Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Ochrony Justus

Pracowałeś w firmie Agencja Ochrony Justus i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tadek - 2014-10-06 13:54:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie jak macie czas, to napiszcie proszę jak sprawa wygląda z zatrudnieniami, oby tylko mieli jakieś fajne oferty, albo dobrze płatne w miarę i żebym nie musiał na mrozie pracować, to dla mnie już byłoby dobrze.. mam już doświadczenie w tej branży, więc dałbym sobie spokojnie rade z taką pracą.
zdjecie uzytkownika
coma - 2014-10-06 15:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś pracował tam jako przedstawiciel handlowy? jakie warunki i płace?
zdjecie uzytkownika
RABA - 2014-10-07 15:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tadek - 2014-10-06 13:54:54]:
Justus jest wspaniałą firmą.Jeśli chcesz przeżyć przygodę życia,bez wahania aplikuj.Jeden krawat na dwóch pracowników,odwiedziny koordynatora co 6 tygodni,pierwsza wypłata po dwóch miesiącach.Gorąco polecam,bo dzięki pracy w Justusie,każda następna praca może być tylko lepsza.
zdjecie uzytkownika
k@mil - 2014-10-07 22:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [RABA - 2014-10-07 15:50:47]:
święta prawda i dobrze napisane
zdjecie uzytkownika
Remik - 2014-10-08 22:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorzej niż w Justusie już chyba być nie może. Wie to każdy kto tam pracował.
zdjecie uzytkownika
pspspsp - 2014-10-20 17:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naprawde pierwsza wypłata była po dwóch miesiącach, dlaczego co się stało? a macie jakieś plusy pracy w tej firmie, bo skoro tam pracowaliście to w jakimś stopniu firma wydała się Was atrakcyjna, ze względu na obowiązki, zarobki czy dlaczego? Piszcie też troche bardziej obiektywnie. Serdecznie pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-26 18:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pierwsza wypłata po 2 miesiącach, bo wypłata w justusie jest 25 dnia miesiąca.
Ja np, zacząłem 1 danego miecha to dostałem pierwsze pieniądze 25 następnego.
Problem z ludźmi, człowiek dyma, a mydlą mu oczy tym, że kogoś szukają, mija kilka tygodni, a nadal cisza. Słaby kontakt z koordynatorem, który nie ogarnia co się dzieje. Umowę do ręki dostałem po miesiącu pracy. Jeszcze są na tyle bezczelni, że dzwonią próbując ściągnąć człowieka na inny obiekt, na którym też brakuje ludzi, wtedy kiedy akurat trafi mu się chwila wolnego. Ale pracują tam osoby, którzy na to idą, a jak przychodzi co do czego to słowem się nie odezwą. A za plecami gadają, że im to nie pasi, że im ciężko...
Mnie zapewniali, że pierwszy tydzień, max 2 może być ciężki, mija miesiąc, a koordynator robi mi nowy grafik na 2 tygodnie. 14 dni= codziennie w pracy, po 15 godzin. Mówię, że mi coś takiego nie odpowiada i chyba śmieszni są, a oni na to w czym mam problem, "ja też tak pracowałem". Fajnie.. Omijajcie z daleka. Szczególnie młodzi, a już tym bardziej obiekty handlowe.
zdjecie uzytkownika
kameleon - 2014-10-27 05:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podobno będzie problem z wypłatami nadgodzin dla rencistów. Słyszał ktoś takie pogłoski jak ja ??
zdjecie uzytkownika
realista - 2014-10-27 20:34:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kochani, ja wiem, że sporo osób może narzekać, pamiętajcie jednak - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma! Tę definicję sprawdziłem na własnej skórze, w związku z czym, liczę na realne wypowiedzi. Często jest tak, że komuś nie pasuje, bo ktoś... no właśnie! Ludzie się starają, jak wszędzie. Osoby znające realia wiedzą, że są różne stawki, ponieważ to zależy od tego, ile potencjalny pracodawca - obiektant - chce ugrać. Firma, jak KAŻDA, płaci tyle, ile wynegocjuje firma pragnąca zatrudnić. Często marże dla właścicieli są znikome lub zerowe, liczy się prestiż. Zastanówcie się nad tym, co piszecie, ponieważ praca jest w PL w wielu miejscach, jeśli nadal to głównie Polakom się pracować nie będzie chciało, zaleje nasz kraj plaga obcych nacji a to ciężko powstrzymać - zachęcam do poznania historii krajów będących członkami UE, zmagających się z problemem napływu 'uciekinierów'. Myślcie Polacy, u nas może być dobrze, jednak sami to kreujemy!!!
zdjecie uzytkownika
RABA - 2014-10-27 22:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [realista - 2014-10-27 20:34:35]:
Drogi realisto.W podniosłym tonie narzuciłeś mój tryb wypowiedzi.Chyba nie sądzisz,że za 5 złotych na godzinę zaleje nas tłum obcokrajowców.Skąd Ty jesteś?Z biura?Tylko ludzie zdesperowani podejmują w Justusie pracę.Obiecujecie coś, czego nie możecie dać.Jakim prawem(prawo Kaduka)?Byle obiekt,za każdą stawkę,byle mieć.A dla ludzi? Płaca ,wg umowy w ciągu 30 dni od daty akceptacji rachunku przez zleceniodawcę.dawno to zrobł,Gdzie jest Kasa? Ja sobie poradziłem,na pamiątkę,zatrzymałem obiekt.Tak,manager widząc co z nami wyrabia Justus,wypowiedział umowę.Jeżeli nie zapłacą zaległego wynagrodzenia,stracą następne obiekty.Jest ich wiele.Wpisać w C.V. pracę w Justusie to tak samo jak przyznać się,że sorry,byłem idiotą.
zdjecie uzytkownika
mnich - 2014-10-28 09:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszyscy sami sobie jesteśmy winni. Godzimy się na pracę za 5 zeta. Rachunek jest prosty: 300h pracy w miesiącu daje nam ile ? ile ?... no ile ? Przedszkolak potrafi policzyć. 300h to blisko połowa całego miesiąca, a gdzie czas na wypoczynek, rodzinę, hobby czy chociaż trening?. I to za co ? za 1500 PLN ?
I jak wspomniałem, sami na to się godzimy, a będziemy godzić sie na 4 zeta a może nawet i mniej. Dlaczego? bo pracownicy nie tylko JUSTUSA to w większości ludzie bez wykształcenia i kultury. Reszta to emeryci i renciści których opłaca się zatrudniać a oni po prostu dorabiają parę groszy. Swoją drogą chore jest zatrudnianie starca lub kulawego w celu ochrony. Przecież oni dzieciaka z rąbniętym batonikiem nie dogonią, a jeśli dogonią to znaczy nie są tacy kulawi :) Tak więc to wszystko jest nie tak. Teraz czas na konkluzję. Co by się stało gdyby jednego dnia wszyscy pracownicy Justusa powiedzieli że owszem, będą pracować ale za 12 PLN/h. Może wtedy kreatywni menedżerowie wezmą się do roboty i wynegocjują lepsze warunki od zleceniodawcy ? Na pewno nie przyczyni się to do uszczerbku na kasie prezesów, dyrektorów i innych krezusów, którym wydaje się, że w Polsce polaka można traktować jak niewolnika i śmiecia.
Jak mówiłem wcześniej, sami sobie jesteśmy winni, sami siebie nie szanujemy, ale to nie oznacza, że nie można tego zmienić.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-10-28 17:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Co tam słychać w województwie łódzkim dalej jest ten pacan po szymonie
zdjecie uzytkownika
JMBNT. - 2014-10-28 20:10:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
szkoda słów , pierwsza wypłata po dwóch miesiącach , wbijam kora na tą(usunięte przez administratora) firmę i żegnam bandę osłów którzy tym kierują WIELKIM fuckiem....
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-11-03 20:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w łódzkim jest dalej ten pacan, nie nadaje się do niczego,w ogóle nie interesuje się obiektami, ja już mam go dosyć i jak znajdę coś innego to odchodzę, takich koordynatorów pokroju szymona w tej firmie to już nie będzie
zdjecie uzytkownika
Irek - 2014-11-04 10:43:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mariusz - 2014-09-19 13:27:34]:
Czesc.Tak robie.A co u ciebie?Dopiero dzisiaj wszedłem,wiec odpisuję.Sporadycznie wchodzę tutaj.odezwij sie na moja pocztę to pogadamy.Irek
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-11-04 12:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kto taki jest w tym łódzkim, mówicie o jakimś koordynatorze konkretnym? chyba miał być zmieniany i wydaje mi się, że jednak to tylko kwestia czasu jest tak naprawde, bo długo już miał nie pracować.. chyba , że coś się zmieniło? Sam nie wiem czy nie zatrudnić się tam, bo był iał całkiem blisko do pracy.
zdjecie uzytkownika
h2o - 2014-11-05 23:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudniają ludzi w Niemodlinie.. Wykorzystali właściciela.. Płacą im po 14 zł na godzinę.,. ludzie Palą w piecach i dodatkowo pilnują obiektu.
Dokładnie.....cegielnia Niemodlin województwo opolskie
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2014-11-10 18:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Justus!! to najgorsza firma jaką znam. To dziadostwo jakich mało . Dadzą frajery 5 zł na godzine a na umowie 4 zł. Sami niech zapieprzają za taką kasę. Jedna koszula na 2, 3 kurtki na pięciu ludzi, dobrze że chociaż buty każdy ma swoje. Jeszcze karzą zamiatać liśie, a w zimie odśnieżać. Jeszcze czego?Umowę zlecenia to przywozi koordynator miesiąc czasu. Co to za koordynator, jak on się nawet wysłowić nie potrafi. Ludzie dajcie spokój to dziadostwo jakich mało.
zdjecie uzytkownika
$$$ - 2014-11-14 23:53:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maniek - 2014-11-10 18:28:37]:
Maniek a gdzie jesteś na obiekcie bo ja w województwie łódzkim i u mnie też jest taki półgłówek.Odpisz.
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-11-14 23:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-11-03 20:33:11]:
zgadzam się z tobą!!!!!!taki jak szymon i ten wczesniejszy mariusz to już nie będzie w tej firmie nigdy.szkoda że tamci na górze nie doceniali mariusza i szymona i ciągle było im źle.
zdjecie uzytkownika
no comments - 2014-11-16 23:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [333 - 2014-08-04 12:29:32]:
Historia tej firmy jest bardzo długa.Od samego początku została stworzona na przekrętach.Istniała przez pierwsze 5 lat (początek lat 90-tych) niezarejestrowana w ZUS-ie (a oszukiwali,że składki są płacone) i żeby było śmieszniej była czasem wynajmowana przez ZUS do ochrony:).Dzięki układom z osobą z ZUS-u, były właściciel wyszedł z tego obronną ręką.Inspekcja Pracy musiała i chyba nadal musi nieźle dostawać w łapę.To co teraz się dzieje to w porównaniu z tym 10-15 lat temu nic wielkiego.Można by książkę napisać ale uwierzyliby w to chyba tylko ci którzy tam pracowali w tych latach.Stwórca tej firmy i pierwszy przekrętas odsprzedał ją parę lat temu chyba synowi właściciela Solidu a sam utworzył grupę rekonstrukcji historycznych i bawi się w żołnierzyka i wielkiego Patriotę na różnych imprezach z okazji ważnych rocznic państwowych.Oprócz tego chyba ciągnie go do polityki i pewnie już gdzieś kandyduje lub będzie z ramienia którejś z partii prawicowych.Może kiedyś tak jak w przypadku tej agencji która ochraniała mistrzostwa w siatkówce również wejdzie ABW i wyprowadzi tych przekrętasów w kajdankach.Mam nadzieję tego doczekać.Radzę unikać tej "firmy".Jeżeli jesteście w tak wielkiej desperacji,że nie możecie znaleźć żadnej pracy,to lepiej usiąść na chodniku i przez godzinę żebrać,to lepiej wyjdziecie niż pracując tam przez miesiąc...a i wstyd mniejszy.
zdjecie uzytkownika
Marceli - 2014-11-17 22:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nieznajoma - 2014-09-25 16:22:50]:
Justus jest beznadziejną firmą. Przepracowałem tam 2 tygodnie i trafiła mi się zdecydowanie lepsza oferta, więc skorzystałem.Pracę skończyłem 14.09 i do dziś nie ujrzałem wypłaty!!! Żenujące!! człowiek tyra i nic, tylko mówią, że kogoś jeszcze zatrudnią, a tu nikt nie chce!! Jak ktoś ma pomysł jak od nich wyegzekwować te pieniądze, to piszcie
zdjecie uzytkownika
staszek - 2014-11-17 22:49:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [obecny pracownik - 2014-11-14 23:59:38]:
Prawda jest taka: dali młodemu chłopakowi samochód służbowy i telefon to myśleli, że będzie zaiwaniał od świtu do zmroku za damski ( nie powiem co )bez żadnego czasu dla siebie, a On, że głupi nie był szybko się z tego wycofał.
zdjecie uzytkownika
Dyla - 2014-11-19 18:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [staszek - 2014-11-17 22:49:28]:
Wszędzie w ochronie takie stawki są? Bo to jest aż przerażające.... Jakies określone minimum w tym zawodzie równiez powinno byc. A nie daja coś co wstyd na umowie wpisac. A z tymi ciuchami po kilka sztuk to w kązdym miejscu tak jest? Czyżby oczekiwai ze kazdy sam kupi sobie i to jeszcze podobne ciuchy?
zdjecie uzytkownika
sadeczanin - 2014-11-25 23:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Nowym Saczu nie lepiej. Ja osobiscie zostalem zmuszony do pracy w miejscu ktorym ze wzgledow zdrowotnych nie moge przebywac. Mimo usilnych prozb o przeniesienie na inne miejsce ciagle slysze " nie wymyslaj" to co mam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zdechnac zeby ten sukinsyn sie wrescie tym zainteresowal. Pracy zmienic nie moge bo tu w calym powiecie pracy nie ma. A co do wyplaty to mi juz mija 3 miesiac jak grosza nie dostalem i sie wybieram do siedziby Justusu w Krakowie zeby ich tam poustawiac. A jak ktos chxe przyjsc do tej pracy chetnie odstapie stanowisko w sklepie SMYK w Galeri Trzy Korony w Nowym Saczu.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x