Ramirent

Szczecin

Opinie o Ramirent

Cinek 2015-10-30 17:53:15
Na każdym stanowisku znajdzie się osoba która zamiast pracować to wysluguje się innymi ludźmi i sciemnia, ale nie oznacza że każdy taki jest jest też wiele ludzi w tej firmie którzy naprawdę rzetelnie pracują i podchodzą do swojej pracy a jak ma zrobić coś więcej w wolnej chwili to mu korona z głowy nie spada tylko pomaga, .. Koledzy i koleżanki trochę więcej optymizmu i zanim zaczniesz kogoś oczerniac i krytykować spójrz w lustro i zacznij zmiany od siebie
0
aaa 2015-10-30 20:30:47
A czy w tej firmie są przedstawiciele pracowników? Jeżeli tak to czyich interesów pilnują? Pracowników czy pracodawcy. Jeżeli pracodawcy to trzeba ich jak najszybciej pogonić. Wybór przedstawicieli powinien odbyć się oddolnie, a nie wskazania przez pracodawcę.
0
HaEr 2015-10-31 21:35:07
Błagam dział HR, niech nowym dyrem w centrum nie będzie Szwagier ustępującego. Ustępujący robotę mu już załatwił innych wywalając - raz na szczęście nieskutecznie. CartonNetwork to maks co powinno z niego być. Układy układami ale Szwagier nowym dyrem to przesada nawet jak na naszą firmę.
0
HaEr 2015-10-31 21:36:37
Błagam, niech nowym dyrem w centrum nie będzie Szwagier ustępującego. Ustępujący robotę mu już załatwił innych wywalając - raz na szczęście nieskutecznie. CartonNetwork to maks co powinno z niego być. Układy układami ale Szwagier nowym dyrem to przesada nawet jak na naszą firmę.
0
xxl 2015-11-01 17:58:08
Firma bardzo fajna, szkoda że nepotyzm jest bardzo mocno zakorzeniony, miejmy nadzieję że się to w najbliższym czasie zmieni, firma powinna kwestionować takie wartości jak wykształcenie , doświadczenie etc
0
prawda 2015-11-02 08:01:27
Ty się nie stresuj on nie ma szans aby zostać dyrektorem i tak powinien się cieszyć, że kierownikiem jest dzięki szwagrowi bo jakby normlnie bez znajomości poddał się rekrutacji to pewnie by go na wydawkowego na magazyn nie wzięli. Druga sprawa to ogólny strach i przerażenie na brak koncepcji z zwalniającymi się ludzikami "HR" ma zerową skuteczność i nie jest wstanie reagować i zatrzymać ludzi a przynajmniej tak to wygląda, nie zdziwię się jak za moment pani hr-dowodząca zmieni miejsce swojej pracy. Klejąc to wszystko do kupy nikt nie odważy się w obecnej dramatycznej sytuacji dawać szwagra na to stanowisko to jakby dolać benzynę do płonącego ogniska.
0
aaa 2015-11-02 10:46:41
Uwaga mechanicy i magazynierzy. Z powyższego postu wynika jak jesteście traktowani przez pozostałych pracowników uważających się za wyższy szczebel. Określani jesteście jako wydawkowi przez dyletanta, który dostał niebieską koszulę, samochód, kurtkę i z tej perspektywy tak Was fachowców widzi. I tak właśnie na spotkaniach bez Waszego udziału o Was mówią. Zamiast zająć się pracą, której owocem będą pieniądze dla spółki zajmują się polityką. Piszący ten post to dla mnie zwykły [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który już nie powinien w tej spółce pracować. Ale zwróćcie uwagę na ostatnie zdanie,a mianowicie "dolać benzynę do płonącego ognia" A czy można dolać bęzynę do nie płonącego ognia? Sami widzicie że ten co Was obraża nie potrafi logicznie myśleć i pisać. Ciekawy jestem jakie on ma wykształcenie? Politologia, religio znawstwo czy może pomaturalną urządzanie terenów zielonych. Proponuję dać go na magazyn zapoznać się z produktami,obsługą, serwisowaniem i przekazywaniem sprzętu klientowi. Po tygodniu gościa nie ma w firmie.Brak szacunku dla ludi w tej firmie to norma.
0
bbb 2015-11-02 11:54:07
Kolego/ koleżanko czy kim tam jesteś widać, że puszczają ci nerwy..uspokój się weź głęboki oddech i policz do dziesięciu...JUŻ LEPIEJ ? ok. skoro tak to po pierwsze(primo) benzynę można lać zarówno do płonącego ognia jak i do wygasającego ognia choć jak wszyscy wiemy lepiej ją lać do baku auta lepszy z tego pożytek. Co do stwierdzenia "wydawkowy" nie uważam, za obraźliwe taki stwierdzenie a co najważniejsze przecież ono nie tyczy się mechaników a osoby zatrudnione na magazynach, które to przyjmują i wydają maszyny więc jak by tej czynności nie nazwać WYDAJĄ je stąd owe wydawkowy. Podsumowując to nie uważam, że ktokolwiek z góry dołu czy boku traktuje osoby wydające czy naprawiające a wogóle to skąd wiesz co się mówi na spotkaniach skoro w nich nie bierzesz udziału :) Pozdrawiam
0
aaa 2015-11-02 13:00:38
Odpowiedź:na bbb. Po pierwsze. Ludzie nie szanujący innych,a ty do nich należysz nie są i nie mogą być moimi kolegami.Po drugie. Ja jestem z natury całkiem spokojny człowiek i wybacz że nie zastosuję się do twoich zaleceń. Znam wiele innych czynności po których mi jest lepiej. Po trzecie. Reakcja na mój post była bardzo szybka z twojej strony więc tobie nerwy puściły z zaczynasz srać po krzakach. Innymi słowy gubisz się w zeznaniach jak mawiał Telly Sawalas. Po czwarte. Domyślam się że napatrzyłeś się na programy Kaszpirowskiego i udzieliły ci się oddechy i liczenie. Po piąte. Wytłumacz mi słowo Wydawkowy bo takiego nie znam. Magazynier to co innego.Przyjmuje,magazynuje i wydaje. Czy to jest dla ciebie jasne? A do kolegi handlowca ja się zwrócisz Handlarz? Zacznij poznawać znaczenia słów za nim coś napiszesz. Skoro w ripoście przyjąłeś metodę punktowania to ją zachowaj, a nie zaczynasz wyliczankę od po pierwsze primo to kontynuuj duo,trio,kwadro itd. chyba że nie znasz włoskiego to dawaj po polsku. Po szuste. Jak będziesz lał benzynę do wygasającego ognia to będziesz go wzniecał, a to nigdzie i nikomu nie jest potrzebne. Po siódme. przeproś za słowo wydawkowy i będzie ok. Pomyśl też kto pracuje na twój chlebek. Zawsze wyrażaj, i zwracaj się do innych z szacunkiem.
1
bbb 2015-11-02 14:34:52
uła ale teraz intelektualnie błysnołeś/błysnełaś :) pewnie bezsenna noc :)i rozwolnienie.... nie ma sensu wdawanie się w pyskówkę bo taki jest cel aby zmienić temat główny:) nic z tego nie ze mną takie numery
0
pracownik 2015-11-02 14:46:52
Po mojemu to sam bidula się wypowiedział bo poczuł zagrożony ale co się dziwić szwagier poza firmą zaraz to nie będzie komu w razie czego tyłka urotować
0
aaa 2015-11-02 15:08:11
Odpowiedź na:aaa. Bezsenną noc i sraczkę będziesz miał jak oddasz fartucha. Do tego dojdzie ból głowy. Przeproś wszystkich magazynierów firmy Ramirent. A tak na marginesie to chciał bym z tobą przeprowadzić rozmowę rekrutacyjną by sprawdzić twoją fachową wiedzę w obszarze sprzętu budowlanego.
0
bbb 2015-11-02 16:42:03
moja wiedza jest wystarczająca aby cie zgasić jak świeczkę na wietrze ale nie dostąpisz tej przyjemności a przeprosić to ty możesz, że zaśmiecasz to forum jakimiś bzdetami :)
0
aaa 2015-11-02 18:54:14
Odpowiedź na:bbb Wystarczająca to znaczy mierna. Zajmij się robotą,a nie plotkami. To forum dot. pracodawcy,a nie szwagrów. Obraziłeś miernoto magazynierów, więc ich przeproś. Jak znajdę chwilę to podrzucę ci kilka wzorów do rozwiązania. Sprawdzimy jak sobie poradzisz.
0
:) 2015-11-03 06:34:38
Bidulka wyluzuj chłopie co ty taki przerażony będzie dobrze zobaczysz jak nie tu to gdzie indziej będziesz spełniał się zawodowo jak twój przyjaciel pewnie wiesz, iż w twoim mieście powstało sporo restauracji. Dasz radę wierzę ciebie.Tak na marginesie co ty z tymi magazynierami ? masz tam nowego przyjaciela czy może załatwiłeś komuś etat ?
0
wikary 2015-11-04 18:40:47
Albo boi się że sam zamiast dyrektorem zostanie owym "wydawkowym"
0
aaa'bis 2015-11-05 11:42:01
.........oj dawno nie bywałem na GoW, ale się dzieje! A tak poważnie to nie potwierdzam, ale i nie zaprzeczam, że pierwsza dama HR za kołnierz nie wylewa, czyżby dalej rano czuć było jeszcze powiew wczorajszego dnia.........a co do jej zachowań to każdy kto ma problem z..........jest agresywny, wybuchowy, poci się; cóż miejmy nadzieję, iż owa dama odda fartucha a wszyscy odetchniemy! No ciekawi mnie opinia kolegów co do jakości rekrutacji na miejsce jednego szwagra i kolegi z południa...podobno jakość górą!
0
wacek 2015-11-05 14:45:22
Ja rozumie na budowie,gdzie chłopakom zimno,z pogodą różnie. Ale w Kadrach! A do tego agresja. No to nie złe standarty. A przełożeni tolerują? Z tego co wiem to z rekrutacji jakość nie wychodziła. Tam nawet katecheta albo kucharz mogą pracować i w dodatku zarabiać. A dla fachowca ochłapy.
0
mechanik 2015-11-06 00:18:44
To prawda że mechanik jest również magazynierem wydającym sprzęt dla klienta ,ale jak powstały tzw. hub-y to i tak nic mu nie wolno naprawiać to przynajmniej ma inne zajęcia.
0
zenak 2015-11-06 10:34:18
Trochę tego nie ogarniam. Jesteś mechanikiem i magazynierem? No to na tych dwóch etatach musisz nie źle zarabiać czego Ci absolutnie nie zazdroszczę. Dajesz z siebie wszystko i jesteś dobrze uposażony. Tak powinno być pod warunkiem że inni za nic nie robienie zarabiają tyle samo lub więcej.
0
njbjbjj 2015-11-06 14:55:37
nie piszę żeby kogoś bronić ale przeginacie pisząc o hr w ten sposób..... rozumiem że pracujecie biurko w biurko bo jeśli znacie to tylko z opowieści to
jest to żenujące żeby nie napisać k......o
0
M 2015-11-06 15:06:36
nuda..... jak zawsze żadnych konkretów, tylko jedni drugich obrażają... a ile to potrwa a może do końca 2016 ???
0
ziutek 2015-11-06 16:59:02
Jaka firma takie opinie.
0
??? 2015-11-07 18:58:28
A powie mi ktoś co to za imprezka dla handlowców w centrum Polski ?
0
aaa'bis 2015-11-10 15:52:56
a mam pytanko do biurko w biurko......czyżbyś chciał lub może wiedział szwagrze, że masz szansę......wiesz na co? może tak zastąpić szwagra, czyż to nie byłby melanż.......może ktoś z góry zainteresuje się rekrutacjami...podobno ktos z góry ma przyjechać.....
0
odpowiedź 2015-11-12 07:19:44
Upadający Dyrektor chcąc na koniec dobrze wypaść zrobił stype z okazji odejścia z firmy i pozapraszał ludzi z całego kraju
0
bystry 2015-11-12 21:20:51
To trzeba przyznać, że miał chłopak gest chcą aby go miło wspominali wszyscy, tak się postawić ho ho
0
karpi 2015-11-17 00:03:15
Cześć . Szczerze mówiąc to aplikując do tej firmy nie spodziewałem się w ogóle , że będę miał szanse w niej pracować. Jak się jednak okazuje Ramirent w tej chwili poszukuje kilku osób do pracy. Ja zainteresowany jestem pracą jako doradca handlowy w Częstochowie. Wymagają nie dużego doświadczenia oraz standardowych cech handlowych
0
pomoc 2015-11-17 22:00:46
Kolego masz racje wymagania są marginalne wystarczy, że umiesz się podpisać i sklecić do kupy ze trzy zdania i jest ok. Dział HR działa na takim poziomie, że jak dojdzie do rozmowy mów cokolwiek a najlepiej przeczytaj wcześniej jakąś instrukcje dotyczącą czegokolwiek i cytuj ją na głos zrobisz takie wrażenie, że może od razu zaproponują ci stanowisko dyrektorskie. Powodzenia :)
0
mariaNNA 2015-11-19 13:16:04
@pomoc no to liczy się kreatywność i spryt, to dobrze, a jak jest teraz oferta do call center to najważniejsze cechy, chociaż wymagają wykształcenia średniego
1
sum 2015-11-21 19:53:58
Teraz wykształcenie średnie to ma raczej każdy, nawet jak się matury nie zda to jest średnie, choć niepełne, także biorą wszystkich.
0
goo 2015-11-23 23:30:17
@sum wydaje mi się, że w ogłoszeniu po prostu się o tym nie pisze, ale firmom pewnie chodzi o wykształcenie średnie pełne, z maturą. Bez matury trochę gorzej.
0
anonim 2016-02-23 08:15:21
A co tu taka cisza??? :-)
Czyżby nastały w końcu już dobre czasu w firmie i nie ma co pisać?
1
rome 2016-03-16 11:13:11
no i wlaśnie widze, że jest nowa oferta pracy jako Project Controller tylko nic o zaorbkach nie napisali i to mnie troche martwi, a jednak premie sa do wyrobienia możliwe.
0
mix 2016-03-18 15:29:15
Odnośnie zarobków to pewnie się dowiesz @rome na rozmowie dokładniej. Nie wydaje mi się jednak, by były one jakieś marne, tym bardziej, że są te premie. W dodatku zapewniają też szkolenia i umowę o pracę.
0
duki 2016-03-20 20:35:46
a co powiecie o pracy jako Specjalista Techniczno-Handlowy? bo wydaje mi się, że jest teraz taka do Gdańska i nie wiem czy można nadal aplikować, jak sądzicie..
0
koszyk 2016-03-22 20:38:22
nadal oferta jest aktualna więc aplikuj póki czas. szukają też doradcy handlowego, z tym że w bielsko-białej i zatrudnią na podstawie umowy o pracę :) pozdro
0
3wer 2016-03-29 20:34:42
@owszem oferta nadal sa aktualne wiec smailo mozna tam do nich zaaplikowac na przyklad jako kierownik oddzialu chodzi o kierowanie całokształtem prac oddziału,prowadzenie wizyt handlowych
0
??? 2016-04-03 07:44:58
słuchajcie a co to za romanse na linii Płock-Poznań coś ktoś ???
5
iwona 2016-04-04 20:32:28
Widziałam ogłoszenie na doradcę handlowego w Warszawie. Jaka jest atmosfera w pracy? Czy to praca w biurze czy szukanie klientów w terenie. Pytam bo szukam raczej na miejscu.
0
:) 2016-04-05 22:43:38
chodzą plotki, że jeden z użytkowników octavi parkuje swojego rumaka w garażu w Poznaniu :) hehe
5
:) 2016-04-18 07:26:36
Cóż gołąbeczki se gruchają oby tylko nie wyleciały na wolny rynek pracy :)
1
kuba 2016-04-28 20:47:26
widzę, że w firmie panuje atmosfera iście plotkarska. Szkoda wielka, bo sądziłem, że gdzie jak gdzie, ale w Ramirencie znajdę fajną fuchę na stałe. A tutaj widzę, że głównie musiałbym się obawiać pomawiania za plecami, a to mnie nieco zniechęca niestety.
0
Poker 2016-04-29 10:53:12
Dokładnie, są ludzie w firmie którzy chyba swojego życia prywatnego nie mają i się w cudze wracają. Idą do pracy tylko po to aby kogoś obgadać, żyją z plotek, i na siłę sami je tworzą.
0
:) 2016-04-30 05:43:00
Kubo no co ty jeśli nie będziesz posuwał podwładnych albo używał służbowych gadżetów do spraw prywatnych i solidnie pracował nikt nie będzie miał Cie na oku
1
Z ogłoszenia 2016-05-14 18:06:24
Witam. Widziałam ostatnio ogłoszenie na doradce do Lublina. Powiedzcie trochę o warunkach i ogólnie czy warto. Ciekawa też jestem czy na stanowisko, który rekrutują jest na sezon czy na dłużej. Dziękuje za wszelkie informacje.
0
vbghjbk 2016-05-22 18:10:15
@Z ogłoszenia to chyba pomyliło ci sie z Lesznem. Bo teraz jest pferta na dokłądnie to stanowisko, tylko, że do Leszna, a konkretnie do okolic Leszna
0
Z ogłoszenia 2016-05-22 21:56:16
Upewniłam się jest do Lublina...
Podpowie ktoś jak i co
Z góry dzięki
0
Terminator :) 2016-06-24 21:40:46
A co byście powiedzieli jakbym zaczął "prać " brudy różnych ludzików co myślą, że przyspawali swe dupska do krzesełek :)
1
Terminator11 2016-06-29 17:23:59
Nie ty pierwszy tak piszesz szkoda tylko ze na pisaniu i straszeniu się kończy hahaha
1
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ramirent