brak logo

About You.PL

Gdynia

Opinie o About You.PL

pokokolooom 2014-10-06 21:44:07
Niestety miałem przyjemność współpracować z tą firmą. Jest to firma, która tak jak ktoś tu wcześniej wspomniał obiecuje jedynie złote góry. Oferują śmiesznie niską podstawę, zachęcają prowizjami i premiami, które są nieosiągalne. Firma zatrudnia co rusz nowych stażystów, którzy za marne pieniądze (usunięte przez administratora) Rotacja jest bardzo duża, ponieważ nikt nie wytrzymuje tam dłużej niż kilka miesięcy. Cały czas poszukują nowych pracowników, stażystów (bo oczywiście jest to tania siła robocza). Nienormowane godziny pracy (czyt. siedzisz od 8.30 do 20). Naprawdę nie polecam współpracy z tymi ludźmi. Nie dość, że pieniądze śmiesznie niskie, to jeszcze beznadziejna atmosfera wśród pracowników. (usunięte przez administratora) NIE POLECAM !!!
8
Karolina 2014-10-07 11:24:31
Od wczoraj rozpoczęłam pracę o jakiej marzyłam. Bardzo dziękuje firmie About You gdyż to właśnie dzięki tej firmie zdobyłam pracę. Rekrutacja przeprowadzona w pełni profesjonalnie i rzetelnie. Nie ma żadnych uwag, a wręcz przeciwnie poczuwa się do obowiązku (zresztą miłego obowiązku :) aby w pełni świadomie polecić About You kandydatom, którzy faktycznie szukają nowych perspektyw zawodowych. Raz jeszcze DZIĘKUJE.
6
Tomek 2014-10-16 15:41:06
Wasze argumenty typu "piszecie tak, bo pewnie sami nie dostaliście pracy" są śmieszne, ponieważ istnieją firmy które nie posiadają negatywnych opinii, bądź przynajmniej stosunek negatywnych do pozytywnych nie wynosi 10:2.
I co wszyscy nagle się na Was uwzięli?
Polecam każdemu kto szuka pracę, przejrzyjcie wszystkie opinie o pracodawcy zanim zainwestujecie swój czas i podchodźcie do nich ze zdrowym rozsądkiem.
3
Gość 2014-10-18 16:55:28
Kiedyś pracowałam w podobnej firmie. Na jedno ogłoszenie spływa od kilku do kilkunastu tyś CV a pracę dostanie jedna osoba (chyba że klient życzy sobie zatrudnić więcej osób). Z takiej masy ludzi zadowolona będzie jedna która pracę dostanie a reszta... szuka dalej i w swojej złości wypisuje swoje żale na takich stronach jak ta a może warto się wyróżnić czymś wyjątkowym albo szukać pracy poza Polską tam jest łatwiej.Ja tak zrobiłam :)
zszokowaNA 2014-10-21 18:09:38
(usunięte przez administratora) Tak samo jak nie warto tam pracować. Szkoda Waszego zdrowia, strata czasu. Praca od rana do nocy(usunięte przez administratora) Kasa gorzej niż gorsza. Atmosfera do bani. Poziom zerowy. Omijać i jeszcze raz omijać....
4
nina 2014-10-29 17:01:50
To na jakim stanowisku pracowałaś ? Sama odeszłaś czy Cie zwolniono ? Opinie są różne a skoro nie odpowiada Ci ten pracodawca to co było nie tak? Ja chciałam wysłać CV do nich na pracownika biurowego ale nie mam pojęcia jakie mają warunki... Ktoś podzieli się wiedzą? Jakie jest wynagrodzenie i umowa? Jakiś socjal jest możliwy?
szukający 2014-12-17 14:27:41
Strasznie lakonicznie piszecie:
Firma do bani, niska płaca, ale piszcie konkretniej na jakim stanowisku, gdzie, czy to w samej firmie czy w docelowej dla której rekrutowali!!
Przeglądam ogłoszenia systematycznie już od kilku miesięcy i widać, że niektóre ogłoszenia systematycznie pojawiają się ponownie przez te same firmy - dla mnie to wystarczające świadectwo jakości, lub wymagań, bo jeśli w ciągu 4 m-cy jeden pracodawca systematycznie ponawia 3 razy to samo ogłoszenie w równych odstępach czasu to mówi samo za siebie
5
Anna 2014-12-18 18:36:12
Wysyłałam do tej firmy kilka razy swoje cv na stanowisko pracownika biurowego. Kiedy odezwali się do mnie za pierwszym razem bardzo się ucieszyłam, jednak moja radość nie trwała długo. Zaproponowano mi pracę w Avivie. Od razu podziękowałam. W przeciągu 2 miesięcy zadzwonili do mnie jeszcze z propozycją pracy w Allianz na stanowisku doradcy finansowo - ubezpieczeniowego. Zgodziłam się, myśląc co mi szkodzi i poszłam na rozmowę z przedstawicielem. Co mi zaproponowali? Oczywiście pracę zwykłego przedstawiciela i miałam otworzyć WŁASNĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ. Nie na to się pisałam. Radzę nie wysyłać CV do nich, bo nie ma tam żadnej pracy stacjonarnej jak obiecują, a praca w terenie w firmach ubezpieczeniowych!!
7
antyzwiazek 2014-12-19 15:30:13
Hej kochani, jeśli interesuje was zatrudnienie w firmie About You to właśnie pojawiła się świeżutka oferta pracy. Warto zobaczyć bo podobno mało miejsc a dużo ludzi chętnych. About You.Pl Doradztwo Personalne dla swojego Klienta (lidera pośród firm z branży finansowo-ubezpieczeniowej) ... (usunięte przez administratora)
3
Kandydat 2015-01-14 12:51:19
Od jakiegoś czasu obserwuję pojawianie się pewnej oferty w tej agencji w sprawie której byłem na rozmowie. Minęło już 6 m-c i w dalszym ciągu szukają. Śmiem twierdzić że to zwykła "ściema" i tylko zbierają dane adresowe do celów marketingowych.
1
bryan 2015-03-02 22:28:14
Jak sprawa się ma do podjęcia z nimi współpracy w kwestii gromadzenia ewentualnytch potencjalnych odbiorców?? samo zbieranie danych adresowych do celów marketingowych o niczym nie świadczy. Czy wspomniana na facebooku praca jest nadal aktualna i nadal doobjęcia ?? mógłby ktoś wypowiedzieć się w tej sprawie?? Może to chodzi o przyłączenie się do nich i reprezentowanie innych marek
Paweł 2015-03-18 08:48:44
do bryan: :Czy wspomniana na facebooku praca jest nadal aktualna i nadal doobjęcia ??" - prosimy o kontakt telefoniczny z naszą centralą w Gdańsku, a z pewnością dostanie Pan odpowiedź na pytanie dotyczące konkretnego ogłoszenia.
bolek 2015-03-24 13:09:36
widzę że ostatnie pytanie kolegi pawła pozostało niestety bez odpowiedzi a uważam że powinno odpowiedź znaleźć bo jest dość istotne moim zdaniem. a mianowiecie też chce wiedzieć czy wspomniana oferta pracy jest nadal aktualna i ewentualnie czy da się gdzieś wysłać papiery konkretnie bez dzwonienia po jakichś centralach
fuji 2015-05-26 21:46:14
to prawda , że taka zabawa danymi nie jest legalna. Dane które im wysyłasz są tak naprawdę tylko na potrzeby rekrutacji, choć z drugiej strony trudno jest firmie udowodnić , że to akurat ona przekazała Twoje dane do call center... no bo niby jak ? przecież bez problemów wszystkiego od razu się wyprą
daydreamer 2015-06-17 00:23:12
Czy ktokolwiek tutaj był na stażu i może mi powiedzieć ile AboutYou płaci?
dziękuję z góry! :)
1
torek 2015-06-26 01:42:15
Szkoda, że nie napisałeś jakie dokładnie stanowisko by Cie tutaj interesowało, ale z tego co widziałem to poszukują dla przykładu account managera, przedstawicieli handlowych i pracowników biurowych jak w ogłoszeniu http://www.gowork.pl/praca_podglad,5919663?keywords=®ion=gniezno . Wynagrodzenie to niby podstawa i prowizja.
Ola 2015-07-06 12:53:40
Pracujesz 1 dzień i już wiesz, że to praca marzeń?
maniek 2015-07-28 13:08:31
@Ola właśnie to samo mnie zastnawia. Po pierwszym dniu można mieć co najwyzej dobre wrażenie o danej firmie, ale nie mówić, że to praca marzeń czy beznadziejna. widze jednak, że sporo ofert pracy oststnio od nich jest, zwłaszcza na przedstaiciela handlowego i na programiste oho, a to raczje dobrze płatne branże.
madzia 2015-08-04 11:02:32
Aplikowałam na stanowisko pracownika biurowego do About You, a zadzwoniła uprzejma Pani z nationale nederlanden żeby zaproponować mi stanowisko przedstawiciela ubezpieczeniowego....heloł
3
prawda 2015-08-06 06:04:52
to bardzo dziwne ale ten sam tekst czytałam już na innych forach pod inną firmą...
Olka 2015-08-12 19:59:22
Ta firma tak właśnie działa.
moix 2015-08-27 16:13:05
a ja widziałam właśnie, że firma ,,About You.PL Sp z o.o.,, umieściła swoje ogłoszenie- poszukują pracowników na stanowisko menadżera projektów inwestycyjnych,doradcy klienta,kierownika oddziału doradcę klienta biznesowego, przedstawiciela handlowego, programisty PHP, praca w kilku miejscach w Polsce..
Wigor 2015-09-23 14:28:32
Brałem udział w rekrutacjach prowadzonych przez tą firmę, pierwszy telefon był w sprawie umówienia na rozmowę z osobą rekrutującą. Druga rozmowę prowadził Pan( usunięte przez administratora ) nie była ona przyjemna, ani sympatyczna, wyczuwalny był ton władczy w głosie... firma prowadziła rekrutację dla firmy wydawniczej, lecz w oparciu o własną działalność gospodarczą, warunki słabe więc podziękowałem. Po kilku miesiącach znowu dzwonią z About w sprawie tej samej firmy i znowu ten sam scenariusz, ponowie niesympatyczna chwila rozmowy z Panem ( usunięte przez administratora ).. Ton głosu i sposób prowadzenia rozmowy nic się nie zmienił... Przecież firmy rekrutacyjne powinny mieć swoją bazę, w której łatwo można odnaleźć kandydata i sprawdzić, czy już brał udział w rekrutacji dla danej firmy, a nie wydzwaniać po kilka razy z ofertą ciut zmienioną do tych samych kandydatów, przy czym ich już nie pamiętając i zaczynając rekrutację od początku. Gdzie podziały się notatki z poprzedniej rozmowy?
1
wedfr 2015-09-26 22:43:39
cześć, a wiecie że obecnie w firmie szukają nadal pracowników na stanowisko przedstawiciela handlowego w Gliwicach, Bytomiu, Rzeszowie, Koszalinie, Elblągu, doradcy klienta biznesowego w Gdańsku, Gdyni, Zielonej Górze, Katowicach, Opolu, może ktoś z was byłby zainteresowany podjęciem pracy tam u nich w firmie
Gosia 2015-10-03 14:06:32
I co wszystko na działalność gospodarczą i nędzne pieniądze bo tylko system prowizyjny za wynagrodzenie? Nie dzięki! Promujcie się wśród innych idiotow.
tomek 2015-10-27 02:31:35
kiedyś poszukiwali bardzo dużo osób, wydaje mi się, że po nowym roku bedzie to samo, bo beda inne koszta, inna władza przede wszystkim. Zastnawiam się teraz czy opłaca się być przedstawicielem handlowym handlowym u nich, ktoś moze pracował na takim stanowisku? wiem, ze weekendy sa zawsze wolne u nich.
dona 2015-11-09 18:35:01
mysle ze @tomek wasrto sprobowac u nich pracy jako przedstawiciel handlowy gdyz oferuja narzędzia do wykonywania pracy. coaching pod opieką doświadczonego Menadżera,stabilne wynagrodzenie, perspektywę i rozbudowaną ścieżkę rozwoju w nowoczesnej instytucji wiec cala oferta wydaje sie w porzadku. sporbuj a sam sie przekonasz.
1
4567 2015-11-11 21:38:15
@dona z tego co ja patrzyłem to od jakiegoś czasu można u nich aplikoać na przedstawiciela handloego, ciekawe jakie warunki..
król 2015-11-14 01:36:03
@dona - o rany coaching to brzmi poważnie, wiadomo że są to szkolenia, ale fajnie że tak profesjonalnie podchodzą do sprawy.
babcia2 2015-11-16 13:05:28
@król w profesjonalizm ich nie wątpię, zobacz ile mają ofert pracy i na jakie ciekawe stanowiska np. spedytor, nie to nie takie biuro jak wiele pospolitych co dają byle jaką robotę
dona 2015-12-03 16:05:12
ja tez dalej mysle ze warto sprobowac, wczesniej pisalam o ph ale sa tez widze inne fajne teraz stanowiska jak key accont manager czy doradca klienta, i potrzymuje ze warto sprobowac
Jelonek87 2016-01-18 14:31:13
Tzn. u was? ;)
iza 2016-01-18 20:04:33
Mają kilka stanowisk różnych do wyboru, ciekawa jest oferta Pracownika Biura gdzie,oferują stabilne zatrudnienie i pelny wymiar godzin,wszystkie niezbedne urzadzenia do pracy,trzeba posiadac doświadczenie na podobnym stanowisku poza tym wymagan innych trudnych nie ma.
:) 2016-01-24 11:45:47
@iza pracownik biurowy fajny, ale ja to bym jednak wolał na doradcę biznesowego, głównie z tego względu, że masz tutaj niezbędne narzędzia pracy. A wiadomo, że jest też umowa, stabilne zatrudnienie, wszystko to co na pracownika biurowego.
ula 2016-02-09 21:53:56
ciekawa praca jako Specjalista ds. sprzedaży usług spedycji morskiej, bo trzeba odpowiednią szkołę skończyć.. no ale co do komentarzy to naparwde praca nie wydaje się być zła.
chon 2016-02-13 13:14:56
Brał ktoś z Was udział w rozmowie kw. na stanowisko Rekrutera w tej firmie, lub wie jak wygląda praca w tej firmie na ww. stanowisku?
trosks 2016-02-13 13:47:41
Rozmowa o pracę nie jest czymś wyjątkowo ciężkim w tej firmie @chon, jeśli spełniasz wymagania to Cię przyjmą. Wymagają doświadczenie co najmniej rocznego
bolek 2016-02-22 21:07:42
ula, to aplikuj jako doradca klienta. tutaj warunki podobno dobre, w ogloszeniu nawet napisali, ze daja wynagrodzenie stałe na wysokim poziomie wzbogacone o korzystny system premiowy i narzędzia pracy: komputer, telefon, samochód.
wlkp 2016-03-08 09:26:32
Od trzech lat to samo ogłoszenie co miesiąc! Czy ten "handel" aplikacjami jest legalny?
maniek 2016-03-08 09:52:00
jaki handel aplikacjami? na razie tylko widze oferte pracy jako przestawiciel handlowy, ale umowa wygląda naparwde dobrze moim zdaniem jednak, dają premie i samochód.
piejdżdi 2016-03-13 14:50:30
@maniek oj nie tylko oferty na przedstawiciela hadnlowego są. Ja widzę jeszcze na pracownika administracyjno-biurowego, na specjalistę ds. sprzedaży usług spedycji morskiej czy doradcę klienta biznesowego. Chociaż fakt faktem to stanowisko ph najbardziej do mnie przemawia. Pewnie głównie dzięki temu, że jest umowa o pracę i fajny system prowizyjny.
szoper 2016-05-05 18:00:47
nie ma tutaj oczywiście wymarzonej oferty jak to niektórzy przedstawiają, ale na pewno można powiedzieć , że jest ona solidna. Ja chętnie zaaplikuje na pracownika wsparcia administracji w aboutyou.pl.
vile 2016-06-24 08:16:16
Najdziwniejsza rekrutacja jaką widziałem. Szef wyjątkowo antypatyczny, wymagają podpisywania(!) stosu dokumentów przed prymitywnym instruktażem stanowiskowym(czesanie bazy danych), niby w celu zabezpieczenia przed nieuczciwą konkurencją. Dokumenty te grożą bardzo wysokimi karami w wypadku gdy zwerbuje Was inna firma rekrutacyjna. To wszystko ma miejsce bez podpisania jakiejkolwiek umowy. Większej żenady w życiu nie widziałem.
2
kamil 2016-06-24 08:31:37
ja aplikowałem na pracownika biurowego, mam nadzieję, że sie odezwą , ofert jesd tużo wiec chyba jakaś rekrutacja prowadzona
Biurowa 2016-06-27 10:53:31
Witam,
Mam podobne doświadczenie: aplikowałam na stanowisko Pracownik biurowy, a dzwonili do mnie z propozycją pracy jako agent ubezpieczeniowy w jakiejś tam firmie. Tłumaczenie, że maja taką klauzulę w ogłoszeniu, że mogą zaproponować Ci inne stanowisko zupełnie mnie nie interesuje; skoro chcę pracować w administracji biurowej to tam, a nie w sprzedaży i jeszcze w branży ubezpieczeniowej - moim zdaniem nieprofesjonalne podejście.
gogo 2016-06-27 11:46:59
a telemarketerów może nie szukacie obecnie do pracy?
silva79 2016-07-26 10:42:44
W ogłoszeniu firmy AY, która poszukuje kandydatów na stanowisko Pracownika Administracyjno-Biurowego, jest wyraźnie na samym dole napisane: "Zastrzegamy sobie prawo przedstawienia kandydatom innej oferty niż podana w ogłoszeniu". Pytam, po co w takim razie szukają osób na dane stanowisko, skoro przy rozmowie okazuje się, że chcą kolejnego przedstawiciela handlowego albo osobę do firmy ubezpieczeniowej??? Chyba logiczne, że jeśli ktoś aplikuje na stanowisko administracyjne, to chce podjąć pracę na tymże stanowisku, czy nie?
Dla mnie to wyciąganie danych i próba pozyskania taniej siły roboczej, do zupełnie innej pracy, niż oferowana w ogłoszeniu. A jeśli mają kilka opcji pracy na różnych stanowiskach, to niechże to ogłoszenie będzie adekwatne do proponowanego stanowiska pracy! Czy firma AY uważa swoich przyszłych, potencjalnych pracowników za idiotów?
boss 2016-07-26 14:31:41
Ja to bym się chętnie załapał jako manager centrum, zwłaszcza, że oprócz podstawy doliczają normalnie premie do zarobków. A benefity są? Dzięki za odpowiedź
Paweł 2016-08-23 13:06:38
Są i to bardzo dużo :) Praca na Managera Centrum to bardzo odpowiedzialna praca, dlatego też postawiono przed nami szereg wymagań co do Kandydatów - nie ukrywamy, że niezwykle wysokich, jednak praca jest dla bardzo uznanej i prestiżowej firmy i idzie za nią odpowiednie wynagrodzenie i benefity. Dla tego samego Klienta prowadzimy jednak szereg innych rekrutacji.

silva79 - oczywiście, jednak obecnie mamy otwartych ponad 40 procesów rekrutacyjnych i nie raz zdarzyło się, że np. ktoś aplikował na Przedstawiciela Handlowego a otrzymał pracę dla innej firmy na Kierownika Zespołu. Jednak każdą rozmowę zaczynamy od przedstawienia stanowiska i branży, w sprawie której dzwonimy - kulturalne odmówienie zajmuje około 30 sekund, a czasem to nawet nie telefon a mail, na którego wystarczy nie reagować. Myślę, że warto poświęcić te kilkadziesiąt sekund, aby nie zmarnować szansy. Po powiedzeniu "NIE" nie namawiamy nikogo - bo nic nie sprzedajemy, dajemy szanse na lepszą pracę, wiec NIE oznacza NIE. Pozwala to także np. zadzwonić do kogoś kto Kandydował rok wcześniej na zupełnie inne stanowisko i zaproponować mu pracę, której wcześniej nie mieliśmy w toku. Mam nadzieję, że wszyscy którzy doskonale wiedzą czego chcą i na jakie stanowisko chcą aplikować, wybaczą nam te kilka krótkich pytań, na rzecz ludzi którzy sami nie są przekonani, co chcą w życiu robić zawodowo. A mam nadzieję, że uwierzycie na słowo, że takich ludzi jest znaczna większość. I nie raz potem dziękują, że się sami do nich odezwaliśmy :)
3
kom.li 2016-08-23 13:21:34
w dużej mierze top jak bardzo wysokie są wymagania to jednak zależy od stanowiska o które w tej firmie się ubiegasz, przykładowo jak teraz szukają technologów do pracy to znajomości programu CorelDraw jest koniecznie oraz nawet znajomość języka angielskiego
Zostaw swoją opinię o About You.PL - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie About You.PL