brak logo

Lynka

Kraków

Opinie o Lynka

pipcia 2010-04-28 22:01:12
Totalny wyzysk, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla [usunięte przez moderatora] Polaczków, Prezes Amerykanin pożal sie Boże mysli że stworzył amerykański cud. Pracuje w tym głównie ładnych parę lat i wiele mogłabym napisac na temat tego co sie tu dzieje, może jak rzucę tą robote to napisze całą bolesna prawdę. Na początku Lynka przedstawiona każdemu pracownikowi jako AMERICAN DREAM a potem prawdziwa nędzna rzeczywistośc, więc osoby, które piszą że jest tu wspaniale to chyba juz cierpia na jakąś schizofrenie, lub odpowiednie osoby z firmy malują trawe na zielono pisząc że jest tu świetnie aby.opinia o tym burakowie była względnie pozytywna, Pozdrawiam wszystkich frajerów.
2
Grosik 2010-09-10 19:53:16
Inaczej sie patrz z wyzszego stołka a inaczej z pozycji pracownika fizycznego musisz sie orobic a pieniadze i tak kiepskie jezeli 8 zl brutto to dobra stawka za rzucanie kartonami po 20 kg. to dobra stawka i to jeszcze na umowe zlecenie to polecam i zapraszam w lynce podobno nie ma ludzi nie zastapionych dlatego non stop przychodzi ktos nowy bo szybko sie dowiaduje ze nie jest tak kolorowo jak mu przedstaiwali. lub tez mowia ci ze masz przyjsc do pracy a pod koniec dnia mowia ze jutro nie bedziesz potrzebny i bedziemy dzwonic tak sie z ludzmi nie postepuje a tak naprawde to dluzej pracuja tu tylko ludzie ktorzy nie moga znalezc innej pracy i trzymaja sie tego co maja bo szkoda im rezygnowac A MIALA TO BYC AMERYKANSKA FIRMA Z PERSPEKTYWAMI Z TYM SIE ZGODZE ALE TE PERSPEKTYWY NIE DLA LUDZI NA DOLE!!!!!!
anonim 2010-09-10 20:00:40
pipcia - 2010-04-28 22:01:12

Totalny wyzysk, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla [usunięte przez moderatora] Polaczków, Prezes Amerykanin pożal sie Boże mysli że stworzył amerykański cud. Pracuje w tym głównie ładnych parę lat i wiele mogłabym napisac na temat tego co sie tu dzieje, może jak rzucę tą robote to napisze całą bolesna prawdę. Na początku Lynka przedstawiona każdemu pracownikowi jako AMERICAN DREAM a potem prawdziwa nędzna rzeczywistośc, więc osoby, które piszą że jest tu wspaniale to chyba juz cierpia na jakąś schizofrenie, lub odpowiednie osoby z firmy malują trawe na zielono pisząc że jest tu świetnie aby.opinia o tym burakowie była względnie pozytywna, Pozdrawiam wszystkich frajerów.

Zgadzam sie w 100 % !!!
rasta 2010-09-22 11:58:00
totalny wyzsk poraszka po calosci haos organizacyjny
anonim 2010-10-06 14:52:12
rasta - 2010-09-22 11:58:00

totalny wyzsk poraszka po calosci haos organizacyjny

zgadzam się również w 100% - a Ci którzy tam pracują (oprócz kierowników) to tylko dlatego, że nie znaleźli JESZCZE nic lepszego, w innej sytuacji od razu każdy ambitny i chcący coś osiągnąć w życiu ucieka jak najdalej od tej firmy.. żal mi wszystkich którzy nadal tam muszą się męczyć.. a wyznaczonych ludzi do zamieszczania pozytywów na tym forum o firmie pozdrawiam:) kierownicy sympatyczni... jednak AMERYKANIN TYRAN rządzi.
Ambitny 2011-03-16 20:04:17
najgorsze w tym jest to że w TFK nie wiadomo za co i kto jest odpowiedzialny nawet nie wiesz komu powiedzieć ty ............. system ten się [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sprawdza bo co cokolwiek się dzieje to wiadomo szary pracownik oberwie dlaczego niema określonych osób ODPOWIEDZIALNYCH zawsze mają furtkę tylną to wina operatora . A przecież to nie szary pracownik bierze za to grubą kasę
anonim 2011-07-05 08:42:37
Droga [usunięte przez moderatora]-), mnóstwo pracowników produkcji traci w lynce pracę bo wynoszą nie swoje dobra nie płacąc za nie, a firma jest na tyle miła, że zgadza się na rozwiązanie umowy polubownie żeby im nie robić zbyt dużych problemów bo wiedzą, że po wpisie do rejestru policji nie mają szans.
anonim 2011-07-07 22:16:24
mroczny rabarbar - 2010-03-01 19:01:16

WYZYSK i gra pozorów! Układy i układziki... Zdecydowanie nie polecam

układy i układziki to wina was samych-tych którzy je tworzą na dole a nie jednego czy paru kierowników, to nie przedszkole tylko życie, jesteście w porządku? na pewno? mam wrażenie, że każdy kto tu pisze negatywnie nie brzmi kulturalnie tylko chce jad wycisnąć bo mu coś nie wyszło
byly pracownik 2012-01-09 20:59:14
teraz juz tam nie pracuje wiec moge duzo na ten temat powiedziec w tej firmie nie licza sie umiejetnosci tylko kto bardziej podlize sie \\\"wladzy\\\" 3 lata jada na kryzysie a w tej firmie tego nie widac moze ten ostatni rok jedynie ciecia robia tylko na dole a na gorze nic przyszedl sobie smieszny dyrektorek ktoremu [usunięte przez moderatora] we wszystko wiezy a prawda jest taka ze o polowie spraw dziejacych sie w firmie nie wie uwierzcie mi to jedyna firma produkcyjno uslugowa w ktorej stosunek pracownikow biurowych do produkcyjnych to prawie 70/30 % w tej firmie mozna bylo zarabic do momentu kiedy nie przyszedl pan [usunięte przez moderatora]. niestety teraz to tylko mordega :))) zal bo niestety atmosfera w pracy ok ale niestety za atmosfere rodziny nie wyzywisz
1
kris 2012-02-28 19:18:25
nawiazujac go powyzszej wiadomosci potwierdzam wszystko w 100 procentach. Od siebie poniewaz nie pracuje juz tam od kliku miesiecy moge powiedziec ze nikt tam czlowieka nieszanuje. Tylko masz robic robic a pieniadze gowniane
1
Tom 2012-04-11 10:30:58
A moze ktos zdradzic jakie sa stawki ?
dostalem propozycje na produkcje 2 zmiany umowa o prace
moze byc maillem .tomaszeknh@o2.pl
nie wiem czy w ogole jechac tam skoro mam dostac 8 brutto na godzine
prosze o info
Tlomba 2013-06-16 14:46:47
http://www.pracuj.pl/praca/it-manager-krakow,oferta,2955558

Czyżby Lynka szukała nwego szefa IT?
Olo 2013-06-20 23:26:29
Tak. A wiesz dlaczego? Obecny nie jest dobry? Warto tam zaaplikować?
Lyna produkcyjna 2013-08-03 09:09:38
"układy i układziki to wina was samych-tych którzy je tworzą na dole a nie jednego czy paru kierowników" - Świetna wypowiedz nie dość że okaradacie ludzi to w dodatku wmawiacie ze to ich wina Lynka.zal.pl no coz to życie to tylko chwila po śmierci piekło I cierpienia nie bedzie końca.Ja wiem Boga nie ma tak... .Naiwni sa jak dzieciaki
1
anonim 2014-02-18 12:48:32
pracowałam tam jako 'pomocnik produkcji' czyli odbieranie z pieca, mycie rakli,matryc, itp. nie polecam, (usunięte przez administratora) może i ludzie są fajni (nie wszyscy) ale czy warto takim kosztem? szefowie okropni. zlecenie i status ucznia, a stawka trochę mniej niż 7zł/h. stawka mała a harówa wielka.stanowisko najgorsze, a odpowiedzialność duża wbrew pozorom.
1
miłośnikżółwi 2014-03-12 15:35:01
!!! nie polecam !!! odradzam !!! praca na 4 brygady!!!! za 6zł na godzine ?!!!!
świątek, piątek czy niedziela!!!
najgorszy syf jaki może być, pełno chemii, codzienne bóle głowy, temperatura na produkcji przekracza 40 stopni a dyrektorek nie pozwala trzymać nawet wody na stoliku !!!! hańba !!!!
wymagania bardo duże---- stawka masakryczna !!!!!

moja ocena -1 !!!!!!!!!!
2
tola 2014-03-16 22:04:58
Towarzystwo wzajemnej adoracji nieprzewidywalne w swoich decyzjach. Piękne wizje i wartości na stronie internetowej i tylko tam. Bardzo zła płynność finansowa.
2
Podłoga 2014-04-16 09:17:47
Po pewnym czasie pracy w tej firmie, już nie wiem czy mam śmiać się czy płakać i zastanawiam się co ja tam robię. Założenia są piękne, świetlana przyszłość, możliwość rozwoju, przyjazne miejsce pracy i inne bzdety, które padają z każdym przepracowanym dniem. Rzeczywistość dnia pracy: brak współpracy pomiędzy działami, chaos, dezorganizacja, olewka wykonywanej pracy przez większość pracowników i spychologia, takie małe jak ktoś wspomniał "piekiełko". Jeśli zależy Ci na rozwojowej pracy i jesteś ambitny omijaj tą firmę szerokim łukiem.
Jeden mały plusik za to, że wypłata jest zawsze do 10 na koncie, ale co z tego jeśli rzadko zgadza się :/
2
leoś 2014-05-27 19:09:00
Podłoga co się nie zgadza w wypłatach? Coś chrzanią?
mm 2014-10-16 18:13:19
janek, obecnie szukają tam grafika, czy mógłbyś coś wiecej powiedzieć o warunkach pracy w Lynce i na jakim stanowisku pracowal znajomy? czytajac komentarze nie wygląda to zbyt optymistycznie..
Podłoga 2014-12-10 22:30:14
Już wyjaśniam.

Wypłaty nie zgadzają się w tej kwestii, że raz dostaniesz za dużo bo "system źle liczy" i później musisz oddawać, albo w drugą stronę. Jednak dochodzić swoich racji jest bardzo ciężko. Jeszcze odnośnie premii wydajnościowej dla pracowników działu operacyjnego (produkcja + pakowanie) jest ona tak wyliczona żebyś przypadkiem jej nie dostał - kiermana McLynha musi się zgadzać.
1
luki 2015-01-17 10:20:24
Praca jak praca...
( usunięte przez administratora ).
Co do plusów to brak redukcji etatów,wynagrodzenie w terminie szybko podpisana umowa o prace.
2
gtx 2015-05-08 15:52:57
Cenzura działa :)
Gdzie się podziały wpisy MZX-A?
Zabolało kogoś?
1
gtx 2015-06-10 22:47:10
...widze że prawda kogoś zabolała...:)
Już nawet po trści ogłoszenia wiadomo kogo...
2
irok 2015-07-01 18:55:36
dajcie proszę znać jak wygląda praca w dziale sprzedaży? jak wygląda sprawa z premiami?czy plany sprzedażowe są możliwe do zrealizowania?
irok 2015-07-15 21:11:23
no właśnie ,szkoda że nie można znależć w miarę aktualnych opinii o pracy w administracji ...:(a Tobie Marta udało się może zdobyc jakieś przydatne opinie ?:)
Jerry 2015-07-29 09:28:06
Jesli ktoś lubi cięzko w warunkach szkodliwych i na 3 zmiany pracować za grosze na umowach śmieciowych serwowanych w nieskończoność przez sampro lub adeco to dobrze trafił:)
2
irok 2015-08-05 18:51:26
a czy ktoś może napisać o pracy w administracji? dział sprzedaży na przyklad?
1
Adam 2015-09-03 22:45:17
z tego co kiedyś słyszałem to faktycznie można tam zdobyć nowe doświdczenie
malina 2015-09-10 09:47:39
Czy ktoś mógłby przybliżyć stanowisko 'koordynator biura"? Jest sens aplikować? Jaka atmosfera?Godziny pracy? Czy wiadomo coś komus na temat zarobków? Co się stało z poprzednim koordynatorem (o ile był).
Dziękuję
Drukarz 2016-02-18 21:00:37
Oczywiście 2000 dostaje drukarz. Szkoda tylko że brutto.
2
Drukarz 2016-02-18 21:00:38
Oczywiście 2000 dostaje drukarz. Szkoda tylko że brutto.
2
Pracownik 2016-02-28 17:10:24
Ja tam pracuje już dłuższy czas i nie mogę powiedzieć że jest źle :) ... Każdy wyraża swoje zdanie :)
Buli 2016-02-28 21:55:58
Szukają kogoś na magazyn... ktoś powie jak wygląda praca na magazynie?
Jest ciężko? jaka atmosfera?
on 2016-03-23 19:18:37
Jest ciężko na magazynie nie pęknąć ze śmiechu...
Prezes i zarząd nowe fury, kolacyjki, wyjazdy itd. a na magazynie nie ma kasy żeby wynająć sztaplarkę do ściągania palet z regałów.

kris1995 2016-04-12 15:45:52
nie idzcie tam bawia się ludzmi pomiatają nimi kaza myc rakle z gościem który ci dogaduje i ubliza
1
Wiki 2016-06-09 11:02:09
To co się dzieje w tej firmie to kabaret :) Za nie długo będzie to zakład pracy chronionej :) ( usunięte przez administratora )HR przyjmuje wszytkich jak leci, bez doświadczenia, byleby tylko za ( usunięte przez administratora )brutto Jak ta firma jeszcze funkcjonuje to nie mam pojęcia. Niestety kadra kierownicza też coraz słabiej sobie ze wszystkim radzi. Bez pomysłu na rozwój. Czasem mam wrażenie że przez niektórych kierowników poszczególnych działów ta firma nie stoi w miejscu, a wręcz się cofa. Niestety pewne osoby są nie do ruszenia, a bez zmian lepiej nie będzie. TO JEST MOJE PRYWATNE ZDANIE, I JEŚLI KTOŚ SIE NIE ZGADZA TO PROSZĘ NIE KOMENTOWAĆ,A WYRAŻAĆ SWOJE ZDANIE.ZOBACZYMY JAKICH OPINII BĘDZIE WIĘCEJ :)
4
milka 2016-06-09 11:53:23
ja tam sobie chwale. zaczynałam na niskiej stawce to fakt i to przez agencje, ale po 3 miesiacach zaproponowano mi umowe o prace! wczesniej szukałam stałego zatrudnienia od roku.. zobacze co bedzie dalej
1
krawiec 2016-06-09 20:10:52
widziałem ze szukają osob do hafciarni, czy tam pracują tylko dziewczyny? czy faceta też przyjmą? jestem krawcem wiec ani igły ani nici nie sa mi obce :)
anonim 2016-06-10 16:14:33
Pracowałam w tej firmie ponad 3 lata w dziale sprzedaży.
Do plusów mogę powiedzieć, że była to świetna szansa na zdobycie doświadczenia oraz umiejętności.
Tu niestety plusy się kończą.
Początkowo wszystko OK, niestety ostatni rok to jakiś koszmar - zmiany planów w okresie rozliczeniowym, zrealizujesz plan z dużą górką i liczysz na dobrą premię? Każą podpisać papier z wsteczną datą o zmianie systemu motywacyjnego!:)
Ciągła kontrola, raporty, zestawienia, raporciki - więcej czasu spędzisz klepiąc w excelu niż faktycznie zajmując się swoją pracą (hitem był raport dzienny, gdzie między innymi należało wpisać uzupełnianie tegoż raportu!:)
Firma miała swoje wzloty oraz upadki, były chwile lepsze i gorsze.
Podsumowując - tak, jeżeli nie ma innych ofert warto spróbować - zdobyć doświadczenie, poznać rynek, klientów. Niemniej jednak sugeruję cały czas szukać - naprawdę jest wiele firm, które gwarantują znacznie lepsze warunki, ciekawszą pracę, przejrzystość działania oraz stabilizację.
1
sandwolf 2016-06-15 11:10:57
firma masakra. Tragiczne zarządzanie
3
toffi 2016-06-15 13:22:02
po co się męczyć, jak tak źle to trzeba próbować szczęścia w innych miejscach.
w krakowie przecież wszędzie praca na wyciągnięcie ręki :)
1
Paco 2016-06-20 11:09:26
Jest ogłoszenie na magazyniera, ktoś powie coś o rekrutacji? Na co zwracają szczególną uwagę?
m 2016-06-20 12:08:39
Byłem na rozmowie na magazyniera. Pytają najbardziej o chęć do pracy i o to czy się szuka pracy na stałe. Przed podpisaniem umowy umawiają na próbkę pracy na jeden dzień, można wtedy zobaczyć jak wygląda praca. Fajny zespół, jest nieźle.
1
kamil 2016-06-20 12:12:50
Z tego co wiem to facetów też przyjmują
1
www 2016-06-21 22:27:22
Byłem na rozmowie ok.pół roku temu.Rozmowa z młodym Gościem,bardzo pozytywna, bez owijania w bawełnę. Jasno powiedziane co i jak i za ile. Nie skorzystałem ze względu na stawkę,ale jeśli ktoś nie ma rodziny na utrzymaniu...
1
tola 2016-06-30 17:32:15
cały czas przyjmują do pracy na produkcji, przy druku i do maszyn haftujących. na początek umowa zlecenie ale potem jak sie starasz i chodzisz do pracy to umowę o pracę można dostac. wkurzaja się jak robią sobie niektórzy wagary, no ale albo pracujesz albo jeszcze sie nie nadajesz...
1
kris1995 2016-08-11 17:27:45
Komopletnie nie podtrzymuje swojej opinii sprzed kilku miesięcy chętnie tam wróce porównując to z inną produkcja/mi człowiek całkowicie zmienia zdanie tam się szanuje ludzi a nie zwalnia bez powodu poza tymsą szkolenia czego nie ma niestety w innych produkcjach choć sa tez takie jak lynka tam jest naprawdę spoko
1
sdfgh 2016-08-11 20:47:41
super tylko wiaodmo jakie ejst tutaj wynagrodzenie?
ten 2016-11-14 20:25:25
nie zgadzam się no bo *chaos nie "haos" :)
Zostaw swoją opinię o Lynka - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lynka