Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kopalnia staszic,kwk staszic, staszic katowice

Pracowałeś w firmie kopalnia staszic,kwk staszic, staszic katowice i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
olać murcka - 2012-06-12 18:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
\\\\\\\"murcek\\\\\\\" ten portal powstał w celu opisania danego pracodawcy od strony zarobków, podejścia pracodawcy i przełożonych do pracowników i o tym jak wygląda stanowisko pracy w danym zakladzie pracy.Więc durniu nie rób tu syfu głupimi wpisami ! bo twoje idiotyczne wypociny nikogo nie interesują i nie mają kompletnie żadnego sensu na tym i na jakimkolwiek innym forum !
Jeszcze raz przeczytam tak bez mózgowy wpis to zbesztam jego autora....
zdjecie uzytkownika
w potrzebie - 2012-06-15 16:10:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
olać murcka - 2012-06-12 18:04:13

\\\\\\\"murcek\\\\\\\" ten portal powstał w celu opisania danego pracodawcy od strony zarobków, podejścia pracodawcy i przełożonych do pracowników i o tym jak wygląda stanowisko pracy w danym zakladzie pracy.Więc durniu nie rób tu syfu głupimi wpisami ! bo twoje idiotyczne wypociny nikogo nie interesują i nie mają kompletnie żadnego sensu na tym i na jakimkolwiek innym forum !

Jeszcze raz przeczytam tak bez mózgowy wpis to zbesztam jego autora....
Witam kolegow gornikow mam mala prosbe do tych co pracuje na kwk murcki potrzebowalbym namiary na goscia ktory tam pracuje ale nie jako gornik ale jezdzi tam busem i wozi gornikow ,wiem tylko tyle ze ma na imie (usunięte przez administratora)i zgory dziekuje pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
syfiasty wpis - 2012-06-16 15:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolejny syfiasty wpis gościa powyżej....
polecem portal zaginieni.pl będzie bardziej odpowiednim miejscem do tego rodzaju wpisow
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2012-10-28 20:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chłopy - nie dajcie się robić w \"ciula\" . Zbierzcie załogę i na wiecu
powiedzcie Panom z dozoru że za takie pieniądze to sobie mogą
sami bić chodniki -- przygotowywać i zabezpieczać ściany, fedrowac
i zabezpieczać wyrobiska. W końcu na tej jednej \"gróbie\" robota sie nie kończy. No chyba że ktoś już musi robić ze względu na zdrowie i wiek .
zdjecie uzytkownika
ze staszica - 2012-11-21 15:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zobaczcie co dostają na KWK „Mysłowice-Wesoła”, ciekawe czy u nas coś takiego będzie:

W dniu 29 października 2012 r. pomiędzy Dyrekcją Kopalni a Związkami Zawodowymi działającymi w kopalni „Mysłowice-Wesoła” zostało podpisane porozumienie o wypłacie jednorazowej premii zadaniowej w grudniu 2012r.
Wysokość pełnej premii wynosi 1000 zł (brutto) na osobę.
(Warunkiem jest nie posiadanie zwolnienia lekarskiego w okresie od 01 stycznia do 31 października 2012 r. powyżej 60 dni)
Oraz, Dyrekcja Kopalni zobowiązuje się do wypłaty w styczniu 2013 r. dodatkowej premii zadaniowej dla pracowników nie posiadających absencji chorobowej w listopadzie i grudniu 2012
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2012-11-23 09:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam ofertę pracy (niby po znajomości) na dole. Ale czytając to zastanawiam się czy warto. Teraz zarabiam 1500 ale się nie na robię, ciepło, miło, ludzie się do siebie odnoszą z szacunkiem. Zarobić 500 zł więcej za tak ciężką pracę. Nie mam pojęcia co robić ??
zdjecie uzytkownika
do staszica? - 2012-11-30 18:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dziwisz sie ? ze dostajemy premie?? nie dosc ze mamy najwieksza fedre w calym holdingu to jescze najmniejsze zarobki !! jakby nie wesola to dawno by ten holding upadł
zdjecie uzytkownika
koń - 2012-12-14 16:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam nie wiecie czasami kiedy beda placic 14-tę na staszicu ???? dziekii pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
poczatkujący - 2013-01-03 03:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niewiem jak masz 1500 zł i lekka praca to przemyśl na grubie dostaniesz 3 tysie z kartkami na jedzenie i węglem chcę spróbować pod (usunięte przez administratora),pracuje ponad połtora rokupod Kw S.A żona nie pracuje i w sumie sporo zaoszcżedzliśmy jak na polskie warunki ,ale to przez dorabianie na boku ,robota nie jest zła ale trzeba mieć stalowe nerwy wczesniej robiłem w NL wydawało mi się że tamci ludzie śą [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
i kapują ale za 6 tys na miesiąć na czysto ,trzymałem ryj na kłodkę nie licz na ulgowe traktowanie ,trzeba swoje zrobić a te bajki opowieści ,to opowiadają szcżesliwcy co pobrali urlopy ,oni byli na innych zasadach ,rób wszystkie kursy aż do bulu co się da ,tak miedzy nami za 1500 zl to ja bym pracy nie podjoł zadnej 2 lata byłem na swoim i 4 lata w NL ,wiem ile można zarobić kasy ,myśle ze 3 tys to dolna granica za którą warto robić ,poniżej tej kwoty siedzę w domu ,rozwazanm jeszcze opcje jazdy na tirach prawko mam tez dobrze płacą ,ale narazie siedze na kopalnii
zdjecie uzytkownika
mł.górnik - 2013-01-11 11:51:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zróbmy wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
młodszy - 2013-01-20 14:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostaliście też premie za grudzień 2012, ale się wysilili, marne 130zł
(usunięte przez administratora),
ciekawe ile 14-ki zapłacą
zdjecie uzytkownika
mat - 2013-01-22 13:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Wie ktos moze kiedy beda przyjecia pod holding w 2013 r ?
zdjecie uzytkownika
Żona - 2013-01-26 16:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do nydelkuli - 2012-02-14 10:50:56

nydelkula widac ,że zostałeś stworzony tylko do roboty przy łopacie.

Zastanawiales się kiedykolwiek co ci z tego rycia przyjdzie w życiu ?

Zarobisz parę groszy więcej od ludzi pracujących na powierzchni w innych branżach w normalnych warunkach. A ty ryjesz jak kret !

Nie rozumiem dlaczego podajesz przykład zarobków pracowników REALA tak jakby praca tam tylko była.

ciekawe ile z tych paru stówek więcej miesięcznie weźmiesz ze sobą na tamten świat...

Napisz cos mądrego i opisz jaki sens ma praca na dole w porównaniu z powierzchnią ?

Ja sensu pracy na dole nie widziałem , dlatego po 3 latach opusciłem na wlasne życzenie ten maras .
Witajcie Panowie.Choć jestem kobietą,to coś napiszę od siebie...Mąż był przez wiele lat Ratownikiem Górniczym,ale wpierw pracował normalnie na dole.Szlag mnie trafia,gdy czytam takie bzdury jak pan którego zacytowałam.Szanowny Panie,gdyby nie górnicy,Pan i Pana dzieci siedziałyby po ciemku i w zimnie.Proszę górników nie nazywać kretami!!! Jeśli ktoś nie ma pojęcia co to za praca,to niech buzię zamknie i przestanie wyzywać.A gwoli ścisłości,to to Pan jest niedouczony,sądząc że na kopalni pracują tylko łopatami i są nieukami!!!Tam też pracują głową i z wykształceniem.Mam syna,który ukończył Politechnikę Śląską i ma tytuł magistra... i pracuje na kopalni a my rodzice jesteśmy z tego powodu bardzo dumni,tak jak ja jestem dumna z tego że mąż też tam pracował.Do pracy w kopalni byle kto się nie nadaje... do tego trzeba być prawdziwym facetem.Jak widać,Pan do nich nie należy...mały sfrustrowany człowieczku :(
zdjecie uzytkownika
SCOTTI - 2013-01-28 14:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mat - 2013-01-22 13:12:14

Witam



Wie ktos moze kiedy beda przyjecia pod holding w 2013 r ?
Trzeba czekać
Sam papiery tam złożyłem)))
zdjecie uzytkownika
bolek - 2013-01-28 19:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wczoraj się zwolniłem.( 4lata na dole) I wiem ,że nigdy nie będe żałował tych 2200zl i (usunięte przez administratora)....
Znalazlem pracę nie związaną z kopalnią ( nigdy kopalnia !!!! )
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-09 14:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogóle w kopalni staszic jest tylko 2200 netto? nie ma dodatków za trudne warunki pracy lub jakiejs premii?
zdjecie uzytkownika
Konsekwentna - 2013-08-07 11:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Wszystkich. Niestety, Kopalnie prawdopodobnie nie wypłaca prawidłowo pensji a w szczególności górnikom którzy mają zajęcia komornicze z wynagrodzenia. Koledzy górnicy od lat do wynagrodzenia podstawowego wliczany jest talon węglowy, tylko na jakiej podst.prawnej skoro umowa HUZ mówi wyrażnie iż talon węglowy jest dodatkiem do wynagrodzenia a nie bazą podstawy. Na tych samych zasadach jest "barbórka, 14-pensja" i te środki są płacone osobno natomiast talon węglowy już nie?. Górnicy z zajęciami mają wypłaty nawet kwoty 259zł,lub 544zł, lub 893zł czy ktoś tak ma? Górnicy bez względu na to ile dni przepracowali, czy byli na urlopie czy na l-4, pensja jest ta sama co miesiąc. Kwoty brutto często są nieadekwatne do netto, mają zabierane na Inne Potrącenia Wczasy pod Gruszą? Czy któryś z Górników ma taką sytuację? Niech się odezwie, chętnie pomogę pomóc. Pozdrawiam:)
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-08-30 11:49:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
mat - 2013-01-22 13:12:14

Witam



Wie ktos moze kiedy beda przyjecia pod holding w 2013 r ?
Czy w tym roku bedą przyjęcia ?
zdjecie uzytkownika
nie powiem - 2013-12-14 16:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Szanowni zainteresowani pracą w w KWK"Murcki Staszic" oddział maszynowy ruch Boże Dary, na sto kroć odradzam,nie dajcie się wrobić.Przepracowałem tam 26,5 lat z odróbką L4 dla ZUS-u.Praca w takim oddziele jest wredna i uwłacza godności człowieka,płaca marna w stosunku do oddziałów górniczych.Kierownik oddziału( kto u niego pracował ,czy jeszcze pracuje ten wie o kogo chodzi a kto nie wie radzę się dowiedzieć) zamiast zrekompensować tą różnicę płacową wręcz jest zagorzałym przeciwnikiem własnych podwładnych ,czerpie przyjemność z upokarzania wpółpracowników,a przecież to oni go utrzymują , a nie on ich.W moim odczuciu kierownik jest jak trener drużyny i razem stanowią skład.Maszynowcy naprawdę dają z siebie uczciwą pracę a otrzymują wredne nastawienie najbliższego przełożonego.Wedłóg mnie starego i doświadczonego górnika,taki kierownik oddziału (menadżer)nie jest chlubą kopalni i działa na szkodę naprawdę dobrej firmy zniechęcając do pracy w jego oddziele .Pozdrawiam odważnych i zdeterminowanych do pracy ślusarza mechanika.
zdjecie uzytkownika
Nex - 2013-12-15 13:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [gość - 2013-08-30 11:49:45]:
kolego kopalnia jako tak nie organizuje przyjęć,jedyna droga jest poprzez przyjęcie się pod firmę zewnętrzną górniczą.Po przepracowaniu pewnego okresu możesz składać papiery pod kopalnię,pomocne są związki ale musisz być członkiem.Kopalnia potrzebuje ludzi już wykwalifikowanych żeby nie musieć dopłacać za ich kursy.Więc rób kursy najlepiej górnika,lub górnika rabunkarza a droga jest otwarta,myślę że tak będzie najłatwiej choć nie szybko.Pozdro :)sory za błędy jeżeli były !
zdjecie uzytkownika
emerytowany górnik - 2013-12-16 11:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
wiem ! chodzi o oddział hydrauliczny w ruchu "Boże Dary" na Kostuchnie,taki menadżer na krótką metę dla kopalni jest dobry,ale w ogólnym rozrachunku po głębszej analizie przynosi ogromną szkodę firmie gdzie potrzeba jest rąk do pracy,pzdr.
zdjecie uzytkownika
xxxxxx - 2013-12-21 17:40:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
aaa czyli chodzi o tz. ARBUZA - nie wiem czemu taka nazwa :P
zdjecie uzytkownika
pan M - 2013-12-27 07:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam chciałbym się dowiedzieć czy wiecie może coś o przyjęciach na kopalnie w 2014? Czy tylko jest możliwe zatrudnienie przez pod firmę? Poradzcie mi jak dobrze dobrać dokumenty bądź ile kosztują kursy na rabunkarza, wiertacz, itp??
zdjecie uzytkownika
gustaw - 2014-01-04 14:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja także pracowałem w hydraulicznym na "Ruchu Boże Dary",kiedyś było tam normalnie.Praca owszem wymagająca tródna bo mało ludzi,jednak kierownictwo w miarę było przychylne.Natomiast zauważyłem iż ostatnimi laty, starego zrujnowanego robola bardzo się tam tępi,nie patrzy się na jego zasługi,na wiek ,brak jest szacun.Przykre dla mnie jest co piszę bo kwk "Murcki-Staszic" - "Ruch Boże Dary" to dobra kopalnia i w miarę bezpieczna warta jest by tam pracować,lecz dzięki pewnym osobom dozoru na szczeblu kierownictwa oddziału nie budzi dobrych rokowań na jej wielo letnie funkcjonowanie.Górnictwo ledwo przędzie,holding szuka rozwiązań,a przecież nie trzeba szukać daleko,wystarczy przyjżeć się jak menager oddziału troszczy się po macoszemu o własnych pracowników.
zdjecie uzytkownika
B.hajer - 2014-01-20 13:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest gornictwo a nie trzepanie dywanow.Slabi musza odpasc.A dozor jest w 80%szurniety i to prawie na kazdej kopalni taka jest prawda.Szczesc Boze.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
43 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kopalnia staszic,kwk staszic, staszic katowice
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x