brak logo

CeDo Sp. z o.o.

Kąty Wrocławskie

Opinie o CeDo Sp. z o.o.

Adrian 2016-02-04 15:48:38
Facet z rekrutacji to jakiś debil, trzeba jakieś testy rozwiązywać co trwa 2 godziny. Trochę dziwne, że nie trzeba robić przysiadów albo pompek na kościach bo chyba też trzeba być sprawnym fizycznie.
1
bowie 2016-02-06 12:04:54
@Adrian na jakie stanowisko Ty aplikowałeś? Testy pewnie były na inteligencje, musiał was jakoś sprawdzić. Szukają teraz operatora linii produkcyjnej z doświadczeniem a oferują dodatek za pracę w systemie czterobrygadowym – 30% i premię absencyjną
kolo 2016-02-07 08:22:45
kotex 2000 podstawy to ma ekspedientka w sklepie , jak dla Ciebie 2000 za pracę w hałasie i smrodzie lub wdychanie aluminium to sporo to startuj
Adam 2016-02-08 12:17:55
Jak bardzo słabe @kolo bo nikt mi nie chce odpowiedzieć ile tu się w końcu zarabia i jaki w ogóle jest dojazd, spokojnie się da czymś dojechać czy nie?
Już prawie były pracownik 2016-02-20 13:18:32
Nadszedł czas na pożegnanie , po 5 latach pracy czas na zmiany.
Moja ocena tego pracodawcy :
Plusy : wypłata na czas, darmowy transport, dodatek za pracę w syst.4 zmianowym, teoretycznie premia kwartalna- w praktyce jej brak lub smiesznie niska więc to raczej mały plus,
Minusy : w okresie letnim bardzo ciężkie warunki pracy, stawka zasadnicza nawet po ostatnich podwyżkach zdecydowanie o jakieś 500 zł za niska jak na rodzaj wykonywanej pracy , brak lub słabe benefity pozapłacowe , małe możliwości awansu, bardzo duża rotacja pracowników .
W skali 1 do 5 , oceniam na słabe 3.
filip 2016-02-20 14:31:37
@Już prawie były pracownik, już tak nie przesadzaj skoro pracowałes az 5 lat to jednak musi być więcej tych plusów niż minusów. Jak widziałem to szukają teraz nawet na produkcję, to podobnie obiecują darmowy transport, premie kwartalne i dobre zarobki.
1
elonora 2016-02-22 15:43:10
słyszałam, że najczęściej tak to wygląda w takich firmach @ jużprawiebyly pracownik ty wytrzymałeś 5 lat, a ja myślę, że na wakacje można się zaczepic, chociaż płaca na czas!
Cedowiak 2016-03-04 23:52:55
Ja pie...lę! Ludzie! W jakich warunkach my pracujemy?! 50 stopni na hali latem, hałas powyżej 90 db, zapie..ol przez całą zmianę i to wszystko za tysiąc z hakiem na rękę! Małpom w ZOO lepsze warunki sie zapewnia, żeby te małpy mogły spokojnie żyć a tutaj ludzie w tak strasznych warunkach tyrają. O zgroza. Musimy roznieść ten zarząd na cztery wiatry i wywalczyć pensje na poziomie co najmniej 6000 zeta brutto dla pracowników produkcyjnych!
grzesiu 2016-03-05 20:14:01
Cedowiak, nie chcę oceniać, ale widzę, że praca tu Cię frustruje. Skoro pracujesz na produkcji, to chyba masz szansę na dostanie pracy w każdym zakładzie. Dla mnie to trochę dziwna opinia i dość podejrzana
Cedowiak 2016-03-06 16:52:30
A co dziwnego i podejrzanego jest w tej opinii? Jeżeli międzynarodową korporację stać na wypłatę robotnikom w UK, Holandii czy Niemczech stawek dużo większych niż 1500 euro to dlaczego miałoby jej nie stać, żeby wypłacić takich stawek polskim robotnikom? Władze lokalne przyciągając ynwestorów oraz zarząd obiecali bossom z CeDo - matki, że polscy robole będą zapie...ć dzień i noc za tysiąc zeta z hakiem plus psie dodatki. Jeżeli robotnicy się zorganizuja dobrze i wywalczą te 6000 zeta brutto to wtedy POleci wiele głów z zarządu za nie dotrzymanie słowa ;) Pracownicy produkcyjni łączmy siły i lejmy zarząd po mordach - nasze hasło: 6000 ZETA BRUTTO!!! Naszym śladem pójdą robotnicy z innych obozów pracy z okolicznych stref w Biskupicach, Bielanach, Środzie Śląskiej i innych i Polacy przestaną być tanią siłą roboczą na własnej ziemi.
Bogus 2016-03-06 17:08:02
Nie pracuje w cedo byłem kiedyś na rozmowie ale odpuscilem jak próbowali ze mnie zrobić debila idiotycznimi testami.Co do wypowiedzi "cedowiaka" nareszcie ktoś gada z sensem, pracuje też w fabryce i mam dość traktowania ludzi jak śmierci. Cieszy mnie fakt, że jest ktoś jeszcze normalny, który jest członkiem a nie maszyną do pracy.
Adam 2016-03-07 20:21:21
No ja Ci powiem Bogus że faktycznie czyta się to dość ciekawie, muszę to przyznać że jest to dobrze powiedziane, lae nie można brać go za pewnik też przecież
xx 2016-03-15 19:24:46
Pracowałam tam 3 lata. Ten zakład można opisać jednym zdaniem. LEGALNY KOŁCHOZ.
Nie wróciłabym tam za żadne pieniądze.
Amedia 2016-03-15 19:26:43
Ja nie rozumiem jak można pracować gdzies 3 lata i nagle po 3 latach dopiero odkryć coś takiego, że źle się pracuje, a wcześniej to co, to nic zupełnie?
mariola 2016-03-16 19:14:30
a nie przyszło Ci do głowy że niektórzy nie mogą sobie pozwolić na wcześniejsze odejście?! To nie jest tak, że pracuje się kilka lat i dopiero w ostatnim dniu pracy zdajesz sobie sprawę, że jest do d***py. Ludzie mają rodziny, kredyty, każda złotówka się liczy. A zarobki w CeDo nie są złe - często większe niż w innych zakładach produkcyjnych. Ale niestety patrząc na to w jakich warunkach trzeba pracować, jak się namęczyć, ile nadźwigać, do tego 4-brygadówka - pod tym kątem zarobki są zdecydowanie nieadekwatne do charakteru pracy!
basia 2016-03-17 19:33:19
wiadomo @mariola, że dziś nikomu nie jest lekko szczególnie z kredytem coś niestety na ten temat wiem ale nie musisz tak hejtować, dla mnie to, że ludzie piszą tutaj takie rzeczy typu "kołchoz" itp. są lekką przesada
mariola 2016-03-18 18:53:06
a gdzie Ty w mojej wypowiedzi doszukałaś się hejtu??? Odpowiedziałam Ci grzecznie i kulturalnie na pytanie: dlaczego ludzie nie zwalniają się z pracy, mimo że im się w niej nie podoba. No chyba że nie do końca wiesz czym jest 'hejt'... (tak, dopiero w tym zdaniu go zastosowałam :P )

A wracając do tematu to określenie "kołchoz" wcale nie jest nadużyciem (przynajmniej kiedy jeszcze sama tam pracowałam to właśnie to słowo jako pierwsze przychodziło na myśl, gdy ktoś pytał o CeDo):
* praca w mega upały, non stop ktoś mdlał a dopiero po 2-3 latach skamlenia doczekaliśmy się zwykłych wentylatorów;
* oczywiście od stanowiska odejść nie można bo rolki cały czas spadają (nie było jeszcze stołów pod maszyną i etykieciar - po każdą rolkę trzeba było się schylać do kosza),
* jeden wielki bu***del podczas przerw - przez 8 h człowiek się tak nie naharował jak przez te 20 minut gdy ktoś szedł na przerwę, trzeba było wtedy zaiwaniać na 3-4 maszynach jednocześnie tak, żeby i kogoś i siebie nie zasypać, a było to ciężkie bo niektóre maszyny były ostro przyspieszone
* kartony z rolkami swoje ważyły, nieraz więcej niż mogła dźwigać kobieta według zasad BHP, mimo to trzeba było się 'prosić' MĘSKIEGO kierownictwa, aby to operatorzy takie kartony ściągali (cały czas słyszałyśmy że przecież oni nie mają na to czasu bo mają inne zajęcia), przeciążony kręgosłup to była u większości pań norma
* zła organizacja pracy, non stop pośpiech, 70% pracowników to kobiety a pamiętam wieczne faworyzowanie 'biednych panów': operator-dobry, zapracowany a pakowaczka-zła, bo narzeka że ma za ciężkie kartony albo etykieciara krzywo etykietuje
* i na koniec, ku przestrodze, wypadek śmiertelny pracownicy - wynikowa wiecznego pośpiechu, brawury i zaniedbań lub przymykania oka kierownictwa na pewne sytuacje... Po tym zdarzeniu 'pękłam' i stwierdziłam że nie wytrzymam tam już ani jednego dnia dłużej

Tak więc jeżeli według Twoich odczuć praca w CeDo jest idealna i nie ma się do czego przyczepić, to masz prawo do takiej opinii. Pozwól jednak innym wyrazić swoją - nie wszyscy są tak zadowoleni z tej pracy jak Ty. A ilość krytycznych komentarzy też o czymś świadczy... Zwłaszcza że powtarzają się te same argumenty... Tyle w temacie
abok 2016-03-19 20:11:25
mariola, przecież to nie wina firmy, że ejst upał. Jedyne co kodeks pracy ustala w upałach to obowiązek dostarczenia wody do picia i to chyba tylko jak jest powyżej 28 stopni. Chyba pod tym względem jest wszystko ok.
zuzannam 2016-04-02 23:24:40
Witam.
Mam pytanie czego można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko inżyniera? Czy to tylko rozmowa czy jeszcze jakieś testy?
robert 2016-04-03 08:13:01
Czy aplikował ktoś do nich na stanowisko Magazyniera Operator Wózka. Proszę o info bo nie ukrywam, że nie mam nikogo znajomego kto dla nich robił i zastanawiam się nad realnymi mieć u zarobkami u nich @mariola spokój nas uratuje :)
Jeremi 2016-04-03 10:48:38
O tym czy wynagrodzenia w firmie są adekwatne do warunków pracy bardzo dokładnie odzwierciedla rotacja pracowników . W tej firmie rotacja jest na bardzo wysokim poziomie co świadczy o tym, że zarobki są na stosunkowo niskim poziomie biorąc pod uwagę specyfikę wykonywanej pracy. Czy się to zmieni ? Nie sądzę, niestety część firm w Polsce nie dojrzała jeszcze do uczciwego wynagradzania za wykonywaną pracę i właśnie w obszarze wynagrodzeń próbuje wygenerować oszczędności . Dlaczego? Bo to dużo łatwiejsze niż inwestycje w nowoczesny park maszynowy i modernizację procesu . Rachunek jest prosty 1000 PLN X 1000 pracowników X 12 M-cy = 12 000 000 PLN. 12 baniek oszczędności na czysto bez inwestycji i ryzyka .
dorota 2016-04-05 08:32:18
myślę, ze Twoja ocena sytuacji w firmie jest z kosmosu @Jaremi generalnie nic nie jest takie w życiu proste , zatrudniają na umowę o prace , masz prywatną opiekę medyczną, dofinansowanie wakacji, dodatki świąteczne, integrację. spróbuj być bardziej rzeczowy
bogdan 2016-04-06 15:02:54
Ja bylem na rozmowie na stanowisko magazynier,po rozmowie z kierownikiem magazynu dosc szybkim krokiem opuscilem teren zakladu,ic a sie przekonasz.
doda 2016-04-14 01:07:06
Zgadzam się z Jeremim, rotacja w firmie o czymś świadczy. Natomiast utrzymywanie od wielu lat wynagrodzeń na podobnym poziomie potwierdza, że zarząd jest nastawiony na kumulowanie zysków, a nie na zbudowanie organizacji na wysokim poziomie, gdzie pracownicy identyfikowaliby się z firmą i byli godnie wynagradzani. Jeszcze wiele wody w Odrze musi upłynąć , aby się to zmieniło.
Jeremi 2016-04-16 00:55:18
" myślę, ze Twoja ocena sytuacji w firmie jest z kosmosu @Jaremi generalnie nic nie jest takie w życiu proste , zatrudniają na umowę o prace , masz prywatną opiekę medyczną, dofinansowanie wakacji, dodatki świąteczne, integrację. spróbuj być bardziej rzeczowy"
Oczywiście nic nie jest takie proste, ale każdy ocenia wg.własnych kryteriów. Jak dla mnie zatrudnienie na umowę - żadna rewelacja, nigdy nie pracowałem na innych umowach i nie mam zamiaru, jak ktoś chce mnie zatrudnić to nie robi mi łaski bo bez umowy nie zgodzę się podjąć pracy tylko pójdę do firmy, która mi taką umowę da na dzień dobry. Prywatna opieka - od dawna standard w wielu firmach , w tej dopiero raczkuje, okaże się jaki to będzie pakiet, znając skąpstwo zarządu pewnie pakiet minimum-solo. Dofinansowanie wakacji, dodatki świąteczne, integracja- to wszystko finansowane jest z ZFŚS więc nie ma o czym mówić bo to również standard we wszystkich firmach zobligowanych do odprowadzania na ZFŚS. Nie twierdzę ,że ta firma to jakieś totalne dno bo wiele firm oferuje gorsze warunki, ale nie zmienia to faktu,że zarząd nastawiony jest na maksimum zysków przy oszczędności na pracownikach i ich wynagradzaniu, a ostatnie zmiany zostały spowodowane problemami z rekrutacją i pogarszającym się wizerunku firmy jako pracodawcy a nie wolą uczciwego wynagradzania za pracę, która w perspektywie czasu rujnuje zdrowie i choćby z tego powodu powinna być odpowiednio opłacana.
koko 2016-05-05 09:43:17
co nie podobało Ci się w tej firmie @bogdan?? Ja też wybieram się na rozmowę do nich, może napiszesz coś więcej?
daaa 2016-05-30 18:51:37
hej witam. napiszcie coś na temat magazynierów - operatorów wózków widłowych?jak na rozmowie?
kajtek 2016-06-11 14:32:52
jasne, że mają szansę na rozwój. Może kokosów nie zarobią i nie zyskają zaufania mieszkańców całego Gdańska. Jednak mają ciekawą ofertę, niskie ceny, a to może skłaniać do rezygnacji z tych mega znanych firm.
1
rudzielec 2016-06-24 09:49:58
To prawda warunki nie są najlepsze i płaca już nie taka dobra jak kiedyś ludzie którzy się nie zwalniają mają na sobie kredyty utrzymanie domów każdy z tych ludzi jak ma dobra okazję zmiany pracy odchodzi z tamtad czy straszy pracownik czy mlody. Klimat jest naprawdę czasem nie do wytrzymania dadzą 5wiatrakow na krzyż i myślą że to coś da . Termometry znajdują się koło wiatraków to nie widać ile jest naprawdę stopni są cwani bo wiedza czym to grozi. Teraz to i nadgodziny trzeba robić z przymusu bo na każdej zmianie bardzo dużo ludzi brakuje. I mamy przesowac urlopy i sprzedawać za marne pieniadze!!!!! Kierownicy mówią że nie jest gorąco Ale jak wchodzą na halę to mdleja z ciepła i uciekają albo w ogóle nie przychodzą
Jeżeli macie szansę na inną pracę to naprawdę nie polecam tutaj przychodzić nie pisze tego po złości tylko po dobroci !
ala 2016-06-24 09:55:35
mimo twojego komentarza nadal jestem skłonna w tej firmie odbyć praktyki w dziale obsługi klienta, ciekawi mnie jednak czy to tylko na wakacje czy będzie można coś dłużej poterm pokombinować z firmą z zatrudnieniem
mistrz 2016-07-03 23:09:01
no coz...pracowalem tam 8 lat..i czasami wchodze poczytac co tam piszecie...kto tam pracuje to wie zze jest zapierdol...sam nie raz robilem na 8 liniach bo ludzi nie bylo...ale bylem dobry...tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego...wycisna cie jak cytryne i tyle...na szczescie juz bedzie 3 lata ja tam nie pracuje...a wy z niepokojem patrzycie na termometry..bo 2 zmiana i 33 stopnie na dworze..oznacza dla was zatarte dupsko i silikon nie pomoze:))pozdrowienia
RFA 2016-07-04 09:52:23
Ale jednak te 8 lat przepracowałeś więc to nie jest tak mało jak na takie warunki jakie przedstawiacie. Za to z ogłoszeń wynika, że w zamian za to jest umowa o pracę, dodatki za pracę zmianową, pakiety socjalne itp. jak dla mnie to wystarczające zadośćuczynienie
masakra 2016-07-27 18:02:51
ta firma to totalna porażka.... warunki są okropne.... pracujesz jak robot... i robisz 4 rzeczy na raz... przesada.... dużo w życiu widziałam ale takiego obozu pracy nigdy... od zabierania palet powinni być magazynierzy itd... a tak to jedna osoba musi pakować. jednocześnie oklejać kartony . układać na paletę... i odstawić paletę dla szanownych magazynierów których mało co widać na hali a linia leci jak rajdowiec... szkoda gadać... a ciekawe jak wytrzymują kobiety gdy mają swoje dni i silne bóle z tego powodu. omdlenia a nawet wymioty i leci jak z kranu....
Naj 2016-07-27 18:25:44
Zastanawiam się od dłuższego czasu czy wysyłać tutaj CV i jestem bardzo ciekawy czy ktoś z Was tutaj faktycznie pracuje i powie mi w jaki sposób tutaj żyć?
masakra 2016-07-27 18:37:29
wiesz co ja jestem bardzo obrotna dziewczyna itd.... dużo potrafię zrobić itd... bo życie mnie tego nauczyło ale to co się dzieje na produkcji przerasta.... pracowałam już na paru produkcjach i uwierz ze ta jest najgorsza.... no chyba ze ktoś che wyżej iść to będzie miał wygodę i raj... itd...
bum 2016-07-27 21:05:51
Hej, ale wiecie czy wciąż można się załapać na operatora linii? Dobrze, że zapewniona jest umowa o pracę, a jak jest jeszcze pakiet socjalny, to się wcale nie dziwię, że zatrudnienie u nich jest tak opłacalne.
masakra 2016-07-28 13:43:08
tam są cały czas przyjęcia.... poczytaj inne opinie na temat dodatków itd... tam rotacja jest cały czas.... upał 50 stopni.... itd... tak że powodzenia....
bart 2016-07-28 13:45:43
@masakra ale 50 stopni jak jest na zewnątrz 35, czy to ogólnie standardowa temperatura? W upałach mimo, że jest to słabe, to jeszcze rozumiem, że tak się może zdarzyć, gorzej, jeśli to standardowe warunki...
Operator. O. 2016-08-25 18:51:52
Boże święty co osoba to inna opinia. Czasami takie głupoty gadacie że szok. Jak się komuś nie chce pracować to szuka dziury w całym. Ja tam pracuje już jakiś czas jako operator. Owszem latem bywa ciężko przez upały,ale cenie sobie swoje stanowisko. Zarobki nie są złe porównując z innymi firmami, a i praca nie jest najgorsza. Są dni,kiedy wszystko się pierniczy i jest jazda, Ale są i takie kiedy człowiek nie ma co ze sobą zrobić. Jak ktoś chce pracować to nie będzie narzekać. Pozdrawiam
bhnm 2016-08-25 19:16:42
@ Operator O. - masz bardzo dużo racji w tym cpo napisałeś. Ale skoro mówisz ze kasa nie jest zła, tzn.?
DEENIM 2016-08-28 23:40:15
Warunki pracy są ciężkie , wysoka temperatura na halach + wdychanie oparów ewentualnie wdychanie aluminium, co to oznacza dla zdrowia ... wiadomo. Do tego praca w weekendy. Czego chcieć więcej :)
kuminm 2016-08-29 09:42:56
no właśnie odnośnie tych oparów... chcioałam się dowiedzieć dokładnie jak się dba o bezpieczeństwo i zdrowie pracowników nja halach i jak z przestrzeganiem bhp
Operator O. 2016-08-29 23:10:37
Co mam na myśli twierdząc kasa nie jest zła? Otóż w porównaniu z innymi fabrykami zarobki są ok, choć mogłoby być lepiej. A jeśli ktoś ma zobowiązania,kredyt i dziecko to będzie pracował nawet w CeDo. Ludzie piszą,że warunki ciężkie i ogólnie narzekają na pracę operatora. Wstydźcie się chłopcy, bo kobieta operator narzeka dużo mniej niż wy :)
irnal 2016-08-30 09:28:38
Na pewno nie jest tak źle @t5r4e3w, bo podejście do klienta zawsze jest dobre, a w końcu jak produktów mają sporo, to fajnie by było jakby znalazło się u nich jakąś pracę. Wiadomo coś o ofertach pracy?
Bart 2016-09-06 09:07:21
Wydaje mi się, że najważniejsze jest aby się przykładać do pracy. Wtedy i firma działa fajnie i pracownicy nie narzekają i pracodawca jest zadowolony. Narzekanie jeszcze nigdy nikogo nie zaprowadziło
irnal 2016-09-09 10:00:23
Wiecie jednak czy oferta pracy na przedstawiciela handlowego jest jeszcze aktualna? Na pewno dbają o niezłe warunki pracy co jest dobrym znakiem na to co się dzieje.
Roland 2016-09-13 15:44:20
Nie polecam , warunki pracy cięzkie , płaca bliska minimalnej .
gambit 2016-09-13 15:46:17
bliska minimalnej to znaczy konkretnie jaka? ten dystans dla każdego może być jednak dość subiektywnym odczuciem.zawsze możesz szukać w firmie jakiegoś wyższego stanowiska poi prostu, przykładowo teraz jest ogłoszenia na stanowisko kierownika zmiany na ekstruzj
Krzysiu 2016-09-23 15:39:06
Co się stało, że potrzebują kierownika? Stary odszedł?
a 2016-09-23 15:43:37
jest teraz w firmie potrzebny pracownik na stanowisko Operator Linii - Ekstruzja jak ktoś byłby zaionteresowany
Zostaw swoją opinię o CeDo Sp. z o.o. - Kąty Wrocławskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CeDo Sp. z o.o.