Polski Prąd S.A

Warszawa

Opinie o Polski Prąd S.A

nsi 2016-01-19 21:28:11
-jamarcin, jak mozesz uchyl rąbka tajemnicy co się zmieniło na plus. Nie wiem co teraz dają każdemu, ale widzę że sporo regionalnych potrzeują. Jakaś generalna przebudowa teamu?
1
Damian 2016-01-23 12:25:05
@nsi może stwierdzili, że potrzeba im jeszcze jednego w każdym regionie :) A to by znaczyło, że firma sie rozwija. Więc na plus! I na plus też dla mnie, bo chcę się u nich zatrudnić jako ten regionalny przedstawiciel. Wymagają min. 2 letniego doświadczenia na podobym stanowisku, akurat to spełniam.
jamarcin 2016-01-28 09:51:40
No tak, masz rację w pewnej części - w zespole który sprzedaje prąd do firm trzeba jeździć od firmy do firmy, szukać klientów, dobrze jest mieć własną baze albo być po prostu dobrym :) I zgadza się że jak ktoś przez okrągły miesiąc napisze zero umów to firma mu raczej podziękuje, chyba że był np. chory. Jak, do ... Pana można podpisać w 20 dni zero umów, robiąc 5 prezentacji handlowych dziennie????

Nie masz racji że nie ma podstaw - każdy handlowiec ma podstawę, minimum 2 tysiące na najniższym poczatkowym stanowisku. Oczywiście prawdziwa kasa jest w prowizjach, mnie wychodzi często powyżej 10 tysi miesięcznie :D

I nie masz racji też że PPSA niczym się nie wyróżnia na rynku... Ja nigdy nie pracowałem wceśniej w firmie gdzie jest taka super atmosfera, nikt na nikogo nie donosi, wszyscy sobie pomagają, mają jasno określone cele, KAŻDY ci pomoże jak poprosisz nawet ludzie za biurkiem w centrali ogarnięci i załatwią ci każdy niestandardowy temat, na przykład odkupia prąd z mikroelektrowni jak klient ma, pójdą z nim do sądu jak pprzedni sprzedawca go oszukał, dadzą kasę na modernizację jak nie ma - moje przykłady

Ja jak rano wstaję to aż się chce iść do roboty. I o to chodzi :D

POzdrawiam konkurencję gdzie korporacja i strach czy podstawa będzie na czas ;)
kitok 2016-01-31 22:14:11
Damian, raczej rozwijaja sie póki co w regionie północnej Polski i na te tereny wystawili ogłoszenia. Co ciekawe oferują tu samochód dopiero za realizację planu sprzedażowego i oferują umowę agencyjną (własna działalność) bądź umowę zlecenie.
monti 2016-02-04 18:27:07
nie no widziałem również że na południowym zachodzie ludzi szukali. Także luz. Powoli się rozwijają. Potrzebują na pewno przedstawicieli handlowych w tej chwili
horont 2016-02-12 15:12:47
Owszem, poszukują @monti nowych przedstawicieli handlowych, ale zatrudnienie jest w oparciu o B2B. Nie każdemu jest to na rękę, mimo iż jest to bardzo korzystne.
romek 2016-02-15 13:52:23
wlaśnie mi się podoba to, że firma sama organizuje szkolenia, że zapisuje na nie i wszystko załawtia, a jako Regionalny Dyrektor Sprzedaży masz takie szkolenia darmowe no i benefity.
czarek 2016-03-13 12:27:34
Romku, te benefity i szkolenia to bardzo dobra sprawa. Widać, że Polski Prąd ma na celu docenianie pracowników i podnoszenie ich kwalifikacji :) Pozdrawiam
tajniak 2016-03-14 10:22:48
Donoszę uprzejmie wszystkim zainteresowanym... w PPSA zmienił się w tym miesiącu Dyrektor Sprzedaży od biznesu. I o dziwo... ja ta zmianę odczuwam na razie na plus. Poprzedni Wielki Szef cisnął strasznie bo był po Panoramie Firm (jak ktoś sprzedaje już długo to wie co to za temat), presja na wynik dzienny i dużo stresu. Ten nowy jest z prądu od lat, bardzo spokojny i doświadczony gość, widać że podchodzi do tematu bardziej strategicznie i długofalowo. Na dzień dobry ceny w cenniku spadły sporo, i chce inwestować więcej w szkolenia
emilka 2016-03-15 12:30:31
jest u nich nowa oferta jako Regionalny Przedstawiciel Handlowy B2B, tylko nie wiem czy można tu zarobić do 4 tys, bo to jest to stawka jednak przeciętna tak naparwde.
1
zmiana 2016-03-30 15:48:11
Kolejny Dyrektor Sprzedaży juz wielu ich było ciekawe czy ten podoła.
szymek 2016-03-30 17:21:37
Moim zdaniem @emilka to mimo, że popisuje się z firmą umowę zlecenie albo zakłada własną działalność to jesteś w stanie nieźle zarobić, spokojnie tę czwórkę zrobisz w miesiąc
vb 2016-04-29 18:23:24
hmm a ja wlasnie myslalem nad praca u nich jako samodzielna ksiegowa w Warszawie oferuja stabilną pracę w firmie o ugruntowanej pozycji rynkowej,wynagrodzenie adekwatne do kwalifikacji,możliwość podnoszenia kwalifikacji i rozwoju zawodowego
bez nick 2016-04-30 07:52:04
Ja mam zdanie o PP dobre, też zakończyłem współpracę na początku kwietnia nie dla tego że chciałem czy na to zasłużyłem. Żale wylewają tu handlowcy, którzy nic nie robili i czekali na kasę.
szymek 2016-05-05 11:16:12
A znajdzie się tu może ktoś, kto pracował lub wie, jak wygląda praca księgowego w Warszawie? Chodzi mi głównie o to, czy praca jest bardzo stresująca i ile faktycznie można zarobić? Trwa rekrutacja...
Polski Błąd SA 2016-05-15 11:18:48
Nadal radzę omijać tą firmę szerokim łukiem.
agata_11 2016-05-16 13:47:02
Bardzo rzetelna firma, wyplaty dobre, na czas, super atmosfera w pracy , firma daje mozliwosc rozwoju oraz awansu :)bardzo sobie chwale :)
Waldek1981 2016-05-16 13:50:46
Jestem przedstawicielem handlowym w tej firmie, mam dobra podstawe oraz niezle premie, nie ma na co narzekac , praca nie jest ciezka , wyplaty sa na czas, nie odczuwam zadnej presji ze strony przelozonych , kazdemu polecam
jagoda2222 2016-05-16 13:57:58
Pracowalam w PP kilka miesiecy , dzieki tej firmie moglam zdobyc nowe doswiadczenia , PP zapewniala rozne szkolenia, mialam dobra podstawe , daja szanse ludziom, ktorzy wczesniej nie mieli stycznosci z praca PH z czego sie bardzo ciesze, bo ja zaczynalam jako laik w tej branzy, niestety musiaalam zrezygnowac poniewaz zmienialm miejsce zamieszkania
tomeczeeekkk 2016-05-16 14:04:15
Czytam i nie wierze, czemu jest tyle negatywnych opinii dot PP, jestem bardzo zadowolony z pracy , tyle ile wypracuje tyle mam kasy, praca polega na ciaglym jezdzeniu, zdobywaniu nowych klientow, mi sie to podoba, nie wyobrazam sobie siedzenia za biurkiem caly dzien....
WarszAwiaK 2016-05-16 14:17:05
Mysle, ze negatywne opinie to sprawka konkurencji, PP jest swietnym pracodawca , rotacje pracownikow to normalka, jesli nie dajesz z siebie nic to niestety , ale koncza z toba wspolprace .. dlatego ja zawsze daje z siebie 100% i dobrze na tym wychodze :)
xxxx 2016-05-16 14:19:13
Jestem zadowolony z pracy w tej firmie ! wszystko jest wporzadku !
nickjagger 2016-05-16 14:22:54
Swietni ludzie, szefostwo z ktorym mozna sie dogadac, mam niezbedne narzednia pracy, w dziesiejszych czasach trudno o dobra prace, stabilne warunki zatrudnienia , a to wszystko znalazlem w tej firmie , mam dobre zdanie o PP
ladyinred 2016-05-16 14:29:18
praca jako przedstawiciel handlowy jest bardzo przyjemna , nie widze zadnych minusow w pracy w PP , spelniam sie , rozwijam, lubie to co robie i jeszcze mi za to placa :)
zapracowany 2016-05-16 15:56:36
PP daje auto, wszystkie potrzebne narzedzia pracy! Daja zwrot za paliwo, nie ma z tym problemu. Caly czas sie rozwija, stad nabor na rozne stanowiska, ja pracuje ponad rok i zarobki pozwalaja na godne zycie. Mam prowizje od sprzedazy, tyle ze trzeba sie najezdzic , ale cos za cos
luśka 2016-05-16 16:02:18
Jesli chcecie byc w ruchu , poznawac nowych ludzi , miec kontakt z klientem , dobrze zarabiac i miec satysfakcje z wykonywanej pracy to polecam Polski Prąd, zapraszam wszystkich , ktorzy chca sie przekonac , ze tutaj nie jest zle :):):)
przedstawiciel 2016-05-16 16:14:28
tak jak wyzej, nie jest zle , najwazniejsze ze kasa sie zgadza
nowyPH 2016-05-17 10:56:08
pracuje w Pp od miesiaca, jak narazie jest wszystko tak jak mi to obiecywano na rozmowie kwalifikacyjnej, z samych prowizji mozna uzbierac niezla sumke , nie zauwazylem nie wywiazywania sie z warunkow umowy, porownujac z innymi firmami , praca PH w Polskim Pradzie to sama przyjemnosc
Tomasz 2016-05-19 09:30:46
Firma daje mozliwosc podnoszenia kwalifikacji, rozwoju zawodowego a takze satysfakcjonujace wynagrodzenie, wiec nie sadze aby Polski prad nie inwestowal w swoich pracownikow. Maja tez system motywacyjny, prowizje od sprzedazy, ale oczywiscie jest tez podstawa .
e34 2016-06-08 21:53:13
no właśnie, a jak działa i za ile ten system prowizyjny?
romek 2016-06-11 10:16:39
to tylko pomocnik, a więc raczej ma niższe stawki niż normalny analityk. :)
ert 2016-07-02 21:57:46
@romek no tak przeciez wiaodmo ze na kazdym stanowisku sa inne zarobki
dejwid 2016-07-07 12:01:22
no ja konkretnie to chciałbym się zatrudnić na stanowisku Przedstawiciel handlowy/Doradca, a skoro to Warszawa to nie ukrywam że moze nie stawiam na podstawę wysoką, ale bardziej na super system prowizyjny. i fajne że weekendy są wolne, dla mnie to priorytet
szymek 2016-08-04 11:02:05
@dejwid widzę, że trwają właśnie rekrutacje - na PH też, więc startuj :)
pawel 2016-08-23 14:36:50
a wiesz jakie oferują wogole warunki zatrudnienia, skoro nakłaniasz do startu? niby chcialbym tak aplikowac jendka jak nie znam warunkow finansowych to w ciemno nie chce aplikowac
1
rekruter 2016-08-24 11:57:09
To świetnie, że atmosfera u nich teraz dopisuje @Z. w końcu o dobre relacje w firmie jest dość trudno, a to jest tutaj możliwe.
ania 2016-08-28 17:30:31
Czy ktos sie orientuje ile może tam zarobić asystenta zarządu?
ania 2016-08-28 22:11:15
Czy ktoś się orientuje jakie zarobki mogą być na stanowisku asystentki zarządu?
romek 2016-08-28 22:24:30
Fajnie, że są odpowiednie szkolenia do zatrudnienia @Marcin, bo łatwiej wtedy wykonuje się obowiązki, ciekawe tylko czy taki java developer ma jeszcze jakieś benefity socjalne doliczane do podstawy zarobków.
romek 2016-09-03 21:24:41
Wydaje mi się, że ii tak jest jeszcze szansa na odpowiednie premie do tej stawki @felek, choć wynagrodzenie na poziomie 2 tysięcy wcale nie jest takie złe.
PPSA 2016-09-12 22:17:10
Akcjonariusze PP poszli w końcu po rozum do głowy i wyrzucili Prezesa Owczarskiego. Kiedyś miał pakiet większościowy.
puki 2016-09-13 09:51:08
romek skoro już podejmujesz temat premii, najwyraźniej mają o tym jakąś wiedzę, to może jednak podaj konkretne stawki proszę
rekruter 2016-09-15 10:47:03
Determinację w zadaniach musi posiadać każdy pracownik i nic dziwnego, że są teraz tak opłacalni. Wiecie czy atmosfera jaka teraz panuje w Warszawie jest lepsza niż przedtem? Podobno relacje są całkiem niezłe.
pawel 2016-09-15 12:36:39
Nie mam pojęcia jakie zarobki mogą być na Asystent zarządu ale pewnie nie małe, asystenci zarabiają całkiem dobrze chyba ze na początku dostaniesz mniej ale to kwestia sprawdzenia się pewnie. Ale jako tak znana firma to uważam ze całkiem dobrze prosperują wiec i wynagrodzenie jest ok
romek 2016-09-20 13:50:42
Granice zawsze sa jakieś @kaja, ale zobacz, że nie jest tak źle, bo każdy dba o pozytywne relacje między pracownikami. WIecie czy wypłata jest terminowa? Dzięki
Nowa 1111 2016-09-21 18:25:57
A wypowie sie ktoś na temat kierownika do zespołu utrzymania widziałam na pracuj .pl ogłoszenie
Nowa 1111 2016-09-21 18:26:13
A wypowie sie ktoś na temat kierownika do zespołu utrzymania widziałam na pracuj .pl ogłoszenie
słabo 2016-09-21 19:52:11
@ romek - moim zdaniem tak naprawde,k najbardziej to powinien dbać pracodawca o dobre relacje. Może inaczej - powinien stwarzać możliwosć dobrych relacji
Kwitek 2016-09-27 01:26:52
O ile atmosfera w pracy jest super o tyle na kasie strasznie (usunięte przez administratora)
jacko 2016-09-27 09:36:39
@słabo ale jak Twoim zdaniem miałby to stwarzać? Nie ma tu wyścigu szczurów, każdy "pracuje na swoje"
Zostaw swoją opinię o Polski Prąd S.A - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Prąd S.A