Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Coltel Sp. z o.o. S.K.A.

Pracowałeś w firmie Coltel Sp. z o.o. S.K.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
katia - 2014-07-01 19:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sobotę możesz sobie wybrać w które chcesz pracować, jeśli chodzi o elastyczny grafik- to polega to na tym że pod koniec miesiąca ustalasz grafik, tydzień pracujesz na 8 do 14,30 a następny tydz na 14,30 do 21( to jest ich zdaniem elastyczny grafik) jeśli coś Ci wypadnie to musisz zamienić się z kimś z grupy.
Jeśli chodzi o premie to można o nich pomarzyć.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-07-03 19:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To sie nazywa praca w systemie dwu zmianowym, a nie elastyczny grafik, chociaz o tyle dobrze, że mozna sie wymieniać z kolegami. Czyli pracujecie ciągle po 6h 30 minut?
zdjecie uzytkownika
Tyzia - 2014-07-15 12:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze? Praca w Coltel to stres. Nie dlatego że praca jest zła, bo sama w sobie nie krzyczy o pomstę do nieba. Nie przeszkadzało mi samo dzwonienie, jedynie fakt że kierownictwo było wredne, patrzyli się na Ciebie z góry i uważali się za bóg wie kogo. Odeszłam bo jestem zbyt wrażliwą osobą by być w stanie stawić czoła arogancji ludzi. Prawda jest taka, że przerwa na siku jest TYLKO na siku, bo jeśli wyjdziesz zadzwonić kierownictwo wychodzi i robi Ci wielkie upomnienie, że musisz im mówić że podczas SWOJEJ PRZERWY idziesz zadzwonić. Oczywiście nie chodzi mi o 15 czy 10 tylko o 5. Poza tym kolejną sprawą jest GRAFIK którego na umowie zlecenia być nie powinno. Przy rozmowie o pracę powiedziano mi że jest możliwość żebym pracowała na rano kiedy będzie taka potrzeba, kiedy zwróciłam się o dwa tygodnie na rano bo mama miała popo i nie miał kto się zająć siostrą zostałam poczęstowana tekstem : wynajmij sobie niańkę, i za karę otrzymałam cały tydzień pracy w kratkę co jest naprawdę uciążliwe. Praca boli ludzi wrażliwych . . . Ci, którzy są niewrażliwi na wulgaryzmy muszą stawić czoła kierownictwu.
zdjecie uzytkownika
nn - 2014-07-16 11:36:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grafik śmiech na sali gdy potrzebujesz wolne jednego dnia bo musisz coś załatwić jest wielkie ale a potem tyrasz po 13 godzin żeby odrobić co nigdzie indziej na umowie zlecenie nie ma. Umowa zlecenie polega na tym że biorę zlecenie albo nie. Jedynym wyjściem na wolne jest L4,
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-07-24 23:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyzia, w takim wypadku bądźmy konsekwentni, skoro przeszkadza Ci grafik, to nie powinnaś narzekać na odliczanie czasu przerwy. Umowy zlecenia nie obowiązują normy czasu pracy, ale już pewien harmonogram czasu pracy tak. Nie rozumiem tez stwierdzenia za kare mam tydzień pracy w kratkę, skoro poszli ci na rękę z jakimś dniem wolnym, to pewnie potem wrzucili Cie na zastępstwo. To jest praca, nie wiem czego oczekujecie, czasem idzie się na pierwszą zmianę, czasem na drugą. Chyba się z tym liczyliście aplikując do ColTela.
zdjecie uzytkownika
aldziak17 - 2014-08-07 10:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jest słaba, kierownictwo jest nieprzychylne do próśb pracowników. I niech mi nikt nie mówi, że tak jest na umowie - zlecenie. Pracowałem już w konkurencyjnej firmie na słuchawkach i problemu z grafikiem NIE BYŁO, każdy dawał swoją dyspozycję i tak ustalano grafik. I atmosfera w pracy była inna. Tutaj z czystej złośliwości nie idą na rękę.

Cyt. arek: "To jest praca, nie wiem czego oczekujecie, czasem idzie się na pierwszą zmianę, czasem na drugą. Chyba się z tym liczyliście aplikując do ColTela."
Tak, to jest praca i wymagamy szacunku i ELASTYCZNEGO CZASU PRACY jak obiecywano w ogłoszeniach i na rozmowie, więc mi tu proszę nie gadać głupot. W tej firmie umowa słowna nie ma problemu. Tu zwalniają ludzi jak wrócą z L4. Konkurencja też tak robiła, a już jej nie ma. Pracownicy zaczęli składać skargi do Inspekcji Pracy. Umowa to śmieciówka, ale ludzie pracujący to nie śmieci.
zdjecie uzytkownika
nn - 2014-08-07 13:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Racja zawsze mają ze wszystkim problem jak ma się ciężką sytuację i nie ma możliwości aby iść do pracy to jest problem. Ludzi traktują jak śmieci jak coś się nie spodoba albo mają zły humor potrafią zwolnić pół kadry w jednym dniu a potem zdziwienie, że nie mają szacunku bardzo się cieszę, że już z tej firmy odeszłam.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-10 13:11:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wyrobisz normy zaproszen strasza,z zwolnia z pracy czysty mobing nie polecam!;)
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-09-17 11:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piekło xD zerooo szacunku
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-09-24 01:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coltel jest nowoczesną firmą Call Center, oferującą profesjonalne usługi w zakresie telemarketingu i kompleksowej obsługi klienta, z wykorzystaniem wszystkich dostępnych kanałów komunikacji bezpośredniej. Posiadają duże doświadczenie w prowadzeniu kampanii sprzedażowych produktów i usług – zarówno w ruchu wychodzący jak i przychodzącym.
zdjecie uzytkownika
coltel olsztyn - 2014-09-24 21:04:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Strasza zwolnieniami sa tylko mili kiedy zatrudniaja pracownika pozniej jest pieklo.
zdjecie uzytkownika
Mira - 2014-09-25 13:07:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze to w tej firmie mają tylko ładne laski. Przyszła teraz taka nowa czarna, co jej robote brat kierownika załatwił. Dawała bratu w poprzedniej firmie, a teraz daje kierownikowi tutaj. Taka to pożyje i prowizje dostanie.
zdjecie uzytkownika
Pleban - 2014-09-25 21:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję obecnie i znikam z tego piekła z końcem miesiąca. Oby tylko kaskę dali normalnie, ale czuję że będzie ciężko. Mira==masz rację bo ona (czarna) daje kierownikowi i ma dobrze. Kierownik lubi duże cycki u młodej laski. Wszyscy już wiedzą, że jest z polecenia brata szefa i że w poprzedniej pracy też dawała komu trzeba.
zdjecie uzytkownika
Dorota - 2014-09-26 22:09:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka to firma, dajesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to masz dobrze, reszta zapieprza za marne pieniądze. Już nie mogę patrzeć na tą lambadziarę, dziś się szefuńcio chwalił tym co ona mu robi. Żenada po stokroć.
zdjecie uzytkownika
Stokrotka - 2014-10-02 00:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już uciekłam. Czekam tylko do połowy miesiąca na wypłatę i chcę jak najszybciej zapomnieć o tej firmie. Apropos naszej firmowej dziuni Julity, to już nawet siedzi z kierownikiem razem. Nieźle musiała mu zrobić dobrze. Obleśna d***dajka.
zdjecie uzytkownika
paulaa - 2014-10-07 11:15:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja pracowalam tam miesiac na poczotku nie bylo zle bo poznalam bardzo milych ludzi jesli chodzi o kordynatorow bardzo zlosliwi jeszcze te kamery masakra jak w wiezieniu dobrze ze w toalecie jeszcze nie zamontowali porazka jak nic pan dyrektorek kurdupelek masakra myslal ze jest najlepszy i ze jest jakim bogiem no wiec kiedy przyszedl dzien wyplaty zlapalam sie za glowe widzac 550zl haha porazka bylam zdolowana wyrabialam po nad norme powaznie czasem na przerwy nie wychodzilam zeby tylko wyrobic sie bralam duzo godzin nie robilam po 6 godzin tylko po 8 liczylam ze dostane przy najmniej 1000zl glupie ale sie prze liczylam...jezeli kogos rajcuje zarobek w wysokosci 500zl prosze bardzo.
zdjecie uzytkownika
lesiu - 2014-10-08 14:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To malo ci dali jak tylko 550. Zenada. Ja teraz pracuje ale licze ze dostane duzo wiecej. Atmosfera jest straszna bo panuje psychoza strachu. Popieram przedmówców- dobrze maja takie d***dajki jak ta julita , jak sie ma prace po znajomosci i wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi to sie ma dobrze.
zdjecie uzytkownika
student - 2014-10-08 15:25:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coltel nieustannie poszukuje KONSULTANTÓW TELEFONICZNYCH (Miejsce pracy: Warszawa, Lublin, Olsztyn, Toruń, Łódź, Chełm, Radom, Bydgoszcz). Jak napisali, od kandydatów oczekują: -łatwości nawiązywania kontaktów -komunikatywności -zapału do pracy -uśmiechu -życzliwości, kreatywności -mile widziane osoby do 26 roku życia (również uczące się)
zdjecie uzytkownika
altel - 2014-10-16 15:47:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciągle poszukują, bo ciągle ktoś odchodzi. Miesiąc popracują i uciekają.
Ciągle wałki na kase i wieczne pretensje. Piszą że najlepiej do 26 roku życia bo młodych łatwiej w konia zrobić.
Uśmiech i życzliwość jest też wskazana żeby tak jak nasza szmata w(usunięte przez administratora) wchodzić i dorabiać z szefem po godzinach.
zdjecie uzytkownika
timo - 2014-10-17 10:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)Zmiencie robotę gimbusy. Kasy w Tesco i realu to odpowiednie miejsce dla takich głąbów jak wy.
zdjecie uzytkownika
panda - 2014-10-20 14:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paulaa - 2014-10-07 11:15:59]:
A dlaczego tylko 550 zl>>?? jak to wogóle się ma do stawki godzinowej - to tak jak byś przerobila tylko 100 h w ciągu miesiąca.A w ogóle jak tłumaczyli Ci dlaczego tylko tyle kasy zarobiłaś??
zdjecie uzytkownika
he - 2014-10-21 10:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszcie wiecej na forum to glupki którzy takie bzdety czytaja omina coltel dalekim łukiem. Mądrzejszy domysli sie ze to bzdury, wyssane z palce półprawdy, wpisy konkurencji. Pracuję ponad rok i wiem tak jak i moi współpracownicy - że nikt tu nikogo na kasie nie oszukuje. Fakt system prowizyjnt jest dosc skomplikowany i dlatego niektórzy młodzicy nie potrafia dokladnie wyliczyc prowizji. Podstawa 9 zł brutto po miesiącu 10 brutto razy liczba godzin daje wyplate (minus podatek). Skoro dostalas 550 zł to zaczelas prace w srodku miesiaca :)
zdjecie uzytkownika
zeno - 2014-10-21 10:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracowałem i mogę powiedzieć ze też mnie zdziwił pierwszy rachunek który podpisałem. Zatrudnilem się 15 lipca i pierwsza wypłatę dostałem 14 sierpnia za te 15 dni w lipcu. Potem pracowałem cały sierpień i juz 15 września kasa była za cały sierpień. Pracowałem do 10 września i teraz napisali mi SMS ze mam przyjść podpisać rachunek i dostałem wyplate za te 10 dni we wrześniu. Także niemożliwe jest to ze ktoś nie dostal kasy za godz.tez się balem ale wszystko ok, trzeba tylko cierpliwie czekać i pracować pełny miesiąc a kasa będzie normalna
zdjecie uzytkownika
zeno - 2014-10-21 10:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja tam pracowałem i mogę powiedzieć ze też mnie zdziwił pierwszy rachunek który podpisałem. Zatrudnilem się 15 lipca i pierwsza wypłatę dostałem 14 sierpnia za te 15 dni w lipcu. Potem pracowałem cały sierpień i juz 15 września kasa była za cały sierpień. Pracowałem do 10 września i teraz napisali mi SMS ze mam przyjść podpisać rachunek i dostałem wyplate za te 10 dni we wrześniu. Także niemożliwe jest to ze ktoś nie dostal kasy za godz.tez się balem ale wszystko ok, trzeba tylko cierpliwie czekać i pracować pełny miesiąc a kasa będzie normalna
zdjecie uzytkownika
Codziennie niskie... - 2014-10-23 14:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zeno - 2014-10-21 10:32:21]:
Jak się nie podoba w COLTELU to zapraszam do Bierdonki. Właśnie otwieramy się w nowej lokalizacji tj. Warmia Towers Olsztyn i poszukujemy magazynierów i kasjerów/kasjerek. Warunki są znane czyli Umowa o pracę + premie (w tym od obrotu sklepu). Zapraszam do wypełnienia formularza na stronie Jeronimo Martins!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coltel Sp. z o.o. S.K.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x