Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Votum Centrum Odszkodowań S.A.

Pracowałeś w firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
BUHAHA - 2015-05-19 22:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [naturia - 2015-05-18 13:42:15]:
NATURIO a jak znalazłaś tą wspaniałą firmę?
I skąd wiesz o tych wygranych sprawach?
Bajki czytałaś czy Ci je opowiedzieli?

zdjecie uzytkownika
Justyna - 2015-05-20 15:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawnikowi też trzeba zapłacić, bo za darmo sprawy nie weźmie, a przynajmniej jeszcze o czymś takim nie słyszałam. A Votum zdaje się ma prowizję od wywalczenia odszkodowania, więc im też zależy na tym żeby sprawa się potoczyła dobrze dla klienta. Jak ktoś nie chce to nie musi przecież korzystać z ich usług :).
zdjecie uzytkownika
franc - 2015-05-20 16:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BUHAHA - 2015-05-19 22:11:17]:
Nie wiem czemu masz taką obsesję na punkcie tej firmy i o co człowieku Tobie chodzi... I niestety ale to Ty przesadzasz. moja opinia i tyle.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2015-05-30 18:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Poszkodowany - 2015-03-22 20:11:17]:
witam. korzystałam z usług firmy votum w 2014 i na poczatku 2015 roku i jedno co moge powiedziec-oszusci..obiecują gruszki na wierzbie(w moim przypadku po smierci czlonka rodziny mialo byc to ponad 100 tysięcy złotych zadośćuczynienia i za znaczne pogorszenie się sytuacji życiowej). Kwota bezsporna wyplacona przez ubezpieczyciela to 35000 zł a kwota uzyskana w toku postepowania sądowego-25 000 czyli łacznie 60 000 zł. Jak to się ma do ich obietnic? z perspektywy czasu uwazam,iz bledem jest korzystanie z uslug takich firm. Rodziny poszkodowane moga same wyslac taki wniosek,ktory znajduje się na stronie ubezpieczyciela nie placac przy tym prowizji,w moim przypadku bylo to 33% od kazdej uzyskanej kwoty. Dodatkowo firma dwa razy pomylila odbiorcę przelewu strasząc przy tym komornikiem. Na sprawie-według obietnic-miał być obecny profesjonalny prawnik a skonczylo się na aplikancie adwokackim. Oczywiscie mozliwa byla apelacja lecz firma stwierdzila,ze jest to ryzykowne...wczesniej o tym nie wiedzieli? zastanowcie sie zanim podpiszecie umowe,bo wszystko to potraficie zrobic sami,dokumentacje przeciez tez trzeba im dostarczac... i przede wszystkim nie dzialajcie pod wplywem chwili. na zakonczenie moge dodac iz jestem bogatsza o kolejne doswiadczenie i biedniejsza o kupe pieniedzy przez ta firme. nie polecam.
zdjecie uzytkownika
VOT - 2015-05-31 10:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem agentem Votum.
Negatywy które tu czytam raczej są prawdziwe.
Pozytywy na pewno nie.
Osobiście nic dobrego nie mogę o nich powiedzieć.
zdjecie uzytkownika
glik - 2015-06-01 21:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [VOT - 2015-05-31 10:34:13]:
i jak długo udało Ci się wytrzymać @vot w Votumie ? ja sam chce obecnie zaaplikować do tej firmy na stanowisko przedstawiciela regionalnego którego szukają we Włocławku i zastanawiam się czy własciwie jest sens. Nie pisza niestety w swojej ofercie co własciwie mają do zaoferowania więc aplikowanie trochę w ciemno
zdjecie uzytkownika
lele - 2015-06-03 16:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja sądze że te negatywy są raczej przesadzone. Przecież to jest ogromna firma im też zależy na tym żeby klienci wygrywali jak największe odszkodowania - przecież to ich praca... Skoro sądzisz,że można było samemu złożyć ten wniosek to trzeba było złożyć. Nie sądzę że bez ich pomocy udaloby się uzyskac te kwotę, no ale to moje zdanie.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2015-06-03 21:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mysle,ze tak,wyplacili by ta sama kwote poniewaz byla to kwota bezsporna i kancelaria nie musiala sie specjalnie wysilac zeby otrzymac wplyw...po 2.skoro analizowali wszystkie dokumenty przed zalozeniem sprawy i znali moja sytuacje to dlaczego po zapadnieciu wyroku uznali,ze apelacja jest ryzykowna-mimo mniejszej o ponad 100 tysiecy zł kwoty od ządanej- i gdyby sie nie udalo to bede musiala poniesc koszty tej sprawy(apelacji) czyli ponad 6 tysiecy zlotych? dla mnie jest to dziwne.
zdjecie uzytkownika
naturia - 2015-06-08 12:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BUHAHA - 2015-05-19 22:15:33]:
Nie wiem dlaczego administracja usunęła mój wcześniejszy post. Natomiast tak jak pisałam: w internecie można znaleźć informacje o wygranych sprawach votum - ostatnio była to sprawa upadku na śliskim chodniku i ponad 200 tyś. odszkodowania wywalczonego przez Votum.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2015-06-10 08:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwazaj,bo jeszcze uwierze..dodam,iz koszty sprawy sadowej sa pokrywane przez skarb państwa wiec firma votum nie byla zbytnio stratna. Poza tym ani razu nie mialam w tej firmie do czynienia z profesjonalnym doradcą tylko z aplikantami-zarowno na sprawie w sądzie jak i podczas rozmowy telefonicznej.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2015-06-10 19:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze i uzyskali takie odszkodowanie,ale osoba która zarabia najnizsza krajową nie ma szans na taka kwote. Widocznie dana sprawa dotyczyla kogos,kto np.zarabia 10 tysięcy miesiecznie i przez ten wypadek nie byla zdolna do wykonywania pracy przez co utracila wiele pieniedzy.
zdjecie uzytkownika
Jakub Górny - 2015-06-11 13:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, poszukuje aktualnie pracujących agentów Votum S.A. z całego kraju, oferuję dużo lepsze warunki finansowe, płatności raz w tygodniu i konkretne systemy motywacyjne takie jak auta czy wycieczki.
Pozdrawiam Jakub Górny
tel. 883-433-322
zdjecie uzytkownika
miszmasz - 2015-06-11 15:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-04-28 19:27:11]:
nie rozumiem po co te negatywne emocje. nie powinniśmy tu spokojnie rozmawiać o tym, jak się w Votum pracuje, jak wygląda rekrutacja, itp.
zdjecie uzytkownika
nanana - 2015-06-11 20:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie negatywne emocje? niech ludzie znają prawdę i wiedzą,że sami sobie poradza bez takich "pomocnikow",ktorzy wykonuja minimum pracy a my glupcy im za to placimy
zdjecie uzytkownika
agent - 2015-06-13 14:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Byłem agentem Votum, teraz pracuję dla innej kancelarii.
Mogę śmiało powiedzieć że kwoty wywalczane przez votum są śmiesznie niskie w porównaniu z obecną kancelarią dla której pracuję!

zdjecie uzytkownika
EFEK - 2015-06-17 21:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [naturia - 2015-06-08 12:32:34]:
Sprawa jest prosta, bezsporną załatwia się zwykłym wezwaniem, a na sporną trzeba zatrudnić dobrego pełnomocnika ( kancelarię adwokacką ) który weźmie w przybliżeniu tyle ile wyniesie dodatkowy zysk z podwyższenia kwoty odszkodowania. Dlatego firma moloch, woli zrobić w tym czasie trzy umowy z kwota bezsporną, niż "boksować" się poważnie z jedną sprawa w sądzie. nie muszą angażować aż takich środków a zarobek trzy razy większy. Wniosek jeżeli nie masz na adwokata, wybieraj małe kancelarie, które współpracują z dobrym adwokatem specjalizującym się sprawach odszkodowawczych - jeżeli takiego mają to się tym pochwalą. Jeżeli będą bełkotali "sprawę prowadzą prawnicy" i zero konkretów, to twoją sprawę poprowadzą aplikanci albo kiepski adwokacina.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2015-06-17 23:28:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zgadzam się z Tobą w 100 %. Jednak wcześniej nie posiadałam tej wiedzy...teraz żałuję i czekam na rozwój wydarzeń.
zdjecie uzytkownika
nosek - 2015-06-18 13:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ALe to jest przecież wątek dotyczący pracy w votum a nie tego kto komu pomógł. Do opiniowania pracodawców ta strona służy!
zdjecie uzytkownika
Adresat - 2015-06-18 23:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie zakończyła sie moja sprawa w Wotum. Dostalem tyle ile trzeba(zwrot kosztów leczenia + zadośćuczynienie), było tego jakieś 26000zł po odciągnięciu procentu dla wotum. Byłem na tej stronie kilka miesiecy temu i już mialem zrezygnować przez te opinie, ale sie wstrzymalem, bo bylem ciekaw czy ta firma tak oszukuje. Wydaje mi sie ze wszystkie te złe opinie pisze konkurencja, szczególnie małe firmy, bo mam kolege w EUCO i to też dobra firma.
U mnie przebiegło wszystko bez problemów, ale mam kolege co mu sie nic nie stało w wypadku, wotum mu wywalczylo 3 tys a on chciał 7 bo tyle dostał jego brat w wypadku wcześniej. I też wypisuje takie bzdury o wotum bo nie dostał tych 7 tys. Powinien sie cieszyc ze cos wogole dostal
zdjecie uzytkownika
Nikifor - 2015-06-19 10:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [nosek - 2015-06-18 13:17:17]:
To też jest ważna informacja, bo praca polega w skrócie, na nagonieniu firmie kilku znajomych jako klientów i na tym najczęściej się kończy. Firmie nie zależy na utrzymaniu pracownika tylko na "dopływie świeżej krwi". Jeżeli "sprzedajemy" klientów ze swojego otoczenia, to przynajmniej niech są dobrze obsłużeni.
zdjecie uzytkownika
barksza - 2015-06-19 11:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie to temat do oceniania pracy tam! nie zarzucajcie go swoimi narzekaniami, bo osoby, które chcą się zatrudnić nie mogą znaleźć informacji!
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2015-06-19 18:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
no niestety nie jestem z konkurencji a jak ktos chce pracowac jako oszust to jego sprawa. moge pisac co chce. nie wypisuje bzdur tylko tak jak napomknelam wczesniej-to firma obiecywala duzo wiecej pieniedzy i wnioskowala o nie a sedzia na sprawie powiedzial,ze nie wie skad taka kwota sie wziela...pomijajac fakt,ze zadnego prawnika od nich na ogloszeniu wyroku nie bylo. a oni sami nie wiedza co i jak wyglad.kazda osoba z ich firmy,z ktora rozmawialam przekazywala inne informacje.
zdjecie uzytkownika
xxl - 2015-06-28 09:13:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [barksza - 2015-06-19 11:27:44]:
Myślę że nieszczęśnicy którzy chcą się tam zatrudnić po przeczytaniu kilku postów zmądrzeją.
W Votum możesz być zatrudniony poprzez układ lub poprzez samozatrudnienie (agent).
Reszta jest w postach
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: co tu można pisać. Na spotkanie przyjechała "Pani Dyrektor" bo tak mają wszyscy na wizytówkach, coś bąkała nie wiedziała jaki procent i od czego, o jakichś szkoleniach,że w ciągłym kontakcie itd. potem kontakt się urwał, nawet nie oddzwoni. na spotkaniu tylko zdejmowała włosy z ubrania i pachniała
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-07-01 14:12:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy więcej nie podejmę współpracy z Votum. Kiedyś miałem podobny przypadek i sam dochodziłem odszkodowania od ubezpieczyciela i odbyło się to trzy razy szybciej a kwotą jaka wówczas sam uzyskałem była nieporównywalnie wyższa. Zdecydowałem się na Votum bo chciałem sprawdzić jak wygląda współpraca z nimi i może uda się coś więcej wynegocjować. Porażka, całą sprawę odwaliłem za nich, wszystkie dokumenty, opisy, negocjacje, odwołania itp. Oni byli tylko przekaźnikiem pomiędzy mną a ubezpieczycielem. O wszystko musiałem się upominać bo inaczej z ich strony zero informacji. Nikomu nie polecam Votum!
zdjecie uzytkownika
roberm - 2015-07-01 16:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tomasz - ok nie podbała Ci się współpraca. ALe co to ma wspólnego z Votum jako pracodawcą? To chyba nie jest miejsce na tego typu posty...Potem ktoś kto szuka informacji o pracy w tym gąszczu nic nie może znaleźć.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Votum Centrum Odszkodowań S.A.?
Zadaj pytanie
alert