brak logo

mecalit

Łódź

Opinie o mecalit

xxx 2015-08-26 08:20
Z dala od tej firmy. Syf, beznadziejna atmosfera, robienie "kolegom" z pracy za plecami i beznadziejne kierownictwo. A centrala ma to w d...
cornell80 2015-09-18 20:53
Firma nie jest taka zła jak ją powyżej malują. Co prawda w jednym z działów rzeczywiście niegdyś były spore problemy, ale tak poza tym w innych działach nie ma horrorów, a nerwowość wydaje się mniejsza niż w dwóch innych firmach niemieckich w których wcześniej pracowałem. Większość kierowników jest normalna. Oczywiście to nie znaczy, że jest luz, trzeba się sprężać i nie podpadać. Płacą średnio, czyli znajdziecie pewnie lepiej płatną, ale też gorzej płatną bez problemu. A wracając do powyższych wypowiedzi to jeśli ktoś nie umie uporać się z dręczącymi go problemami, porozmawiać z przełożonym, czy dyrekcją, uargumentować swoje racje i problemy to później popłakuje na forum, bo jaki to skrzywdzony nie jest. Podsumowując firma nie jest idealna, ale takiej nie znajdziecie.
misiek 2015-10-07 14:56
Chcesz pracować bez nerwów i w fajnej atmosferze? To daj sobie spokój z mecalitem.
1
Noris 2015-11-11 14:44
Slyszałem że można wyciągnąć 3.000 tyś.Napiszcie prosze czy to prawda.
asdf 2015-11-18 10:08
@Noris można wyciągnąć 3000 ale na pewno nie w mecalicie.
alle02 2015-11-19 20:59
W Logistyce można. 2500 brutto/umowa próbna,potem 3000 brutto/umowa na 5 lat
kkkk 2015-12-01 13:08
Podawanie pnsji brutto jest jak podawanie długosci przyrodzenia z długością kręgosłupa.... 2500 brutto to jakieś 1800 a po próbnym ze 2150. Po prostu żal...
3
Luki 2015-12-15 17:26
Zatrudnijcir się do sonoco to dopiero zobaczycie co to jest prawdziwy syf . ide pojutrze do do mecalitu przez manpower i na pewno będzie lepiej.
2
Abobel 2016-01-19 20:03
Ciekawe w którym? Możesz coś więcej napisać?
Lisek 2016-02-01 22:12
Tez tak myślałem dopóki nie zacząłem tam pracować. W takich opiniach jest niestety część prawdy. Szczególnie o jednym z działów. Współczuję dziewczyną które tam siedzą
2
kaligula 2016-02-08 10:36
Witam.Bardzo proszę osoby, które pracują w tej firmie o informację, jak obecnie kształtują się zarobki "na rękę" na początek i w dalszej perspektywie? z ewentualnymi dodatkami.Jaki obowiązuje system pracy? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą? Czy pensja wpływa terminowo? Rzecz dotyczy Łodzi.
1
Kaligula 2016-02-08 16:52
Wszystko zależy od tego na jakim stanowisku pracujesz .
alle02 2016-04-13 17:50
I o dziwo po raz kolejny ogłoszenie do logistyki. Widze kolejni nie wytrzymali. Mam nadzieje,że przed aplikacją ludzie przeczytają co tam się dzieje i nie będą tracić czasu na rozmowe z cudowną panią kierownik :-)
4
alle02 2016-04-14 12:13
O tak na pewno :) i wszystkie wcześniejsze komentarze to bajki.
4
asdf 2016-04-20 12:32
Obóz pracy. Nie polecam.
5
pracuś 2016-05-27 21:23
Tu akurat jest prawda, Mecalit się rozbudowuje aktualnie, dotyczy to także Logistyki :P Myślę, że większość negatywnych opinii pochodzi od osób, które tam nie dały rady i im po prostu podziękowano.
alle02 2016-05-28 06:49
No w sumie racja-ciężko pogodzić bycie logistykiem z zamawianiem hoteli,obiadów,materiałów biurowych itp. Bo przecież w tak ogromnej firmie nie potrzebna jest sekretarka :) i zapewne osoby które nie dały rady siędzą teraz na bezrobociu i płaczą za nędznym 1800 zł miesięcznie :)
4
ddddd 2016-06-27 13:59
Widać niemiec poszedł po rozum do głowy i nastąpiły pewne roszady w kierownictwie działu o którym tu sporo pisali. Może będzie lepiej...
A pani od grubych kuloch, workowatych ciuchów i czerwonego kubła jest teraz kierownikiem samej siebie.
13
alle02 2016-07-01 13:27
Serio? Koniec kariery? Czy zdegradowanie?
5
lkl 2016-07-04 23:20
słuchajcie zajrzałam na forum żeby sie czegoś wiecej dowiedzieć o firmie. przewinęły mi sie zarobki 1800 zł - powiem szczerze taka kwota mnie nie zadawala. uważam, że to naprawde neiwielkie zarobki.
2
Elvis 2016-12-02 11:49
Witam ;) Od poniedziałku mam zacząć pracę po niektórych opiniach mam mieszane uczucia. Czego mogę się tam spodziewać. Proszę o odpowiedź z góry dziękuje.
alle02 2016-12-04 07:31
A jakie stanowisko?
Elvis 2016-12-04 13:55
No na produkcji w poniedziałek na noc.
yolo 2017-01-12 10:57
Teraz zmienili nazwe stanowiska :D na specjalistę do zakupów. Nazwa stanowiska inna a syf pewnie ten sam.
1
perteto 2017-01-17 19:40
Najlepsza w tej firmie jest Patrycja W- czarna laska która totalnie do niczego sie nie nadaje.Zupelnie pomyliła ta laska firmy ..powinna zatrudnić co najwyżej do agencji ..tam robiła by to co lubi i jeszcze by miała z tego szmal. Żenująca gowniara.
9
żenująca Gówniara:D 2017-01-26 10:44
Jak jeses taki mądry powiedz Mi to w twarz a nie tutaj , widocznie zazdroscisz hahaha
4
perteto 2017-01-28 12:29
No nie ma czego zazdrościć bo nie chcialbym słynąć z takiego prostactwa jak Ty w tej firmie wsrod wielu osob. Na pewno trafi sie dogodna sytuacja gdy powiem Ci to w twarz i nie tylko ja.
7
Fozi 2017-02-16 10:43
Witam
Odpowiedziałem na ogłoszenie do działu Logistyki i zakupów.
Czy ktoś może powiedzieć mi coś o zarobkach i atmosferze?
Żaba 2017-02-16 17:30
Witam, również chciałabym uzyskać informację odnośnie działu zakupów, dokładnie Specjalista ds. zakupów. Jak wygląda atmosfera, zarobki. Z góry dzięki
Nika 2017-02-16 22:43
Witaj mogłabym wiecej szczegółów skąd opinia ''Teraz zmienili nazwe stanowiska :D na specjalistę do zakupów. Nazwa stanowiska inna a syf pewnie ten sam'', będę wdzięczna za wszelkie info, chciałabym uzyskać jakieś wskazówki przed podjęciem pochopnych decyzji :) z góry dzięki
dddddd 2017-02-20 07:38
Spoko, pani o której tu pisaliśmy jest na wylocie...
bolo 2017-02-20 15:31
W firmie zmiany.W dziale zmiany.NOWY KIEROWNIK.
Syfu brak.Atmosfera pozytywna .Warunki takie jak wszędzie...
2
niki 2017-02-21 17:54
Nie wierzę :-) sugerujesz,że dział logistyki ma nowego kierownika?
yolo 2017-02-21 17:57
Poczytaj opinie wyżej o pani kierownik logistyki-to zapewne ten sam dział więc i ten sam kierownik. Ja byłam specjalista ds.logistyki i zajmowałam się zakupami. Więc w firmie ktoś poczytał komentarze i uznał, że lepiej zmienić nazwę stanowiska to ludzie to łykną :-)
2
Niki 2017-02-21 21:13
Dzięki wezme uwagi do serca :) dokładnie na takim stanowiskiem byłam zainteresowana.... :/
Młoda 2017-02-21 22:08
Hej tez sądze ze tą panią powiniscie wywalic.
Podrywa gowniara cudzych mezow i sie slini na ich widok, no sorry dziewczyno pomylilas chyba prace z inna
2
bolo2 2017-02-23 08:34
Pani Kierownik sama wysiadła.NOWY KIEROWNIK nowy dział.
1
SPEC 2017-02-23 22:40
Jestem zainteresowany ofertą kontrolera jakości - możecie powiedzieć coś o wynagrodzeniu, kierownku, dziale, atmosferze ? Dzięki !
ddf 2017-02-28 10:35
Sama wysiadła bo została o to poproszona...
4
Alicja 2017-03-30 10:31
Jak wygląda ścieżka kariery pracownika w firmie?
widzewiak 2017-04-03 20:31
Witam słyszałem że macie maszyny cnc są jakieś przyjecia i na ile można liczyć mam 8 letnie doświadczenie na systemach Fanuc Mazatrol może być tokarka jak i frezarka dzieki za informacje z góry.
alle 2017-04-06 16:00
Ścieżka kariery? :D dobre
4
Alicja 2017-05-04 12:35
@alle, według Ciebie w firmie mecalit nie ma możliwości rozwoju? Dlaczego tak uważasz? Czekamy na Twoją opinię.
fajnalaseczka 2017-05-05 14:50
Chyba wiem o kim mówicie. Widziałem ją kiedyś jak wykonywaliśmy jakąś usługę jako podwykonawca w waszej firmie. Macie problem jakbyście to Wy jej płacili. Chyba rzeczywiście wam żal du.. ściska. Faceci pewnie zazdrościli, że jest ładniejsza od ich dziewczyn a kobiety zazdrościły, ze jest ładniejsza od nich samych.:)Taka fajna dziewczyna a Wy tak narzekacie. Przynajmniej mieliście "na czym zawiesić oko". Z drugie strony nie wiem czy chciałbym z taką pracować bo raczej nie mógłbym skupić się na pracy.
trinit 2017-07-28 13:26
Ta Patrcja czarna to jest dobra do jednego.domysl sie do czego..solara i wary obcia***ary. typowa dziunia.
8
fajnalaseczka 2017-07-31 23:02
Oj ktoś tu chyba jest zazdrosny. To, że jest atrakcyjna od razu musi świadczyć o tym co piszesz? Rozumiem, że masz na to jakieś dowody czy po prostu piszesz tak z polskiej zawiści?
trinit 2017-08-01 15:10
zapytaj z kim byla to dowiesz sie ze mam i jakie mam dowody.
2
fajnalaseczka 2017-08-02 01:12
Co mnie to obchodzi z kim była. Ja pierd... ale macie problemy. Takie typowe polskie plociuchy z Was. To forum służy do wystawiania opinii na temat pracodawcy a nie kto z kim i gdzie. Zajmijcie się może swoim życiem a nie interesujecie się co robi ktoś inny.
trinit 2017-08-03 13:38
Swoje życie to swoje :D
1
lady 2017-10-16 12:01
A co sądzicie o Panu M.J - kierowniku ? ok gość?
Zostaw swoją opinię o mecalit - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mecalit