brak logo

Agencja Ochrony Justus

Kraków

Opinie o Agencja Ochrony Justus

po 2017-03-28 00:14
Justus wypada z obiektu, oczywiście połowę załogi nie dostała rozliczenia podatkowego a premie jakie nam obiecano nie wiemy na co wydać. Dyspozytorki na odchodne są upierdliwe a w szczególności jedna która powinna sprzedawać pączki a nie siedzieć za biurkiem i prawić filozofie. Jakoś dwa lata nie przeszkadzało dziewczyną, że omijało się obchód wedle "ruchu na obiekcie" to teraz sraczka.
Po dwuletniej współpracy mogę napisać że przerobiłem dwóch koordynatorów i byli ok ale zauważyłem że nie mają siły przebicia u prezesów. Kadry mają nas w dupie jak i inne działy u których szukamy pomocy w sprawie rozliczeń. Jesteśmy ciekawi czy ostatnia wypłata będzie się zgadzała.
Zresztą siedzę w branży i już dawno doszedłem do wniosku, że agencje ochrony to maszynki do produkcji kasy kosztem szarych pracowników. Pozdrawiam
5
jula 2017-03-28 21:15
Taurus gowork może i pępkiem świata nie jest,lecz to co tutaj piszą pracownicy jest najprawdziwszą prawdą. Od miesięcy a może i nie od miesięcy firma justus nie płaci swoim ludziom terminowo pieniędzy ze zleceń, o kombintorstwie nie wspominając. Pity zapomnij spory odsetek do dziś ich nie ma,umowy też można zapomnieć. Agencję już też przerobiłam ale takich numerów to chyba rzadkość,ja przynajmniej takich nie znam.
asdfghjkl 2017-04-02 14:00
Znowu zaczyna się kradzież pieniędzy znowu brakuje przy wypłacie
1
Oszukany 2017-04-02 16:45
Ma pani. racje ta firma to banda oszustow!!
Oszukany 2017-04-02 16:49
Ta firma to banda oszustow I zlodziei
SIEMANKO 2017-04-02 22:47
Witam, mam pytanie w jaki sposób ta firma rozlicza urlopy, czy ekwiwalent dostaje się od razu z wypłatą w przypadku wypisania wniosku i czy mi ewentualnie nie potrącą z nadgodzin, bo nie miałem jeszcze okazjz być na urlopie w tym szanownym pierdolniku...Bardzo proszę o informację i z góry dziękuję i pozdrawiam
Marlena 2017-04-03 10:37
Masz umowę o pracę czy zlecenie ?
SIEMANKO 2017-04-03 16:38
umowa o pracę i do tego zlecenia, chodzi głównie o to czy przy urlopie nie odetną mi z nadgodzin...
A nie wiem 2017-04-04 07:57
Płacą Ci za 21 dni urlopy czy tam 20
2002 Brutto
Karol 2017-04-04 20:08
Czy dowiem sie cos więcej w temacie pracy dla koordynatora ds.ochrony fizycznej? Jaka kasa może z tego być?
poinformowany 2017-04-04 22:11
Na początek max 2500pln netto.
poinformowany 2017-04-04 22:12
Na początek max 2500pln netto.
Jaaaa 2017-04-10 14:56
Ja do dzis noe dostalam za urlop... malo tego jeszcze mi podrobili podpis na wniosku...
Andriej 2017-04-10 19:41
Agencja Ochrony Justus to moja firma i nie narzekam.
Hanna 2017-04-11 09:37
@Andriej, a co podoba Ci się w pracy?
Pof3 2017-04-11 11:16
Czy ktoś był w PIP w sprawie Justus ?
1
POF4 2017-04-11 11:33
Tak, kontrole nic nie wykazały.
2
manius 2017-04-11 21:40
Brak ubezpieczenia brak zusu tak mieszaja tymi umowami 4 spolki robia co chca kazdy podpisal puste kartki
2
Pracownik 2017-04-19 11:42
@manius Gdyby było tak jak piszesz to kontrole by znalazły te nieprawidłowości. Ale TY idziesz w zaparte i dalej chcesz firmę oczerniać to chyba nic z tego nie będzie!. Może dostajesz za takie wpisy premie od konkurencji?
1
osa 2017-04-21 17:03
POF4 Byłem i sprawę wygrałem. Każda osoba która się zgłosi do PIP-u ton wygra. Zbierajcie tylko dokumenty.
1
osa 2017-04-21 17:04
POF4 Byłem i sprawę wygrałem. Każda osoba która się zgłosi do PIP-u ton wygra. Zbierajcie tylko dokumenty.
1
POF 4 2017-04-21 17:42
Osa no popatrz kontrolę nic nie wykazały a Ty sprawę wygrywasz na zleceniu pracowałeś ?
1
POF 4 2017-04-21 17:59
Umowa o pracę. I tu mam przewagę nad tymi co pracują na zlecenie. Z firmą pożegnałem się i nie chcę jej znać.
1
BB 2017-04-23 17:20
Też pracowałam w tej firmie , NIE POLECAM ! ja nie rozumiem dlaczego jeszcze żadna instytucja nie dobrała się do tej firmy? szkoda mi tylko ,ludzi ,którzy naprawdę ciężko pracowali i nie dostali wypłat ,skrzywdzili bardzo dużo osób !! Ale spokojnie karma wróci , oby tylko z nawiązką!!
Oszukany 2017-04-23 19:49
Ja Ja
wkurzony 2017-04-23 22:59
Nie ta firma oszukuje i nie placi dodatku za prace w nocy
maciek 2017-04-24 16:37
Nie kumam, ja od styczna dostaję dodatek za godziny nocne - ustawa wymusiła ten zaszczyt.
Wcześniej - sprawdzałem, faktycznie mogli skorzystać z luki, i nie musieli wypłacać dodatku.

Takie brednie wypisujecie i blefy, że aż nie wiadomo w co jest prawdą.
Kola 2017-04-25 11:04
Jak wszystkie tego typu firmy mają określone prawa i obowiązki. Skoro kontrole nic nie wykazały to może przestańcie wypisywać jakieś banialuki. Jeśli komuś nie odpowiada charakter pracy też jest wyjście, można odejść.
POFK 2017-04-25 13:11
są wypłaty ?
ManiakSeksualny 2017-04-25 13:49
Są, jak zawsze na ostatnią chwilę.
Mam w tym samym banku konto, przed chwilą dostałem smsa, że przyszedł przelew.
pekao 2017-04-25 15:02
a ile ? wszystko wypłacili ?
ja jutro pewnie dostanę dopiero !!!!
jak to nie ja jak ja 2017-04-26 11:01
Na razie nie narzekam.
Jesteśmy dopiero drugi miesiąc na obiekcie i czekamy co dalej.

Kierownictwo obiektu tnie godziny. Jeżeli Justus zmieni umowy ze zleceniówek na dziełka, to szukam innej firmy.
Zawiedziony 2017-04-30 17:45
Potwierdzam wpisy negatywne o tej firmie. Pracowałem tam kilka m-c do dzisiaj nie mam umowy, które jechała do mnie codziennie i dojechać nie mogła. każde słowo przełożonych to wielkie oszustwo nigdy się nie potwierdziło.Nie wiem czy odprowadzali mi składki na ZUS i podatek bo nigdy nie widziałem żadnego paska. Wypłaty nie dość że po prawie 4 tygodniach następnego m-c to jeszcze nie cała wypłata tylko wiecznie okrojone co jest nie zgodne z żadnymi przepisami. Ostrzegam przed tą firmą żeby nie dać się nabrać bo rotacja pracowników jest tam wielka i na tym korzystają i tak łatają dziury na obiektach. Pozdrawiam to nie ściema.
3
Zdenerwowany 2017-05-06 17:05
Ta firma oszukuje. mam umowe o prace I od stycznia nie placa mi dofatku za prace w nocy.Podaje ich do PIP. I niedlugo pozegnam
Poldek 2017-05-07 09:41
Agencja Ochrony Justus nie zasługuje na tyle hejtu.!
2
Mati 2017-05-08 15:44
Okręgowy Inspektorat Pracy w Krakowie - formularz e-skargi / e-wniosku

Poszedł e-wniosek ze skargą dam odpowiedź co i jak :)
Loaas 2017-05-09 15:28
Ja też wysłałem.
Pilny 2017-05-11 11:23
Nie rozumiem osób pracujących w tej firmie. Praca ochrony nie jest dla wybitnie zdolnych lecz dla odważnych i z pewnymi predyspozycjami do jej wykonywania.
Daisy99 2017-05-14 17:11
Potwierdzam, że studenci mają 11zł/h na rękę a zaświadczenia, że pracowałam dostałam po tygodniu.
Do pilnego, praca jest dla wybitnie zdolnych bo zwykły debil by sobie nie poradził np. z ujęciem, a już nie mówię o grubszych sprawach. Chyba, że siedziałeś w budce na odludziu i pilnowałeś ziemi...
Daisy99 2017-05-14 17:12
Potwierdzam, że studenci mają 11zł/h na rękę a zaświadczenia, że pracowałam dostałam po tygodniu.
Do pilnego, praca jest dla wybitnie zdolnych bo zwykły debil by sobie nie poradził np. z ujęciem, a już nie mówię o grubszych sprawach. Chyba, że siedziałeś w budce na odludziu i pilnowałeś ziemi...
1
Nieznanym 2017-05-15 11:31
A jak oceniacie pracę na stanowisku Przedstawiciela Handlowego?
A nie wiem 2017-05-15 15:40
Jeżeli lubisz kłamać oszukiwać ludzi to ta praca w tej firmie jest ok.
Pilny 2017-05-16 21:55
Praca jak praca nie czarujmy się , że potrzeba w firmie wyjątkowych specjalistów. Wystarczy ja dobrze i sumiennie wykonywać a nie będzie źle. Tylko trzeba spróbować.
usr3k5 2017-05-17 07:53
no a teraz zeby sprawdzic przez PIP Krakow trzeba sie ujawnic bo moje zgloszenie anonimowo nie moga sprawdzic .... jak to zrobie to z pewnoscia mnie wywala ... zrobie to jak zmienie robote
Hanna 2017-05-17 08:45
@A nie wiem, według Ciebie na stanowisku Przedstawiciela Handlowego w firmie trzeba oszukiwać ludzi. Co masz dokładnie na myśli? Dlaczego tak uważasz? Co więcej możesz napisać o ogólnych warunkach pracy w Agencja Ochrony Justus na stanowisku PH?
Pilny 2017-05-24 22:55
@usr3k5 Właśnie taka postawa przeważa, wszyscy narzekają ale nie mają zamiaru zmieniać pracy. O co chodzi, po co ta pisanina? Odstraszamy ewentualnych chętnych?
Wsciekly 2017-05-25 19:27
Ta firma oszukuje. I nie placi za. nocki mam. umowe o prace I od stycznia nie placa mi za nocki podalem. ich do. PIP I sie zwalniam.
Pilny 2017-05-26 12:17
To dziwne bo mi za nocki płacą.
Hanna 2017-05-26 12:23
Można zauważyć tutaj dwie sprzeczne ze sobą opinie. @Wsciekly pisze o tym, że firma nie wypłaca mu wynagrodzenia za przepracowane noce, natomiast @Pilny jest zupełnie innego zdania. Skąd biorą się takie różnice? Jak myślicie, od czego to może zależeć?
iza 2017-05-26 12:32
Od tego na jakim stołku siedzi Pilny. Od miesięcy u nas żadnemu z pracowników do końca kasa się nie zgadza.
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Justus - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus