brak logo

J.Z.R.

Jastrzębie-Zdrój

Opinie o J.Z.R.

jarzabek 2013-06-17 17:52
jestem ciekaw , czy poczyniliście już jakieś kroki prowadzące do detronizacji Pana [usunięte przez moderatora], czy tylko będziecie "krzyczeć" na forum?
Budryk 2013-06-23 16:28
Mam pytanie. Czy premia dla nas górników za cały zeszły tydzień a nawet przyszły zostanie nam wypłacona z kieszeni pseudo"ja i tak swoje zarobie" dozór elektryczny, (nie piszę o elektrykach, tylko o tych którzy podejmują decyzje) czy znowu jak zawsze nikt nic nie widzi? A w ogóle jak to jest że jeden spartaczy a sto osób chodzi bez wypłaty? Może ktoś mądrzejszy nam to wytłumaczy i nakarmi dzieci. Pozdrawiam
jarzabek 2013-06-24 08:35
taki mamy dozór- boją się cokolwiek załatwić, są przywiązani do swoich stołków, z których ciężko im ruszyć "cztery litery". Za swoje błędy obarczają załogę. Banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przejść przez robotę, pokazać palcem co jest nie tak-to potrafi byle jaki śleper. Ale zorganizować ludziom robotę-to już dla nich nie lada problem. Myślenie ich boli, a to co podpowiada im załoga jest ignorowane.
chętny do pracy 2013-06-26 12:28
zapowiadają się jakieś przyjęcia na pomoc dołową?
Nie 2013-06-27 15:51
chętny do pracy - 2013-06-26 12:28:27

zapowiadają się jakieś przyjęcia na pomoc dołową?
Nie
amadeusz 2013-07-02 01:13
Podobno ktoś jechał albo miał jechać na borynie czy coś. Pan [usunięte przez moderatora] no niestety, ale oszukuje ludzi. Swoim daje zarobić
rafi 2013-07-03 23:15
No , ktos na skarge pojechał z paskiem, żeby udownodnic ze [usunięte przez moderatora] nie daje premii gg za praca na swoim chodniku.
paszki 2013-07-04 00:04
rafi - 2013-07-03 23:15:46

No , ktos na skarge pojechał z paskiem, żeby udownodnic ze kempa nie daje premii gg za praca na swoim chodniku.
Dobra firma, polecam
nowy 2013-07-04 12:15
a wczasy pod grusza płacą w jzr ??
i czy po roku czasu moge liczyc na wiecej niz te 1.8 tys
fado 2013-07-09 08:51
Czy były ostatnio jakieś przyjęcia ? ktoś się orientuje? bo niby jestem na liscie do przyjęcia ale ciągle czekam i nic ?
FAKT 2013-07-09 14:53
Witam po długiej przerwie. Miałem podać personalia [usunięte przez moderatora] ale stwierdziłem że nie ma to większego sensu po obserwacji dwu miesięcznej stwierdziłem że [usunięte przez moderatora] jak były tak będą i nic tego nie zmieni niestety? a my wszyscy i tak wiemy kto nim jest i przecież nie jest to tajemnicą. Najbardziej jednak dla mnie wstrząsający jest fakt że ten niegdyś Tytanik firm a zwłaszcza wspaniała córa Pana Prezesa JSW indzie na dno wraz z orkiestrą. Przykre ale prawdziwe. Piszą na www.jsw jaką mają super córę JZR-y [usunięte przez moderatora].Lepiej niech się nie chwalą z umowami i kontraktami z Kompanią węglową o względnym zatrudnianiu ich absolwentów pod JSW bo przyjdą do JZR-ów zasilać brać niewolniczą. I [usunięte przez moderatora] gdzie tu sprawiedliwość. Panie [usunięte przez moderatora] gdzie i co robicie by ludzie nie cierpieli za waszą nieudolność.Takie zarobki to można za pucybuta wytargać a nie pod ziemią w przodku.[usunięte przez moderatora]. zastanówcie się z czego żyjecie bo niestety po tych wypłatach firma utonie. Pozdrawiam i do zobaczenia .FAKT.
biedak 2013-07-09 15:48
[usunięte przez moderatora]Kto to widział pod ziemią w przodku zarobić 1760 zł. z tego 400zł na paliwo opłaty czynszu za mieszkanie i gdzie reszta panie [usunięte przez moderatora] ?! pan też musi liczyć pieniądze do końca miesiąca żeby starczyło wątpie .
Barbórka 2013 w JZR 2200zł. śmiech na sali !!!
ZAł AMANY!!!! 2013-07-09 16:21
No to zaczeło się o Krupinskim nikt nie pisał ale to już mit, Doczekał się pan panie [usunięte przez moderatora].a przerobu 760000tyś ludzi ( niewolników) 70 a premi GG na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 24000 tyś.Tak dalej być nie może Precz z ludzmi nie mającymi pojęcia o górnictwie .Trzeba zrobic referendum o dymisji pana [usunięte przez moderatora] bo inaczej utoniemy my jak my ale nasze rodziny a w szczególnosci nasze kochane dzieciaki .
Do załamany 2013-07-09 16:35
Mało tego pan [usunięte przez moderatora] dołożył sobie metry aby Jemu iJego kolegom nie zabrali premi a ludzi jak zwykle olał ale kiedyś mu za to odpłacimy .Najstarszy bastion jakim jest krupinski pada .Smutne ale prawdziwe.Dziękujemy Panie [usunięte przez moderatora]
Przybity 2013-07-09 19:26
Zaczęło się o krupinskim i oby to szybko nie ucichlo jak to zwykło bywać. Skąd brać motywację do dalszej pracy skoro z miesiąca na miesiąc jest coraz mniej. Nie odpowiadają mi stwierdzenie ze skoro mi źle to sobie zmień. Po to robimy żeby firma miała a co a tym idzie i my. A tu widać ze tylko [usunięte przez moderatora] u góry mają. I jeszcze niech [usunięte przez moderatora] prześle notkę ze ZRG przynosi straty. Niech w takimwypadku JSW zlikwiduje firmę skoro jest tak źle ale nie lepiej tutaj dać ochlapy żeby kopalniaki mieli. Chyba się zaraz spawiuje eh...
FAKT 2013-07-10 10:00
Tak chłopaki z Krupińskiego w końcu przyszedł czas by zaprotestować na nas ile czasu to mogło trwać i trwać wmawianie nam że metrów nie ma albo że straty przynosimy tylko skrajni [usunięte przez moderatora]mogą w to wierzyć. Być może władza z G-3 tak myśli że ma załogę młodą i poddaną i mogą ich [usunięte przez moderatora] jak tylko się da.Prawda jest taka że to właśnie jedna z najlepszych załóg górniczych JZR to my właśnie napędzamy w większości budżet i to my pracujemy rzetelnie.Wystarczy zobaczyć ogólną absencje L-4. Ludzie pracują sumiennie wykonują dobrą robotę a oni twierdzą że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to warte i kasy nie będzie. To my mamy ponosić konsekwencje za nieudolną strategie firmy. Nowy kombajn KR-150z kicha i bubel za który my musimy płakać że postępu nie ma a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda postęp jest w takich warunkach jakie mamy to jest sukces i wiedzą o tym. Więc [usunięte przez moderatora] jak teraz nam w twarz popatrzycie panie kierowniku punktu pracy jak powiecie ludziom że to jest dobra wypłata jak na nas? śmiech na sali. Z pełną pogardą i oburzeniem dla was za to co ludziom którzy na was robią zgotowaliście. Odpoczywajcie w pokoju za niedługo pewnie wczasy, biby, bankiety i swawole a nam solą w oczy. I na koniec [usunięte przez moderatora].wam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Możecie być dumni przecież cel osiągnięty ale to tylko wasze mrzonki. Ekipa z Krupińskiego zrewanżuje się za waszą [usunięte przez moderatora] troskę. Brawo dla poprzednich którzy otwarli temat Krupińskiego. Szczęść Boże.
kay 2013-07-11 13:21
tylko narzekania zyjecie w wolnym kraju nie musicie pracowac w jzr znajdzcie prace na miare waszych kwalifikacji i aspiracji
FADO 2013-07-16 23:35
Czy ktoś się orientuje kiedy będą przyjęcia ?
1
HANYS 2013-07-17 18:10
Witam, chcialbym sie dowiedziec jak jest z przejsciem pod kopalnie z jzr slyszalem ze sie trudno wydostac jest to prawda?
Żebrak z JZR 2013-07-19 15:55
Wypłaty takie że wstyd się przyznawać iż jestem pracownikiem tej firmy. Od kilku miesięcy jestem biedakiem i dziadem pracując w przodku na Krupińskim. Kiedyś mogłem jakoś pokleić od 10-ego do 10-ego a teraz niestety praca jest ale za plugawą pensję. Władzo tej firmy litości pozwólcie żyć.Jak to sobie wyobrażacie że ludzie będą jak niewolniki robić? przecież to nie jest możliwe by przetrwać a gdzie dojazd na Krupiński? po 300 zł. miesięcznie? Przykre ale tak być nie może. Młodzi jeśli was interesuje praca w tej firmie to nastawcie się na 1700 zł. Górnicy w przodku 2300.[usunięte przez moderatora] POWODZENIA. A pod kopalnie z tej firmy to jakieś bzdury z przed 6 lat i nie wiem kto wam takich pierdół naopowiadał. To już nie jest firma JSW [usunięte przez moderatora]. próbują jeszcze ludzi [usunięte przez moderatora] by parę miesięcy pociągnąć na ich plecach. Jakie to żałosne ale jak wszystko z resztą w tej naszej [usunięte przez moderatora] zakłamanej ojczyźnie.
murzyn 2013-07-25 09:08
NIK się tym zajmie. Ktoś napisał żeby się zwolnić jak nie pasuje a to nie jest tak jeszcze jest umowa o pracę i obowiązki pracodawcy.
kwk 2013-07-25 09:44
jakich 6-ciu lat niecałe 3 lata temu z jzr pod KWK odeszło z 10 osób o ile pamiętam.pzdr
prezes 2013-07-25 09:47
macie przecież super związki zróbcie strajk jak wam tylko mało
jarzabek 2013-07-25 21:02
[usunięte przez moderatora].Oni mają etat, niezależnie od wyników co miesiąc mają te same pieniądze, napewno nie małe.Związki nic nie pomogą.Swoją drogą-o strajku w JZRsłyszałem już nie jeden raz -i co?Zostało Wam pokrzyczeć na tym forum, nikt się z JZR nie ruszy, bo przecież płacą branżówkę i inne premie, a i tak każdy powie, że dostał ochłapy...
Borynia 2013-07-27 12:33
jestescie za strajkiem ?? czy tylko tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] glupio i sie boicie ? trzeba cos dzialac i ruszyc bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robimy co chca a placic nie chca ;/ rachunki sie same nie zaplaca..
Fado 2013-07-28 21:59
Ludzie czy ktoś wie coś o przyjęciach do jzr? były rozmowy z kandydatami w czerwcu i cisza.Proszę odpiszcie jeśli ktoś coś wie.
KEMPA KP 2013-07-31 00:53
PAN [usunięte przez moderatora] bezlitośnie niszczy dozór, którzy są wykształceni i mają pojęcie o górnictwie, on sam po tech, myśli że jest ważny. [usunięte przez moderatora]. Śmiechu warte. Odradzam JZR. stanowczo. [usunięte przez moderatora] Ten co o nim piszę to skojarzy. a [usunięte przez moderatora] również do odwołania, skoro trzyma ludzi którzy walczą ze swoim dozorem! Pozdrawiam
1
Rafał 2013-08-11 20:54
powiem krótko JZR to firma robiąca jaja z ludzi
w czerwcu byłem na rozmowie jako pomoc elektromontera po tygodniu zadzwonili ze jestem na liście do zatrudnienia wiec spytali ile mnie obowiązuje wypowiedzenie w pracy w której aktualnie pracuje
powiedziałem ze 3 miesiące wiec zapytałem jeszcze raz czy mnie zatrudnia kobieta mówiła ze za pyta prezesa i zadzwoni na drugi dzień
na drugi dzień zadzwoniła i powiedziała ze mam dać wypowiedzenie i we wrześniu mnie zatrudnią 4 dni temu nagle telefon od kobiety chyba sekretarki ze mnie przepraszają ze przegrali parę przetargów i mnie nie zatrudnia to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest firma i co ja teraz mam zostać bez środków do życia bez pracy [usunięte przez moderatora]
RYL Z JZR 2013-08-12 00:18
TAK TO SĄ WŁAŚNIE JZR. Z LUDZI ROBIĄ JAJA TAK JAK Z ZAROBKAMI, [usunięte przez moderatora] NIE DBAJĄ O NICH, [usunięte przez moderatora] CHYBA DO PIP-U TRZEBA IŚĆ ;)
RYL 2013-08-14 08:27
Kasy nie ma! i nie będzie. GG? miało coś być lepiej. Żałosne szkoda pisać na ten temat. Piszą obwieszczenia że firma dobrze stoi [usunięte przez moderatora]
WIDZĘ I MYŚLĘ 2013-08-17 23:06
Panowie. Zacznijmy od jednej podstawy. Zaliczyłem kilka kopalń spółki i powiem na forum jedno. Pierwsza zasadą polityki pracy jaką ja bym zmienił w tej spółce aby poprawić pogarszajacy stan jest to zmiana organizacji pracy dozoru. Boją sie [usunięte przez moderatora] z KWK i cisna. Jesli się to zmieni to będą [usunięte przez moderatora] go pilnowac jak swojego. I po drugie niech ktoś ze zarzadu spółki wezmie się za to a nie krytykowac ze powierzchnia jest gigus a my tylko dno. Przyjdzie panowie na kilka dni i zobaczycie na jakich tasmach robimy, jak jest z materialem (logistyka) i mozna wiele opisywać .
2013-08-23 07:53
brak przyęć
popwierzchnia 2013-09-08 12:44
w-3 dozor to same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i szczego tu później zyski jak złom ginie wtonach
1
paszkiet z Pniówka 2013-09-21 10:57
Odradzam JZR stanowczo.Brudna osoba będzie zawsze brudną osoba na sumieniu i nie da zarobić.[usunięte przez moderatora]
1
jarzabek 2013-10-09 20:58
jak tam Wasze kolejne pobory Panowie?
2013-10-10 09:14
Budryk - Obóz pracy! Pracujesz świątek piątek i niedziele a wypłata jak dla nowo przyjętego...
1
huha 2013-10-10 16:07
Z tego co wiem to przyjęcia na cały najbliższy rok zostały wstrzymane. Więc radzę szukać szczęścia gdzieś indziej.
2
nowy 2013-10-18 22:09
Bardzo rzetelna firma
6
Fakt 2013-10-30 15:17
Nie ma co tu pisać. A za dużo już nie wolno bo zostanie usunięte. Daremna firma i tyle.Czekam na okazję by się wyrwać.
1
prosty ryl 2013-11-06 16:56
Cóż mogę powiedzieć po 2 latach pracy w tej firmie ŻENADA. Mam zarobki niższe niż te sprzed dwóch lat. Rodzina na utrzymaniu, dzieci...opłaty...

Dozór na Boryni nauczył się traktować ludzi jak przedmioty, coś im się nie podoba to słyszymy -5, -10 za co ? Ze robimy jako ślepry na najniższej stawce roboty ciesielskie, transport po 100 metrów pod górę z obudową klękając przy tym dosłownie, obsługa przenośników, pobierki, porządki i Bóg wie co jeszcze...Nikt nie docenia pracowników "po tyłach" liczy się przodek, GG które nam zabrali - kim my jesteśmy też mam gęby do jedzenia, też mamy rodziny, TEŻ JESTEŚMY LUDŹMI!!!
7
x 2013-11-08 09:37
Wyplaty takie, jak rzuca sie biedakom drobne na ulicy. Tak jak przedmowca, jeszcze pare miesiecy temu wyplaty byly troche lepsze, ale k**wa, takie ochlapy za caly aktualny miesiac? I tak jak przedmowca, gdyby nie my po tylach, to na przodku nie ma postepu, ale tego Brudny nie wie, bo co on wie o gornictwie.
A jak ktos sie upomni o swoje, zawsze slyszymy 'jak sie nie podoba to droga wolna'. Kto by przypuszczal, ze takie cos w JZR.
3
koko channel 2013-11-10 14:24
Fakt, z tego co wiem, najmniej kompetentny dozór jest na boryni.
3
GÓRNIK 2013-11-25 21:10
co to za firma?
:) 2013-11-26 20:18
Jedyna w swoim rodzaju.
pracownik 2013-12-04 13:02
W dniu naszego święta życzę wam tyle zjazdów co wyjazdów i wszystkiego najlepszego aby było lepiej w życiu osobistym ii zawodowym (żeby lepiej płacili itp,) niektórzy nie wiedza jak się ciężko górnik na dole na pracuje żeby zarobić na życie. Pozdrawiam SZCZĘŚĆ BOŻE
2
Bezurazy 2013-12-10 14:16
(usunięte przez administratora)Popytaj dobrze to dowiesz się prawdy o (usunięte przez administratora) i czy warto się spinać.
ŚmiechuWarte 2013-12-10 14:48
NO? NO? PANOWIE SZEFOWIE ZE ZWIĄZKÓW JZR-owskich PEŁEN SZACUN ZA WASZĄ DETERMINACJĘ ZA POPRAWĘ PŁAC DLA DOŁOWCÓW JESTEŚCIE THE BEST. (usunięte przez administratora)
1
zwykly 2013-12-17 08:59
i już sie zaczeło na stronie jzr w zakladce praca potrzebuja inst.strzalowego ale juz niema wzmianki o 14 pensji i o baranzowce mam nadzieje ze zwiazki cos z tym zrobia bo jak nie to trza bedzie sie zbierac z tej firmy niby najlepszej bo wlascicielem jest jsw ... smiechu warte
koko channel 2013-12-18 21:30
A to 14 i nagrodę branzowa tez chcą zabrać ?????? !
ZAł AMANY!!!! 2013-12-19 17:26
A co zdziwko teraz zacytuj sobie słowa piosenki Ale to już było i nie wr!!!!!!!!!!
Zostaw swoją opinię o J.Z.R. - Jastrzębie-Zdrój
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie J.Z.R.