Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kftp

Pracowałeś w firmie kftp i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-09-28 12:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich kftp-owiczów którzy tam pracują i pracowali w Żorach. Ja bym tam zrobił porządek z tymi pracownikami co wiecznie narzekają a sami nie mają odwagi się zwolnić. Mi tam praca w kftp pasiła a tak zajebistej kierowniczki niż [usuniete przez moderatora] nie widziałem jeszcze, ale wyszło jak wyszło i już nie chciało mi się dalej robić i musiałem na wczawsy pojechać na majorke... Ale mam nadzieje że mojej szafki nikt nie ruszał bo ja tam wracam :)
zdjecie uzytkownika
energy - 2011-11-07 01:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja nie szanuje tych robia 8 godzin a a maja to samo co ja za 10-12 itp.
zdjecie uzytkownika
stara - 2011-11-07 01:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
boss co chwile przyjezdza. Tylko wy nie wiecie na hali ;) ;)
zdjecie uzytkownika
Monn - 2012-01-05 13:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
porażka - 2010-02-21 15:44:46

Ta firma to jedna porażka,łamią prawo i nie przestrzegają przepisów bhp.Pracownicy są traktowani jak zło konieczne nie mają prawa do dyskusji oraz egzekwowania własnych praw.wypadki nie są zgłaszane bo ludzie obawiają się o pracę.Prawo łamane jest na każdym kroku,stworzyli po prostu [usuniete przez moderatora].Pracując w tej firmie trzeba mieć mocne nerwy bo tzw.inteligencja upokarza każdego kto nie daje sobie rady.[usuniete przez moderatora] jest bardzo dobry w [usuniete przez moderatora],ale może niedługo bo ludzie już nie wytrzymują jego presji oraz nieodpowiedniego zwracania się do pracowników.






jak i gdzie po 12 godzin?Przysniło ci sie????
zdjecie uzytkownika
stary weteran pracowniczy - 2012-01-21 12:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
anonim - 2010-06-14 20:44:04

doszlyy mnie sluchy ze kolejna osoba odchodzi z kftp - pani bhpowiec przestanie pracowac niedlugo. ciekawe kto ja zastapi :D moze cos sie w koncu zmieni na lepsze, bo puki co to porazka..
ciekawe to co piszesz ale mają odwagę ludzie...ci z góry.
Przecież nie wiadomo na kogo trafią.
Gdyby w jakimkolwiek zakładzie w tym kraju nie było BAJZLU to było by jakoś ZNOŚNIE bo idealnie nie będzie NIGDY.
Wstyd i porażka dla wszystkich polskich praco-śmieciodawców.
zdjecie uzytkownika
nowy niedoszły pracownik - 2012-01-26 15:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Macie bajzel jak [usuniete przez moderatora] zatrudniacie ludzi na dwa tygodnie po to żeby ich pózniej zwalniać, najlepiej 20 naraz bo produkcja juz nie idzie! nigdy nie wiecie co macie robic za chwilę, wy wogóle cokolwiek planujecie? Ludzie dojeżdzają a wy ich wyganiacie do domu bo nie ma co robic! Nikogo nie obchodzi ze ktos chyba wode do baku naleje!
Nawet kierowcy tirów nie chca tam u was jezdzić za te marne euro bo sami nie wiedzą czy w dany dzień wogóle pojadą! Polacy w biurze nie maja własnego zdania albo [usuniete przez moderatora] albo sami robia bajzel i tak to wygląda!Jak mają swięta na Słowacji to Polak nie robi, ale jak u nas są swięta to nikt tego nie szanuje, czy wy ślepi jestescie? U kogoś takiego pracowac?
Wolę już zostać menelem wierny swoim ideałom!
Zamiast wymyślać idiotyczne zasady wezcie sie za swój bajzel tam bo ludzie chcą robić tam ja tez chciałem ale wy nie chcecie, traktujecie jak smieci! Wstyd!!!!!!!!.
Kolejny raz ktoś w tym kraju pokazał klase, marni pracodawcy!
Ten kraj kiedyś skończy w bagnie.

zdjecie uzytkownika
bywalec - 2012-02-06 00:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To chodziło o Żory wiesz ty o tym?az sie pip zainteresował
zdjecie uzytkownika
Zaradny a niedoceniony - 2012-03-01 11:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1. Doszło teraz że po 3 bublach zwolnią. Zabawne kogo przyjmą... jak opinie całe miasto pozna. Widziałem już podobne zachowania pracodawców którzy sami musieli sie zwolnić bo nikt już nie chciał przychodzić.
2. Dam może i głupie porównanie ale czytałem tu wiele wpisów i nie kumam to ludzie bez studiów mają zarabiać mniej prcując fizycznie pomijając fakt że dzięki takim ludziom firma istnieje bo ktoś robić musi? Człowiek powinien na tyle zarobić by móc siebie bez problemów utrzymać. A to ile zarabiamy to przez nasz rząd że do takiego upadku doprowadza. Robią statystyki zarobków ciekawe kogo, tych na max wysokich krzesełkach Kierowników kopalni, dentystów którzy dziennie mają tyle ile ja w 2-3 miesiące? niech przeprowadzą właśnie takie statystyki jakie zarabia sie w marketach, sklepach, na produkcjach.
3. Co do KFTP Koreańce się uspokoili. Ale dziwne jest zachowanie pisanie na tablicy naszą wydajność naszymi imionami i nazwiskami a tłumacza to że to wydajność maszyny, aa rozumiem... maszyna stoi to ja mam coś robić bo nie moge stać, a po co robić skoro to wydajność maszyny... bubel wyłapiesz wydajność spada, bubel puścisz selekcja po godzinach gratis co jest [usuniete przez moderatora]? nie kumam... Na wtryskach każdy detal wymaga dopieszczania gozej niż złote jajko to za wyłapywanie bubla wydajność mi spada chore :/ po za tym "zagazowania" w miejscu gdzie sie obcina nie zawsze widać a pozostałe osoby najczęściej w [usuniete przez moderatora] jadą bo twierdzą ze obcinający ma sie tym zajmować.
4. Kwestia dni świątecznych faktycznie nadal kuleje. Nawet we ważne święta wywiną sie kruczkami prawnymi no i tu bym powrócił do punktu 2 - takie niestety nasze prawo. Siedzą kłócą się polak i tak dostaje baty. (wypadek [usuniete przez moderatora] jest smutny ale jako prezydent żadnego mi nie szkoda,... nic nie poprawili w naszym państwie, na u[usuniete przez moderatora] mi stadion)
5. Zatrudnianie nowych, nie ma pracy wracajcie do domu? To tak ciężko ich powiadomić wcześniej? taka bida że nawet sms-owo by nie mogli. Brak szacunku.
6. Selekcje, prawo pracownika.... Za to że człowiek jest tylko człowiekiem płace tym ze za free po godzinach,... na szczęście mnie w ciągu 2 lat zdarzyło sie 2 razy ale szkoda mi moich znajomych.
To wszystko obróci się przeciwko im jak ktoś w którymś momencie nie napisze list do PIP. Na chwile obecną oni przyjeżdżają bo muszą, i nie mają podstaw ich łapać za "jaja", strasza na maszynach a ani jednego nie widziałem na hali a jak był to chyba w 5 minut przeleciał hale. Powinien podejść do pracownika i pogdać/zapytać... ("Takie nasze prawo"-martwe)
Rozmawiałem raz z polakiem w słowacjii że tam oni sie nie dają... za mało płacili napisali list kilka zmian sie podpisało i zarz uciszyli i koreanców i lepsze zarobki... Więc tak jak mówię i jak tu ktoś napisał tylko w grupie siła.
7. Zatrudnianie ludzi-za przeproszeniem [usuniete przez moderatora]. Nie wiem jak oni to wychwytują, jaki system mają ale jak przychodze na stanowisko odbieram od nowo przyjętej osoby która wyciągała detal z maszyny ręcznie i mówi mi "uważaj na detal bo mokre idą" a otwieram drzwi i nie dość ze cała forma sie wodą zalewała lało się jak z fontanny to nie wiem co mam myśleć o takich ludziach, widać i słychać na odległość. Tylko pytanie Co robili mechanicy, i kierownik? No i tu punkt kolejny...
8. Biorą się za pracowników, straszą selekcjami a nie widziałem i nie słyszałem by szkolono mechaników, przychodzi jeden mówi ze nie umie, 2 przychodzi nie wie, kierownik też nic , przychodzi Li czy Kim i włola? ale co mi po tym jak cała szychte na tym samym cyklu sie jechało z dodatkową pastą i rękawiczką by wycierać "zagazowania".
Ich system zarządzania jakością jest beznadziejny.
9. Kolejne obwinianie pracownika przez jakość. Nie raz kazdy z nas sprawdza opakowania, i nic nie brakuje a po chwili jakość przychodzi ze czegoś brakuje. Rozumie w chwilach moze przemęczenia... ale nie do przesady. Nie raz zuwazam ze kąbinują by mieć tą robotę.
A nie raz kazą nam obcinać nadlewkę która defakto niczemu nie przeszkadza- [usuniete przez moderatora]. Dla tego dobrze by było jakby wprowadzili system czego nie ma na papierku tego się nie łapię!. Cykl ten sam a wiecej roboty potem się dziwią ohhh czemu coś puściłaś/eś, czemu cie zwala itd... N głupie pytania powinno sie odowiadać "bo lubie" :/
Ostatni 10. DelPieroo czy jak to tam sie nazywa, Aż żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e ściska jak znajomi dostawali kiedyś 800-900zł kiedy ja dostawałem 1200-1300zł obliczyłem raz kiedy były święta i dodatkowe bony że okradają ich prawie na 500zł ani grosza im nie dali. Obecnie z nimi sie nic nie zmieniło! Umowa Zlecenie najgorsze co może być dla polaka!.

Choć firma już stoi 2 lata nadal czuje się jak na samym początku tyle że zmiany doszły do pracowników takie ze wszelkie niepowodzenia firmy ich systemu jest na pracowni
zdjecie uzytkownika
Zaradny a niedoceniony - 2012-03-01 12:10:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A zapomniałem dodać myśl co do jakości.
Po co nam ona jak i tak selekcje ma robi sie za free. zwolnicie ich dostaniemy większa kase, a na swoje ryzyku pójdziemy na tą selekcje.
To 1.
2. Pisałem to ale przypomnę. Maszyna nie raz po 15razy sie psuje, różne rzeczy puszcza, a to ze pracownik coś przeoczy jakość która ma za zadanie właśnie błędy poprawiać okazuje się że robimy selekcje :/ chore. PIP sie ucieszy jak usłyszy że pracownik jest traktowany nie jako człowiek tylko jako maszyna która nie ma prawa ani sekundy poczuć się gorzej słabiej. To traktowanie gorsze niż zwierzęcia i nadaje sie na podsunięcie do odpowiedzialności kralnej przez tą firmę.
3. Nie wiele mamy pomocy na tych maszynach (mówie o team-liderach i linekiper-ach).
zdjecie uzytkownika
krejzy2012@interia.pl - 2012-09-28 03:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracują ludzie za grosze ale jakaś praca musi być ,wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
zdjecie uzytkownika
kasia - 2012-11-29 20:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też pracuję u [usuniete przez moderatora] i jest tak samo, banada [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyciągniętych z buszu i tacy ludzie nami zarzadzają
zdjecie uzytkownika
qrwy - 2013-07-15 22:40:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim - 2013-07-12 07:15:05

Czy w kftp Zabrze dają telefon służbowy?
tak dają i telefon i samochód służbowy na dojazd do pracy. dbają o pracowników!! hahahaha
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-17 13:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy wiesz jak pracownicy firmy kffp są traktowani? czy są zadowoleni z pracy? ile tam zarabiają?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-07 11:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile dają pieniędzy?
zdjecie uzytkownika
kasiaa - 2013-08-20 12:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki są różne jednak na umowę zlecenie 1300zł na umowę o pracę pod kftp od 1400do 1600
zdjecie uzytkownika
kasiaa - 2013-08-20 12:35:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Telefon dostają tylko ci na stanowiskach a jako pracownik to możesz dostac umowę zlecenie na kturej wykorzystują ludzi
zdjecie uzytkownika
seba - 2013-08-31 12:24:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak można się tam dostać do pracy? Gdzie złożyć CV?
Zapraszam na GG 47894883
zdjecie uzytkownika
marti - 2013-09-07 21:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak atmosfera w samej pracy pomiędzy pracownikami? i jak szefowie traktują ludzi pracujących dla kftp?
zdjecie uzytkownika
Natty - 2013-10-07 21:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jak wszystkie.. przepraszam, jak większa większość, firm w tym kraju ;p tym bardziej, że jak sama nazwa wskazuje, jest to fabryka, a w fabryce najważniejsza jest produkcja,norma, przepływ.. a ty jesteś tylko robotem który ma to ogarnąć i nie marudzić.. tyle ;p Nie wiem jak za granicą, ale w PL raczej nie liczyłbym na dobry zarobek, tym bardziej taki za który można się utrzymać i zabawić, czyli żyć tak jak człowieka do tego stworzono ;) nie ma też co liczyć na to, że pracodawca będzie dbał, albo doceniał pracownika.. tak wiec nie ma co marudzić, może i w kftp jest syf i [usuniete przez moderatora] sie zarabia, człowiek [usuniete przez moderatora] ale jak pójdziecie gdzie indziej to będzie to samo.. Ofc. byłym współpracownikom wali sie ścieme, że "aa.. tutaj to tak [usuniete przez moderatora] i w ogóle bajka".. niestety.. [usuniete przez moderatora] prawda :D
zdjecie uzytkownika
Orginalna - 2013-10-26 07:44:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
[usunięte przez moderatora] nawet nie widzisz podstawy!Pod-firma Axell tyle ci obiecuje a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za przeproszeniem robią !! Nie masz płatnych urlopu L4 nic ci sie nie nalezy setki wypłacają po 4 miechach musisz przepracować 18 miesięcy by dostać się do KFTP inaczej nici a kierownicy zmiany traktuja ludzi jak jakis zwierzeta choć to też ludzie zero szacunku z ich strony ino chodza i drygu-ja !!
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2013-12-20 02:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie ogarniam wtrysków, ale wypowiem się jako były pracownik kontroli jakości w KFTP w Zabrzu. Zacznę od umowy. Pod Axellem dostaje się umowę zlecenie, czyli urlop ani L4 nie jest płacone. Zarabia się różnie, najniższa moja wypłata to 1178 złotych z groszami, największa coś ponad 1300 - kpina. No ale to jest na umowie, trudno. Co do samej pracy. Nie ma źle. Zależy jak się trafi ja długo skanowałem i skanowałem pod koniec pracy, dlatego też mnie zwolniono z powodem "decyzja odgórna, prezesa, to nie Twoja wina". Jeśli robi się coś pożytecznego, to znaczy, coś innego, niż skanowanie, to najprawdopodobniej z końcem roku, kiedy produkcja jest mała, nie zostanie się zwolnionym. Głupota, bo i tak od stycznia będą musiały być zatrudnione nowe osoby do skanowania, ale cóż - taka jest firma. Nie pracowało się źle, ludzie byli raczej okej, liderkę miałem fajną babkę, a ekipa ze zmiany też spoko. Szkoda tylko, że tak kijowo zwalniają ludzi, którzy za marne grosze zapierdzielają i starają się.
zdjecie uzytkownika
Bubuś - 2014-03-04 20:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Wiola zadzwoniła do biura i upomnienie , bez rozmowy z pracownikiem skandal
zdjecie uzytkownika
jajeczko - 2014-05-13 21:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jedna rzecz , która niepokoi i jest wobec pracownika nie fer to to że można na pracownika powiedzieć co sie chce oskarżyć o wszystko , zarzucić mu wszelkie niedociągnięcia I NAWET Z PRACOWNIKIEM NIE POROZMAWIAĆ !! Szkoda że nasze władze wierzą w slowo powiedziane przez TeamL . czy Leam K. Oni mogą wszystko ... biegają latają udzielają sie do czasu aż jest ktoś z góry w zakładzie a potem totalna olewka . i jak coś jest żle to zawsze winny pracownik oni nie .. szkoda ze czasem 1 złosliwy głos decyduje o traktowaniu czy w ogóle o pracy w tej firmie . Praca jak praca .. nie narzekam . ale stosunki ludzkie złe ... szczególnie ten mądrala Ł. i jego biegające .. bez tel. ni rusz
zdjecie uzytkownika
DUCT RR EXTN - 2014-08-27 12:13:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak na takie zarobki, to praca bajeczna ;)a takiego władka to ja dawno nie jadłem ;D
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-10-21 13:21:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca ciężka czy do odpowiedniego rozłożenia sił na cały dzien?> Jakos niezbyt specjalnie interesuje mnie tyranie po 12 godzin dziennie z chorym kregoslupem. Nie jestem leniem, ale nie jestem tez robotem i nie mam stalowych plecow. To nie te czasy, a jak mlodym sie teraz tak wydaje, to powodzenia na stare lata zycze
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kftp
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x