brak logo

CeDo Sp. z o.o.

Kąty Wrocławskie

Opinie o CeDo Sp. z o.o.

maniek 2015-09-28 16:54:25
faktycznie, tak słabo? w Świdnicy wózkowy podstawy ma koło 2500 brutto, myślałem, że tam w Kątach lepsze zarobki
robo 2015-10-01 19:01:09
Konkretnie ogłoszenie rekrutacyjne powinno brzmieć tak :
Poszukujemy do pracy na stanowiskach operatora, pakowacza.
Wymagania : chęć przebywania poza domem w weekendy i święta, umiejętność poruszania się truchtem - okresowo nawet kłusem, zdolność absorbcji dużych ilości wody w okresie letnim, umiejętność pracy za dwóch - okresowo nawet za trzech, znajomość mechaniki, pneumatyki, mechatroniki, telemetrii oraz robotyki. W zamian za oddanie i pełne zaangażowanie oferujemy : wynagrodzenie zasadnicze na poziomie najniższej krajowej , możliwość pracy po 16 godzin, pakiet ubezpieczeniowy w jednej z najgorszych firm ubezpieczeniowych, transport pracowniczy zabytkową flotą -pomimo,iż najstarsze z pojazdów mają ok.30 lat. nie będziesz musiał płacić za przejazd. Gwarantujemy także ,iż zatrudniając się w naszej firmie zostaniesz uwolniony od przykrych obowiązków domowych, ponieważ zapewnimy dla ciebie pracę także w okienka. Wśród znajomych,którzy usłyszą gdzie pracujesz zyskasz uznanie i będziesz uważany za TWARDZIELA !!!
5
były pracownik 2015-10-03 19:07:36
10/10 kolego :D
anka 2015-10-03 21:39:54
super podsumowanie. zwłaszcza to uznanie wśród znajomych. Taaa praca w cedo to praca marzeń. wszyscy ci jej będą zazdrościć.
Mk 2015-10-12 16:55:26
Praca w tej firmie to patologia :D pracownik z dwu letnim stażem zarabia dużo mniej niż świeży pracownik zatrudniony przez agencje ;p
1
Duda 2015-10-16 18:41:39
C zasami E wentualnie D adzą O dpocząć . . .
plock87 2015-10-20 18:31:31
mogę poprosić o pytania które były na rozmowie?bardzo proszę
oerator 2015-10-29 19:44:03
dlaczego nowy praconik zarabia wiecej niz ja z 4 letnim stazem.lepiej sie zwolnic i zatrudnic.
1
plock87 2015-11-05 16:31:23
Dziękuje za odpowiedz, mam na myśli młodszego planistę produkcji?jeżeli ktoś chciałby mi pomóc, bardzo proszę o opis rekrutacji, pytań rekrutacyjnych, jak wyglądała weryfikacja angielskiego?czy są etapy rekrutacji?jak wygląda weryfikacja Excela?
4
plock87 2015-11-05 16:34:15
moj email plock87@gmail, dziękuję
Dock 2015-11-08 12:12:04
Bo nowego trzeba jakoś przyciągnąć , a Ciebie już mają :)
Kandydat 2015-11-08 12:22:35
Witam , mam pytanie do osób zatrudnionych na produkcji . Czy były prowadzone jakieś badania nt. szkodliwości warunków pracy pod kątem emisji glinu z aluminium. Zastanawiam się nad podjęciem tam pracy , ale nie chciałbym pracować w szkodliwym środowisku, a powszechnie przecież wiadomo ,że praca przy aluminium może powodować nowotwory i chorobę alzheimera?
1
Pinokio 2015-11-15 20:11:37
A mi się tutaj podoba, jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w mokry jesienny wieczorek. Bubel się nawija, a je se siedzę i pierdzę, jest super bo w dupcię ciepło i dzisiaj nawet pot rowkiem nie cieknie. Trochę mi z butów capi bo do przerwy pobiegałem,ale da się jakoś ten smrodek znieść. Najgorsze w tej pracy jest to, że jak na przerwie nażrę się parówek to wzdęcia mnie później wykańczają, a jak ktoś na hali trafi w mój ślad zapachowy to mu się robić odechciewa. Dobrze jest i tyle wam powiem, kasę mam , od mamy podbierać nie muszę jak mi się browarka albo dziuni jakiejś zachce . A tak, teraz mi się przypomniało, jest jeden minus bo po pracy z pukanka dziuni nici. Jak ostatnio po pracy do niej poszedłem, było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za cycka złapałem, dreszczochy poczułem, no wiecie chemia działała . I pewnie byłby finalik zarąbisty ale dziuni do głowy przyszło żebym buty zdjął . No to zdjąłem ... na początku udawała ,że nie czuje ,ale długo nie wytrzymała i mówi do mnie żebym spadał nogi umyć. A ja napalony już byłem to gdzie mi tam mycie nóg w głowie. No, ale nalegała to poszedłem do tej łazienki, odkręciłem wodę ,ale mnie coś naszło i na ręcznym chwilę pojechałem przy okazji tego mycia. Wychodzę po chwili do niej, a mój master niedysponowany :(. Kurczę kijowa jednak ta praca .
3
kolega 2015-11-26 19:49:33
nie myjesz sie brudasie warunki masz zeby sie umyc nie zmieniasz skarpet kobiety mowia ze smierdzi od MERZCZYZN BO BRAKUJE IM CZASU AUTOBUS IM UCIEKNIE
2
kolega z pracy... 2015-11-27 04:58:24
Panie kolego a co to za niewiasta sam chętnie skorzystam możesz chociaż imię podać
lektor 2015-11-28 17:21:40
Ogolnie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jesli niechce ci sie zyc,lubisz zapieprzac za dwoch i dostawac za to smieszne pieniadze,to swietna robota wlasnie dla ciebie.aaaaaa i jeszcze te ochlapy socjalne.w tym roku pracownicy cedo dostali worek prodoktow cedo.......BUBLI ktore zostaly zwrocone. Byly worki bez zgrzewu,rekawiczki latexowe bez palcow itp. A na bozenarodzenie dostali( operatorzy) 120 zl na raczke. Tj 200zl brutto
1
prawda 2015-12-03 21:07:46
warunki sa bardzo dobre nie kturym pracownikom by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maslem smarowal i tak by nazekali powinien byc psycholog cwaniakow hamow mylapywac
prawda 2015-12-04 17:44:10
Warunki są bardzo dobre,szczególnie dla wieprza z 4C.
2
Patrichia 2015-12-11 01:08:33
Kocham Cedo i zostanę tu do końca świata :)
1
kita 2016-01-14 21:48:28
Ja zarabiam 5tys i jestem happy, a jak kogos podpiernicze to jeszcze premia bedzie
Kolo 2016-02-03 21:38:08
Praca ok ,zarobki słabe - nic dodać , nic ująć .
Adrian 2016-02-04 15:48:38
Facet z rekrutacji to jakiś debil, trzeba jakieś testy rozwiązywać co trwa 2 godziny. Trochę dziwne, że nie trzeba robić przysiadów albo pompek na kościach bo chyba też trzeba być sprawnym fizycznie.
1
kolo 2016-02-07 08:22:45
kotex 2000 podstawy to ma ekspedientka w sklepie , jak dla Ciebie 2000 za pracę w hałasie i smrodzie lub wdychanie aluminium to sporo to startuj
Już prawie były pracownik 2016-02-20 13:18:32
Nadszedł czas na pożegnanie , po 5 latach pracy czas na zmiany.
Moja ocena tego pracodawcy :
Plusy : wypłata na czas, darmowy transport, dodatek za pracę w syst.4 zmianowym, teoretycznie premia kwartalna- w praktyce jej brak lub smiesznie niska więc to raczej mały plus,
Minusy : w okresie letnim bardzo ciężkie warunki pracy, stawka zasadnicza nawet po ostatnich podwyżkach zdecydowanie o jakieś 500 zł za niska jak na rodzaj wykonywanej pracy , brak lub słabe benefity pozapłacowe , małe możliwości awansu, bardzo duża rotacja pracowników .
W skali 1 do 5 , oceniam na słabe 3.
Cedowiak 2016-03-04 23:52:55
Ja pie...lę! Ludzie! W jakich warunkach my pracujemy?! 50 stopni na hali latem, hałas powyżej 90 db, zapie..ol przez całą zmianę i to wszystko za tysiąc z hakiem na rękę! Małpom w ZOO lepsze warunki sie zapewnia, żeby te małpy mogły spokojnie żyć a tutaj ludzie w tak strasznych warunkach tyrają. O zgroza. Musimy roznieść ten zarząd na cztery wiatry i wywalczyć pensje na poziomie co najmniej 6000 zeta brutto dla pracowników produkcyjnych!
Cedowiak 2016-03-06 16:52:30
A co dziwnego i podejrzanego jest w tej opinii? Jeżeli międzynarodową korporację stać na wypłatę robotnikom w UK, Holandii czy Niemczech stawek dużo większych niż 1500 euro to dlaczego miałoby jej nie stać, żeby wypłacić takich stawek polskim robotnikom? Władze lokalne przyciągając ynwestorów oraz zarząd obiecali bossom z CeDo - matki, że polscy robole będą zapie...ć dzień i noc za tysiąc zeta z hakiem plus psie dodatki. Jeżeli robotnicy się zorganizuja dobrze i wywalczą te 6000 zeta brutto to wtedy POleci wiele głów z zarządu za nie dotrzymanie słowa ;) Pracownicy produkcyjni łączmy siły i lejmy zarząd po mordach - nasze hasło: 6000 ZETA BRUTTO!!! Naszym śladem pójdą robotnicy z innych obozów pracy z okolicznych stref w Biskupicach, Bielanach, Środzie Śląskiej i innych i Polacy przestaną być tanią siłą roboczą na własnej ziemi.
Bogus 2016-03-06 17:08:02
Nie pracuje w cedo byłem kiedyś na rozmowie ale odpuscilem jak próbowali ze mnie zrobić debila idiotycznimi testami.Co do wypowiedzi "cedowiaka" nareszcie ktoś gada z sensem, pracuje też w fabryce i mam dość traktowania ludzi jak śmierci. Cieszy mnie fakt, że jest ktoś jeszcze normalny, który jest członkiem a nie maszyną do pracy.
xx 2016-03-15 19:24:46
Pracowałam tam 3 lata. Ten zakład można opisać jednym zdaniem. LEGALNY KOŁCHOZ.
Nie wróciłabym tam za żadne pieniądze.
mariola 2016-03-16 19:14:30
a nie przyszło Ci do głowy że niektórzy nie mogą sobie pozwolić na wcześniejsze odejście?! To nie jest tak, że pracuje się kilka lat i dopiero w ostatnim dniu pracy zdajesz sobie sprawę, że jest do d***py. Ludzie mają rodziny, kredyty, każda złotówka się liczy. A zarobki w CeDo nie są złe - często większe niż w innych zakładach produkcyjnych. Ale niestety patrząc na to w jakich warunkach trzeba pracować, jak się namęczyć, ile nadźwigać, do tego 4-brygadówka - pod tym kątem zarobki są zdecydowanie nieadekwatne do charakteru pracy!
mariola 2016-03-18 18:53:06
a gdzie Ty w mojej wypowiedzi doszukałaś się hejtu??? Odpowiedziałam Ci grzecznie i kulturalnie na pytanie: dlaczego ludzie nie zwalniają się z pracy, mimo że im się w niej nie podoba. No chyba że nie do końca wiesz czym jest 'hejt'... (tak, dopiero w tym zdaniu go zastosowałam :P )

A wracając do tematu to określenie "kołchoz" wcale nie jest nadużyciem (przynajmniej kiedy jeszcze sama tam pracowałam to właśnie to słowo jako pierwsze przychodziło na myśl, gdy ktoś pytał o CeDo):
* praca w mega upały, non stop ktoś mdlał a dopiero po 2-3 latach skamlenia doczekaliśmy się zwykłych wentylatorów;
* oczywiście od stanowiska odejść nie można bo rolki cały czas spadają (nie było jeszcze stołów pod maszyną i etykieciar - po każdą rolkę trzeba było się schylać do kosza),
* jeden wielki bu***del podczas przerw - przez 8 h człowiek się tak nie naharował jak przez te 20 minut gdy ktoś szedł na przerwę, trzeba było wtedy zaiwaniać na 3-4 maszynach jednocześnie tak, żeby i kogoś i siebie nie zasypać, a było to ciężkie bo niektóre maszyny były ostro przyspieszone
* kartony z rolkami swoje ważyły, nieraz więcej niż mogła dźwigać kobieta według zasad BHP, mimo to trzeba było się 'prosić' MĘSKIEGO kierownictwa, aby to operatorzy takie kartony ściągali (cały czas słyszałyśmy że przecież oni nie mają na to czasu bo mają inne zajęcia), przeciążony kręgosłup to była u większości pań norma
* zła organizacja pracy, non stop pośpiech, 70% pracowników to kobiety a pamiętam wieczne faworyzowanie 'biednych panów': operator-dobry, zapracowany a pakowaczka-zła, bo narzeka że ma za ciężkie kartony albo etykieciara krzywo etykietuje
* i na koniec, ku przestrodze, wypadek śmiertelny pracownicy - wynikowa wiecznego pośpiechu, brawury i zaniedbań lub przymykania oka kierownictwa na pewne sytuacje... Po tym zdarzeniu 'pękłam' i stwierdziłam że nie wytrzymam tam już ani jednego dnia dłużej

Tak więc jeżeli według Twoich odczuć praca w CeDo jest idealna i nie ma się do czego przyczepić, to masz prawo do takiej opinii. Pozwól jednak innym wyrazić swoją - nie wszyscy są tak zadowoleni z tej pracy jak Ty. A ilość krytycznych komentarzy też o czymś świadczy... Zwłaszcza że powtarzają się te same argumenty... Tyle w temacie
zuzannam 2016-04-02 23:24:40
Witam.
Mam pytanie czego można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko inżyniera? Czy to tylko rozmowa czy jeszcze jakieś testy?
1
Jeremi 2016-04-03 10:48:38
O tym czy wynagrodzenia w firmie są adekwatne do warunków pracy bardzo dokładnie odzwierciedla rotacja pracowników . W tej firmie rotacja jest na bardzo wysokim poziomie co świadczy o tym, że zarobki są na stosunkowo niskim poziomie biorąc pod uwagę specyfikę wykonywanej pracy. Czy się to zmieni ? Nie sądzę, niestety część firm w Polsce nie dojrzała jeszcze do uczciwego wynagradzania za wykonywaną pracę i właśnie w obszarze wynagrodzeń próbuje wygenerować oszczędności . Dlaczego? Bo to dużo łatwiejsze niż inwestycje w nowoczesny park maszynowy i modernizację procesu . Rachunek jest prosty 1000 PLN X 1000 pracowników X 12 M-cy = 12 000 000 PLN. 12 baniek oszczędności na czysto bez inwestycji i ryzyka .
1
bogdan 2016-04-06 15:02:54
Ja bylem na rozmowie na stanowisko magazynier,po rozmowie z kierownikiem magazynu dosc szybkim krokiem opuscilem teren zakladu,ic a sie przekonasz.
1
doda 2016-04-14 01:07:06
Zgadzam się z Jeremim, rotacja w firmie o czymś świadczy. Natomiast utrzymywanie od wielu lat wynagrodzeń na podobnym poziomie potwierdza, że zarząd jest nastawiony na kumulowanie zysków, a nie na zbudowanie organizacji na wysokim poziomie, gdzie pracownicy identyfikowaliby się z firmą i byli godnie wynagradzani. Jeszcze wiele wody w Odrze musi upłynąć , aby się to zmieniło.
1
Jeremi 2016-04-16 00:55:18
" myślę, ze Twoja ocena sytuacji w firmie jest z kosmosu @Jaremi generalnie nic nie jest takie w życiu proste , zatrudniają na umowę o prace , masz prywatną opiekę medyczną, dofinansowanie wakacji, dodatki świąteczne, integrację. spróbuj być bardziej rzeczowy"
Oczywiście nic nie jest takie proste, ale każdy ocenia wg.własnych kryteriów. Jak dla mnie zatrudnienie na umowę - żadna rewelacja, nigdy nie pracowałem na innych umowach i nie mam zamiaru, jak ktoś chce mnie zatrudnić to nie robi mi łaski bo bez umowy nie zgodzę się podjąć pracy tylko pójdę do firmy, która mi taką umowę da na dzień dobry. Prywatna opieka - od dawna standard w wielu firmach , w tej dopiero raczkuje, okaże się jaki to będzie pakiet, znając skąpstwo zarządu pewnie pakiet minimum-solo. Dofinansowanie wakacji, dodatki świąteczne, integracja- to wszystko finansowane jest z ZFŚS więc nie ma o czym mówić bo to również standard we wszystkich firmach zobligowanych do odprowadzania na ZFŚS. Nie twierdzę ,że ta firma to jakieś totalne dno bo wiele firm oferuje gorsze warunki, ale nie zmienia to faktu,że zarząd nastawiony jest na maksimum zysków przy oszczędności na pracownikach i ich wynagradzaniu, a ostatnie zmiany zostały spowodowane problemami z rekrutacją i pogarszającym się wizerunku firmy jako pracodawcy a nie wolą uczciwego wynagradzania za pracę, która w perspektywie czasu rujnuje zdrowie i choćby z tego powodu powinna być odpowiednio opłacana.
1
daaa 2016-05-30 18:51:37
hej witam. napiszcie coś na temat magazynierów - operatorów wózków widłowych?jak na rozmowie?
1
rudzielec 2016-06-24 09:49:58
To prawda warunki nie są najlepsze i płaca już nie taka dobra jak kiedyś ludzie którzy się nie zwalniają mają na sobie kredyty utrzymanie domów każdy z tych ludzi jak ma dobra okazję zmiany pracy odchodzi z tamtad czy straszy pracownik czy mlody. Klimat jest naprawdę czasem nie do wytrzymania dadzą 5wiatrakow na krzyż i myślą że to coś da . Termometry znajdują się koło wiatraków to nie widać ile jest naprawdę stopni są cwani bo wiedza czym to grozi. Teraz to i nadgodziny trzeba robić z przymusu bo na każdej zmianie bardzo dużo ludzi brakuje. I mamy przesowac urlopy i sprzedawać za marne pieniadze!!!!! Kierownicy mówią że nie jest gorąco Ale jak wchodzą na halę to mdleja z ciepła i uciekają albo w ogóle nie przychodzą
Jeżeli macie szansę na inną pracę to naprawdę nie polecam tutaj przychodzić nie pisze tego po złości tylko po dobroci !
1
mistrz 2016-07-03 23:09:01
no coz...pracowalem tam 8 lat..i czasami wchodze poczytac co tam piszecie...kto tam pracuje to wie zze jest zapierdol...sam nie raz robilem na 8 liniach bo ludzi nie bylo...ale bylem dobry...tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego...wycisna cie jak cytryne i tyle...na szczescie juz bedzie 3 lata ja tam nie pracuje...a wy z niepokojem patrzycie na termometry..bo 2 zmiana i 33 stopnie na dworze..oznacza dla was zatarte dupsko i silikon nie pomoze:))pozdrowienia
1
masakra 2016-07-27 18:02:51
ta firma to totalna porażka.... warunki są okropne.... pracujesz jak robot... i robisz 4 rzeczy na raz... przesada.... dużo w życiu widziałam ale takiego obozu pracy nigdy... od zabierania palet powinni być magazynierzy itd... a tak to jedna osoba musi pakować. jednocześnie oklejać kartony . układać na paletę... i odstawić paletę dla szanownych magazynierów których mało co widać na hali a linia leci jak rajdowiec... szkoda gadać... a ciekawe jak wytrzymują kobiety gdy mają swoje dni i silne bóle z tego powodu. omdlenia a nawet wymioty i leci jak z kranu....
