Polski Prąd S.A

Warszawa

Opinie o Polski Prąd S.A

Man 2015-10-15 09:30:46
Super firma
Lady 2015-10-16 11:44:06
Jestem bardzo zadowolona z pracy w tej firmie. Warunki są dobre i pieniądze fajne.
Polecam.
kot 2015-10-19 08:08:26
Lady- możesz coś więcej napisać o pracy w PP? Jak zaczynałeś (czy dostałeś samochód) ? Jakie warunki na początek? Jakie plany sprzedażowe?
Jacek 2015-10-21 09:34:22
Ta fotowoltaika jest rewelacyjna :) zarobki jak w prądzie w 2010 roku!
monti 2015-10-21 15:07:34
@kot, ciężko moim zdaniem w Polskim Prądzie aż o takie udogodnienia. Przynajmniej osoby, z kórymi miałem styczność niestety nie mogły na nie liczyć. Pewnie są osoby z firmowymi samochodami i innymi benefitami , ale nie jest ich raczej specjalnie. Oczywiście przedstawicieli handlowych tutaj pomijam .
OSZOLOmiony 2015-10-24 17:24:25
Witam.Pracuje w wielkiej korporacji jako PH za srednie wynagrodzenie szczerze mowiac mam tej roboty i ludzi ktorzy mna zarzdzaja po dziurki w nosie...Mam propozycjie pracy w PP i niewiem co robic czy ryzykowac stala prace i zmienic cos w swoim zyciu ...Prosze napiszcie cos co przekona mnie ostatecznie bo mam mlyn w glowie...POZDRAWIAM
strzelec 2015-10-28 22:30:20
Absolutnie nie radze
1
Młody 2015-10-29 00:32:08
Przede wszystkim , nikt nie będzie Ciebie przekonywał , abyś podjął gdzieś pracę. Bo nie jesteś księciem z bajki o którego względy trzeba zabiegać.

Tyle tytułem wstępu :)

Wszędzie jest zapiernicz , wszędzie jest ciśnienie :)

Jeżeli potrafisz się do tego dostosować , co więcej potrafisz spełniać czyjeś wymagania , tudzież pracować konkretnie , rzeczowo a przede wszystkim wydajnie , to ta praca jest jak najbardziej dla Ciebie , nie jestem alfą i omegą , aby określać Ty tak , a Ty nie. Potrafisz w swoim życiu coś zmienić ? Podjąć decyzję ? To tak zrób i nie pytaj czy to będzie dobre czy też złe , tylko sam sprawdź.

Z mojego punktu widzenia :

Praca jest dobra , wynagrodzenie atrakcyjne , jak potrafisz sprzedać w FMCG to z prądem , tudzieź PV , świetnie sobie poradzisz.

P.S. Wszędzie można zarobić , a tu po prostu się da :)
dfg 2015-11-07 21:47:18
sam od jakiegoś czasu zastanaiwam się nad pracą u nich w firmie..teraz akurat widziałem że szukają specjalsity do rozliczeń w Warszawie oferują tam niezbędne narzędzia pracy, stabilność zatrudnienia, świetną atmosferę w młodym dynamicznym zespole, możliwość awansu i rozwoju zawodowego,pracę pełną wyzwań w zespole profesjonalistów
remek 2015-11-10 02:49:29
@dfg mam nadzieję że ta atmosfera faktycznie jest w porządku, bo zamierzam odpowiedzieć na ich ogłoszenie...
kuna 2015-11-12 17:02:18
@remek atmosfera atmosfera dobrze ze daja mozliwosc awansu i rozwoju zawodowego w tej firmie. duzy plus dla nich
kazioksss 2015-11-15 02:21:43
@dfg - fajnie, że zatrudnienie odbywa się w młodej kadrze, od razu więcej radości i energii jest przy wypełnianiu obowiązków.
mat 2015-11-22 21:31:31
Firma istnieje juz pare lat czy jest jakis handlowiec ktory pracuje tutaj od poczatku ? Czy jest jakis handlowiec co pracuje dluzej niz rok? Czy jest jakis co pracuje dłuzej niz pół roku ?
Jao 2015-12-03 13:48:09
Poszukują ostatnio Regionalnych Przedstawicieli Handlowych, to trudna branża bo trzeba się najeździć, ale dają samochód, albo zwroty paliwa, jest podstawowa pensja, nie dla słabych, trzeba mieć kontakty i klient bywa trudny
jamarcin 2015-12-28 13:26:48
@mat - ja pracuję ponad rok. Przeszedłem z innej firmy konkurencyjnej, no i bez porównania sobie chwalę - nie oszukują, jak obiecają coś to dostajesz, prowizje są w takiej wysokości jak określone w umowie, no i zawsze kasa jest na czas. Wcześniej to było z tym.... no, różnie ;) więc polecam. Oczywiście jak masz zdrowie i chęci robić wynik ;)
oho 2015-12-30 04:31:22
@Jao dobrze, że zapewniają samochód służbowy i dają zwroty za paliwo. A ta oferta pracy chyba nie jest już aktualna, bo teraz szukają specjalisty ds. pomiarów.
zastanawiające 2016-01-19 13:06:07
Drodzy Państwo,
jeśli pominiecie stertę komentarzy w podobnych godzinach(kto siedzi nawala o 23:00+ zachwalanie firmy Polski Prąd, a do tego nadużywa skrótu PP), do tego komentarzy "chyba spróbuję" it etc - czyli te pisane przez ludków z tej firmy... to zostanie tych parę z rzeczywistymi pytaniami.
Oczywiście odrzucam te negatywne, mogą to być malkontenci lub konkurencja ;)

Oferty pracy non stop się przewijają. Nie ważne jak to nazwą, wszystkie są jako Przedstawiciel Handlowy do Biznesu (B2B). Chodzi o jeżdżenie od firmy do firmy, lub tez obdzwonka na umawianie spotkań, w celu analizy faktury za prąd tejże firmy oraz wiadomo nakłonienie klienta do podpisania kontraktu 2 lub 3 letniego na dostawy prądu...

Kiedyś szukali Menagerów, ale nie różniło się to niczym od pracy takiego PH, bo głównie musiał jeździć i szukać klientów, a dodatkowo wiadomo rekrutacja itp.. Obecnie widzę że zrezygnowali z tego systemu, teraz szukają PH, a ten co się wykaże to dostaje możliwość pójścia drogą Menagera, lecz najpierw musi znaleźć ludzi, przynajmniej 2-3 a dopiero pozwolą mu pójść ta ścieżką...

Brutalna prawda - jeśli w pierwszym miesiącu nie zrobisz targetu lub do niego się nie zbliżysz - robią ci do widzenia na koniec miesiąca. Bo wg polityki firmy, albo się nadajesz, albo nie - nie zamierzają w Ciebie inwestować.. więc musisz być silny lub mieć kontakty po firmach żeby tą pierwszą sprzedaż zrobić ;)

Jak ma się doświadczenie B2B to zapewne dadzą auto z małym limitem kilometrów, a jak nie się nie ma, to ryczałt na paliwo. Zapomnijcie w tej firmie o podstawie - wszystko będzie prowizją za pozyskane umowy... Co do oferty - nazwijmy mają ją rynkową - ani tanią ani drogą, prowizję mają ani najwyższą dla swoich PH, ani najniższą... Ot tak firma Polski Prąd jest kolejną sprzedającą prąd - niczym szczególnym się nie wybija...

Część ludzi tam pracuje i zarabia(kontakty, fart bo raz na miecha się 1-2 duże firmy nagoni), część cośtam zarobi i troszkę popracuje(głównie trzepią spożywczaki, małe firmy i zakłady, idą na hurt), a inni pracują lub nie przez ten pierwszy miesiąc i nie zarabiają nic. Taka praca w B2B na prowizjach... Więc jeśli nie jesteś silny tonie wchodź w prąd, idź do Coca Coli lub innych firmy B2B jako PH na małą podstawę, ok 2tys na rękę i wtedy testuj swoją siłę!

A żeby nie było, nie pracowałem dla Polskiego Prądu, tak - jestem z branży, a info mam od konkurencji, klientów, no i od 2 znajomych co się "skusili" na ich "ofertę pracy" - jeden Menager drugi zwykły PH
3
nsi 2016-01-19 21:28:11
-jamarcin, jak mozesz uchyl rąbka tajemnicy co się zmieniło na plus. Nie wiem co teraz dają każdemu, ale widzę że sporo regionalnych potrzeują. Jakaś generalna przebudowa teamu?
1
Damian 2016-01-23 12:25:05
@nsi może stwierdzili, że potrzeba im jeszcze jednego w każdym regionie :) A to by znaczyło, że firma sie rozwija. Więc na plus! I na plus też dla mnie, bo chcę się u nich zatrudnić jako ten regionalny przedstawiciel. Wymagają min. 2 letniego doświadczenia na podobym stanowisku, akurat to spełniam.
jamarcin 2016-01-28 09:51:40
No tak, masz rację w pewnej części - w zespole który sprzedaje prąd do firm trzeba jeździć od firmy do firmy, szukać klientów, dobrze jest mieć własną baze albo być po prostu dobrym :) I zgadza się że jak ktoś przez okrągły miesiąc napisze zero umów to firma mu raczej podziękuje, chyba że był np. chory. Jak, do ... Pana można podpisać w 20 dni zero umów, robiąc 5 prezentacji handlowych dziennie????

Nie masz racji że nie ma podstaw - każdy handlowiec ma podstawę, minimum 2 tysiące na najniższym poczatkowym stanowisku. Oczywiście prawdziwa kasa jest w prowizjach, mnie wychodzi często powyżej 10 tysi miesięcznie :D

I nie masz racji też że PPSA niczym się nie wyróżnia na rynku... Ja nigdy nie pracowałem wceśniej w firmie gdzie jest taka super atmosfera, nikt na nikogo nie donosi, wszyscy sobie pomagają, mają jasno określone cele, KAŻDY ci pomoże jak poprosisz nawet ludzie za biurkiem w centrali ogarnięci i załatwią ci każdy niestandardowy temat, na przykład odkupia prąd z mikroelektrowni jak klient ma, pójdą z nim do sądu jak pprzedni sprzedawca go oszukał, dadzą kasę na modernizację jak nie ma - moje przykłady

Ja jak rano wstaję to aż się chce iść do roboty. I o to chodzi :D

POzdrawiam konkurencję gdzie korporacja i strach czy podstawa będzie na czas ;)
kitok 2016-01-31 22:14:11
Damian, raczej rozwijaja sie póki co w regionie północnej Polski i na te tereny wystawili ogłoszenia. Co ciekawe oferują tu samochód dopiero za realizację planu sprzedażowego i oferują umowę agencyjną (własna działalność) bądź umowę zlecenie.
monti 2016-02-04 18:27:07
nie no widziałem również że na południowym zachodzie ludzi szukali. Także luz. Powoli się rozwijają. Potrzebują na pewno przedstawicieli handlowych w tej chwili
horont 2016-02-12 15:12:47
Owszem, poszukują @monti nowych przedstawicieli handlowych, ale zatrudnienie jest w oparciu o B2B. Nie każdemu jest to na rękę, mimo iż jest to bardzo korzystne.
romek 2016-02-15 13:52:23
wlaśnie mi się podoba to, że firma sama organizuje szkolenia, że zapisuje na nie i wszystko załawtia, a jako Regionalny Dyrektor Sprzedaży masz takie szkolenia darmowe no i benefity.
czarek 2016-03-13 12:27:34
Romku, te benefity i szkolenia to bardzo dobra sprawa. Widać, że Polski Prąd ma na celu docenianie pracowników i podnoszenie ich kwalifikacji :) Pozdrawiam
tajniak 2016-03-14 10:22:48
Donoszę uprzejmie wszystkim zainteresowanym... w PPSA zmienił się w tym miesiącu Dyrektor Sprzedaży od biznesu. I o dziwo... ja ta zmianę odczuwam na razie na plus. Poprzedni Wielki Szef cisnął strasznie bo był po Panoramie Firm (jak ktoś sprzedaje już długo to wie co to za temat), presja na wynik dzienny i dużo stresu. Ten nowy jest z prądu od lat, bardzo spokojny i doświadczony gość, widać że podchodzi do tematu bardziej strategicznie i długofalowo. Na dzień dobry ceny w cenniku spadły sporo, i chce inwestować więcej w szkolenia
emilka 2016-03-15 12:30:31
jest u nich nowa oferta jako Regionalny Przedstawiciel Handlowy B2B, tylko nie wiem czy można tu zarobić do 4 tys, bo to jest to stawka jednak przeciętna tak naparwde.
1
zmiana 2016-03-30 15:48:11
Kolejny Dyrektor Sprzedaży juz wielu ich było ciekawe czy ten podoła.
szymek 2016-03-30 17:21:37
Moim zdaniem @emilka to mimo, że popisuje się z firmą umowę zlecenie albo zakłada własną działalność to jesteś w stanie nieźle zarobić, spokojnie tę czwórkę zrobisz w miesiąc
vb 2016-04-29 18:23:24
hmm a ja wlasnie myslalem nad praca u nich jako samodzielna ksiegowa w Warszawie oferuja stabilną pracę w firmie o ugruntowanej pozycji rynkowej,wynagrodzenie adekwatne do kwalifikacji,możliwość podnoszenia kwalifikacji i rozwoju zawodowego
bez nick 2016-04-30 07:52:04
Ja mam zdanie o PP dobre, też zakończyłem współpracę na początku kwietnia nie dla tego że chciałem czy na to zasłużyłem. Żale wylewają tu handlowcy, którzy nic nie robili i czekali na kasę.
szymek 2016-05-05 11:16:12
A znajdzie się tu może ktoś, kto pracował lub wie, jak wygląda praca księgowego w Warszawie? Chodzi mi głównie o to, czy praca jest bardzo stresująca i ile faktycznie można zarobić? Trwa rekrutacja...
Polski Błąd SA 2016-05-15 11:18:48
Nadal radzę omijać tą firmę szerokim łukiem.
agata_11 2016-05-16 13:47:02
Bardzo rzetelna firma, wyplaty dobre, na czas, super atmosfera w pracy , firma daje mozliwosc rozwoju oraz awansu :)bardzo sobie chwale :)
Waldek1981 2016-05-16 13:50:46
Jestem przedstawicielem handlowym w tej firmie, mam dobra podstawe oraz niezle premie, nie ma na co narzekac , praca nie jest ciezka , wyplaty sa na czas, nie odczuwam zadnej presji ze strony przelozonych , kazdemu polecam
jagoda2222 2016-05-16 13:57:58
Pracowalam w PP kilka miesiecy , dzieki tej firmie moglam zdobyc nowe doswiadczenia , PP zapewniala rozne szkolenia, mialam dobra podstawe , daja szanse ludziom, ktorzy wczesniej nie mieli stycznosci z praca PH z czego sie bardzo ciesze, bo ja zaczynalam jako laik w tej branzy, niestety musiaalam zrezygnowac poniewaz zmienialm miejsce zamieszkania
tomeczeeekkk 2016-05-16 14:04:15
Czytam i nie wierze, czemu jest tyle negatywnych opinii dot PP, jestem bardzo zadowolony z pracy , tyle ile wypracuje tyle mam kasy, praca polega na ciaglym jezdzeniu, zdobywaniu nowych klientow, mi sie to podoba, nie wyobrazam sobie siedzenia za biurkiem caly dzien....
WarszAwiaK 2016-05-16 14:17:05
Mysle, ze negatywne opinie to sprawka konkurencji, PP jest swietnym pracodawca , rotacje pracownikow to normalka, jesli nie dajesz z siebie nic to niestety , ale koncza z toba wspolprace .. dlatego ja zawsze daje z siebie 100% i dobrze na tym wychodze :)
xxxx 2016-05-16 14:19:13
Jestem zadowolony z pracy w tej firmie ! wszystko jest wporzadku !
nickjagger 2016-05-16 14:22:54
Swietni ludzie, szefostwo z ktorym mozna sie dogadac, mam niezbedne narzednia pracy, w dziesiejszych czasach trudno o dobra prace, stabilne warunki zatrudnienia , a to wszystko znalazlem w tej firmie , mam dobre zdanie o PP
ladyinred 2016-05-16 14:29:18
praca jako przedstawiciel handlowy jest bardzo przyjemna , nie widze zadnych minusow w pracy w PP , spelniam sie , rozwijam, lubie to co robie i jeszcze mi za to placa :)
zapracowany 2016-05-16 15:56:36
PP daje auto, wszystkie potrzebne narzedzia pracy! Daja zwrot za paliwo, nie ma z tym problemu. Caly czas sie rozwija, stad nabor na rozne stanowiska, ja pracuje ponad rok i zarobki pozwalaja na godne zycie. Mam prowizje od sprzedazy, tyle ze trzeba sie najezdzic , ale cos za cos
luśka 2016-05-16 16:02:18
Jesli chcecie byc w ruchu , poznawac nowych ludzi , miec kontakt z klientem , dobrze zarabiac i miec satysfakcje z wykonywanej pracy to polecam Polski Prąd, zapraszam wszystkich , ktorzy chca sie przekonac , ze tutaj nie jest zle :):):)
przedstawiciel 2016-05-16 16:14:28
tak jak wyzej, nie jest zle , najwazniejsze ze kasa sie zgadza
nowyPH 2016-05-17 10:56:08
pracuje w Pp od miesiaca, jak narazie jest wszystko tak jak mi to obiecywano na rozmowie kwalifikacyjnej, z samych prowizji mozna uzbierac niezla sumke , nie zauwazylem nie wywiazywania sie z warunkow umowy, porownujac z innymi firmami , praca PH w Polskim Pradzie to sama przyjemnosc
Tomasz 2016-05-19 09:30:46
Firma daje mozliwosc podnoszenia kwalifikacji, rozwoju zawodowego a takze satysfakcjonujace wynagrodzenie, wiec nie sadze aby Polski prad nie inwestowal w swoich pracownikow. Maja tez system motywacyjny, prowizje od sprzedazy, ale oczywiscie jest tez podstawa .
e34 2016-06-08 21:53:13
no właśnie, a jak działa i za ile ten system prowizyjny?
romek 2016-06-11 10:16:39
to tylko pomocnik, a więc raczej ma niższe stawki niż normalny analityk. :)
ert 2016-07-02 21:57:46
@romek no tak przeciez wiaodmo ze na kazdym stanowisku sa inne zarobki
dejwid 2016-07-07 12:01:22
no ja konkretnie to chciałbym się zatrudnić na stanowisku Przedstawiciel handlowy/Doradca, a skoro to Warszawa to nie ukrywam że moze nie stawiam na podstawę wysoką, ale bardziej na super system prowizyjny. i fajne że weekendy są wolne, dla mnie to priorytet
Zostaw swoją opinię o Polski Prąd S.A - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Prąd S.A