Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Katowicki Holding Węglowy

Pracowałeś w firmie Katowicki Holding Węglowy i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Atari - 2014-06-23 19:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dariusz nie rób sobie nadziei. Większość dozoru na KWK Staszic to tępaki i ludzie którzy chcą sobie zrobić karierę na twoich plecach. Nie wszyscy ale większość. Marna płaca, 5% premia zawsze zostaje zabierana z byle powodu a karać cie chcą na każdym kroku. Przepracowałem 7 lat w tym syfie ale na szczęście poszedłem na swoje. Podziwiam ludzi którzy tam robią, nikt tam dla nikogo nie ma szacunku a ploty i obgadywanie na każdym kroku.
zdjecie uzytkownika
Dariusz - 2014-06-23 23:33:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To za co potrafia przykładowo zabrac taką premię, jest jakis system kar i nagród w kwk staszic? Dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Atari - 2014-06-24 17:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
System Kar? Chłopie obudź się to jest Polska Kopalnia XXI wieku. Oddział wydobywczy za..bie ścianę to wszystkim walną po premii równo bo to wina zwykłych pracowników. Nie niszcz sobie życia i daruj sobie KWK a już na pewno w KHW.
zdjecie uzytkownika
Zadowolony - 2014-09-30 21:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak tam pan dyzpozytor główny Aleksiejuk który uciekł przez okno pijany przed załgą. Jego zachowanie można w skrócie nazwać wulgarny prostak.
zdjecie uzytkownika
hołda - 2014-10-01 22:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Katowicki Holding Węglowy grupuje cztery nowoczesne kopalnie węgla kamiennego: KWK Mysłowice-Wesoła, KWK Murcki-Staszic, KWK Wieczorek, KWK Wujek oraz kopalnię zależną "Kazimierz Juliusz". KHW SA jest jedną z trzech największych spółek węglowych. Nie spodziewałem sie jednak, że odnajdę tutaj takie komentarze, spodziewałem sie znacznie lepszych, widać nadal mamy kryzys.
zdjecie uzytkownika
Borys - 2015-01-09 23:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do staszica? - 2012-11-30 18:56:36]:
Panowie z Holdingu, weźcie kalkulatory w łapki i zacznijcie liczyć, jeśli potraficie.
Wyliczcie ile armia nierobów w biurowcach Holdingu kosztuje ich budżet i czy na pewno jest konieczna taka armia do funkcjonowania tej instytucji, a może to tylko stanowiska wyimaginowane pod pewne osoby?
Poza tym należałoby się w ogóle zastanowić nad zasadnością istnienia tej chorej komórki, skoro mamy ministerstwo?
Górnicy już dawno powinni Was wywieźć taczkami na bruk i mam nadzieję że kiedyś do tego dojdzie, bo prosicie się o to.
Ile można okłamywać tych ciężko pracujących górników, żeby w końcu wyrzucić ich na bruk, mam nadzieję, ze na tym bruku brać górnicza się scali i pokaże wam gdzie Wasze miejsce w szeregu.
Pozdrawiam, były górnik.
zdjecie uzytkownika
buczi - 2015-01-12 19:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mł.górnik - 2013-01-11 11:51:46]:
za mało? to zapraszam do woj kujawsko-pomorskiego ja pracuje na budowie pensja ludzi tu żyjących wynosi 1200zł i 80%ludzi pracuje na czarno lub na umowe zlecenie i mam brata w mysłowicach i dobrze wiem że górnicy zarabiają nie małe pieniądze bo jakieś3-4 tyś zł i to jest mało dla was?jego żona w sekretariacie kopalni ma 3 tyś zł i to ma być mało?Wy górnicy chyba życia nie znacie i realiów pracy w Polsce !!!! z szacunkiem krzysiek.
zdjecie uzytkownika
pan bryłka - 2015-01-20 12:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro wspomnieliście o biurowcach, to ja doświadczony w branży pracownik fizyczny szukam nowej lepszej pracy i chciałabym w Katowicki Holding Węglowy załapać się na jakieś stanowisko biurowe. czy są obecnie jakiekolwiek wolne miejsca do wzięcia? znam się na obsłudze komputera i administracji, ile bym dostał pieniążków netto?
zdjecie uzytkownika
kg - 2015-02-02 13:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mom pytanie czy wie ktos co maja zamiar zrobic z kartkami w zwiazku z koncem ich wykupu w realu nie zebym tesknil.?
zdjecie uzytkownika
awervbnhju - 2015-02-03 23:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, szukam pracy, czy istnieje szansa, że znajdę ją w tej firmie ... Interesuje mnie, ile mógłbym zarobić, odpowie ktoś? Mam też pytanie, co do sposobu rekrutacji, w jaki sposób wysyłaliście CV... Na maila, czy może osobiście? Jak wygląda atmosfera w pracy i kontakty z przełozonym..dziekuje bardzo za odpowiedzi ....
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-12 12:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [awervbnhju - 2015-02-03 23:36:22]:
Człowieku, chcesz sobie życie zmarnować ? Przepracow i dziękuję Bogu, że w miarę szczęśliwie. Owszem miałem parę razy połamane palce, dwa razy mnie przysypało. Pracowałem przez 20lat jako strzałowy i kombajnista na oddziałach wydobywczych. Byłem w ścianie w czasie tompniecia na kop. Kleofas , gdy mój kolega zginął 5m. dalej. Fakt, że teraz mając 53lata jestem na emeryturze, ale jakim kosztem. Mam pylicę, dziury w płucach (przez gazy postrzałowe), 60% utraty słuchu, skżywienie kręgosłupa, dyskopatię kręgów szyjnych i lędźwiowych, zrujnowane stawy (przez noszenie ciężarów zmalałem o 4cm.), grzybicę stóp, wysokie ciśnienie i arytmię serca ( spowodowaną zbyt szybkim zmianom ciśnienia przy zjeździe i wyjeździe z 700m. Czy zdrowie jest warte zarobków w kwocie 2000-2300zł? Jako nowoprzyjęty przez jakieś 5lat na czysto nie zarobisz więcej jak 1600-2000 z czterema sobotami. Czy warto?
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-12 12:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tylko idiota obecnie przyjmuje się do pracy na kopalni. No chyba, że jak 40lat temu rolnicy się przyjmują na parę miesięcy , żeby zarobić. Na wiosnę jak będzie praca w polu to się zwolnią i pójdą orać swoje pole. Widać że to wraca, latem w polu u szwagra a zimą na kopalnię,
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-12 14:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po przepracowaniu 25-ciu lat .na ścianach i przodkach jako kombajnista i strzałowy ,czuję się jak 70-cio letni emeryt. Połowę swojego wolnego czasu spędzam w izbie przyjęć do rodzinnego lekarza. Od stycznia mam bóle w klatce piersiowej i muszę czekać w kolejce do -15 go marca na EKG.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-02-15 21:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [emeryt - 2015-02-12 14:40:15]:
a ja jestem emerytem i chce isc pod firme dorobic jakie sa firmy pod khw ps jestem rylem przodkowcem
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-16 10:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2015-02-15 21:47:51]:
Musisz się pytać górników którzy pracują. Aktualnie od pięciu lat już nie jestem w temacie. Tylko się zastanów, po pod firmą zarobisz dużo mniej jak na kopalni. Nawet Barbórki nie mają a o innych przywilejach możesz zapomnieć. Słyszałem że żeby zarobić ponad 1500zł, trzeba dobrze lizać odbyt kierownika. W firmach zarabiają tylko ci w białych hełmach. Jak jeszcze pracowałem, to byłem świadkiem ich pracy, dwóch pracowało a czterech białych przyświecało na robotę. Na dziesięciu fizycznych przypadało tam dwudziestu umysłowych. Wszystkie premie i dodatki brali umysłowi a górnik musiał się zadowolić ochłapami. Życzę szczęścia i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
fiut. fiut - 2015-02-16 15:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lolo - 2015-02-15 21:47:51]:
Nie ma takiego stanowiska pracy na kopalni. Ryl (ryj) przodkowiec to chyba prędzej na jakiejś wsi, przy produkcji golonek, schabu, lub ryja w galarecie. Tak swoją drogą , może ktoś ma przepis na ryja, lub nóżki w galarecie. Czy ktoś poda mi przepis na dobrą golonkę?
zdjecie uzytkownika
górnik - 2015-02-19 04:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co tu dużo mówić, górnicy bardzo narzekają na katowicki holding węglowy, protestują, ale jednak ja na ich miejscu bym nie narzekał. Który inny zawód zarabia minimum 5-6 tysięcy brutto? Który inny ma deputat, trzynastki, czternastki i do tego w sumie piętnastkę z okazji barbórki? Dodatkowo GUS podaje, że np. w rolnictwie jest więcej wypadków niż tutaj.
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-19 10:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [górnik - 2015-02-19 04:58:36]:
W górnictwie nie ma trzynastych pensji. Te 5-6tyś, brutto, to chyba jak przepracuje 30 dni w miesiacu bezpośrednio przy wydobyciu ( na ścianie ). Może w rolnictwie jest więcej wypadków, ale rolników też jest dużo więcej. Każdy mający parę arów ziemi uważa się za rolnika a 99% tych wypadków spowodowanych jest przez głupotę i alkohol.
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-19 13:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [górnik - 2015-02-19 04:58:36]:
Nie rozumię dlaczego wszyscy czepiacie się deputatów górniczych ??? Przecież ten deputat jest częścią zarobku górnika. Kopalnie zawsze były biedne, bo oddawały zyski państwu. Wymyślono więc sposób na płacenie pracownikom w naturze. Myślę że każdy górnik wolałby otrzymać uczciwą zapłatę za pracę, niż jakiś deputat węglowy , który później sprzedają za 50% jego wartości bo talony węglowe mają swój okres ważności. Więc albo sprzedajesz za 350-400zł, albo wyrzucasz do śmieci. To samo było jak likwidowano PGR-y, wówczas pracownicy otrzymywali zapłatę w ekwiwalencie np. 5ton cebuli, marchwi lub selera. Więc nie ujadajcie o jakieś deputaty górnicze. Taki deputat nie jest liczony do emerytury, więc ZUS też na tym korzysta.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-03-28 22:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
emeryt z kop. Wieczorek - 2015-03-28 22:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy moze mi ktos wytlumaczyc ? 1. Jak to jest,ze emeryci z kopaln ,ktore zlikwidowano w koncu lat 90-tych ,otrzymywali do emerytury dodatek deputatowy miesiecznie z ZUS 108zli otrzymuja go nadal po ostatniej waloryzacji/czytaj jalmuznie / Mowie o swoich kolegach emerytach z kop. Czeladz- Piaski i kop Sosnowiec
2.-Co to znaczy,ze KHW-zawiesza deputat na 3 lata Kto to tak wyliczyl ?
i jakie emeryci ,ktorzy dozyja maja gwarancje ,ze potem dodatek deputatowy otrzymaja.
3 i ostatnie pytanie.Wstyd mi za was panowie Prezesi ,ze jako emeryt ,ktory przepracowal w kop.30 lat /Kop. Wieczorek /nie zostalem o tym fakcie okradzenia nas emerytow oficjalnie poinformowany.A co na to ci pseudo obroncy ludzi pracy tzw.Zwiazkowcy? No coz,odpowiem za was.Wy nie dbacie o ludzi tylko o wlasna d..ę.
zdjecie uzytkownika
sick! - 2015-04-23 23:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś tu wie coś o rekrutacji do PG Silesii w Czechowicach-Dziedzicach? Podobno przyjmują górników do ściany? wiecie jakie zarobki? ktoś przeszedł tam?
zdjecie uzytkownika
dowej - 2015-06-17 05:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem nic na temat nowych przyjęć, słyszałem właśnie że przez jakiś czas ich nie będzie, bo jednak trochę jest kryzys i nie wiadomo co teraz robić, no ale myślę, że dobrze będzie jak na bierząco będziesz szukał ogłoszeń bo w każdej chwili może coś się pojawić, nie wiem ciężka jest sytuacja ogólnie.
zdjecie uzytkownika
pik - 2015-07-13 09:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam nikomu pracy . cienka kasa, strata zdrowia i w dodatku ciagke cos sie psuje, nie wierzysz zjec przekonaj sie poczuj to a po paru latach zastanowisz sie poco ja tam robie z 2 tys...
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-06 20:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
usain - 2015-08-06 20:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca może i cięzka, ale z tego co widziałem w internecie to płacona bardzo dobrze, bardzo wiele dodatków, nie mówiąc już o możliwości wczesniejszego przejścia na emeryturę. Fakt, że górnictwo przechodzi teraz pewien kryzys, ale nadal się to wszystko opłaca, a wypadków wbrew temu co nagłośniają media mniej niż w innych zawodach.
zdjecie uzytkownika
SLusarz - 2015-08-11 12:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [emeryt - 2015-02-12 12:03:07]:
Serio?
Pracuje kilka miesiecy, zrobilem 6 czerwonych - wyplata 3300...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Katowicki Holding Węglowy

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Katowicki Holding Węglowy?
Zadaj pytanie
alert