Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Katowicki Holding Węglowy

Pracowałeś w firmie Katowicki Holding Węglowy i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ze staszica - 2012-11-21 15:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zobaczcie co dostają na KWK „Mysłowice-Wesoła”, ciekawe czy u nas coś takiego będzie:

W dniu 29 października 2012 r. pomiędzy Dyrekcją Kopalni a Związkami Zawodowymi działającymi w kopalni „Mysłowice-Wesoła” zostało podpisane porozumienie o wypłacie jednorazowej premii zadaniowej w grudniu 2012r.
Wysokość pełnej premii wynosi 1000 zł (brutto) na osobę.
(Warunkiem jest nie posiadanie zwolnienia lekarskiego w okresie od 01 stycznia do 31 października 2012 r. powyżej 60 dni)
Oraz, Dyrekcja Kopalni zobowiązuje się do wypłaty w styczniu 2013 r. dodatkowej premii zadaniowej dla pracowników nie posiadających absencji chorobowej w listopadzie i grudniu 2012
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2012-11-23 09:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam ofertę pracy (niby po znajomości) na dole. Ale czytając to zastanawiam się czy warto. Teraz zarabiam 1500 ale się nie na robię, ciepło, miło, ludzie się do siebie odnoszą z szacunkiem. Zarobić 500 zł więcej za tak ciężką pracę. Nie mam pojęcia co robić ??
zdjecie uzytkownika
do staszica? - 2012-11-30 18:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dziwisz sie ? ze dostajemy premie?? nie dosc ze mamy najwieksza fedre w calym holdingu to jescze najmniejsze zarobki !! jakby nie wesola to dawno by ten holding upadł
zdjecie uzytkownika
koń - 2012-12-14 16:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam nie wiecie czasami kiedy beda placic 14-tę na staszicu ???? dziekii pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
poczatkujący - 2013-01-03 03:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niewiem jak masz 1500 zł i lekka praca to przemyśl na grubie dostaniesz 3 tysie z kartkami na jedzenie i węglem chcę spróbować pod (usunięte przez administratora),pracuje ponad połtora rokupod Kw S.A żona nie pracuje i w sumie sporo zaoszcżedzliśmy jak na polskie warunki ,ale to przez dorabianie na boku ,robota nie jest zła ale trzeba mieć stalowe nerwy wczesniej robiłem w NL wydawało mi się że tamci ludzie śą [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
i kapują ale za 6 tys na miesiąć na czysto ,trzymałem ryj na kłodkę nie licz na ulgowe traktowanie ,trzeba swoje zrobić a te bajki opowieści ,to opowiadają szcżesliwcy co pobrali urlopy ,oni byli na innych zasadach ,rób wszystkie kursy aż do bulu co się da ,tak miedzy nami za 1500 zl to ja bym pracy nie podjoł zadnej 2 lata byłem na swoim i 4 lata w NL ,wiem ile można zarobić kasy ,myśle ze 3 tys to dolna granica za którą warto robić ,poniżej tej kwoty siedzę w domu ,rozwazanm jeszcze opcje jazdy na tirach prawko mam tez dobrze płacą ,ale narazie siedze na kopalnii
zdjecie uzytkownika
mł.górnik - 2013-01-11 11:51:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zróbmy wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
młodszy - 2013-01-20 14:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostaliście też premie za grudzień 2012, ale się wysilili, marne 130zł
(usunięte przez administratora),
ciekawe ile 14-ki zapłacą
zdjecie uzytkownika
mat - 2013-01-22 13:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Wie ktos moze kiedy beda przyjecia pod holding w 2013 r ?
zdjecie uzytkownika
Żona - 2013-01-26 16:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
do nydelkuli - 2012-02-14 10:50:56

nydelkula widac ,że zostałeś stworzony tylko do roboty przy łopacie.

Zastanawiales się kiedykolwiek co ci z tego rycia przyjdzie w życiu ?

Zarobisz parę groszy więcej od ludzi pracujących na powierzchni w innych branżach w normalnych warunkach. A ty ryjesz jak kret !

Nie rozumiem dlaczego podajesz przykład zarobków pracowników REALA tak jakby praca tam tylko była.

ciekawe ile z tych paru stówek więcej miesięcznie weźmiesz ze sobą na tamten świat...

Napisz cos mądrego i opisz jaki sens ma praca na dole w porównaniu z powierzchnią ?

Ja sensu pracy na dole nie widziałem , dlatego po 3 latach opusciłem na wlasne życzenie ten maras .
Witajcie Panowie.Choć jestem kobietą,to coś napiszę od siebie...Mąż był przez wiele lat Ratownikiem Górniczym,ale wpierw pracował normalnie na dole.Szlag mnie trafia,gdy czytam takie bzdury jak pan którego zacytowałam.Szanowny Panie,gdyby nie górnicy,Pan i Pana dzieci siedziałyby po ciemku i w zimnie.Proszę górników nie nazywać kretami!!! Jeśli ktoś nie ma pojęcia co to za praca,to niech buzię zamknie i przestanie wyzywać.A gwoli ścisłości,to to Pan jest niedouczony,sądząc że na kopalni pracują tylko łopatami i są nieukami!!!Tam też pracują głową i z wykształceniem.Mam syna,który ukończył Politechnikę Śląską i ma tytuł magistra... i pracuje na kopalni a my rodzice jesteśmy z tego powodu bardzo dumni,tak jak ja jestem dumna z tego że mąż też tam pracował.Do pracy w kopalni byle kto się nie nadaje... do tego trzeba być prawdziwym facetem.Jak widać,Pan do nich nie należy...mały sfrustrowany człowieczku :(
zdjecie uzytkownika
SCOTTI - 2013-01-28 14:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
mat - 2013-01-22 13:12:14

Witam



Wie ktos moze kiedy beda przyjecia pod holding w 2013 r ?
Trzeba czekać
Sam papiery tam złożyłem)))
zdjecie uzytkownika
bolek - 2013-01-28 19:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wczoraj się zwolniłem.( 4lata na dole) I wiem ,że nigdy nie będe żałował tych 2200zl i (usunięte przez administratora)....
Znalazlem pracę nie związaną z kopalnią ( nigdy kopalnia !!!! )
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-09 14:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogóle w kopalni staszic jest tylko 2200 netto? nie ma dodatków za trudne warunki pracy lub jakiejs premii?
zdjecie uzytkownika
Konsekwentna - 2013-08-07 11:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Wszystkich. Niestety, Kopalnie prawdopodobnie nie wypłaca prawidłowo pensji a w szczególności górnikom którzy mają zajęcia komornicze z wynagrodzenia. Koledzy górnicy od lat do wynagrodzenia podstawowego wliczany jest talon węglowy, tylko na jakiej podst.prawnej skoro umowa HUZ mówi wyrażnie iż talon węglowy jest dodatkiem do wynagrodzenia a nie bazą podstawy. Na tych samych zasadach jest "barbórka, 14-pensja" i te środki są płacone osobno natomiast talon węglowy już nie?. Górnicy z zajęciami mają wypłaty nawet kwoty 259zł,lub 544zł, lub 893zł czy ktoś tak ma? Górnicy bez względu na to ile dni przepracowali, czy byli na urlopie czy na l-4, pensja jest ta sama co miesiąc. Kwoty brutto często są nieadekwatne do netto, mają zabierane na Inne Potrącenia Wczasy pod Gruszą? Czy któryś z Górników ma taką sytuację? Niech się odezwie, chętnie pomogę pomóc. Pozdrawiam:)
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-08-30 11:49:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
mat - 2013-01-22 13:12:14

Witam



Wie ktos moze kiedy beda przyjecia pod holding w 2013 r ?
Czy w tym roku bedą przyjęcia ?
zdjecie uzytkownika
nie powiem - 2013-12-14 16:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Szanowni zainteresowani pracą w w KWK"Murcki Staszic" oddział maszynowy ruch Boże Dary, na sto kroć odradzam,nie dajcie się wrobić.Przepracowałem tam 26,5 lat z odróbką L4 dla ZUS-u.Praca w takim oddziele jest wredna i uwłacza godności człowieka,płaca marna w stosunku do oddziałów górniczych.Kierownik oddziału( kto u niego pracował ,czy jeszcze pracuje ten wie o kogo chodzi a kto nie wie radzę się dowiedzieć) zamiast zrekompensować tą różnicę płacową wręcz jest zagorzałym przeciwnikiem własnych podwładnych ,czerpie przyjemność z upokarzania wpółpracowników,a przecież to oni go utrzymują , a nie on ich.W moim odczuciu kierownik jest jak trener drużyny i razem stanowią skład.Maszynowcy naprawdę dają z siebie uczciwą pracę a otrzymują wredne nastawienie najbliższego przełożonego.Wedłóg mnie starego i doświadczonego górnika,taki kierownik oddziału (menadżer)nie jest chlubą kopalni i działa na szkodę naprawdę dobrej firmy zniechęcając do pracy w jego oddziele .Pozdrawiam odważnych i zdeterminowanych do pracy ślusarza mechanika.
zdjecie uzytkownika
Nex - 2013-12-15 13:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [gość - 2013-08-30 11:49:45]:
kolego kopalnia jako tak nie organizuje przyjęć,jedyna droga jest poprzez przyjęcie się pod firmę zewnętrzną górniczą.Po przepracowaniu pewnego okresu możesz składać papiery pod kopalnię,pomocne są związki ale musisz być członkiem.Kopalnia potrzebuje ludzi już wykwalifikowanych żeby nie musieć dopłacać za ich kursy.Więc rób kursy najlepiej górnika,lub górnika rabunkarza a droga jest otwarta,myślę że tak będzie najłatwiej choć nie szybko.Pozdro :)sory za błędy jeżeli były !
zdjecie uzytkownika
emerytowany górnik - 2013-12-16 11:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
wiem ! chodzi o oddział hydrauliczny w ruchu "Boże Dary" na Kostuchnie,taki menadżer na krótką metę dla kopalni jest dobry,ale w ogólnym rozrachunku po głębszej analizie przynosi ogromną szkodę firmie gdzie potrzeba jest rąk do pracy,pzdr.
zdjecie uzytkownika
xxxxxx - 2013-12-21 17:40:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
aaa czyli chodzi o tz. ARBUZA - nie wiem czemu taka nazwa :P
zdjecie uzytkownika
pan M - 2013-12-27 07:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
witam chciałbym się dowiedzieć czy wiecie może coś o przyjęciach na kopalnie w 2014? Czy tylko jest możliwe zatrudnienie przez pod firmę? Poradzcie mi jak dobrze dobrać dokumenty bądź ile kosztują kursy na rabunkarza, wiertacz, itp??
zdjecie uzytkownika
gustaw - 2014-01-04 14:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ja także pracowałem w hydraulicznym na "Ruchu Boże Dary",kiedyś było tam normalnie.Praca owszem wymagająca tródna bo mało ludzi,jednak kierownictwo w miarę było przychylne.Natomiast zauważyłem iż ostatnimi laty, starego zrujnowanego robola bardzo się tam tępi,nie patrzy się na jego zasługi,na wiek ,brak jest szacun.Przykre dla mnie jest co piszę bo kwk "Murcki-Staszic" - "Ruch Boże Dary" to dobra kopalnia i w miarę bezpieczna warta jest by tam pracować,lecz dzięki pewnym osobom dozoru na szczeblu kierownictwa oddziału nie budzi dobrych rokowań na jej wielo letnie funkcjonowanie.Górnictwo ledwo przędzie,holding szuka rozwiązań,a przecież nie trzeba szukać daleko,wystarczy przyjżeć się jak menager oddziału troszczy się po macoszemu o własnych pracowników.
zdjecie uzytkownika
B.hajer - 2014-01-20 13:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest gornictwo a nie trzepanie dywanow.Slabi musza odpasc.A dozor jest w 80%szurniety i to prawie na kazdej kopalni taka jest prawda.Szczesc Boze.
zdjecie uzytkownika
Dariusz - 2014-05-30 16:25:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos się zmieniło w kopalni staszic? Jakiekolwiek zmiany na plus, czy cokolwiek typu kogos awansowali, zdegradowali?
zdjecie uzytkownika
Atari - 2014-06-23 19:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dariusz nie rób sobie nadziei. Większość dozoru na KWK Staszic to tępaki i ludzie którzy chcą sobie zrobić karierę na twoich plecach. Nie wszyscy ale większość. Marna płaca, 5% premia zawsze zostaje zabierana z byle powodu a karać cie chcą na każdym kroku. Przepracowałem 7 lat w tym syfie ale na szczęście poszedłem na swoje. Podziwiam ludzi którzy tam robią, nikt tam dla nikogo nie ma szacunku a ploty i obgadywanie na każdym kroku.
zdjecie uzytkownika
Dariusz - 2014-06-23 23:33:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To za co potrafia przykładowo zabrac taką premię, jest jakis system kar i nagród w kwk staszic? Dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Atari - 2014-06-24 17:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
System Kar? Chłopie obudź się to jest Polska Kopalnia XXI wieku. Oddział wydobywczy za..bie ścianę to wszystkim walną po premii równo bo to wina zwykłych pracowników. Nie niszcz sobie życia i daruj sobie KWK a już na pewno w KHW.
zdjecie uzytkownika
Zadowolony - 2014-09-30 21:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak tam pan dyzpozytor główny Aleksiejuk który uciekł przez okno pijany przed załgą. Jego zachowanie można w skrócie nazwać wulgarny prostak.
zdjecie uzytkownika
hołda - 2014-10-01 22:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Katowicki Holding Węglowy grupuje cztery nowoczesne kopalnie węgla kamiennego: KWK Mysłowice-Wesoła, KWK Murcki-Staszic, KWK Wieczorek, KWK Wujek oraz kopalnię zależną "Kazimierz Juliusz". KHW SA jest jedną z trzech największych spółek węglowych. Nie spodziewałem sie jednak, że odnajdę tutaj takie komentarze, spodziewałem sie znacznie lepszych, widać nadal mamy kryzys.
zdjecie uzytkownika
Borys - 2015-01-09 23:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do staszica? - 2012-11-30 18:56:36]:
Panowie z Holdingu, weźcie kalkulatory w łapki i zacznijcie liczyć, jeśli potraficie.
Wyliczcie ile armia nierobów w biurowcach Holdingu kosztuje ich budżet i czy na pewno jest konieczna taka armia do funkcjonowania tej instytucji, a może to tylko stanowiska wyimaginowane pod pewne osoby?
Poza tym należałoby się w ogóle zastanowić nad zasadnością istnienia tej chorej komórki, skoro mamy ministerstwo?
Górnicy już dawno powinni Was wywieźć taczkami na bruk i mam nadzieję że kiedyś do tego dojdzie, bo prosicie się o to.
Ile można okłamywać tych ciężko pracujących górników, żeby w końcu wyrzucić ich na bruk, mam nadzieję, ze na tym bruku brać górnicza się scali i pokaże wam gdzie Wasze miejsce w szeregu.
Pozdrawiam, były górnik.
zdjecie uzytkownika
buczi - 2015-01-12 19:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mł.górnik - 2013-01-11 11:51:46]:
za mało? to zapraszam do woj kujawsko-pomorskiego ja pracuje na budowie pensja ludzi tu żyjących wynosi 1200zł i 80%ludzi pracuje na czarno lub na umowe zlecenie i mam brata w mysłowicach i dobrze wiem że górnicy zarabiają nie małe pieniądze bo jakieś3-4 tyś zł i to jest mało dla was?jego żona w sekretariacie kopalni ma 3 tyś zł i to ma być mało?Wy górnicy chyba życia nie znacie i realiów pracy w Polsce !!!! z szacunkiem krzysiek.
zdjecie uzytkownika
pan bryłka - 2015-01-20 12:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
skoro wspomnieliście o biurowcach, to ja doświadczony w branży pracownik fizyczny szukam nowej lepszej pracy i chciałabym w Katowicki Holding Węglowy załapać się na jakieś stanowisko biurowe. czy są obecnie jakiekolwiek wolne miejsca do wzięcia? znam się na obsłudze komputera i administracji, ile bym dostał pieniążków netto?
zdjecie uzytkownika
kg - 2015-02-02 13:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam mom pytanie czy wie ktos co maja zamiar zrobic z kartkami w zwiazku z koncem ich wykupu w realu nie zebym tesknil.?
zdjecie uzytkownika
awervbnhju - 2015-02-03 23:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Hej, szukam pracy, czy istnieje szansa, że znajdę ją w tej firmie ... Interesuje mnie, ile mógłbym zarobić, odpowie ktoś? Mam też pytanie, co do sposobu rekrutacji, w jaki sposób wysyłaliście CV... Na maila, czy może osobiście? Jak wygląda atmosfera w pracy i kontakty z przełozonym..dziekuje bardzo za odpowiedzi ....
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-12 12:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [awervbnhju - 2015-02-03 23:36:22]:
Człowieku, chcesz sobie życie zmarnować ? Przepracow i dziękuję Bogu, że w miarę szczęśliwie. Owszem miałem parę razy połamane palce, dwa razy mnie przysypało. Pracowałem przez 20lat jako strzałowy i kombajnista na oddziałach wydobywczych. Byłem w ścianie w czasie tompniecia na kop. Kleofas , gdy mój kolega zginął 5m. dalej. Fakt, że teraz mając 53lata jestem na emeryturze, ale jakim kosztem. Mam pylicę, dziury w płucach (przez gazy postrzałowe), 60% utraty słuchu, skżywienie kręgosłupa, dyskopatię kręgów szyjnych i lędźwiowych, zrujnowane stawy (przez noszenie ciężarów zmalałem o 4cm.), grzybicę stóp, wysokie ciśnienie i arytmię serca ( spowodowaną zbyt szybkim zmianom ciśnienia przy zjeździe i wyjeździe z 700m. Czy zdrowie jest warte zarobków w kwocie 2000-2300zł? Jako nowoprzyjęty przez jakieś 5lat na czysto nie zarobisz więcej jak 1600-2000 z czterema sobotami. Czy warto?
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-12 12:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tylko idiota obecnie przyjmuje się do pracy na kopalni. No chyba, że jak 40lat temu rolnicy się przyjmują na parę miesięcy , żeby zarobić. Na wiosnę jak będzie praca w polu to się zwolnią i pójdą orać swoje pole. Widać że to wraca, latem w polu u szwagra a zimą na kopalnię,
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-12 14:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po przepracowaniu 25-ciu lat .na ścianach i przodkach jako kombajnista i strzałowy ,czuję się jak 70-cio letni emeryt. Połowę swojego wolnego czasu spędzam w izbie przyjęć do rodzinnego lekarza. Od stycznia mam bóle w klatce piersiowej i muszę czekać w kolejce do -15 go marca na EKG.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-02-15 21:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [emeryt - 2015-02-12 14:40:15]:
a ja jestem emerytem i chce isc pod firme dorobic jakie sa firmy pod khw ps jestem rylem przodkowcem
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-16 10:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2015-02-15 21:47:51]:
Musisz się pytać górników którzy pracują. Aktualnie od pięciu lat już nie jestem w temacie. Tylko się zastanów, po pod firmą zarobisz dużo mniej jak na kopalni. Nawet Barbórki nie mają a o innych przywilejach możesz zapomnieć. Słyszałem że żeby zarobić ponad 1500zł, trzeba dobrze lizać odbyt kierownika. W firmach zarabiają tylko ci w białych hełmach. Jak jeszcze pracowałem, to byłem świadkiem ich pracy, dwóch pracowało a czterech białych przyświecało na robotę. Na dziesięciu fizycznych przypadało tam dwudziestu umysłowych. Wszystkie premie i dodatki brali umysłowi a górnik musiał się zadowolić ochłapami. Życzę szczęścia i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
fiut. fiut - 2015-02-16 15:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lolo - 2015-02-15 21:47:51]:
Nie ma takiego stanowiska pracy na kopalni. Ryl (ryj) przodkowiec to chyba prędzej na jakiejś wsi, przy produkcji golonek, schabu, lub ryja w galarecie. Tak swoją drogą , może ktoś ma przepis na ryja, lub nóżki w galarecie. Czy ktoś poda mi przepis na dobrą golonkę?
zdjecie uzytkownika
górnik - 2015-02-19 04:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co tu dużo mówić, górnicy bardzo narzekają na katowicki holding węglowy, protestują, ale jednak ja na ich miejscu bym nie narzekał. Który inny zawód zarabia minimum 5-6 tysięcy brutto? Który inny ma deputat, trzynastki, czternastki i do tego w sumie piętnastkę z okazji barbórki? Dodatkowo GUS podaje, że np. w rolnictwie jest więcej wypadków niż tutaj.
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-19 10:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [górnik - 2015-02-19 04:58:36]:
W górnictwie nie ma trzynastych pensji. Te 5-6tyś, brutto, to chyba jak przepracuje 30 dni w miesiacu bezpośrednio przy wydobyciu ( na ścianie ). Może w rolnictwie jest więcej wypadków, ale rolników też jest dużo więcej. Każdy mający parę arów ziemi uważa się za rolnika a 99% tych wypadków spowodowanych jest przez głupotę i alkohol.
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-19 13:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [górnik - 2015-02-19 04:58:36]:
Nie rozumię dlaczego wszyscy czepiacie się deputatów górniczych ??? Przecież ten deputat jest częścią zarobku górnika. Kopalnie zawsze były biedne, bo oddawały zyski państwu. Wymyślono więc sposób na płacenie pracownikom w naturze. Myślę że każdy górnik wolałby otrzymać uczciwą zapłatę za pracę, niż jakiś deputat węglowy , który później sprzedają za 50% jego wartości bo talony węglowe mają swój okres ważności. Więc albo sprzedajesz za 350-400zł, albo wyrzucasz do śmieci. To samo było jak likwidowano PGR-y, wówczas pracownicy otrzymywali zapłatę w ekwiwalencie np. 5ton cebuli, marchwi lub selera. Więc nie ujadajcie o jakieś deputaty górnicze. Taki deputat nie jest liczony do emerytury, więc ZUS też na tym korzysta.
zdjecie uzytkownika
emeryt z kop. Wieczorek - 2015-03-28 22:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy moze mi ktos wytlumaczyc ? 1. Jak to jest,ze emeryci z kopaln ,ktore zlikwidowano w koncu lat 90-tych ,otrzymywali do emerytury dodatek deputatowy miesiecznie z ZUS 108zli otrzymuja go nadal po ostatniej waloryzacji/czytaj jalmuznie / Mowie o swoich kolegach emerytach z kop. Czeladz- Piaski i kop Sosnowiec
2.-Co to znaczy,ze KHW-zawiesza deputat na 3 lata Kto to tak wyliczyl ?
i jakie emeryci ,ktorzy dozyja maja gwarancje ,ze potem dodatek deputatowy otrzymaja.
3 i ostatnie pytanie.Wstyd mi za was panowie Prezesi ,ze jako emeryt ,ktory przepracowal w kop.30 lat /Kop. Wieczorek /nie zostalem o tym fakcie okradzenia nas emerytow oficjalnie poinformowany.A co na to ci pseudo obroncy ludzi pracy tzw.Zwiazkowcy? No coz,odpowiem za was.Wy nie dbacie o ludzi tylko o wlasna d..ę.
zdjecie uzytkownika
sick! - 2015-04-23 23:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś tu wie coś o rekrutacji do PG Silesii w Czechowicach-Dziedzicach? Podobno przyjmują górników do ściany? wiecie jakie zarobki? ktoś przeszedł tam?
zdjecie uzytkownika
dowej - 2015-06-17 05:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem nic na temat nowych przyjęć, słyszałem właśnie że przez jakiś czas ich nie będzie, bo jednak trochę jest kryzys i nie wiadomo co teraz robić, no ale myślę, że dobrze będzie jak na bierząco będziesz szukał ogłoszeń bo w każdej chwili może coś się pojawić, nie wiem ciężka jest sytuacja ogólnie.
zdjecie uzytkownika
pik - 2015-07-13 09:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam nikomu pracy . cienka kasa, strata zdrowia i w dodatku ciagke cos sie psuje, nie wierzysz zjec przekonaj sie poczuj to a po paru latach zastanowisz sie poco ja tam robie z 2 tys...
zdjecie uzytkownika
usain - 2015-08-06 20:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca może i cięzka, ale z tego co widziałem w internecie to płacona bardzo dobrze, bardzo wiele dodatków, nie mówiąc już o możliwości wczesniejszego przejścia na emeryturę. Fakt, że górnictwo przechodzi teraz pewien kryzys, ale nadal się to wszystko opłaca, a wypadków wbrew temu co nagłośniają media mniej niż w innych zawodach.
zdjecie uzytkownika
SLusarz - 2015-08-11 12:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [emeryt - 2015-02-12 12:03:07]:
Serio?
Pracuje kilka miesiecy, zrobilem 6 czerwonych - wyplata 3300...
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-09-03 21:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są jakieś przyjęcia pod koplnie
zdjecie uzytkownika
Mikołaj - 2015-09-06 23:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pan bryłka - 2015-01-20 12:41:38]:
spadaj do tego swojego kujawsko-pomorskiego !
zdjecie uzytkownika
łupiarz - 2015-09-10 10:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież zatrudnienie w górnictwie do prostych nie należy. Jakby to był spacerek, to by wszyscy tam chcieli pracować. Górnicy mają możliwość przejścia na wcześniejszą emeryturę oraz dostęp do innych benefitów. Nie ma co przesadzać. Teraz jest trochę kryzys w górnictwie i nie poszukują akurat teraz nikogo do Katowic

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Katowicki Holding Węglowy!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Katowicki Holding Węglowy

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert