Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Universal Agent

Pracowałeś w firmie Universal Agent i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
DajeRadę - 2014-02-27 16:04:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Eryk - 2014-02-27 13:44:35]:
A ja się nie zgodzę, moja ostatnia wypłata to 2900 zł - pracuje na wydawnictwach. Sprzedaż dziennie mam ponad 2 na godzinę. Uważam, że można zarobić, ale trzeba sprzedawać to fakt. Utrzymuje się sam w Krk, jestem studentem, ale zaocznym i mam czas żeby pracować po 150 godzin miesięcznie. Wtedy kasa się zgadza!
zdjecie uzytkownika
Rownierz byly pracowniki - 2014-02-27 22:24:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DajeRadę - 2014-02-27 16:04:51]:
No jasne ze sie nie opłaca na dłuzsza meta praca za ktora nie mozna sie utrzymac, dlatego jak ktos w ua pracuje 2 miesiace to jest juz weteranemLD wiekszosć ludzi ktora przychodzi zwalnia sie albo w trakcie szkolenia albo w pierwszych dniach pracy.. "DajeRadę " przy stawce 3 zl brutto za sztuke nawet jak spzedasz 2 na godzine to przy 150 godzinach daje ci 600 zl brutto premi ..haha to nie wiem jaka bys musial miec stawke godzinowa..( i to zakladajac ze codzinie bedziesz powtarzal swoj najlepszy wynik czyli 2 na godzine.. Ludzie zacznijcie myslec
zdjecie uzytkownika
Lalunia - 2014-02-28 15:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałam tam jakiś miesiąc. To jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kobieta na recepcji wiecznie tonie w papierach lub ludziach, kobiety z rekrutacji ciągle rekrutują. CIĄGLE. Liderzy wiecznie biegają, krzyczą, cisną. Pff odebrałam umowę, wypłatę i więcej mnie tu nie zobaczą, nie po to mam 21 wiek, aby murzynować
zdjecie uzytkownika
KN - 2014-03-02 21:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałam w UA ponad dwa lata, na różnych projektach i z większością opinii się nie zgodzę :) Jeżeli komuś się chce pracować a nie przychodzi sobie tylko posiedzieć to można zarobić naprawdę dobre pieniądze. Czasami bywało ciężko ale to jak w każdym CC. Ogólnie atmosfera miła, koordynatorzy i liderzy w porządku, jak masz problem zawsze ktoś pomoże. Generalnie współprace wspominam pozytywnie i polecam :)
zdjecie uzytkownika
ppp - 2014-03-03 21:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej ja pracuje ponad rok w UA i polecam na początku zarabiałem ok 900 po roku ok 2000 zł miesięcznie nie mam gadany w genach więc jestem przykładem że da się wszystko wypracować.Nigdy nie było sytuacji żeby wypłata nie zgadzała się z tym co przepracowałem.
PS. Chciałem odejść po tygodniu po szkoleniu(zaczynałem na projekcie wydawniczym)liderka O.D. mnie przekonała że warto popracować więc nie warto się od razu poddawać.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
maestro - 2014-03-04 16:42:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam na projekcie telewizji kablowej i powiem szczerze tragedia(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
.. - 2014-03-04 20:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maestro - 2014-03-04 16:42:17]:
Ciekawe która wypożyczalnia posiada dwa filmy hahaha ale baje opowiadasz hahaha a co do reklamacji to jest logiczne że odpowiada FIRMA a nie konsultant. Piszesz że stawki są śmieszne, przecież na rekrutacji mówią ile otrzymasz za godzinę ponadto czyta sie umowę przed jej podpisaniem a tam taka informacja jest zawarta więc jeśli tylko potrafisz czytać ze zrozumieniem to powinieneś wiedzieć na co się piszesz. Ja szczerze polecam:) stawki są jasno przedstawione na rekrutacji oraz szkoleniu, kokosów się nie zarabia ale czego można oczekiwać od cc. W firmie panuje bardzo fajna atmosfera przez co do pracy przychodzi się z uśmiechem na twarzy :)D.
zdjecie uzytkownika
maestro - 2014-03-05 13:34:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widze dział rekrutacji pilnie strzeże tej strony.
zdjecie uzytkownika
-- - 2014-03-05 18:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dokładnie dział rekrutacji działa
zdjecie uzytkownika
kola - 2014-03-08 12:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet jesli dział rekrutacji tu się wypowiada, to chyba dobrze, że Universal Agent dba o swoje dobre imię, jak i o pracowników.
zdjecie uzytkownika
Sambaolelek - 2014-03-08 12:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maestro - 2014-03-05 13:34:23]:
A frajerzy pokroju maestro siedzą i wylewają swoje żale że są nieudacznikami życiowymi hehe:)
zdjecie uzytkownika
Snajper - 2014-03-12 13:54:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja proponuje żeby hejterzy zmienili hobby. Zajmijcie się sprawą tupolewa z Macierewiczem.
zdjecie uzytkownika
Była Konsultantka - 2014-03-12 19:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłam, spróbowałam i nie polecam. Wiedziałam na co się pisze ale różowo to jest tylko na rozmowie kwalfikacyjnej i szkoleniu. Gdyby w UA była taka rewelacja jak to szumnie reklamuje dział rekrutacji to by nie poszukiwali ciągle ludzi.
zdjecie uzytkownika
SonofablueskY - 2014-03-18 17:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Była Konsultantka - 2014-03-12 19:51:07]:
Tak na prawdę dopiero zakładając słuchawki można się przekonać na czym polega ta praca. Nikt nie mówi, że będzie łatwo :) ale bez przesady jak ktoś ma trochę sprytu, to da radę. Ja tam wyrabiam - choć różowo to rzeczywiście nie jest, powiedział bym że bardziej niebiesko - mam na myśli klimat rozmów z klientami:) jeśli wiecie o czym mówię hehehe....
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-03-22 19:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [SonofablueskY - 2014-03-18 17:23:59]:
Zgadzam się z przedmówcą - praca na słuchawkach do łatwych nie należy i powinni mówić o tym na rozmowach, a nie tylko zalety pracy pokazywać. Z drugiej strony po pracy można iść odreagować na siłownię piętro niżej bo jest za darmo dla pracowników. Ogólnie to praca jest trudna, jest głośno, zarobki zależą od wyników i są w miarę dobre jak się sprzedaje. Atmosfera w pracy jest dobra, choć czasami liderzy są denerwujący, bo się ciągle czepiają, a człowiek wiadomo, czasami musi wyluzować żeby nie zwariować bo trudnych rozmowach. Ogólnie polecam, ale nie wszystkim, bo nie jest to praca dla każdego, choć znałem takich co nie wyglądali, ale dali radę..
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-03-24 23:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajny pomysł z ta siłownią, ale jeśli trzeba prace odreagowywać, to już gorzej. Jak dla mnie to liderzy powinni trochę zmienić swoje zachowanie.
zdjecie uzytkownika
romek sromek - 2014-04-03 15:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema ja właśnie kończę pracę w UA po pół roku. dostałem pracę w zawodzie w którym zawsze chciałem poza tym hajs lepszy. a co do pracy to jest spoko, ale zależy od projektu i na co cie wcisną. na początku pracowałem jakoś po 4 godziny dziennie, było słabo, ale po miesiącu zacząłem robić wynik, pracować więcej i dało się wyżyć elegancko.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
quip - 2014-04-03 22:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"bylo spoko pozniej chodzilem do pracy na 6 godzin i mogłem nawet wyciagnac bajeczne 700 zl na reke jak mi ise nie kazali wylogowac wczesniej " rzeczywiscie elegancko
zdjecie uzytkownika
jedenZwas - 2014-04-05 16:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam wiele opinii, że w tej firmie nie da się zarobić. Spotkałem opinie, że celowo są ucinane godziny pracy, bezpłatne szkolenia czy wypuszczanie do domu wcześniej. Spójrzcie obiektywnie na całą sytuację i te słowa kieruje do kadry oraz do ludzi, którzy wypisują tutaj różne rzeczy. Wiadomo, że jeśli nie ma się bardzo dobrych wyników nie można zarabiać bardzo dobrych pieniędzy. Jeśli większość z Was liczy na to, że przyjdzie posiedzi, pogada z klientami o niczym i zarobi 2000 netto to jest w błędzie. W każdej firmie sprzedażowej, niezależnie czy jest to call center czy nie stawia się na wyniki i realizowanie celów. I jeśli są rewelacyjne, to pieniądze na koncie też są rewelacyjne.
Za masowością szkoleń i rekrutacją na szeroką skalę kryje się ogromna rotacja. Rotacja bierze się po pierwsze stąd, że zatrudnia się każdego byleby tylko zapełnić stanowisko. Po drugie liderzy/koordynatorzy (zwał jak zwał) nie są wystarczająco przygotowani do tak trudnej pracy jak praca z ludźmi. Notorycznie zestresowani, sfrustrowani, pracujący ponad swoje siły. Idzie się zajechać. Widzicie ich codziennie tak jak ja, więc popatrzcie na ich zmęczone oczy. Przygnieceni przez sytuacje na które nie mają wpływu.
Niestety nie żyjemy w idealnym świecie i nie będzie idealnej sytuacji, w której każdy przychodzi i robi to co do niego należy. Zróbcie sobie sami rachunek sumienia. Ile razy Ty konsultancie przyszedłeś do pracy tylko po to żeby sobie nabić godziny? Ile razy Ty liderze nazwałeś swojego człowieka "idiotą" i ile razy wyżyłeś się na swojej grupie?
Nie ma idealnych miejsc i nie ma idealnych ludzi. Jeśli decydujesz się na pracę w sprzedaży musisz mieć twardy tyłek i ogromną motywację do zarabiania pieniędzy. Jeśli decydujesz się na pracę z ludźmi i na to aby być ich mentorem i przewodnikiem uzbrój się w cierpliwość i rozwijaj swoich ludzi. Wynik nie zrobi się bez sprzedawców. Dobrych sprzedawców nie będzie bez dobrych liderów.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-03-06
Żródło: nuzle.pl
Bielsko Biała
(Śląskie)
W związku z dynamicznym rozwojem, poszukujemy osób na stanowisko Finansowego Doradcy Klienta Indywidualnego. Jeżeli jesteś nastawiony na karierę i chcesz pracować w biurze - to ogłoszenie jest skierowane właśnie do Ciebie! Oczekujemy: - motywacji do działania - dobrej obsługi komputera - umiejętności pracy w grupie - umiejętności negocjacyjnych - nastawienia na sukces! Oferujemy: -Prace w biurze o biznesowej specyfikacji -Możliwość rozwoju zawodo
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
exzprcownik - 2014-04-06 00:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w ua chocbys robił nie wiadomo jakie wyniki to i tak wiele nie zarobisz
zdjecie uzytkownika
true - 2014-04-06 12:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [jedenZwas - 2014-04-05 16:44:58]:
true story bro...
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-04-07 23:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widac jeszcze wiele pracy przed universal agent, a będzie lepiej, jak dla mnie to trochę kiepsko wygląda to ucinanie godzin.
zdjecie uzytkownika
Belzebub - 2014-04-08 14:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [adik - 2014-04-07 23:20:33]:
Raczej jeszcze wiele pracy przed ludzmi którzy przychodzą do pracy sobie posiedzieć zamiast pracować.
zdjecie uzytkownika
. - 2014-04-09 21:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Belzebub - 2014-04-08 14:08:33]:
popieram
zdjecie uzytkownika
żółwik - 2014-04-10 18:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prędzej czy później takie nieroby wyjdą na jaw, a wtedy może w końcu trafią się jakieś oferty z Universal
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
40 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Universal Agent
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x