Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CCC

Pracowałeś w firmie CCC i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
freedom - 2015-07-02 08:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Pracowałam w tej firmie rok i byłam wyczerpana fizycznie i psychicznie. Zarabiałam tam około 1000 zł. Najwięcej godzin które tam przepracowałam to 19 godz czyli dzień i noc .. a co poniektórzy jechali na 2 godz do domu i wracali na 12 godz do pracy ... byłam jedną z tych osób i przez te 12 godz stałam i spałam na stojąco .... Wspomnę jeszcze że nocna stawka to było 5 zł na godz czyli za noc dostałam 45 zł (MASAKRA). Co jakiś czas odwiedzał nas nasz "kochany" regionalny nigdy nikt nie dostał od niego pochwały wręcz przeciwnie po jego wizycie wszystkie płakałyśmy. Przez 12 godzin pracy masz tylko jedną przerwę 30 min a przez kolejne 11 godz i 30 min nie mogłaś usiąść i odpocząć nawet gdy nie było klientów na sklepie musiałyśmy stać! NIE POLECAM TEJ PRACY NIKOMU !!!
zdjecie uzytkownika
Nikola - 2015-07-04 14:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przepracowałam 3 miesiące we wrocławskim CCC i nie miałam zamiaru już ani dnia więcej.

Plusy:
- Stabilna praca
- Płaca na czas
- Umowa o pracę
- Możliwość zamiany z koleżanką

Minusy:
- Zebrania
- Nie możesz porozmawiać z koleżankami z pracy nawet jak nikogo nie ma
- Nie możesz się nawet oprzeć o regał ani siąść.
- Pensja jedna, a robisz za sprzątaczkę, śmieciarza, ochroniarza i sprzedawcę
- Bałagan na sali, bo jest za mało osób na dział. Problem jednego buta to standard.
- Poganianie
- W weekendy po 12 h
- Nie można używać komórki nawet po to by pstryknąć zdjęcie buta i szukać na magazynie. XXI wiek
- Etat 3/4, a dobijasz do pełnego
- Wzywanie z dnia na dzień do pracy lub przedłużanie pracy bez wcześniejszego poinformowania
- Ciężkie dostawy
zdjecie uzytkownika
doris - 2015-07-14 14:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA!CCC BRAK REKLAMACJI!! kupiłam buty ze skory,po miesiącu użytkowania wylądowały w śmietniku.Poinformowałam swoja cała rodzine,znajomych i Was informuje.
zdjecie uzytkownika
amelinka - 2015-08-20 11:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
@doris twój problem i żale trafiły w złe miejsce, tutaj oceniamy firmę jako pracodawcę i proszę uszanuj to koleżanko. ja np,. zamierzam starać się u nich o zatrudnienie jako zastępca kierownika sklepu w LEgionowie i liczą na pomocne komentarze odnośnie wynagrodzenia itd. a ty tutaj robisz szum że ci podeszwa w bucie odkleja czy cośtam, no proszę...
zdjecie uzytkownika
cococo - 2015-08-23 11:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak się trafi na dobry zespół to jest ok, ale wiadomo zawsze znajdzie się jakaś łajza... albo dwie. Jednak ja chciałem zapytać o ekwiwalent za pranie czy ktoś kiedyś dostał go w tej firmie(salon sprzedaży nie biura) oraz czy ktoś się orientuje czy przy wprowadzaniu grafiku w ten ich program księgowy nie robią czasem przekłamań odnośnie godz.pracy żeby nie wychodziły im nadgodziny, tzn rozpisują godziny tak żeby nie były przekroczone norny?????????????? Jak to sprawdzić?
zdjecie uzytkownika
Chmura - 2015-08-26 12:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moi Drodzy, wiecie coś o pracy w CCC Polkowice w dziale HR? Jakie są zarobki itd?
zdjecie uzytkownika
rafal - 2015-09-06 12:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
firma ccc jest firmą żerującą na klientach sprzedającą wadliwe obuwie ,wszelkie przebarwienia , rozklejenia są winą konsumentów bo wnich chodzą i użytkują. według firmy ccc buty powinny stac na półce i ładnie wyglądać
zdjecie uzytkownika
X - 2015-09-13 10:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rowniez pracuje w mazowieckim. Potwierdzam kazde zdanie n't. Remanentu i godzin pracy oraz regionalnego. I to za jakie pieniądze to wszystko? Nie ma kiedy odpocząć,zająć się domem,dziećmi. Wszyscy są ogólnie wyczerpani fizycznie i psychicznie. Nigdy nie spotkałam się z takim funkcjonowaniem ii wyzyskiwaniem. Ktoś powinien zająć się tym na poważnie jak swego czasu zrobiono porzadek w pewnym markecie spożywczym. Nie polecam pracy. Nawet dobra atmosfera jest za małymi plusem.
zdjecie uzytkownika
Teuos - 2015-09-19 23:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No ale widzicie - jednym takie pieniądze odpowiadają inni będą walczyć o wyższe wynagrodzenie a jeszcze inni poszukają innego pracodawcy. Ale nie można wszystkich wrzucać do jednego wora i stwierdzać, że wszystkim jest źle. Pracuje parę osób w młodym wieku, które nie mają niemalże żadnego doświadczenia - dla takich osób praca wydaje się być na start odpowiednia.
zdjecie uzytkownika
Tosia - 2015-09-28 23:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziś byłam świadkiem jak Pani Joanna osoba odpowiedzialna za region łódzki stawiała za wzór kierownika z Portu, że przy zatowarowaniu sklepu spędził cztery dni po 20 godzin.Ja się pytam jaki to wzór,i czego, że człowiek dał się tak wykorzystać, czy tego ze firma CCC nie zdaje sobie sprawy co się dzieje w ich placówkach i dlaczego tyle godzin musi spędzać w pracy.To są wzorce REGIONALNEJ z Łodzi-dla mnie koszmar a dla was.
zdjecie uzytkownika
Wiola - 2015-10-01 09:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Dostałaś tą pracę w ccc ? jeżeli tak to napisz coś o tym - zarobki, warunki i td
zdjecie uzytkownika
Ola - 2015-10-06 22:35:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak. W CCC w którym ja pracuję, kierowniczka drukuje nam listę obecności z tego programu, dodatkowo dla naszego wglądu. Musimy się podpisać,
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gam - 2015-10-18 12:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiola, pracujesz na niepełny etat. Wszystkie dodatkowe nadgodziny wpisują Ci na dopracowania by nie płacić więcej. Kokosów się nie spodziewaj. Zapieprz, za marne pieniądze. Kierownictwo wiecznie niezadowolone. O premii i jakichkolwiek "bonach na święta" możesz zapomnieć.
zdjecie uzytkownika
leja - 2015-10-20 02:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie bardzo rozumiem czym jest owe dopracowanie. chyba jesli ktoś pracuje nawet na 3/4 etatu, to jeśli pracuje chociażby godzinę, niż to co jest w umowie, to powinno być to liczone jako nadgodzina. Wiadomo nadgodzina powinna być płacona 150% lub do odbioru jako dzień wolny, ale tez w stosunku 1:1,5. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
gam - 2015-10-21 11:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w ccc nie istnieje pojecie nadgodzin. pracujesz choćby pol godziny dluzej to jest to zwyczajne dopracowanie i masz placone ok 8 zl... nic wiecej
zdjecie uzytkownika
leos - 2015-10-25 20:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiero Chrzanow
zdjecie uzytkownika
klientka ccc - 2015-11-09 14:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam;kupiłam sandały, raz na nogach,pękły - reklamacja 2 tygodnie ale ok, po reklamacji raz na nogach i znów pech pekły w tym samym miejscu, znów reklamacja, poprosiłam o zamiane ale nawet nie ma mowy tylko zostałam poinformowana że jak butów nie odbiore to utylizacja.Więc takim sposobem lato się skończyło a ja bez butów i pieniedzy.Nie polecam i takie sklepy lepiej omijać szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
tantek - 2015-11-13 05:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak właśnie chciałem zapytać o stanowisko kierownika salonu, bo widzę, że są poszukiwani, jakie mniej więcej obowiązki musi spełniać? W ofercie pracy na pracuj szczegółów zbyt wielu nie ma, ale mając doświadczenie w takiej pracy myślę, że mam spore szanse na wybór podczas rekrutacji. Zarobki też są kwestią do umówienia.
zdjecie uzytkownika
butka - 2015-11-16 19:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tantek wiadomo że na takim stanowisku jest się odpowiedzialnym za koordynowanie pracy salonu, nadzór nad realizacją planów sprzedażowych itd.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-11-18 19:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Spójrzmy na to z innej strony,a mianowicie- główny Prezes firmy CCC (teraz jedna z najbogatszych osób w Polsce jak nie na świecie) ,który swoją biznesową karierę zawdzięcza nam PRACOWNIKOM ,którzy za marne płace i złe traktowanie przez Kierowników salonu harują dniami i nocami tracąc na zdrowiu fizycznym nie mówiąc już o psychice zarabiają na jego życie i rozrywki. A Pani regionalna? osoba ,która chyba w ogóle nie ma pojęcia o systemie pracy-wymagająca ,czepiająca się o byle pierdołe ,twierdzaca ze nie ma rzeczy nie możliwych .Racja ale czy osoby pracujące kilka dni po 12 godzin na dodatek nie mające miedzy jednym a drugim dniem ośmiu godzin przerwy nadal mają mieć siłę na przekładanie codziennie całego salonu,czy generalne porządki -typu pucowanie fug na kolanach,mycie 5 metrowej witryny(choć jak dobrze wiemy gdyby komuś stała się krzywda to co by usłyszał?- przecież nikt CI nie kazał,to była prozba której nie musiałaś/eś wykonać) i co dalej? Udać się do Inspekcji Pracy przedstawić sytuację zniszczyć sobie zdrowie by i tak na wstępie być przegranym ,stracić pracę dyscyplinarnie? Jednym słowem MOBBING ,który ciężko udowodnić chyba,że trzeba by było chodzić z dyktafonem !
zdjecie uzytkownika
bilok - 2015-11-18 22:17:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obowiązków na tym stanowisku jest na pewno więcej niż u sprzedawcy, no ale zarobki są nie do porównania.
zdjecie uzytkownika
anik - 2015-11-21 03:11:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Akurat są to zarobki do porównania, to jasne, że w takim porównaniu sprzedawca wypada najgorzej, bo zarabia najmniej w całej sieci.
zdjecie uzytkownika
KTOS151 - 2015-11-26 12:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie coś o pracy alokatora? Zarobki, czy warto?
zdjecie uzytkownika
haha - 2015-11-30 15:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dawno nie spotkałam tak niepoważnej firmy. Zorganizowali pokazówkę w Poznaniu z prezentacją w PowerPoincie, kawka, herbatka, szał. Babki z HR (spóźniły się i wyjechały tekstem: No to zaczniemy od przerwy, hihi) zachwalały, jaka to cudowna praca, jakie korzyści, premie, zniżki, elastyczny czas pracy, opieka medyczna, możliwości awansu i prezenty na święta. Regionalny pięknie opowiadał, jak to zwalcza mobbing w podległych mu salonach, a pensje są ustalane indywidualnie i na pewno wyższe od minimalnej krajowej. Niestety, dałam się nabrać na gładkie słówka. Później, podczas rozmowy kwalifikacyjnej już w salonie, usłyszałam, że mogę co najwyżej liczyć na 1000 zł za 3/4 etatu, a o premiach i zniżkach lepiej zapomnieć. Straciłam tylko czas. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-12-02 19:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jakie zarobki mozna liczyc w regionie szczecina? prosze tylko o szczerze odpowiedzi i jaka atmosfera panuje w salonach. mam do zaproszenie do nich na rozmowe :) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
luks - 2015-12-04 20:05:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem piotr to na stanowisku sprzedawcy w salonie ccc zarobki sie ksztaltuja tak od 1750 zl brutto, jednakze wiecej info dostaniesz racczej juz na rozmowie
zdjecie uzytkownika
talar - 2015-12-04 20:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na 3/4 masz ok. 1007 zl
zdjecie uzytkownika
paulina - 2015-12-15 00:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki może nie powalają, ale jednak można pracować z umową i w miejscu, gdzie jest względny spokój. Szukają teraz np. zastępców kierownika sklepu, jak ktoś nie chce być zwykłym sprzedawcą
zdjecie uzytkownika
mila - 2015-12-28 00:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luks - 2015-12-04 20:05:22]:
Zarobki liczone od najniższej krajowej, socjal i premie dla wybrańców, ogólnie porażka, ale sami ludzie są sobie winni,bo idą do pracy, nie znając swoich praw- tylko obowiązki-żenada, a prezes się bogaci na analfabetach
zdjecie uzytkownika
kara - 2015-12-31 15:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadziałam, ze mieli wczesniej wiele ofert na stanowisko kierownika sklepu w róznych miastach, trzeba posiadac doswiadczenie w kierowniu zespolem, ale daja umowę.
zdjecie uzytkownika
zabsa - 2016-01-03 13:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to łaske robia ze umowe dają?
zdjecie uzytkownika
Jawiemwszystkolepiej - 2016-01-04 00:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zabsa no nie, chodzi pewnie o to, że w takich sieciówkach umowa o pracę jest rzadkością i jednak fajnie jak jakaś firma, tutaj CCC, ją pracownikowi zapewnia. Z tego co się orientuję nie tylko umowa jest na plus, ale i socjal.
zdjecie uzytkownika
zosiaaaa - 2016-01-04 20:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest ktos kto pracuje w ccc na stojadlach lub w Mińsku mazowieckim? Jak tam jest? Chciałam złożyć cv i nie wiem.
zdjecie uzytkownika
z - 2016-01-04 20:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki socjal? Chyba nie wiesz o czym KFDnpiszesz.
zdjecie uzytkownika
griz - 2016-01-06 14:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciagle szukaja wielu pracownikow. To jest dobra opcja jesli ktos nie moze pracowac na pelny etat bo jest np studentem a chce sobie dorobic. Jako konsument polecam produkty tej firmy
zdjecie uzytkownika
ghsdfgh - 2016-01-09 15:51:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś lubiłam kupować buty w CCC, ale teraz wolę na allegro. Jakość ta sama a cena trzy razy niższa. Buciki na jeden sezon, z wyjątkiem paru, które mam już kilka lat. A jedne sandałki to nawet miesiąca nie wytrzymały... To ja już wolę na allegro kupować buty za 30-40zł, jakość taka sama jak w ccc, ale sporo tańsze. Buty w ccc nie są warte swojej ceny, dla mnie buty za 80zł są drogie i powinny być porządne, a nie raz wyjdziesz na spacer i już zdarty obcas.
zdjecie uzytkownika
ej - 2016-01-10 12:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Polsce Miłek już wypalony jest , wszyscy wiedzą ze buty z CCC to jedna wielka kicha, dlatego startuje ze sklepami poza granice kraju gdzie jeszcze nie "znajo" ale sie "poznajo"...:) Buty kupowane w chinach hurtowo w Polkowicach przepakowane w inne kartony ,logo itp... i idą dalej w świat za 200% ceny Biznes jest Biznes :)))
zdjecie uzytkownika
3323233232 - 2016-01-10 15:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w CCC jest teraz spora rotacja x rego co sie ornituje wiec jesli ktos jest zainteresownay praca u nich to ma teraz sznase bo poszukuja np. sprzedawcy..
zdjecie uzytkownika
ja tylko pytam - 2016-01-11 22:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile można zarobic na lince w ccc factory bo bede skladala tam cv
zdjecie uzytkownika
d - 2016-01-12 12:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mniej jak 1500, bynajmniej tyle mi oferowali :)))
zdjecie uzytkownika
anonymus - 2016-01-12 20:33:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w ccc factory to strata czasu zdrowia i życia.
zdjecie uzytkownika
korki - 2016-01-13 00:06:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonymus - 2016-01-12 20:33:24]:
tak pewnie, @anonymous to lepiej siedzieć w domu i nic nie robić, nawet te 1500 złotych pomimo , że są niedużymi pieniedzmi są lepsze niż nic i tyle ....
zdjecie uzytkownika
Galla - 2016-01-13 10:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [korki - 2016-01-13 00:06:43]:
@korki: może i nie wielkie pieniądze dobre dla kawalera :)Ale wiedz ze z tych 1500, zacznij zbierać co miesiąc po 1000 na konto w celu zreperowania zdrowia, kręgosupa etc... i za 500 faktycznie można sobie życie ułożyć.
Powiem ci tak to w Biedronce za start masz 2000 praca może też nie lekka ale zdrowie najważniejsze Pamietaj!
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-01-13 10:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
LUDZIE to co wy tam jeszcze robicie.Odwagi pracy jest bardzo dużo w innych butikach proszą się o sprzedawcę. Dla chcącego nic trudnego wiem wszyscy się boimy zmian głowa do góry.Słyszałam nie jedną opinię o wyzysku ludzi w waszej Firmie ludzie leczą się psychicznie stracili na swojej godności i wartości.Są odpowiednie instytucje które pomagają zwalczać wyzysk. ODWAGI
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2016-01-18 08:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Q to czemu tak sadzisz ?? Co tam jest nie tak
zdjecie uzytkownika
daria - 2016-01-18 15:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, ze troche przesadzacie. CCC to firma znana na całą Polskę i nie mają jednego sklepu. Może wina leży w konkretnej placówce a nie w całej firmie. Popatrzcie na oferty CCC, wyglądają korzystnie
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-01-22 20:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko jest nie tak prace nocne a oddalanie reklamacji na sklepie to na porządku dziennym i wlasnie przez to wychodzą przed klientem na debila. Znana marka dla biedniejszego klienta traci klienta właśnie przez reklamacji. Moja koleżanka kupiła dla dziecka buty zimowe i po miesiącu okolice zapiętki sie wytarły było tam jakieś tworzywo twarde ,że dziecko miało rany do krwi a chodzi do zerówki i zmienia na trampki mało noszone .A decyzja zwykłego sprzedawcy , który z góry musi oddalić na sklepie bo tak mu każą jest odmowna. obuwie niewłaściwie użytkowane przez klienta uszkodzenie mechaniczne.chyba każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej kumpeli buty kosztowały prawie 90 zł,to nie mało na jeden sezon dla dzieciaka. Droga firmo tak jak szybko zdobyłaś zaufanie klienta tak szybko stracisz konkurencja rośnie pamiętaj kij ma zawsze dwa końce.Pracy jest dużo odwagi sprzedawcy bo będzie coraz gorzej .Widzieliście w innych salonach jak siedzą i ksiażki czytaj a mają taką samą podstawę jak wy. powodzenia
zdjecie uzytkownika
luksja - 2016-01-22 20:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ccc ma renomę na cały kraj, można tam znaleźć i tańsze produkty średniej jakości i bardzo dobre i droższe buty oraz torebki. sporo sprzedawców ostatnio szukają, obiecują umowę o pracę.
zdjecie uzytkownika
Aaa - 2016-01-22 20:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczytaj sobie troche prawo pracy bo widze ze nie masz pojecia o czym piszesz... Nadgodziny sa w momencie kiedy liczba godzin przekroczy caly etat. Rowniez wtedy jak jestes zatrudniony na etat mniejszy niz caly np. 3/4
zdjecie uzytkownika
kwalika - 2016-01-25 08:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale tak jest, czy ktoś mówi inaczej ?:) ja do nich teraz będę aplikować na stanowisko specjalisty ds. kosztorysowania w polkowicach :) mam nadzieję, że zaproszą mnie na rozmowę kwalifikacyjną

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CCC

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert