Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o About You.PL

Pracowałeś w firmie About You.PL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mar - 2014-08-20 14:39:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zbierają dane.
zdjecie uzytkownika
N. - 2014-09-12 17:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma sprawiająca, czy chcąca sprawiać wrażenie profesjonalnej i dużej, a prawda jest taka,( usunięte przez administratora ) Chwali się na swojej stronie oddziałami w różnych miastach Polski, dziwne że prócz adresu nie ma tel kontaktowego do oddziału. W dzisiejszych czasach weryfikacja informacji w sieci to kwestia krótkiej chwili, a AY myśli że nikt tego nie zauważy. Oczywiście kapitał zakładowy też wiele mówi.
Pozdrawiam cwaniaczków.
zdjecie uzytkownika
Angel - 2014-09-25 11:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mar - 2014-08-20 14:39:35]:
Też mi się tak wydaje, zbierają dane, a później sprzedają. Do mnie nie zadzwonili, za to miałam mnóstwo telefonów z banków, szkół językowych, sieci komórkowych itp. Żenada...
zdjecie uzytkownika
Magda - 2014-09-25 13:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czytam opinię i wychodzę z założenia, że osoby piszące "negatywy" zapewne nie mogą znaleźć pracy w naszej RP, niestety znam realia gdyż sama szukałam ciekawej i godnej polecenia pracy od przeszło roku i dobrze was rozumiem. Ale od miesiąca w końcu znalazłam wymarzoną pracę w Toruniu i to za sprawą About You. Zatem jako forma podziękowania za profesjonalne i indywidualne podejście do mnie przez About You poczuwam się do tego, że należy się im również kilka dobrych słów. Każdy z nas wie, że rzadko osoby zadowolone piszą na różnego rodzaju forach, zaś czas na wylewanie żali znajdzie każdy, ale niestety tak też bywa na tym świecie. Raz jeszcze dziękuje About You za znalezienie pracy.
zdjecie uzytkownika
pokokolooom - 2014-10-06 21:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Niestety miałem przyjemność współpracować z tą firmą. Jest to firma, która tak jak ktoś tu wcześniej wspomniał obiecuje jedynie złote góry. Oferują śmiesznie niską podstawę, zachęcają prowizjami i premiami, które są nieosiągalne. Firma zatrudnia co rusz nowych stażystów, którzy za marne pieniądze (usunięte przez administratora) Rotacja jest bardzo duża, ponieważ nikt nie wytrzymuje tam dłużej niż kilka miesięcy. Cały czas poszukują nowych pracowników, stażystów (bo oczywiście jest to tania siła robocza). Nienormowane godziny pracy (czyt. siedzisz od 8.30 do 20). Naprawdę nie polecam współpracy z tymi ludźmi. Nie dość, że pieniądze śmiesznie niskie, to jeszcze beznadziejna atmosfera wśród pracowników. (usunięte przez administratora) NIE POLECAM !!!
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2014-10-07 11:24:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Od wczoraj rozpoczęłam pracę o jakiej marzyłam. Bardzo dziękuje firmie About You gdyż to właśnie dzięki tej firmie zdobyłam pracę. Rekrutacja przeprowadzona w pełni profesjonalnie i rzetelnie. Nie ma żadnych uwag, a wręcz przeciwnie poczuwa się do obowiązku (zresztą miłego obowiązku :) aby w pełni świadomie polecić About You kandydatom, którzy faktycznie szukają nowych perspektyw zawodowych. Raz jeszcze DZIĘKUJE.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-10-16 15:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wasze argumenty typu "piszecie tak, bo pewnie sami nie dostaliście pracy" są śmieszne, ponieważ istnieją firmy które nie posiadają negatywnych opinii, bądź przynajmniej stosunek negatywnych do pozytywnych nie wynosi 10:2.
I co wszyscy nagle się na Was uwzięli?
Polecam każdemu kto szuka pracę, przejrzyjcie wszystkie opinie o pracodawcy zanim zainwestujecie swój czas i podchodźcie do nich ze zdrowym rozsądkiem.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-10-18 16:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś pracowałam w podobnej firmie. Na jedno ogłoszenie spływa od kilku do kilkunastu tyś CV a pracę dostanie jedna osoba (chyba że klient życzy sobie zatrudnić więcej osób). Z takiej masy ludzi zadowolona będzie jedna która pracę dostanie a reszta... szuka dalej i w swojej złości wypisuje swoje żale na takich stronach jak ta a może warto się wyróżnić czymś wyjątkowym albo szukać pracy poza Polską tam jest łatwiej.Ja tak zrobiłam :)
zdjecie uzytkownika
zszokowaNA - 2014-10-21 18:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) Tak samo jak nie warto tam pracować. Szkoda Waszego zdrowia, strata czasu. Praca od rana do nocy(usunięte przez administratora) Kasa gorzej niż gorsza. Atmosfera do bani. Poziom zerowy. Omijać i jeszcze raz omijać....
zdjecie uzytkownika
nina - 2014-10-29 17:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zszokowaNA - 2014-10-21 18:09:38]:
To na jakim stanowisku pracowałaś ? Sama odeszłaś czy Cie zwolniono ? Opinie są różne a skoro nie odpowiada Ci ten pracodawca to co było nie tak? Ja chciałam wysłać CV do nich na pracownika biurowego ale nie mam pojęcia jakie mają warunki... Ktoś podzieli się wiedzą? Jakie jest wynagrodzenie i umowa? Jakiś socjal jest możliwy?
zdjecie uzytkownika
szukający - 2014-12-17 14:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Strasznie lakonicznie piszecie:
Firma do bani, niska płaca, ale piszcie konkretniej na jakim stanowisku, gdzie, czy to w samej firmie czy w docelowej dla której rekrutowali!!
Przeglądam ogłoszenia systematycznie już od kilku miesięcy i widać, że niektóre ogłoszenia systematycznie pojawiają się ponownie przez te same firmy - dla mnie to wystarczające świadectwo jakości, lub wymagań, bo jeśli w ciągu 4 m-cy jeden pracodawca systematycznie ponawia 3 razy to samo ogłoszenie w równych odstępach czasu to mówi samo za siebie
zdjecie uzytkownika
Anna - 2014-12-18 18:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wysyłałam do tej firmy kilka razy swoje cv na stanowisko pracownika biurowego. Kiedy odezwali się do mnie za pierwszym razem bardzo się ucieszyłam, jednak moja radość nie trwała długo. Zaproponowano mi pracę w Avivie. Od razu podziękowałam. W przeciągu 2 miesięcy zadzwonili do mnie jeszcze z propozycją pracy w Allianz na stanowisku doradcy finansowo - ubezpieczeniowego. Zgodziłam się, myśląc co mi szkodzi i poszłam na rozmowę z przedstawicielem. Co mi zaproponowali? Oczywiście pracę zwykłego przedstawiciela i miałam otworzyć WŁASNĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ. Nie na to się pisałam. Radzę nie wysyłać CV do nich, bo nie ma tam żadnej pracy stacjonarnej jak obiecują, a praca w terenie w firmach ubezpieczeniowych!!
zdjecie uzytkownika
antyzwiazek - 2014-12-19 15:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej kochani, jeśli interesuje was zatrudnienie w firmie About You to właśnie pojawiła się świeżutka oferta pracy. Warto zobaczyć bo podobno mało miejsc a dużo ludzi chętnych. About You.Pl Doradztwo Personalne dla swojego Klienta (lidera pośród firm z branży finansowo-ubezpieczeniowej) ... (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-01-14 12:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od jakiegoś czasu obserwuję pojawianie się pewnej oferty w tej agencji w sprawie której byłem na rozmowie. Minęło już 6 m-c i w dalszym ciągu szukają. Śmiem twierdzić że to zwykła "ściema" i tylko zbierają dane adresowe do celów marketingowych.
zdjecie uzytkownika
bryan - 2015-03-02 22:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sprawa się ma do podjęcia z nimi współpracy w kwestii gromadzenia ewentualnytch potencjalnych odbiorców?? samo zbieranie danych adresowych do celów marketingowych o niczym nie świadczy. Czy wspomniana na facebooku praca jest nadal aktualna i nadal doobjęcia ?? mógłby ktoś wypowiedzieć się w tej sprawie?? Może to chodzi o przyłączenie się do nich i reprezentowanie innych marek
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-03-18 08:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bryan - 2015-03-02 22:28:14]:
do bryan: :Czy wspomniana na facebooku praca jest nadal aktualna i nadal doobjęcia ??" - prosimy o kontakt telefoniczny z naszą centralą w Gdańsku, a z pewnością dostanie Pan odpowiedź na pytanie dotyczące konkretnego ogłoszenia.
zdjecie uzytkownika
bolek - 2015-03-24 13:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę że ostatnie pytanie kolegi pawła pozostało niestety bez odpowiedzi a uważam że powinno odpowiedź znaleźć bo jest dość istotne moim zdaniem. a mianowiecie też chce wiedzieć czy wspomniana oferta pracy jest nadal aktualna i ewentualnie czy da się gdzieś wysłać papiery konkretnie bez dzwonienia po jakichś centralach
zdjecie uzytkownika
niepolecam - 2015-03-31 15:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zgadzam się, to jedna wielka ściema, już w zeszłym roku wysyłałam cv na to samo ogłoszenie, które jak widzę widnieje do dnia dzisiejszego i zero odzewu :)
co ciekawe, jakiś niewielki czas po wysłaniu do nich CV miałam masę innych ciekawych tel... czyli to prawda zbieranie danych, moje cv poszło gdzieś w eter i przepadło w czeluściach głębokiego internetu :)
zdjecie uzytkownika
zgoda - 2015-05-11 15:22:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [niepolecam - 2015-03-31 15:19:11]:
W pełni się zgadzam. Od momentu złożenia cv odebrałam masę telefonów z ofertami kupna masażera, garnków, jakaś pożyczka. Moje cv również poszło w eter z pełnymi danymi i adresem... Szkoda, że w myśl poniższego wyrażałam zgodę na: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997r. Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 923 ze zm.". Nie wyrażałam natomiast zgody na handel moimi danymi.
zdjecie uzytkownika
fuji - 2015-05-26 21:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zgoda - 2015-05-11 15:22:46]:
to prawda , że taka zabawa danymi nie jest legalna. Dane które im wysyłasz są tak naprawdę tylko na potrzeby rekrutacji, choć z drugiej strony trudno jest firmie udowodnić , że to akurat ona przekazała Twoje dane do call center... no bo niby jak ? przecież bez problemów wszystkiego od razu się wyprą
zdjecie uzytkownika
daydreamer - 2015-06-17 00:23:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktokolwiek tutaj był na stażu i może mi powiedzieć ile AboutYou płaci?
dziękuję z góry! :)
zdjecie uzytkownika
torek - 2015-06-26 01:42:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, że nie napisałeś jakie dokładnie stanowisko by Cie tutaj interesowało, ale z tego co widziałem to poszukują dla przykładu account managera, przedstawicieli handlowych i pracowników biurowych jak w ogłoszeniu http://www.gowork.pl/praca_podglad,5919663?keywords=®ion=gniezno . Wynagrodzenie to niby podstawa i prowizja.
zdjecie uzytkownika
Ola - 2015-07-06 12:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomek - 2014-10-16 15:41:06]:
Pracujesz 1 dzień i już wiesz, że to praca marzeń?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-08-04
Żródło: Gowork.pl
Gdańsk
(pomorskie)
About You.Pl Doradztwo Personalne dla swojego Klienta z branży motoryzacyjnej, aktualnie poszukuje kandydatów na stanowisko: Kierownik Serwisu Miejsce pracy: Gdańsk OCZEKUJEMY: • doświadczenia na podobnym stanowisku lub minimum 2 letniego doświadczenia na stanowisku doradcy serwisowego, • motywacji do pracy, • odporności na stres, • umiejętności organizacji pracy, • umiejętności posługiwania się programami komp
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
maniek - 2015-07-28 13:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Ola właśnie to samo mnie zastnawia. Po pierwszym dniu można mieć co najwyzej dobre wrażenie o danej firmie, ale nie mówić, że to praca marzeń czy beznadziejna. widze jednak, że sporo ofert pracy oststnio od nich jest, zwłaszcza na przedstaiciela handlowego i na programiste oho, a to raczje dobrze płatne branże.
zdjecie uzytkownika
madzia - 2015-08-04 11:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aplikowałam na stanowisko pracownika biurowego do About You, a zadzwoniła uprzejma Pani z nationale nederlanden żeby zaproponować mi stanowisko przedstawiciela ubezpieczeniowego....heloł
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie About You.PL

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy About You.PL?
Zadaj pytanie
alert