Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Ochrony Justus

Pracowałeś w firmie Agencja Ochrony Justus i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-03 23:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie to mu się nie dziwię. Szymon trochę nie pasuje do "polityki" tej firmy
zdjecie uzytkownika
PiotrB - 2014-07-04 11:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to będzie rezygnowal? Przeciez dopiero co zaczal pracować;/
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2014-07-04 14:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim. Byłem ciekaw opinii o Justusie, bo sam szukam podobnej pracy. Widzę, że zdania na temat firmy są podzielone, więc postanowiłem poszperać i wyciągnąć jakieś informacje. Firma ogólnie od kilu lat działa na rynku i jeśli chodzi o ceny to jest bardzo konkurencyjna. Ofert pracy jest obecnie bardzo dużo i to nie tylko na np. kierownika ds. ochrony fizycznej ale też na instalatora albo specjalistę ds. sprzedaży usług. Odznaczają się kilkoma rzeczami - mają wspomagany system ochrony przez Mobilny System Monitoringu Wizyjnego, który jest przeprowadzany za pomocą mobilnego robota prowadzącego obserwację chronionego terenu. Fajna sprawa, bo to niepozorne urządzenia, a monitoruje całą dobę.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-07-05 15:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [piotrek - 2014-07-04 14:29:44]:
już dawno tego nie stosują, jak się nie mylę.
zdjecie uzytkownika
Irek - 2014-07-06 22:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu nie chodzi raczej o politykę firmy, tylko podobno po prostu pada z wycieńczenia. Ostatnio jak do nas przyjechał to rzeczywiście wyglądał nieciekawie.
zdjecie uzytkownika
adam .. - 2014-07-07 11:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest już 07.07.2014 a wypłaty za maj jak nie miałem tak nie mam, a niby została wysłana w czwartek.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-07-07 16:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do @Irek - a takie padanie z przemęczenie często się zdarza? Też szukam ochrony,a ale dla mojego domu na działce i zastanawiałem się nad JUSTUSem, ale jeśli pracownicy są przemęczeni, przepracowani to nie chcę wiedzieć jaki jest poziom ich wydajności. Czytałem, że chronią 24/h, a taka opcja bardzo by mi pasowała. No i mają też ten sprzęt fajny, w sumie to mnie najbardziej zachęca. Jak macie z nimi większe doświadczenie jako klienci, to jestem wdzięczny za każdą opinię, jeszcze mam chwile na zastanowienie się,to poczyta jak są wrażenia innych.
zdjecie uzytkownika
k@mil - 2014-07-09 16:21:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

tak więc sprzęt może mają i dobry wysyłają serwisantów oni to wszystko montują jest gwarancja i wszystko ładnie gra. Co do ochroniarzy to tak zdarza się tak, ze padają z przemęczenia ale Firma robi tak aby minum 3 osoby pracowały bo wiadomo nikt tyle nie wytrzyma. Mnie przenieśli na obiekt przemysłowy robie codziennie na nocki po 12 godzin i po 2 dniach pada z przemęczenia. Ale to do czasu bo poprostu szukają pracowników potem jest tak że robie nockę mam dzień wolny potem idę na rano kolejny dzień nocka i kolejny wolny itd.

Tak więc z tym dobrze robią nie tylko dla pracowników ale i dla klientów.
Co do pracowników tej firmy chodzi mi tu o ochrone fizyczną no to już jest inaczej ale to już Pana nie dotyczy.

Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
klient - 2014-07-09 19:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak z tymi serwisantami ?
zdjecie uzytkownika
k@mil - 2014-07-09 20:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tego już nie podpowiem bo nie miałem z nimi styczności. Pilnować umów tyle mogę poradzic
zdjecie uzytkownika
gg - 2014-07-15 18:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma robi mnie w bambuko najpierw kazali mi załatwić o niekaralności a jak już załatwiłem to mnie zwolnili. Pieniędzy do tej pory nie mogę się doprosić od tej firmy. Dla mnie to nie jest firma tylko oszuści!!!
zdjecie uzytkownika
$$$ - 2014-07-22 11:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni koledzy i koleżanki jeżeli macie możliwość innej pracy nawet za trochę mniejszą kasę niż u nich to nie wybierajcie ich bo justus to tylko problemy
zdjecie uzytkownika
filip - 2014-07-22 15:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@k@amil, umów to trzeba pilnować zawsze i wszędzie, z tym się w pełni zgadzam, bo nikt inny nie zadba o nasz własny interes, a o pomyłkę, jakiś mały kruczek bardzo łatwo. Pracowałem w ochronie już kilka dobrych lat, teraz miałem chwilę przerwy, ale planuję powrócić do tej pracy i właśnie myślałem o Agencji Ochrony JUSTUS, widzę, że już jakieś doświadczenia z nimi macie, ale nadal niestety nie mam żadnych konkretów. @$$$ byłbym wdzięczny, gdybyś sprecyzował te problemy, o co dokładnie chodzi, bo problemy można mieć różne, niektóre da się przeżyć np.szef, który pilnuje godziny przerw, jest skrupulatny. Jakby to były jakieś poważniejsze problemy, jakieś nieścisłości w umowie to jasne, nawet nie będę się pchał w coś takiego, ale jeśli to jest kwestia jakiegoś niedogadania to co innego. Popatrzę jeszcze na ten wątek, może ktoś napisze więcej szczegółów dotyczących pracy u nich, coś co mi się przyda
zdjecie uzytkownika
k@mil - 2014-07-23 02:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, przede wszystki kombinują z umowami jak bd podpisywał umowę to zrobią tak że jej nie dostaniesz lub bd tak sprecyzowana że potrzeba bd dobrego prawnika który to zrozumie... Pracuje tu 3 miesiące i na razie nie miałem żadnych większych problemów. Jedyne co mnie dziwi to wypłata 25 pierwszy raz się spotykam że wypłata jest na koniec miesiąca.. Firma dużo obiecuje a mało robi jest nieporządek w tej firmie tyle powiem i trzeba się ubiegać zawsze o swoje bo inaczej bd wykorzystywać na każdym kroku.
zdjecie uzytkownika
feklcio - 2014-07-23 14:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to w takim razie @k@amil i @filip jak się nie patrzy na umowę, co się podpisuje to potem wychodzą róźne kwiatki i inne niespodzianki. Ja miałem taką sytuację, że podpisywałem umowe z osobą z działu HR, miałem przyjśc do pokoju, dokumenty już czekały, a pani tylko powiedziała, że prosi o podpis i mnie poganiła jakimiś teksami cyz pan to teraz bedzie czytał, a mam do tego prawo i odpowiedziałem, że nie miałem wcześniej wglądu, więc tak i spokojnie czytałem, polecam taką metode, to tylko 5 min wyjęte z pracy pani od HRu, a dla mnie wiele może to zmienić. Też tak patrze co oni oferują, przede wszystkim oczekują doświadczenia, no bo tak naprawdę co więcej, trzeba mniej więcej wiedzieć o co chodzi w tej pracy, jak się zachować w danej sytuacji i to wszystko, mają ofertę nawer w Warszawie, tylko, że jest z czerwca, mam nadzieje, że jeszcze aktualna, bo te oferty zmieniają się bardzo często jak tak patrze.
zdjecie uzytkownika
k@mil - 2014-07-23 20:08:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No zbliża się wypłata ciekawe jak w tym miesiącuysgf
zdjecie uzytkownika
k@mil - 2014-07-25 11:24:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostał ktoś dziś wypłatę?
zdjecie uzytkownika
RABA - 2014-07-25 12:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [k@mil - 2014-07-25 11:24:36]:
Jestem z Regionu Kielce,koordynacja Łódź.Dostałem wypłatę za czerwiec.Tradycyjnie za mało,tym razem o 56 złotych.
zdjecie uzytkownika
polak - 2014-07-25 14:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nieroby brak profesjonalizmu . oszukują ludzi na każdym kroku . wypłaty nie dają w terminie . koordynatorzy są bezczelni i zadufani w sobie. NIE POLECAM TAM PRACOWAĆ . ( pracowałem pół roku ) OKRADLI MNIE NA PONAD 300 zł.
zdjecie uzytkownika
$$$ - 2014-07-26 11:36:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do filip.Nie wiem kiedy pracowałeś w Justusie ale teraz to wygląda zupełnie inaczej.(1)Dzisiaj rozpoczynasz pracę to dopiero pensję będziesz miał na 26 sierpnia i to tylko za dni lipca ,za sierpień dostaniesz na 26 września itd.(2)Na umowach nie zgadza się stawka jaką zarabiasz na danym obiekcie.(3)Jak już pracujesz to ok ale jak się zwalniasz to pojawia się problem-najpierw straszą cię sądem a potem wypłacają ci stawką z umowy czyli tą mniejszą niż zarabiasz,a na dodatek po zakończeniu u nich pracy dostaniesz ją minimum miesięcznym opóźnieniem.(4)Dostajesz mundur używany a po zwolnieniu potrącają jak za nowy.Filip jest ogrom takich spraw które przemawiają za tym by nie podjąć u nich pracy,gdybym chciał je wszystkie wypisać to musiałbym dużo pisać.Pozdrawiam wszystkich którzy odeszli od justusa i życzę tym którzy tam jeszcze są aby jak najszybciej znaleźli pracę i podziękowali im.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-03
Żródło: pracuj.pl
Kielce
(świętokrzyskie)
Agencja Ochrony JUSTUSAgencja Ochrony JUSTUS Sp. z o.o. - lider w dziedzinie zabezpieczeń technicznych poszukuje kandydatów na stanowisko:Instalator - Serwisanta SSWiN i CCTV Miejsce pracy: Kielce Region: świętokrzyskie Numer referencyjny: IS/KielceOpis stanowiska:Instalacja i konfiguracja Systemów Sygnalizacji Włamania i Napadu, Systemów Kontroli Dostępu i Systemów Telewizji Przemysłowej (SSWiN , SKD i CCTV)Wymagania:Licencja pracownika zabezpi
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
$$$ - 2014-07-26 11:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Solid Security-matka Justus-jego dziecko.Odradzam obu firm.
zdjecie uzytkownika
rudy - 2014-07-27 08:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jeden wielki krzak, nikt o zdrowych zmysłach nie popracuje tam długo. Burdel w papierach, niezgodność w wypłatach to rzecz normalna. Nikt na tym nie panuje, dają używane mundury, a jak się zwalniasz to dostajesz wypłatę później niż Ci co jeszcze w tym bagnie pracują. To niesłychane, że są klienci, którzy chcą z tą firmą współpracować. Będzie tak dopóki to cena będzie głównym kryterium wyboru agencji ochrony.
zdjecie uzytkownika
chwdj - 2014-07-28 12:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cały ten justus to parodia. ludzie bez pojęcia o ochronie. wadliwe procedury .
kobiety z sekretariatu i z kadr są nieprzyjemne i wulgarne. Wypłaty są wstrzymywane jak tylko mogą.
zdjecie uzytkownika
roztrzepana - 2014-07-29 10:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,kto z Waz orientuje się do kogo można z wyzszej polki można uderzyc o niewypłacone pieniądze za przepracowane dni?? Zastanawiam się czy na policje tego nie zgłosic. Proszę ojakieś info. Dzieki.
zdjecie uzytkownika
pogromca - 2014-07-29 12:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roztrzepana - 2014-07-29 10:15:39]:
Weź zgłoś sprawę do sądu pracy. Lub do inspekcji pracy. Na pewno poza tym posiadasz jaką wiedzę która im może zaszkodzić
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x