brak logo

Agencja Ochrony Justus

Kraków

Opinie o Agencja Ochrony Justus

Goblin 2016-10-12 23:20:15
Ja tak samo co to ma byc wogole oni robia tak ze na dobra sprawe czlowiek jest dwa miechy bez pieniedzy znaczy wypłaty a nie maja prawa tak robic czytalem swiezy kodeks prawny nie po to zatrudniam sie w ochronie aby ochrona walila w kulki....
Remarke 2016-10-13 12:09:53
Wypłata jest wypłacana w terminie zgodnym z treścią umowy.

Goblin - jak już czytasz "kodeks" to umowę czytaj również ze zrozumieniem, z nie wypisuj bzdur, że niezgodne z kodeksem - apropo nie ma czegoś takiego jak kodeks prawy (twoje sformułowanie ogólnikowe) - więc pytanie co czytałeś ? Siejesz zamieszanie wracaj do bajecznej Anglii skąd wywodzą się Gobliny - konkrety , a nie złośliwe głupie teksty i groteski.
1
rafal2428 2016-10-21 21:14:46
Czy to prawda ze w justus daje wypłaty z opóźnieniem o 1 miesięczne
Radf 2016-10-23 15:18:08
Tak, prawda
Zatrudnileś sie 1 Września przepracujesz cały miesiac wypłate dostajesz 30 Października !
Pin 2016-10-24 09:37:36
w każdej większej agencji ochrony teraz tak płacą, zgodne z umową, zgodne z przepisami.
Zmieniły się przepisy w zeszłym roku odnośnie składek to i wypłaty się zmieniły.
qwert 2016-10-27 21:24:11
Wypłaty za 2 przepracowane miesiące przelewają w jednym miesiącu / pierwszego i trzydziestego dnia miesiąca/, w ten sposób nie muszą płacić składek ZUS za miesiące, w których wypłata nie wpłynęła na konto. Dlatego w umowach jest termin wypłaty dłuższy niż 31 dni. A pracownik ma do stażu pracy zaliczany tylko co drugi miesiąc, więc nawet po roku pracy nie ma szans np. na zasiłek dla bezrobotnych gdy firma mu podziękuje.
Odprowadzają składki ZUS co drugi miesiąc od minimalnego wynagrodzenia, więc na emeryturę nazbiera się kapitału tyle co kot napłakał, ani lat stażu do minimalnej emerytury.
Ludzie, czytajcie umowy i nie pozwalajcie sobie na terminy wypłat dłuższe niż 30 dni.
1
k@mil 2016-11-02 13:01:41
Witam, a jak bd w tej firmie od stycznia 2017 roku jak wchodzi te 12zł/ brutto ? Też bd jakieś kombinacje aby płacić dalej te 5 zł ? skoro z zusem tak wykombinowali ?
1
glupi robol 2016-11-03 10:01:26
jest taka opinia ze nie placa w terminie i oszukuja na stawce i to jest prawda bo tam pracuje ale juz niedlugo bo nie bede tyrac za 4 zl na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszustow
2
nieantyfan 2016-11-03 11:08:41
Raczej klienci chcą płacić jak najmniej - nie potrzebnie się godzą na niekorzystne kontrakty.
stanisław 2016-11-08 20:41:37
Witam. Czy wie ktoś czy firma przestrzega miesięcznego wypowiedzenia , bo tak jest w umowie -chodzi o umowę zlecenie
Olo 2016-11-11 18:10:51
Ty już do końca życia będziesz pracował za 5 złotych.Podobno ci to starcza.Reszta dostanie podwyżki.Czy to prawda że chodzisz w dziurawych skarpetach i dłubiesz w nosie?
byly pracownik 2016-11-11 22:54:11
Podpisujesz kilka umów zlecenie chyba, że jesteś studentem lub osobą niepełnosprawną to dostajesz do podpisania umowę o pracę i zleceniówkę. Jeśli chodzi o umowę o pracę to musisz wiedzieć, że nie obowiązują Cię dodatki z tytułu godzin nocnych czy świąt, z prostej przyczyny, wyrabiasz etat a powyżej etatu masz płacone godzinowo wedle stawki obiektowej,czytaj umowy zlecenie. Wypłaty każdego 10m_c.
Jeśli chodzi o zlecenia to będziesz pracował w kilku spółkach firmy jednocześnie a pełne składki będą płacone co drugi miesiąc, stawki są indywidualne od obiektu/grupy czy patrolu interwencyjnego jak i od doświadczenia ale średnia stawka za godzinę pracy na obiekcie przemysłowym to 5-6zł jako szeregowy pracownik a kierownicy mają jakieś 7-8zł.
4
były 2016-11-16 20:50:47
zakład karny za 4 zł. bez umowy traktowanie pracownika jak chińczyka ludzie opanujcie się
2
stanisław 2016-11-18 21:41:38
Witam. Oczekiwałem raczej odpisania na temat a nie wymądrzania się.
k@mil 2016-11-20 16:39:20
tak
Wiesz Kto! 2016-11-26 07:22:31
Dlaczego ten 19 latek który został kontrolnym bo ma mamusie w zarządzie i musiała dać prezesowi żeby mogł mieć stanowisko nosi gazówke przy kontroli? Chyba dlatego że ma 19 lat a pozwolenie jest od 21 hahahaha
6
qba 2016-11-28 11:09:47
Trzy umowy do jednej pracy, smiech na sali.
4
:) 2016-11-30 01:53:10
Najwidoczniej 19l latek spełnia wymagania agencji na potrzeby kontrolnego.
Nadmienię, że kontrolny to nie pracownik ochrony a nosić gazówkę może bo jest wolnym człowiekiem...
3
wp1342 2016-12-06 18:59:41
jestem bylym oficerem kapralem wojska polskiego mialem do czynienia z ta firma kombinatorzy klamcy i zlodzieje nie polecam nikomy pracy w tej firmie koordynatorzy nie panuja nad za marne grosze robisz jeszcze cie okradna z sortow mundurowych na obiekt dostaniesz tylko1 koszule
2
Teodore 2016-12-06 19:15:45
Nie polecam a nawet odradzam prace w tej agencji, szefostwo oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do dziś nie wypłacili moich pieniędzy, warunki pracy skandaliczne trzeba sie prosić o zejście z lini do toalety. Ta agencja to jedna wielka pomyłka i katastrofa.
3
mateusz 2016-12-07 18:12:02
Ogólnie praca za śmieszne pieniądze, pracowników nie traktują jak ludzi tylko maszyny ( stój po 11 godzin w niedziele z 2 przerwami po 10 minut ), jak jeszcze pracowałem w firmie tylko raz było by wypłata była na czas, ustalają sobie jakieś śmieszne kary, które możesz dostać nawet za krzywe stanie. Ogólnie ludzie zmieniają się mniej więcej raz w miesiącu ( nie dziwie sie ). Zawszy gdy masz wolne dziwnym trafem dzwoni koordynator mówiąc aby przyjść za kogoś. Podsumowując firma niejest godna uwagi.
2
marcin 2016-12-07 19:24:12
100 razy lepsza byla kiedys milicja obywatelska ormo niz dzis ta agencja nie zycze najgorszemu wrogowi podjac u nich prace
3
GiveItAll 2016-12-07 21:33:46
Zdecydowanie NIE POLECAM! Miałem nieprzyjemność pracować w tej firmie. Na początku problemy były z koordynatorem. Bardzo niemiła i niekulturalna osoby, i brak jakiegokolwiek kontaktu, telefony odbierał sporadycznie. Myślałem że po czasie to się zmieni jednak było co raz gorzej. Nikt tam nie dba o pracownika, grafiki układane bez jakiegokolwiek sensu, i nieprzyjemna atmosfera pracy, wręcz dobijająca. Na koniec wypłata, albo raczej jej brak. Raz dostaje się za mało, raz spóźniona nawet kilka tygodni, innym razem wcale... Brak słów!
3
kamillo 2016-12-07 23:17:48
tez tam kiedys pracowalem a oszolomie w tarnowie chocilem na magazyn na kontrole nawet koordynator potrafil mnie w niedziele ze mszy z kosciala sciagnac do roboty
2
Majstersztyk! 2016-12-10 14:53:10
TA FIRMA TO MAFIA CAŁA RODZINA TU SIEDZI ZATRUDNIONA !!!!
ZUS PŁACĄ CO DRUGI MIESIĄC
STAWKI 4zł ...
JEBIA PRACOWNIKÓW ILE SIE DA
TRZECH PREZESÓW KTÓRYCH TRZEBA UTRZYMAĆ, WOŻĄ SIE KIA SPORTAGE, OPEL INSIGNIA ITD ITP
5
NieIdiota 2016-12-12 08:42:33
wypad stąd! "atmosfera super"...chyba wśród preziów
2
Anty-patriota 2016-12-13 06:29:11
Do wiadomości włodarzy firmy "Justus" i innych firm ochroniarskich, a także ich pracowników:

Z prawnego punktu widzenia, w Polsce nie istnieje coś takiego, jak zatrudnienie na umowę cywilnoprawną. Jedyną dopuszczalną formą zatrudnienia pracownika w naszym kraju jest UMOWA O PRACĘ.

NIE DAJCIE SIĘ ROBIĆ W KONIA! DOŚĆ WYZYSKU I CWANIACTWA POLACZKÓW! ALBO UMOWA O PRACĘ, ALBO WYPAD! Dla Waszego dobra: sprawdźcie sobie poniższe przepisy. Linki do stosownych stron zamieszczam poniżej. PAMIĘTAJCIE! Żaden pracodawca, oferujący Wam umowę-zlecenie czy umowę o dzieło, nie robi tego legalnie.

Podstawa prawna: Art. 22. § 1 i art. 281 Kodeksu Pracy oraz art. 58. § 1 i 2 Kodeksu Cywilnego.

http://prawo.money.pl/kodeks/pracy/dzial-drugi-stosunek-pracy/rozdzial-i-przepisy-ogolne/art-22
http://prawo.money.pl/kodeks/pracy/dzial-trzynasty-odpowiedzialnosc-za-wykroczenia-przeciwko-prawom-pracownika/art-281
http://prawo.money.pl/kodeks/cywilny/dzial-i-przepisy-ogolne/art-58
3
Adi 2016-12-25 11:07:05
Witam. Ja zaczynam prace w Justus mam nadzieje że bedzie mi sie z firmą dobrze wspołpracowało.
:) 2016-12-26 10:06:46
Wiem, że nie jest to forum ale chciałby się zapytać jak u Was wygląda sprawa z tytułu stawki minimalnej która ma funkcjonować w 2017 roku?
1
Tu ma być nick? hmmm ale jaki? 2016-12-26 17:26:04
Współczuje Ci.
Tu ma być nick? hmmm ale jaki? 2016-12-26 17:27:59
9,5zł/h
:( 2016-12-26 20:29:19
Ciekawe czy stawka będą podwyższane pod względem stanowiska i kwalifikacji :/
Jaki mam nick dać? 2016-12-27 13:39:13
Tylko pod względem znajomości i układów.
WOW 2016-12-27 13:51:43
Witam państwa serdecznie.
Zaczynam prace w tej firmie od 01.01.217 i mam nadzieje ze będzie mi się z tą firmą dobrze współpracowało.
POZDRAWIAM
kadrowa 2016-12-27 14:58:07
Okres wypowiedzenia umowy zlecenie: Ponieważ Kodeks cywilny nie wskazuje terminów wypowiedzenia, wypowiedzenie zlecenia następuje ze skutkiem natychmiastowym. Zobowiązanie wygasa z chwilą złożenia oświadczenia o wypowiedzeniu (art. 61 Kodeksu cywilnego). Strona może jednak określić w tym oświadczeniu termin ustania umowy.
smutny pracownik ochrony 2016-12-29 19:51:59
Pani kadrowa, proszę wyjaśnić jak w nowym roku będą wyglądały umowy i stawki.
Firma milczy a zostało kilka dni do nowego roku :/
Pani Kadrowa 2016-12-30 20:36:58
Będziecie pracować za 2 zł od nowego roku za godzinę pracy, kto ma znajomości ten będzie miał więcej tak było zawsze i tak zostanie. Przekręty są były i będą. Firma musi milczyć bo byście spierdolili z firmy i kto by utrzymywał prezesów grubasów.

Justus zrobi taki przekręt że aż was kukle będą swędzieć.

Najważniejsze zmiany od nowego roku jak powinno to wyglądać w normalnej firmie.

* Wprowadzenie obowiązku wypłaty wynagrodzenia przynajmniej raz w miesiącu.
* Niewypłacanie w takiej sytuacji wynagrodzenia w wysokości co najmniej minimalnej stawki godzinowej zagrożone jest grzywną od 1 tys. zł do 30 tys. zł.
* świadczenie usług w przeliczeniu na godziny wykonywania zlecenia lub świadczenia usług - muszą wynosić co najmniej 13 zł brutto.
* Wprowadzenie obowiązku potwierdzania liczby godzin wykonywania zlecenia lub świadczenia usług.
* Prawidłowa ewidencja godzin wykonywania zlecenia lub świadczenia usług może być sporządzona w formie pisemnej, elektronicznej lub dokumentowej. Powinna ona dokładnie określać czas, jaki przyjmujący zlecenie lub świadczący usługi poświęcił na wykonywanie czynności.
* Wprowadzenie obowiązku przechowywania odpowiedniej dokumentacji przez okres trzech lat
* W obecnym stanie prawnym pracownikom w pierwszym roku pracy przysługuje niższe wynagrodzenie minimalne – nie może być ono niższe niż 80 proc. wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę. Dzięki nowelizacji, która wchodzi w życie dnia 1 stycznia 2017 roku, pracownicy otrzymają 100 proc. wynagrodzenia minimalnego już w pierwszym roku pracy.
2
Prawda 2017-01-01 15:34:30
Niestety ale Justus to banda złodziei i oszustów! Wystrzegajcie się tej firmy jak ognia! Zerują na ludziach co nie mają co do garnka włożyć oszukując ich na każdym kroku. Cała ta banda zarządzająca firmą powinna mieć postawione zarzuty i trafić za kraty za to co robią swoim pracownikom. Żal ich ściska, że obecna władza robi coś dla normalnych ludzi i nie będą mogli cały czas ich wyzyskiwać. W zarządzie siedzi sama rodzina , która żyje jak pączki w maśle. Nie mają szacunku do nikogo , ich cały biznes powinien zostać zamknięty , omijajcie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szerokim łukiem!
4
hohohoho 2017-01-01 16:49:09
Justus działa jak inne agencje, czyli pracownik ma być rentowny a bezpieczeństwo jakie ma zapewnić spada na drugie miejsce. Stawki minimalne już obowiązują i żadna firma nie ma możliwości zapłacenia mniej. Teraz się zaczną jaja jak pracownik z doświadczeniem i wieloma kwitami będzie dostawał tyle damo do łapy co cieciurity.
1
Były 2017-01-03 17:18:32
Myśle że nie wiesz co robisz...
hohohohohoh 2017-01-03 18:29:10
Drodzy pracownicy cudownej agencji ochrony.
Posiadacie już nowe umowy lub aneksy do starych umów?
Proszę o konkretne odpowiedzi :)
wert 2017-01-03 22:16:55
Nowej umowy jeszcze nie mam, nie wiem też jak będzie brzmiała.
element 2017-01-04 10:21:41
Mam aneks do umowy z zapisem 13 zł brutto za h
Pilny 2017-01-05 11:06:13
Czasy są takie że bez firm ochrony byłoby źle. Jeśli ktoś ma wysokie aspiracje powinien złożyć CV w innej firmie może na stanowisko managera. Nie marudźcie kochani.
element 2017-01-05 11:25:15
Dokładnie, każdy wypisuje swoje negatywne opinie, a nikt nie wypowie się o pozytywach.
Większość opinii to brednie i bez pod stawnych oskarżeń.
fuck pof 2017-01-09 18:16:13
Jakie pozytywy?
Czy to Justus czy inna agencja to jedno wielkie bagno dla pracownika ochrony.
Robisz kwit, który kosztuje około 2 tysiące złoty i zarabiasz od tego roku od 9.50 do 17 złoty na rękę, ryzykując własnym zdrowiem i życiem!
Walisz po 240 godzin w obiekcie stacjonarnym a na konwoju i grupie wielokrotnie kazano mi pracować z bronią dwa dni! Ale to nie tylko Justus
2
qwer 2017-01-11 11:08:57
Chętnie poczytamy o tych pozytywach.
Może uda Ci się wmówić tym styranym, poniewieranym pracownikom, że problem tkwi w nich, a nie w firmie.
ochraniacz 2017-01-13 12:32:47
Pozytywy są jak dostaniesz obiekt gdzie jesteś sam i tylko kimasz a godzinki lecą :D
9.50zł za spanie lub śmiganie po internetach to dobra opcja :)
Posto 2017-01-16 09:53:19
Jeśli masz informacje o nowych stanowiskach to podziel się z innymi. Ja szukam w Justus pracy ale nie mogę nic znaleźć. A taka stawka za siedzenie jest ok.
Gienek 2017-01-16 17:45:01
Przepracowałem w Justus 3 służby i nigdy więcej. Patologia !!!!!!!!!!!!!
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Justus - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus