Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Votum Centrum Odszkodowań S.A.

Pracowałeś w firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
chrabąszcz - 2014-12-20 21:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałbym wyrazić swoją opinie na temat Votum.

Moja przygoda z odszkodowaniami może nie jest długa (współpracuje od początku tego roku z PCO VERSUS), ale dosyć spore mam już rozeznanie w firmach, jak działają itp. Musze przyznać że jestem mocno poirytowany i zdenerwowany faktem, że takie firmy jak votum krzywdzą ludzi.

Miałem mnóstwo przypadków i wciąż mam gdzie trafiam do poszkodowanych po votum. To co ta firma robi z ludzi to się w głowie nie mieści! Na porządku dziennym ugody, w ogóle do sądu nie idą, nie biorą sprawy karnej( klientom mówią że jak najbardziej działają w tej sprawie) Klienci sami muszą się upominać o jakiekolwiek informacje dotyczące przebiegu sprawy. Przykład z dziś nawet( po którym postanowiłem w końcu się wypowiedzieć) klientka straciła męża i syna w wypadku, votum podpisało ugodę firmą ubezp. na kwotę 15 tys. zł !!! Bez wiedzy klientki i zgody, dokument po prostu przyszedł pocztą!! w takim przypadku nic się nie da zrobić, kobieta jest w szoku, przekazała mi tą ugodę i powiedziała, żebym wszędzie tam gdzie jakaś rodzina podpisała umowę z votum pokazywał tą ugodę i mówił o jej przypadku.

O współpracy z VOTUM też mogę co nieco powiedzieć.

Kiedy zacząłem ,,odbierać'' im klientów, po jakimś czasie miałem telefon od przedstawiciela regionalnego firmy VOTUM(nazwiska nie będę podawał), który jak to ujął zauważył że jestem ,,aktywny'' w swoim rejonie i ,,podebrałem'' im kilku klientów i płynnie przeszedł do zaproponowania mi pracy u nich, zapewniając że w ich firmie są lepsze warunki (jak sam powiedział,,przede wszystkim dajemy zaliczki'' za podpisane umowy). Nie wspomniał jednak, że ten miecz ma dwa końce, bo w przypadku gdy klient z którym podpisano umowę wypowiada ją, trzeba takową zaliczkę zwrócić w całości. Znam osobę która pracowała w votum i stąd wiem, że te super zaliczki nie są takie super, bo w przypadku gdy w miesiącu wypowie umowe 10,20 klientów to możesz czasem być na zero albo i nawet na minusie.


na koniec chciałbym pozdrowić wszystkich pracowników Votum ; )
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2014-12-22 11:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
banda zlodzieji i oszustow!!! nic nie potrafia zrobic by wywalczyc nalezne odszkodowanie a pieniadze biora i tak. przyznano mi 1000 zl tytulem odszkodowania czyli tyle albo i mniej jezeli bym sam dzialal w tej sprawie bez tej zjebanej firmy, a i tak wzieli swoja czesc do kieszeni... Zlodzieje i tyle nie polecam nikomu. uwazajcie na oszustow
zdjecie uzytkownika
szymon - 2015-01-09 13:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2014-12-22 11:01:38]:
masz rację, miałem wypadek za granicą. Oddałem sprawę odszkodowania do Votum. Pytali czy mój kuzyn nie mógłby się przejść na policje po papiery z wypadku bo akurat mieszka niedaleko.Następnie jak już otrzymali dokumentacje drogą pocztową to przez 3 m-ce nic nie zrobili tylko powiedzieli, że jak chce sprawę wygrać to muszę zapłacić około 100-150 euro dla niemieckiego adwokata. To po co mi to Votum?
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2015-01-11 13:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja teraz jestem w takiej sytuacji, że potrzebuję wsparcia w kwestii wyciągnięcia większej kwoty ubezpieczenia. Votum oddzwoniło do mnie i w sumie to myslę że to dobry pomysł żeby to oni za mnie sprawe przejeli
zdjecie uzytkownika
równierz poszkodowany - 2015-01-19 09:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2014-12-22 11:01:38]:
Witam co mogę doradzić to wziąć sobie dobrego radce z swojej okolicy i żądać na rozprawie opinii biegłych sądowych najlepiej z uniwersytetu jakiegoś oni wyliczą uszczerbek i wtedy zacząć całą batalie nie podpisywać żadnej ugody co skutkuje na przyszłość.Co do Votum nigdy nie proponowali ugody wręcz przeciwnie,lecz lekceważąco podchodzą do sprawy,niby do każdego klienta indywidualnie wynajmują lokalnych prawników co sprawa to innego który nawet nie jest zorientowany w sprawie szczerze odradzam tą firme.
zdjecie uzytkownika
andreess - 2015-01-20 10:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [patka - 2014-10-29 10:19:06]:
Witam, votum wypłaciło mi za potrącenie na przejściu z winy kierowcy 9 tys. zł brutto. Wzieli 25% i zastanawiałem się czy to brać czy iść na ugodę. Poniewaz mam znajomych w Automobile (też bardzo skuteczna firma) zapytałem co robic i odpowiedzieli żeby brać, bo ono moga zrobić poprawke, ale więcej nie wyciagną.Jak nie zgadzasz się na ugodę, sprawa może trafić do sądu ale tu prawnicy firmy analizuja sprawę i jesli sprawa jest ewidentna, t zn. mozna wysądzić więcej, wtedy prawnicy kieruja sprawę do sądu. Jeśłi natomiast jest ryzyko(sad np. może w ogóle stwierdzic że się nic nie należy bo jest niezawisły) wtedy na Twoje ryzyko prawnicy moga skierowac sprawę do sądu, ale płacisz np. 1000 czy 1500 zł zanim sprawa trafi na wokandę i możesz wygrać lub stracić jak na loterii. W przypadku gdy otrzymałas juz pieniadze inna firma moze sprawę przejąć i starać się o więcej ale w przypadku "poprawki" z kwoty którą uda ise uzyskać zabiora min. 50%. Natomiast (piszesz że sprawa się ciagnie bardzo długo), w momencie gdy firma wypłaciła Ci 50 tys. i podpisałaś oświadczenie że chcesz zakończyć sprawę, wówczas juz nic sie nie da zrobić. Mozesz ewentualnie skierować osobiście sprawę do sądu bezpośrednio przeciwko sprawcy (za szkody moralne..itp), ale przy podpisywaniu oświadczenia zazwyczaj jest klauzula że nie będziesz miała roszczeń równiez do sprawcy, wiec musiałabyś wykazać przed sądem że podpisując oświadczenie nie wiedziałaś że wystapią jakies tam nowe okoliczności z powodu których poniosłaś dalsze straty(wtedy musisz to wykazać przed sadem). Tak to wygląda...ceedart. blogspot.com (tam jest mój mail.. jak chcesz to pisz i pytaj
zdjecie uzytkownika
NIKA! - 2015-01-22 22:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem przerazona tym co czytam!Duzo opini negatywnych!Moja sprawe prowadzą od wrzesnia2014.Zostalam poinformowana ze odszkodowanie wplynelo do Votum w ubieglym tyg.jednak na moim koncie kasy nie ma!Czekam juz tydzien i zaczynam sie bać jak czytam te wszystkie opinie!
zdjecie uzytkownika
NIKA! - 2015-01-22 22:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem przerazona tym co czytam!Duzo opini negatywnych!Moja sprawe prowadzą od wrzesnia2014.Zostalam poinformowana ze odszkodowanie wplynelo do Votum w ubieglym tyg.jednak na moim koncie kasy nie ma!Czekam juz tydzien i zaczynam sie bać jak czytam te wszystkie opinie!
