Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Ochrony Justus

Pracowałeś w firmie Agencja Ochrony Justus i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
smerf - 2015-02-05 13:03:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam umowę o pracę na 5 lat więc minimalna krajowa. O emeryturę się nie
martwię bo staż pracy mam mam ponad 30 lat.
Buty jak by dawali wszystkim to na takiej rotacji by zbankrutowali.
o moją emeryturę nie musisz się martwić bo o swoje potrafię zadbać.
Na obiekcie jest nas 4 i
mamy dzień noc i dwa dni wolnego.O mnie martwić się nie musisz bo potrafię zadbać o siebie, a nigdzie kokosów nie dają.Jest jeszcze gorzej uwierz wiem co mówię bo znalezienie pracy kosztowało minie czasu i nerwów. Pozdrawiam
jak potrzeba wolne to załatwiamy to między sobą bo umiemy się dogadać.
zdjecie uzytkownika
RABA - 2015-02-05 14:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smerf - 2015-02-05 13:03:53]:
OK.Przepraszam,jeśli Ciebie uraziłem.To nie było moim zamiarem.Wybacz moje rozgoryczenie.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
smerf - 2015-02-06 16:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się nie gniewam tylko uważam że wszystko zależy od koordynatora.
W zachodniopomorskim jest odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku.
Jak coś obieca to nie ma bata,niech kij na kija wchodzi a on zachowa twarz.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
osa - 2015-02-07 12:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym nawiązać kontakt z osobami zatrudnionymi na umowę o pracę. A co do firmy Justus to jest godna" zaufania". Po pół roku przesłala środki czystości o butach można zapomnieć i ubrała nas w stroje, jedni mają koszule inni podkoszulki. Wyglągamy jak przebierańce na bal maskowy. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
smerf - 2015-02-09 13:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
my dostaliśmy środki po tygodniu więc nie wiem od kogo to zależy.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Irek - 2015-02-23 12:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś coś wie o jakiejś pracy w woj.łódzkim
zdjecie uzytkownika
ludek - 2015-02-26 16:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć.Czy dostaliście już druki PIT-11? Jutro mija termin w którym powinniśmy je dostać a tu nic
zdjecie uzytkownika
joks - 2015-02-27 10:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludek, dzwoniłem do kadr Justusa, kobitka powiedziała że ostatnie pity zostały wysłane i powinny dotrzeć pocztą najpóźniej do środy.
zdjecie uzytkownika
ludek - 2015-02-27 14:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [joks - 2015-02-27 10:51:07]:
Dziękuję i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ferdynand - 2015-03-02 01:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie napiszcie jaki region kraju obsługuje ten wspaniały koordynator z Justusa o którym wcześniej jeden z kolegów pisał to ja też swoje trzy grosze dorzucę
zdjecie uzytkownika
Kamil88 - 2015-03-02 13:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem tam rok temu (Kraków) inie polecam... Dzwoniłem dziś do kadr Justisa bo chciałem się dowiedzieć kiedy pita dostanę i pisze tego posta dlatego tylko żeby napisać ze babka z kadr która odebrała to jakaś totalna wiesniara ani ,,dzień dobry,, ani dowidzenia ani słucham nic z tych rzeczy i jeszcze miała pretensje ze dzwonię się o coś dowiedzieć...zero kultury i wychowania.
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-03-02 19:21:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no prosze to i takie sytacje u nich się zdażają? tego szczerze mówiąc się nie spodziewałem, no ale jak widac i takie rzeczy mają miejsce. z tego co się orientuje to chyba pracodawca powinien zapewnić to, zebyśmy dostali pita do końca lutego, a nie, zeby musiał sie z tym jeszcze przypominać, masakra.
zdjecie uzytkownika
Justusek - 2015-03-11 08:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie Ochroniarze z Justusa!
-poczytajcie i ja swoją spostrzeżenia dodam,nie chce tu złośliwie krytykować przełożonych firmy "Justus".W miesiącu marcu 2015r w/w firma rozpoczęła ochronę zakładu pracy we wschodnim rejonie naszego kraju.Skontaktowałem się z panem koordynatorem telefonicznie,który wyraził zgodę na moją pracę w tej firmie.Gdy przyjechał na rozmowy kwalifikacyjne z przyszłymi ochroniarzami,przywiózł ze sobą formularze dokumentów do wypełnienia i podpisania swoim nazwiskiem które są niezbędne do zatrudnienia z tym tylko że to była umowa zlecenie,było tych dokumentów aż 11 formularz danych osobowych i różnego rodzaju oświadczeń i do tego ż 8 umów zleceń,myślałem że to pomyłka ale okazało się że nie.Trzeba było wypełnić te 8 umów i podpisać swoim nazwiskiem bez daty.Oprócz tych dokumentów były dokumenty odnośnie zatrudnienia mnie na umowę o pracę.Czyli prosto rozumując ja i moi koledzy mieli pracować na umowę zlecenie do czasu kiedy dostanę umowę o pracę.Myślę ze jest to normalne bo w poprzedniej agencji ochrony też tak było z wyjątkiem jednej umowy zlecenia.W jednym z dokumentów dołączonych do umowy zlecenia była informacje że: w związku z obowiązywaniem ustawy o ochronie osób i mienia i nie dostarczeniem przez pana licencji pracownika ochrony,wydaje się Panu zakaz noszenia i używania środków przymusu bezpośredniego oraz broni palnej.Myślę że to całkiem logiczne tylko co zrobić gdy w jednym z punktów umowy pisze:"odpieranie zamachów w obronie mienia".W następnym oświadczeniu w jednym z punktów jest napisane "znajduję się w dobrej kondycji fizycznej i mój stan zdrowia pozwala na udział w treningach prowadzonych przez Zleceniodawcę" a następnie "nie będę wnosił żadnych roszczeń cywilnoprawnych z tytułu ewentualnego uszczerbku na zdrowiu,który może powstać podczas treningu" Piszę to dosłownie bo mam przed sobą skopiowane dokumenty.Na domiar złego zostałem wyznaczony na pierwszy dyżur w nowo ochranianym obiekcie.Przeszkolenie udzielił mi stary pracownik z poprzedniej firmy ochrony.Gdy za dwa dni przyjechał Pan koordynator po dokumenty wskazałem mu te nieprawidłowości i zaproponowałem skreślenie niektórych punktów moim zdaniem niezgodnych z zasadami uczciwości i prawa,to nie wyraził na to zgody -powiedział ze te umowy sporządzał prawnik i są dobre i jeśli panu to nie odpowiada to ja niszczę wszystkie wypełnione dokumenty,i tak zrobił a zapłaty za dyżur 24 godzinny pan nie otrzyma ponieważ nie wyraził pan chęci do dalszej pracy.Dodam od siebie że chęci to ja miałem tylko znając życie wiem jak różni pracodawcy potrafią wykorzystywać pracowników i zabezpieczać się przed jakąkolwiek odpowiedzialnością.Podstawą przyjęcia do pracy jako pracownika ochrony fizycznej jest "orzeczenie o niepełnosprawności"-orzeczenie samo w sobie mówi że jest to człowiek niepełnosprawny,czyli w jakimś stopniu chory a wymagania są jak od zdrowego.Ale tutaj liczy się tylko "kasa"."PFRON" przecież daje pieniądze na każdego niepełnosprawnego.Moja tak uwaga na koniec tego wywodu żeby każdy czytał dokładnie dokumenty i umowę/y/ podsuwane do podpisu,ale w obecnej sytuacji tak bywa że człowiek będący w trudnej sytuacji finansowej godzi się na wszystko.Myślę że lepiej czasami poszukać sobie innej pracy.Podobno od następnego roku wszystkie umowy śmieciowe mają być zlikwidowanie,będzie to cios dla wszystkich pracodawców wyzyskiwaczy. Pozdrawiam wszystkich pracowników ochrony firmy "Justus".
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-03-17 13:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja najgorzej wspominam wlasnie ta firme ze wszystkich w ktorych mialem okazje pracowac. Najbardziej przekichane bylo na almach tam byl taki lysy koordynator chyba andrzej, ktorego moge smialo nazwac zlotousty. naobiecywal ze wszsytko bedzie super a nawet wyplaty nie bylo i ze stawka tez sciemnial. zniszczyl mi kariere w ochronie bo juz wiecej nie wroce do takiej pracy. uwazajcie na niego ludzie bo to falszywiec!! Rzadzil sie tak strasznie a nawet prawka nie mial hehe. pozdro
zdjecie uzytkownika
Gogo - 2015-03-17 14:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ściema na całej linii. Kasę wypłacają 26 każdego miesiąca ale ucinają co 5-10 godzin i masz mniejszabyle się nie doliczyać. Podpisujesz dwie umowy pierwsza podatki druga zus. Wyszstko aby cię oszukac. Zus licza od 100 zł wiec masz po 6 zł miesiecznie na zus- chyba 6,60zł. Zero poszanowania robisz nawet 350 godzin miesiecznie. Kpina. Średnia płaca 5 zł. a minimum to 3,50 max 7,50. Nie dają pokwitować wypłat mimo że to obowiązek. Koordynatorzy to pajace. Żyją na normalnej umowie a chca od ciebie zwykłej zlecenie. Ciągle oszustwo liczysz godziny swoje bo inaczje nie wypłacą co do grosza. Obiecują 5 zł a wypłacają 4,50 po 7 miesiacach dali 5 zł. Stwierdzili ze bład w systemie okazuje się że celowe. Wyrównania nie dali. Zostawiłem ciuchy i w długą. Nie polecam 10x już inne firmy sa bardziej lepsze niż ta. MNOze też zlecenie ale szanują człowieka.
zdjecie uzytkownika
Gogo - 2015-03-17 14:25:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ściema na całej linii. Kasę wypłacają 26 każdego miesiąca ale ucinają co 5-10 godzin i masz mniejszabyle się nie doliczyać. Podpisujesz dwie umowy pierwsza podatki druga zus. Wyszstko aby cię oszukac. Zus licza od 100 zł wiec masz po 6 zł miesiecznie na zus- chyba 6,60zł. Zero poszanowania robisz nawet 350 godzin miesiecznie. Kpina. Średnia płaca 5 zł. a minimum to 3,50 max 7,50. Nie dają pokwitować wypłat mimo że to obowiązek. Koordynatorzy to pajace. Żyją na normalnej umowie a chca od ciebie zwykłej zlecenie. Ciągle oszustwo liczysz godziny swoje bo inaczje nie wypłacą co do grosza. Obiecują 5 zł a wypłacają 4,50 po 7 miesiacach dali 5 zł. Stwierdzili ze bład w systemie okazuje się że celowe. Wyrównania nie dali. Zostawiłem ciuchy i w długą. Nie polecam 10x już inne firmy sa bardziej lepsze niż ta. MNOze też zlecenie ale szanują człowieka.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-03-17 14:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje od lutego 2014 i dostałem pit. Szok obiecali normalne składki poza chorobową i co okazało się że grosze płacą po 5 zł. miesiecznie na retę i emeryturę. Zwolniłem isę oszukiwali przez tyle miesięcy ., Nie polecam jak juższukac to innej pracy a nie w takim nie wie m co .............
zdjecie uzytkownika
Grześ - 2015-03-17 14:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waldek - 2015-03-17 13:32:10]:
Tak to prawda masa papierów a umowy całkowicie niezgodne z prawem. Do tego tyle papierów bo dwie umowy jedna na wypłatę i podatki druga na zus. Uwaga pseudozus za 5 zł miesięcznie to suma twoich składek. Śmieszne. Zgadzam sięz panem ale to że nie ma pan umowy o prce to nie jeden szkopuł. Oni tak robią to celowe. Nikt tam nie dostaje umowy o prace chyba że już muszą. A ile pan miał na umowie 3 -czy 4 zł a realnbie płacą inna stawkę. Umowa i stawka to jedno i to samo szwindel by oszukac skarbówkę i pracowników.
zdjecie uzytkownika
Maciek T - 2015-03-17 14:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Justus ma pracowników tylko z jednego powodu. 1 - Dla nie których to naprawdę jedyne pieniądze. 2 - dla startujących na rynku pracy aby gdzieś siędostać i po trzech miesiącach uciec. 3- dla tych co mają emerytury /ręty dla zabicia czasu. Nikt o zdrowych zmysłach nie bedzie tam pracował jeszcze na umowie zlecenie która jak sięokazuje tez szfindlem jest. Dla ludzi bez kasy to jedyne rozwiązanie. Osobiście nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Kamilp - 2015-03-18 20:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostaliscie pity? Dzwonilem do tego burdelu babka bez kultury i bez szkoly powiedziala ze wszystkie pity zostaly wyslane w ostatnim tyg lutego,dzis juz 18 marzec,3 tyg zeby pit szedl?BURDEL
zdjecie uzytkownika
RABA - 2015-03-19 04:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kamilp - 2015-03-18 20:13:35]:
Witaj.Mój PIT-11 dotarł do mnie po 10 dniach.Justus oszczędza na wszystkim,także na znaczkach.Nie wysłali Pocztą Polską,tylko IN-Postem.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
laser - 2015-03-19 18:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może to, że nie doszedł PIT nie jest winą Agencji Ochrony Justus tylko in-postu albo poczty polskiej. Może da się poprosić o wysłanie pita mailem w takim razie, a nawet jeśli nie dojdzie to od 15 marca działają e-deklaracje ze wstepnie wypełnionym zeznaniem, także w sumie papierek nie musi być potrzebny.
zdjecie uzytkownika
koordynator - 2015-03-20 22:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2010-03-23 19:42:24]:
Zarobki...wszedzie lepsze niz w Justusie jedyny punkt dają autko minus na gaz!!!
Mnie zalegali z wypłatą dwa miesiące...ale w koncu wydarłem ...uffffff!!! I tak wyjebalem szybko jak sie zatrudnilem!!! W biurze nic nie zalatwisz bo sa zapracowane dziewczyny...kilka osob obskakuje ok 3 tys.ludzi wiec jest co robic!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmawiałem z kierownikiem ochrony intermarche (koordynator gdzieś wsiąk)
Niestety kierownik nie ma pojęcia o pracy nic, są to osoby niekompetentne.
Pytając się o sprawy takie jak: procedury ewakuacji, dojazd patroli interwencyjnych i itp. kierownik nie potrafił prawidłowo odpowiedziec na takie pytania...
Porozumienie się to jakaś porażka.
Pytania: Czy byleś karany, czy jesteś dyspozycyjny, jakie masz doświadczenie
zdjecie uzytkownika
smerf - 2015-03-21 21:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikt nie powie dobrego słowa.W zachodniopomorskim bo tu pracuję wypłaty są na czas
Pracujemy po góra 196 godz. w zależności jak długi miesiąc.Koordynator do niczego się nie czepia bo nie ma powodu. Ja nie powiem złego słowa bo praca mi odpowiada.
Mam minimalną krajową i umowę o pracę.Jeżeli jest coś żle to faktycznie kadry
pozostawiają dużo życzenia. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mat - 2015-03-29 09:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grześ - 2015-03-17 14:37:22]:
też pracowałem w tej firmie i jest masakra co miesiąc nie wypłacają wszystkiej kasy a koordynator to katastrofa nigdy nic nie wie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Agencja Ochrony Justus?
Zadaj pytanie