brak logo

Agencja Ochrony Justus

Kraków

Opinie o Agencja Ochrony Justus

obserwator 2016-06-16 10:09:30
Pracuje w tej firmie mam obiekt w centrum Kielc stawka taka jak w każdej agencji ochrony. Polecam, można dorobić
ret 2016-06-16 10:14:23
Pracuje 3 lata obiekt biurowy. Stawki sa rozne w zaleznosci od obiektow 4,8-8 zł na reke, za masowe albo dodatki innych zlecen nawet 20 zl /h. Trzeba dobrze zyc z koorynatorem wtedy dodatki wpadaja (byc dyspozycyjnym w razie jakis awarii) to taki bonus. Dodatki i benefity to tylko dla etatowcow, a to raczej ludzie powyzej 6 lat stazu :( Reszta umowa zlecenie wiec wiadomo...bez rewelacji.
Taki rynek. Firmy sie nie czepiam wszystko na czas, przelozeni normalni (a uwierz, ze to duzo).Wiadomo za alkohol wyjazd i raczej nie znam kogos kto pozniej znalazl robote w innej firmie, po prostu Justus nie akceptuje tego i widocznie firmy w jakis sposob sie porozumiewaja w tym zakresie.W sumie to im sie nie dziwie.Przezyc sie da, nie narzekam ale wroce kiedys do swojego fachu (rzemieślnik) bo kasa coraz mniejsza a inflacja w gore....
Pozdrawiam
chbeck 2016-06-16 10:22:44
Dziwę się tym wszystkim negatywnym wpisom, każdy który przyjmuje się do pracy w Justusie jest poinformowany o stawce i o warunkach pracy a zapewne każdy ma mózg i potrafi z niego korzystać i albo przyjmuje te warunki albo nie . Przez kilka lat jakie pracowałem w Justusie nigdy nie zdarzyło się aby pieniążki nie trafiły na moje konto w terminie pomimo. Stawki jak w większości firm ochroniarskich są uzależnione od zleceniodawców jeżeli oni nie dadzą dobrej stawki to firma z czego ma ci zapłacić ? Kiedyś próbowaliśmy policzyć ile Justus ma zysku na 1 godzinie i zbyt wiele nam nie wyszło i tylko przy dużej ilości godzin ten interes jest opłacalny dla właściciela. Nie wiem jak w innych miastach ale w Katowicach było w miarę spoko, szefowie zmian trochę upierdliwi ale z kierownikiem można było wszystko załatwic pod warunkiem że nie próbowałeś go robić w bambuko. Przez 14 lat pracy w tej branży przeleciałem większość firm ochroniarskich na sląsku i jest to druga firma w której bym ponownie podjął pracę
1
sant 2016-06-16 10:28:08
Hej. Jeśli ktoś szuka pracy w Starachowicach, to widziałem, że firma poszukuje pracownika ochrony. Praca wydaje się dość stabilna, pełny etat, dwie zmiany. Jak na Starachowice to całkiem ok.
Adam 2016-06-16 10:31:55
Jestem ppracownikiem Justusa to prawda zarabia sie od 5-7zl czy to dobre stawki?? sprawa dyskusyjna znam ludzi z konkurencyjnych firm co zarabiaja 8-9zl na reke ale nie jestem tu aby krytykowac ta firme moim zdaniem jest to calkiem przyzwoita firma jezeli chodzi o traktowanie ludzi przynajmniej w Kraków koordynatorzy sa wporzadku jesli jest sie dla nich ok to rowniez potrafia isc na reke panie w kadrach sa bardzo mile z szefostwem nie mialem wiekszego doczynienia wiec sie nie wypowiadam no i co najwazniejsze i co zasluguje na bardzo duza pochwale to to ze wyplaty sa zawsze na czas nigdy nie bylo poslizgu a jezeli np wyplata wypada w niedziele to na koncie jest juz w piatek. to tyle co moge napisac o tej firmie jako przejsciowa praca albo dorywcza to jak najbardziej polecam Justus.
tasik 2016-06-16 10:54:40
Ktoś może wie, jakie warunki są proponowane nowym przedstawicielom handlowym w Justusie? Słyszałem, że jest ok, a właśnie poszukują :)
Pośrednictwo pracy 2016-06-16 13:48:29
Justus to można napisać że to jest takie pośrednictwo pracy tzn że jak zatrudnimy się w firmie justus to jesteśmy , sprzataczem, portierem, odgarnujemy snieg, przynieś podaj pozamiataj itd itp :) tylko że na umowę zlecenie :)
gonzo 2016-06-16 13:57:13
no tak, najpierw jest tutaj umowa zlecenie, ale potem można liczyć tez na pewno na umowe o prace, wydaje mi się, że jako Przedstawiciel handlowy w Justusie to można spokojnie zarobić.
Pośrednictwo pracy 2016-06-16 16:52:36
Pracuje pół roku do kogo mam się zgłosić o umowę ???
niki 2016-06-16 16:57:45
Do Anioła Stróża
1
bażant 2016-06-16 18:07:08
a on jest z działu kadr?:)a myślę że w tej agencji nie jest trudno o umowę, poza tym obiecują rozwój i awanse
remarke 2016-06-17 09:51:50
Porozmawiaj ze swoim przełożonym jeśli potrzebujesz umowy o pracę.
1
remarke 2016-06-17 09:54:25
Nie na każdym obiekcie tak jest - to zależy od umowy z klientem. Nie wypisuj bzdur koordynator na pewno informował cię o zakresie obowiązków - skoro pracujesz na tym obiekcie podjąłeś pracę świadomie.
Pancur 2016-06-17 09:58:48
w sumie to nie zwracam uwagi na negatywne komentarze które tutaj rzucanie z taką łatwością. branża ochraniarska po prostu zawsze wywoływała duże emocji i kontrowersji, zawsze się znajdzie ktoś kto chce pohejtować bo mu nie wyszło. ale ja lubię tą pracę, nie jest dla mnie za ciężka chociaż mogłabym zarabiać więcej
Violetta 2016-06-17 10:12:53
Również korzystam usług firmy od kilku lat i jestem zadowolony. Włosy powierzam zawodowej fryzjerce a bezpieczeństwo byłym komandosom :) Pozdrawiam
ropson 2016-06-17 10:54:12
Nie każdy docenia możliwości tej firmy, a szkoda, praca nie jest ciężka, a to jest bardzo ważne, pieniądze są raczej adekwatne do wykonywanych działań.
max 2016-06-17 10:58:31
poszukują z tego co widzę nie tlyko ochroniarzy ale i przedstawicieli handlowych do różnych oddziałow nie tylko do jednego, czy ktoś jest w stanie scharakteryzować na czym praca PH tam? bo jako ochroniarz domyslam sie ale to stanwosiko jakos odbiega mi.
remarke 2016-06-17 11:27:58
Jako nowy PH przejdziesz kilka szkoleń zakresu oferowanych usług i sprzętu.
Następnie będziesz przydzielony do starszego handlowca dla nabrania pewności i doświadczenia. Później otrzymujesz zapytania od klientów kierowane do BOK do kontaktu i złożenia oferty. Przede wszystkim sam musisz stworzyć swoją siatkę klientów którzy potrzebują skorzystać z oferty firmy - nikt tego za Ciebie nie zrobi.
Ogólnie
Telefony, spotkania, oferty, zlecenia do działów.
Są narzucone plany sprzedażowe, które nie są wygórowane ponad możliwości ale rosną wraz ze stażem.
Kilka razy w roku są prowadzone wewnętrzne szkolenia lub organizowane przez zewnętrznych dostawców sprzętu. Miła fajna atmosfera i pomocni współpracownicy.
Najważniejsza własna organizacja czasu i pracy.
max 2016-06-17 11:59:35
dzieki remarke' wiec mogę liczyć od razu na wstępne szkolenia i narzedzia pracy,tak?
ACZW 2016-06-22 09:41:05
Na początek można otrzymać w okolicach 2000zł na rękę do tego dają prowizję i premie także można naprawdę fajne pieniądze zarobić. Praca jest całkiem spoko. Kontakt z ludźmi, głównie wyszukiwanie nowych inwestycji.
aniek 2016-06-22 09:48:33
wydaje mi się, że tutaj szukają jeszcze osób do pracy jako Koordynator ds. Ochrony Fizycznej no i zastnawiam się jakie stawki tutaj proponują, nie wiem czy wiecie coś na ten temat czy nie za bardzo?
mariner 2016-07-01 13:31:52
Aja mam 5 zł/godz.chociaż obiecali 6zł/godz.Nie wiem w jakim mieście pracujesz? Co region to i może inna stawka.Dzisiaj 1 lipca awypłaty za m-c maj jeszcze nie ma na koncie.Czyli opinie co niektórych są mocno przesadzone
gonzo 2016-07-01 14:37:16
Koordynator ds. Ochrony Fizycznej jest u nich teraz poszukiwany, wydaje mi się, że spokojnie można sie zatrudnić jak spełenia się wszystkie warunki czyli m.in. 2 lata doświadczenia.
Anonim 2016-07-01 22:05:18
Ja już tam nie pracuję nie chcieli mi dać etatu z III grupą niepełnosprawności nie będę robił na umowie zlecenie za 5 zl/godz. Znalazłem lepszą pracę innej firmie i mam etat i ok 10 zl/godz. na rękę a brutto 12,17 zl/godz.
kaminio 2016-07-01 22:25:37
a czy powiedziane że każdemu musza etat dać? weź no... ja do was i tak idę do Zakopanego na ochronę, chociaż zmiany po 12 godzin
remarke 2016-07-02 11:16:58
Wynagrodzenie z tytułu umowy o pracę wypłacane są do 10 każdego miesiąca.
Wynagrodzenie z umów o pracę do 32 dni od zakończenia zlecenia.
max 2016-07-02 11:24:57
Dzięki za informacje, czyli sma muszę stworzyć swoja bazę, a czy d nich dostaję jakąs? Jest jakiś okreslony teren po jakim musze sie poruszać chodzi mi o wojewodztwa czy jezdze po całej polsce, czy najpeir dzwonie i umawiam sie w firmami, jak wyglada czas pracy?
remarke 2016-07-02 14:25:00
Oczywiście dostajesz zapytania od klientów. Ale przede wszystkim bazujesz na własnej bazie. Odnośnie ternu jest to do ustalenia z przełożonym. Czas pracy hmmm 8h lub sam ustalasz czas pracy w zależności od umówionych spotkań.
tasik 2016-07-02 14:42:57
@remarke to wcale nie są jakieś złe warunki, warto spróbować moim zdaniem. Może nie każdy sobie radzi to i ludzie narzekają, ale bez przesady. A Ty od dawna się tym zajmujesz? Ogólnie widzę sporo ofert w tej chwili, a to na PH, a to na koordynatora ds. ochrony fizycznej. Firma się rozwija.
tasik 2016-07-03 09:36:59
Zawsze można iść stopień wyżej @jedroben na koordynatora ochrony kasa większa, umowa a musisz mieć tylko trochę doświadczenia i wykształcenie średnie
salomon 2016-07-05 16:26:53
Świetna firma
mareczek 2016-07-05 16:30:38
Witam wszystkich. Czy w Krynicy-Zdrój nadal można aplikować do ochrony?
pi 2016-07-07 12:32:47
Stawki zależą od obiektu, ale jest to firma śmieciowa. Jak masz grupę to zatrudnią cie na pełny etat, a jak nie zlecone ze stawką 4, 50 lub mniejszą. koordynatorzy ci jeszcze powiedzą za pracownik musi na nich zarobić, są może raz na rok w danej placówce ( a ty masz mówić, że są co tydz.).
aha 2016-07-07 12:38:47
A wiecie czy jest szansa na to, żeby znaleźć zatrudnienie teraz?
remarke 2016-07-07 22:56:20
Zadzwoń zapytaj tel 24h/7 +12 425 25 21
bum 2016-07-07 22:57:16
Myślę, że tak @aha, ale najlepiej dowiadywać się o tym bezpośrednio w firmie. Ciekawe tylko jakie benefity dorzucają.
remarke 2016-07-07 23:06:17
Zależy od stanowiska
gonzo 2016-07-08 11:40:22
Koordynator ds. Ochrony Fizycznej jest tutaj potrzebny, nie wiem tylko jak będzie wyglądała tutaj praca, bo zastnawiam się jak mozna u nich więcej zarobić jedak, czy jest też możliwośc nadgodzin czy nie za bardzo, macie o tym jakieś informacje jednak czy nie bardzo?
mirind 2016-07-08 13:26:44
Koordynator sam normuje swój czas pracy - ogólnie można to opisać jako nienormowany czas pracy - nie ma nadgodzin.
kinga 2016-07-08 13:29:49
to już jakiś duży komfort ale nie każdy sito selekcyjne przejdzie - niem każdy ma prawo jazdy i "otwarty umysł"
marian_ 2016-07-08 15:12:34
Ja to widziałem głównie oferty pracy na koordynatorów ds. ochrony fizycznej, ale pewnie taki przedstawiciel handlowy może liczyć również na dobre dwuskładnikowe wynagrodzenie.
Jakub 2016-07-08 15:28:54
Proszę o konkrety na atrium@justus.com.pl.
To co Pan wypisuje jest nie poważne i nie możliwe.
rydla 2016-07-08 16:04:01
@ Jakub a czemu konkrety chcesz na maila? Skoro uważasz że nie są to prawdziwe informacje, to właśnie powinna ta osoba napisać konkrety właśnie tutaj
Jakub 2016-07-08 19:16:31
@rydla Interesujące, że odpisujesz na mój post który nie został jeszcze opublikowany przez GoWork - jedna wielka ściema.
max 2016-07-08 19:44:14
nie rozumiem o co wam chodzi, mają podane oferty pracy, zamieszczony zakres obowiazkow i wykonywanie zadan a co do kwestii finansowych to musisz isc na rozmowe kwalifikacyjna
Bartek 2016-07-12 14:58:20
Kupione komentarze pisane w odstępie kilku minut... ale żenada
witek 2016-07-12 15:07:27
@max ale piszesz konkretnie o jakichś stanowiskach pracy? dajcie znać czy są jakieś oferty pracy na Łódź teraz
Gvy 2016-07-15 20:58:14
@witek ale przeciez nie tylko w Łodzi oni maja te oferty pracy porozrzucane po cąłej Polsce powaznie..i tez rekrutuja na kilka stanowik miedzy innymi przedstawicila handlowego czy tez koordyantora ds ochrony fizycznej
Szymon 2016-07-18 08:37:59
Pracowałem w firmie Justus 2 lata. Bez licencji. Obiekt Chroniony. Przyznam,że bym wrócił do tej Firmy.
gość 2016-07-18 08:54:38
Pewnie, że cały czas się pojawiają oferty pracy @Gvy, bo jest to związane z ciągłym rozwojem firmy, a wypłata?
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Justus - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus