Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tido Vesta

Pracowałeś w firmie Tido Vesta i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
beatris - 2009-12-21 17:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy moze ktos wiarygodny co jeździ przez firme tido vesta opisac warunki pracy i zarobki boi planuje po niowym roku jechac za posrednictwem tej firmy do holandii za informacje bede dozgonnie wdzieczna z powazaniem agata odpisz na moj meil (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ktos - 2010-08-22 22:18:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tido to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z p(usunięte przez administratora) nic dobrego tam nikogo nie czeka.NIE POLECAM !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
zyleta - 2010-11-21 14:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tido Vesta hmmmmm... totalna porażka a w szczegolności klakier ((usunięte przez administratora)) jak samo nazwisko za siebie mówi kozak cwaniak i wieśniak praca dla kobiet owszem ale jak mu sie da (usunięte przez administratora) ja sie na to nie dałam i dlatego tam nie pracuje po negatywnej odpowiedzi na jego propozycje wylał mnie z pracy zarobki ok wypłacalnosc juz nie mieszkanie ok nie wiem jak teraz pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
karolina@02.pl - 2012-06-24 00:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do tido vesty nie warto przyjerzdzac bo roboty nie ma jest ok.50 osob na tzw.telefon a nasz koordynator ma to gdzies.ja siedzie drugi tydzien na telefon i juz jestem 100 euro w plecy za ubezpieczenie i niedobre obiady.nie polecam tej firmy.
zdjecie uzytkownika
Marcin M - 2012-10-31 22:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pisanie o firmie, tak negatywnych opinii świadczy o waszym poziomie. Tacy ludzie jak wy nie powinni znaleźć się w Holandii.
Sami wyrabiamy sobie opinie w Holandii przez to że jestesmy leniwi, wybrzydzamy, i jedziemy po to żeby sie zabawić.
OBECNIE PRAWNIK ZAJĄŁ SIĘ OBRAŹLIWYMI WPISAMI I TE OSOBY, KTÓRE UŻYŁY WYZWISK ORAZ NIEPRAWDY ZOSTANĄ NAMIERZONE I POCIĄGNIĘTE DO ODPOWIEDZIALNOŚCI KARNEJ O ZNIESŁAWIENIE

ŻYCZĘ POWODZENIA WSZYSTKIM CHĘTNYM CHCĄCYM RZETELNIE PRACOWAĆ. WARTO POLECAM. WIELU LUDZIOM TO POMOGŁO...
zdjecie uzytkownika
Marcin M - 2012-10-31 22:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Firma TIDO VESTA pomogła wielu ludziom
Wiele osób znalazło pracę zarobiło pieniądze
Ubolewam, że znalazł się kilku, którzy skończyli niechlubnie..
Nie wprowadzajcie w błąd ludzi szukających opinii i chcacych uczciwie pracować
Chciałbym przestrzec przed taką formą odreagowania swojej niekompetencji w pracy w Holandii. Nasz prawnik obecnie ustala IP komputerów z których padły takie obelżywości.
Poniżej przedstawiam niektórym niedorośniętym internautom :
Zniesławienie, pomówienie, obmówienie, oszczerstwo – występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.

Zagrożony karą grzywny albo karą ograniczenia wolności na podstawie art. 212 § 1. Kodeksu karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do roku jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212. § 2. k.k.).
Kodeks karny wskazuje, iż osoba pomawiająca inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

Jest to przestępstwo pomówienia w typie podstawowym. Jeżeli dopuszczamy się takiego czynu za pomocą środków masowego przekazu (do których należy Internet), narażamy się na surowszą odpowiedzialność. Kodeks karny przewiduje w tej sytuacji obok kary grzywny czy ograniczenia wolności, także karę pozbawienia wolności do 1 roku.

W razie skazania za przestępstwo pomówienia sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża lub inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. Orzeka się ją w wysokości do 100 tysięcy złotych.

Pokrzywdzony może również wnioskować o podanie wyroku do publicznej wiadomości. Sąd określa wówczas sposób i miejsce publikacji, na koszt sprawcy przestępstwa.

Nawet jeżeli osoba nie poniesie odpowiedzialności za pomówienie, może zostać oskarżona o zniewagę ze względu na formę podniesienia lub rozgłoszenia zarzutu.
zdjecie uzytkownika
rolniknl - 2013-04-16 01:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widac ze koles jest dobrze zastraszanyz firmny przez kogo prawda MARCINEK.M
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-20 20:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, szukam pracy za granicą i myślałam o Tido Vesta. Poradziłabym sobie bez języka (nie znam holenderskiego, mówię trochę po angielsku)? Czy firma organizuje jakieś szkolenia językowe? Ciężko jest? Dałabym radę, jako mało zaprawiona fizycznie? Ile można zarobić? Jakieś pakiety socjalne? Jak dokładnie wygląda zakwaterowanie?
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2013-07-02 12:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Karol, te oszustwa to niska stawka 5 euro, czy coś jeszcze do tego dochodzi? Bo w sumie w porównaniu do Polski to i tak dobrze. Coś jeszcze jest nie tak w Tido Vesta?
zdjecie uzytkownika
Ania - 2013-07-10 17:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Śmiać mi się chce z wypowiedzi ze tido vesta pomogla wielu ludziom zarobić pieniadze haaaaaaaaaaaaa. Bylam tam i moge stwierdzic ze placa 5.60 na reke gdzie przy prawie holenderskim minimalne wynagrodzenie nie moze przekraczac 7,29 a pan andrzej zwanym klakierem za osoby pracujące tam dostaje po 17-20 euro za godzine. Ściągaja ludzi do hotelu obiecując prace i pomoc w zalatwieniu numeru sofi owszem to prawda pomagaja ale nie za darmo za kazda osobe nowo sprowadzona dostaja duze pieniazki, a my jak te losie czekamy i siedzimy na hotelu az dostaniemy jakąs prace, wkoncu mądrzejsi wyjerzdzaja a na ich miejsca sprowadzają następnych i tak w kolo. Puszczą cie do pracy dwa rzay na tydzien abyc odrobil im ubezpieczenie oraz obiady na ktore musisz chodzić.... zresztą szkoda słów, a ochrona wielcy mi panowie ochraniający dyskoteke w łodzi są zatrudnieni na recepcji banda ćpunów i cwaniaków- powiedz coś nie tak po ich mysli dostaniesz kare 30 euro i nikt ci nie pomoże. Szkoda ze jestesmy tak naiwni ale szkoda ze nie znajdą sie osoby ktore to zgloszą gdzie trzeba moze nie jedna osoba lecz parenaści wkońcu dobrało by im się do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Barbara - 2013-07-18 21:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś oczernił (usunięte przez administratora). i posłużył się moim imieniem i nazwiskiem,takie rzeczy są karalne.Pracuję w tej firmie 4 lata i cały czas mam pracę.Nie chce się czytać tych wszystkich bzdur które piszecie.Pracowałam wcześniej przez inne agencje,więc mam porównanie,czekanie i zastanawianie się czy jutro pójdę do pracy.W Tido Vesta nie byłam ani jednego dnia na bezrobociu.Barbara R.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-19 11:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
karol czy ty też zostałeś oszukany przez firmę Tido Vesta? byłeś jej pracownikiem? jeśli tak to jaką umowę miałeś?
zdjecie uzytkownika
Sarna - 2013-10-21 12:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam w tido w Maasdajku stawka 8.53 nie dostałam umowy (usunięte przez administratora) nigdy nie doprosiłam sie umowy umowy po holendersku. ludzie za głowe się łąpią jak próbują dojść o co chodzi w ich solarisach
zdjecie uzytkownika
maly_MAX - 2013-12-06 20:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej Sarna co Ty za głupoty piszesz? Jak przyjezdzasz do tej firmy i jestes nowym pracownikiem to od razu jedziesz na biuro podpisac umowe! Masz jak po polsku i po holendersku. Co wy ludzie wypisujecie? Jak czytam opinie ludzi ktorzy zamiast pracowac woleli pic albo trawke palic to co sie dziwic ze nie mieliscie pracy. Tido zawsze daje przynajmniej 4 mozliwosci jak nie w tej pracy to w nastepnej az sie sprawdzisz i tam zostaniesz. A wiadomo jak ktoś jest leniwy to po co wogole wyjezdzał do NL!
zdjecie uzytkownika
tuq - 2014-02-21 20:59:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że ktos zweryfikował ta opinię, bo juz zaczynałem podejrzewac, że tido vest to jednak kiepskie miejsce.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tido Vesta
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x