Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Coltel Sp. z o.o. S.K.A.

Opinie o Coltel Sp. z o.o. S.K.A.

Pracowałeś w firmie Coltel Sp. z o.o. S.K.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
hhhh - 2015-04-17 21:55:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xxxxx - 2015-04-15 08:31:20]:
ta niby kara to tylko straszenie , ja odeszłam po 2 dniach pracy bo nie podobało mi się i usłyszłam od kolegi że on też tam pracował to nie wypłacili mu całej wypłaty, odchodząc zgnoiłam jeszcze tego całego dominisia i od roku żadne wezwanie mi nie przyszło
zdjecie uzytkownika
mała czarna - 2015-04-30 13:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja uważam, że komuś komu nie chciało się pracować miał jakieś zatargi z kierownikami lub z Dominikiem. Ja pracuję w tej firmie co prawda krótko, ale nie widziałam jeszcze w "akcji" Michała. Atmosfera jak dla mnie OK. Każdy dzień wolny do dogadania, kasa póki co też na czas.Fajni ludzie, tylko trzeba być do nich również dobrze nastawionym. Pamiętajcie to są tylko ludzie, nie maszyny, każdy może mieć zły dzień i jak to mówią" Jak Bóg Kubie, tak Kuba Bogu". I to powiedzenie idzie w dwie strony. Dominik też facet bardzo fajny i życiowy, no nie wiem czego wy się czepiacie.No czasem też nerwy ponoszą, ale to chyba jak każdego. On też pracuje pod presją Wawy i też po łbie za nas pewnie czasem obrywa. Nie zrozumie tego działania nikt, kto nie ma lub nie miał własnej firmy. A kierowanie ludźmi nie jest proste. Łatwo tylko siedzieć przed kompem i pisać takie rzeczy, oczerniając innych. Zastanówcie się. Usiądź sobie na jego miejscu i pokieruj tyloma ludźmi, robiąc każdemu dobrze. Nigdy wszystkim się nie dogodzi i to jest normalne. Ludzie zrozumienia trochę!!!!!!! A trenerki... Dziewczyny też starają się jak mogą, tam jest tyle stanowisk, że nie zawsze jest jak w jednym momencie wszystkim pomóc.Więc recepta na pracę w COLTELU : Idź z dobrym nastawieniem, z uśmiechem i bez kombinacji. Bądź szczery i wyrozumiały a będzie ci to wynagrodzone:) Pozdrawiam wszystkich marudziarzy i uśmiechu na buźkach Wam życzę:)
zdjecie uzytkownika
Mistrzkierownicy - 2015-05-10 02:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szykuje sie impreza firmowa. Dziewczynki znów dostaną premie. Nasza koleżanka o czarnych włosach i dużym biuście znów obskoczy dwóch.
zdjecie uzytkownika
TaoMAN - 2015-05-12 13:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mistrzkierownicy - 2015-05-10 02:00:20]:
Tak pewnie będzie jechała na dwa baty. Ciekawe ile orgazmów zapewni swoim PANOM. Czytałam że kobieta może osiągnąć kilka orgazmów, facet już nie bardzo... Pojedynczo czy od razu dwóch na raz obrobi? Jakieś przypuszczenia?
zdjecie uzytkownika
DUŻA czarna - 2015-05-12 13:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mała czarna - 2015-04-30 13:03:51]:
"Każdy dzień wolny do dogadania, kasa póki co też na czas." kasa może i tak ale szczególnie na matury dają wolne. Mi nie dali i nikomu nie dają, nie ma czegoś takiego jak wolne do dogadania! NIE PISZ BZDUR ! jak moge mieć dobre nstawienie, skoro wszystko zależy od klienta, nie ode mnie! ja nie mam wpływu
zdjecie uzytkownika
mała czarna - 2015-05-21 08:00:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kazdy ma chyba prawo do swojego zdania, prawda? Dobre nastawienie (tu nie chodziło mi o klientów, telefony itp), tylko do ludzi,z którymi pracujesz. Jak jesteś w stosunku do nich ok, to być może i Tobie się to opłaci (np wolnymi dniami). A nie tak jak co niektórzy na maxa wykorzystali KORTOWIADĘ i nie było ludzi do pracy bo KORTOWIADA wazniejsza. Kurczę ludzie to jest praca jak każda inna i czy Wam się podoba czy nie, trzeba ją szanować bo za darmo tego nie robisz. A jakość Twojej pracy przekładana jest na wypłatę(może nie jest duża ale jest). Zawsze można posiedzieć w domu i mieć w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wszystko a przy tym nie zarobisz napewno nic... Także wybór należy do Ciebie.
zdjecie uzytkownika
xDDDDDDDDDDDDDDDD - 2015-05-24 19:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TaoMAN - 2015-05-12 13:06:55]:
o kim mowa? bo żadna z nich nie ma dużych cycków!
zdjecie uzytkownika
xddddddddddd - 2015-05-24 19:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hhhh - 2015-04-17 21:55:13]:
fałszywa! Dominik i Michał do dogadania. Trenerki -.-
ludzie? nigdzie nie poznam takiego towarzystwa!
zdjecie uzytkownika
mmmmmm - 2015-05-27 22:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xddddddddddd - 2015-05-24 19:51:54]:
no właśnie....o kogo chodzi....byłem na imprezie i nie widziałem, żeby ktoś się puszczała.....co to za jedna?
zdjecie uzytkownika
dziadek do orzechów - 2015-05-29 14:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak to nie wiecie???? To ta mała czarna z tych co potwierdzają zaproszenia i co gada głośno na przerwach o ciuhach i chłopaku swoim co go w rogi wali i cycki tez ma.
zdjecie uzytkownika
chuck norris - 2015-05-31 20:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zgadzam się w 100% z kreatywnym nickiem. Coltel- cyrk na kółkach. Za złe wyniki pracy gwarantowany opie*dol oczywiście, a trenerki nie nadają się do przeprowadzenia szkoleń i coachingów aby wyniki były lepsze. Pracownicy nie są szanowani i nie można liczyć na przyzwoitą wypłatę, nikt nie zna nawet stawek prowizyjnych. NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
duza_biala - 2015-06-02 12:28:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziadek do orzechów - 2015-05-29 14:07:09]:
chodzi Ci o tę małą, co zawsze siedzi pod ścianą pod kiblem???
zdjecie uzytkownika
Pracował w Coltel - 2015-06-02 21:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak Dorwe Tego pigmeja to ma wpierdol gwarantowany. Śmieć Kobietom ubliża bo sam ma kompleksy Czarnuch. Tak a Ta Mała czarna daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robi lody i ma premie i nic nie robi w pracy ^^ no taa dasz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obciagniesz loda z polykiem to i masz fuche dobra .... Pozdrawiam i Nie Polecam Każdemu ale to Każdemu gadam i na moim FanPageu o ponad 6k lajków napisałem o tej firmie opinie mam nadzieje ze dojdzie to do właściwych osób :)
zdjecie uzytkownika
kryśka - 2015-06-09 18:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przeczytałam wszystkie opinie zaraz po rozmowie o pracę, pomyślałam "boże, a co będzie jak mnie tam przyjmą?"
Z racji tego, że już jakiś czas tam nie pracuję to postanowiłam wyrazić swoje zdanie.
Rozmowa przebiegała tak jakbym co najmniej ubiegała się na miejsce kierownika zarządu "a czym dla pani jest sukces?", a Pan prowadzący ze mną rozmowę (niski blondyn?) sprawiał wrażenie zadufanego w sobie i pokazując mi ukrytą wiadomość "ta próbuj sobie, staraj się, może zrobimy Ci łachę", ale biorąc pod uwagę, że to była moja pierwsza rozmowa i zależało mi raczej średnio, bo chciałam popracować dla zajęcia czasu, a nie dla kariery i kasy to ja również sprawiałam takie same wrażenie. Pan się na mnie wkurzył, że jak to nie chcę pracować od zaraz, a najlepiej od jutra, no tak to nie chcę. Aczkolwiek chciałam zacząć pracę 2 tygodnie po rozmowie. No i mijają dwa tygodnie i słyszę głos w słuchawce "zapraszamy na szkolenie", mówię sobie "dobra to lecę!". Poszłam i spodobało mi się, serio, uważam, że jak za brak doświadczenia, wykształcenia i wieku płacą bardzo dobrze, a na pewno lepiej niż konkurencyjne call center w Olsztynie, wszystkie bary i sieciówki w galerii. Co do grafiku, nie miałam problemu, powiedziałam kiedy chcę pracować oraz powiedziałam z góry, że w dniu tym i tym nie będę dyspozycyjna o tej i o tej godzinie, w zamian dostałam inny dzień i też mi to odpowiadało, soboty są też do wyboru własnego, więc można sobie wszystko rozplanować. Szefostwo miłe, pomocne, chociaż dużo z nimi nie gadałam, "dzień dobry, poproszę o nowy projekt". Nie widziałam i nie słyszałam też opisywanych przez wielu sytuacji seks afer w biurze, ale może to dlatego, że jestem osobą, która jak jest z pracy to jest w pracy, a nie ogląda wszystkich wokół. Jednak co do tego, że faktycznie kierownicy coltelu piszą niektóre komentarze, to może coś w tym jest, bo jedna z kierowniczek często na tej stronie siedzi. Generalnie praca jak praca kwestia nastawienia, jeśli chce Ci się gadać 8 godzin, jesteś w miarę kreatywny i masz podejście do rozmowy z ludźmi, a Twoja dykcja nie brzmi jakbyś dubblingował "mode na sukces", to to praca dla Ciebie, jeśli masz zamiar się spóźniać i "slizgać" się z robotą, pisać eski i parzyć non stop herbatki, to zatrudnij się w kawiarence za 6,5zł. Co do przerw też nie miałam zastrzeżeń, spokojnie 30min + 5 starcza, podczas jednej 15 minutowej jest czas na to żeby zjeść, pójść na petka, zrobić herbatkę i wskoczyć do toalety . Mi się praca podobała, szybko mi czas mijał, wiec może dlatego nie miałam czasu, aby do kogoś popyskować czy robić dym (no bo o co i po co?), a zresztą widziałam, że są ze mnie zadowoleni, więc po co psuć sobie atmosferę, wystarczy, że wśród klientów zjawi się taki co Cię z błotem i gównem obrzucą, wypłatę wspominam dobrze (ok. 2k), jak na taką pracę to byłam zadowolona. Generalnie wspominam miło, jako praca na kilka miesięcy jest idealna, no chyba, że kogoś to bardzo kręci, to może być i na stałe, bo pieniądze nie są złe i zawsze w terminie. Nie powiem jak z premiami, bo ja nie pracowałam dla kasy i raczej nie miałam parcia na nie, aczkolwiek słyszałam, że premia zdarza się rzadko. No i bardzo dużym plusem dla mnie był dostęp do różnego rodzaju wody, oraz ładne i czyste toalety.
zdjecie uzytkownika
kryśka - 2015-06-09 18:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
P.S. Dziwicie się, że dostajecie zj*bkę, za małą ilość zaproszeń? bo ja nie. Moim zdaniem każdego da się przegadać i pokazać mu jakie te spotkania są super atrakcyjne, wiele razy miałam sytuacje w której nawet zdania nie dokończyłam, a już usłyszałam "nie", ale wtedy pytałam po prostu o cokolwiek i zaczynałam zachwalać i zawsze ktoś zaproszenie brał albo dla siebie, albo dla znajomych. Jak mówiłam kwestia podejścia, ja nie waliłam tekstów z kartek ze szkolenia, tylko mówiłam tak jakbym ja chciała tam być, ba jakbym już tam była i w życiu nic lepszego nie przeżyła, no i szanowałam tych ludzi, jak mówili, że są w szpitalu to pocieszałam na nie mówiłam "a to super, bo wie pan, może pan to zaproszenie oddać" (no ludzie w piwnicach was rodzice trzymali, żeby takie teksty rzucać?). Ja dziennie wysyłałam od 30 w górę zaproszeń i często słyszałam już w połowie od tego wysokiego kierownika od grafiku "no świetnie Ci idzie", więc jak ktoś trafia w ciągu dnia tylko na baby, które czekają od 8 przy telefonie, żeby rzucić się na te gadżety to z 9 zaproszeń zdobędzie bankowo, ale to przecież nie o to chodzi w idei rozsyłania zaproszeń.
zdjecie uzytkownika
coltelsroltel - 2015-06-10 19:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzieeeeeeeeeeeeeeeeee jak wszedzie zapro trzeba robic, nie ma za to zadnych premii, jedynie dzieki od szefa, albo falszywy usmiech od szefowej.
zdjecie uzytkownika
nowy coltele - 2015-06-10 21:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A która to szefowa czy kierowniczka? bo ich tam dużo jest.
zdjecie uzytkownika
do_NOWY COLTELE - 2015-06-15 11:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nowy coltele - 2015-06-10 21:24:48]:
@ nowy coltele
Najniższy - Pan Dyrektor
Ciemny niczym arab (fan ketchupu z KFC) - pan kierownik
uśmiechnięta blondynka - pani kierownik
Reszta to trenerki
zdjecie uzytkownika
Paulaa - 2015-06-16 17:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chyba słabo tam płacą że michał m. pokusił się o kechup z kfc :D
zdjecie uzytkownika
Proszę o szczerą odpowiedż - 2015-07-02 19:34:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie chcodzi mi o to czy jeśli przepracuje 30 dni i poproszę wypowiedzenie to musze płacić karę , czy to jest tak że jeśli nie przepracuje 30 dni i złoże wypowiedzenie to wtedy mogą na mnie nałożyć karę ?
I jeszcze jedno pytanie czy jak by oni sami mnie zwolnili przed upływem 30 dni to też mogą nałożyć na mnie karę ?
zdjecie uzytkownika
Sajmon95 - 2015-07-03 11:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy się nie zdarzyło, z tego co wiem, żeby na kogoś karę nałożyli. Po pierwsze w umowie nie masz wysokości kary, więc jest to niewiążące ze względu na to, że nie mogą sobie zaśpiewać raz 500, raz 300, raz 600zł! To tylko bat na Was, żebyście miesiąc robili - moim zdaniem.
Jeżeli minie 30 dni idziesz do któregoś z kierowników i składasz wypowiedzenie. Nie dostajesz żadnej kary. Nie będziesz przychodził do pracy to sami Cię zwolnią.
Jeżeli zwolnienią Cię sami to NIE NAKŁADAJĄ KARY, nie rób z nich takich tyranów ;). Rzekoma kara dotyczy tylko sytuacji, gdy nie przepracujesz miesiąca. Choć moim zdaniem to kwestia dogadania się z Dominikiem czy Michałem ;).
zdjecie uzytkownika
xpilnex - 2015-07-10 13:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile dni po rozmowie dostaliście telefon że chcą was zatrudnić ?
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2015-07-24 14:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xpilnex - 2015-07-10 13:29:00]:
dostałam odpowiedź jeszcze tego samego dnia z zaproszeniem na szkolenie
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-08-02 21:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do osób pracujących w oddziale w Radomiu. Czy firma prowadzi teraz rekrutację w Radomiu? Pracowałem w dwóch call center teraz chciałbym spróbować tam.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik BYDGoszcz - 2015-08-11 07:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oddzial w bydgoszczy: kieroeniczka i dyrektorka mile jedynie przed podpisaniem umowy potem zaczyna sie pieklo , zero szacunku do pracownika,chamstwo. Szkolenie niby platne ja napisalam wypowiedzenie po tygodniu (chociaz dyrektorka stanowczo nie chciala mi zlozyc wypowoedzenia) ,na rozwiazaniu umowy wpisane za porozumieniem stron .nikt nie zna kosztow szkolenia , niech sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pocaluja. Firma nie jest godna zaufania,nie polecam. Nie potrzebny stres. Dyrektorka mloda w wieku max25 lat tak jak kierowniczka...
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-08-17 14:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem ze Coltel jest firmą Call Center, oferującą profesjonalne usługi w zakresie telemarketingu i kompleksowej obsługi klienta, z wykorzystaniem wszystkich dostępnych kanałów komunikacji bezpośredniej.. ale 30 dni to i tak malo jak na przepracowanie w poprzednije firmie mialam 3 miesiace konieczne do przepracowania bez mozliwosci wypowiedzenia, no chyba ze by mnei teoretycznie zwolnili ;)
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-08-17 14:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wiem ze Coltel jest firmą Call Center, oferującą profesjonalne usługi w zakresie telemarketingu i kompleksowej obsługi klienta, z wykorzystaniem wszystkich dostępnych kanałów komunikacji bezpośredniej.. ale 30 dni to i tak malo jak na przepracowanie w poprzednije firmie mialam 3 miesiace konieczne do przepracowania bez mozliwosci wypowiedzenia, no chyba ze by mnei teoretycznie zwolnili ;)
zdjecie uzytkownika
Ewelina - 2015-10-03 00:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie opowiadaj głupot-pracowałam tam bo nie miałam na życie. W między czasie sie uczyłam i płakałam...Panowie zadufani w sobie-jak widać to nie jest tylko moja opinia. Skończyłam szkołę dostałam pracę swojego życia-pracodawca z rana usmiecha sie do mnie-mówi grzecznie dzień dobry Pani Ewelino , dostajemy świeżą prasę , nie zmieniamy butów jak dzieci w przedszkolu,nikt nas nie ucisza ani nie wylicza nam przerw. Nikt nie grozi, nie obraża nie poniża...może zmień pracę jak ja i wtedy przejrzysz na oczy jak powinien być traktowany pracownik-uwierz-im wiecej otrzyma szacunku tym więcej będzie mu się chciało,tym wiecej i bardziej się wykaże w pracy.Im szybciej Pan Dominik z Michałem to zrozumieja,tym lepiej dla nich-oni też MUSZĄ mieć jakiś wkład żeby wszystko współgrało.
zdjecie uzytkownika
Huhu - 2015-10-03 12:33:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Ewelina może mogłabyś napisać, ile więc czasu przepracowałaś w firmie Coltel. To dość ważne, bo wyrobić sobie obiektywną opinię można, ale po pewnym czasie. Według mnie takim minimum są trzy miesiące, aby faktycznie się przekonać o tym, jaka jest firma i czego się po niej można spodziewać. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
do-Hu-hu - 2015-11-04 20:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jaha
a najlepiej podaj swoje nazwisko-szybciej spawdzimyś, coś za ewelina
podpisano
coltel olsztyn
zdjecie uzytkownika
o rety - 2015-11-05 01:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Huhu - no ja jestem w ogóle ciekawy jaka umowa jest u nich podstawą zatrudnienia, może ktoś wie? Skoro zapewnione są szkolenia to już jest dobrze, na pewno relacje w oddziale w Bydgoszczy poprawiły się między kierowniczką a pracownikami. Praca w młodym zespole zawsze ma swoje plusy, więc na pewno można się nad nimi zastanowić. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-11-17 13:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [xDDDDDDDDDDDDDDDD - 2015-05-24 19:49:36]:
Witam, również pracowałam w Cyrku na kółkach. Uważam, że praca w tej firmie jest patologiczna, Dominik z powodu kompleksów wyżywa się na ludziach. Nikt nie odpowiada za to, że Bóg nie dał mu wzrostu. Beata chyba jest najnormalniejsza ze szystkich, a ten nowy Michał porażka. Tylko hardkory tam pracują dłużej niż 6 mc. Stawka godzinowa jest dobra, ale po trzech miesiącach żygać się chce tym pierdolnikiem. Więc mnie zwolnili bo mało godzin pracowałam, nie cierpiałam z tego powodu, tydzień później zaczęłam pracę w MOPS. Mam nadzieję, że Agata P zrobi wymarzoną karierę.
zdjecie uzytkownika
Ziółonek - 2015-11-22 10:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jejku, jak ktoś chce pracować to będzie pracował, jak nie to nie. Ja osobiście potrzebowałam pieniędzy podczas studiów dziennych to tam dorabiałam. Praca ma charakter jaki ma, jest monotonna i nudna. Czasami trafi się niezbyt przyjemny klient. Atmosfera i tak jest lepsza odkąd nie ma tam Michała M. Ogólnie przydałoby się większe zaufanie dla "sprawdzonego" pracownika i ze strony niektórych więcej szacunku, zadowolony pracownik to też wydajny pracownik ;). Jednakże samą pracę wspominam dobrze, to praca w otoczeniu samych młodych ludzi, każdy jest pomocny i uśmiechnięty. Nawiązałam tam sporo fajnych znajomości :)). Jako pracę dla studenta / ucznia polecam.
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2015-12-08 16:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może ktoś napisać jak wygląda praca w oddziale w Radomiu. Mam 3 lata doświadczenia w pracy w call center. Czy pieniądze są na czas? Czy jest baza? Czy nie wyganiają do domu gdy nie ma bazy lub gdy ma się mało sprzedaży? Czy jest szansa na popracowanie tam dłużej?
zdjecie uzytkownika
oaoa - 2015-12-09 03:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@aaaa jasne, ze baze dostajesz, masz ją gotową, zweryfikowaną i wszystko gra, tylko właśnie zarobki wiem, ze sa uzaleznione od długości doswiadczenia.
zdjecie uzytkownika
Marysia - 2016-01-26 15:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam tam pare miesięcy, gdyby nie fakt, że sytuacja finansowa mnie do tego zmuszała i nie mogłam sobie pozwolić na rzucenie tej pracy i wielotygodniowe poszukiwanie innej, rzuciłabym ją po pierwszym miesiącu. Pan dyrektor? Ostatni cham i prostak, sprawia mu przyjemność poniżanie ludzi, gnojenie ich przy innych. Sam jest niedowartościowanym człowiekiem, cierpiącym na kompleks niższości. Jedyną normalną osobą, z którą można było się porozumieć i dogadać był Michał M., u niego nie było żadnych problemów. Trenerki? myślę, że każda miała upatrzone osoby które lubiła, a kiedy było inaczej, podobnie jak pan dyrektor, poniżała je z tym że w zamkniętym pokoju. Nie łudźcie się tą premią, w ciągu całej kariery dostaje się je dwie, nie ma żadnych prowizji od wyników.
zdjecie uzytkownika
luq97 - 2016-02-01 03:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, dostałem wczoraj telefon o pracy właśnie w firmie Coltel w Olsztynie. I po tych wpisach zastanawiam się czy w ogóle tam iść na rozmowę jednakże jestem w takiej sytuacji iż potrzebuję gotówki. Mianowicie głównym pytaniem byłoby czy da się normalnie pracować beż słuchania żadnej krytyki lub bycia poniżanym? Jestem na ogół człowiekiem raczej spokojnym i sympatycznym także nerwy mam jak najbardziej na wodzy ale wiadomo do czasu. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
natalia - 2016-02-04 20:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro zgłosiłeś się do nich i zaprosili Cię na rozmowę to idź bez zastanowienia. Przecież po kilku dniach będziesz w stanie zobaczyć, jak sytuacja wygląda :)
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-02-16 15:54:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma daje dobre szkolenia które później procentują w każdej pracy z klientem. Po roku w firmie łatwiej jest złapać lepszą pracę bo masz doświadczenie. Ja po roku przeszedłem do sprzedaży bezpośredniej i jak powiedział mi kierownik z T mobile Coltel w CV załatwił mi spotkanie. Chcieli mnie jeszcze zatrudnić w Olsztyńskiej Kablówce Intelly z tego co wiem to jeszcze szukają.
zdjecie uzytkownika
antycoltel - 2016-03-06 15:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracę w firmie Coltel można porównać do obozu pracy. Praca monotonna, wciskasz ludziom kit, robisz z siebie idiotę. Ale już nie o to chodzi. Nie możesz nic zrobić podczas pracy, wyciągniesz telefon to ci zabiorą, gazeta nie, krzyzówki nie. Niektórzy się kitrali z pasjansem zainstalowanym na komputerze, ale prędzej czy później i tak zobaczą i dostajesz opierdz***. Kierownictwo? Zakompleksione buractwo, ile zaproszeń nie zrobisz to i tak źle. MAŁO MAŁO MAŁO, słabe wyniki, nie starasz się. CHAJS CHAJS CHAJS. Traktują do tego pracowników jak dzieci, a większość z kierownictwa jeszcze mleko ma pod nosem :) Masz ustalone godziny przerw, a jak wyjdziesz pod koniec pracy do łazienki jak większość ludzi to afera bo tyle osób wyszło, a że są tylko dwie toalety na tyle osób to kolejki są niemałe. Liderki są ok, normalne dziewczyny. Jak chcesz się zwolnić to masz 3 dni wypowiedzenia, a jeśli oni cię zwalniają to od razu idziesz do domu. Najśmieśniejsze jest czepianie się za telefon(nie mówię o ciągłym pisaniu na nim) ale chociażby spojrzanie na godzinę oraz jedzenie na sali. Pan M i pan J non stop siedzą na telefonie a innych opierdzelają, do tego kitrają się za biurkiem z kanapką :) co chwilę zwalniają starych ludzi, a przyjmują nowych. To nic, że masz rachunki do oplacenia, dla nich liczy się tylko kasa OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM TĄ SIEDZIBĘ :)
zdjecie uzytkownika
Anonymous - 2016-03-06 15:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mieszne. Widzę że kolega nigdy wcześniej nie pracował w korpo. Nigdzie nie dostaniesz takich warunków jak tam. A krzyżówki i telefony? Przychodzisz do pracy to masz pracować, a nie zajmować się innymi rzeczami. Jedzenie na sali? A czy wiesz co to jest bhp? Chyba nie, a zatem nie powinieneś się dziwić że zwalniają takich jak Ty. Jeśli narzekasz na przerwy to zapraszam do innego korpo, będziesz zostawać po godzinach, bo dedlajn jest za tydzień, wtedy dowiesz się co to ciężka praca. Kierownicy czasem zwrócą uwagę że ci słabo idzie, ale od tego oni są. Masz robić to co Ci każą, bo zgodziłeś się na to podpisując umowę. A że oni mogą coś robić a Ty nie? To są kierownicy, jak wskazuje definicja, mogą robić więcej niż zwykły pracownik. Trochę pokory. Jak wiesz po co tam jesteś i to robisz, to Cię nie zwolnią. A swoją drogą to ludzie sami stamtąd odchodzą, bo są dziećmi i myśleli że będą sobie popijać kawę za biurkiem i nic nie robić. Pozdrawiam wszystkich ogarniętych coltelowiczów :)
zdjecie uzytkownika
antycoltel - 2016-03-06 16:12:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
broniący coltela (osoba powyżej), którzy się tutaj wypowiadają to albo kierownictwo albo grupka ludzi która liże tyłek kierownikom :) kolego powyżej, skoro mówisz o przepisach bhp odnośnie jedzenia, to kierownictwa również się to tyczy, są na tej samej sali co my. Odnośnie opinii coltela, mam jeszcze jedno ale- co do prowizji. Tutaj nie ma czegoś takiego jak ustalone stawki prowizyjne, JAK W KAŻDEJ NORMALNEJ FIRMIE. Tu niektórzy czasem dostają jakąś premię, ale nie wiadomo za co. Jak się zapytasz osoby na wyższym stanowisku jakie są stawki prowizyjne, to nikt nie potrafi odpowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
Anonymous - 2016-03-06 18:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi kolego, ani jedno ani drugie. Jestem zwykłym pracownikiem, który przychodzi do pracy żeby pracować, a nie rozwiązywać krzyżówki :)

Masz rację, ale Ty nie wyrzucisz kierownika za jedzenie na sali, a on Ciebie owszem.

Premie nie zależą od kierowników, bo to nie oni je przyznają. Zapytaj księgowości w centrali. Premię dostajesz, gdy osoba którą zaprosiłeś na spotkanie coś kupi. Inna sprawa że nie jesteś w stanie tego w żaden sposób zweryfikować, a poza tym sprzedaż nie zależy od Ciebie. Zatem ta premia to taka loteria - masz szczęście to masz premię, nie masz, to nie.
zdjecie uzytkownika
antycoltel - 2016-03-06 19:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
widać, że nigdy DROGI KOLEGO nie pracowałeś w innej firmie. Przy takiej robocie, łącząc się z klientami możesz również sobie rozwiązywać krzyżówki jak i zerknąć na telefon. Normalnego człowieka męczy ciągłe siedzenie na tyłku, gadanie przez telefon i nic więcej. Premie nie są zależne od kierowników, ale STAWKI PROWIZYJNE każdy powinien znać. I czytaj ze zrozumieniem, chociaż myślę, że to niemożliwe, bo coltel przysłonił ci mózg :D
zdjecie uzytkownika
anonimmm - 2016-03-06 19:56:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Również mam takie zdanie do coltela [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez kitu, traktuja tam ludzi gorzej niz w szkole, tsss nawet w szkole masz wiecej luzu niz tam. Smieszny pan J lizus dyrektora czepia sie wszytskich za nic, probujac chyba zrobic wrazenie na dyrektorze, jest falszywy po prostu, choc da sie sie z nim jeszcze dogadac ,bo jesli chodzi o Pana M to jest czlowiek ,ktoremu sprawia przyjemnosc wyzywania sie na innych gdy ma zly dzien. Elastyczny grafik? taa to roznie z tym bywa;D Zazwyczaj bylo ,ze tak ,ze ustawiali Ci tak by im to pasowalo bardziej niz Tobie i pogadane.. Jezeli chodzi o atmosfere w pracy to sopoko ludzie z ktorymi sie pracowalo, ale jezeli Pan M lub J Cie zauwazy ,ze zamienisz slowko z kolega/kolezanka przesadza Cie na tzn,, miejsce kary" tuz przy biurko naszych kordynatorow;) ha ha naprawde przesadzania lub zabierania telefonow na caly dzien to jest przesada bo ludzie nie oszukujmy sie jestesmy dorosli. A caly dzien siedziac przy tych komputerach to jest logiczne ,ze czlowiek zagada z kims lub zajrzy w telefon tym bardziej ,ze ONI maja prawo siedziec sb na telefonach lub jesc na sali. Ogolnie pracy nie polecam, za duzo nerwow czlowiek traci a zadnych porzytkow z tego nie bylo. Ci ktorym udalo sie miec dobra prezentacje Gratuluje wynikow lecz Ci ktorzy robili malo zapro od razu mieli po glowie.
zdjecie uzytkownika
Anonymous - 2016-03-06 20:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakbyś pracował solidnie to byś nie miał czasu na rozwiązywanie krzyżówek. Taka praca męczy gdy siedzisz i klepiesz regółkę w kółko, ale wystarczy trochę kreatywności i czas szybko mija.

Nawiązałem do tego że powiedziałeś że premie są nie wiadomo za co, a nie do samych stawek. Sam nie wiem ile one wynoszą.

Pracowałem w kilku takich firmach i powiem że Coltel bije na głowę wszystko inne, zarówno pod względem warunków pracy jak i wynagrodzenia.
zdjecie uzytkownika
nerd - 2016-03-10 20:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
według mnie, w takiej pracy na słuchawce, najważniejsze jest to, by nie dać się zwariować @Anonymuous. W sumie Coltel reprezentuje się całkiem konkretnie.
zdjecie uzytkownika
awesome - 2016-03-18 15:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie! Wszędzie tylko nie tam! Z nikim nie idzie się dogadać, mimo, że studiujesz i niby masz "elastyczny" grafik, ciągle robią problemy. Wiadomo, że w życiu różnie bywa i zawsze może coś wypaść i w normalnej pracy szef nie opieprza za to i nie każe pracować najlepiej 24/24. Śmiąc mi sie chce jak widze te ich oferty pracy! Jedno wielkie kłamstwo i oszustwo.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Czekalam na rozmowe ponad 10min, niedoinformowanie, niewiedza kierownika o podstawach.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
ława - 2016-04-09 20:49:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@awesome, domyślam się, że właśnie taka wspomniana przez Ciebie oferta pracy Cię zachęciła. Zastanawiam się jaki firma ma cel w tym by zachęcać a działać zupełnie odwrotnie. Trochę mi to nie pasuje do ich branży i zakresu działania. Coltel to raczej rzetelna firma.
zdjecie uzytkownika
naprzeciwko - 2016-04-15 13:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam rok, łatwo nie było, jednak jeśli chodzi np. o wynagrodzenie, to Coltel rzeczywiście przebija inne korpo na łeb, na szyję. Kierownictwo to buraki - żałujcie tylko, że nie poznaliście poprzedniego Michała, jemu to dopiero słoma z butów wystaje! Jak to mówią, człowiek ze wsi wyjdzie, wieś z człowieka nigdy.. Wracając do rzeczy, na pewno nie jest to dobra praca na stałe, osobiście mogę stwierdzić, iż psychika jest krucha, ale jeśli chodzi o przejściówkę, czy dorabianie do studiów jak w moim przypadku - polecam. Pracuję teraz w innym callcenter, atmosfera i warunki pracy są 100 % wygodniejsze, jednak pieniążki dużo mniejsze - coś za coś ;)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Coltel Sp. z o.o. S.K.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coltel Sp. z o.o. S.K.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert