Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o About You

Pracowałeś w firmie About You i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nela - 2013-05-15 15:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A ja właśnie miałam im wysłać swoje dokumenty aplikacjne. Dobrze, ze weszłam na to forum.
zdjecie uzytkownika
Tomo - 2013-06-03 23:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponawiam swoje pytanie: Poważnie nikt nie dostał tam pracy? Budują sobie bazę CV, czy jak? Może jednak ktoś pracuje? Odpiszcie, proszę, bo zastanawiam się nad aplikacją do About You. Pozdrawiam, Tomo
zdjecie uzytkownika
kaska - 2013-06-21 21:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dzieki ci losie, ze cos mnie tknelo i najpierw sprawdzilam co to jest...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-30 17:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli nikt w About You pracy nie znajdzie? Przeciez musza miec tez pracowników do zbierania tych CV, ale rozumiem, że nikt nie napisze, że pracuje i to prawda, sprzedajemy dane.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 16:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no bo właśnie dość czesto pojawia się to ogłoszenie z About you o którym piszesz (usunięte przez administratora), nawet cv wysłalam i jak wiadomo ebz odzewu tylko po co to robią?
zdjecie uzytkownika
młoda - 2013-10-09 12:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest to przykre bo myślałam ze firma jest ok, ale niestety wymagają sporo, od kandydatów, jak każdy pracodawca, ale jeśli mówi się: "damy znać do jutra, nie ważne jaka będzie decyzja, czy na "tak" czy na "nie"" to się oddzwania, w szczególności jeśli ktoś zaszedł daleko w rekrutacji....
zdjecie uzytkownika
szaman - 2013-12-27 18:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadal się tak nie odzywają? No i co to za wymagania od kandydatów ponad miarę? Do jakiej pracy obecnie szukają?
zdjecie uzytkownika
Body - 2014-01-28 16:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xdladybirdxd - 2013-02-23 20:02:41]:
w 100% się zgadzam z tą opinią przeglądając poniższe choćby komentarze "myślałam, że firma jest ok, ale niestety wymagają sporo" - wnioskuję że ok byłaby firma dająca 5000 na rękę na umowę o pracę wymagająca 18 lat i siedzenia w jednym miejscu i grania w pasjansa...
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-01-28 17:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
odpowiedź dla anonima z 2013-06-30 17:36:56 :
w każdym przesyłanym CV jest klauzula o przetwarzaniu danych osobowych wyrażająca na ich przetwarzanie TYLKO w celach rekrutacyjnych. Nic więc nikomu nie jest sprzedawane, a CV służą znalezieniu pracy każdemu kto je składa. Gdyby wbrew prawu firma sprzedawała dane, to nie funkcjonowałaby tak długo tylko po kilku miesiącach trafiła przed sąd. Poznajcie prawo, zanim zaczniecie oskarżać.
zdjecie uzytkownika
mark - 2014-04-08 15:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Maciek - 2014-01-28 17:22:58]:
To po co w kazdej miejscowosci daja ogloszenie o prace i tak juz chyba 2 lata i takich firm jest wiecej.
zdjecie uzytkownika
mark - 2014-04-08 15:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od 2 lat daja te same ogloszenie
zdjecie uzytkownika
wqd - 2014-04-08 15:29:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od 2 lat daja te same ogloszenie
zdjecie uzytkownika
szoper - 2014-05-26 21:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jakim właściwie stanowisku pracowałeś w aboutyou? byłeś w HRze? może jako informatyk miałbym tu lepsze warunki...
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-07-11 13:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałem w firmie przez 3 miesiące, to i tak długo. Rotacja jest ogromna, może to zdziwić ale w przeciągu mojego pobytu odeszło 8 osób, dla sprawdzenia wiarygodności mojej wypowiedzi możecie znaleźć wciąż aktualne ogłoszenia na Handlowca i Pracownika Operacyjnego/Project Managera do nich do firmy.
Co najważniejsze tworzą system premiowy i dają bardzo niską podstawę obiecując kokosy (twierdzą, że jak się postarasz to zarobisz),(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-08-05 15:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mark - 2014-04-08 15:28:41]:
Tego to już nie wiem, ale na bank musi to być w celach rekrutacyjnych bo Krajowy Rejestr Agencji Zatrudnienia pilnuje takich rzeczy niesamowicie. Nie przeżyliby roku nawet.
zdjecie uzytkownika
mar - 2014-08-20 14:39:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zbierają dane.
zdjecie uzytkownika
N. - 2014-09-12 17:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma sprawiająca, czy chcąca sprawiać wrażenie profesjonalnej i dużej, a prawda jest taka,( usunięte przez administratora ) Chwali się na swojej stronie oddziałami w różnych miastach Polski, dziwne że prócz adresu nie ma tel kontaktowego do oddziału. W dzisiejszych czasach weryfikacja informacji w sieci to kwestia krótkiej chwili, a AY myśli że nikt tego nie zauważy. Oczywiście kapitał zakładowy też wiele mówi.
Pozdrawiam cwaniaczków.
zdjecie uzytkownika
Angel - 2014-09-25 11:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mar - 2014-08-20 14:39:35]:
Też mi się tak wydaje, zbierają dane, a później sprzedają. Do mnie nie zadzwonili, za to miałam mnóstwo telefonów z banków, szkół językowych, sieci komórkowych itp. Żenada...
zdjecie uzytkownika
Magda - 2014-09-25 13:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytam opinię i wychodzę z założenia, że osoby piszące "negatywy" zapewne nie mogą znaleźć pracy w naszej RP, niestety znam realia gdyż sama szukałam ciekawej i godnej polecenia pracy od przeszło roku i dobrze was rozumiem. Ale od miesiąca w końcu znalazłam wymarzoną pracę w Toruniu i to za sprawą About You. Zatem jako forma podziękowania za profesjonalne i indywidualne podejście do mnie przez About You poczuwam się do tego, że należy się im również kilka dobrych słów. Każdy z nas wie, że rzadko osoby zadowolone piszą na różnego rodzaju forach, zaś czas na wylewanie żali znajdzie każdy, ale niestety tak też bywa na tym świecie. Raz jeszcze dziękuje About You za znalezienie pracy.
zdjecie uzytkownika
pokokolooom - 2014-10-06 21:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Niestety miałem przyjemność współpracować z tą firmą. Jest to firma, która tak jak ktoś tu wcześniej wspomniał obiecuje jedynie złote góry. Oferują śmiesznie niską podstawę, zachęcają prowizjami i premiami, które są nieosiągalne. Firma zatrudnia co rusz nowych stażystów, którzy za marne pieniądze (usunięte przez administratora) Rotacja jest bardzo duża, ponieważ nikt nie wytrzymuje tam dłużej niż kilka miesięcy. Cały czas poszukują nowych pracowników, stażystów (bo oczywiście jest to tania siła robocza). Nienormowane godziny pracy (czyt. siedzisz od 8.30 do 20). Naprawdę nie polecam współpracy z tymi ludźmi. Nie dość, że pieniądze śmiesznie niskie, to jeszcze beznadziejna atmosfera wśród pracowników. (usunięte przez administratora) NIE POLECAM !!!
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2014-10-07 11:24:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od wczoraj rozpoczęłam pracę o jakiej marzyłam. Bardzo dziękuje firmie About You gdyż to właśnie dzięki tej firmie zdobyłam pracę. Rekrutacja przeprowadzona w pełni profesjonalnie i rzetelnie. Nie ma żadnych uwag, a wręcz przeciwnie poczuwa się do obowiązku (zresztą miłego obowiązku :) aby w pełni świadomie polecić About You kandydatom, którzy faktycznie szukają nowych perspektyw zawodowych. Raz jeszcze DZIĘKUJE.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-10-16 15:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wasze argumenty typu "piszecie tak, bo pewnie sami nie dostaliście pracy" są śmieszne, ponieważ istnieją firmy które nie posiadają negatywnych opinii, bądź przynajmniej stosunek negatywnych do pozytywnych nie wynosi 10:2.
I co wszyscy nagle się na Was uwzięli?
Polecam każdemu kto szuka pracę, przejrzyjcie wszystkie opinie o pracodawcy zanim zainwestujecie swój czas i podchodźcie do nich ze zdrowym rozsądkiem.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-10-18 16:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś pracowałam w podobnej firmie. Na jedno ogłoszenie spływa od kilku do kilkunastu tyś CV a pracę dostanie jedna osoba (chyba że klient życzy sobie zatrudnić więcej osób). Z takiej masy ludzi zadowolona będzie jedna która pracę dostanie a reszta... szuka dalej i w swojej złości wypisuje swoje żale na takich stronach jak ta a może warto się wyróżnić czymś wyjątkowym albo szukać pracy poza Polską tam jest łatwiej.Ja tak zrobiłam :)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-30
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
About You.Pl Doradztwo Personalne dla swojego Klienta (lidera z branży IT) aktualnie poszukuje kandydatów na stanowisko:   Inżynier wsparcia sprzedaży – obszar Private Cloud Miejsce pracy: Warszawa   OPIS STANOWISKA: Osoba na tym stanowisku zajmować się będzie m.in.: Przeprowadzeniem analizy potrzeb Klienta Oceną techniczna zapytań ofertowych (RFQ, RFI) Tworzeniem koncepcji rozwiązań technicznych  na potrzeby oferty
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
zszokowaNA - 2014-10-21 18:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) Tak samo jak nie warto tam pracować. Szkoda Waszego zdrowia, strata czasu. Praca od rana do nocy(usunięte przez administratora) Kasa gorzej niż gorsza. Atmosfera do bani. Poziom zerowy. Omijać i jeszcze raz omijać....
zdjecie uzytkownika
nina - 2014-10-29 17:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zszokowaNA - 2014-10-21 18:09:38]:
To na jakim stanowisku pracowałaś ? Sama odeszłaś czy Cie zwolniono ? Opinie są różne a skoro nie odpowiada Ci ten pracodawca to co było nie tak? Ja chciałam wysłać CV do nich na pracownika biurowego ale nie mam pojęcia jakie mają warunki... Ktoś podzieli się wiedzą? Jakie jest wynagrodzenie i umowa? Jakiś socjal jest możliwy?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie About You
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x