brak logo

INTER-AUTO KRAKÓW

Kraków

Opinie o INTER-AUTO KRAKÓW

nick 2014-11-19 22:10:04
idzie zima - szkoda pracowników! w poniedziałki temperatura z rana max8-9 stopni, w piątek szopa się nagrzewa i jest około 15. Niestety przez weekend piece wylaczaja i w poniedziałek dalej to samo.
12
maroon 2015-01-01 21:53:18
To już jest poniżej krytytki !!
3
Aleks 2015-01-12 12:24:31
Chcial pan,pani pracowac w firmie FIAT czy w INTERAUTO?
2
kijaniak 2015-01-21 19:48:54
Kurcze czytając tą opinie myślałem przez chwilę że to o kia patecki...tam jest tak samo
1
potencjalny 2015-02-02 14:23:47
Więc jak na razie wszyscy odradzają pracy w tym serwisie
8
poczatkiFIATA 2015-03-12 22:26:19
Pracowalem chwile w Fiacie.Pan dyrektor (nzawisko jak u tego z 'ich troje')osoba bardzo twardo stapajaca po ziemi(ktos powie cham niemily i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale prawda w moim przypadku jest taka, ze ten kolo w tym niedlugim okresie mojej pracy kopnal mnie przyslowiowo w d... Nabylem pewnosci siebie i bacznie przygladalem sie w jaki sposob zarzadza zespolem.Fakt faktem odszedlem,emigrowalem do UK ale tam w nowej rzeczywistosci gdzie do calego tego polskiego g...na(zawisc,zazdrosc,kablowanie)doszedl jeszcze jeden problem RASIZM(tak, polakow nie lobia i uwazaja za kat.b,czyt.jak my romow).W niedlugim czasie awansowalem z kelnera na managera restauracji.Pamietajac caly czas stanowczosc i dyscypline dyr.Fiata, krotko po awansie na managera usonalem kilkoro osob, ktore byly obibokami,leniuchami itd.(lacznie w ciagu 8 miesiecy 6osob)well:)uczen przerósl mistrza:).niemam jaj by mu to powiedziec wprost ale chetnie bym mu flaszke dobrej szkockiej wiskey dał.szkoda, ze sie w tak niemily sposob rozeszly nasze drogi.pozdrawaim Panie dyr.W.
7
niedoszły_klient 2015-05-21 15:29:23
Nie polecam tej firmy, z działem handlowym ( FIAT ) jak i kilkoma innymi osobami nie można się normalnie dogadać, mylą się w tym co mówią, więcej tam nie zawitam !!!
2
Adam 2015-05-25 20:48:18
Witam,
Czy ktoś może mi napisać jak jest w oddziale Rzeszowskim (skody) ?
+ 2015-06-15 22:37:42
Pewnie jak wszedzie...
malecka 2015-06-16 15:20:58
w Rzeszowie jest straszna lipa, straszny przemiał pracowników, przychodzą i odchodza, umowy o pracy nie dają, może dopiero po dwóch trzech miesiącach, atmosfera w pracy też pozostawia wiele do życzenia. Szkoda w tym salonie pracować. Jak już dostaniesz umowe o prace musisz podpisać lojalke że jak się zwolnisz lub Cię zwolnią to musisz oddać koszty poniesione na Twoje szkolenia.
Janusz 2015-07-21 14:15:35
a jak wygląda sytuacja w salonie na Gen. Andersa w Krakowie?
8
aplikantka 2015-08-01 16:07:24
czy ubezpieczenie płacą od tego co się zarabia czy od mniejszej kwoty?
pędzel 2015-09-30 17:13:49
To nie ta firma.
Paweł 2015-12-18 12:42:39
Serwisuję samochody od wielu lat w różnych serwisach. Jeżeli umawiam się na jakąś usługę to zawsze ustalam co mają wykonać i mam podaną przybliżoną kwotę. Nigdy nie miałem wymienionej jakieś części bez mojej zgody. Jeżeli coś dodatkowego doszło- to mnie informowali. Zresztą w Skodzie zawsze przy odbiorze samochodu byłem informowany o każdej pozycji części i pozycji usługi robocizny.Chyba takie mają standardy.Zawsze mi to czytają, a mnie to wkurza, bo strasznie wydłuża czas.
Happy bo nie w IA 2016-01-16 09:09:28
Pracowałem w tej firmie troszkę i mam porównanie do tej w której pracuje teraz, i odradzam kandydatom zdecydowanie Inter Auto. Poziom wynagrodzenia mówiąc delikatnie dość niejasny :-), ale co pewne niski.Za garnitury grosza nie zwracają, mechanicy w zimie to mają lipę zimno bardzo z resztą na salonie nie lepiej, po kontrolach trochę się poprawia :-). Wiele by mówić w negatywie bo pozytywów brak, może poza jednym że człowiek dowie się gdzie nie warto pracować. Amen
6
pracownik 2016-01-27 09:31:12
w jednym dniu zwolniło się dwóch pracowników z działu szkód-to tylko początek. Jeżeli się nie poprawi,będą następne zwolnienia grupowe-a o dobrego pracownika jest bardzo ciężko (chyba , że zatrudni się zielonego i jakoś będzie). Niech lepiej dyrektorstwo i ( usunięte przez administratora ) zastanowią się nad tym. Więcej będzie trzeba łatać dziur istniejącymi osobami. A i one też odejdą bo,( usunięte przez administratora ) ZADOWOLONY PRACOWNIK TO DOBRY PRACOWNIK. Dobry pracownik-zadowolony pracodawca.
4
MUMIN 2016-02-02 23:58:10
CO WY TU WYGADUJECIE!!! PRACÓJE TAM 10 LAT, DOSTAŁEM AUTO SŁURZBOWE I CO MIESIĄC PRAWIE 10TYS WYPŁATY ZA CHODZENIE PO SCHODACH Z GÓRY NA DÓŁ. JAK WAM SIE NIE PODOBA TO BIAŁA KARTKA!!! HAHAHAHAHAHA
Luzik 2016-03-11 09:36:18
Jaka płaca taka praca. Po co mają się wysilać skoro się ich nie szanuje i mało płaci???
ciekawy 2016-04-06 15:05:12
...Po przeczytaniu wpisów nasuwa mi się pytanie - ile w tym prawdy ?? Kto szczerze powie ile zarabia sprzedawca samochodów a ile doradca serwisu - mowa o Zakopiance w Krakowie ??
wiesiek hytrusek 2016-05-28 20:07:26
pracowalem tam, ( usunięte przez administratora ) Sa duzo lepsze firmy Ta jest porazka.
2
Janbol 2016-06-03 11:53:42
Na Andersa po zmianie dyrektora jest OK. Wiem bo kolega tam pracuje i naprawde sobie chwali. Nie zalega z wypłatami i atmosfera OK. Jak coś to spróbuj szczęścia. Jak jesteś dobry napewno to docenią.
4
Sondin 2016-06-13 17:21:17
Sporo zmieniło się też na Jasnogórskiej Kia, Peugeot , Fiat). Po zmianie dyrektora jest ok. . Nowy pilnuje wypłat. Jest spoko. Zarobki ponad średnią w Krakowie.
2
stary 2016-06-30 14:03:39
Potwierdzam. Facet na Jasnogórskiej lata jak z piórem, żeby wszystko pozałatwiać i jest wporzo. Mam na myśli tam gdzie jest Peugeot, Kia i Fiat.
Karamba 2016-06-30 21:53:43
Ale bzdury , dyrektor na jasnogórskiej jest ten sam , Fiat z Oplem zmienił budynek i pan W przeszedł razem z Fiatem. Teraz bryluje na większym obiekcie, ale ludzie się nie zmieniają i na bank nie jest ok.

Do interauto przychodzą ludzie którzy wcześniej nie mieli styczności z branżą motoryzacyjną , a na pewno nie z ASO. Ci którzy maja jakiekolwiek pojecie o pracodawcach w Krakowie omijają to miejsce szerokim łukiem :) Żaden budynek tego nie zmieni. Szefem jest cały czas ta sama osoba.
3
ssss 2016-07-01 16:20:50
Nie potwierdzam,. To co wypisywali na jego temat (W.) na tym forum, to jakieś bzdety i kłamstwa. A na tym obiekcie jest nowy. Pracujesz jest ok. Uczciwie i dużo pomaga.
Smok Wawelski 2016-07-01 18:48:54
Nikt nikogo nie pomawia , jedynie wygłasza swoją subiektywna opinie. Po to właśnie jest ten portal. Potencjalny pracownik , sam wyciągnie sobie wnioski.
Śmieszą mnie wpisy mówiące o tym jak w interauto jest wspaniale. Na pewno piszą to zadowoleni pracownicy :)
Kto tam pracował to wie jak jest, a ci którzy będą tam pracować , o tym się przekonają.
2
mo 2016-07-02 07:13:29
Maciej też tak twierdził. I sąd w Wieliczce miał inne zdanie na ten temat. Zdaniem sądu to co pisał to była nieprawda. Chyba , tego nie wiem na pewno ale taka informacja została przekazana, ma pół roku ograniczenia wolności i 5000 na PCK. Wyrok daje firmie możliwość wystąpienia do sądu cywilnego. Brrr
4
stary 2016-07-02 11:45:45
Dosyć tej nagonki. Firma jest ok. Na janosgórskiej ludzie chodzą zadowoleni. Wymagania są , ale są i zarobki. Nie ma co narzekać. Firma duża, nic złego co czytałem o dyr W się nie potwierdziło. Jest słowny i nie opowiada bajek, co nie jest takie znowu powszechne.
1
ciekawy 2016-07-02 12:35:54
Na Andersa nowy dyr jest to fakt.( usunięte przez administratora )
młodszy 2016-07-05 09:16:30
Zrobiło się z tego serwisu dobre miejsce do pracy.Aż fajnie przychodzić. Po przyjściu nowego kierownika serwis zaczął normalnie działać. Krzaku jest ok. Dyr. W. też nie ma strachu. Jest porządek . Masz rację stary dość nagonki.
1
. 2016-07-08 14:09:42
Siwek zatrudnia 350 osób z których prawie 2/3 ma staż pracy ponad 7 lat. Jakoś nie czują się skrzywdzenia, bo jakby się czuli to by pewnie ich tam nie było.
2
ONA 2016-07-08 14:12:12
Ja polecam. Miała pewne obawy, ale nie wygląda to źle. Kasa jest i jest ok. Zapiepszam, ale przynajmniej wiem za co.
1
Zainteresowany 2016-07-18 09:39:17
Od jakiej kwoty ubezpieczają skoro dobra kasa to znaczy żer na umowie też jest ok ?
ONA 2016-07-18 12:20:55
Przynoszą listę płac do podpisu i do tej pory się zgadzało.
3
nosoro 2016-07-22 20:34:18
Ile dostajesz na rękę?
Tomek 2016-08-01 14:27:49
Nie polecam tej firmy, dużo godzin i wynagrodzenie wg mnie slabe a atmosfera jak kogoś to obchodzi nie specjalna
10
Tamten 2016-08-03 17:15:17
Szkoda czasu
3
rzeszowiak 2016-08-20 18:08:26
Witam
Jak wyglada sprawa z targetem handlowca ile samochodów musi sprzedać w ciągu miesiaca aby pracodawca byl z niego zadowolony .
były pracownik 2016-09-15 13:02:33
sprzedasz 1 będzie mało , sprzedasz 50 zapyta dlaczego nie sprzedałeś 100. Nigdy nie będzie zadowolony ... wiem z doświadczenia. Pracowałem tam 2 lata w Krk.
5
wolny 2016-10-13 12:34:17
Wróżbita czy jakiś inny? Skąd wymyśliłeś taką historie?
1
Powrót 2016-10-17 21:08:56
No jesli potrzebujecie dobrych samochodów i fajnie chcecie trafić, to zdecydowanie mozna polecić ten salon, fury są naprawdę do wyboru do koloru, jak dla mnie to dobra wiadomość, pracownicy mili i pomogą
6
kraku 2016-11-22 20:23:52
pewnie nierobem dyrektorem jesteś
5
A niech to 2016-12-03 16:39:03
Co za bzdury??? Pracownicy zadowoleni??? Co chwilę się ludzie zwalniają. Chyba tylko sprzedawcy, sriti titi a jak się tylko obrocisz to Ci du*e u dyra obrobią, bo sa falszywi. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Co sie z kimś rozmawia to słyszysz, że wysyła cv i szuka roboty. Nie zwykłym źle się wypowiadać o moich byłych pracodawcach, ale czytając niektóre tutaj wpisy, musiałem zrobić wyjątek. Szczerze nie polecam.
11
AKTUAL 2016-12-03 22:30:56
Na którym obiekcie? Zresztą. Ludzie przychodzą i odchodzą jak wszędzie , w firmie w której pracuje ponad 300 osób trudno żeby było inaczej. Frustratów, którym się nie udało co widać po tym forum nie brakuje. Gdyby było jak piszesz to by ta firma nie istniała.
2
Lolo 2016-12-08 18:44:25
Kraków unikajcie jak ognia. Zlecenie, zlecenie a potem kop w d.....Żałosna firma.
8
podwiśnią 2016-12-09 05:16:05
U mnie było zlecenie, umowa na 3 miesiące a teraz mam umowę stałą. Ciekawe co było inaczej.
1
Mala mi 2016-12-20 23:10:19
Witamy Panie dyrektorze :D
Wiki 2017-01-05 11:51:04
Firma nie warta uwagi. Na rozmowie obiecywane dobre pieniądze jednak po wypłacie wyglada to słabo. Mizerna podstawa, plus premia uznaniowa z która różnie bywa, trzeba sie prosić. A jak nie to dostajesz najniższą i radź sobie sam.
8
Krk 2017-01-06 19:31:22
Nie warto zawracać sobie głowy :/
5
x95 2017-01-15 18:16:27
Zazwyczaj nie wypowiadam się na takich portalach ale postanowiłem zrobić wyjątek. :)
Jak w każdym środowisku są ludzie fajni i niezbyt fajni (pozdrawiam Goebbelsa;)). Większość swoich kolegów i koleżanek z pracy wspominam bardzo dobrze. Oczywiście są wyjątki, jak, na przykład, pan dyrektor (wspominany tutaj wielokrotnie) czy też pan prezes (którego wszyscy się boją).
Początki są trudne. Owszem, trzeba odśnieżać samochody. Owszem, trzeba stać na polu i często całą dniówkę traciło się na wyciąganie aut, które stały na końcu placu. Owszem, przyjmowało się dostawy aut (ale nigdy nie wyjeżdżało się nimi z lawety, to kompetencje kierowcy ciężarówki). A co myśleliście? Że będziecie siedzieć przy biurku i pachnieć nic nie robiąc w pierwszym miesiącu pracy? Niestety nie. Minusy? W salonie jest zimno. Fakt. Wszyscy siedzą w kurtkach, to mogę potwierdzić. Kolejny minus: obiecują umowę o pracę, nie dają jej. Trzeba albo zagrozić zwolnieniem, albo siedzieć kilka miesięcy na zleceniu (zlecenia często wystawiane "wstecznie", nie na czas). Zarobki? Najniższa krajowa (nie wypłacana w terminie jak jesteś na zleceniu, zawsze trzeba się dopytywać o nią) plus prowizje od sprzedaży. O ile dopuszczą cię do sprzedaży bo bywa i tak, że "nowi" są wykorzystywani do "cieciowania", czyli do wszystkich tych czynności na które narzekali poprzednicy - odśnieżanie, "odkopywanie" aut z magazynu, rejestrowanie samochodów, czyszczenie ich, załatwianie sprawunków na mieście. Prowizje najczęściej niskie, InterAuto szczyci się tym, że sprzedają auta najtaniej - jak myślicie, na czym oszczędzają? ;) Przecież dealer nie dostaje aut z centrali taniej niż inni sprzedawcy.
Prezes to kolejny minus. Nie lubi palaczy. Każdy boi się wyjść na papierosa gdy tylko prezes znajduje się w pobliżu. Chorobliwie sprawdza też czystość pojazdów. Chodzi i paluszkiem przejeżdża w najgorszych miejscach opieprzając sprzedawców przy każdej możliwej okazji.
Co do rotacji osób - jest naprawdę spora. Dużo osób przychodzi, dużo osób odchodzi. Nie jest jednak prawdą, że nie ma tam osób ze stażem liczonym w latach.
Pracuje tam sporo fajnych osób i, prawdę mówiąc, tęskno mi za pracą w salonie. Zauważyłem, że na tego typu portalach panuje masowa tendencja do narzekania na pracodawców. InterAuto ma swoje wady lecz na pewno nie jest to najgorszy pracodawca w Krakowie. Trzeba lubić motoryzację i kontakt z klientem. Jeśli się nie ma do tego zamiłowania to jakie warunki by nie były - i tak będziesz narzekać na pracodawcę. Ja to lubię dlatego nie mogę się zgodzić z większością krytycznych komentarzy. Na pewno jest to jakaś szkoła życia, wiele można się dowiedzieć o branży. Jest to początek kariery w branży. Tak też należy traktować pracę dla InterAuto.
3
Zostaw swoją opinię o INTER-AUTO KRAKÓW - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INTER-AUTO KRAKÓW