brak logo

J.Z.R.

Jastrzębie-Zdrój

Opinie o J.Z.R.

elektryk 2013-05-18 20:30:14
Dzieki za informacje
ale nie byly one wyczerpujace
pozatym elektryk to nie pisarz a gornik to nie prezydent
chętny do pracy 2013-05-24 13:15:28
a kiedy jakieś przyjęcia ruszą na pomoc dołową?
znak zapytania 2013-05-24 21:08:49
ja tak krotko. mam na mysli pana [usunięte przez moderatora] mysli co to on niejest a tak na prawde jesli chodzi o roboty strzalowe ciemny byk i tyle.
Lotnir 2013-05-25 12:27:01
Przyjęcia do pracy są właśnie prowadzone więcej na stronie JZR w zakładce praca http://www.jzr.pl/ns-praca
gienek 2013-05-30 12:19:23
Prawda, Paszko zawsze [usunięte przez moderatora], i obgadywał przed Kempką innych jaco to oni sa [usunięte przez moderatora]. Sam nie raz słyszałem jak w biurze [usunięte przez moderatora] strzałowych i przodowych innych zmian. Robi z siebie fachowca a z innych [usunięte przez moderatora], a prawda jest taka że gdyby nie ludzie to on sam [usunięte przez moderatora] potrafi.
stary .. ch.. ci w dupe 2013-06-07 11:33:32
cały miesiąc w przodku pracowałem na pniówku i co ????? 1800 zł .. załosne załosne.. na zofiji był siedemnastopalczasty a tu szkoda słów same [usunięte przez moderatora] !!
pracownik 2013-06-07 14:24:23
Gdzie te wypłaty chyba pierwsza rata kpina
gall 2013-06-07 18:29:53
Panie Kierowniku [usunięte przez moderatora]. z Pniowka, czy przeczytasz czy nie, sprawa trafi na Borynię, ludzie bez premii, robią w przodku, transport to tez pod przodek należy, wiec sie nalezy GG. Zbierzemy się wszyscy i stosownie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Cię wyższym. Skoro tak robisz to my tez.
j23 2013-06-12 01:09:32
wyplaty maja tylko ci co dobrze wlarza w [usunięte przez moderatora] kierownikom jezeli mozna ich tak nazwac albo ci co kiedys z nimi pracowali bo reszta dostaje ochlapy
drago 2013-06-14 21:09:08
siemka
Mam pytanko . Zaoferowali mi 1.8 tys na reke jako pomoc elektromontera .Czy ta stawka jest z weglem i premiami
bo tego nie powiedzieli i czy praca na powierzchni liczy sie do starzowwego ?? prosze o odp dzieki sliczne
pozdrawiam kolegów gorników
bla 2013-06-15 13:58:24
Praca na powierzchni liczy się do stażowego.
1800zł masz już ze wszystkim, zresztą przecież Ci powiedzieli, że tyle dostaniesz na rękę...
drago 2013-06-16 04:46:17
dzieki za odpowiedz i pozdrawiam
powiedzieli mi ze 1.8 na rękę
ale w kazdym zakladzie pracy sa premie itp i temu sie pytam
myslałem ze to 1,8 to gola stawka i do tego dojdzie premia stazowa i i uznaniowa nie wiem jak to u was sie nazywa bo jak mowili 1.8 netto a sa dni co maja 20 robocze i sa co maja 24 dni i wtedy ciagle to 1,8
i sa soboty i niedziele to pewnie tez w tym ??
czyli jak by to zabrali to okaze sie ze mam na stwce tylko np 1.2 tys
czy zle to rozumuje.
bla 2013-06-16 12:46:02
Jakby to zabrali to tak by wyszło, ale nie zabiorą hehe
1,8tys to Ci powiedzieli w zaokrągleniu, wiadomo, ze jak bedzie 20 dni to zarobisz mniej, a jak 23 to wiecej, chociaz też nie zawsze bo lubią pokombinować, ze wyjdzie na to samo
Drago 2013-06-16 13:46:58
ok dzieki za pomoc
jarzabek 2013-06-17 17:52:05
jestem ciekaw , czy poczyniliście już jakieś kroki prowadzące do detronizacji Pana [usunięte przez moderatora], czy tylko będziecie "krzyczeć" na forum?
Budryk 2013-06-23 16:28:51
Mam pytanie. Czy premia dla nas górników za cały zeszły tydzień a nawet przyszły zostanie nam wypłacona z kieszeni pseudo"ja i tak swoje zarobie" dozór elektryczny, (nie piszę o elektrykach, tylko o tych którzy podejmują decyzje) czy znowu jak zawsze nikt nic nie widzi? A w ogóle jak to jest że jeden spartaczy a sto osób chodzi bez wypłaty? Może ktoś mądrzejszy nam to wytłumaczy i nakarmi dzieci. Pozdrawiam
jarzabek 2013-06-24 08:35:17
taki mamy dozór- boją się cokolwiek załatwić, są przywiązani do swoich stołków, z których ciężko im ruszyć "cztery litery". Za swoje błędy obarczają załogę. Banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przejść przez robotę, pokazać palcem co jest nie tak-to potrafi byle jaki śleper. Ale zorganizować ludziom robotę-to już dla nich nie lada problem. Myślenie ich boli, a to co podpowiada im załoga jest ignorowane.
chętny do pracy 2013-06-26 12:28:27
zapowiadają się jakieś przyjęcia na pomoc dołową?
Nie 2013-06-27 15:51:22
chętny do pracy - 2013-06-26 12:28:27

zapowiadają się jakieś przyjęcia na pomoc dołową?
Nie
amadeusz 2013-07-02 01:13:48
Podobno ktoś jechał albo miał jechać na borynie czy coś. Pan [usunięte przez moderatora] no niestety, ale oszukuje ludzi. Swoim daje zarobić
rafi 2013-07-03 23:15:46
No , ktos na skarge pojechał z paskiem, żeby udownodnic ze [usunięte przez moderatora] nie daje premii gg za praca na swoim chodniku.
paszki 2013-07-04 00:04:52
rafi - 2013-07-03 23:15:46

No , ktos na skarge pojechał z paskiem, żeby udownodnic ze kempa nie daje premii gg za praca na swoim chodniku.
Dobra firma, polecam
nowy 2013-07-04 12:15:07
a wczasy pod grusza płacą w jzr ??
i czy po roku czasu moge liczyc na wiecej niz te 1.8 tys
fado 2013-07-09 08:51:13
Czy były ostatnio jakieś przyjęcia ? ktoś się orientuje? bo niby jestem na liscie do przyjęcia ale ciągle czekam i nic ?
FAKT 2013-07-09 14:53:13
Witam po długiej przerwie. Miałem podać personalia [usunięte przez moderatora] ale stwierdziłem że nie ma to większego sensu po obserwacji dwu miesięcznej stwierdziłem że [usunięte przez moderatora] jak były tak będą i nic tego nie zmieni niestety? a my wszyscy i tak wiemy kto nim jest i przecież nie jest to tajemnicą. Najbardziej jednak dla mnie wstrząsający jest fakt że ten niegdyś Tytanik firm a zwłaszcza wspaniała córa Pana Prezesa JSW indzie na dno wraz z orkiestrą. Przykre ale prawdziwe. Piszą na www.jsw jaką mają super córę JZR-y [usunięte przez moderatora].Lepiej niech się nie chwalą z umowami i kontraktami z Kompanią węglową o względnym zatrudnianiu ich absolwentów pod JSW bo przyjdą do JZR-ów zasilać brać niewolniczą. I [usunięte przez moderatora] gdzie tu sprawiedliwość. Panie [usunięte przez moderatora] gdzie i co robicie by ludzie nie cierpieli za waszą nieudolność.Takie zarobki to można za pucybuta wytargać a nie pod ziemią w przodku.[usunięte przez moderatora]. zastanówcie się z czego żyjecie bo niestety po tych wypłatach firma utonie. Pozdrawiam i do zobaczenia .FAKT.
biedak 2013-07-09 15:48:38
[usunięte przez moderatora]Kto to widział pod ziemią w przodku zarobić 1760 zł. z tego 400zł na paliwo opłaty czynszu za mieszkanie i gdzie reszta panie [usunięte przez moderatora] ?! pan też musi liczyć pieniądze do końca miesiąca żeby starczyło wątpie .
Barbórka 2013 w JZR 2200zł. śmiech na sali !!!
ZAł AMANY!!!! 2013-07-09 16:21:01
No to zaczeło się o Krupinskim nikt nie pisał ale to już mit, Doczekał się pan panie [usunięte przez moderatora].a przerobu 760000tyś ludzi ( niewolników) 70 a premi GG na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 24000 tyś.Tak dalej być nie może Precz z ludzmi nie mającymi pojęcia o górnictwie .Trzeba zrobic referendum o dymisji pana [usunięte przez moderatora] bo inaczej utoniemy my jak my ale nasze rodziny a w szczególnosci nasze kochane dzieciaki .
Do załamany 2013-07-09 16:35:26
Mało tego pan [usunięte przez moderatora] dołożył sobie metry aby Jemu iJego kolegom nie zabrali premi a ludzi jak zwykle olał ale kiedyś mu za to odpłacimy .Najstarszy bastion jakim jest krupinski pada .Smutne ale prawdziwe.Dziękujemy Panie [usunięte przez moderatora]
Przybity 2013-07-09 19:26:21
Zaczęło się o krupinskim i oby to szybko nie ucichlo jak to zwykło bywać. Skąd brać motywację do dalszej pracy skoro z miesiąca na miesiąc jest coraz mniej. Nie odpowiadają mi stwierdzenie ze skoro mi źle to sobie zmień. Po to robimy żeby firma miała a co a tym idzie i my. A tu widać ze tylko [usunięte przez moderatora] u góry mają. I jeszcze niech [usunięte przez moderatora] prześle notkę ze ZRG przynosi straty. Niech w takimwypadku JSW zlikwiduje firmę skoro jest tak źle ale nie lepiej tutaj dać ochlapy żeby kopalniaki mieli. Chyba się zaraz spawiuje eh...
FAKT 2013-07-10 10:00:25
Tak chłopaki z Krupińskiego w końcu przyszedł czas by zaprotestować na nas ile czasu to mogło trwać i trwać wmawianie nam że metrów nie ma albo że straty przynosimy tylko skrajni [usunięte przez moderatora]mogą w to wierzyć. Być może władza z G-3 tak myśli że ma załogę młodą i poddaną i mogą ich [usunięte przez moderatora] jak tylko się da.Prawda jest taka że to właśnie jedna z najlepszych załóg górniczych JZR to my właśnie napędzamy w większości budżet i to my pracujemy rzetelnie.Wystarczy zobaczyć ogólną absencje L-4. Ludzie pracują sumiennie wykonują dobrą robotę a oni twierdzą że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to warte i kasy nie będzie. To my mamy ponosić konsekwencje za nieudolną strategie firmy. Nowy kombajn KR-150z kicha i bubel za który my musimy płakać że postępu nie ma a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda postęp jest w takich warunkach jakie mamy to jest sukces i wiedzą o tym. Więc [usunięte przez moderatora] jak teraz nam w twarz popatrzycie panie kierowniku punktu pracy jak powiecie ludziom że to jest dobra wypłata jak na nas? śmiech na sali. Z pełną pogardą i oburzeniem dla was za to co ludziom którzy na was robią zgotowaliście. Odpoczywajcie w pokoju za niedługo pewnie wczasy, biby, bankiety i swawole a nam solą w oczy. I na koniec [usunięte przez moderatora].wam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Możecie być dumni przecież cel osiągnięty ale to tylko wasze mrzonki. Ekipa z Krupińskiego zrewanżuje się za waszą [usunięte przez moderatora] troskę. Brawo dla poprzednich którzy otwarli temat Krupińskiego. Szczęść Boże.
kay 2013-07-11 13:21:09
tylko narzekania zyjecie w wolnym kraju nie musicie pracowac w jzr znajdzcie prace na miare waszych kwalifikacji i aspiracji
FADO 2013-07-16 23:35:52
Czy ktoś się orientuje kiedy będą przyjęcia ?
1
HANYS 2013-07-17 18:10:10
Witam, chcialbym sie dowiedziec jak jest z przejsciem pod kopalnie z jzr slyszalem ze sie trudno wydostac jest to prawda?
Żebrak z JZR 2013-07-19 15:55:26
Wypłaty takie że wstyd się przyznawać iż jestem pracownikiem tej firmy. Od kilku miesięcy jestem biedakiem i dziadem pracując w przodku na Krupińskim. Kiedyś mogłem jakoś pokleić od 10-ego do 10-ego a teraz niestety praca jest ale za plugawą pensję. Władzo tej firmy litości pozwólcie żyć.Jak to sobie wyobrażacie że ludzie będą jak niewolniki robić? przecież to nie jest możliwe by przetrwać a gdzie dojazd na Krupiński? po 300 zł. miesięcznie? Przykre ale tak być nie może. Młodzi jeśli was interesuje praca w tej firmie to nastawcie się na 1700 zł. Górnicy w przodku 2300.[usunięte przez moderatora] POWODZENIA. A pod kopalnie z tej firmy to jakieś bzdury z przed 6 lat i nie wiem kto wam takich pierdół naopowiadał. To już nie jest firma JSW [usunięte przez moderatora]. próbują jeszcze ludzi [usunięte przez moderatora] by parę miesięcy pociągnąć na ich plecach. Jakie to żałosne ale jak wszystko z resztą w tej naszej [usunięte przez moderatora] zakłamanej ojczyźnie.
murzyn 2013-07-25 09:08:23
NIK się tym zajmie. Ktoś napisał żeby się zwolnić jak nie pasuje a to nie jest tak jeszcze jest umowa o pracę i obowiązki pracodawcy.
kwk 2013-07-25 09:44:37
jakich 6-ciu lat niecałe 3 lata temu z jzr pod KWK odeszło z 10 osób o ile pamiętam.pzdr
prezes 2013-07-25 09:47:29
macie przecież super związki zróbcie strajk jak wam tylko mało
jarzabek 2013-07-25 21:02:26
[usunięte przez moderatora].Oni mają etat, niezależnie od wyników co miesiąc mają te same pieniądze, napewno nie małe.Związki nic nie pomogą.Swoją drogą-o strajku w JZRsłyszałem już nie jeden raz -i co?Zostało Wam pokrzyczeć na tym forum, nikt się z JZR nie ruszy, bo przecież płacą branżówkę i inne premie, a i tak każdy powie, że dostał ochłapy...
Borynia 2013-07-27 12:33:43
jestescie za strajkiem ?? czy tylko tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] glupio i sie boicie ? trzeba cos dzialac i ruszyc bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robimy co chca a placic nie chca ;/ rachunki sie same nie zaplaca..
Fado 2013-07-28 21:59:29
Ludzie czy ktoś wie coś o przyjęciach do jzr? były rozmowy z kandydatami w czerwcu i cisza.Proszę odpiszcie jeśli ktoś coś wie.
KEMPA KP 2013-07-31 00:53:04
PAN [usunięte przez moderatora] bezlitośnie niszczy dozór, którzy są wykształceni i mają pojęcie o górnictwie, on sam po tech, myśli że jest ważny. [usunięte przez moderatora]. Śmiechu warte. Odradzam JZR. stanowczo. [usunięte przez moderatora] Ten co o nim piszę to skojarzy. a [usunięte przez moderatora] również do odwołania, skoro trzyma ludzi którzy walczą ze swoim dozorem! Pozdrawiam
1
Rafał 2013-08-11 20:54:12
powiem krótko JZR to firma robiąca jaja z ludzi
w czerwcu byłem na rozmowie jako pomoc elektromontera po tygodniu zadzwonili ze jestem na liście do zatrudnienia wiec spytali ile mnie obowiązuje wypowiedzenie w pracy w której aktualnie pracuje
powiedziałem ze 3 miesiące wiec zapytałem jeszcze raz czy mnie zatrudnia kobieta mówiła ze za pyta prezesa i zadzwoni na drugi dzień
na drugi dzień zadzwoniła i powiedziała ze mam dać wypowiedzenie i we wrześniu mnie zatrudnią 4 dni temu nagle telefon od kobiety chyba sekretarki ze mnie przepraszają ze przegrali parę przetargów i mnie nie zatrudnia to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest firma i co ja teraz mam zostać bez środków do życia bez pracy [usunięte przez moderatora]
RYL Z JZR 2013-08-12 00:18:45
TAK TO SĄ WŁAŚNIE JZR. Z LUDZI ROBIĄ JAJA TAK JAK Z ZAROBKAMI, [usunięte przez moderatora] NIE DBAJĄ O NICH, [usunięte przez moderatora] CHYBA DO PIP-U TRZEBA IŚĆ ;)
RYL 2013-08-14 08:27:05
Kasy nie ma! i nie będzie. GG? miało coś być lepiej. Żałosne szkoda pisać na ten temat. Piszą obwieszczenia że firma dobrze stoi [usunięte przez moderatora]
WIDZĘ I MYŚLĘ 2013-08-17 23:06:18
Panowie. Zacznijmy od jednej podstawy. Zaliczyłem kilka kopalń spółki i powiem na forum jedno. Pierwsza zasadą polityki pracy jaką ja bym zmienił w tej spółce aby poprawić pogarszajacy stan jest to zmiana organizacji pracy dozoru. Boją sie [usunięte przez moderatora] z KWK i cisna. Jesli się to zmieni to będą [usunięte przez moderatora] go pilnowac jak swojego. I po drugie niech ktoś ze zarzadu spółki wezmie się za to a nie krytykowac ze powierzchnia jest gigus a my tylko dno. Przyjdzie panowie na kilka dni i zobaczycie na jakich tasmach robimy, jak jest z materialem (logistyka) i mozna wiele opisywać .
2013-08-23 07:53:50
brak przyęć
popwierzchnia 2013-09-08 12:44:43
w-3 dozor to same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i szczego tu później zyski jak złom ginie wtonach
1
paszkiet z Pniówka 2013-09-21 10:57:25
Odradzam JZR stanowczo.Brudna osoba będzie zawsze brudną osoba na sumieniu i nie da zarobić.[usunięte przez moderatora]
1
jarzabek 2013-10-09 20:58:05
jak tam Wasze kolejne pobory Panowie?
2013-10-10 09:14:58
Budryk - Obóz pracy! Pracujesz świątek piątek i niedziele a wypłata jak dla nowo przyjętego...
1
Zostaw swoją opinię o J.Z.R. - Jastrzębie-Zdrój
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie J.Z.R.