Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Votum Centrum Odszkodowań S.A.

Pracowałeś w firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ByłyAgent - 2014-09-17 12:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
Wszystkich niezadowolonych byłych agentów zapraszam do kontaktu: agenci.odszkodowania@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Poszkodowana - 2014-09-18 10:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM VOTUM zwłaszcza ,gdy sprawa jest prowadzona jeszcze przez prokuraturę obiecali pomoc i dali pełnomocnika co zajmie się sprawą w moim imieniu czego bardzo żałuje nie zrobili nic przez co sprawę przegrałam ,gdyż jak powiedział mój "pełnomocnik" nie chcieli się wtrącać w sprawy prokuratury więc jak inaczej mógł mi pomóc pełnomocnik zgadzając się i nie kwestionując durnych opinii biegłego przyłożyli rękę do umorzenia sprawy
zdjecie uzytkownika
Poszkodowana - 2014-09-22 20:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2014-05-13 22:32:49]:
Mówisz, że teraz kwiczę. Nie chodzi mi już o procent jaki pobrali , bo ok widziałam to w umowie ale mają jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papierach. Są BEZNADZIEJNI i będę to wszystkim wokół powtarzać. I teraz będę brała prawnika, bo prawnik mi więcej pomógł i nie brał tyle kasy co oni i był 100 razy lepszy niż obiboki z Votum . Bierzcie ludzie prawników a nie gamoni z Votum. Nic na tym nie zyskacie tylko stracicie a oni ładnie umieją omamonić człowieka. Banda złodziei Votum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
emil - 2014-09-24 10:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z 32.000 tys odszkodowania brutto zabrali mi 11 tys brutto prowizji
zdjecie uzytkownika
boruta - 2014-09-24 19:34:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mam pojęcia jacy ludzie mogą pisać takie brednie, to prawdopodobnie cynicy a wynika to tylko z zazdrości,że im nie udało się nawet przybliżyć do tej potężnej i prężnej organizacji, to przecież widać i słychać. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
włosek - 2014-09-25 15:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [boruta - 2014-09-24 19:34:30]:
heh :) nie przesadzałbym jednak z tą prężną i potężną... może rzeczywiście prężą się na nowych klientów , ale fakty o których piszą ludzie mówią same za siebie. Samo wynajęcie ich do odzyskania pieniędzy nie daje pewności , że rzeczywiście można je dostać z powrotem. A trzeba przyznać , że sami tani nie są
zdjecie uzytkownika
Zuzol - 2014-09-26 12:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [włosek - 2014-09-25 15:34:13]:
ale nie wynajmujesz ich do odzyskania pieniędzy tylko do wywalczenia należnego odszkodowania. ich wynagrodzenie to prowizja od wywalczonej kwoty więc nie płacisz im z góry i nic nie tracisz w razie przegranej...
zdjecie uzytkownika
mruczek - 2014-09-30 15:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hehe no wiadomo, każdy by chciał odzyskać jak największe odszkodowanie i jeszcze żeby firma pracowała za darmo bo dlaczego im płacić :D
zdjecie uzytkownika
Poszkodowana - 2014-10-10 09:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ok wynajmujemy ich do wywalczenia odszkodowania ale ludzie , którzy mieli do czynienia z nimi pracować wiedzą ze oni tylko chcą żeby cokolwiek dostać a nie walczą np o to żeby poszkodowany otrzymał więcej odszkodowania. Nie potrafią nawet doradzić człowiekowi , a jak już doradzają to tak żeby nie musieli pracować tylko żeby otrzymali swoja należność. Po to jest to forum aby każdy mógł się wypowiedzieć na temat tej firmy , jednak uważam ze pracownicy tej firmy również w tym forum wypisują by jednak firma nie straciła swojej renomy i aby każdy ją cenił. W moim gronie znajomych kilka osób pracowało z Votum i każdy z nich jest niezadowolony, dlatego ja nikomu tego badziewia polecać nie będę :)
zdjecie uzytkownika
zubi - 2014-10-11 17:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Poszkodowana - 2014-10-10 09:53:30]:
szczerze mówiąc również myślałem o tym , że trzeba im jeszcze zapłacić coś dodatkowo , ale jeśli nie to nie jest to aż tak wielkie ryzyko. Jednak ciagle w niepewności trzyma jednak to czy oni rzeczywiście postarają się w pełni , aby uzyskać jak największą kwotę. Choć w sumie to jest im również chyba na rękę..
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2014-10-15 18:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem zadowolony z usług, sam bym pewnie odszkodowania nie wywalczył, dlatego nie mam tej firmie nic do zarzucenia. Oczywiście że biorą prowizje bo nie są instytucją charytatywną, dla mnie to jasna sprawa :)
zdjecie uzytkownika
master - 2014-10-28 15:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
heh no dokładnie, dobrze powiedziane. każda firma pobiera opłaty za swoje usługi więc czemu z nimi miałoby być inaczej :)
zdjecie uzytkownika
Zainteresowana - 2014-10-28 18:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam nie jestem jeszcze klientką firmy VOTUM, ale zastanawiam się nad podpisaniem z nimi umowy. Z tego co czytam na tym forum opinie o firmie są różne więc mam kosmiczny mętlik w głowie... Moim zdaniem to w jaki sposób działają pracownicy owej firmy zależy od pracowników w danym mieście. W jednym np mogą miec większe doświadczenie w drugim gorsze. Pewnie mogę się mylic, ale wyrażam swoje zdanie na ten temat. Do tej pory sprawę prowadziła inna firma, której nazwy nie podam. Dostałyśmy z mamą i siostrą 50 tys, oczywiście z tej sumy pieniędzy swoją należnośc zabrali. Nie dawno firma VOTUM zgłosiła się do nas i powiedziała że mogą wywalczyc dużo więcej odszkodowania i w dodatku rentę z przed 3 lat, a wypadek mieliśmy prawie 9 lat temu. Więc teraz zastanawiam się nad podpisaniem z nimi umowy, jednak opinie są różne. Czy choc jedna mądra bezstronna osoba mogłaby doradzic coś w tej sprawie?
zdjecie uzytkownika
patka - 2014-10-29 10:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mam pytanie odnośnie zadośćuczynienia. Czy, jeżeli tak jak w moim przypadku zginęła moja babcia, która została potracona na pasach dostane to rzekome odszkodowanie tak jak zapewnia to Votum. Sa?? Powiem ze sprawa trwa już 8 miesięcy a ja jeżeli sama do nich nie zadzwonie badz nie napisze to sami nie racza sie do mnjie odezwac i powiedziec co juz wiadomo itp. prosze o pomoc. Patrycja
zdjecie uzytkownika
monia - 2014-10-31 03:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [patka - 2014-10-29 10:19:06]:
Patryca rozumiem że już podjęłaś z nimi współpracę i teraz czekasz tak naprawdę na wypłatę zadośćuczynienia tak? Nawet jeśli źle zrozumiałam i dopiero myślisz o współpracy z nimi to zawsze warto chociaż pójść na rozmowę. Tylko radziłabym zorientować się w kilku źródłach. Idąc tylko do jednej placówki dajesz sobie wmówić jedną wersję. A wiadomo, nie mamy zbyt wielkiego wykształcenia w prawie :/ daj znać jak sprawa się wyjaśni ;)
zdjecie uzytkownika
Patka - 2014-10-31 09:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostalam odpowiedz bo na nich ciagle napieram. Zostala przyznana mi decyzja odnowna od strony ubezpieczyciela i teraz jak to napisali sprawa zostanie rozpatrzona pod katem votum. To pytam po co zawracali mi glowe skoro nic nie potrafia w tym kierunku zrobic? Tak nalezalo sie wnukom. Potrafili niezle namacic w glowach i teraz niestety jak sama ich nie zapytam nic nie bede wiedziala. Bylam bardzo zwiazana z babcia emocjonalnie i chocianie zyje juz 8 miesiecy ciagle mi jej brak. Mnie tylko intetesuje po co to wszystko skoro nic nie potrafia zrobic? Chcialam sie od nich wypisac ale zostalam poinformowana ze bede musiala zwrocic w takim razie za wszystkie listy i pisma skierowane do ubezpieczyciela czy tez sadu. Pomozcie prosze bo juz nie wiem co mam robic. Pozdrawiam:(
zdjecie uzytkownika
najka - 2014-10-31 09:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
takie sprawy potrafią się ciągnąć naprawdę długo... a votum pobiera wynagrodzenie z wygranej sprawy więc im też zależy na tym, aby wygrać :)
zdjecie uzytkownika
Patka - 2014-10-31 11:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co ja mam w takim badz razie zrobic? :( sami nie informuja mnie czy cos sie ruszylo czy tez nie to po co chca to dalej ciagnac?!
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2014-11-06 19:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie odnośnie Pracy Przedstawiciela Regionalnego na Umowie Zlecenie Tzn ile trzeba dziennie Godzin Pracować ile można około średnio zarobić nie pytam o szczegóły zarobków oczywiście oraz czy firma daje samochód i nie zbędne narzędzia pracy Dziękuje za wszystkie odp
zdjecie uzytkownika
kartes90 - 2014-11-07 13:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zainteresowana - 2014-10-28 18:10:39]:
W twojej sytuacji jeżeli firma obiecuje więcej nic nie tracisz. Rozumiem, że sama już nie chciałaś więcej starać się o odszkodowanie. Jeżeli uda się im jeszcze coś wyciągnąć to myślę, że będziesz zadowolona, jeżeli nie to nic nie tracisz - płacisz % od tego co uzyskają. Więc ja bym na pewno próbował. Tylko zanim zaczniesz współpracę upewnij się czy poprzednia firma nie podpisała z ubezpieczycielem ugody. tj. pisma w którym przyjmujesz odszkodowanie i zrzekasz się możliwości dalszego roszczenia. w tej sytuacji jeżeli pismo o podobnej treści jest podpisane nic się nie da zrobić.

Pati jeszcze kilka słów do cb. Spotkała Cię bardzo przykra sytuacja. I rozumiem, że ciężko Ci się z tym pogodzić. Chciałem Cię jednak upewnić, że zadośćuczynienie Ci się należy i nie mówię tego jako pracownik VOTUM czy innej firmy odszkodowawczej, lecz pracowałem dla ubezpieczyciela. Okres jaki musisz czekać na decyzję może wydawać się długi, ale sprawy ze skutkiem śmiertelnym czasem też długo się ciągną. Decyzja odmowna ze strony ubezpieczyciela nie znaczy, że likwidacja sprawy jest zakończona i nic się da zrobić. Likwidator mógł wystawić taką decyzję, ponieważ na chwilę obecną innej nie mógł, np. ciągnie się sprawa w sądzie, prokuraturze i firma ubezpieczeniowa nie ma jak wydać decyzji uznającej roszczenia. Jeżeli mogę zapytać czy komuś już zostało wypłacone świadczenie z racji tego wypadku z ubezpieczenia OC pojazdu sprawcy?

Nie jestem może jakimś specjalistą i za takiego nigdy się nie uważałem, ale pracowałem 3 lata dla firmy ubezpieczeniowej od strony likwidacji szkód kom-maj, spraw os. a z drugiej strony gdy uległem wypadkowi udało mi się uzyskać 3x wyższe odszkodowanie niż zaproponowała mi firma odszkodowawcza po analizie dokumentów.
Pozostawiam kontakt do sb gdyby ktoś miał jakieś pytania: e-mail: kartes90@gmail.com, tel. 509 361 355
zdjecie uzytkownika
Ka - 2014-11-13 17:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy wy ludzie jesteście, tak głupi, czy nie umiecie czytać ze zrozumieniem? Pisze się tu opinie o pracodawcy, jaki jest, jakie warunki, czy warto podjąć współpracę, A Nie wylewa żale na jakoś usług firmy z punktu widzenia klienta. Macie inne portale, gdzie możecie pozalic się na jakoś usług. Nie zasmiecajcie tu forum, bo są ludzie, którzy szukają info nt pracy w firmie, a wy marnujecie ich czas, pisząc nie n temat.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2014-11-17 16:34:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [patka - 2014-10-29 10:19:06]:
Podpisz, nic nie ryzykujesz. Poprzednicy wywalczyli to, co wywalczyli, więcej nie dostaniesz od nich nic.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2014-11-17 16:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monia - 2014-10-31 03:07:11]:
Masz infolinię na ich stronie, podajesz nr sprawy i wszystko wiesz ;) albo dzwoń do przedstawiciela, który był u Ciebie.
zdjecie uzytkownika
Gustaw - 2014-11-17 16:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [filip - 2013-02-07 07:10:38]:
Filip, bzdury wypisajesz. Słyszał ktos o najniższej krajowej na umowę - zlecenie?
zdjecie uzytkownika
Dociekliwy - 2014-11-17 17:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślenie nie boli, jak ktoś jest dociekliwy, jak ja, będzie wiedział - przede wszystkim - jakiej firmy odszkodowawczej NIE WYBIERAĆ. Po wrzuceniu hasła "odszkodowania" na pierwszej stronie wyskoczyły takie firmy: Auxilia‎, Mentor Group‎, drb, Codex, euco, i kilka kancelarii. Weźmy więc na tapetę pierwszą z nich: jest to spółka z ograniczoną odpowiedzialnością... Ponadto, podnajmują prawników z kancelarii Lexbridge, która zajmuje się ubezpieczeniami, spółkami prawa handlowego, naruszeniami dóbr osobistych i jeszcze czymśtam: jak ktoś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Niestety, na stronie brak nr KRS, wpisu do GIODO, KNF, REGONu choćby. Dla mnie to dyskwalifikuje firmę.
Dobrze, więc przyjrzyjmy się następnej z kolei, czyli Mentor Group. Kolejna spółka, której odpowiedzialność jest ograniczona... ale maja KRS i REGON. No to wrzucam W GIODO, gdzie dowiaduję się, że nie maja prawa przetwarzać danych osobowych swoich klientów, bo ich tam nie ma. To trochę kosztuje... Za to maja wpis do KRS z datą 10-2010, 4 lata na rynku. Sposób reprezentacji? Wklejam cytat ze strony KRS: "WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ŁĄCZNIE LUB CZŁONKA ZARZĄDU I PROKURENTA, Z ZASTRZEŻENIEM IŻ ZOBOWIĄZANIA FINANSOWE PRZEKRACZAJĄCE WYSOKOŚĆ KAPITAŁU ZAKŁADOWEGO WYMAGAJĄ OŚWIADCZEŃ DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU." Dodam, że tzw. zarząd, to dwie osoby, czyli spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Mocno ograniczoną, jak widać... Kapitał zakładowy przeciętnej sp. z o.o. to 5000 zł. Szaaaaał!!!!! W GIODO ich nie ma, bo po co. A jak ktoś jest jeszcze bardziej dociekliwy, nich sobie wejdzie w Google Street View, i poogląda ich okazałe siedziby, polecam, naprawdę warto :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x