Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Polski Prąd S.A

zdjecie uzytkownika
kuna - 2015-09-21 11:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to do siebie ma praca na stanowiskach handlowych... podstawa nigdy nie jest jakas wysoka, dlatego wszyscy mocno i intensywnie pracuja aby jak najwieksza premie uzyskac ze sprzedazy. mnie osobiscie kreci taka praca a widze ze dalej posuzkuja osob na stanowiska regionalny przedstawiciel handlowy B2B, wiec chyba zaaplikuje
zdjecie uzytkownika
ffff - 2015-09-29 10:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to strata czasu. Nikomu nie polecam
zdjecie uzytkownika
Man - 2015-10-15 09:30:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super firma
zdjecie uzytkownika
Lady - 2015-10-16 11:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem bardzo zadowolona z pracy w tej firmie. Warunki są dobre i pieniądze fajne.
Polecam.
zdjecie uzytkownika
kot - 2015-10-19 08:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lady- możesz coś więcej napisać o pracy w PP? Jak zaczynałeś (czy dostałeś samochód) ? Jakie warunki na początek? Jakie plany sprzedażowe?
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-10-21 09:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta fotowoltaika jest rewelacyjna :) zarobki jak w prądzie w 2010 roku!
zdjecie uzytkownika
monti - 2015-10-21 15:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kot - 2015-10-19 08:08:26]:
@kot, ciężko moim zdaniem w Polskim Prądzie aż o takie udogodnienia. Przynajmniej osoby, z kórymi miałem styczność niestety nie mogły na nie liczyć. Pewnie są osoby z firmowymi samochodami i innymi benefitami , ale nie jest ich raczej specjalnie. Oczywiście przedstawicieli handlowych tutaj pomijam .
zdjecie uzytkownika
OSZOLOmiony - 2015-10-24 17:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Pracuje w wielkiej korporacji jako PH za srednie wynagrodzenie szczerze mowiac mam tej roboty i ludzi ktorzy mna zarzdzaja po dziurki w nosie...Mam propozycjie pracy w PP i niewiem co robic czy ryzykowac stala prace i zmienic cos w swoim zyciu ...Prosze napiszcie cos co przekona mnie ostatecznie bo mam mlyn w glowie...POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
strzelec - 2015-10-28 22:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Absolutnie nie radze
zdjecie uzytkownika
Młody - 2015-10-29 00:32:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przede wszystkim , nikt nie będzie Ciebie przekonywał , abyś podjął gdzieś pracę. Bo nie jesteś księciem z bajki o którego względy trzeba zabiegać.

Tyle tytułem wstępu :)

Wszędzie jest zapiernicz , wszędzie jest ciśnienie :)

Jeżeli potrafisz się do tego dostosować , co więcej potrafisz spełniać czyjeś wymagania , tudzież pracować konkretnie , rzeczowo a przede wszystkim wydajnie , to ta praca jest jak najbardziej dla Ciebie , nie jestem alfą i omegą , aby określać Ty tak , a Ty nie. Potrafisz w swoim życiu coś zmienić ? Podjąć decyzję ? To tak zrób i nie pytaj czy to będzie dobre czy też złe , tylko sam sprawdź.

Z mojego punktu widzenia :

Praca jest dobra , wynagrodzenie atrakcyjne , jak potrafisz sprzedać w FMCG to z prądem , tudzieź PV , świetnie sobie poradzisz.

P.S. Wszędzie można zarobić , a tu po prostu się da :)
zdjecie uzytkownika
dfg - 2015-11-07 21:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sam od jakiegoś czasu zastanaiwam się nad pracą u nich w firmie..teraz akurat widziałem że szukają specjalsity do rozliczeń w Warszawie oferują tam niezbędne narzędzia pracy, stabilność zatrudnienia, świetną atmosferę w młodym dynamicznym zespole, możliwość awansu i rozwoju zawodowego,pracę pełną wyzwań w zespole profesjonalistów
zdjecie uzytkownika
remek - 2015-11-10 02:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dfg mam nadzieję że ta atmosfera faktycznie jest w porządku, bo zamierzam odpowiedzieć na ich ogłoszenie...
zdjecie uzytkownika
kuna - 2015-11-12 17:02:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@remek atmosfera atmosfera dobrze ze daja mozliwosc awansu i rozwoju zawodowego w tej firmie. duzy plus dla nich
zdjecie uzytkownika
kazioksss - 2015-11-15 02:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dfg - fajnie, że zatrudnienie odbywa się w młodej kadrze, od razu więcej radości i energii jest przy wypełnianiu obowiązków.
zdjecie uzytkownika
mat - 2015-11-22 21:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma istnieje juz pare lat czy jest jakis handlowiec ktory pracuje tutaj od poczatku ? Czy jest jakis handlowiec co pracuje dluzej niz rok? Czy jest jakis co pracuje dłuzej niz pół roku ?
zdjecie uzytkownika
Jao - 2015-12-03 13:48:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poszukują ostatnio Regionalnych Przedstawicieli Handlowych, to trudna branża bo trzeba się najeździć, ale dają samochód, albo zwroty paliwa, jest podstawowa pensja, nie dla słabych, trzeba mieć kontakty i klient bywa trudny
zdjecie uzytkownika
jamarcin - 2015-12-28 13:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mat - ja pracuję ponad rok. Przeszedłem z innej firmy konkurencyjnej, no i bez porównania sobie chwalę - nie oszukują, jak obiecają coś to dostajesz, prowizje są w takiej wysokości jak określone w umowie, no i zawsze kasa jest na czas. Wcześniej to było z tym.... no, różnie ;) więc polecam. Oczywiście jak masz zdrowie i chęci robić wynik ;)
zdjecie uzytkownika
oho - 2015-12-30 04:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Jao dobrze, że zapewniają samochód służbowy i dają zwroty za paliwo. A ta oferta pracy chyba nie jest już aktualna, bo teraz szukają specjalisty ds. pomiarów.
zdjecie uzytkownika
zastanawiające - 2016-01-19 13:06:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Drodzy Państwo,
jeśli pominiecie stertę komentarzy w podobnych godzinach(kto siedzi nawala o 23:00+ zachwalanie firmy Polski Prąd, a do tego nadużywa skrótu PP), do tego komentarzy "chyba spróbuję" it etc - czyli te pisane przez ludków z tej firmy... to zostanie tych parę z rzeczywistymi pytaniami.
Oczywiście odrzucam te negatywne, mogą to być malkontenci lub konkurencja ;)

Oferty pracy non stop się przewijają. Nie ważne jak to nazwą, wszystkie są jako Przedstawiciel Handlowy do Biznesu (B2B). Chodzi o jeżdżenie od firmy do firmy, lub tez obdzwonka na umawianie spotkań, w celu analizy faktury za prąd tejże firmy oraz wiadomo nakłonienie klienta do podpisania kontraktu 2 lub 3 letniego na dostawy prądu...

Kiedyś szukali Menagerów, ale nie różniło się to niczym od pracy takiego PH, bo głównie musiał jeździć i szukać klientów, a dodatkowo wiadomo rekrutacja itp.. Obecnie widzę że zrezygnowali z tego systemu, teraz szukają PH, a ten co się wykaże to dostaje możliwość pójścia drogą Menagera, lecz najpierw musi znaleźć ludzi, przynajmniej 2-3 a dopiero pozwolą mu pójść ta ścieżką...

Brutalna prawda - jeśli w pierwszym miesiącu nie zrobisz targetu lub do niego się nie zbliżysz - robią ci do widzenia na koniec miesiąca. Bo wg polityki firmy, albo się nadajesz, albo nie - nie zamierzają w Ciebie inwestować.. więc musisz być silny lub mieć kontakty po firmach żeby tą pierwszą sprzedaż zrobić ;)

Jak ma się doświadczenie B2B to zapewne dadzą auto z małym limitem kilometrów, a jak nie się nie ma, to ryczałt na paliwo. Zapomnijcie w tej firmie o podstawie - wszystko będzie prowizją za pozyskane umowy... Co do oferty - nazwijmy mają ją rynkową - ani tanią ani drogą, prowizję mają ani najwyższą dla swoich PH, ani najniższą... Ot tak firma Polski Prąd jest kolejną sprzedającą prąd - niczym szczególnym się nie wybija...

Część ludzi tam pracuje i zarabia(kontakty, fart bo raz na miecha się 1-2 duże firmy nagoni), część cośtam zarobi i troszkę popracuje(głównie trzepią spożywczaki, małe firmy i zakłady, idą na hurt), a inni pracują lub nie przez ten pierwszy miesiąc i nie zarabiają nic. Taka praca w B2B na prowizjach... Więc jeśli nie jesteś silny tonie wchodź w prąd, idź do Coca Coli lub innych firmy B2B jako PH na małą podstawę, ok 2tys na rękę i wtedy testuj swoją siłę!

A żeby nie było, nie pracowałem dla Polskiego Prądu, tak - jestem z branży, a info mam od konkurencji, klientów, no i od 2 znajomych co się "skusili" na ich "ofertę pracy" - jeden Menager drugi zwykły PH
zdjecie uzytkownika
nsi - 2016-01-19 21:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
-jamarcin, jak mozesz uchyl rąbka tajemnicy co się zmieniło na plus. Nie wiem co teraz dają każdemu, ale widzę że sporo regionalnych potrzeują. Jakaś generalna przebudowa teamu?
zdjecie uzytkownika
Damian - 2016-01-23 12:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nsi może stwierdzili, że potrzeba im jeszcze jednego w każdym regionie :) A to by znaczyło, że firma sie rozwija. Więc na plus! I na plus też dla mnie, bo chcę się u nich zatrudnić jako ten regionalny przedstawiciel. Wymagają min. 2 letniego doświadczenia na podobym stanowisku, akurat to spełniam.
zdjecie uzytkownika
jamarcin - 2016-01-28 09:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zastanawiające - 2016-01-19 13:06:07]:
No tak, masz rację w pewnej części - w zespole który sprzedaje prąd do firm trzeba jeździć od firmy do firmy, szukać klientów, dobrze jest mieć własną baze albo być po prostu dobrym :) I zgadza się że jak ktoś przez okrągły miesiąc napisze zero umów to firma mu raczej podziękuje, chyba że był np. chory. Jak, do ... Pana można podpisać w 20 dni zero umów, robiąc 5 prezentacji handlowych dziennie????

Nie masz racji że nie ma podstaw - każdy handlowiec ma podstawę, minimum 2 tysiące na najniższym poczatkowym stanowisku. Oczywiście prawdziwa kasa jest w prowizjach, mnie wychodzi często powyżej 10 tysi miesięcznie :D

I nie masz racji też że PPSA niczym się nie wyróżnia na rynku... Ja nigdy nie pracowałem wceśniej w firmie gdzie jest taka super atmosfera, nikt na nikogo nie donosi, wszyscy sobie pomagają, mają jasno określone cele, KAŻDY ci pomoże jak poprosisz nawet ludzie za biurkiem w centrali ogarnięci i załatwią ci każdy niestandardowy temat, na przykład odkupia prąd z mikroelektrowni jak klient ma, pójdą z nim do sądu jak pprzedni sprzedawca go oszukał, dadzą kasę na modernizację jak nie ma - moje przykłady

Ja jak rano wstaję to aż się chce iść do roboty. I o to chodzi :D

POzdrawiam konkurencję gdzie korporacja i strach czy podstawa będzie na czas ;)
zdjecie uzytkownika
kitok - 2016-01-31 22:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Damian, raczej rozwijaja sie póki co w regionie północnej Polski i na te tereny wystawili ogłoszenia. Co ciekawe oferują tu samochód dopiero za realizację planu sprzedażowego i oferują umowę agencyjną (własna działalność) bądź umowę zlecenie.
zdjecie uzytkownika
monti - 2016-02-04 18:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kitok - 2016-01-31 22:14:11]:
nie no widziałem również że na południowym zachodzie ludzi szukali. Także luz. Powoli się rozwijają. Potrzebują na pewno przedstawicieli handlowych w tej chwili
zdjecie uzytkownika
horont - 2016-02-12 15:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem, poszukują @monti nowych przedstawicieli handlowych, ale zatrudnienie jest w oparciu o B2B. Nie każdemu jest to na rękę, mimo iż jest to bardzo korzystne.
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-02-15 13:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wlaśnie mi się podoba to, że firma sama organizuje szkolenia, że zapisuje na nie i wszystko załawtia, a jako Regionalny Dyrektor Sprzedaży masz takie szkolenia darmowe no i benefity.
zdjecie uzytkownika
czarek - 2016-03-13 12:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Romku, te benefity i szkolenia to bardzo dobra sprawa. Widać, że Polski Prąd ma na celu docenianie pracowników i podnoszenie ich kwalifikacji :) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
tajniak - 2016-03-14 10:22:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Donoszę uprzejmie wszystkim zainteresowanym... w PPSA zmienił się w tym miesiącu Dyrektor Sprzedaży od biznesu. I o dziwo... ja ta zmianę odczuwam na razie na plus. Poprzedni Wielki Szef cisnął strasznie bo był po Panoramie Firm (jak ktoś sprzedaje już długo to wie co to za temat), presja na wynik dzienny i dużo stresu. Ten nowy jest z prądu od lat, bardzo spokojny i doświadczony gość, widać że podchodzi do tematu bardziej strategicznie i długofalowo. Na dzień dobry ceny w cenniku spadły sporo, i chce inwestować więcej w szkolenia
zdjecie uzytkownika
emilka - 2016-03-15 12:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest u nich nowa oferta jako Regionalny Przedstawiciel Handlowy B2B, tylko nie wiem czy można tu zarobić do 4 tys, bo to jest to stawka jednak przeciętna tak naparwde.
zdjecie uzytkownika
zmiana - 2016-03-30 15:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tajniak - 2016-03-14 10:22:48]:
Kolejny Dyrektor Sprzedaży juz wielu ich było ciekawe czy ten podoła.
zdjecie uzytkownika
szymek - 2016-03-30 17:21:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem @emilka to mimo, że popisuje się z firmą umowę zlecenie albo zakłada własną działalność to jesteś w stanie nieźle zarobić, spokojnie tę czwórkę zrobisz w miesiąc
zdjecie uzytkownika
vb - 2016-04-29 18:23:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm a ja wlasnie myslalem nad praca u nich jako samodzielna ksiegowa w Warszawie oferuja stabilną pracę w firmie o ugruntowanej pozycji rynkowej,wynagrodzenie adekwatne do kwalifikacji,możliwość podnoszenia kwalifikacji i rozwoju zawodowego
zdjecie uzytkownika
bez nick - 2016-04-30 07:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vb - 2016-04-29 18:23:24]:
Ja mam zdanie o PP dobre, też zakończyłem współpracę na początku kwietnia nie dla tego że chciałem czy na to zasłużyłem. Żale wylewają tu handlowcy, którzy nic nie robili i czekali na kasę.
zdjecie uzytkownika
szymek - 2016-05-05 11:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A znajdzie się tu może ktoś, kto pracował lub wie, jak wygląda praca księgowego w Warszawie? Chodzi mi głównie o to, czy praca jest bardzo stresująca i ile faktycznie można zarobić? Trwa rekrutacja...
zdjecie uzytkownika
Polski Błąd SA - 2016-05-15 11:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadal radzę omijać tą firmę szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
agata_11 - 2016-05-16 13:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo rzetelna firma, wyplaty dobre, na czas, super atmosfera w pracy , firma daje mozliwosc rozwoju oraz awansu :)bardzo sobie chwale :)
zdjecie uzytkownika
Waldek1981 - 2016-05-16 13:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem przedstawicielem handlowym w tej firmie, mam dobra podstawe oraz niezle premie, nie ma na co narzekac , praca nie jest ciezka , wyplaty sa na czas, nie odczuwam zadnej presji ze strony przelozonych , kazdemu polecam
zdjecie uzytkownika
jagoda2222 - 2016-05-16 13:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam w PP kilka miesiecy , dzieki tej firmie moglam zdobyc nowe doswiadczenia , PP zapewniala rozne szkolenia, mialam dobra podstawe , daja szanse ludziom, ktorzy wczesniej nie mieli stycznosci z praca PH z czego sie bardzo ciesze, bo ja zaczynalam jako laik w tej branzy, niestety musiaalam zrezygnowac poniewaz zmienialm miejsce zamieszkania
zdjecie uzytkownika
tomeczeeekkk - 2016-05-16 14:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam i nie wierze, czemu jest tyle negatywnych opinii dot PP, jestem bardzo zadowolony z pracy , tyle ile wypracuje tyle mam kasy, praca polega na ciaglym jezdzeniu, zdobywaniu nowych klientow, mi sie to podoba, nie wyobrazam sobie siedzenia za biurkiem caly dzien....
zdjecie uzytkownika
WarszAwiaK - 2016-05-16 14:17:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mysle, ze negatywne opinie to sprawka konkurencji, PP jest swietnym pracodawca , rotacje pracownikow to normalka, jesli nie dajesz z siebie nic to niestety , ale koncza z toba wspolprace .. dlatego ja zawsze daje z siebie 100% i dobrze na tym wychodze :)
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2016-05-16 14:19:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zadowolony z pracy w tej firmie ! wszystko jest wporzadku !
zdjecie uzytkownika
nickjagger - 2016-05-16 14:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Swietni ludzie, szefostwo z ktorym mozna sie dogadac, mam niezbedne narzednia pracy, w dziesiejszych czasach trudno o dobra prace, stabilne warunki zatrudnienia , a to wszystko znalazlem w tej firmie , mam dobre zdanie o PP
zdjecie uzytkownika
ladyinred - 2016-05-16 14:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jako przedstawiciel handlowy jest bardzo przyjemna , nie widze zadnych minusow w pracy w PP , spelniam sie , rozwijam, lubie to co robie i jeszcze mi za to placa :)
zdjecie uzytkownika
zapracowany - 2016-05-16 15:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PP daje auto, wszystkie potrzebne narzedzia pracy! Daja zwrot za paliwo, nie ma z tym problemu. Caly czas sie rozwija, stad nabor na rozne stanowiska, ja pracuje ponad rok i zarobki pozwalaja na godne zycie. Mam prowizje od sprzedazy, tyle ze trzeba sie najezdzic , ale cos za cos
zdjecie uzytkownika
luśka - 2016-05-16 16:02:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli chcecie byc w ruchu , poznawac nowych ludzi , miec kontakt z klientem , dobrze zarabiac i miec satysfakcje z wykonywanej pracy to polecam Polski Prąd, zapraszam wszystkich , ktorzy chca sie przekonac , ze tutaj nie jest zle :):):)
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2016-05-16 16:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jak wyzej, nie jest zle , najwazniejsze ze kasa sie zgadza
zdjecie uzytkownika
nowyPH - 2016-05-17 10:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w Pp od miesiaca, jak narazie jest wszystko tak jak mi to obiecywano na rozmowie kwalifikacyjnej, z samych prowizji mozna uzbierac niezla sumke , nie zauwazylem nie wywiazywania sie z warunkow umowy, porownujac z innymi firmami , praca PH w Polskim Pradzie to sama przyjemnosc
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2016-05-19 09:30:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma daje mozliwosc podnoszenia kwalifikacji, rozwoju zawodowego a takze satysfakcjonujace wynagrodzenie, wiec nie sadze aby Polski prad nie inwestowal w swoich pracownikow. Maja tez system motywacyjny, prowizje od sprzedazy, ale oczywiscie jest tez podstawa .
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w kawiarni w Łodzi z prezesem PP
Pytania: Pytania banalne dotyczace doswiadczenia. pytania dotyczace spraw osobistych kredyt i rodzina.
zdjecie uzytkownika
e34 - 2016-06-08 21:53:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, a jak działa i za ile ten system prowizyjny?
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-06-11 10:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to tylko pomocnik, a więc raczej ma niższe stawki niż normalny analityk. :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Polski Prąd S.A!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Prąd S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert