brak logo

mecalit

Łódź

Opinie o mecalit

cola 2013-09-06 23:43:55
Zwalniają tylko leni albo ludzi którzy nie dają sobie rady a co do papierosów to można palić na przerwie w wyznaczonych do tego miejscach.
1
D.Grot 2013-09-22 09:08:04
Soboty nie sa obowiazkowe , poprostu kierownik sie pyta czy chcesz przyjsc czy nie. A z umowami Manpawer daje umowy o prace miesieczne
Jarek Ambrożek 2013-09-23 11:07:13
A kto Ty Jesteś ? - ujawni się !
Jarek Ambrożek 2013-09-23 11:10:52
Jasne - Zgadzam się !
2013-09-23 11:13:33
O czym Ty ,,mówisz" gościu ?
Jarek Ambrożek 2013-09-23 11:45:51
Firma jest Ok ! - no bez tzw. ,,przesady". Pozdrawiam.
aniołek 2013-09-29 00:07:00
Panie i Panowie, po co toczycie pianę z ust? Powiedzcie czy ktoś pracuje na Wyspach Brytyjskich w Mecalicie?
yeti 2013-10-03 10:51:10
Tam jest po prostu istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Ludzie, wystrzegajcie się tej firmy jak ognia.
cola 2013-10-03 19:53:32
yeti to ten sam co sam odeszłem ? pewnie tak, hej baranie zmieniłeś imię? fakt coś w tym musi być kogoś mi przypominałeś teraz wiem że yeti
Rafal 2013-10-07 18:42:52
Ludzie wy to macie problemy naprawdę firma wydaje się w porzadku tak jak pracownicy:) Pozdrawiam zmianę (usunięte przez administratora)
1
pracownik 2013-10-08 16:35:25
Ogólnie firma i ludzie są ok. Warunki pracy do przyjęcia. Tylko dyrektorowi (usunięte przez administratora)odbija. Wyzywa na hali pracowników, szczególnie kierowników od (usunięte przez administratora) w, bluzga. Na szczescie do zwykłych pracowników tak nie mówi.
3
xx 2014-01-20 14:59:31
a co na to właściciel faryki - taki dyrektor bez ogłady się podoba !!!
lolek 2014-04-06 12:26:42
tak naprawdę dopóki tam nie popracujesz to pewności miał nie będziesz. nie można wszystkich firm wrzucać do jednego worka
seku 2014-04-22 15:32:38
Jeżeli ktoś wybiera się na stanowisko Obsługi Klienta niech spodziewa się zupełnie innego stanowiska. Ogłoszenie ( i pieniądze) są nieadekwatne do opisywanego stanowiska w ogłoszeniu.
6
życliwy 2014-09-22 21:44:07
Jeśli ktoś ubiega się o pracę na stanowisku specjalisty obsługi kliena niech ma świadomość, że:
- od początku roku przez trzyosobowy dział przewineło sie kilkunastu pracowników
- pani kierownik działu obsługi klienta stosuje mobbing wobec pracowników i pewnie niebawem skonczy się to sprawą przeciw niej i firmie
- pani kierownik nie określa jasno obowiązków a potem robi awanture, że czegoś się nie zrobiło (choć wcześniej nie należało to do twoicj obowiązków)
- pani kierownik nie potrafi przeszkolić ani wdrożyć pracownika, licz się z tym że już pierwszego dnia bez żadnego szkolenia zostaniesz rzucony na głęboką wodę
- pani kierownik przedstawia dyrektorowi zakładu oraz właścicielom firmy jaka to ona jest niezastąpiona a jej pracownicy beznadziejni a prawda jest taka, że bez niej firma w końcu pracowała by tak jak należy, niestety nikt nie dostrzega że to ona jest problemem a nie jej podwładni.
- pani kierownik z pełną świadomością podrzuca świnie swoim pracownikom (np nie przekazuje informacji z produkcji o kończonczych się surowcach by potem obwinić o to podwładnego, ewentualnie mówi dyrektorowi, że ktoś coś zawalił choć doskonale wie że sytuacja wygląda zupełnie inaczej)

Reasumując.
Jeśli planujesz zmienić pracę, od razu daj sobie spokój.
Jeśli nie masz pracy a chcesz nabawić się wrzodów żołądka lub nerwicy - zapraszamy.
z wyrazami szacunku
pracownicy mecalit (choć pewnie już niedługo)
11
nick 2014-10-22 09:22:52
Witam
Poszukujemy byłych pracowników firmy MECALIT wobec których stosowany był mobbing w celu wytoczenia sprawy przeciw firmie. Bardzo proszę o kontakt w tym wątku
7
gado 2014-11-26 18:02:21
Większych bzdur w życiu nie czytałem. To tak apropo szczerości kogoś kto wypisywal te bzdury wyżej. Jak ktoś nie radzi sobie w pracy i ciągle robi błędy to nic dziwnego że kierownik się go czepia-taka jego rola. Jest to normalne zjawisko w tej jak i w innej firmie. A mobing? Wiecie co to w ogóle znaczy? Radzę zapoznać się z wikipedią.
2
alle 2014-12-17 18:02:12
Czepianie to jedno, brak szacunku i brak poprawnego wdrożenia drugie. Idź , popracuj i porozmawiamy :)
4
alle 2014-12-17 18:03:08
Przeszłam przez to samo . 100 % prawdy i racji.
4
Sialalalalala 2014-12-17 19:50:25
Niech cię to zaboli. Żałosne są Twoje nędzne workowate ciuchy oraz grube kulochy. Do tego to pełne nienawiści spojrzenie. Dosięgnie Cię sprawiedliwość, to tylko kwestia czasu. Pij tą lurowatą herbatę z cytrynką z tego ogromnego czerwonego kubła. Zachłyśnij się. I zwymiotuj na te karteluchy co masz na zaśmieconym biurku, danym ci z łaski….. Idź i policz kartony, bo system wskazuje inaczej… Mdli mnie jak o tobie pomyślę….. Jesteś żałosna, ale nie budzisz we mnie litości…. I pamiętaj, że RW jest wynikowe!!!!
9
ktoś 2015-02-11 21:32:45
fakt faktem jak juz ktos napisal pracowalem kiedys w mecalicie i bylem na tej zmianie gdzie jest grupa tak zwanych wazelin zmianowego i faktycznie szwedaja sie caly tydzien udajac ze pracuja ogolnie robota jak robota jak sie jest sprytny zajara sie fajke bez problemu ogolnie zawsze sie znajdzie ktos kto bedzie narzekal no i faktem jest ze praca jest bardzo monotonna generalnie dla ludzi ktorzy nic w zyciu nie potrafja pozdro dla ekipy z mojej bylej zmiany J.A i innych z paczki :)
1
Kultura 2015-02-27 14:30:10
Kultura nie grzeszysz...
Radze zaczac od siebie, zamiast pouczac innych
3
greg 2015-03-05 23:41:42
Pani Magdo, w pracy jak sama nazwa wskazuje pracuje się a nie siedzi na Gowork.
3
cdb 2015-03-09 18:30:05
Mecalit
cdb 2015-03-09 18:32:18
Mecalit
sialalal 2015-03-09 18:36:28
Mecalit
1
tosemja 2015-06-21 11:29:15
to nie dyrektor tylko kierownik produkcji jest taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
xxx 2015-08-26 08:20:15
Z dala od tej firmy. Syf, beznadziejna atmosfera, robienie "kolegom" z pracy za plecami i beznadziejne kierownictwo. A centrala ma to w d...
cornell80 2015-09-18 20:53:25
Firma nie jest taka zła jak ją powyżej malują. Co prawda w jednym z działów rzeczywiście niegdyś były spore problemy, ale tak poza tym w innych działach nie ma horrorów, a nerwowość wydaje się mniejsza niż w dwóch innych firmach niemieckich w których wcześniej pracowałem. Większość kierowników jest normalna. Oczywiście to nie znaczy, że jest luz, trzeba się sprężać i nie podpadać. Płacą średnio, czyli znajdziecie pewnie lepiej płatną, ale też gorzej płatną bez problemu. A wracając do powyższych wypowiedzi to jeśli ktoś nie umie uporać się z dręczącymi go problemami, porozmawiać z przełożonym, czy dyrekcją, uargumentować swoje racje i problemy to później popłakuje na forum, bo jaki to skrzywdzony nie jest. Podsumowując firma nie jest idealna, ale takiej nie znajdziecie.
misiek 2015-10-07 14:56:59
Chcesz pracować bez nerwów i w fajnej atmosferze? To daj sobie spokój z mecalitem.
Noris 2015-11-11 14:44:44
Slyszałem że można wyciągnąć 3.000 tyś.Napiszcie prosze czy to prawda.
asdf 2015-11-18 10:08:38
@Noris można wyciągnąć 3000 ale na pewno nie w mecalicie.
alle02 2015-11-19 20:59:03
W Logistyce można. 2500 brutto/umowa próbna,potem 3000 brutto/umowa na 5 lat
kkkk 2015-12-01 13:08:30
Podawanie pnsji brutto jest jak podawanie długosci przyrodzenia z długością kręgosłupa.... 2500 brutto to jakieś 1800 a po próbnym ze 2150. Po prostu żal...
Luki 2015-12-15 17:26:53
Zatrudnijcir się do sonoco to dopiero zobaczycie co to jest prawdziwy syf . ide pojutrze do do mecalitu przez manpower i na pewno będzie lepiej.
Abobel 2016-01-19 20:03:06
Ciekawe w którym? Możesz coś więcej napisać?
Lisek 2016-02-01 22:12:05
Tez tak myślałem dopóki nie zacząłem tam pracować. W takich opiniach jest niestety część prawdy. Szczególnie o jednym z działów. Współczuję dziewczyną które tam siedzą
2
kaligula 2016-02-08 10:36:25
Witam.Bardzo proszę osoby, które pracują w tej firmie o informację, jak obecnie kształtują się zarobki "na rękę" na początek i w dalszej perspektywie? z ewentualnymi dodatkami.Jaki obowiązuje system pracy? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą? Czy pensja wpływa terminowo? Rzecz dotyczy Łodzi.
Kaligula 2016-02-08 16:52:01
Wszystko zależy od tego na jakim stanowisku pracujesz .
alle02 2016-04-13 17:50:13
I o dziwo po raz kolejny ogłoszenie do logistyki. Widze kolejni nie wytrzymali. Mam nadzieje,że przed aplikacją ludzie przeczytają co tam się dzieje i nie będą tracić czasu na rozmowe z cudowną panią kierownik :-)
4
alle02 2016-04-14 12:13:40
O tak na pewno :) i wszystkie wcześniejsze komentarze to bajki.
4
asdf 2016-04-20 12:32:53
Obóz pracy. Nie polecam.
5
pracuś 2016-05-27 21:23:12
Tu akurat jest prawda, Mecalit się rozbudowuje aktualnie, dotyczy to także Logistyki :P Myślę, że większość negatywnych opinii pochodzi od osób, które tam nie dały rady i im po prostu podziękowano.
alle02 2016-05-28 06:49:29
No w sumie racja-ciężko pogodzić bycie logistykiem z zamawianiem hoteli,obiadów,materiałów biurowych itp. Bo przecież w tak ogromnej firmie nie potrzebna jest sekretarka :) i zapewne osoby które nie dały rady siędzą teraz na bezrobociu i płaczą za nędznym 1800 zł miesięcznie :)
4
ddddd 2016-06-27 13:59:51
Widać niemiec poszedł po rozum do głowy i nastąpiły pewne roszady w kierownictwie działu o którym tu sporo pisali. Może będzie lepiej...
A pani od grubych kuloch, workowatych ciuchów i czerwonego kubła jest teraz kierownikiem samej siebie.
12
alle02 2016-07-01 13:27:07
Serio? Koniec kariery? Czy zdegradowanie?
5
lkl 2016-07-04 23:20:05
słuchajcie zajrzałam na forum żeby sie czegoś wiecej dowiedzieć o firmie. przewinęły mi sie zarobki 1800 zł - powiem szczerze taka kwota mnie nie zadawala. uważam, że to naprawde neiwielkie zarobki.
2
Elvis 2016-12-02 11:49:48
Witam ;) Od poniedziałku mam zacząć pracę po niektórych opiniach mam mieszane uczucia. Czego mogę się tam spodziewać. Proszę o odpowiedź z góry dziękuje.
alle02 2016-12-04 07:31:19
A jakie stanowisko?
Elvis 2016-12-04 13:55:07
No na produkcji w poniedziałek na noc.
Zostaw swoją opinię o mecalit - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mecalit