Agencja Ochrony Justus

Kraków

Opinie o Agencja Ochrony Justus

remarke 2016-05-20 00:20:49
A gdzie indziej nie masz kar, za nie wykonanie pracy ?

0
J@ziooo 2016-05-20 00:33:59
Jeśli Twój ukochany rząd chce Ci sprawić taką przyjemność jak praca za 12 zł to myślisz, że tylko agencje ochrony będą musiały zrobić recesie? Firmy produkcyjne również będą zwalniać pracowników itp. Ceny pójdą w górę a ty będziesz klaskał uszami.
0
Stacho. 2016-05-20 00:36:58
A w której spółce masz umowę. Są dofinansowywania do kosztów rehabilitacji i leków. Tylko jak nie ma się mózgu ale ma się pracę tak to bywa.
0
Gienek 2016-05-20 10:31:04
Witam, firma odprowadza składki ZUS, byłem osobiście sprawdziłem i mam odprowadzone składki ZUS i FUZ.
0
k@mil 2016-05-20 15:05:09
Ja tak lubię pracę w Justusie,że robiłbym nawet za paczkę chrupek.Koordynator powiedział mi,że głowę mam tylko po to,żeby mi się woda do szyi nie nalała.Nie wiem co miał na myśli.Dla takich jak ja to praca marzeń.Mam 5 zyla na godzinę-taki ze mnie wielki pan.
0
remarke 2016-05-20 16:05:18
Ja również nie narzekam, mam na etacie 1500-1400 na rękę - zależy ile godzin mam służby. Koordynator w porządku - nie wiem skąd takie żarciki sobie robicie.
0
remarke 2016-06-02 08:27:11
też bym się ucieszył mam(usunięte przez administratora) w głowie ale koordynator i tak mnie przyjął bo nie mógł już znieś tego nękania przeze mnie. Daje mi za 1godzine dropsa plus premie w postaci banana. NIECH ŻYJE JUSTUS !
0
remarke 2016-06-06 15:52:56
Proszę nie podszywać się pod moją osobę.
Powyższa opinia nie jest moja
0
olek 2016-06-06 22:28:58
Koordynator ds. Ochrony Fizycznej widzę że u was jest na cito poszukiwany - tak?
0
remarke 2016-06-07 10:49:22
Na Cito może nie - są nowe kontrakty, przybywa pracowników - poszukiwane są osoby na stanowiska kierowniczo/operacyjne dla poprawny jakości usług.
0
wojtel 2016-06-08 23:01:33
nie mam pojęcia czy ta firma istniała/istnieje/zamierza istnieć. Wpadłem tu przez pomyłkę, szukałem warszawskiej firmy o podobnej nazwie. Jednak to miejsce i opinie mnie zaintrygowały :)
0
Karol 2016-06-15 20:37:04
Moim zdaniem głównym atutem który można wymienić w tej firmie jest atmosfera. Sam tu nie pracuje jednak z pracownikami miałem już nie raz możliwość się spotkać. Po za tym kto z nas za małolata nie myślał o tym aby zostać detektywem. Myślę , że większość.
0
tasik 2016-06-15 20:39:08
@Karol to się dobrze składa, bo mają dużo ofert pracy. Może nie szukają detektywów, ale od czegoś trzeba zacząć.. ;) Głównie poszukują pracowników ochrony. Widzę, że ofert na to stanowisko jest całkiem sporo - można coś dla siebie znaleźć w wielu miastach w Polsce.
0
Halina 2016-06-15 20:48:16
czytam opinie i sie zgodze ze Agencja Justus nie jest taka zla , bo placa na czas i dobrze no ale wiadomo trzeba pracowac. ja slyszlalam ze aktualnie poszukuja osob tam do pracy na stanowisku agent ochrony oraz pracownik ochrony. ja sama mam ochote zaaplikowac bo takze potrebuja tam kobiet, co jest na plus. ale czy jakies wielkie doswiadczenie trzeba miec? z gory dzieki
0
jekob 2016-06-15 20:52:30
wdziałem u nich oferte pracy jako agent ochorny i napisali, ze zarobki sa w porządku, bo do 2000 zł można zarobić, wiec to sporo! konkurencyjni sa bardzo. Poza tym widze, ze wymagają tylko niekaralności, dyspozycyjności do pracy zmianowej-12 godz no i podstawowej znajomości obsługi komputera, to wszystko.
0
Michał 2016-06-15 21:04:08
Pracowałem w Justus 4 lata, a wcześniej pracowałem w innych firmach ochroniarskich.
W Justusie jest tak samo jak w innych firmach , (płaci tak jak wszystkie). . Firma jak firma nie jest taka zła pracowałem w gorszych np Solid czy Juwentus.
Feniks może i płaci mało ale nigdy mnie nie oszukał.
0
Haliboy 2016-06-15 21:07:07
Stawki w ochronie takie jak w innych firmach, jak ktoś chce zarobić w ochronie bez licencji to nie ta praca, nie wiem jakie macie doświadczenia w ochronie ale oni przynajmniej wypłacają to co obiecują, zdarzyły się opóźnienia ale takie mamy teraz czasy wszyscy zalegają.
0
Waldemar 2016-06-15 21:10:50
Dobry wieczór. Wpisuje coś na takie forum pierwszy raz, bo w życiu takich bzdur nie widziałem jak tu. Mam 60 lata pracuje w tej firmie 2,5 roku. Nie wiem jakie macie doświadczenia życiowe ale ja mam chyba zupełnie inne. Firma nie obiecuje nikomu złoty gór, ale wypłaca zawsze to co ustaliła z pracownikiem na początku. Jeżeli ktoś traktuje prace w ochronie na poważnie i wiąże z nią swoją przyszłość, choć nie wiem czemu bo w ochronie nigdy nie będzie pieniędzy, to jest to praca na przeczekanie, na znalezienie czegoś innego, dorobienie do renty lub emerytury lub tak jak ja spróbujcie znaleźć coś w moim wieku. Jestem z zawodu murarzem, z problemami z kręgosłupem, nie mam renty.
Jak możecie uważać że wykonanie obchodu terenu raz na godzinę to problem. Jaka praca taka płaca. Karzą jak wszyscy ale spróbujcie zapomnieć ubrać czapkę w innej firmie, tam mają taryfikator.
A ludzie w biurze w porządku, nie zdarzyło mi się nie załatwić u nich żadnej sprawy.
Polecam dla tych co chcą pracować i nie wydziwiają. Inni niech założą własne firmy.
0
Rajczu 2016-06-15 21:17:05
Witam wszystkich zainteresowanych.
Pracuje w tym zawodzie juz barzo dlugo czasu,zdazylem poznac zasady panujace w tej branzy.Mam 54 lata i jestem pracownikiem kwalifikowanym,wyksztalcenie zawodowe.Moze mnie sie udalo.Ja nie mam powodu nazekac na ta firme(pracuje w cieple,na glowe nie kapie obecnie mam 6zl na godzine-mam nadzieje,ze w zwiazku z nadchodzacymi zmianami stawki godzinowe zostana podniesione).Obchod mam zrobic tak zeby zmiescic sie w godzinie,wyplata czasem sie spoznia pare dni. Umundurowanie dostalem nowe(koszulka ,bluza,spodnie,kamizelka odblaskowa,kurtka zimowa byla uzywana ale czysta i wyprana.
Pracowalem juz w kilkunastu firmach przez te prawie 30lat(min.Solid,Impel,Tombor,PSI i inne)Prace zmieniam jesli cos mi nie pasuje np.obiekt,stawka lub towarzystwo wspolpracownikow. Zaleta pracy w ochronie to napewno to,ze jak dzis odejde z jednej firmy to jutro mam prace w drugiej.Prosze nie piszcie takich bzdor jak niektorzy z moich poprzednikow.O co chodzi? A no chodzi o to ze w kazdej zaznaczam w kazdej ochronie sa kary a nie ma nagrod,w kazdej ochronie sa dupiane czytniki obchodow i w kazdej firmie ochrony placa porownywalne pieniadze-czemu? bo Panstwo/Rzad na to pozwala i tam trzeba miec pretensje.Mnie taka robota pasuje,pracowalem w ochronie banku to byla dopiero udreka,nie mowiac o pracy na sklepie(nigdy wiecej).Ja lubie miec spokoj i cieplo.Tak to prawda nie lubie sie przepracowywac wiec i stawka jest jaka jest.Kazdy ma wybor.W tej firmie jak robie to co mam robic nik sie mnie nie czepia,nawet kontroler jak przyjedzie to czasem kawe u mnie wypije. A koordyantora widuję tylko raz/dwa razy w miesiącu.A nie wierzycie,ze w innych firmach tak samo placa,prosze sprawdzic mnie bzdur nie opowiadajcie.
0
tasik 2016-06-15 21:40:32
@Rajczu dzięki za ten komentarz. Właśnie mam bardzo podobnie, więc już nie będę się powtarzał. Teraz jestem na etapie zmiany pracy, widzę ze firma poszukuje pracowników ochrony w wielu miastach
0
Janusz 2016-06-16 09:50:34
doświadczyłem pracy w tej firmie i może raj na zielonej wyspie to nie jest ale musicie przyznać (Ci co tam pracowali) : pensja zawsze była na czas, w biurze cokolwiek załatwić od ręki - lub informowali telefonicznie, że można odebrać dokuemtny, mój szef obiektu spoko gościu, zawsze można się było dogadać i stawka też nie najgorsza bo wcale nie 6,5 tylko 8,5 netto na rękę! fakt że o umowę o pracę na czas nieokreślony ciężko ale przynajmniej umowa o pracę!
0
Krzysztof 2016-06-16 09:52:27
firma godna polecenia, szwagier pracuje dobrych kilka lat i nie narzeka, wiadomo zawsze są jakieś plusy i minusy i polak lubi pomarudzić, ale akurat Justus dba o pracowiników bardziej niż inne firmy ochroniarskie i w tym przypadku jeśli szukacie pracy w ochronie to jest to jedna z niewielu firm gdzie warto próbować się zaczepić
0
max 2016-06-16 09:54:17
przynajmniej daja umowę o pracę tylko czy na czas okreslony?
0
anoniom 2016-06-16 09:55:58
Jesteście żałośni fakt, że Justus jest od was lepsze Was przeraza i za przeproszeniem szlak Was trafia - wiec wypisujecie takie bzdury! Do Justusa klienci sami przychodza- a wy jako "inne ochrony" nie macie pola przebicia wiec wypisujecie bzdury po stronach internetowych!
0
remarke 2016-06-16 09:59:05
Na początku jest umowa na czas określony jako umowa okres próbny , później umowę przedłużają na kilkanaście lat.
0
puas 2016-06-16 10:00:23
Współpracuje z firma Justus dosyć długo i nie mam zastrzeżeń! Pracownicy są w porządku, patrolują obiekty, jeśli jest coś nie tak odrazu mnie o tym informują. Kierownictwo pilnuje tego, aby wszystko miało ręce i nogi! Można na nich polegać! POLECAM Współprace.
0
GrzegorzB 2016-06-16 10:02:42
Witam, Pracowałem kiedyś jako przysłowiowy ochroniarz. Dokładniej to na budowie. Pilnowałem maszyn budowalnych przy budowie drogi. Czy ta firma również zajemuje się tego typu zleceniami ? I czy wiecie gdzie można trzeba się udać w celu uzyskania ? Bardzo mi zależy na tego typu pracy.
0
Jurek 2016-06-16 10:05:05
Pracuje w firmie już 2 lata wypłata w terminie, atmosfera przyjemna, Pan Mariusz koordynator bardzo w porządku. Agencja ochrony jedna z lepszych w Krakowie POLECAM.
0
Filip 2016-06-16 10:06:40
Osobiście dzisiaj byłem na rozmowie. Bardzo przyjemnie i miło się rozmawiało. Co do pieniędzy czy czegoś takiego nie wiem jeszcze nic. Ale na prawdę polecam bo bardzo mili ludzie tam są.
0
obserwator 2016-06-16 10:09:30
Pracuje w tej firmie mam obiekt w centrum Kielc stawka taka jak w każdej agencji ochrony. Polecam, można dorobić
0
ret 2016-06-16 10:14:23
Pracuje 3 lata obiekt biurowy. Stawki sa rozne w zaleznosci od obiektow 4,8-8 zł na reke, za masowe albo dodatki innych zlecen nawet 20 zl /h. Trzeba dobrze zyc z koorynatorem wtedy dodatki wpadaja (byc dyspozycyjnym w razie jakis awarii) to taki bonus. Dodatki i benefity to tylko dla etatowcow, a to raczej ludzie powyzej 6 lat stazu :( Reszta umowa zlecenie wiec wiadomo...bez rewelacji.
Taki rynek. Firmy sie nie czepiam wszystko na czas, przelozeni normalni (a uwierz, ze to duzo).Wiadomo za alkohol wyjazd i raczej nie znam kogos kto pozniej znalazl robote w innej firmie, po prostu Justus nie akceptuje tego i widocznie firmy w jakis sposob sie porozumiewaja w tym zakresie.W sumie to im sie nie dziwie.Przezyc sie da, nie narzekam ale wroce kiedys do swojego fachu (rzemieślnik) bo kasa coraz mniejsza a inflacja w gore....
Pozdrawiam
0
chbeck 2016-06-16 10:22:44
Dziwę się tym wszystkim negatywnym wpisom, każdy który przyjmuje się do pracy w Justusie jest poinformowany o stawce i o warunkach pracy a zapewne każdy ma mózg i potrafi z niego korzystać i albo przyjmuje te warunki albo nie . Przez kilka lat jakie pracowałem w Justusie nigdy nie zdarzyło się aby pieniążki nie trafiły na moje konto w terminie pomimo. Stawki jak w większości firm ochroniarskich są uzależnione od zleceniodawców jeżeli oni nie dadzą dobrej stawki to firma z czego ma ci zapłacić ? Kiedyś próbowaliśmy policzyć ile Justus ma zysku na 1 godzinie i zbyt wiele nam nie wyszło i tylko przy dużej ilości godzin ten interes jest opłacalny dla właściciela. Nie wiem jak w innych miastach ale w Katowicach było w miarę spoko, szefowie zmian trochę upierdliwi ale z kierownikiem można było wszystko załatwic pod warunkiem że nie próbowałeś go robić w bambuko. Przez 14 lat pracy w tej branży przeleciałem większość firm ochroniarskich na sląsku i jest to druga firma w której bym ponownie podjął pracę
0
sant 2016-06-16 10:28:08
Hej. Jeśli ktoś szuka pracy w Starachowicach, to widziałem, że firma poszukuje pracownika ochrony. Praca wydaje się dość stabilna, pełny etat, dwie zmiany. Jak na Starachowice to całkiem ok.
0
Adam 2016-06-16 10:31:55
Jestem ppracownikiem Justusa to prawda zarabia sie od 5-7zl czy to dobre stawki?? sprawa dyskusyjna znam ludzi z konkurencyjnych firm co zarabiaja 8-9zl na reke ale nie jestem tu aby krytykowac ta firme moim zdaniem jest to calkiem przyzwoita firma jezeli chodzi o traktowanie ludzi przynajmniej w Kraków koordynatorzy sa wporzadku jesli jest sie dla nich ok to rowniez potrafia isc na reke panie w kadrach sa bardzo mile z szefostwem nie mialem wiekszego doczynienia wiec sie nie wypowiadam no i co najwazniejsze i co zasluguje na bardzo duza pochwale to to ze wyplaty sa zawsze na czas nigdy nie bylo poslizgu a jezeli np wyplata wypada w niedziele to na koncie jest juz w piatek. to tyle co moge napisac o tej firmie jako przejsciowa praca albo dorywcza to jak najbardziej polecam Justus.
0
tasik 2016-06-16 10:54:40
Ktoś może wie, jakie warunki są proponowane nowym przedstawicielom handlowym w Justusie? Słyszałem, że jest ok, a właśnie poszukują :)
0
Pośrednictwo pracy 2016-06-16 13:48:29
Justus to można napisać że to jest takie pośrednictwo pracy tzn że jak zatrudnimy się w firmie justus to jesteśmy , sprzataczem, portierem, odgarnujemy snieg, przynieś podaj pozamiataj itd itp :) tylko że na umowę zlecenie :)
0
gonzo 2016-06-16 13:57:13
no tak, najpierw jest tutaj umowa zlecenie, ale potem można liczyć tez na pewno na umowe o prace, wydaje mi się, że jako Przedstawiciel handlowy w Justusie to można spokojnie zarobić.
0
Pośrednictwo pracy 2016-06-16 16:52:36
Pracuje pół roku do kogo mam się zgłosić o umowę ???
0
niki 2016-06-16 16:57:45
Do Anioła Stróża
0
bażant 2016-06-16 18:07:08
a on jest z działu kadr?:)a myślę że w tej agencji nie jest trudno o umowę, poza tym obiecują rozwój i awanse
0
remarke 2016-06-17 09:51:50
Porozmawiaj ze swoim przełożonym jeśli potrzebujesz umowy o pracę.
0
remarke 2016-06-17 09:54:25
Nie na każdym obiekcie tak jest - to zależy od umowy z klientem. Nie wypisuj bzdur koordynator na pewno informował cię o zakresie obowiązków - skoro pracujesz na tym obiekcie podjąłeś pracę świadomie.
0
Pancur 2016-06-17 09:58:48
w sumie to nie zwracam uwagi na negatywne komentarze które tutaj rzucanie z taką łatwością. branża ochraniarska po prostu zawsze wywoływała duże emocji i kontrowersji, zawsze się znajdzie ktoś kto chce pohejtować bo mu nie wyszło. ale ja lubię tą pracę, nie jest dla mnie za ciężka chociaż mogłabym zarabiać więcej
0
Violetta 2016-06-17 10:12:53
Również korzystam usług firmy od kilku lat i jestem zadowolony. Włosy powierzam zawodowej fryzjerce a bezpieczeństwo byłym komandosom :) Pozdrawiam
0
ropson 2016-06-17 10:54:12
Nie każdy docenia możliwości tej firmy, a szkoda, praca nie jest ciężka, a to jest bardzo ważne, pieniądze są raczej adekwatne do wykonywanych działań.
0
max 2016-06-17 10:58:31
poszukują z tego co widzę nie tlyko ochroniarzy ale i przedstawicieli handlowych do różnych oddziałow nie tylko do jednego, czy ktoś jest w stanie scharakteryzować na czym praca PH tam? bo jako ochroniarz domyslam sie ale to stanwosiko jakos odbiega mi.
0
remarke 2016-06-17 11:27:58
Jako nowy PH przejdziesz kilka szkoleń zakresu oferowanych usług i sprzętu.
Następnie będziesz przydzielony do starszego handlowca dla nabrania pewności i doświadczenia. Później otrzymujesz zapytania od klientów kierowane do BOK do kontaktu i złożenia oferty. Przede wszystkim sam musisz stworzyć swoją siatkę klientów którzy potrzebują skorzystać z oferty firmy - nikt tego za Ciebie nie zrobi.
Ogólnie
Telefony, spotkania, oferty, zlecenia do działów.
Są narzucone plany sprzedażowe, które nie są wygórowane ponad możliwości ale rosną wraz ze stażem.
Kilka razy w roku są prowadzone wewnętrzne szkolenia lub organizowane przez zewnętrznych dostawców sprzętu. Miła fajna atmosfera i pomocni współpracownicy.
Najważniejsza własna organizacja czasu i pracy.
0
max 2016-06-17 11:59:35
dzieki remarke' wiec mogę liczyć od razu na wstępne szkolenia i narzedzia pracy,tak?
0
ACZW 2016-06-22 09:41:05
Na początek można otrzymać w okolicach 2000zł na rękę do tego dają prowizję i premie także można naprawdę fajne pieniądze zarobić. Praca jest całkiem spoko. Kontakt z ludźmi, głównie wyszukiwanie nowych inwestycji.
0
aniek 2016-06-22 09:48:33
wydaje mi się, że tutaj szukają jeszcze osób do pracy jako Koordynator ds. Ochrony Fizycznej no i zastnawiam się jakie stawki tutaj proponują, nie wiem czy wiecie coś na ten temat czy nie za bardzo?
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus