Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o mecalit

Pracowałeś w firmie mecalit i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nick - 2014-10-22 09:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Witam
Poszukujemy byłych pracowników firmy MECALIT wobec których stosowany był mobbing w celu wytoczenia sprawy przeciw firmie. Bardzo proszę o kontakt w tym wątku
zdjecie uzytkownika
Dizzi - 2014-11-26 02:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
powiedzcie teraz takszczerze, czy to wszystko co pisaliście wcześniej (znaczy pewnie pisał ktoś inny) to jest w stu procentach prawdziwe? bo jeslitak to dobrze ze tutaj sie zjawilem, zalu nie mam do nikogo ale na pewno dobrze ze takie miejsca sa chociaz mozna sobie posprawdzac firmy i miec swiety spokoj na przyszlosc
zdjecie uzytkownika
gado - 2014-11-26 18:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Większych bzdur w życiu nie czytałem. To tak apropo szczerości kogoś kto wypisywal te bzdury wyżej. Jak ktoś nie radzi sobie w pracy i ciągle robi błędy to nic dziwnego że kierownik się go czepia-taka jego rola. Jest to normalne zjawisko w tej jak i w innej firmie. A mobing? Wiecie co to w ogóle znaczy? Radzę zapoznać się z wikipedią.
zdjecie uzytkownika
alle - 2014-12-17 18:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [gado - 2014-11-26 18:02:21]:
Czepianie to jedno, brak szacunku i brak poprawnego wdrożenia drugie. Idź , popracuj i porozmawiamy :)
zdjecie uzytkownika
alle - 2014-12-17 18:03:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [życliwy - 2014-09-22 21:44:07]:
Przeszłam przez to samo . 100 % prawdy i racji.
zdjecie uzytkownika
Sialalalalala - 2014-12-17 19:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Niech cię to zaboli. Żałosne są Twoje nędzne workowate ciuchy oraz grube kulochy. Do tego to pełne nienawiści spojrzenie. Dosięgnie Cię sprawiedliwość, to tylko kwestia czasu. Pij tą lurowatą herbatę z cytrynką z tego ogromnego czerwonego kubła. Zachłyśnij się. I zwymiotuj na te karteluchy co masz na zaśmieconym biurku, danym ci z łaski….. Idź i policz kartony, bo system wskazuje inaczej… Mdli mnie jak o tobie pomyślę….. Jesteś żałosna, ale nie budzisz we mnie litości…. I pamiętaj, że RW jest wynikowe!!!!
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-02-11 21:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
fakt faktem jak juz ktos napisal pracowalem kiedys w mecalicie i bylem na tej zmianie gdzie jest grupa tak zwanych wazelin zmianowego i faktycznie szwedaja sie caly tydzien udajac ze pracuja ogolnie robota jak robota jak sie jest sprytny zajara sie fajke bez problemu ogolnie zawsze sie znajdzie ktos kto bedzie narzekal no i faktem jest ze praca jest bardzo monotonna generalnie dla ludzi ktorzy nic w zyciu nie potrafja pozdro dla ekipy z mojej bylej zmiany J.A i innych z paczki :)
zdjecie uzytkownika
Kultura - 2015-02-27 14:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Sialalalalala - 2014-12-17 19:50:25]:
Kultura nie grzeszysz...
Radze zaczac od siebie, zamiast pouczac innych
zdjecie uzytkownika
greg - 2015-03-05 23:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kultura - 2015-02-27 14:30:10]:
Pani Magdo, w pracy jak sama nazwa wskazuje pracuje się a nie siedzi na Gowork.
zdjecie uzytkownika
cdb - 2015-03-09 18:30:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mecalit
zdjecie uzytkownika
cdb - 2015-03-09 18:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mecalit
zdjecie uzytkownika
sialalal - 2015-03-09 18:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mecalit
zdjecie uzytkownika
tosemja - 2015-06-21 11:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Komik - 2013-10-09 07:11:32]:
to nie dyrektor tylko kierownik produkcji jest taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
gandalf - 2015-08-25 16:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, że ktoś w końcu lekko odświezył ten temat. Może jest jeszcze ktoś na tym forum, kto orientuje sie w aktualnej sytuacji firmy i może polecic ewentualnie odradzić szukanie tutaj pracy. troche niepokoi mnie taka cisza na forum, ale z drugiej strony, gdyby było źle, to pewnie byłaby tu masa negatywnych komentarzy.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-08-26 08:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z dala od tej firmy. Syf, beznadziejna atmosfera, robienie "kolegom" z pracy za plecami i beznadziejne kierownictwo. A centrala ma to w d...
zdjecie uzytkownika
cornell80 - 2015-09-18 20:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie jest taka zła jak ją powyżej malują. Co prawda w jednym z działów rzeczywiście niegdyś były spore problemy, ale tak poza tym w innych działach nie ma horrorów, a nerwowość wydaje się mniejsza niż w dwóch innych firmach niemieckich w których wcześniej pracowałem. Większość kierowników jest normalna. Oczywiście to nie znaczy, że jest luz, trzeba się sprężać i nie podpadać. Płacą średnio, czyli znajdziecie pewnie lepiej płatną, ale też gorzej płatną bez problemu. A wracając do powyższych wypowiedzi to jeśli ktoś nie umie uporać się z dręczącymi go problemami, porozmawiać z przełożonym, czy dyrekcją, uargumentować swoje racje i problemy to później popłakuje na forum, bo jaki to skrzywdzony nie jest. Podsumowując firma nie jest idealna, ale takiej nie znajdziecie.
zdjecie uzytkownika
Wónió - 2015-09-24 20:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z @cornell80, ja teraz właśnie będę aplikować w łodzi na stanowisko magazyniera - operatora wózka widłowego, tylko zastanawiam się, czy ta oferta pracy jest nadal aktualna, bo pojawiła się bodajże jakoś koło 5 września... no nic, pożyjemy, zobaczymy, może nóż widelec mi się uda tam dostać...
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-10-07 14:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcesz pracować bez nerwów i w fajnej atmosferze? To daj sobie spokój z mecalitem.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2015-10-25 00:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@misiek a to dlaczego, napisz proszę konkretnie. Wiele osób tutaj pewnie zagląda, tak jak ja i chcemy dowiedzieć się, co firma sobą reprezentuje. Słyszałem o nich trochę, ale raczej z perspektywy klientów, a nie pracowników. Zastanawiam się, czy są wypłacalni i ile dni w miesiącu można mieć wolne.. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kimpson - 2015-10-25 03:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z takim podejście raczej ogólnie ciężko będzie Ci znaleźć jakąkolwiek pracę, musisz podejść do tego wszystkiego bardziej z dystansem, po pierwsze atmosfera wcale nie jest tak zła jak mówisz, bo tworzą ją pracownicy, a z każdym można się dogadać, a po drugie każda praca jest w pewien sposób stresująca.
zdjecie uzytkownika
Noris - 2015-11-11 14:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Slyszałem że można wyciągnąć 3.000 tyś.Napiszcie prosze czy to prawda.
zdjecie uzytkownika
asdf - 2015-11-18 10:08:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Noris - 2015-11-11 14:44:44]:
@Noris można wyciągnąć 3000 ale na pewno nie w mecalicie.
zdjecie uzytkownika
alle02 - 2015-11-19 20:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Logistyce można. 2500 brutto/umowa próbna,potem 3000 brutto/umowa na 5 lat
zdjecie uzytkownika
kamol - 2015-11-25 14:19:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba chodziło koledze o 3000 złotych, a nie 3000 tyś. bo to jednak subtelna różnica, chyba, że było to napisane umyślnie i chodziło o jakieś roczne zarobki. Sam widziałem teraz ofertę pracy od mecalit, jak to szukają inżyniera wdrożeń do Łodzi. Może wiecie jakie widełki sa tutaj, bo jednak takie stanowisko inżynierskie powinno mieć 3 z przodu.
zdjecie uzytkownika
kkkk - 2015-12-01 13:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alle02 - 2015-11-19 20:59:03]:
Podawanie pnsji brutto jest jak podawanie długosci przyrodzenia z długością kręgosłupa.... 2500 brutto to jakieś 1800 a po próbnym ze 2150. Po prostu żal...
zdjecie uzytkownika
gela - 2015-12-01 16:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kkkk, to chyba i ta nie jest nie najgorzej, poza tym pozniej jest podwyzka po za pewne 3 miesiecznym okresie probnnym ale pewnie i jakies benefity tez sa
zdjecie uzytkownika
kleks - 2015-12-03 19:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie sa benefity za prace, a slyszallam gela ze aktualnie poszukuja osoby na stanowisko inzyniera wdrozen w lodzi do firmy? mozna by sprobowac bo oferta wydaje sie ciekawa
zdjecie uzytkownika
aleks - 2015-12-05 22:47:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma zapewnia na tym stanowisku stabilne zatrudnienie, ale nie wiem czy oznacza to umowę o pracę. Poza tym zapewniają szkolenia, co jednak przyciąga.
zdjecie uzytkownika
golex - 2015-12-08 11:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aleks - 2015-12-05 22:47:39]:
na pewno takie szkolenia mogą być ciekawą opcją na rozwój, ale niemniej bardziej na Twoim miejscu skupiłbym się na tym aby kasa się przede wszystkim zgadzała
zdjecie uzytkownika
Luki - 2015-12-15 17:26:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudnijcir się do sonoco to dopiero zobaczycie co to jest prawdziwy syf . ide pojutrze do do mecalitu przez manpower i na pewno będzie lepiej.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-12-18 16:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem jest spoko, nie można się za bardzo doczepić o nic, jak na Łódź to stawki są całkiem niezłe, praca też nie jest jakoś bardzo wymagająca, polecam
zdjecie uzytkownika
Abobel - 2016-01-19 20:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe w którym? Możesz coś więcej napisać?
zdjecie uzytkownika
ipek - 2016-01-19 20:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie mecalit to dobra firma i nie ma o czym mówić, a tym bardziej się doszukiwać @Abobel. Mało osób pisze tu konkrety niestety, więc niczego się nie dowiesz.
zdjecie uzytkownika
Lisek - 2016-02-01 22:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tez tak myślałem dopóki nie zacząłem tam pracować. W takich opiniach jest niestety część prawdy. Szczególnie o jednym z działów. Współczuję dziewczyną które tam siedzą
zdjecie uzytkownika
kaligula - 2016-02-08 10:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Bardzo proszę osoby, które pracują w tej firmie o informację, jak obecnie kształtują się zarobki "na rękę" na początek i w dalszej perspektywie? z ewentualnymi dodatkami.Jaki obowiązuje system pracy? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą? Czy pensja wpływa terminowo? Rzecz dotyczy Łodzi.
zdjecie uzytkownika
Kaligula - 2016-02-08 16:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy od tego na jakim stanowisku pracujesz .
zdjecie uzytkownika
peczo - 2016-02-17 13:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kaligula, a teraz podpowiedz mi bo widziałem że w mecalicie poszukują zastępcy kierownika - czy na takim podrzędnym stanowisku jest możliwość zarobienia jakiś 3-4 tyś?
zdjecie uzytkownika
got it - 2016-02-26 21:03:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na spokojnie można tyle wyciagnąć @peczo, zwłaszcza, że zawsze jest szansa na premie czy podwyżki. Ale wiecie czy wypłata pojawia się w terminie? Dzięki za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
7y6t5r - 2016-03-02 20:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej no ja jednak mysle ze tak @peczo..chociaz to zapewne zalezy od tego jakie sie ma wyksztalcenie czy tez na pewno doswiadczenie na takim stanowisku
zdjecie uzytkownika
Czo - 2016-03-09 20:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwna sprawa. Uzależniasz wypłatę pojawiającą się w terminie do doświadczenia czy też wykształcenia posiadanego przez pracownika @7y6t5r. To się kupy nie trzyma, no ale. Jeśli zaś mówicie o ofercie na zastępcę kierownika procesu wytrysku to wiadome, że wymagane jest doświadczenie a także wykształcenie techniczne.
zdjecie uzytkownika
mensu - 2016-03-12 16:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście na stanowisko Zastępcy Kierownika jest wymagane wykształcenie wyższe techniczne, bo średnie to za mało, a słyszałem, że później można awansować sobie.
zdjecie uzytkownika
dewik - 2016-03-14 19:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mensu, tak awans jest możliwy na kierownika, ale najpierw stanowisko musi się zwolnić, a to może potrwać. Co ciekawe wymagana jest tutaj także bardzo dobra znajomość języka angielskiego lub niemieckiego.
zdjecie uzytkownika
alle02 - 2016-04-13 17:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
I o dziwo po raz kolejny ogłoszenie do logistyki. Widze kolejni nie wytrzymali. Mam nadzieje,że przed aplikacją ludzie przeczytają co tam się dzieje i nie będą tracić czasu na rozmowe z cudowną panią kierownik :-)
zdjecie uzytkownika
sum - 2016-04-13 19:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może to kwestia ciągłego rozwoju, dlatego się pojawiają oferty.
zdjecie uzytkownika
alle02 - 2016-04-14 12:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
O tak na pewno :) i wszystkie wcześniejsze komentarze to bajki.
zdjecie uzytkownika
asdf - 2016-04-20 12:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Obóz pracy. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
ojoj - 2016-05-10 10:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to się zastanawiam czy mają teraz jakieś ogłoszenie pracy, bo odpowiednie doświadczenie mam, a w końcu o stabilne zatrudnienie wcale nie jest tak u nich trudno.
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2016-05-27 21:23:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu akurat jest prawda, Mecalit się rozbudowuje aktualnie, dotyczy to także Logistyki :P Myślę, że większość negatywnych opinii pochodzi od osób, które tam nie dały rady i im po prostu podziękowano.
zdjecie uzytkownika
alle02 - 2016-05-28 06:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No w sumie racja-ciężko pogodzić bycie logistykiem z zamawianiem hoteli,obiadów,materiałów biurowych itp. Bo przecież w tak ogromnej firmie nie potrzebna jest sekretarka :) i zapewne osoby które nie dały rady siędzą teraz na bezrobociu i płaczą za nędznym 1800 zł miesięcznie :)
zdjecie uzytkownika
ddddd - 2016-06-27 13:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać niemiec poszedł po rozum do głowy i nastąpiły pewne roszady w kierownictwie działu o którym tu sporo pisali. Może będzie lepiej...
A pani od grubych kuloch, workowatych ciuchów i czerwonego kubła jest teraz kierownikiem samej siebie.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie mecalit!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mecalit
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert