Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ccc factory

Pracowałeś w firmie ccc factory i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
goska - 2014-02-20 14:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cztery miesiące temu kupiłam w CCC Olsztyn Sikorskiego buty. Po 3 miesiącach wierzchni materiał prawie w całości odszedł od podeszwy. Złożyłam reklamację. Reklamację odrzucona wystawiając mi pismo bez żadnego podpisu, bez opinii szewca, twierdząc że buty wykonane były prawidłowo i z dobrego materiału. Pokazałam że materiał po prostu w niektórych miejscach zwyczajnie odkleił się od podeszwy a w innych przetarł przy niej. Powiedziana że to uszkodzenia mechaniczne za za takie oni nie odpowiadają. Odwołałam się. Znów moją reklamację odrzucono twierdząc że towar był zgodny z umową a pani kierownik w sklepie powiedziała mi "może sobie pani pójść do sądu". Biedne dziewczyny przy kasie zwieszały nosy i świeciły oczami nie mogąc nic powiedzieć choć to na nich się wyżywałam. Odrzucając reklamację powołują się tylko na zgodność towaru z umową. Nie obowiązuje ich żadna gwarancja, rękojmia itp. Widziałam jak innej klientce składającej również odwołanie od reklamacji wręczone buty zniszczone a nie naprawione przez szewca mówiąc "żądała pani naprawy i zostały naprawione" .
I tyle. "pójdę sobie do sądu korzystając z usług rzecznika konsumentów a z was kto chce niech tam sobie nadal kupuje buty))))
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Dlaczego? - 2014-03-23 10:26:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czy to prawda, ze kadrówki w tej firmie są bardzo niesympatyczne? Podobno sprawiają wrażenie jakby ukończyły kierunek ZZL o specjalizacji niewolnictwo i wyzysk pracownika, ale najwyraźniej takie osoby są tam preferowane. Dlaczego pracownicy nie dostają miesięcznych biletów od przewoźników z którym firma ma podpisaną umowę na dojazdy do pracy.Przecież część z nich mogłaby sobie te bilety w zeznaniu rocznym odliczyć? ach znów układy, układy, układy...
zdjecie uzytkownika
karla - 2014-04-14 04:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co rozliczyć???przecież 90% to oni płacą a my tylko 10% wiec jak niewiesz to nie pisz głupot a tak na marginesie to tych waszych bzdur nie idzie czytać,praca jest ok
zdjecie uzytkownika
klea111 - 2014-05-12 22:21:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca w ccc to strata czasu , zdrowia i godnosci
zdjecie uzytkownika
TAKAS - 2014-06-04 12:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZESC PRACUJE OD PARU LAT W TEJ FIRMIE I CO MUSZE TO PRACUJE ROZWIJAM SIE OWSZEM OD POL ETATU DOSZLAM DO CALEGO NAWET STANOWISKO OBEJMUJE ALE CO LUDZIE SA SOBIE WILKAMI ZLE TRAKTUJA SAMI SIEBIE(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
przed rozmowa o prace - 2014-06-04 16:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@taks. ale co? w ccc factory atmosfera jest raczej na luzie czy ludzie nie moga na siebie patrzec? jestem przed rozmowa o prace
zdjecie uzytkownika
zuza - 2014-06-11 17:27:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
CCC FACTORY nie pracuje na pół etatu mamy normalną umowę o pracę to w nawiasie do wiadomości dla wszystkich piszących i czytających,NG2 to nie CCC!!!!!!więc jeżeli sobie plujecie w swoje gniazdo to piszcie że jesteście z NG2
zdjecie uzytkownika
szukajaca pracy - 2014-07-30 11:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Chciala bym sie dowiedziec jak mozna postarac sie o prace w ccc factory w polkowicach?? Wiem dac podanie... tylko ze juz wyslalam kilka i nic.. a bardzo mi zalezy na pracy w tej firmie nawet po negatywnych opiniach. Jestem mloda matka ktora nie boi sie ciezkiej pracy. Teraz pracuje ale same powiedzcie co to jest 900zl na reke w tych czasach dla matki z dzieckiem. Moze znacie jakas osobe zyczliwa ktora pomoze mi sie tam dostac??? Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
hania - 2014-08-01 12:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [szukajaca pracy - 2014-07-30 11:13:20]:
ja przyłączam sie do Twojej prośby mimo zę jestem w trochę innej sytuacji, moze nie gorszej, ale tez na pewno nie ciekawej. wrocilam po studiach do Polkowic i probuje znalezc prace. rodzice mowia, ze bogata gmina - praca na kazdym kroku czeka. moze i tak, ale jak sie nie ma doswiadczenia, a tylko studia to nikt z Tobą gadać nawet nie chce. drugi miesiąc szukam juz pracy a ja przeciez konczylam europeistykę! znam jezyk angielski bardzo dobrze. moge pracowac w sprzedazy, jako asystentka, nawet jak bedzie trzeba to trudno juz - pojde na praktyke albo staz. wazne tylko zeby sie na nich nie przemęczać. mam nadzieje, ze wiecie coś o ofertach, bo na stronie nie ma odnośników bez pośrednich do zlozenia oferty, z gory dziekuje za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
miś - 2014-10-14 17:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odnośnie pracy, w ccc to można chyba do śmierci szukać. Parę miesięcy temu. było ogłoszenie tej firmy wraz z telefonem kontaktowym do HR Manager (nie wymieniam nazwiska). Po skontaktowaniu się z tą osobą wysłałem CV i czekałem na rozmowę w firmie. Ta pani powiedziała mi że oddzwoni do mnie na konkretny dzień. Minął miesiąc a telefonu jak nie było, tak nie ma. W między czasie ukazało się kilkanaście ogłoszeń odnośnie pracy. Po miesiącu od, kiedy złożyłem CV zadzwoniłem do tej osoby. Okazało się że ta pani nie zajmuje się tą sprawą. Doszedłem do wniosku, że te wszystkie ogłoszenia tej firmy to wielka ściema natomiast ludzie, którzy ogłaszają się później umywają ręcę. Ot cała to międzynarodowa firma. Krótko mówiąc firma jest do d..... . (Nie polecam)
zdjecie uzytkownika
laleczka - 2014-10-15 21:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w CCC od 2 lat. Jeśli chodzi o jakość butów, to mam uczucia mieszane, lasocki jest całkiem dobrze zrobiony,zdarzaja sie małe wpadki, natomiast reszta butów zostawia wiele do życzenia a ceny z roku na rok coraz większe ;/
Jeśli chodzi o prace? Hm....klienci coraz bardziej bezczelni, mieszają w kartonach, bałagan w butach, tragedia!! Przecież jeśli czegoś nie można znaleźć proszę nas wołać.
Natomiast reszta, czyli cały system i polityka CCC to masakra jakaś. Ludzie którzy siedzą " u góry" i wymyslają sobie tabelki z cyferkami uważają że nie mamy domów. Wymyślą sobie instrukcje która trzeba wdrożyć w 2 dni, a co tam że sklep ma 500 metrów kwadratowych, że jest ponad 15 tysięcy butów, że ludziom trzeba również pomagać, doradzać szukać, oni chca i ich nie interesuje to, że my tez mamy domy, rodziny i że tez chcemy wracac do domu.
Praca ciężka, ale atmosfera i dziewczyny z pracy duzy plus :)
zdjecie uzytkownika
ccccccc - 2014-10-30 13:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem kiedyś wysyłać CV do firmy CCC, na przedstawiciela firmy ds klientow czycos takiego, nie pamietam dolkadnie, wiem, że mialem jezdzic po roznych placowkach handlowych i szukać potencjalnych miesc dla sklepow lub klientów, ktorzy byliby zaintersowani wspolpraca na wieksza skale. Odpuscilem...żałować??
zdjecie uzytkownika
gabi - 2014-11-10 08:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje juz 5lat w ccc. Jesli chodzi o zarobki to powiem ze jakies kpiny za taka ciezka prace jaka wykonujemy.porazka,pracuje sie w nocy godz.do odbioru. I to kierownik robi laske ze wypusci wczesniej-nigdy nie byly platne.nocne za dzienne.Tylko inspekcje pracy naslac,a dowiedzieli by sie jaki to prezes roku.
zdjecie uzytkownika
owl - 2014-11-20 23:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [laleczka - 2014-10-15 21:05:10]:
Nie polecam również - negatywne doświadczenia z panią HR Manager (także nie wymieniam nazwiska). Nie wiem czy to jej pierwsza rozmowa kwalifikacyjna (sądząc po jej funkcji raczej nie), ale takiego podejścia i braku profesjonalizmu nie spotkałem jeszcze nigdy. Nieprzygotowana do rozmowy, do tego zachowanie balansujące na granicy dobrych manier.
zdjecie uzytkownika
Daria - 2014-11-26 14:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ccccccc - 2014-10-30 13:01:22]:
Lasocki to najgorsze buty, które się szybko rozpadają bo sa zrobione z materiału niskiej jakosci. Lepiej zamiast kupić buty LASOCKIEGO to kupćie buty chińskie przynajmniej są tańsze, a Z Lasockim jak macie buty do reklamacji to są wielkie problemy z naprawą lub wymianą. Zastanówcie się zanim kupicie buty firmy LASOCKI w CCC!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
alicja - 2014-11-30 21:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, jak się pracuje w ccc factory, bowiem jak jest w sklepie orientacyjnie wiem, ale w fabryce? Czy warunki sa akceptowalne, czy tez dostajecie jakieś zniżki na produkty do sklepów, czy to już takiej pracy nie obejmuje? Kobiety najczęściej na jakich stanowiskach pracują, jesli moge zapytać? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ktosiek :) - 2014-12-18 01:41:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CCC Factory. Ludzie są zadowoleni. Wielu znajomych pracuje już na stałe i cały czas słychać o jakiś stażach. Natomiast ta "nędzarnia" po drugiej stronie ulicy zwana kiedyś "NG2" dziś "CCC".. Totalne dno! Powiem tak: sama praca poza sortownią-mordownią nie jest jeszcze taka zła - problemem są natomiast ludzie. Generalnie Panowie poprzyjmowani z wątpliwej agencji pracy "Pollux" (nie ma Cię jeden dzień w pracy - cała [i tak niepełna] premia w plecy + oczywiście dniówka) mają przekichane. Są: a) wykorzystywani, b) gnojeni, c) upokarzani przez oczywiście zatrudnionych na umowy (nie mówiąc o zamiataniu "odchodów" jakiegoś człowieka na placu - też się zdarza!). Szanse na zaszczyt = uzyskanie umowy "na stałe" są równe zeru. A przepraszam, równe -000 :) Z pojęciem mobbing przejdziecie na "Ty". Jeśli rozpaczliwie szukacie pracy i z tej całej desperacji złożycie swoje CV do "Pollux", bądź kolejny już raz (w moim przypadku tak było) to wiedzcie, że to może być początek poważnych zaburzeń! I się chyba wyleczyłem, gdyż tam nie robię :) Ponoć coś zaczynia się zmieniać, gdyż dobierają się "do tyłków" wyższym rangą (czyt. niejaki Pan SILVESTRO) uwaga - to mogą być tylko pozory. Że niby nie zgadzają się na przekręty hahaha :) Co radzić? Starać się o przyjęcie na staż/zatrudnienie w CCC Factory, ale BROŃ BOŻE nie do zakładu po drugiej stronie. Chyba, że ktoś jest masochistą i uwielbia zadawanie sobie bólu :) Chyba nie muszę wspominać o innych firmach w LSSE?? Trzymajcie się ciepło i rozważcie moje słowa :)
zdjecie uzytkownika
aleks1 - 2015-01-02 13:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podzielam opinię poprzednika .Buty lasocki ccc jest jest przerost formy nad trescia,rozpadaja się po roku uzytkowania.Reklamacje sa odrzucane jestem bardzo zawiedziona nigdy więcej butów lasockiego
zdjecie uzytkownika
pipa - 2015-01-11 21:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Buty z ccc to porażka śmierdzą,są tandetne i szybko się zniekształcają Panie Miłek to nie targ w końcu lat osiemdziesiątych trochę standardów i jakości a nie tylko nabijanie ludzi w butelke i zarabianie kasy ...
zdjecie uzytkownika
Emma - 2015-01-12 11:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich. Swoje słowa teraz kieruję do wszystkich osób które bardzo narzekają na pracę w ccc factory. Kochani! Zmieńcie pracę. Nie każdemu ona odpowiada,więc poco się męczyć i tylko wciąż narzekać. Każdy ma wybór. Albo pracujcie,albo szukajcie nowej pracy. Ja pracuję na factory od niedawna. Co zauważyłam i z czym mogę się podzielić z wami to to że na pewno jeśli się chce pracować to ta praca będzie. Nie ma rotacji. Praca na produkcji w zależności od działu bywa ciężka i z pewnością monotonna. Hałas jest bardzo męczący a do tego praca stojąca. Jednak ja nie narzekam,a nawet lubię to co robię. W zasadzie mam określone cele i wiem ile lat w zakładzie chciałabym pracować. Nie rozumiem osób narzekających na zarobki. Owszem jak dla nowych pracowników są niskie. Nieraz i Ci starzy nie są zadowoleni jak na taką pracę. Jednak i tutaj nadal jestem zdania że można pisać podania o podwyżki albo szukać naprawdę pracy lepiej płatnej. Nie możemy za dużo zmienić z góry narzuconych zasad. Jednak warto próbować może akurat. Co do ludzi bywa różnie. Ja mam fajnego przełożonego. Mówi się że w pracy nie ma przyjaciół i warto się tego trzymać:). Ludzie są różni. Nieraz można się rozczarować. Z wypłatami nigdy nie było problemu zawsze na czas! W miesiącu zdarzają się również soboty pracujące. I to chyba tyle ile mogę na razie powiedzieć. Wszystkiego dobrego pracownikom ccc factory i forumowiczom:) paaa
zdjecie uzytkownika
Ktosiek :) - 2015-01-19 11:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Emma - 2015-01-12 11:28:16]:
W zasadzie nie mam już czego dodawać!!! Świetny komentarz, jest dokładnie tak jak mówisz!! Mam znajomych pracujących na CCC FACTORY i naprawdę sobie chwalą (a cieszą się z wolnych lipców bo wtedy jakiś przestój maszyn jest). Zarobki naprawdę fajne. Kilka komentarzy wyżej napisałem o traktowaniu w Pollux i dawnej hali NG2 (na przeciwko Factory). Naprawdę odradzam wszystkim - sam to przeżyłem :)
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-01-20 09:44:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popieram opinie przedmówców, buty dramat, śmierdzące, zrobione z jakiś fatalnych tworzyw, to co nazywają skóra to nawet koło skóry nie leżało. Stragan, rynek tylko na głowę nie kapie. I chyba tylko za to się płaci. Pracownicy w sklepach są leniwi, niechętni do pomocy, zapytani o coś demonstrują swoje niezadowolenie, zazwyczaj zajęci sobą, rozmową z koleżanką. Przy reklamacji klient traktowany jest jak intruz, rozpadło się po tygodniu to twój problem, źle chodzisz to zniszczyłeś. Prawo i kultura nie są znane w tej firmie, ale cóż, ryba psuje się od głowy!
zdjecie uzytkownika
sosnowiczanka - 2015-01-22 19:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiki364 - 2014-01-31 19:11:26]:
Napisze krótko firma ccc zwłaszcza ta w Polkowicach produkująca buty firmy Lasocki to OSZUŚCI I ZŁODZIEJE buty to koszt niemały tej marki ale jeśli chodzi o reklamacje to mają głęboko w poszanowaniu d..... swoich klientów nie uznają reklamacji potrafią kleic popękane podeszwy nie wymieniając na nowe mimo umowy zawartej gdzie klient nie godzi się na naprawę tylko WYMIANĘ NA NOWE , NIGDY WIĘCEJ ZAKUPÓW W TEJ FIRMIE CCC OSZUŚCI I NACIĄGANE ODRADZAM KAŻDEMU I BĘDĘ ODRADZAC WSZYSTKIM ZNAJOMYM ZAKUPÓW W TYM SZAMBIE
zdjecie uzytkownika
jola - 2015-01-26 14:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szukajaca pracy - 2014-07-30 11:13:20]:
ng2 kochana to ccc. Spółka zmieniła nazwę 2 lata temu, by uniknąć płacenia podatku. tyle wiesz ile zjesz
zdjecie uzytkownika
JOLA - 2015-01-26 14:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hania - 2014-08-01 12:25:18]:
PRACUJE W FIRMIE 6 LAT I ZARABIAM NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ, WIĘC TU RACZEJ SIE NIE DOROBISZ
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ccc factory
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ccc factory?
Zadaj pytanie
x