Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Votum Centrum Odszkodowań S.A.

Pracowałeś w firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Patryk - 2014-11-06 19:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam mam pytanie odnośnie Pracy Przedstawiciela Regionalnego na Umowie Zlecenie Tzn ile trzeba dziennie Godzin Pracować ile można około średnio zarobić nie pytam o szczegóły zarobków oczywiście oraz czy firma daje samochód i nie zbędne narzędzia pracy Dziękuje za wszystkie odp
zdjecie uzytkownika
kartes90 - 2014-11-07 13:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zainteresowana - 2014-10-28 18:10:39]:
W twojej sytuacji jeżeli firma obiecuje więcej nic nie tracisz. Rozumiem, że sama już nie chciałaś więcej starać się o odszkodowanie. Jeżeli uda się im jeszcze coś wyciągnąć to myślę, że będziesz zadowolona, jeżeli nie to nic nie tracisz - płacisz % od tego co uzyskają. Więc ja bym na pewno próbował. Tylko zanim zaczniesz współpracę upewnij się czy poprzednia firma nie podpisała z ubezpieczycielem ugody. tj. pisma w którym przyjmujesz odszkodowanie i zrzekasz się możliwości dalszego roszczenia. w tej sytuacji jeżeli pismo o podobnej treści jest podpisane nic się nie da zrobić.

Pati jeszcze kilka słów do cb. Spotkała Cię bardzo przykra sytuacja. I rozumiem, że ciężko Ci się z tym pogodzić. Chciałem Cię jednak upewnić, że zadośćuczynienie Ci się należy i nie mówię tego jako pracownik VOTUM czy innej firmy odszkodowawczej, lecz pracowałem dla ubezpieczyciela. Okres jaki musisz czekać na decyzję może wydawać się długi, ale sprawy ze skutkiem śmiertelnym czasem też długo się ciągną. Decyzja odmowna ze strony ubezpieczyciela nie znaczy, że likwidacja sprawy jest zakończona i nic się da zrobić. Likwidator mógł wystawić taką decyzję, ponieważ na chwilę obecną innej nie mógł, np. ciągnie się sprawa w sądzie, prokuraturze i firma ubezpieczeniowa nie ma jak wydać decyzji uznającej roszczenia. Jeżeli mogę zapytać czy komuś już zostało wypłacone świadczenie z racji tego wypadku z ubezpieczenia OC pojazdu sprawcy?

Nie jestem może jakimś specjalistą i za takiego nigdy się nie uważałem, ale pracowałem 3 lata dla firmy ubezpieczeniowej od strony likwidacji szkód kom-maj, spraw os. a z drugiej strony gdy uległem wypadkowi udało mi się uzyskać 3x wyższe odszkodowanie niż zaproponowała mi firma odszkodowawcza po analizie dokumentów.
Pozostawiam kontakt do sb gdyby ktoś miał jakieś pytania: e-mail: kartes90@gmail.com, tel. 509 361 355
zdjecie uzytkownika
Ka - 2014-11-13 17:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Czy wy ludzie jesteście, tak głupi, czy nie umiecie czytać ze zrozumieniem? Pisze się tu opinie o pracodawcy, jaki jest, jakie warunki, czy warto podjąć współpracę, A Nie wylewa żale na jakoś usług firmy z punktu widzenia klienta. Macie inne portale, gdzie możecie pozalic się na jakoś usług. Nie zasmiecajcie tu forum, bo są ludzie, którzy szukają info nt pracy w firmie, a wy marnujecie ich czas, pisząc nie n temat.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2014-11-17 16:34:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [patka - 2014-10-29 10:19:06]:
Podpisz, nic nie ryzykujesz. Poprzednicy wywalczyli to, co wywalczyli, więcej nie dostaniesz od nich nic.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2014-11-17 16:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monia - 2014-10-31 03:07:11]:
Masz infolinię na ich stronie, podajesz nr sprawy i wszystko wiesz ;) albo dzwoń do przedstawiciela, który był u Ciebie.
zdjecie uzytkownika
Gustaw - 2014-11-17 16:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [filip - 2013-02-07 07:10:38]:
Filip, bzdury wypisajesz. Słyszał ktos o najniższej krajowej na umowę - zlecenie?
zdjecie uzytkownika
Dociekliwy - 2014-11-17 17:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Myślenie nie boli, jak ktoś jest dociekliwy, jak ja, będzie wiedział - przede wszystkim - jakiej firmy odszkodowawczej NIE WYBIERAĆ. Po wrzuceniu hasła "odszkodowania" na pierwszej stronie wyskoczyły takie firmy: Auxilia‎, Mentor Group‎, drb, Codex, euco, i kilka kancelarii. Weźmy więc na tapetę pierwszą z nich: jest to spółka z ograniczoną odpowiedzialnością... Ponadto, podnajmują prawników z kancelarii Lexbridge, która zajmuje się ubezpieczeniami, spółkami prawa handlowego, naruszeniami dóbr osobistych i jeszcze czymśtam: jak ktoś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Niestety, na stronie brak nr KRS, wpisu do GIODO, KNF, REGONu choćby. Dla mnie to dyskwalifikuje firmę.
Dobrze, więc przyjrzyjmy się następnej z kolei, czyli Mentor Group. Kolejna spółka, której odpowiedzialność jest ograniczona... ale maja KRS i REGON. No to wrzucam W GIODO, gdzie dowiaduję się, że nie maja prawa przetwarzać danych osobowych swoich klientów, bo ich tam nie ma. To trochę kosztuje... Za to maja wpis do KRS z datą 10-2010, 4 lata na rynku. Sposób reprezentacji? Wklejam cytat ze strony KRS: "WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ŁĄCZNIE LUB CZŁONKA ZARZĄDU I PROKURENTA, Z ZASTRZEŻENIEM IŻ ZOBOWIĄZANIA FINANSOWE PRZEKRACZAJĄCE WYSOKOŚĆ KAPITAŁU ZAKŁADOWEGO WYMAGAJĄ OŚWIADCZEŃ DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU." Dodam, że tzw. zarząd, to dwie osoby, czyli spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Mocno ograniczoną, jak widać... Kapitał zakładowy przeciętnej sp. z o.o. to 5000 zł. Szaaaaał!!!!! W GIODO ich nie ma, bo po co. A jak ktoś jest jeszcze bardziej dociekliwy, nich sobie wejdzie w Google Street View, i poogląda ich okazałe siedziby, polecam, naprawdę warto :)
zdjecie uzytkownika
najniz - 2014-11-25 23:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak wlasciwie to ta najnizsza krajowa to chyba dotyczy tylko umowy o prace i prawa pracy tyle wiem, ale mozecie mnie poprawic. dajcie znac co i jak bo wlasciwie to nie wiem czego mozna sie spodziewac po tym co tutaj piszecie. ludzie zale wylewaja ale nikt konketnie chyba jeszcze nie napisal, a szkoda. czekam na konkretne
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2014-11-30 16:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Współpracuję z firmą VOTUM od stycznia 2013 roku.
Firma świetna, wspaniali i pomocni ludzie. Bardzo dużo się dzieje jeżeli chodzi o pomoc w rozwoju.
Jeżeli chodzi o zarobki to wiadomo uzależnione od działań.
Najlepszy miesiąc jaki miałem to jest niecałe 13.000 zł.
Teraz może krótko o w/w opiniach na temat działań VOTUM.
Kontakt z Votum jest zawsze, ostatnio zmieniły się godziny pracy na Infolini gdzie można teraz dzwonić bez problemu do 18:00. Jeżeli chcemy siędowiedzieć na jakim etapie jest nasze postępowanie - dzwonimy, podajemy nr sprawy i wszystko wiemy - ewentualnie dzwonimy do przedstawiciela, który również jest w stanie odpowiedzieć na wszystkie zadane pytania dotyczące sprawy.
Teraz tak z innej beczki: zanim zacząłem pracować w Votum miałem wypadek i to właśnie TA firma wywalczyła dla mnie odszkodowanie, które mi się należało. skąd mam pewność ? otóż na początku sam starałem się sprostać wyzwaniu i wywalczyć sobie odszkodowanie gdzie Ubezpieczyciel wypłacil mi 700 zł i na każde odwołanie, które napisałem odpowiadał odmową. Wtedy zadzwoniłem do firmy Votum, która wywalczyła dla mnie 7.600 zł. Oczywiście trwało to około 8 miesięcy, ale warto było zaczekać w spokoju niż olać sprawę. Dlatego też dołączyłem do tego zespołu. Więc proszę Państwa z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że jest to najlepszy pracodawca.
zdjecie uzytkownika
david - 2014-12-12 00:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [najka - 2014-10-31 09:52:07]:
Moja rada skotaktuj sie z inna firma miałem to samo to ja musiałem dzwonić poprostu partacze teraz rozwiazuje umowe i szukam innej firmy mam uszkodzony poważnie kręgosłup po wypadku a oni nie zamierzaja negocjować przydtali na propozycji 5 tys gdzie za badania itp. wydałem o wiele więcej a uraz mam stały nie polecam szkoda nerwów i czasu także przemyśl pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anti - 2014-12-15 00:24:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Votum to doświadczona firma... Wydaje mi się że jak mówią że się wiecej nie da wyciągnąć to się nie da. Im też zależy na tym żeby jak najwięcej wyciągnąć, bo mają z tego prowizje po prostu :) Moim zdaniem są skuteczni
zdjecie uzytkownika
voka - 2014-12-20 16:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mnie sie podoba, że Votum wszystko za mnie załatwiło. Samej by mi sie nie chciało tego dopilnować i pewnie bym nie odzyskała pieniędzy bez nich
zdjecie uzytkownika
chrabąszcz - 2014-12-20 21:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałbym wyrazić swoją opinie na temat Votum.

Moja przygoda z odszkodowaniami może nie jest długa (współpracuje od początku tego roku z PCO VERSUS), ale dosyć spore mam już rozeznanie w firmach, jak działają itp. Musze przyznać że jestem mocno poirytowany i zdenerwowany faktem, że takie firmy jak votum krzywdzą ludzi.

Miałem mnóstwo przypadków i wciąż mam gdzie trafiam do poszkodowanych po votum. To co ta firma robi z ludzi to się w głowie nie mieści! Na porządku dziennym ugody, w ogóle do sądu nie idą, nie biorą sprawy karnej( klientom mówią że jak najbardziej działają w tej sprawie) Klienci sami muszą się upominać o jakiekolwiek informacje dotyczące przebiegu sprawy. Przykład z dziś nawet( po którym postanowiłem w końcu się wypowiedzieć) klientka straciła męża i syna w wypadku, votum podpisało ugodę firmą ubezp. na kwotę 15 tys. zł !!! Bez wiedzy klientki i zgody, dokument po prostu przyszedł pocztą!! w takim przypadku nic się nie da zrobić, kobieta jest w szoku, przekazała mi tą ugodę i powiedziała, żebym wszędzie tam gdzie jakaś rodzina podpisała umowę z votum pokazywał tą ugodę i mówił o jej przypadku.

O współpracy z VOTUM też mogę co nieco powiedzieć.

Kiedy zacząłem ,,odbierać'' im klientów, po jakimś czasie miałem telefon od przedstawiciela regionalnego firmy VOTUM(nazwiska nie będę podawał), który jak to ujął zauważył że jestem ,,aktywny'' w swoim rejonie i ,,podebrałem'' im kilku klientów i płynnie przeszedł do zaproponowania mi pracy u nich, zapewniając że w ich firmie są lepsze warunki (jak sam powiedział,,przede wszystkim dajemy zaliczki'' za podpisane umowy). Nie wspomniał jednak, że ten miecz ma dwa końce, bo w przypadku gdy klient z którym podpisano umowę wypowiada ją, trzeba takową zaliczkę zwrócić w całości. Znam osobę która pracowała w votum i stąd wiem, że te super zaliczki nie są takie super, bo w przypadku gdy w miesiącu wypowie umowe 10,20 klientów to możesz czasem być na zero albo i nawet na minusie.


na koniec chciałbym pozdrowić wszystkich pracowników Votum ; )
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2014-12-22 11:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
banda zlodzieji i oszustow!!! nic nie potrafia zrobic by wywalczyc nalezne odszkodowanie a pieniadze biora i tak. przyznano mi 1000 zl tytulem odszkodowania czyli tyle albo i mniej jezeli bym sam dzialal w tej sprawie bez tej zjebanej firmy, a i tak wzieli swoja czesc do kieszeni... Zlodzieje i tyle nie polecam nikomu. uwazajcie na oszustow
zdjecie uzytkownika
szymon - 2015-01-09 13:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2014-12-22 11:01:38]:
masz rację, miałem wypadek za granicą. Oddałem sprawę odszkodowania do Votum. Pytali czy mój kuzyn nie mógłby się przejść na policje po papiery z wypadku bo akurat mieszka niedaleko.Następnie jak już otrzymali dokumentacje drogą pocztową to przez 3 m-ce nic nie zrobili tylko powiedzieli, że jak chce sprawę wygrać to muszę zapłacić około 100-150 euro dla niemieckiego adwokata. To po co mi to Votum?
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2015-01-11 13:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja teraz jestem w takiej sytuacji, że potrzebuję wsparcia w kwestii wyciągnięcia większej kwoty ubezpieczenia. Votum oddzwoniło do mnie i w sumie to myslę że to dobry pomysł żeby to oni za mnie sprawe przejeli
zdjecie uzytkownika
równierz poszkodowany - 2015-01-19 09:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2014-12-22 11:01:38]:
Witam co mogę doradzić to wziąć sobie dobrego radce z swojej okolicy i żądać na rozprawie opinii biegłych sądowych najlepiej z uniwersytetu jakiegoś oni wyliczą uszczerbek i wtedy zacząć całą batalie nie podpisywać żadnej ugody co skutkuje na przyszłość.Co do Votum nigdy nie proponowali ugody wręcz przeciwnie,lecz lekceważąco podchodzą do sprawy,niby do każdego klienta indywidualnie wynajmują lokalnych prawników co sprawa to innego który nawet nie jest zorientowany w sprawie szczerze odradzam tą firme.
zdjecie uzytkownika
andreess - 2015-01-20 10:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [patka - 2014-10-29 10:19:06]:
Witam, votum wypłaciło mi za potrącenie na przejściu z winy kierowcy 9 tys. zł brutto. Wzieli 25% i zastanawiałem się czy to brać czy iść na ugodę. Poniewaz mam znajomych w Automobile (też bardzo skuteczna firma) zapytałem co robic i odpowiedzieli żeby brać, bo ono moga zrobić poprawke, ale więcej nie wyciagną.Jak nie zgadzasz się na ugodę, sprawa może trafić do sądu ale tu prawnicy firmy analizuja sprawę i jesli sprawa jest ewidentna, t zn. mozna wysądzić więcej, wtedy prawnicy kieruja sprawę do sądu. Jeśłi natomiast jest ryzyko(sad np. może w ogóle stwierdzic że się nic nie należy bo jest niezawisły) wtedy na Twoje ryzyko prawnicy moga skierowac sprawę do sądu, ale płacisz np. 1000 czy 1500 zł zanim sprawa trafi na wokandę i możesz wygrać lub stracić jak na loterii. W przypadku gdy otrzymałas juz pieniadze inna firma moze sprawę przejąć i starać się o więcej ale w przypadku "poprawki" z kwoty którą uda ise uzyskać zabiora min. 50%. Natomiast (piszesz że sprawa się ciagnie bardzo długo), w momencie gdy firma wypłaciła Ci 50 tys. i podpisałaś oświadczenie że chcesz zakończyć sprawę, wówczas juz nic sie nie da zrobić. Mozesz ewentualnie skierować osobiście sprawę do sądu bezpośrednio przeciwko sprawcy (za szkody moralne..itp), ale przy podpisywaniu oświadczenia zazwyczaj jest klauzula że nie będziesz miała roszczeń równiez do sprawcy, wiec musiałabyś wykazać przed sądem że podpisując oświadczenie nie wiedziałaś że wystapią jakies tam nowe okoliczności z powodu których poniosłaś dalsze straty(wtedy musisz to wykazać przed sadem). Tak to wygląda...ceedart. blogspot.com (tam jest mój mail.. jak chcesz to pisz i pytaj
zdjecie uzytkownika
NIKA! - 2015-01-22 22:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem przerazona tym co czytam!Duzo opini negatywnych!Moja sprawe prowadzą od wrzesnia2014.Zostalam poinformowana ze odszkodowanie wplynelo do Votum w ubieglym tyg.jednak na moim koncie kasy nie ma!Czekam juz tydzien i zaczynam sie bać jak czytam te wszystkie opinie!
zdjecie uzytkownika
NIKA! - 2015-01-22 22:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem przerazona tym co czytam!Duzo opini negatywnych!Moja sprawe prowadzą od wrzesnia2014.Zostalam poinformowana ze odszkodowanie wplynelo do Votum w ubieglym tyg.jednak na moim koncie kasy nie ma!Czekam juz tydzien i zaczynam sie bać jak czytam te wszystkie opinie!
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2015-01-23 23:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z całego serca odradzam Votum, EUCO, czy tym podobne firmy. Przeszłam piekło z nimi. Wolę mniejsze firmy. Obecnie staram się dostać do multi-form Kancelarie Prawne współpracującą w wieloma innymi kancelariami, bo zajmują się tym od 99 roku i dają dużo lepsze warunki, i to bez niedozwolonych klauzul o konkurencji itd. W dodatku będę miała stała pensję od innych spraw nie odszkodowawczych. Uważajcie, co podpisujecie. Wkopałam się tak w DRB, ale mi pomogli się wykaraskać z umowy. Obiecacnki niby tych najw. firm już mnie bawią, a wcześniej dawałam się nabrać. Ostrożności życzę.
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2015-01-24 00:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak ktoś by sobie życzył kontakt do nich, to podam. Będę miała pierwszych ludzi do grupy. Mam zamiar zostać tam managerem. W najbliższym czasie prowadzą kolejną rekrutację. Są telefony, auta itd.
TO mi się podoba. Poważne traktowanie człowieka.
zdjecie uzytkownika
dydydupa - 2015-01-25 09:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sylwia - 2015-01-24 00:02:22]:
co ty Sylwia bredzisz? Nie chlej tyle w samotności przed komputerem bo się gubisz w zeznaniach.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: co tu można pisać. Na spotkanie przyjechała "Pani Dyrektor" bo tak mają wszyscy na wizytówkach, coś bąkała nie wiedziała jaki procent i od czego, o jakichś szkoleniach,że w ciągłym kontakcie itd. potem kontakt się urwał, nawet nie oddzwoni. na spotkaniu tylko zdejmowała włosy z ubrania i pachniała
Pytania:
zdjecie uzytkownika
poszkodowany przez Votum - 2015-01-27 09:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Votum to zwykli naganiacze i naciągacze. Ja też dałem się wmanipulować w podpisanie umowy z nimi. Przyjechali do mnie do szpitala gdzie leżałem po operacji i podszywali się że to mój dobry znajomy ich do mnie wysłał. Było to KŁAMSTWO. Żenada. Byłem na lekach po operacji i podsuneli mi dokumenty do podpisania. Na szczęście gdy wyszedłem ze szpitala posłuchałem innego prawnika który pomógł mi odstąpić od umowy zawartej z Votum w szpitalu. Nie dajcie się nabrać! Warto skorzystać z kancelarii prawnej ale nigdy z usług Votum które przede wszystkim posługuje się KŁAMSTWEM i postępuje nieetycznie.
zdjecie uzytkownika
Wypadek - 2015-01-27 23:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam od kilku lat działam w ubezpieczeniach od 2lat w odszkodowania chwili. Są firmy lepsze gorsze ale tak okropne firmyn nieważne ma chyba że DRB to się nie mieści w głowie że można tak ludzi krzywdzi. Taka firma nie powinna istnieć UGODA za ugodę,bez wiedzy klienta. NAJGORSZE DNO Idźcie do małych firm a dopiero wtedy można zobaczyć jak powinna być zalatwiona sprawa. Agenci znajdzi
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Votum Centrum Odszkodowań S.A.?
Zadaj pytanie
x