3
masakra 2016-07-27 18:37:29
wiesz co ja jestem bardzo obrotna dziewczyna itd.... dużo potrafię zrobić itd... bo życie mnie tego nauczyło ale to co się dzieje na produkcji przerasta.... pracowałam już na paru produkcjach i uwierz ze ta jest najgorsza.... no chyba ze ktoś che wyżej iść to będzie miał wygodę i raj... itd...
1
masakra 2016-07-28 13:43:08
tam są cały czas przyjęcia.... poczytaj inne opinie na temat dodatków itd... tam rotacja jest cały czas.... upał 50 stopni.... itd... tak że powodzenia....
1
Operator. O. 2016-08-25 18:51:52
Boże święty co osoba to inna opinia. Czasami takie głupoty gadacie że szok. Jak się komuś nie chce pracować to szuka dziury w całym. Ja tam pracuje już jakiś czas jako operator. Owszem latem bywa ciężko przez upały,ale cenie sobie swoje stanowisko. Zarobki nie są złe porównując z innymi firmami, a i praca nie jest najgorsza. Są dni,kiedy wszystko się pierniczy i jest jazda, Ale są i takie kiedy człowiek nie ma co ze sobą zrobić. Jak ktoś chce pracować to nie będzie narzekać. Pozdrawiam
2
DEENIM 2016-08-28 23:40:15
Warunki pracy są ciężkie , wysoka temperatura na halach + wdychanie oparów ewentualnie wdychanie aluminium, co to oznacza dla zdrowia ... wiadomo. Do tego praca w weekendy. Czego chcieć więcej :)
2
Operator O. 2016-08-29 23:10:37
Co mam na myśli twierdząc kasa nie jest zła? Otóż w porównaniu z innymi fabrykami zarobki są ok, choć mogłoby być lepiej. A jeśli ktoś ma zobowiązania,kredyt i dziecko to będzie pracował nawet w CeDo. Ludzie piszą,że warunki ciężkie i ogólnie narzekają na pracę operatora. Wstydźcie się chłopcy, bo kobieta operator narzeka dużo mniej niż wy :)
2
Roland 2016-09-13 15:44:20
Nie polecam , warunki pracy cięzkie , płaca bliska minimalnej .
2
Krzysiu 2016-09-23 15:39:06
Co się stało, że potrzebują kierownika? Stary odszedł?
1
szczerze 2016-10-02 12:33:11
Teraz przyjmują jak leci operatorów co do niczego sie nie nadają pakowaczki z upośledzeniem którym obsługa miotły sprawia problemy. Potrafią spiep... każdą paletyzacje źle pakować i przy najlzejszym zleceniu na najprostszej lini zadać pomocy. Kase biorą jak stare pakowaczki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią a stare pakowaczki muszą im pomagać i ich buble przebierać
4
Operator O. 2016-10-02 22:03:35
zgadzam się w pełni. jak ja się przyjęłam trzeba było się starać, prosić i czekać na podwyżkę, a teraz ludzie przychodzą i na start dostają to, co starzy pracownicy po kilku latach,a do tego większość swoją pracą nawet na najniższą krajową nie zasługują. A tak po za tym to nie narzekam, bo mam pracę i nawet ok płacę.
Gosia 2016-10-21 11:08:26
Ide na rozmowe do cedo 2 czy moze ktos wie jakie tam warunki panuja słyszałam że nie jest źle
1
specjalistka ds. kadr i płac 2016-11-08 07:44:42
firma nieprzyjazna, ludzie beznadziejni, płaca bliska minimalnej, zero szansy na rozwój zawodowy, trzeba cały czas stwarzać pozory i jako psycholog mówię ludziom to, co chcą usłyszeć a nie to co jest prawdą i dzięki temu jakoś wytrzymuję w pracy. Przyjmowani są coraz gorsi i upośledzeni pracownicy. NIE POLECAM!
10
Zostaw swoją opinię o CeDo Sp. z o.o. - Kąty Wrocławskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CeDo Sp. z o.o.