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2015-01-23 23:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Z całego serca odradzam Votum, EUCO, czy tym podobne firmy. Przeszłam piekło z nimi. Wolę mniejsze firmy. Obecnie staram się dostać do multi-form Kancelarie Prawne współpracującą w wieloma innymi kancelariami, bo zajmują się tym od 99 roku i dają dużo lepsze warunki, i to bez niedozwolonych klauzul o konkurencji itd. W dodatku będę miała stała pensję od innych spraw nie odszkodowawczych. Uważajcie, co podpisujecie. Wkopałam się tak w DRB, ale mi pomogli się wykaraskać z umowy. Obiecacnki niby tych najw. firm już mnie bawią, a wcześniej dawałam się nabrać. Ostrożności życzę.
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2015-01-24 00:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak ktoś by sobie życzył kontakt do nich, to podam. Będę miała pierwszych ludzi do grupy. Mam zamiar zostać tam managerem. W najbliższym czasie prowadzą kolejną rekrutację. Są telefony, auta itd.
TO mi się podoba. Poważne traktowanie człowieka.
zdjecie uzytkownika
dydydupa - 2015-01-25 09:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sylwia - 2015-01-24 00:02:22]:
co ty Sylwia bredzisz? Nie chlej tyle w samotności przed komputerem bo się gubisz w zeznaniach.
zdjecie uzytkownika
poszkodowany przez Votum - 2015-01-27 09:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Votum to zwykli naganiacze i naciągacze. Ja też dałem się wmanipulować w podpisanie umowy z nimi. Przyjechali do mnie do szpitala gdzie leżałem po operacji i podszywali się że to mój dobry znajomy ich do mnie wysłał. Było to KŁAMSTWO. Żenada. Byłem na lekach po operacji i podsuneli mi dokumenty do podpisania. Na szczęście gdy wyszedłem ze szpitala posłuchałem innego prawnika który pomógł mi odstąpić od umowy zawartej z Votum w szpitalu. Nie dajcie się nabrać! Warto skorzystać z kancelarii prawnej ale nigdy z usług Votum które przede wszystkim posługuje się KŁAMSTWEM i postępuje nieetycznie.
zdjecie uzytkownika
Wypadek - 2015-01-27 23:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam od kilku lat działam w ubezpieczeniach od 2lat w odszkodowania chwili. Są firmy lepsze gorsze ale tak okropne firmyn nieważne ma chyba że DRB to się nie mieści w głowie że można tak ludzi krzywdzi. Taka firma nie powinna istnieć UGODA za ugodę,bez wiedzy klienta. NAJGORSZE DNO Idźcie do małych firm a dopiero wtedy można zobaczyć jak powinna być zalatwiona sprawa. Agenci znajdzi
zdjecie uzytkownika
poszkodowana - 2015-01-30 21:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Banda oszustów,mojej cioci zginął mąż dostała 15 000zł i przysłali jej ugodę,której ona nie podpisała.Chciała iść do sądu to powiedzieli jej ,że sprawę ma przegraną i to ona sama poniesie koszty procesu a firma ubezpieczeniowa nie ma pieniędzy DNO!!!Sąsiadka wzięła firmę z Rzeszowa Ve...s uzyskali dla niej takie pieniądze,że nawet nie śniła w tym profesjonalna usługa.Ludzie którzy pracujecie dla Votum opamiętajcie się robicie pokrzywdzonym kolejną krzywdę!!!Jeśli ktoś się zastanawia czy Votum to NIE!!!
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2015-02-13 13:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie prawda co wypisujecie na firme VOTUM jest to firma rzetelna i uczciwa dla mnie wywalczyli odszkodowanie po smierci syna a teraz jeszcze raz poraz drugi walcza o wieksze odszkodowanie w sadzie zobaczymy jak bedzie .Ale jako firma sa rzetelni i uczciwie podchodza do kazdej sprawy maja dobrych prawnikow i wiedza czy mozna wywalczyc z PZU odszkodowanie nikogo nie naciagaja jak sie nie chce to na siłe nic nie robia .Pozdrawiam p.E.K i całe VOTUM życze samych udanych spraw...
zdjecie uzytkownika
poszkodowany2015 - 2015-02-17 19:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Umowa z klientem na 15%
- umowa nie zawiera żadnych kar umownych, można zawsze odstąpić bez konsekwencji
- sprawę od początku do końca prowadzi adwokat (który zajmuje się od wielu lat tylko sprawami odszkodowawczymi)
- klient przy podpisaniu umowy dostaje wizytówkę i numer na komórkę do adwokata, który zajmuje się jego sprawą
- prowadzenie sprawy w postępowaniu likwidacyjnym oznacza przynajmniej telefoniczny kontakt z adwokatem
- prowadzenie sprawy sądowej oznacza kontakt osobisty z adwokatem (jeśli klient nie chce przyjechać do kancelarii adwokat przyjeżdża do najbliższego miasta i zaprasza na umówione spotkanie w sali konferencyjnej w dobrym hotelu)
- firma pokrywa koszty sądowe

bluesss@interia.pl

Co Wy na taki sposób prowadzenia spraw?
Jako pokrzywdzony byłem baaardzo zadowolony.
Jako przedstawiciel jeszcze bardziej

Dla agenta:
- na początku 20-30 %!
- w miarę współpracy nawet 50%!
- bez zbędnych pośredników, obsługi, infolinii
- osobisty kontakt z adwokatem prowadzącym sprawy moich klientów
- nie ma problemu, gdy jednocześnie współpracuję z innymi firmami (Votum,EuCO, DRB, MEdiator itd.)
- pomoc w bezproblemowym załatwieniu tzw. zakazów konkurencji

Jeśli ktoś zainteresowany taką współpracą proszę o kontakt.
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2015-03-16 19:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Votum znane jest tylko z ugód,nachodzenia klientów a nawet pożyczania przez agentów pieniędzy od klientów a potem jest problem odzyskać te pieniądze. Odradzam a szczerze słyszałem o nich dużo złych opinii. Co do pożyczania pieniędzy to osobiście się z tym spotkałem . Pewien dyrektor z Votum pożycza pieniądze od klientów. żenada
zdjecie uzytkownika
aureola - 2015-03-16 23:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [chrabąszcz - 2014-12-20 21:57:41]:
Aleś ty głupi! Zaliczek nie trzeba zwracać a votum nie podpisuje ugody bez wiedzy klienta. Takie pierdoły piszesz.
zdjecie uzytkownika
VOTUM - 2015-03-16 23:23:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2015-03-16 19:16:16]:
No chyba sobie żartujesz w tej chwili. Palnij się w swój głupi łeb.

Ludzie CZYTAJCIE UMOWY! VOTUM NIE PODPISUJE UGODY BEZ ZGODY KLIENTA!
zdjecie uzytkownika
Poszkodowany - 2015-03-22 20:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany2015 - 2015-02-17 19:50:59]:
Tak wywalczyli grosze i o grosze idą na ugodę albo do sądu.Jeżeli ktoś nie wie o jakie pieniądze chodzi to się wydaje ,że dużo to co uzyskuje votum to 20-góra 30% tego co się należy,Żal ludzi poszkodowanych.A co do dobrych prawników to jedną sprawą zajmuje się raz jeden raz drugi prawnik i tak na prawdę nie wiedzą o co chodzi.Jak ktoś pisze ,że votum uzyskało duże odszkodowanie TO AGENT VOTUM .
zdjecie uzytkownika
osoba - 2015-03-24 18:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2015-03-16 19:16:16]:
Jesteś śmieszny!!!!!!!!!!!!!!!!!
Votum ma dopiero zakazy!!!!!!!!!!!!!!!!
Śmiesznie niskie odszkodowania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
KRA - 2015-03-24 18:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak pozytywnych opinii:)
No poza tymi które piszą pracownice/pracownicy Votum!
zdjecie uzytkownika
V - 2015-03-25 19:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpisując umowę z Votum, podpisujesz lojalkę nie tylko dla siebie ale i dla żony.dzieci, braci, siostry, rodziców!
A tu patrz pomagają ją obejść?
Czyżby lojalki Votum były inne?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: co tu można pisać. Na spotkanie przyjechała "Pani Dyrektor" bo tak mają wszyscy na wizytówkach, coś bąkała nie wiedziała jaki procent i od czego, o jakichś szkoleniach,że w ciągłym kontakcie itd. potem kontakt się urwał, nawet nie oddzwoni. na spotkaniu tylko zdejmowała włosy z ubrania i pachniała
Pytania:
zdjecie uzytkownika
DDD - 2015-03-26 12:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Miałem szkodę w Austrii i szukam Firmy która pomogła by mi uzyskać odszkodowanie za szkodę osobową co byście doradzili ? dariuszd32@wp.pl
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-03-30 08:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [DDD - 2015-03-26 12:49:22]:
Proponuję Votum jeśli chcesz niewiele:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Votum Centrum Odszkodowań S.A.?
Zadaj pytanie