brak logo

Agencja Ochrony Justus

Kraków

Opinie o Agencja Ochrony Justus

Sjc 2016-07-25 08:31:09
Mi płacą na czas jest kilka kilka umów bo kilka spółek ZUS jest odprowadzane i inne składki
Ochroniarz 2016-07-30 22:06:29
moja o firmie jest taka,że koordynatorzy nie panują nad tym, za co biorą pieniądze.Nie wiedzą gdzie ich pracownicy aktualnie pracują i w jakim wymiarze godzin.Totalny bałagan.Co kilka m-cy powtarza się sytuacja z niewłaściwie obliczoną ilością godzin za wykonaną pracę,a jeśli już godziny są zgodne to nie zgadza się stawka godzinowa.Zawsze jednak na korzyść firmy,nigdy pracownika.Reklamacja to droga przez mękę.Kontakt z księgowością żaden.Czy to jest normalne,że pracownik nie ma bezpośredniego kontaktu do księgowości ?Kiedyś był,obecnie nie ma.Za dużo reklamacji ?Za każdym razem jechać na Skotnicką ?np.po nocnym 24 godz.dyżurze? no.....można jeszcze zadzwonić do Koordynatora,który przez kilka tygodni będzie zapominał,potem przez kolejnych kilka będzie załatwiał licząc na to,ze się zapomni albo zrezygnuje.
12
k@mil 2016-07-31 06:32:18
W JUSTUSIE JEST SUPER !!!!!! Mam 5 złotych za godzinę,za pracę w nocy.Stawka jak w Bangladeszu.Całe szczęście,że nie musze płacić za korzystanie z toalety.
13
oburzony 2016-07-31 10:15:48
dobrze,że masz toaletę w Krakowie mozesz dostać obiekt bez toalety i czekać aż się sciemni aby iść w krzaki.
8
oszukany 2016-07-31 12:03:31
umowę o pracę dostaniesz jeśli jesteś rencistą z grupą,emeryci 4 zł/godz.i umowa zlecenie i jeszcze Cię okradną jeśli się nie doliczysz,a Koordynatorzy chyba dostają premie jesli uda im się nas oszukać.Reklamacja mija się z celem.Księgowość udaje,że nie wie o Ci właściwie chodzi,byle spławić odsyła do Koordynatora a ten do nieuprzejmej i niezorientowanej ksiegowej,która oblicza na podstawie raportu niedokształconego Koordynatora!!!!!!!! I tak kółko się zamyka.
8
dobrarada 2016-07-31 12:08:54
Jeśli macie możliwość to szukajcie pracy gdzie indziej.W tej firmie liczą tylko na waszą głupotę.Okradną i oszukają jeśli tylko się dacie.
5
dobrarada 2016-07-31 14:34:19
gościu,nie umiesz sobie policzyć?
jak dostaniesz stawkę 4 zł na godz. a godz masz srednio 160 to zarobisz 640 zł
a jak dostaniesz 8 zł to 1280 zalezy od umowy,chyba,ze aspirujesz na menadżera,to zależy od umowy.A jak jesteś emerytem to choćbyś miał dwa fakultety i tyt.dr dostaniesz umowę zlecenie,4 zł/godz. i stanowisko ciecia.
dobrarada 2016-07-31 20:09:33
gościu,Ciebie to już chyba nic nie olśni......średnia to 960 zł i jeszcze Ci podatek zabiorą.
1
róbtacochceta 2016-07-31 22:42:31
A Ty co za rzecznika robisz w tej firmie,że taką reklamę dajesz? Ludzie i tak sami się przekonają !!!!!!!!!
1
Cherry 2016-08-01 14:10:49
Atmosfera super.
anna.loska@gmail.com 2016-08-05 17:45:36
Najpierw mówili-umowa o pracę za 7,50,późiej na zlecenie za 5 zł,a umowę dali po miesiącu -4 zł.Nie wiem kiedy pieniądze. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ TO ZORGANIZOWANA GRUPA PRZESTĘPCZA
1
kantor 2016-09-01 16:49:30
niepoważne i niemożliwe pisze się razem, zakup sobie słownik ortograficzny :) poligloto ....
1
Znawca 2016-09-03 21:42:01
Odpowiedź jest bardzo prosta.....
Koordynatorów szukają już od dobrego czasu, a nawet mcy. Oferta pracy w nienormowanym systemie przekłada się na pracę 7 dni w tygodniu i ciągłe telefony o braku pracowników, którzy zarabiają 4 zł na godzinę i taki Koordynator powinien im dziękować za przyjście do pracy.
Szukają i nadal będą szukać.... a co oferują poza wyzyskiem? Nic... oferta pracy nie pokrywa się z rzeczywistością.
1
PpH 2016-09-03 21:44:32
Jakie narzędzia? Kombinerki i śrubokręt? Bo samochodu nawet nie dają... czyli Przedstawiciel handlowy skazany jest na komunikację miejską hehe zgodnie z ich polityką.
Zenada
1
dany 2016-09-09 15:48:52
witam wszystkich
chcialbym sie podzielic ze wszystkimi opinia na temat pani pracujacej w kadrach firmy "justus"gdy zadzwonilem z pytaniem czy poszly pieniazki na wyplaty uslyszalem ze cyt"masz pan internet,to se sprawdz".takie zachowanie uwazam za chamskie i niegrzeczne,zreszta to nie pierwszy raz takie zachowanie pracownic "justusa"ale w koncu moze ktos sprawdzi poziom kultury?
la bamba 2016-09-09 16:25:18
5 złotych do ręki,za pracę w nocy.Tak odbiera mój ulubieniec k@mil.W ramach premii nie płacisz za korzystanie z toalety(o ile taka jest na obiekcie).Jeśli toalety nie ma ,srasz w krzaki też gratis).
1
yachu 2016-09-09 18:06:19
Skoro w dzisiejszych czasach szukasz zatrudnienia to znaczy że jesteś nieudacznikiem życiowym.Pracy jest w pip!!!!
Pof 2016-09-09 18:40:15
Moja współpraca z agencją wyglądała normalnie, rozumiem przez to,że firma działa jak inne agencje.
Stawki indywidualne, jeśli nie posiadasz kwalifikacji to nie wymagaj .
Wynagrodzenia na czas, zdarzają się pomyłki ale wystarczy zgłosić fakt koordynatorowi, nie dziw jak kilka osób ogarnia tyle obiektów.
Umowa zlecenie chyba, że jesteś studentem lub posiadasz orzeczenie.
5
Żubr 2016-10-03 13:30:17
Tak słyszeliśmy x2 ( po co tworzysz spam) - to nie był wypadek tylko zgon z przyczyn naturalnych. Kondolencję dla rodziny.
zxp 2016-10-03 15:18:03
skąd taki wywiad macie ? - brednie z palca wysane
qwerty 2016-10-07 11:08:32
z przyczyn naturalnych??? upadek ze schodów??? w trakcie obchodu po ciemku bo firma nie potrafiła zaopatrzyć pracowników w latarkę!!! ŻENADA
1
qwerty 2016-10-07 11:33:21
firma Justus jeszcze nie ma postawionych zarzutów w sprawie śmierci swojego pracownika ale to jest kwestia czasu kiedy odpowiedzialne osoby odpowiedzą za niedopełnienie swoich obowiązków...
qwerty 2016-10-07 11:44:38
tak, pracownik ochrony wykonuje obchód budynku po ciemku?
1
staszek 2016-10-07 13:27:54
Głupoty wypisujecie, na każdy obiekt dają latarkę, urządzenie do robienia obchodów do kontaktu z bazą firmy. Jak latarka padnie wystarczy poprosić bazę czy koordynatora aby przywiózł nową.
Ponadto dostajemy mundur ( podkoszulki, koszule, spodnie , jak się upomnisz to buty, pasek) pracuję w tej firmie 3 lata na różnych obiektach i nie przypominam sobie aby był jakiś większy problem - kwestia rozmowy i prośby.
1
Goblin 2016-10-12 23:07:38
Jak to jest z wyplatami bo slyszalem, ze jesli przepracuje (powiedzmy) wrzesien caly) to wyplata za wrzesien jest dopiero 30 ale pazdziernika czy to wogole mozliwe przeciez to jest bezprawie ?
Goblin 2016-10-12 23:20:15
Ja tak samo co to ma byc wogole oni robia tak ze na dobra sprawe czlowiek jest dwa miechy bez pieniedzy znaczy wypłaty a nie maja prawa tak robic czytalem swiezy kodeks prawny nie po to zatrudniam sie w ochronie aby ochrona walila w kulki....
Remarke 2016-10-13 12:09:53
Wypłata jest wypłacana w terminie zgodnym z treścią umowy.

Goblin - jak już czytasz "kodeks" to umowę czytaj również ze zrozumieniem, z nie wypisuj bzdur, że niezgodne z kodeksem - apropo nie ma czegoś takiego jak kodeks prawy (twoje sformułowanie ogólnikowe) - więc pytanie co czytałeś ? Siejesz zamieszanie wracaj do bajecznej Anglii skąd wywodzą się Gobliny - konkrety , a nie złośliwe głupie teksty i groteski.
1
rafal2428 2016-10-21 21:14:46
Czy to prawda ze w justus daje wypłaty z opóźnieniem o 1 miesięczne
Radf 2016-10-23 15:18:08
Tak, prawda
Zatrudnileś sie 1 Września przepracujesz cały miesiac wypłate dostajesz 30 Października !
Pin 2016-10-24 09:37:36
w każdej większej agencji ochrony teraz tak płacą, zgodne z umową, zgodne z przepisami.
Zmieniły się przepisy w zeszłym roku odnośnie składek to i wypłaty się zmieniły.
qwert 2016-10-27 21:24:11
Wypłaty za 2 przepracowane miesiące przelewają w jednym miesiącu / pierwszego i trzydziestego dnia miesiąca/, w ten sposób nie muszą płacić składek ZUS za miesiące, w których wypłata nie wpłynęła na konto. Dlatego w umowach jest termin wypłaty dłuższy niż 31 dni. A pracownik ma do stażu pracy zaliczany tylko co drugi miesiąc, więc nawet po roku pracy nie ma szans np. na zasiłek dla bezrobotnych gdy firma mu podziękuje.
Odprowadzają składki ZUS co drugi miesiąc od minimalnego wynagrodzenia, więc na emeryturę nazbiera się kapitału tyle co kot napłakał, ani lat stażu do minimalnej emerytury.
Ludzie, czytajcie umowy i nie pozwalajcie sobie na terminy wypłat dłuższe niż 30 dni.
k@mil 2016-11-02 13:01:41
Witam, a jak bd w tej firmie od stycznia 2017 roku jak wchodzi te 12zł/ brutto ? Też bd jakieś kombinacje aby płacić dalej te 5 zł ? skoro z zusem tak wykombinowali ?
glupi robol 2016-11-03 10:01:26
jest taka opinia ze nie placa w terminie i oszukuja na stawce i to jest prawda bo tam pracuje ale juz niedlugo bo nie bede tyrac za 4 zl na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszustow
1
nieantyfan 2016-11-03 11:08:41
Raczej klienci chcą płacić jak najmniej - nie potrzebnie się godzą na niekorzystne kontrakty.
stanisław 2016-11-08 20:41:37
Witam. Czy wie ktoś czy firma przestrzega miesięcznego wypowiedzenia , bo tak jest w umowie -chodzi o umowę zlecenie
Olo 2016-11-11 18:10:51
Ty już do końca życia będziesz pracował za 5 złotych.Podobno ci to starcza.Reszta dostanie podwyżki.Czy to prawda że chodzisz w dziurawych skarpetach i dłubiesz w nosie?
byly pracownik 2016-11-11 22:54:11
Podpisujesz kilka umów zlecenie chyba, że jesteś studentem lub osobą niepełnosprawną to dostajesz do podpisania umowę o pracę i zleceniówkę. Jeśli chodzi o umowę o pracę to musisz wiedzieć, że nie obowiązują Cię dodatki z tytułu godzin nocnych czy świąt, z prostej przyczyny, wyrabiasz etat a powyżej etatu masz płacone godzinowo wedle stawki obiektowej,czytaj umowy zlecenie. Wypłaty każdego 10m_c.
Jeśli chodzi o zlecenia to będziesz pracował w kilku spółkach firmy jednocześnie a pełne składki będą płacone co drugi miesiąc, stawki są indywidualne od obiektu/grupy czy patrolu interwencyjnego jak i od doświadczenia ale średnia stawka za godzinę pracy na obiekcie przemysłowym to 5-6zł jako szeregowy pracownik a kierownicy mają jakieś 7-8zł.
1
były 2016-11-16 20:50:47
zakład karny za 4 zł. bez umowy traktowanie pracownika jak chińczyka ludzie opanujcie się
1
stanisław 2016-11-18 21:41:38
Witam. Oczekiwałem raczej odpisania na temat a nie wymądrzania się.
k@mil 2016-11-20 16:39:20
tak
Wiesz Kto! 2016-11-26 07:22:31
Dlaczego ten 19 latek który został kontrolnym bo ma mamusie w zarządzie i musiała dać prezesowi żeby mogł mieć stanowisko nosi gazówke przy kontroli? Chyba dlatego że ma 19 lat a pozwolenie jest od 21 hahahaha
2
qba 2016-11-28 11:09:47
Trzy umowy do jednej pracy, smiech na sali.
2
:) 2016-11-30 01:53:10
Najwidoczniej 19l latek spełnia wymagania agencji na potrzeby kontrolnego.
Nadmienię, że kontrolny to nie pracownik ochrony a nosić gazówkę może bo jest wolnym człowiekiem...
3
wp1342 2016-12-06 18:59:41
jestem bylym oficerem kapralem wojska polskiego mialem do czynienia z ta firma kombinatorzy klamcy i zlodzieje nie polecam nikomy pracy w tej firmie koordynatorzy nie panuja nad za marne grosze robisz jeszcze cie okradna z sortow mundurowych na obiekt dostaniesz tylko1 koszule
Teodore 2016-12-06 19:15:45
Nie polecam a nawet odradzam prace w tej agencji, szefostwo oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do dziś nie wypłacili moich pieniędzy, warunki pracy skandaliczne trzeba sie prosić o zejście z lini do toalety. Ta agencja to jedna wielka pomyłka i katastrofa.
mateusz 2016-12-07 18:12:02
Ogólnie praca za śmieszne pieniądze, pracowników nie traktują jak ludzi tylko maszyny ( stój po 11 godzin w niedziele z 2 przerwami po 10 minut ), jak jeszcze pracowałem w firmie tylko raz było by wypłata była na czas, ustalają sobie jakieś śmieszne kary, które możesz dostać nawet za krzywe stanie. Ogólnie ludzie zmieniają się mniej więcej raz w miesiącu ( nie dziwie sie ). Zawszy gdy masz wolne dziwnym trafem dzwoni koordynator mówiąc aby przyjść za kogoś. Podsumowując firma niejest godna uwagi.
marcin 2016-12-07 19:24:12
100 razy lepsza byla kiedys milicja obywatelska ormo niz dzis ta agencja nie zycze najgorszemu wrogowi podjac u nich prace
GiveItAll 2016-12-07 21:33:46
Zdecydowanie NIE POLECAM! Miałem nieprzyjemność pracować w tej firmie. Na początku problemy były z koordynatorem. Bardzo niemiła i niekulturalna osoby, i brak jakiegokolwiek kontaktu, telefony odbierał sporadycznie. Myślałem że po czasie to się zmieni jednak było co raz gorzej. Nikt tam nie dba o pracownika, grafiki układane bez jakiegokolwiek sensu, i nieprzyjemna atmosfera pracy, wręcz dobijająca. Na koniec wypłata, albo raczej jej brak. Raz dostaje się za mało, raz spóźniona nawet kilka tygodni, innym razem wcale... Brak słów!
kamillo 2016-12-07 23:17:48
tez tam kiedys pracowalem a oszolomie w tarnowie chocilem na magazyn na kontrole nawet koordynator potrafil mnie w niedziele ze mszy z kosciala sciagnac do roboty
1
Majstersztyk! 2016-12-10 14:53:10
TA FIRMA TO MAFIA CAŁA RODZINA TU SIEDZI ZATRUDNIONA !!!!
ZUS PŁACĄ CO DRUGI MIESIĄC
STAWKI 4zł ...
JEBIA PRACOWNIKÓW ILE SIE DA
TRZECH PREZESÓW KTÓRYCH TRZEBA UTRZYMAĆ, WOŻĄ SIE KIA SPORTAGE, OPEL INSIGNIA ITD ITP
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Justus - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus