatrudnienie to podstawa.
zdjecie uzytkownika
ooo - 2016-01-07 17:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak macie uprawienia odpowiednie to i stanowisko Magazynier – Operator Wózka Widłowego wydaje się dosyć ciekawe, tylko, ze to praca na magazynie jest jednak.
zdjecie uzytkownika
ząbek - 2016-01-10 00:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ooo - 2016-01-07 17:59:41]:
praca jak praca. Wiadomo jednak , że kwestie związane z warunkami, a zwłaszcza z wynagrodzeniami są w pewien sposób ograniczone w tym przypadku niestety.
zdjecie uzytkownika
Dionizy - 2016-01-12 19:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ząbek no tak, ale wiadomo, że operator wózka widłowego zarabia więcej niż taki zwykły magazynier. CeDo zapewnia umowę o pracę oraz dodatek za pracę w systemie zmianowym, który wynosi 10%. Są także premie kwartalne. Więc patrząc na tą ofertę wcale bym nie powiedział, ze wynagrodzenia są jakoś bardzo ograniczone na tym stanowisku. Oferta bardzo fajna.
zdjecie uzytkownika
kita - 2016-01-14 21:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja zarabiam 5tys i jestem happy, a jak kogos podpiernicze to jeszcze premia bedzie
zdjecie uzytkownika
Adam - 2016-01-15 02:18:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A powiedz mi @Kita na którym dziale zarabiasz takie pieniądze, bo ja też generalnie zastanawiam się nad aplikacją do CEDO, może mi coś podpowiesz i będzie ok?
zdjecie uzytkownika
Kolo - 2016-02-03 21:38:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca ok ,zarobki słabe - nic dodać , nic ująć .
zdjecie uzytkownika
kotex - 2016-02-04 10:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolo powiedz prosze o jakich zarobkach mniej wiecej rozmawiamy ? Zastanawiam sie teraz nad stanowiskiem operatora maszyn, podobno dają sporą podstawę bo i 2 tyś
zdjecie uzytkownika
Adrian - 2016-02-04 15:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Facet z rekrutacji to jakiś debil, trzeba jakieś testy rozwiązywać co trwa 2 godziny. Trochę dziwne, że nie trzeba robić przysiadów albo pompek na kościach bo chyba też trzeba być sprawnym fizycznie.
zdjecie uzytkownika
bowie - 2016-02-06 12:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Adrian na jakie stanowisko Ty aplikowałeś? Testy pewnie były na inteligencje, musiał was jakoś sprawdzić. Szukają teraz operatora linii produkcyjnej z doświadczeniem a oferują dodatek za pracę w systemie czterobrygadowym – 30% i premię absencyjną
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-02-07 08:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kotex - 2016-02-04 10:36:22]:
kotex 2000 podstawy to ma ekspedientka w sklepie , jak dla Ciebie 2000 za pracę w hałasie i smrodzie lub wdychanie aluminium to sporo to startuj
zdjecie uzytkownika
Adam - 2016-02-08 12:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak bardzo słabe @kolo bo nikt mi nie chce odpowiedzieć ile tu się w końcu zarabia i jaki w ogóle jest dojazd, spokojnie się da czymś dojechać czy nie?
zdjecie uzytkownika
Już prawie były pracownik - 2016-02-20 13:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadszedł czas na pożegnanie , po 5 latach pracy czas na zmiany.
Moja ocena tego pracodawcy :
Plusy : wypłata na czas, darmowy transport, dodatek za pracę w syst.4 zmianowym, teoretycznie premia kwartalna- w praktyce jej brak lub smiesznie niska więc to raczej mały plus,
Minusy : w okresie letnim bardzo ciężkie warunki pracy, stawka zasadnicza nawet po ostatnich podwyżkach zdecydowanie o jakieś 500 zł za niska jak na rodzaj wykonywanej pracy , brak lub słabe benefity pozapłacowe , małe możliwości awansu, bardzo duża rotacja pracowników .
W skali 1 do 5 , oceniam na słabe 3.
zdjecie uzytkownika
filip - 2016-02-20 14:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Już prawie były pracownik, już tak nie przesadzaj skoro pracowałes az 5 lat to jednak musi być więcej tych plusów niż minusów. Jak widziałem to szukają teraz nawet na produkcję, to podobnie obiecują darmowy transport, premie kwartalne i dobre zarobki.
zdjecie uzytkownika
elonora - 2016-02-22 15:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałam, że najczęściej tak to wygląda w takich firmach @ jużprawiebyly pracownik ty wytrzymałeś 5 lat, a ja myślę, że na wakacje można się zaczepic, chociaż płaca na czas!
zdjecie uzytkownika
Cedowiak - 2016-03-04 23:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pie...lę! Ludzie! W jakich warunkach my pracujemy?! 50 stopni na hali latem, hałas powyżej 90 db, zapie..ol przez całą zmianę i to wszystko za tysiąc z hakiem na rękę! Małpom w ZOO lepsze warunki sie zapewnia, żeby te małpy mogły spokojnie żyć a tutaj ludzie w tak strasznych warunkach tyrają. O zgroza. Musimy roznieść ten zarząd na cztery wiatry i wywalczyć pensje na poziomie co najmniej 6000 zeta brutto dla pracowników produkcyjnych!
zdjecie uzytkownika
grzesiu - 2016-03-05 20:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cedowiak, nie chcę oceniać, ale widzę, że praca tu Cię frustruje. Skoro pracujesz na produkcji, to chyba masz szansę na dostanie pracy w każdym zakładzie. Dla mnie to trochę dziwna opinia i dość podejrzana
zdjecie uzytkownika
Cedowiak - 2016-03-06 16:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grzesiu - 2016-03-05 20:14:01]:
A co dziwnego i podejrzanego jest w tej opinii? Jeżeli międzynarodową korporację stać na wypłatę robotnikom w UK, Holandii czy Niemczech stawek dużo większych niż 1500 euro to dlaczego miałoby jej nie stać, żeby wypłacić takich stawek polskim robotnikom? Władze lokalne przyciągając ynwestorów oraz zarząd obiecali bossom z CeDo - matki, że polscy robole będą zapie...ć dzień i noc za tysiąc zeta z hakiem plus psie dodatki. Jeżeli robotnicy się zorganizuja dobrze i wywalczą te 6000 zeta brutto to wtedy POleci wiele głów z zarządu za nie dotrzymanie słowa ;) Pracownicy produkcyjni łączmy siły i lejmy zarząd po mordach - nasze hasło: 6000 ZETA BRUTTO!!! Naszym śladem pójdą robotnicy z innych obozów pracy z okolicznych stref w Biskupicach, Bielanach, Środzie Śląskiej i innych i Polacy przestaną być tanią siłą roboczą na własnej ziemi.
zdjecie uzytkownika
Bogus - 2016-03-06 17:08:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuje w cedo byłem kiedyś na rozmowie ale odpuscilem jak próbowali ze mnie zrobić debila idiotycznimi testami.Co do wypowiedzi "cedowiaka" nareszcie ktoś gada z sensem, pracuje też w fabryce i mam dość traktowania ludzi jak śmierci. Cieszy mnie fakt, że jest ktoś jeszcze normalny, który jest członkiem a nie maszyną do pracy.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2016-03-07 20:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja Ci powiem Bogus że faktycznie czyta się to dość ciekawie, muszę to przyznać że jest to dobrze powiedziane, lae nie można brać go za pewnik też przecież
zdjecie uzytkownika
xx - 2016-03-15 19:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam tam 3 lata. Ten zakład można opisać jednym zdaniem. LEGALNY KOŁCHOZ.
Nie wróciłabym tam za żadne pieniądze.
zdjecie uzytkownika
Amedia - 2016-03-15 19:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie rozumiem jak można pracować gdzies 3 lata i nagle po 3 latach dopiero odkryć coś takiego, że źle się pracuje, a wcześniej to co, to nic zupełnie?
zdjecie uzytkownika
mariola - 2016-03-16 19:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Amedia - 2016-03-15 19:26:43]:
a nie przyszło Ci do głowy że niektórzy nie mogą sobie pozwolić na wcześniejsze odejście?! To nie jest tak, że pracuje się kilka lat i dopiero w ostatnim dniu pracy zdajesz sobie sprawę, że jest do d***py. Ludzie mają rodziny, kredyty, każda złotówka się liczy. A zarobki w CeDo nie są złe - często większe niż w innych zakładach produkcyjnych. Ale niestety patrząc na to w jakich warunkach trzeba pracować, jak się namęczyć, ile nadźwigać, do tego 4-brygadówka - pod tym kątem zarobki są zdecydowanie nieadekwatne do charakteru pracy!
zdjecie uzytkownika
basia - 2016-03-17 19:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomo @mariola, że dziś nikomu nie jest lekko szczególnie z kredytem coś niestety na ten temat wiem ale nie musisz tak hejtować, dla mnie to, że ludzie piszą tutaj takie rzeczy typu "kołchoz" itp. są lekką przesada
zdjecie uzytkownika
mariola - 2016-03-18 18:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [basia - 2016-03-17 19:33:19]:
a gdzie Ty w mojej wypowiedzi doszukałaś się hejtu??? Odpowiedziałam Ci grzecznie i kulturalnie na pytanie: dlaczego ludzie nie zwalniają się z pracy, mimo że im się w niej nie podoba. No chyba że nie do końca wiesz czym jest 'hejt'... (tak, dopiero w tym zdaniu go zastosowałam :P )

A wracając do tematu to określenie "kołchoz" wcale nie jest nadużyciem (przynajmniej kiedy jeszcze sama tam pracowałam to właśnie to słowo jako pierwsze przychodziło na myśl, gdy ktoś pytał o CeDo):
* praca w mega upały, non stop ktoś mdlał a dopiero po 2-3 latach skamlenia doczekaliśmy się zwykłych wentylatorów;
* oczywiście od stanowiska odejść nie można bo rolki cały czas spadają (nie było jeszcze stołów pod maszyną i etykieciar - po każdą rolkę trzeba było się schylać do kosza),
* jeden wielki bu***del podczas przerw - przez 8 h człowiek się tak nie naharował jak przez te 20 minut gdy ktoś szedł na przerwę, trzeba było wtedy zaiwaniać na 3-4 maszynach jednocześnie tak, żeby i kogoś i siebie nie zasypać, a było to ciężkie bo niektóre maszyny były ostro przyspieszone
* kartony z rolkami swoje ważyły, nieraz więcej niż mogła dźwigać kobieta według zasad BHP, mimo to trzeba było się 'prosić' MĘSKIEGO kierownictwa, aby to operatorzy takie kartony ściągali (cały czas słyszałyśmy że przecież oni nie mają na to czasu bo mają inne zajęcia), przeciążony kręgosłup to była u większości pań norma
* zła organizacja pracy, non stop pośpiech, 70% pracowników to kobiety a pamiętam wieczne faworyzowanie 'biednych panów': operator-dobry, zapracowany a pakowaczka-zła, bo narzeka że ma za ciężkie kartony albo etykieciara krzywo etykietuje
* i na koniec, ku przestrodze, wypadek śmiertelny pracownicy - wynikowa wiecznego pośpiechu, brawury i zaniedbań lub przymykania oka kierownictwa na pewne sytuacje... Po tym zdarzeniu 'pękłam' i stwierdziłam że nie wytrzymam tam już ani jednego dnia dłużej

Tak więc jeżeli według Twoich odczuć praca w CeDo jest idealna i nie ma się do czego przyczepić, to masz prawo do takiej opinii. Pozwól jednak innym wyrazić swoją - nie wszyscy są tak zadowoleni z tej pracy jak Ty. A ilość krytycznych komentarzy też o czymś świadczy... Zwłaszcza że powtarzają się te same argumenty... Tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
abok - 2016-03-19 20:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mariola, przecież to nie wina firmy, że ejst upał. Jedyne co kodeks pracy ustala w upałach to obowiązek dostarczenia wody do picia i to chyba tylko jak jest powyżej 28 stopni. Chyba pod tym względem jest wszystko ok.
zdjecie uzytkownika
zuzannam - 2016-04-02 23:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Mam pytanie czego można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko inżyniera? Czy to tylko rozmowa czy jeszcze jakieś testy?
zdjecie uzytkownika
robert - 2016-04-03 08:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy aplikował ktoś do nich na stanowisko Magazyniera Operator Wózka. Proszę o info bo nie ukrywam, że nie mam nikogo znajomego kto dla nich robił i zastanawiam się nad realnymi mieć u zarobkami u nich @mariola spokój nas uratuje :)
zdjecie uzytkownika
Jeremi - 2016-04-03 10:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O tym czy wynagrodzenia w firmie są adekwatne do warunków pracy bardzo dokładnie odzwierciedla rotacja pracowników . W tej firmie rotacja jest na bardzo wysokim poziomie co świadczy o tym, że zarobki są na stosunkowo niskim poziomie biorąc pod uwagę specyfikę wykonywanej pracy. Czy się to zmieni ? Nie sądzę, niestety część firm w Polsce nie dojrzała jeszcze do uczciwego wynagradzania za wykonywaną pracę i właśnie w obszarze wynagrodzeń próbuje wygenerować oszczędności . Dlaczego? Bo to dużo łatwiejsze niż inwestycje w nowoczesny park maszynowy i modernizację procesu . Rachunek jest prosty 1000 PLN X 1000 pracowników X 12 M-cy = 12 000 000 PLN. 12 baniek oszczędności na czysto bez inwestycji i ryzyka .
zdjecie uzytkownika
dorota - 2016-04-05 08:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, ze Twoja ocena sytuacji w firmie jest z kosmosu @Jaremi generalnie nic nie jest takie w życiu proste , zatrudniają na umowę o prace , masz prywatną opiekę medyczną, dofinansowanie wakacji, dodatki świąteczne, integrację. spróbuj być bardziej rzeczowy
zdjecie uzytkownika
bogdan - 2016-04-06 15:02:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robert - 2016-04-03 08:13:01]:
Ja bylem na rozmowie na stanowisko magazynier,po rozmowie z kierownikiem magazynu dosc szybkim krokiem opuscilem teren zakladu,ic a sie przekonasz.
zdjecie uzytkownika
doda - 2016-04-14 01:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z Jeremim, rotacja w firmie o czymś świadczy. Natomiast utrzymywanie od wielu lat wynagrodzeń na podobnym poziomie potwierdza, że zarząd jest nastawiony na kumulowanie zysków, a nie na zbudowanie organizacji na wysokim poziomie, gdzie pracownicy identyfikowaliby się z firmą i byli godnie wynagradzani. Jeszcze wiele wody w Odrze musi upłynąć , aby się to zmieniło.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja?przyjeli mnie,bez mrugniecia okiem.po miesiacu juz wiedzialem dlaczego zapier....OL!!! I lipna atmosfera.wkurzeni ludzie. Jeden z operatorow zapytal ile dostalem na poczatek.gdy powiedzialem,ze 2155, to zrobil sie zielony,bo on pracuje 7 lat i ma tyle. Co lepsze,co niektorzy pracuja tam za dwoch,miedzy innymi ja.za to ze kierownik zostawil mnie samego jako operatora na liniach dla dwoch,dostalem starszego operatora czyli 2330 zl a pracuje 5 miesiecy.haha.reszta robi za dwoch i ma np 2030 zl a pracuja po kilka lat
Pytania: Ile chcesz zarabiac
zdjecie uzytkownika
Jeremi - 2016-04-16 00:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dorota - 2016-04-05 08:32:18]:
" myślę, ze Twoja ocena sytuacji w firmie jest z kosmosu @Jaremi generalnie nic nie jest takie w życiu proste , zatrudniają na umowę o prace , masz prywatną opiekę medyczną, dofinansowanie wakacji, dodatki świąteczne, integrację. spróbuj być bardziej rzeczowy"
Oczywiście nic nie jest takie proste, ale każdy ocenia wg.własnych kryteriów. Jak dla mnie zatrudnienie na umowę - żadna rewelacja, nigdy nie pracowałem na innych umowach i nie mam zamiaru, jak ktoś chce mnie zatrudnić to nie robi mi łaski bo bez umowy nie zgodzę się podjąć pracy tylko pójdę do firmy, która mi taką umowę da na dzień dobry. Prywatna opieka - od dawna standard w wielu firmach , w tej dopiero raczkuje, okaże się jaki to będzie pakiet, znając skąpstwo zarządu pewnie pakiet minimum-solo. Dofinansowanie wakacji, dodatki świąteczne, integracja- to wszystko finansowane jest z ZFŚS więc nie ma o czym mówić bo to również standard we wszystkich firmach zobligowanych do odprowadzania na ZFŚS. Nie twierdzę ,że ta firma to jakieś totalne dno bo wiele firm oferuje gorsze warunki, ale nie zmienia to faktu,że zarząd nastawiony jest na maksimum zysków przy oszczędności na pracownikach i ich wynagradzaniu, a ostatnie zmiany zostały spowodowane problemami z rekrutacją i pogarszającym się wizerunku firmy jako pracodawcy a nie wolą uczciwego wynagradzania za pracę, która w perspektywie czasu rujnuje zdrowie i choćby z tego powodu powinna być odpowiednio opłacana.
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-05-05 09:43:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co nie podobało Ci się w tej firmie @bogdan?? Ja też wybieram się na rozmowę do nich, może napiszesz coś więcej?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie CeDo Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CeDo Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert