Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Nord Capital

Pracowałeś w firmie Nord Capital i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ojciec mateusz - 2012-11-10 09:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to widzę, że zARZĄD nordu (o ile to oni) też tu wchodzą...
jest takie powiedzenie: " psy szczekają a karawana idzie dalej". jeśli ktoś ma czyste sumienie to nie polemizuje i nie straszy krytykujących.
zdjecie uzytkownika
QNAMP - 2012-11-11 09:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czym innym jest krytyka a czym innym szkalowanie. Informacyjnie : Nord Capital podjęła w ub. tygodniu procedurę prawną w celu ustalenia danych osób jawnie szkalujących jej dobre imię i osób trzecich.
§10
1. Operator zastrzega sobie prawo ujawnienia wybranych informacji dotyczących Użytkownika organom bądź osobom trzecim, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji, w oparciu o odpowiednią podstawę prawną
zdjecie uzytkownika
:) - 2012-11-19 20:59:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi Qnamp pasuje idealnie do (usunięte przez administratora). Tylko on swojego czasu pisal takie bzdury. Tylko ze podobno mu juz podziekowali. A szkoda - przeplyw maili i innych "podslyszanych" informacji za jego czasow byl fascynujacy:)
zdjecie uzytkownika
ryba - 2013-02-20 09:20:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Qnap to (usunięte przez administratora) produkcji jestem pewien. Pani (usunięte przez administratora)lepiej znaleźć coś innego niż tam siedzieć i straszyć przepisami.
zdjecie uzytkownika
Mati - 2013-03-20 19:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś tez ma problemy z odzyskaniem kasy za fakturę wystawioną spółce Nord Capital?
Nie wiem dlaczego wstrzymują mi płatność. Mają taki ładny budynek a tu mi małą kasę wiszą.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-05 07:10:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam z pieniędzmi?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-07 09:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mojej firmie wisza kase za faktury, kwota nie duza ale z odzyskaniem pieniedzy ciezko.
zdjecie uzytkownika
Tito - 2013-06-13 20:49:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli z nimi tylko za gotówkę?
zdjecie uzytkownika
Janka - 2013-08-15 17:16:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że Nord Capital aktualnie poszukuje pracownika na stanowisko Specjalisty ds. Handlowych - Sprzedaż Telefoniczna B2B. Czy ktoś z pracujących w tej firmie może obiektywnie zasugerować czy warto aplikować. Jaka jest sytuacja wewnętrzna, czy są rozwojowe perspektywy, w miarę godziwe i stabilne wynagrodzenie.
Jak się pracuje w Nord Capital?
zdjecie uzytkownika
Czajnik - 2013-08-19 11:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja natknąłem sie na stanowisko Asystenta biura ...czy warto? pomóżcie
zdjecie uzytkownika
Paw - 2013-08-20 21:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam podjęcia pracy w Nordzie. Decyzja należy naturalnie do Ciebie , ale myśle że wpisy na forum mowią same za siebie . Nikt normalny tam nie wytrzyma , albo się zwalniaja sami , a bardziej wytrwałych eliminują oni . Tydzień bez posypania ze stanowiska , jest tygodniem straconym . Praca w reżimie jak u niemca . I dotyczy to wszystkich stanowisk . Lecą ludzie pracujący dłuzej i krócej , z produkcji i biura , ci mali i więksi . Zadna firma nie zmienia tak pracowników jak Nord .Kwestię kondycji finansowej pozosyawię bez komentarza , nie nabierzcie sie na nowy budynek !
Jeśli nie masz innego wyjścia i zadnej możliwosci pracy próbuj , ale licz się z kosztami leczenia u psychiatry , gdyz psycho tam siada strasznie . Ja obecnie odbywam taką " kurację ponordowską ".
zdjecie uzytkownika
Mike - 2013-08-23 10:17:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Byłem, pracowałem 4 miesiące. Za mojej kadencji zwolniono 14 osób z biur (na 40 zatrudnionych ). Nie przedłużyłem dalej umowy bo nie spałem ze stresu. Piekło. Ale jak ktoś nie ma wyboru i musi zapłacić za czynsz to musi wziąć nawet takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Takie życie. Tak nas załatwiła PO z reformami pro rozwojowymi że aby zwykłą działalność założyć to trzeba mieć majątek odłożony na płacenie ZUS. Szkoda, to mógł być fajny kraj, "dla wszystkich" .....
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-06-04 18:06:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest w tej chwili ogłoszenie na specjalistę ds handlowych ?? Czy warto tam aplikować i jak tam płacą ??
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-06-25 16:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cześć wszystkim, mam pytanie odnośnie firmy, bo na stronie u nich wszystko w porządku, ale chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy tak patrząc od wewnątrz, wiec pytanie kieruje do pracowników -byłych lub obecnych. Czy z pensji będę w stanie utrzymać siebie, żone (też pracuje) i dziecko? bo jeśli zaproponują mi 1600 zł no to niestety przejdę się na marne
zdjecie uzytkownika
Niedoszlypracownik - 2014-07-17 14:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mikołaj - 2014-06-25 16:04:40]:
Mnie jako zastępcy manadżerki zaproponowali 1500. Widziałam ogłoszenie odnośnie specjalisty ds. handlu zagranicznego. Ja aplikowałam na to stanowisko w maju i ktoś został przyjęty na próbny...widać nie przetrwał. W trakcie każdej wizyty dowiadywałam się o kolejnej zwolnionej osobie, a Pani która przeprowadzała ze mną rozmowę kwalifikacyjną zaprosiła mnie na drugą, podczas której zapytała wprost czy mogę jej zagwarantować, że przez najbliższe dwa lata nie będę zachodzić w ciążę!!!
zdjecie uzytkownika
mariika - 2014-07-17 18:47:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Niedoszlypracownik to ogłoszenie to cały czas się przewija, teraz jest w okolicach Gdyni i taka osoba zatrudniona odpowiedzialna byłaby za tworzenie działu Eksportu, aktywną sprzedaż i pozyskiwanie nowych klientów zagranicznych, utrzymywanie i rozwój kontaktów z obecnymi klientami, przygotowanie ofert handlowych, negocjacje handlowe oraz realizację wyznaczonych planów sprzedażowych. Nie wiem czy to ogłoszenie jest dlatego, że potrzebują nowych pracowników czy dlatego, tak jak mówisz, ze ktoś się tam nie sprawdził. A zastępca menadzerki za 1500..no nie wiem czy to jest najlepsza stawka na rynku, sam marketing już trochę kosztuje, a stanowiska asystenckie są dość odpowiedzialne dodatkowo. Ale to pytanie o ciążę to mnie powaliło naprawdę, poważni rekruterzy nie zadają takich pytań, chyba wiedzą jak powinni rozmawiać..
zdjecie uzytkownika
Q7 - 2014-08-24 23:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponują na początek w okolicach 2000 netto na większości stanowisk poza kierowniczymi z tym że dopiero później wspominają że w tym jest zawarty dodatek za 100% obecności (jeden dzień L4 i wypłata dużo niższa), Praca handlowca jeżeli tak to możemy nazwać, bardziej przypomina pracę konsultanta sieci komórkowej, mianowicie wisisz cały dzień na słuchawce i prosisz się klientów żeby kupili od ciebie rybę w wyższej cenie niż u konkurencji.
Atmosfera która tam panuje jest raczej ciężka, proponuje przed rozpoczęciem pracy poszukać dobrego psychologa później może być za późno, po kilku latach spędzonych w tej firmie mogę coś już o tym powiedzieć. Rotacje w tej firmie są naprawdę bardzo duże. Jeżeli macie silne nerwy to aplikujcie.
zdjecie uzytkownika
limanda pospolita - 2014-08-24 23:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualnie poszukują pracowników do wszystkich trzech działów handlowych w tej firmie i to nie dlatego że firma się rozwija.

chyba że "W związku z zakończeniem nowej inwestycji poszukujemy Kandydatów" oznacza otwarcie restauracji :)
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-08-25 14:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Q7 to jak wygląda konkretnie umowa u nich? Jest chyba na zlecenie z tego co się orientuje, bo w umowie o prace l4 jest przecież normalnie płatne...więc to chyba trochę niesprawiedliwe z tymi obcinkami jak dla mnie :( al 2000zł netto to chyba taka sobie kwota, to podstawa jest, czy są tutaj też jakieś premie wliczone?
zdjecie uzytkownika
Q7 - 2014-08-26 12:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Masz np. 1500 zł netto podstawy +30% kwoty wypłaty w formie stałej premii za to że nie bierzesz L4. Jest to normalna umowa o prace. Jeżeli chodzi o premię czasem są ale kwoty premii tragedia:)
zdjecie uzytkownika
mord kapitał - 2014-08-27 21:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie idźcie tą drogą. ..
Firmę Nord Capital omijajcie szerokim łukiem nawet jak jedziecie wypocząć na półwysep.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-08-28 12:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tyle negatywnych opinii co w wypadku Norda rzadko zdarza się o innych firmach, miałbym do nich bliżej ale nie zaryzykuję rzuceniem dotychczasowej roboty żeby rozstać się z Nord Capital po kilku miesiącach. Dzięki za informację i być może uratowanie zycia zawodowego. Hehe..
zdjecie uzytkownika
byłypracownik - 2014-09-09 13:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera tworzona w przedsiębiorstwie jest nadzwyczaj "wyjątkowa". Firma lgnie do pracownika chytrego i zawistnego. Jeśli masz dobre serce to zniszczą cię w pierwszych miesiącach pracy. Wrogość i nienawiść to cechy pożądane. Ogólny haos w zarządzaniu, dziś jesteś pracownikiem miesiąca, jutro największym wrogiem. Nie znajdziesz tam nikogo kto będzie ci wsparciem, a za to do wbicia noża w plecy będzie wielu chętnych ;). Upodlą i odprawią z kwitkiem. Warto postawić sobie tutaj pytanie- czy tak duża rotacja świadczy o złym wyborze pracowników, czy może ktoś ma problem z zarządzaniem ludźmi? Coś tu nie gra? w końcu rekrutacja wydaje się być dobrze przeprowadzona. Ludźmi trudno rządzić,to fakt, ale odpowiednia wiedza i ludzkie podejście może zmienić wszystko. Rotacja pokazuje ułomność w tej dziedzinie :( szkoda, bo firma ma potencjał.
zdjecie uzytkownika
olgierd - 2014-09-09 14:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomo coś jak teraz wygląda sytuacja w firmie, bo może się coś poprawiło już, no ale nie wiem, nie chce też ryzykować, skoro piszecie, że ogólnie jest dosyć kiepsko i z atmosferą i z płacą. Jestem po studiach i chce złapać doświadczenie przede wszystkim, myślicie, że można liczyć u nich na rozwój czy nie bardzo?
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-09-10 20:45:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłypracownik - 2014-09-09 13:24:58]:
Firma ma ogromny potencjał to fakt. Resztę twojej wypowiedzi zostawiam bez komentarza..
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nord Capital
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x